☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯

☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: No more Yahoo e-mail for the people in China  (Read 30689 times)

0 Members and 45 Guests are viewing this topic.

MSL

• Философ | Philosopher | 哲学家
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +823/-0
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"."
« Reply #360 on: April 05, 2022, 01:32:31 AM »
"."

To: Константин П.
Tuesday, August 02, 2005 (Tue) 21:18

"Zdravey!
 Polu4ih  dokumentite ti! Edinstveno iskam da povtorq nqkoi ne6ta- ne stava duma dali si postavql ili ne HL kato prioritet! Stava duma, 4e mi kaza, 4e ve4e ,ako hodi6 v 4ujbina 6te e samo Kitay, 4e do 2 sedmitsi si out ot rabota, 4e 6te te biqt...Sega ne6tata se izmeniha na po4ti 180' I to ne ,za6toto pak re6i za HL, a za6toto se udulji prestoq ti na rabotata i re6i da tegli6 zaemi!!! T.e. v momenta si imame rabota s edno ka4estveno razli4no polojenie na ne6tata!
 Daje i da e vuzmojno da te vzema ot Macao, a ne ot Beijing, to ne moga da poema i dam riska i garantsiyata, 4e 6te ti osigurq rabota v koli4estvo ,sposobno da ti izkarva pari za kvartira, hrana,drehi, razhodi, i POGASQVANE NA 2 ZAEMA !!!!
 Ne zabravqy, 4e ne sme angli4ani ili amerikantsi, koito daje i na srubski da progovorqt im vikat "Mmmmmmm, kolko hubav aktsent ima6!" Nie sme bulgarski grajdani, na koito samo im turdqt kusuri, za da ne ni platqt!!!Dosega samo v 2 detski gradini sa me prieli za ravnopostaven i pulnotsenen na zapadnite govedari!!!
 T.e. HEM NQMA DA E LESNO OSOBENO ZA TEBE, HEM 2 ZAEMA si e eb@lo maykata! Tova e risk, risk i pak risk! Da ne kazvam i siguren proval, poneje v riska ima nadejda, a tvoeto polojenie s ogled rabota v Kitay si e napravo beznadejdno!
 Eto za6to mnogo daje privetstvam ideyata ti za HL !
 SUVET: Stoy tam samo dokato si izplati6 zaema i sbere6 malko pari.Ina4e 6te vzeme da stane kato nelegalniya Pavlin v Italia-hvanali go karabinerite i mu bili 4erniya pe4at v pasporta! Sega do 2007-ma nqma murdane v 4ujbina!!!

Много отговорно съм му казал, че нещата са коренно различни. Едно е да изкарваш достатъчно за приличен живот, а друго е и за приличен живот, и за погасяване на два заема! А в момента дори е трудно до невъзможно за български граждани (и много други чужденци) да се намери законна работа в КНР. Та нещата сега са още по-качествено различни от по-рано.
 За това, че някои училища и други работодатели в Китай си намират причини да не плащат каквото са обещали - по-сетне се убедих, че на всеки може да се случи - и на самите китайци, и на англичани, и на канадци, и на американци - мошениците не подбират! Не казвам, че всички в Китай са мошеници, но просто Китай е много голям и дори само 10 от 100 фирми да са нечестни, то пак има милиони на които човек може да попадне и да се опари.
 Онова за "западните говедари" - не съм го употребявал с някакви много лоши чувства, просто хумористичен превод от cowboy (cowboys), както и онова, което ми е повлияло - наред с някои начетени и просветени учители, имахме за колеги и абсолютни негодни за работата, както и за живота (поне в Китай) хора, с ниско образование. А самата дискриминация - че само носители на езика за които е матерен (native speakers) могат да преподават, вече от няколко години дори е закрепена със закон, та затова и вече легална работа (с работна виза) като преподавател на нематерен за теб език - няма. Затова и съветвам хората да не рискуват и да се устройват само с работни визи; легално.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"<No Subject>"
« Reply #361 on: April 05, 2022, 02:41:47 AM »
"<No Subject>"

