☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯

☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: No more Yahoo e-mail for the people in China  (Read 44535 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

MSL

• Философ | Philosopher | 哲学家
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +834/-0
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"Re: O.K."
« Reply #75 on: December 24, 2021, 01:17:02 AM »
"Re: O.K."

Received: May 21, 2005 at 7:38 PM
Константин П.

"Имейла на бате Светльо е swg2@....... Може да му пишеш и каза че ще направи за тебе каквото може.
На Ол БГ може да дойде и Сам. Проблема е че според Светльо Синята Партия е решила да провежда масирана кампания по нета и тъй като се плаща екстра, имат пари,са наели явно хакери да трият постове и акаунти които не се връзват със синята партийна линия.  МЕНЕ ВЕЧЕ МИ БАННАХА И АЙПИТО ОТ КЛУБА....
И НЕ МОГА ДА ПИША ОТТАМ ДОРИ С НОВИ РЕАЛНИ АКАУНТИ.
фИЛОСОФИТЕ ЩЕ ПОЧАКАТ.
 Но си заслужава да размажем още некои мутри в нета. Ние сме форумни номади и братя по оръжие, хи хи хи!
"
 Позабравил съм кой е "бате Светльо", но като цяло теорията му звучи правдоподобно, защото наистина бяха атакувани само такива акаунти, които противоречаха на въпросната партийна линия (прозападна, антикомунистическа и пр.), а и по-късно дори цяли предавания по телевизията бяха спирани и хайде после вярвай на "свобода на словото"! Разбира се, никога не е сигурно, без доказателства, колкото и правдоподобно да звучи. И до ден-днешен никой не ми се обади да ми предложи да пиша постове за пари. Аз даже един път и публично заявих, че искам такава работа - но нищо. Та, може би, в повечето случаи тези неща за "платени писачи" са измислица. Не, че не е възможно да ги има, но при наличието на толкова много заблудени хорица, които пишат безплатно и си прахосват времето и труда на вятъра, сигурно не им се налага на повечето да харчат пари за такива неща. Не знам.
 А за размазването, разбиването и пр. в нета - убедил съм се, че има толкова много недоучили, дебелооки, прости хора онлайн, че дори и да ги разбиеш с логика, факти и т. н., те не се усещат въобще и си продължават по старому. Е, какъв е смисълът?! Поне като го правиш, прави го в собствени сайтове, че, потенциално поне, да имаш някаква възвръщаемост!
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"Zdravey,Goebbles!"
« Reply #76 on: December 25, 2021, 03:26:00 AM »
"Zdravey,Goebbles!"

Sent: Изпратено на: Петък, 2005, Май 20 19:31:01 EEST

" Eto me i men!
>Razbira se,4e 6te se opitam da ti pomogna,za6toto mi stana mnogo simpati4en 4ovek.
>6te ti razkaja za men/4usvay se svobodno da pita6 kakvoto si poiska6/:
>-na 29 g. sum v Kitay.
>-2000-ta zavurshih s magisturska stepen Filosofskiya fakultet na SU "Sv.Kliment Ohridski",spetsializirah "Filosofska antropologiq".Za6titih diplomna rabota na tema "Vurhu razli4nite aspekti na lyubovta".
>-Ot Zapadnata filosofiq nay-mnogo si haresvam NEMSKATA-tova e ne6to velikolepno!Ne go kazvam,za da te o4arovam!
> Kant,Fihte,Sheling,Hegel !!!!!
> A su6to,kato komunist i budist uvajavam i SHOPENHAUER,MARX,ENGELS,LENIN i dr.
>-Az sum ISTINSKI BULGARIN !Kakvo zna4i tova?
>Prabulgarite na Han Kubrat sa bili REALNITE BULGARI,nali taka?AMA POSLE SE OMESHVAT SUS SLAVQNI ,TURTSI I KAKVO LI NE!!!! TATARITE,oba4e,sa se obrazuvali glavno ot 2 etnosa------PRABULGARI I KUMANI!!!!A KUMANITE SA SU6TO GLAVNO ZVENO V ETNOGENEZA NA BULGARITE !ETO ZA6TO AZ SI SE IMAM ZA PO-4IST BULGARIN OT OSTANALITE!
> Imeto TATAR e izkustveno,nali znaesh?Suzdadeno e ot zapadnite ritsari i lansirano posle ot rusite.Nqma takava natsiq!!!
> V kruvta na bulgarite ima osnovno SLAVQNI,malko traki i prabulgari,kumani,kakto i oshte okolo nad 20 etnosa,koito sega ne mi se izbroqvat/a i ne gi znam vsi4kite/.
> KRIMSKITE TATARI sa obrazuvani osnovno puk ot PRABULGARI I KUMANI,oba4e imat v kruvta si geni ot izto4ni i zapadni narodi suto taka,makr i ne v golqmo koli4estvo:
>tova sa :
>1.mongoli
>2.italiantsi.
>i,tova moje bi 6te ti haresa nay-mnogo -
>3.goti,kakto i
>4.HAZARI.
>Za poslednite nqkoi istoritsi smqtat,4e sa bili VID PRABULGARSKO PLEME/narod/,za6toto sa govoreli ezik ot bulgarskata grupa na zapadno-hunskiq klon kato samite prabulgari i dneshnite 4uvashi.
> Zasega ne se se6tam drugo;6te se radvam da me pita6.
>Az da te zapitam:
>1.Ot Varna li si?
>2.Kakvo u4i6?
>3.Kakvo 6te u4i6?/ne se sumnqvam,4e 6te te priemat/
>4.Roditelite s kakvo se zanimavat?/Vednaga suboleznovaniq,ako gi nqmash,za6toto v dneshno vreme 'dobriqt jivot' v BG ostavi mnogo detsa s nepulnotsenni semeystva!/.Az sum samo s ba6ta-mayka po4ina!
>5.Imash li si gadje?
>6.Kakvo haresvash da pravish?
>7.4uvstvash li se samotno/intelektualno/?Spored mene se 4uvstvash ujasno,poneje si na svetlinni godini ot pove4eto si vrustnitsi.No pitam,poneje nqkoi ot tqh sa si napulno pulnotsenni i dobri za vsi4ko!Dano ,ako ne v idealna da si v ponosima sreda!
> Ako ne6to ne jelaesh-ne otgovarqy.Nqma da se surdq!
> Georgi/Geser
>
> P.S. Geser-han/ili Han Geser/,spored Izto4nite vqrvaniq e tozi,koyto 6te obedini dobrite narodi i 6te gi izpravi sreshtu zloto,za da vuzturjestvuva Noviqt svqt!
> "

Малко уточнения от днешно време - етногенезите на народите не са много ясни, нито напълно изяснени, та не трябва човек да се чувства много "чист българин", "чист татарин", "чист руснак", "чист немец", "чист испанец", "чист турчин" и т. н. Дори с генетичните тестове няма 100% сигурност.
 За будизма - вече не съм будист. Никакъв религиозно не съм. Вече само на науката се уповавам и то много предпазливо, заради факта, че и там има злоупотреби и некачествени явления.
 За комунизма - зависи. Може да се каже, че съм по-скоро социалист и то от мирните - фабианец, донякъде - т. е. аз съм за постепенното, еволюционно развитие към максимално социално/социалистическо общество, без проливане на кръв (революции).

