This is the text that I am going to send to her mother:
"首先,如果我对你有什么不对的,我要向你表示最诚挚的歉意!我一生都在努力变得更有教养、更强大、更有吸引力、更有用。我在许多领域都取得了成功,在其他领域,我仍在为成功而奋斗。我不喝白酒,不抽烟,不玩非法赌博,我帮助不同的人,我有一颗善良的心;我的父母是医生,我毕业了5种专业,会几门外语的。尽管我不喜欢现任领导人,这也是我离开中国的原因,但我仍然对中国人民和党怀有深厚的感情。这些年来,我满怀人性、真挚的感情和愿望,给你发送了有用或有趣的照片、句子和祝福。我意识到,由于我是外国人,你可能对我不太有好感,但我希望我们至少可以继续交流一点,现在你无缘无故地拉黑了我,这对我来说是一个苦涩的惊喜和震惊。我做错了什么?选择柬埔寨? (如果是这样,我保证等我有钱了就搬到另一个国家,这样你就不用担心了。)或者有人认为我对你有感情?(如果是这样,我赶紧指出事实并非如此。我真正、深深地、完全地喜欢并且永远会喜欢的唯一一个人是你的女儿。我提供的一切,从免费教她到帮助你,如果你在国外想要任何东西,那只是因为我对她纯粹的钦佩。)现在我已经诚实地说了一切,没有任何误解,我希望你能原谅我;如果你不喜欢我,至少你不会无缘无故地恨我吧!"
In English: "First of all, I want to express my sincerest apologies to you if I have done anything wrong to you! I have been trying to become more educated, more powerful, more attractive, more useful all my life. I have succeeded in many fields, and I am still struggling for success in others. I do not drink liquor, smoke, or play illegal gambling, I help different people, I have a kind heart; my parents are doctors, I graduated in 5 majors, and I know several foreign languages. Although I do not like the current leader, which is why I left China, I still have deep feelings for the Chinese people and the Party. Over the years, I have sent you useful or interesting photos, sentences, and blessings with humanity, sincere feelings and wishes. I realize that since I am a foreigner, you may not have a good impression of me, but I hoped that we can at least continue to communicate more or less, and now you have blocked me for no reason, which is a bitter surprise and a shock to me. What did I do wrong? Chose Cambodia? (If so, I promise to move to another country when I have money, so you don't have to worry.) Or does anyone think that I have feelings for you? (If that is the case, I hasten to point out that it is not. The only person who I truly, deeply and completely like and ever will like is your daughter. Everything I offer, from teaching her for free to helping you if you want anything from abroad, is only because of my pure admiration for her.) Now that I have said everything honestly and without any misunderstanding, I hope you can forgive me; if you don't like me, at least don't hate me for no reason!"
In Bulgarian: "Първо искам да поднеса най-искрени извинения, ако съм те засегнал несправедливо с нещо! През целия си живот се старая да ставам по-образован, по-силен, по-привлекателен, по-полезен. Успях в много полета, а в други продължавам да се боря за успех. Не пия твърд алкохол, не пуша цигари, не играя незаконен комарджилък, помагам на различни хора и имам добро сърце; възпитан съм от родители, които са лекари. Имам 5 специалности и владея няколко чужди езика. Към китайския народ и партията изпитвам дълбоки топли чувства и досега, въпреки че не харесвам настоящия ръководител, заради което напуснах Китай. През всички тези години, с много човещина, искрени чувства и желание ви изпращах полезни или интересни снимки, изречения, пожелания. Давах си сметка, че вероятно нямате положително отношение към мен, защото съм чужденец, но се надявах да можем да продължим да комуникираме поне малко, а сега, когато без причина ме блокирахте, това за мен бе горчива изненада и шок. С какво сбърках? С това, че избрах Камбоджа? (Ако е това, обещавам да се преместя в друга държава, когато имам повече пари, за да не се притеснявате.) Или може би някой си е помислил, че имам емоционални чувства към теб? (Ако е това, бързам да отбележа, че не е така. Единственият човек, който много и истински харесвам и ще харесвам винаги, е дъщеря ви. Всичко, което съм предлагал - от това да я уча безплатно, до това да ви помогна, ако искате нещо в чужбина, е било само заради нея и чистото преклонение, което имам към нея.) Сега, след като казах всичко честно и без недомлъвки, се надявам да ми простите и ако не да ме харесвате, поне да не ме мразите безпричинно! "