From:
Alexandra G.
Tuesday, August 02, 2005 (Tue) 03:25
"Zdrasti pak
e,otgovori na onova pismo kogato nameri6 vreme,vlizam ti v polojenieto 4e e dosta gadno da ti se
restartira kompiutara to4no kogato si napisal kilometri4na re4 .No puk az za nikade ne
burzam.Vajnoto e 4e ne mi se sardi6,a i se radvam 4e bqh 4estna da spodelq istinskata si gledna
to4na za ne6tata.Vse pak si priqtel i ne biva da se lujem,nali :)
6te ti pi6a i az vednaga 6tom pak imam net-t.e. utre (sega sam na zala i 4eta novini ot saita na
Ataka-v slu4ai 4e ne go znae6-atakabg.com,dosta interesni ne6ta,plius mp3-ki na predavaniqta na
Siderov)
S mnogo uvajenie ,o6te pove4e obi4 i nai-ve4e priqtelski 4uvstva-yours sencerelly reichsminister:)

G."

Наистина, трябва да се казва колкото се може повече истината в очите. За съжаление, много се беше подвело това момиче по ултранационализъм, но няма как всички да са на нашия акъл.
 А аз се радвам, че си е казала честно мнението; то направо си беше комплимент това! :) 8)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
":)))) napishi na latinica "
« Reply #362 on: May 13, 2022, 04:11:45 PM »

:)))) napishi na latinica

From:
emilia d.
Thursday, August 04, 2005 (Thu) 19:43

"zdravei radvam se 4e novinata koqto mi kazvash e radosna no ima maluk problem negovoto pismo koeto si pratil e izlqzlo na maimuni i nerazbiram nishto molqte prati go na latinica znaesh kak stava kopvash go v maila i natiskash nadpisa latinica i se obrushta na latinica ako ne vijdam 4e ne e tolkuva golqmo mojesh ti da go napishesh ili da prepishesh negovite dumi no nalatinica znaesh 4e kirilicata pratena ot kitai nemoga da 4eta neznam zashto e taka no e fakt nadqvam se 4e za teb neprestavlqva problem poftornoto izprashtane na suhtoto pismo blagodarq predvaritelno"

Ех, тези "маймуни"! ;D Доста опити за помагане да си намери приятел, а и какво ли още не. Както виждате, доста съм се раздавал за хората, които са ми били приятели.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"prodaljenie na prednoto pismo"
« Reply #363 on: May 13, 2022, 04:44:02 PM »

prodaljenie na prednoto pismo

From:
emilia d.
Time:
Thursday, August 04, 2005 (Thu) 19:50

"zdravei pak sum az eto kato dokazatelstvo shte ti pratq pismoto na kitaeca za da se obedish sam
§?§?§?§?§?§?!§?§?§?§? §?§?§?§?§? §¤§?§?§?§?,§?§?§?§?§?.§?§?§?§?
§?§?§?§?
§? §?§?§?§? §?§?§?§?§?§?§?§?§?§?§?§?§?.§?§?§?§?§?§?
§?§?§?§?§?§?§?§?,§?§?§?
§?§?-§?§?§?§?§?§?§? §?§? §?§?§?§?§? §?§?§?§?§?§?.§?§?§?§? §?§?
§?§?§?§?§?§?
§?§?§?§?§?§?§? §?§?§?§?§?§?§?§?§? §?§?§?§?,§?
§?§?§?§?§?§?§?§?§?§?§?§?§?  §?
§?§?§?§?  §?§?§? §?§?§?§?§?§?.§?§?§? §?§?§? §?§?§?§?§?!
   e-mail;glisha1982@...
   §?§?§?§?§?  QQ:33280...
nadqvam se 4e sled kato vijdash negovoto pismo v kakva forma sum polu4ila ve4e si obeden 4e az nemoga da go razbera sorry tova sa faktite jelaq ti krasiva i romanti4na lqtna vakancia"

Ясно. А ваканцията не беше много романтична, макар и да беше красива, понеже бе на брега на Тихия океан, доколкото си спомням.
 А за кодирано/декодирано, то особено по онова време, си беше проблем за много хора.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"nay-posle, aman..."
« Reply #364 on: May 17, 2022, 04:30:12 AM »

"nay-posle, aman ot 4ifuti, onq pak mi otne ot vremeto!!!"

Да не повтарям надълго-нашироко, просто по онова време не си давах сметка, че не е правилно да използвам думи, които може да са антисемитски; в днешно време вече съм против такива неща. т. е против всякакви дискриминации. Прилагам заглавието в оригиналния му вид, все пак, за да няма лъжи. Истината и само истината.