Received: Alexandra G.
May 21, 2005 at 8:16 PM

"Излишно е да казвам,че много се радвам за писмото,което ми прати.Честно казано,не очаквах подобно внимание.
Аз също много обичам философията,като любимият ми философ,както сигурно си усетил,е Фридрих Ницше-при това не защото е любимец на националсоциалистите,а поради необикновената му естетика,отчасти взаимствана от композитора Вагнер,Гьоте,Паскал,Достоевски и Кафка и осъвършенствана като перфектен поглед върху основните проблеми на битието.
Други философи,на които се възхищавам са Аврелий Августин,Зигмунд Фройд,Карл Юнг,Алфред Адлер,Карен Форни,Виктор Райх,Тома Аквински,Франсоа Рабле,Франсоа Монтен и Блез Паскал.Незнам защо,но великият австрийски философ Кафка въобще не го харесвам-най-вероятно е твърде сложен и не мога да го разбера.
Колкото до Карл Маркс,Фридрих Енгелс и Владимир Илич Ленин,не мога да скрия,че ги харесвам.Обаче имам няколко забележки към тях-според мен,Маркс излишно изписва листи за своите тухли,като може накратко да опише основните си идеи.Също мисля,че Ленин не е разбрал Маркс правилно-"Капиталът" е бил създаден за Германия по образ на немската икономика,а при Русия е било твърде различно.И все пак уважавам Ленин,поради факта,че е успял да осъществи невероятно обречените на провал свои идеи-притежавал е несломим дух и усет към успех,типичен евреин.Сега чета една тухла-четворка изд.БКП 1959 - "Основи на Марксистко-Ленинската философия" и стигам до извода,че разтягат много локуми и представят проблемите по възможно най-сложния начин.Ето тук трябва да посоча предимствата на Райхската философия и пропаганда-Хитлер и Гьобелс представят всички проблеми кратко,синтезирано и ясно-за да може всеки да схване поне половината.Разбира се,в никакъв случай не целя да умаловажа Маркс и Ленин.А колкото до Енгелс-нищо негово не ми е попадало,но считам не би се различавало много съществено от трудовете на другарите му.
Дървеният философ ще млъкне най-после за да отговори на въпросите ти.
1.Ot Varna li si?
- абсолютно.Не само,че съм родена тук,но съм и обречена да живея във Варна до края на дните си,или поне докато не завърша висше.

2.Kakvo u4i6?
- уча в паралелка История и Цивилизации в "любимата" и "незабравима"-Национална Гимназия за хуманитарни науки и и-ва "Константин Преславси" гр.Варна.Толкова обичам Историята,че се жертвах да вляза в гореспомената гимназия само заради любимата наука.

3.Kakvo 6te u4i6?/ne se sumnqvam,4e 6te te priemat/
-ох,аз много се съмнявам,че ще ме приемат някъде,най-вече заради другаря Сталин /майка ми/ и сър Чърчил /баща ми/-уважавам ги хората-родители са ми все пак,но си представи в какво положение би бил един вечно капитулиращ Хитлер пред Сталин и Чърчил.Общо взето,ще се наложи да уча каквото ми кажат-задължително във Варна-и през това време ще работя за да мога да събера пари да се прехвърля другаде и да живея и уча свободно по мои правила и амбиции.Но засега нямам друг избор освен да кандидатствам с математиката,която не разбирам за Икономическия или с английски за туризма-дисциплини,които не са за мен.Винаги съм искала да уча философия точно във Философския факултет или поне в Търново,да се занимавам с История и от време на време с изкуство-оперно пеене и живопис /това са хобитата ми/.Но когато "Сталин" констатира че "Нищо няма да стане от дървен философ като тебе.Стига летя,изкуствата,философията и историята са мъртви-най-много ще станеш прост даскал",просто отказвам да споря-да убеди родителите ми в правотата ми не би могъл и Йозеф Гьобелс,камо ли аз.Разбира се,аз не съм личност,която се примирява.Ще си следвам стратегията и ще успея...или поне ще опитам.
4.Roditelite s kakvo se zanimavat?/Vednaga suboleznovaniq,ako gi nqmash,za6toto v dneshno vreme 'dobriqt jivot' v BG ostavi mnogo detsa s nepulnotsenni semeystva!/.Az sum samo s ba6ta-mayka po4ina!
-Съжалявам за майка ти,вероятно не е заслужавала да умре,както повечето незнайно-защо-живи хора.Предполагам вече си превъзмогнал загубата-може да ти прозвучи прекалено сектантско,но според мен след Смъртта си,хората отиват на по-добро място,може би дори се прераждат за да "изчистят" кармата си.
Така де,майка ми е компютърен оператор на старите системи,а баща ми е ядрен физик-както виждаш,аз съм срамът на родата.Само покойният ми дядо ме подкрепяше.Той беше кап.Първи ранг проф.Георги Герасимов и беше абсолютен комунист  и гений.Работеше за флота но СССР ,както и е писал много свръхсекретни военни  трудове.Спомням си отдавна,когато бях много малка,докато на другите деца им четоха приказки за простотии,то дядо ми успяваше да ме заинтригува с приказки за ВСВ и различни велики партизани,военни -естествено комунисти-и макар и да няма как да ги помня,се сещам че ,незнайно защо,от тогава много харесах нацистите,въпреки че дядо ми ги представяше като зли негодници ,които могат да бъдат спряни само от добрите "рицари" на червената звезда.Та оттогава поемам всякаква информация по този въпрос,макар и като лапе да не предполагах,че един ден /в 6 клас/ ще бъда от "лагера на Злите",според приказките на дядо си.

5.Imash li si gadje?
-ти как мислиш?Разбира се,че не.Само ако можеше да знаеш какви идиоти /извинявай за пряката обида към съответните,но са си точно такива/,и ти щеше да си с мен в клуба на въздържателите.Аз имам едно много трудно-изпълнимо условие за всеки кандидат-да е умен!!!!!!Не предполагах,че изискванията ми са толкова космически.Въобще не ми се занимава с подобни неща,или поне докато Господ не прати малко разсъдък и повечко сиво в-во на поне половината около мен.То,не че аз съм много умна,но щом се сравня с повечето на около моите години,започвам да добивам малко повече самочувствие./не ,че много го имам,но не ми и трябва/
6.Kakvo haresvash da pravish?
-да чета исторически и философски книги,както и научна фантастика от поредицата "Галактика",да рисувам портрети на исторически личности,карикатури на политици,японска анимация;да слушам Хард Рок и от време на време дори класика./и да тормозя сутрин ужасните съседи като увелича Раммщайн до максималната граница на усилвателя/.Понякога,може би за да принуда останалите да не ме занимават,имам навика да влизам в ролята на идиот и да правя глупост подир глупост-нещо като защитна реакция "Ще ви дам причина да ми се смеете"
7.4uvstvash li se samotno/intelektualno/?Spored mene se 4uvstvash ujasno,poneje si na svetlinni godini ot pove4eto si vrustnitsi.No pitam,poneje nqkoi ot tqh sa si napulno pulnotsenni i dobri za vsi4ko!Dano ,ako ne v idealna da si v ponosima sreda!
-Позна,че се чувствам отвратително и самотно.Не мога да намеря общ език с останалите-аз ги съдя строго за това,което са, и те съдят мен за това,че не съм като тях,следователно се налага да прибягвам до крайната си стратегия-да им взема страха.Ако в основно училище всеки ден ме смилаха от бой и ми викаха "фашиски изрод",то сега след няколко предприете от мен офанзиви,хората в гимназията се страхуват от мен,а специално в класа ми много ме уважават,за разлика от първите седмици.Така,че дори хората като мен могат да постигнат някаква хармония със заобикалящия ги свят,без значение дали са сами или не.А врагове,естествено,си имам много.Някои стигнаха до там,че дадоха сигнали в полицията ,че съм разпространявала националсоциалистическа пропаганда.И не само,че полицаите ми тършуваха из книгите,но ме държаха и цял ден м районното,докато не ги убедя,че всичко е само един интерес към историята и нищо повече.В крайна сметка успях.
Е,това е засега от мен,не за друго,а защото трябва да ставам,да свърша едни неща.
Дано отговорът ми е бил достатъчно пълен.Ако има и други въпроси-питай без притеснения.Аз засега ще се радвам да науча как и защо отиде в Китай и какво работиш там.Колко време ти косваше да научиш езика?
Дас ист аллес
С уважение:

Alexandra G."

За Маркс (и всеки друг, който изписвал "тухли") - ами философията и/или науката не може да се пише само резюмирано, макар и да може да се резюмира. Изисква се задълбоченост.
 Ленин доколко е разбрал Маркс (и въобще кой кого доколко разбира) е трудно да се каже, но определено Ленин си е давал сметка, че Русия е нещо различно от Германия и от други западни страни (а и не само спрямо тях). Познавал е нещата добре.
 И как хем обречени на провал, пък хем осъществени идеи?!
 Ленин не е бил просто евреин. Има в рода си дори монголци (калмики). А и не е правилно да се смята, че дадени качества на характера са само свойствени на евреи или на араби, или пък на ескимоси... Хората са си хора.
 Много ясно, че ако е научна книга, ще е по-обстойна, а ако е политическа пропаганда, ще е максимално синтезирана и достъпна дори за най-неуките слоеве на народа.
 Енгелс е сравнително-уникален.
 След смъртта не е доказано някой да "отива" някъде. Прераждания и карма (карми) също не са доказани.
 Нацистите ненапразно са обявени за зли.
 Това с тормозенето на съседите със силна музика е тъпотия. Особено, ако е умишлено!
 Насилието в училищата, независимо по какви подбуди, мотиви, идеи, е нещо отвратително!

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"Привет и на теб,Другарю Ламма."
« Reply #77 on: December 25, 2021, 02:50:31 PM »
"Привет и на теб,Другарю Ламма."

Отбелязвам, че полученото беше озазлавено точно така. "Другар", защото съм привърженик на някои от социалистическите и някои от комунистическите неща (искам да има безплатни болници, библиотеки и т. н., да няма страдащи бедни хора, да има мир и пр.), а "лама", защото по онова време бях нещо като будист. Сега вече съм основно на научни позиции (предпазливи научни позиции, заради доста нарушения в последно време от страна на доста учени и "учени", т. е. не вярвам сляпо на нищо), а по отношение на "Бог"/"богове" съм на мнение, че поначало това е измислено, противоречиво, сбъркано понятие, т. е. игностик съм.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Re: No more Yahoo e-mail for the people in China
« Reply #78 on: December 26, 2021, 03:00:22 AM »
"Re: Re: O.K."

Sent: Изпратено на: Събота, 2005, Май 21 15:18:35 EEST

" KAK SA TI BANNALI IP-to?KOI,KUDE?!?!?!?!V all.bg su6to li ne mojesh da pi6e6?
>
>Az ina4e sega sum bez BAN,ne znam kak i kakvo.Pisah na Svetlyo kak stoyat ne6tata.
>
> Na mene IP-to ne mogat da mi banvat,za6toto e dinami4no.Yavno vasheto e postoyanno.Ama da ne ti puka!
>
> V momenta tuy i ne razbrah kude jiveesh,kogato ne si na rabota?"

По-сетне научих, че може да се банват всякакви айпи-та.

Received: May 21, 2005 at 9:07 PM
Константин П.

"Умнико! Ол БГ е СЪВСЕМ ДРУГ ФОРУМ!!!!
ТАМ СЪМ ВЕЧЕ! С НИК Constantine И ПРЕПОРЪЧВАМ ВЗАИМНО ДА СЕ ОЦЕНИМ С МАКС БРОЙ ЗВЕЗДИ! ПИШИ МИ НА ЛИЧНИ ТАМ! ТРЯБВА МИ ВРЕМЕ ДА СВИКНА С ИНТЕРФЕЙСА!
НА АБВ НЕ МОГА ДА ПИША САМО ОТ РАБОТАТА. ОТТДРУГАДЕ МОГА НО МАЙ НЯМА СМИСЪЛ. ДАЙ ДА РАЗЛАЕМ КУЧЕТАТА НА ОЛ БГ. НА АБВ СИГУРНО МЕ Е БАННАЛ САМ.
ЖИВЕЯ НА СЕЛО В ДУПКТА ОТ БЛИЗО МЕСЕЦ ВЕЧЕ, ЗАСЕГА САМОСТОЯТЕЛНА КВАРТИРА НЕ МОГА ДА СИ ПОЗВОЛЯ. СКОРО ЩЕ СЕ ОПИТАМ ДА ИЗГОНЯ НАЕМАТЕЛИТЕ ОТ АПАРТАМЕНТА МАКАР ЧЕ ПРЕДПОЧИТАМ СФ И ШЕ БЕГАМ НАТАМ АКО ИЗНИКНЕ НЕЩО.
ПАРИ ЗА ПЪТ И СУХА СКЪПА ХРАНА МИ ПАПКАТ ДОХОДА КАТО ПРОЛЕТЕН СНЯГ."

1. Не разбрах откъде това агресивното (и/или поне грубо) "умнико". Аз с такава топлота и загриженост, културно му пиша... както и да е, де, по-сетне той си показа рогата. Язък му за образование, начетеност и научен атеизъм.

2. Това да се занимаваме с друг форум, вместо да се опитаме да научим как да си направим наш форум или друг тип сайт е било върховна простотия, но толкова сме си можели по онова време...