To Alexandra G.
Time:
Tuesday, August 02, 2005 (Tue) 23:02

"Zdrasti pak!
 Eto po4vam :

1. Za dominantnostta na mongoloidnata rasa- GOLQMA GRESHKA!!! Vijdal sum detsa ot smeseni brakove- frensko-kitayski, afrikano-kitayski... Mnogo qko si li4i evropeyskoto ili suotvetno afrikanskoto!
 Ima si geneti4ni zakoni i tova se nari4a nay-prosto "melez", "hjibrid" i pro4ie - metisi, mulati.....Te si pritejavat po4ti po ravno s-vata na 2-ta roditelq!
 2. Za koya rasa e vis6a... za men rasata ne se priema za golqm kriteriy! A NATSDIONALNOSTTA- po-to4no - narodnostta! MApr. prabulgarite sa bili po-evropeidni ot tibetsite, ama e fact, 4e sa bili po-vis6i kulturno, voenno i pr.Otdelno puk qpontsite sa si dokazano po-vis6i ot evropeidi kato 4erkezi, 4e4entsi, rumuntsi, albantsi i dr.
 3. Po onzi vupros- opredeleno aktrisite v po-golqmata si 4ast ne sa godni za semeystvo- zaetost, kapriznost, mnogo obojateli... Da mi predlagash aktrisa si e kato da mi pojelaesh zloto vku6ti!
 Za u4enata - tuk si po-prava! 4esto stradam ot sblusuka s posredstvenostta, no, vse pak, pove4eto jeni i muje ne sa u4eni i 6ansut da popadnesh na takiva e dosta minimalen!
 Kokto kazah v dosega6niya mi jivot, tova momi4e e nay-dobroto. Moje i da ne e idealut za jena, ama nqmah 6ans za ne6to po-dobro. Pravilno si otsenila ob6toto polojenie na ne6tata, no da ne misli6, 4e sum edinstveniya... pove4eto hora taka i ne uspqvat da namerqt 100%-to!
 Za Kotseto - moje i da si prava, no moje i da ne si!!!!!!!!
 Az s kakvoto i, ako moga, 6te mu pomagam. Tova, 4e iskam nqkoi priyateli da sa pri men, ne zna4i, 4e gi manipuliram! Samo na edin me e qd, 4e predpo4ete Italia pred Kitay! Tam go preebaha jabarite, biha mu 4erniya pe4at i sega do 2007-ma nqma murdane ot BG! Ve4e iska da idva v Kitay... ne si li e za qd rabota?
 _____