3. Точно това е един от проблемите на капитализма - ако си беден, дори и да имаш работа, като приспаднеш (махнеш; извадиш) разходите за квартира и/или транспорт, както и много други, то не остават пари (а и да останат не са много). Та някои цял живот прекарват като бедни трудещи се, пролетарии...

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"Re: Re: Re: O.K."
« Reply #79 on: December 26, 2021, 03:34:06 AM »
"Re: Re: Re: O.K."

Sent: Изпратено на: Събота, 2005, Май 21 18:23:13 EEST

">#1050;#1086;#1085;#1089;#1090;#1072;#1085;#1090;#1080;#1085; #1055;#1077;#1090;#1082;#1086;#1074; wrote:
>
>
>
>#1059;#1084;#1085;#1080;#1082;#1086;! #1054;#1083; #1041;#1043; #1077; #1057;#1066;#1042;#1057;#1045;#1052; #1044;#1056;#1059;#1043; #1060;#1054;#1056;#1059;#1052;!!!!
>
> Ami drug e,razbira se!!!Ti nervish li se neto sega?Nedey taka de!Az v momenta sum tolkova na kef.
>
>Otsenqvaneto s maksimalen broy to4ki ednokraten akt li e ili moje vseki put?
>
> V koy subforum pi6e6?Istoriya?Meditsina?Day nqkakuv orientir.
>
>Za razlayvaneto na ku4etata-stava!
>
>Za putuvaneto-az kato 4ovek s opit-deto e hodil 100 kilometra ot edin grad do drug i e spal po magistralite-da ti kaja da polzvash dobriya star AVTO-STOP.Po printsip avtostopadjiite sa bedni hora.A ti mojesh da si pla6ta6 na horata samo polovinata bilet i pak 6te se radvat da te zakarvat.Tak 6te zavurjesh i mnogo zapoznanstva-ya si predstavi nqkoy da putuva vseki den po tova trase!Dalavera i za dvama vi!"

Наистина голямо губене на време е било!
 А аз съм пребродил доста, доста километри пеш заради безпаричие или недостиг на пари. Така поне си изградих навик да мога да ходя дълго без да се изморявам, а и имам добри мускули на краката.

Received: May 21, 2005 at 11:43 PM
 Константин П.
 "Абе прати ми на Лични бележка бе! къв ти е ника? не си ли пращал оттам на лични? И мене системата с оценяването не ми е ясна. Нека се пообиграем. Не съм писал още практически никъде.
Акаунта ти още го има в абж. Сигурно Сам го е хакнал. ДАЖЕ ПИЩЕ ОТТАМ С НИКА ТИ ПО ФОРУМИТЕ МАЙ!
АВТОСТОП- ГЛУПОСТИ. НЕ И ОТ СЕЛО ДО СФ.
"
 Не му знам кое село визира, но автостопът, поне в онези години си беше добро нещо. Аз съм ползвал. Попаднах на добри хора. Още съм им благодарен. В Татарстан също беше доста разпространен, дори вътреградски - например в Казан.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"Re: Re: Re: Re: O.K."
« Reply #80 on: December 26, 2021, 03:47:27 AM »
"Re: Re: Re: Re: O.K."

Sent: Изпратено на: Събота, 2005, Май 21 19:34:46 EEST

" Persika mi e pisala edno kratko idiotsko suob6tenie.Izleznalo e vse edno,4e y se molim...
>
> Ami ne sum pra6tal li4ni ot tam./all.bg/.
>
>Az pi6a vuv "Filosofiq",osnovno v temata "Ontologi4no dokazatelstvo za su6testvuvaneto na..."
>
>Nick- RAZUM.Avatar-su6tiya kato v DAOBG.
>
> Akaunta mi e O.K.Az pi6a ot nego.Ve4e nqmam BAN.
>
> Postni pone edno suob6tenie vuv filosofiya i ottam ve4e 6te moga da ti pratq belejka.Yasno mi e vsi4ko.
>
>Zaradi tebe opitah da otsenq edin/Imperatora-----mnogo nash 4ovek-FILOSOF kato mene-kolega ot vipuska 1993-1998 i ATEIST kato tebe/.Pone edin put moje da se otsenqva.
>
> Tova e zasega.
>"
 Въпросната си беше наистина психопатна и долна личност. А въпросният философ беше много интелигентен, добродушен, уравновесен човек.
 Това с оценяванията/звездичките - абсолютно губене на време, както и самото писане в чужди сайтове... вече писах много пъти по този въпрос.

Received: May 22, 2005 at 12:45 AM

Константин П.

"Prosto napishi w poleto za adresat Constantine i yochka be Laoshu. I kuv e toya idiotski nick Razum. Bash na Kostov kato spisanieto Zemi go smeni 4e napravo se chuvstwam neudbono.
Shte ti pisha."

Писал "лаошъ" като "лаошу", по-късно му бях обяснил, че така става друга дума.
 Грубо и тъпо да казваш, че "Разум" е идиотско, особено пък заради това, че ти прави асоциация със списание на необичан от теб политик. А аз даже по онова време не знаех, че има такова списание. Сега вече може да се види, онлайн, че "„Разум. Теоретично списание за политика и култура“ е българско списание, което излиза от 2002 до 2008 г. като издание на Институт „Разум“. ISSN 1312-1146. " (Източник: https://bg.wikipedia.org/wiki/Разум_(списание)) Мигар само едно значение и само една употреба може да има думата "разум". Инфантилщина!

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #81 on: December 26, 2021, 10:54:45 PM »
Received: May 22, 2005 at 2:01 AM
pl. placebo

"G., zdrasti!
Kyde pak se izgubi?
Az sym v treska predi abiturientskia bal na Eli - ima oshte niakolko dni - na 25 mai e!
V bachkaneto - mnogo rabota,
v neta sym pochnala da publikuvam vsichkite si stihove, razkazi i dr. v edin sait - hulite.net
Vij go, mislia, che shte ti haresa.
Uchastvuvam i v edin konkurs za prikazka za deca - eto ti linka - napravo kydeto e publikuvan ot moderatorite.
hulite.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1277
Za samia konkurs vij
tochildren.org

Vzemi da se registrirash i da s i puskash tam stihovete, mnogo kulturni hora ima, da znaesh!
Kakvo stana s tvoia priatel ot foruma - Bezbojnika?
Kak ste s neli, rabotata kak vyrvi?
Shte chakam pismo ot tebe, veche imame net v nas!
preg i ce
Jenny
"
 Много си споделяхме и помагахме с тази жена, но и тя нещо се изгуби с времето.
 Правилно е човек да публикува творчеството си в собствен сайт. Не да пълни сайтовете на другите.
 За бачкането - най-добре, при капитализма, е човек да си има собствен бизнес (ако може) и тогава, дори и да бачка много, да знае, че го прави основно за себе си.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"Re: Re: Re: Re: Re: O.K."
« Reply #82 on: December 27, 2021, 12:59:10 AM »
"Re: Re: Re: Re: Re: O.K."

Received: May 22, 2005 at 2:22 AM
Константин П.

"kisel sum shtoto shefa me fana v izdunka che sum se razseyal i sum vzel na edin mudjo 1 lv pove4e i drugi gluposti i mi dudneshi gadnia kapitalist !
Nakraya she si zema parite i she duhna..."

Значи хем той правил грешки на работното място и шефът му с основание му е дуднел, хем "киселее" (изкарва си го) на мен. Е такива хора аз не обичам!

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"Re: Re: Re: Re: Re: Re: O.K."
« Reply #83 on: December 29, 2021, 10:51:18 PM »
"Re: Re: Re: Re: Re: Re: O.K."

Received: May 23, 2005 at 1:46 AM

Константин П.

"Боли ме кура за тъпия асистент. Ако около мене не беше пълно с неразбрани хора, до година и половина и аз щях да съм хабилитиран асистент и доктор със защитена дисертация. А това че някой ляльо се е докопал домясто в МГУ не е нито признак че е по умен, още по малко да е прав.
 АКО ПОИСКАМ ЩЕ МУ ВЗЕМА СКАЛПА. Но сега съм преуморен, броя пари по цял ден и слушам обиди и нравоучения на които не мога да се противопоставья, щото иначе оставам без работа.
А като съм свободен, искам да пия бира докато се отнеса, да слушам музика, да си водя детето с парка, да се скарвам с майка му. Да изпускам последния транспорт, да се прибирам в малките часове по междуградските пътища, да се обяснявам с полицейските патрули, да си пия мастиката в денонщни бензиностанции и да гледам тъжно- нахално разни барманки нощна смяна. Лошото е че не си доспивам, а и нямам желание да се наспивам в ястото дето спя. А от това мозъка ми не е добре. Вие и философските ви терзания и глупости сте на друга планета просто.
Бих му взел скалпа само ако има в кои нозе да го положа. Но няма. Няма жена дето да ми събира лафовете и да ги чете тайно до забрава. Нямам стимул за вдъхновение. Майната му. След време ще ми  само спомен.....
Но ако имам време може и да се пробам. Лошото е че нямам.
А аз живея живота и болката и гадосттна ме правят жив. А книжни плъхове като тоя квито и теории да  ми развиват, не го живеят. Те са зомбита.
Да вървят по дяволите.
Да си заврат кант в ануса. И Мойто Каки ми  се сърди като псувам и вулгарнича. Мъчно ми е. Тва е посегателство върху своботата ми но ми е ценна и не искам да я боли. Искам да спра заради него. ( Но само пред него :-))))
Чао засега."

Външен локус на контрол? Понякога наистина неуспехът се дължи на хората около нас, но ако постоянно все някой друг ти е виновен, явно не е точно такова положението.
 Вярно е, че само по себе си място в университет не значи нищо, но (може да) е признак за интелигентност.
 Кофти е наистина да си зависим и да търпиш несправедливост на работното място, защото няма как да го напуснеш. Аз, обаче, съветвам винаги хората да напускат, ако имат избор, а не да страдат безконечно под ярема на гадни шефове.
 Това да прекарваш времето си пиейки бира, вместо да спортуваш или поне да учиш нещо - не е добре. Да не говорим за караниците и патрулите, и мастиките... нямам думи.
 Вярно е, че ако не ти е добре и си го закъсал както в това описание, няма да ти е до философия, но е некултурно и обидно да се отнасяш така към интелектуалните занимания на човек, особено ако сам си интелигент и сам се занимаваш малко или повече с такава или подобна проблематика.
 Разбирам за това, че дадена жена (любов) може да е мотивация за интелектуални дискусии, интелектуален и друг напредък... но ако човек разчита само на такава мотивация - не става (има си непривлекателни хора, които трудно или никак не могат да спечелят вниманието на любимите).
 Това, че някой, който се занимава с академичен труд не живее живота си не е вярно. Дори и да приемеш, че самата интелектуална дейност не е живеене на живота, то откъде знаеш какво прави човека в свободното си време? Ами, ако има достатъчно пари и мозък в главата си, дали няма да си живее живота пълноценно, а?
 Много тъпо разбиране за свобода - "да псуваш и да вулгарничиш пред другите". Ами ако не им е приятно? Не е ли ясно, че свободата си има граници и те свършват там, където другите може да страдат?

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
”Re: Re: Re: Re: Re: Re: O.K.“ още...
« Reply #84 on: December 29, 2021, 11:27:29 PM »
 Още простотии...
  Received:
 May 23, 2005 at 2:25 AM
 Константин П.
 "Гесер Тойон, и да те светна че жена ми в АБВ форумите регистрация няма, аз излязох и забраних достъпа в нощта дето се махнах и само ти знаеш пощата и. Никой друг. И наистина това писмо с историите около Ани може да го е получила практически само от тебе. Знам че аз те помолих но ак о мислиш че се мисля за безгрешен, се лъжеш. Така че най добре си кажи, за да знам че си честен приятел. Не е въпросът какво си направил а дали мога да ти разчитам.И покрай банването временно ти от форума за кратко се изпокарах и с Дора, а с нея поне си пиех бира от вр на вр, не че толкова съм привързан...
За сръфването с бате Буйти не се сърдя ако за това се притесняваш.
Тва е.
Не се сърдя ама да знаеш просто че с мене номера " бе той е мой човек ама дай да го излъжа та да нема грижи" не минава. А аз си удещам че си имаш този тип бегане по тъчлинията. Не че аз съм безгрешен но просто при мене не действа."

1. Още от едно време не обичам да губя време с такива неща, та направо се чудя за какво е била тази негова подозрителност и параноичност.
 2. За това, че съм имал бягане по тъч-линията - той лично се е убедил, че съм доста прям и дори мога да стана груб. Не съм от много нерешителните, когато трябва да се приказва истината. Дори съм прекалено откровен, според доста хора.
 3. Пак аз съм му виновен, че се изпокарал с някой... пак някой друг му виновен...
 4. Видя се, че може да разчита на мен, но аз няма как да разчитам на него.
 Какво повече да му коментираш?

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"(No Subject)"
« Reply #85 on: December 30, 2021, 12:16:32 AM »
"(No Subject)"

Received: emilia d.
May 23, 2005 at 5:39 PM

"nqma novini ot kitaeca mal4i i zatova i az mal4a no sega shte ti pisha malko v4era babati mi se obadi kaza 4e iska nqkakva snimka predpolagam 4e govorish za poslednata snimka koqto mi prati oto4ni se za koq snimka mi govorish za da znam koq snimka da i napravq ina4e okolo men nqma nishto osobeno neshtata sa leko prazni4ni a 4estit 24 mai tuka shte ima razni izqvi na centura gergana shtqla da pee dnes na 23 v 19 4asa bg vreme ne sum i se obajdala otdavna shte vidq koga shte i se obadq za da vidq kakvo stava s neinoto kandidatstvane nali e reshila da stava kitaika trudna rabota v4era kat se rovih v neta namerih specialnostite koito se izo4avat v sofiskia o niversitet klimet ohritski  dosta interesni i sahtevremeno trudni neshta vse neshta koito bih iskala da znam pro4etuh suhto 4e s malko trud oshte mogat da stanat i u4iteli po kitaiski prestavqsh li si gergana da progovori na kitaiski zemqta shte se raztvori hihihihihi mi tova e shte 4akam otgovor otnosno snimkata za da sum sigorana to4no kakvo iskah bye za sega
"