Za BG - nqma kakvo da dikutirame pove4e. 6tew ti kaja, 4e okolo 10 godini se nadqvah - purvo c BNRP, posle s BKP, ERA-3, BBB... I nakraya ni6to... Hayde sled okolo 5 godini da go diskutirame pak tozi vupros? Togava 6te vidi6, 4e sum bil prav, 4e polojenieto e nespasqemo.
 Ne vijdam nikakuv smisul da se borq za strana, v koqto samo imeto e bulgarsko! Za kogo da se borq?! I za6to da se borq v mqsto, kudeto nikoy ne se bori za men? Eto takiva prosti4ki vuprosi pravqt motivatsiyata!
 Ina4e Germaniya si e po-prili4na na Germaniq ot Hitlerovo vreme, otkolkoto Bulgaria na Realnata Asparuhova - i ezika im e su6tiya i muzikatya i nravite i obi4aite... Sravnenieto ne be6e dobro!
 Za Ataka - 3-ma ve4e sa gi predali otvutre, vqrno li e?
V Kitay sum ne samo po internatsionalisti4eski podbudi! Gledam i prosti4ki ne6ta - ne se biyat v Net-klubovete, durjat se po-moralno, ne pravqt mnogo prestupleniq... Abe, zaklevam ti se, 4e razlikata v nivoto na sredniya kitaets i sredniya bulgarin/ungarets/gruk/polqk i pr. e vse edno kato razlikata m/u bulgarina i tsiganina! Stava duma za kultura na povedenie nay-ve4e! Ako 6te6 vqrvay! Kak da ne predpo4ete6 tuk?! Znae6 li, 4e ve4e se iznenadvam na nqkoi ne6ta v BG? Primerno edin mi vika - abe kato si go vidql i se e upla6il ot tebe, za6to ti ne si go prebil? BASI MANTALITETA!!!! Stava duma za edin, koyto navremeto se spe4e, a sega otdale4e mi se otvarq. Ama togava za mene be6e nepoznat. kak taka 6te biq nepoznat?! Ama za bulgarskiqt mladej nqma lo6o - samo s boy, psuvni i pr. se opravqt!!! Ti za k'vo si misli6, 4e si mi tolkova mnogo I TRAYNO simpati4na? Ami 6toto ne si kato masata izrodi tam!!! Takiva kato tebe sa ne pove4e ot 2-3 na 100 !
 Za Severna Koreq- Kitay nikoga ne e iskal te da imat qdreno orujie! Taka, 4e predatelstvo nqma! Otdelno Kitay si ima i gi pazi, za kakvo im e? I posledno - ami Qponiq, Yujna Koreq, kolkoto i da sa gadni4ki marionetki na USA, kato BG, nqmat qdreno orujie! Eto za6to, az makar i priyatel na Severna Koreq sum za bezqdren Koreyski pooluostrov su6to!
  Persika nqma kakvo da q komentirame. Ne e aktualna.
  Za padaneto -abe ne si padam po kitayki nay-mnogo, apove4e po altayki - kirgizki, kazahki, uygurki, tatarki, koreyki, mongolki... Ama ne vidqh nqkoya 6to-gode umna, koqto v su6toto vreme da ne e jenena, da ne e grozna ili da ne e stara. Kakto bve6e kazal Bezbojniak - ako si v Kitay e golqm 6ansa da ti se padne kitayka:)))))
 Za natsionalizma- kak da kaja, vinagi sum daval primera- Ako si se rodil v Libia ili Israel, trqbva li da si gord, 4e si semit?!?!?!?!?! Tova kude sme se rodili e slu4aynost! S ni6to ne ni obvurzva! Ami, ako sme se rodili v samolet?! Eto za6to spored mene, 4ovek trqbva, kogato e zrql sam da izbira Rodinata si, spored ka4estvata, koito namira za nay-dobri! Ne6to kato onazi sekta ,deto kru6tava horata v zrqla vuzrast, za da se osuznaqt kato krusteni i svobodni!