Хубаво е да има желание за учене, но когато си останем само с желанието, резултатите не са добри, което може би и си личи от начина на писане.
 За ученето на китайски - въпросният човек усвои някакво начално ниво, доколкото ми е казвал и дотам. Не се учи китайски лесно, като цяло. А и се иска много постоянство.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
":("
« Reply #86 on: December 30, 2021, 11:41:44 PM »
" :("

Sent: Изпратено на: Понеделник, 2005, Май 23 11:52:04 EEST

">
> Abe stiga divotii,be!
>Kak li puk ne 6te pi6a na jena ti!!!/I nqma da ti kaja!/
>Gleday sega:
>1.Kakto i togava kazah-az ne sum ZA da se namesvam s porove na supruzi.
>2.Pratih go samo na mujete i ti pastnah nickovete im/da znaesh na kogo e prateno/.
>3.Daje PROTIV na DOra bqh da se pra6ta i ti go kazah,ta ti dobre,4e se useti.
>4.AKO VSE PAK DORA ZNAE-moje da e izpolzvala na4in da go prati ot moe ime------POMNISH KAK SE OPITA DA NAPRAVI PODOBEN NA MOYA AKAUNT V YAHOO,ZA DA PI6E OT NEGO NA U4ENIKA PEDOFILII I POSLE DA SUM AZ.Ako jena ti ne si e iztrila pismata i y znaesh parolata-vlez tam i proveri-moite stari adresi baya/pomni gi do poslednata podrobnost,4e dora gi pravi promeneni s po edna bukva/:
>tatarkishi@......
>tepresh@.........
>tatar_kishi@........
> --------------
> Za Dora,4e si se izpokaral-ami da ne si y pisal,be!Az ti kazah-samo na Svetlyo,ti vze na tazi nenormalnitsa,sega pak me zaliva s maili!Vmesto da si pi6a samo s Geobblesa.Ideyata be6e mnogo izli6na predvid tova,4e DAJE I DA E TYA NIKOGA nqma da si priznae.
> I,KOLKOTO I DA SI NEDOSPAL,OTGOVORI SI NA VUPROSA-ZA KAKVO AZ 6TE TE RAZUBEJDAVAM,DA GO PRA6TA6 NA JENA SI I 6TE TI ZAQVQVAM<4E NQMA DA GO PRATQ ,A POSLE 6TE Y PI6A? Nito moga da pomogna,nito da spe4elq neynoto uvajenie/TO PUK SQKA6,4E MI TRQBVA/,nito da vzema pari/A TE MI TRQBVAT SAMO ZA TEBE V MOMENTA/,nito da spe4elq slava-------abe ti si yurista-vij pone 1 motiv ,ako mojesh da namerish!
> AKO NAISTINA si spomnq6,4e samo az y znam adresa-togava az 6te ti kaja kak e nau4ila/ako izklyu4im i DORA I OSTANALITE/-Kakito ti!Nali mi kaza,4e q e obrabotvala po jenski/tova moje da zna4i mnogo/.Da re4em ,4e y e kazala 50/100 ot ne6tata,a jenata e navurzala PUZZLE do 80%,a na tebe ti se struva,4e znae vsi4ko na 100%,zaradi 6oka,koyto tuka si e golqm!MNOGO PO-GOT SI E DA SI MISLI,4E SAMO TQ E PRI4INATA > I posledno-na nikoy ot moite prqteli ne sum razpravql neuda4ite ti/za6toto ti ne se re6i dajiveesh u nqkoi ot tqh,taka 4e krugut se stesnqva/.Nqkoy den kato se poizgladi6 s jena si,6te q pita6 i 6te vidi6,4e ne e ot mene.
> Kude bqgam po tu4-liniqta?!Az daje tolkova puti se pritesnqvam,4e 6te vzema da te zasegna s ne6to,poneje sum otkroven.Ti znaesh daje za problemite s Neli/a sravni,Dorka i v nay-dobrite ni vremena,si misle6e,4e sum jenen i to 6tastlivo!/.
> Zalagam 20 % naDora,60 % na kakito i 20% na nqkoy ot pi4ovete,koito im pisah istoriyata/Weinlock-a i dr./Oba4e poneje tova si e tipi4no jensko-klyukarski manier,nablqgam na 1-vo i 2-ro ot tazi gl. to4ka!
> I ,za da sum ubeden i pred sebe si-az ti se zaklevam v 3-te sveti za mene ne6ta:
>a/Buddha
>b/Pametta na mayka si
>c/Zdraveto si!Da me hvane AIDS-a i da se vurna v Bulgariq,ako sum pisal na jena ti po kakuvto i da e nna4in!Da me hvane i RAK !!!!!!
> "

Най-после съм му обяснил изглежда достатъчно ясно, та ме е разбрал...

Received: May 23, 2005 at 7:23 PM
 Константин П.
 "Тогава Дора ни беше наясно. Никой от другите нямаше мейла на Елина. Преди да се махна излязох от профила си и смених настройките. Бе лабаво, но просто не проумявам как е станало. Няма значение. Може и да си прав.
На Елина паролата не знам.
И аз искам да си пиша с Гьобелса! Прати веднага Мейл и я питай иска ли.
Какито пък нищо не знае за това писмо твойто, даже не подозира.
Абе стига се връзва, не е толкоз важно."

Без коментар.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #87 on: January 01, 2022, 01:37:40 AM »
"hm,..."

Както обикновено, по неговия си начин с цитати от моя мейл. Малко неразбираемо за неподготвения читател, но поне шльокавицата и кирилицата дават достатъчен ориентир:

Received: May 23, 2005 at 7:40 PM
Константин П.
">
> Na tsqlata tazi nervnost po otno6enie na Hamill-a,6te ti kaja,4e TI SO GO RESHI da pi6em tam,az ti predlojih.Sega izliza,4e az edva li ne te natovarvam...Vuhhhhhhhh!!!- бе не ме натоварваш, стига съ тръшка, уважаван боен другар си!
> Ako ne be6e pisal,4e ne si dospivash,napravo ve4e 6tayah da se po4uvstvam obiden.Sega te izkarvam nevinoven pred sebe si,za da moga da preglutna nqkaksi gor4ivite ti dumi.DA re4em,4e nqmam ni6to protiv da psuvash/kakto e protiv KAKATA/,ama ti o6te malko i 6te me zapsuvash mene.- НЕМА БЕ! СПОКО! Освен тва снощи бех на 6 бири. А виж как съм зачесал Хамилчето на тема Свобода. Виж си профила. Имаш бележка. А как да маркирам прочетените постове на Ол Бг щото се губа по дървото.
> Az imam dosta konkretni problemi/kato znak,4e vse o6te si bez nito edna 4erna to4ka v spisuka na priqtelite ti doverqvam poslednite/-sno6ti imah skandal.OKAZA SE,4e ne mojelo da vidq edni snimki,na koito e o nazi ,deto sega e v Germaniq,poneje e bila vse o6te v surtseto mi.2 4asa obqsnqvah kakvo e v surtseto mi i kakvo ne.Sled tova izlizah navun.Sled tova se vurnah,sled tova se s4upi edno ogledalo/ot mene/,sled tova,okolo 3 i polovina,tq se opita da me dushi/za6toto sum y kazal,4e e ZLA-чак до душене никога не сме стигали. Само ме е хапала и щипала по гаден начин. Впрочем в неделя пак ми прави истерии пред детето и циркове а после ми праща стихове и закачки по меила. Шантави работи. Обаче щом с Нелито се душите още преди брака  и преди да сте си омръзнали, по добре я зарежи докато е време според мен или и вземи страха. Иначе Нели май се е обнаглила от осъзнаването на факта колко е важна за тебе женитбата ти с нея за оставане в Китай и мисли че си зависим от нея а това е ЛОШО.
ти верваш у вампири?!?!?!?!

i zatova vse ima videniya s vampiri-poneje te use6tat kude e zloto,kude e slaboto/,na koeto za malko da y s4upq grubnaka...I az sum spal samo 3 4asa,a dnes bqh na rabota.
> V momenta mi e zaqveno,4e 6te nameri na4in da me ubie.Za6toto me revnuvala,a tova bilo dokazatelstvo za nay-vis6a lyubov!IMA I ALTERNATIVNA VERSIYA-da si vzeme bagaja i da me sbliji s edna daskalka ,deto me haresva!Ve4e si razmeniha telefonite i o nazi iska da izlizame 3-ta,kato tayni4ko se naslajdava na potentsialen triumf...- МИ СУПЕР! БЕГАЙ ПРИ ДАСКАЛКАТА ЩОТО ТАЯ Е ИСТЕРИЯ И ПОЛОВИНА. ПО ЗЛЕ ОТ НАС С ЕЛИНА СТЕ! А ВСЕ ПАК С НЕЯ ИМАМ 6 ГОДИШНА ВРЪЗКА.
АМА НЕ ЗНАМ ДАСКАЛКАТА ДА НЕ Е ПО ЗЛЕ.
> POLOJENIETO E TOLKOVA SHIZOFRENI4NO,4e ne mi e do filosofski terzaniq.TOva mi e profesiyata i trqbva da si ya poddurjam.Osven tova tam se diskutirat tvoite temi,po prizvanie...
> Ami kazah kakvoto si mislq.I nikakvi tu4ove i korneri.Za mene futbolut e edna ot nay-niskointeligentnite igri,- ОООО КОЛКО СИ ЗАБЛУДЕН ПО ОТНОШЕНИЕ НА КОЛЕКТИВНАТА СТРАТЕГИЯ И ТАКТИКА ПРИ ЕДИНИЦИ С ИНДИВИДУАЛНИ КАЧЕСТВА....
МАНИ МАНИ КВИ СУМИ...
koqto gubi vremeto na horata ,pravi zvezdi ot prostatsi i pulni djobovete na po-golemi takiva.V nay-futbolniya grad na Kitay sum i do sega na sum hodil na nito edin ma4.
> Hayde,4e i az se uspah.Dnes ve4e mina detskata gradina,ama ostana koreyskoto semeystvo.Sega ni karat da sme hodeli vseki den ot 10 do 12 i ostanalite puti ponedelni,srqda i petuk.Ama vseki den samo jenata da raboti,4e e po-evtino.E,pone 300 leva 6te dokarva otgore.
>
>
>
>
>          "

Много безотговорно така - "Аз бях на 6 бири.", та трябва да ми се прости... то, ако алкохолизирането така лесно оневиняваше, ехе!
 Онази бивша жена наистина се оказа психично-болна. ЕЕГ й правиха и доказаха ненормални мозъчни вълни. А и после започна тя с едни епилептични моменти, шизофреничности, свързани с духове в тялото, гонене на духове и какво ли не, та добре стана, че в края на краищата се разделихме. В това отношение човекът е бил прав, ако може да се разделя с нея навреме, но не се реших тогава и до последно се надявах някакси нещата да се оправят.
 Прав е, че винаги може да е по-лошо - например въпросната учителка да е била и по-ненормална, но рядко се срещат по-ненормални хора, честно да ви кажа. Та, кой знае?...
 Никога не съм вярвал във вампири, дори и в по-неосъзнатите си периоди, когато съм бил религиозен.
 Професиите, наистина, е добре да се поддържат.
 За футбола - имах предвид ситуацията с футболните хулигани, не играта като такава, която наистина иска някаква интелигентност от страна на треньорите най-вече. А, че от прости хора стават звезди е факт, не само за футбола.
 По онова време преподавах в китайски детски градини и на едно корейско семейство (на две корейчета).

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"Re: :)"
« Reply #88 on: January 01, 2022, 03:35:58 AM »
"Re: :)"

Received:
May 23, 2005 at 11:49 PM
Alexandra G.