 Za Konstantin - koy 6te go prinujdava da se jeni za kitayka, be?:)))))))) Tuka ima tolkova mnogo narod, 4e horata predpo4itat 4ujdentsite da ne se jenqt za kitayki i kitaytsi!!! Ama za razlika ot mene 6te ima osigurena rabotna viza ot firma. Az nqma kak, za6toto vizata q pravi prepodavatelk ot akademiyata na jena mi - i se se6ta6 kakvo stava,m ako kaja - Ami day da ne se jenim, ama ti mi naprvi viza... Ne vurvi, nali?:) Kotseto e po-svoboden v tova otnoshenie. Ina4e, kakto znaesh, v pove4eto durjavi tova e 6ansa da ostanesh da jiveesh, ina4e izte4e li ti vizata i 4ao!
  Ami Hitler, Levski i drugite kato sa se jertvali za Rodinata, kakvo? Dosta hora/ i tehni i 4ujdi/ gi plyuyat, a te sa umreli na praga na silite si i v muki. Vupros na gledna to4ka!
 I, ako trqbva da se izbiyat nedostoynite v BG, ne misli6 li, 4e 6te ostanat ne pove4e ot da re4em 100 000- 200 000 du6i?
  Za natsistite - ami dosta ot tqh sa izbqgali v Latinska Amerika. Zapazili sa si jivota. PRAVI RAZLIKA M/U RAVNA I NERAVNA BORBA! V momenta BG e okupirana ot USA pod formata na NATO i 6te bude prevurnata v ikonomi4eska marionetka na EU... Daje i da napravite voenen prevrat - nqkoya hunta-pravitelstvo , 6te vi smajat kakto smazaha Surbiya i Iraq... I posle pak su6toto, 4e i po-zle... Kude mu e smisula na idealizma?!
  Za prusta- abe daje ve4e si vurna i papilarnite linii, ama za seriozna rabota, kogato se premestq v subtropika. Nabelqzal sum si edin kitayski laptop za 3999 yuana/ okolo 800 leva/ i s tova 6te se razvihrq, ama neka stignem do tam. Oshte prez Vutreshna Mongoliya ne sum minal/ ama taka da ne mi se hodi, no kato sum obe6tal!/.
 BULAT - tatarina ot Tatarstan ne mi e bratov4ed, a e plemennik na moi priyateli. Toy e ot tatarstanskite tatari, az sum ot Bulgarskite. Bulgarskite tatari puk sa osnovno preseleni ot Krimskiq poluostvov na 4erno more, t.e. az sum Krimski takuv.
 Tatarite ne sa to4no takiva, kakto si gi opisala. ti si opisala samo ediniya vid , a te sa osnovno v 2. Vtoriyat vid epak s dulgi o4i, ama bqla koja i svetlenikava kosa. Tova sa osnovnite vidove- Turanski i Uralski. Ima si i drugi. Ama ne e izklyu4enie, sred bulgarite daje ima pove4e vidove- Sredizemnomorski, Alpiyski, Dinarski, spomenatiyat Turanski............. Pitay za antropologiya- nali mi e psetsialnost:)))
 Za detsata kato kazahme - ama az ne iskam!!! Az se 4uvstvam samiyat dete. Umstveno moje da sum na 1000 godini, ama emotsionalno sum si oshte teenager!!! Gadnoto e, 4e, tq ne obi4a prezervativi i nqkoy put moje da se slu4i "ne6tastieto". Ama az sum si 4ovek s opit i s volq ta ve4e okolo 1 godina ne sum go dopusnal, da se nadqvame:)))