"Привет вам , товарищ .
Като за начало,не се притеснявай за това дали пишеш на кирилица или латиница-четат се еднакво лесно.Аз,лично,пиша на кирилица,защото ми стана навик покрай форумите.Първият ми постинг беше на латиница,тъй като не можех да пиша на кирилица,но след забележките си го транслитерирах /за около 40 мин със скорост буква на 5 секунди/ и след като "повторението е майка на знанието",се оказа че се научих да пиша на кирилица и -едва ли не-забравих да пиша на латиница.Колкото до четенето,имам още една ексцентрична теория-чета по-лесно на латиница,защото буквите са по-сбити и окото ми ги обхваща по-бързо отколкото тези на кирилицата.По-тъпо обяснение не можа да сътвори болния ми мозък /по-добре с болен мозък,отколкото без мозък/,но важното е ,че все пак има някакво обяснение.
Искам да вметна,че ако забавям отговорите си,то това не се дължи на неуважение или безинтерес,а на факта,че имам-едно на ръка-страшно много учебна дейност,когато Сталин и Чърчил са вкъщи нямам особено "нецензуриран" достъп до компютъра,а и тези дни имам ходене по болниците.Има вероятност в сряда да ме оперират и да полежа 2-3 дена,но ще се постарая да уредя нещата по краткия начин.За да не се чудиш какво толкова ми има,ще ти кажа,че не е особено сериозно.Преди време си пукнах костта на опашката и реших ,че не е наложително да ходя на лекар,а то се оказало,че се образувала киста и последното открих едва преди два дена,когато констатирах,че не мога да сядам;куцам;и пищя "на умряло" ако докача мястото някъде.Но иначе като всеки непоправим оптимист,успявам да вкарам сарказъм и да се присмивам на злощастието-между другото,стратегията е много полезна.Но да не те занимавам с глупости да ти губя времето.
Та,на философията.
Аврелий Августин /четвърти век,Рим/-от него харесвам религиозния трактат "Изповеди",който е даже незатормозващ по съдържание.-теоцентризма /авторитетът на Бог/ и причините за всичко съществуващо и абсолютността на Бога.И,съответно философският монолог с доказателства и противоречия."Кой?"-"Бог";"Как?"-"Чрез Словото";"Защо?"-"Поради волята си"и,разбира се няма да пропусна да цитирам великия извод на автора-"Бог вечно твори света във времето."и последвалия монологичен спор на същия относно времето,границите,какво е правил Бог преди да сътвори небето и земята,времето като сфера на лично съзнание и ,в общи линии,това са идеите на произведението,или поне само тези проблеми усетих и разбрах.
Фройдизмът е по-скоро психология,но има и добри идеи сред сексуалните фантазии на човека,по-точно евреина /за автора става дума/.Разграничаването на човешката психика на Безсъзнателно То,Съзнателна лечност Аз и Свръх-съзнателност и авторитетност Свръх-Аз ,както и разглеждането на проблема "нагон-морал" са доста адекватна намеса на един теоретик,когато светът има нужда от някакви обяснения за психиката.А и за тази психика,аз-лично-не съм намерила по-"скопосна" характеристика.Като при теорията на Дарвин- вярваме й не защото и стойностна и не е глупава,а защото няма по-добра.Колкото до Фройд-идеите му за причини-следствия около "детска сексуалност"и извращенията са що-годе логични,макар и преувеличени.
"Човекът-архитипно същество" на Карл Юнг е класика.Как беше-"В основата на човешкото поведение стои общ културен принцип-архитип-,който е плод на КОЛЕКТИВНОТО БЕЗСЪЗНАТЕЛНО:религия,митология,политика,обреди,емоционална сфера,начин на мислене".И тук е много интересно и логично разделянето типове социална адекватност-анима,анимус,майка,сянка.
На Алфред Адлер харесвам "Човекът-малоценно същество" и идеята за унищожителната свръх-претенция на Аза,както и моделирането на фалшив Аз.
А великият Блез Паскал удря джакпота с "Мисли"-без сюжет и история,само накъсани мисли докато е бил в екстаз.Любимите ми са свързани точно с философския песимизъм:
-"Какво е човекът в безкрая?Нищо,в сравнение с безкрая,всичко в сравнение с нищото ,средина между всичко и нищо."
-"Вярвам,защото е абсурдно"-религията е логика на абсурда и тя най-адекватно отговаря на абсурдния човешки живот,не е ли така?
-"Носът на Клеопатра.Ако беше по-къс,светът би имал съвсем друг облик",сиреч толкова сме жалки,че в основата на битието ни са интригите,суетата и маловажните човешки страсти.
-"Ние безгранично тичаме към пропастта,изпречили нещо пред себе си за да не я виждаме"-много силно и точно казано.Как да не се съгласиш с Паскал?
###############
Данке за добрите пожелания,дано наистина ме приемат....ама чак догодина.И все пак "няма да лежа на това ухо".
Колкото до английския,знам го прилично,всмисъл не срещам проблеми да чета,да говоря и да гледам филми на английски.Но не мога да кажа същото за писането си-не стига че имам беден писмен речник на английски,но и на елементарни думи правя грешки-ето къде ще наблегна лятото.
++++++++++++++
Питаш ме за мнението ми за татарите.Честно,не съм запозната много с тяхната култура и история,но винаги съм ги смятала за първите българи,които се преселват тук чак от Тибет.Има,наистина,много монголоидно в тях,но на всичкото отгоре са и бели.Като си изградя по-специално мнение ще ти кажа.Макар,че едва ли ти трябва-очевидно си наистина много запознат с татарите,както и с какви ли не древни племена и общности./Аз пък харесвам най-много вандалите,които разказват играта на Рим около 400 година/
+++++++++++++++
Май това е общо-взето,за което става на въпрос в темите.
Колкото до Енгелс,ще намеря нещо и от него,веднага щом се преборя с "Основи на марксистко-ленинката философия"1959 БКП
Пращам ти и мои снимки,разгледай ги на своя отговорност.Дано не сънуваш кошмари заради мен.
С уважение:

Alexandra G."

За болестите - лошо нещо, затова на всяка цена трябва да си пазим здравето.
За "Бога" - недоказано, а и противоречиво понятие. Времето също е нещо, което не е сигурно дали го има и доколко го има. На мен ми се струва просто една мярка за движение и нищо повече.
За това, че някой е евреин или не - няма значение. Особено за учените - науката няма народност; науката няма националност. Науката е просто човешко творение. (Разумно творение, ако може да се изразя по-обширно. Например, ако има разумни извънземни, които да творят наука, то тя няма да е само човешко творение.)
 На Фройд схемата/система не е нещо кой знае колко велико и научно. Разбира се, има доста основания и логика, но е надценена от някои, особено такива, които не са чели други психологически трудове и не са запознати по-дълбоко с науката психология, с психопатологията и пр. Адлер правилно му е казал, че психоанализата не трябва да се базира/ограничава само с/на един способ/начин. Да не говорим за свръхсексуализирането на цялата психология, което, разбира се, води до погрешни становища.
 Дарвин отдавна е доразвит и препотвърден в повечето си аспекти. Има по-добро от дарвинизма и то си е доразвитият, съвременно-научно подплътен дарвинизъм.
 Юнг има добри попадения. Колективното безсъзнателно не е едно от тях. Зависи в какъв контекст и доколко се разбира и използва.
 Адлер е един от хората, които доста добре е разбрал доста от човешката психика. Пропуснала е, че и той е бил от еврейско семейство (и то не много богато). И добре е направила. Много е кофти това с натъртването на еврейското и антисемитските неща.
 Паскал - не всичко, но много от неговите мисли е добро или почти добро.
 Татарите не са преселници от Тибет, нито са първите българи.
 Английският не е фонетичен език, та писането му не е едно от най-лесните.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"Re: Re: :("
« Reply #89 on: January 02, 2022, 12:52:47 PM »
"Re: Re: :("

Received:
May 24, 2005 at 10:13 PM
Константин П.

"Бе човек не ми пука за звездите. Дреме ми. който се харесва на сички е тупан.
Как да пиша на Гьобелса като ми е баннато и айпито?????? (това на работата) Изцяло извън  строя съм.....
Ми кажи и че искам да си пишем бе! Може и мейла ми да и дадеш. Уж че не мога да се оправя с тия айпита , и така. Пък тя ако иска."

Аз даже се съмнявам да е възможно някой/някоя/нещо да се харесва на всички. Това е нещо като психологически и естетически постулат, че няма начин всички да харесват нещо, някой или някоя. Разбира се, има хора и неща с повече фенове и има такива, които са с почти николко или николко. Обаче такъв идеален вариант "харесва се на всички" не ми е известно да е известен. :)
 Иначе - отново демонстрация на нервозност, но няма какво да се очаква друго при такова положение.

Tags:

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.