I az s vsi4kite izbroeni ot tebe 4uvstva!"

Наистина, в повечето случаи е видно, когато някой е с родители, които са представители на 2 различни големи раси. Мисля, че повечето хора, които не виждат различното и смятат, че човек прилича само на единия родител и не е получил нищо от другия нямат опит или наистина попадат на някакви изключения, със силно преобладаване на гените на един от родителите.
 Под "висшост", "висше", "висша", "висше", "висши" би трябвало да разбираме "по-напреднали". Разбира се, това не е "за вечни времена" - има много исторически примери, които показват, че една и съща народност в някои периоди може да е водеща, но в други да е много изостанала. Така че не е до раса, но и до народност/националност също не е чак толкова.
 Малко крайно критично съм се изказал за всички актриси. Имал съм предвид най-известните, разбира се. Не знам дали всички са такива, каквото впечатление имат повечето хора по света - за тяхната капризност, заетост и пр., може да има и изключения, но наистина си е нещо като "стрес" за доста мъже да бъдат с жена, която е известна актриса: милиони обожатели, особено разни амбицирани конкуренти от мъжки пол... заетост и т. н. Не е за всеки това. Разбира се, в повечето случаи те не се омъжват за обикновени мъже, както вече отбелязах, така че няма смисъл да го дискутираме това.
 За попадане на учен/учена, ами наистина, при положение, че повечето хора не са учени, да попаднеш на учени е малко вероятно, а съвсем малко вероятно е да попаднеш на необвързана учена. Да не говорим за варианта "хем учена, хем необвързана, хем и тя да те харесва, хем и ти да я харесваш"... това са шансове от рода на 1:10000 или дори по-малки, не знам точно. Зависи къде си, кой си...
 То 100%-во (100% идеален партньор/-ка) едва ли има. В днешно време много хора не просто се налага да се задоволяват с нещо, което и 50%-во не е, но и в повечето случаи или се развеждат, или въобще не могат да се оженят.
 Това с "жабарите" - използвал съм го като синоним на "италианци", който идва от това, че обичали да ядат жабешко. То и в Китай има немалко хора, които обичат жабешко; дори цели ресторанти има посветени на жабешката кухня. Та не е много правилно точно италианците да се наричат така. Аз, отделно, вече избягвам такива названия на народностите по света, за да не звуча шовинистично и обидно.
 Да, като се замисля - колко много надежди възлагах, когато бях по-млад (като ученик и като студент) - БНРП, новото БКП (на Владимир Спасов), Ера-3, БББ..., дори в началото и на Атака се бях понадявал... и накрая, наистина нищо. Още се чудя как има, особено по-стари хора, с опит, които да вярват, че въобще нещо може да стане с тези все нови и нови политически партии. Нещата не ги виждам много оптимистични.
 Да, наистина не обичам да се жертвам за общества, които не са способни да осигурят елементарна сигурност на отделния човек.
 А сравнението - за степента на агресивност при средния човек от този или онзи етнос/народност и досега си има резон - то не е защото някой е от въпросния етнос, а се дължи на това в каква среда расте, кой му влияе и т. н. В самия Китай също има области, в които хората повече се напиват, бият, карат и т. н., в сравнение с други области в същия Китай.
Вече в никакъв случай не бих се определил като "приятел на Северна Корея"! Абсурд. Това 3 поколения от едно и също семейство да управляват една страна и да я наричат "република" - няма как да съм "приятел" на де факто една такава монархия, която претендира да е социалистическа, народна, че и република. Да не говорим, че не ми харесва и опасността на която подлагат района. Не казвам, че САЩ нямат никаква вина, но и реакциите на Северна Корея са твърде шокиращи. Много по-добре се държат примерно държави като Виетнам и Лаос, които също не може да минат за САЩофилски, но поне някакси успяват да не заплашват с ракети и ядрени оръжия. По същата логика вече и Русия (Путин) не ми е никак симпатична - безотговорното тракане на ядрени оръжия (дори и да е само блъф) е позорно!
 В днешно време продължавам да харесвам алтайските народи, но вкусът ми (за външност) се пренасочи към по-южните азиатски жени - например тези от югоизточен Китай и югоизточна Азия. Харесвам по-тъмничките.
 Либия и Израел ги давах за пример, за да ме разбере по-добре, понеже беше настроена антисемитски; аз както вече казах много пъти отдавна нямам никакви антисемитски и никакви други "анти-" настроения. Обаче поддържам идеята, че не може човек просто да се гордее с нещо, защото е роден там - ами, ако си се родил в наистина някаква много провалена, престъпна държава?! Като животните - някакъв "импринтинг" с раждането... имаше едни такива експерименти - като се излюпят патета и им дават топка да видят и да следват, вместо майка им, та те бягат след топката, където и да се търкулне, мислейки я за майка или нещо, което следват там, поради импринтинга! Е? И ние ли да бъдем нещо такова - където се родиш, задължително да се насилваш да го обичаш, дори и да ти е противно с неговата агресия, ниска култура, лош климат и какви ли не проблеми?! Айдееее, няма нужда!!!
 Да, в Китай доста мъже са против (явно или неявно) "техните" китайки да се омъжват за чужденци. Имат си такова собственическо, егоистично (понякога примесено с национализъм, но не задължително, защото има и чуждопоклоници сред тези) чувство на ревност и яд, когато видят, че китайка (и въобще азиатка, защото не я различават дали е китайка или не) е с бял или черен; както и с жълт, ако го знаят, че е чужденец, де (например, ако само си върви по пътя не го знаят, но почне ли да говори на чуждия си език, ще го знаят).
 Супер отвратително нещо са визите - ярък израз на гражданствизъм (дискриминация по гражданство)! Мечтая за ден, когато хората няма да имат гражданства и всички ще са освободени от тази дискриминираност!!! Мисля даже да напиша книга по темата. Почнах я с разни бележки даже.
 Хитлер, май, не е бил убит и има теория, че е избягал в Латинска Америка; имаше и някакви документи по темата. Не знам дали са реални. А дали се е борил безкористно за Германия или не - никой не може да каже. Така или иначе, не може да му се простят грешките и престъпленията спрямо човечеството. Левски - язък, че толкова млад е починал. Струвало ли си е? Постигната ли е една наистина независима, свободна държава в днешно време, за която си е мечтаел?
 Много добре съм го казал - да се прави разлика между равна борба и неравна борба. За умния човек е лесно да се види кога дадена борба има шанс, а кога си е почти 100% самоубийствена.
 В днешно време в България сякаш някакво влияние има и Русия, но, като цяло, остава си РБ много зависима от Брюксел (ЕС-то) и от САЩ. Полуколониална ситуация, общо взето.
 За децата - доброволно бездетен и до ден-днешен. Като няма условия за деца, човек трябва да е отговорен и да не се "възпроизвежда", та да създава нещастни деца по най-безотговорен начин!

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"Re: Re: Re: Re: OT ADA6 "
« Reply #365 on: May 20, 2022, 02:32:47 AM »
"Re: Re: Re: Re: OT ADA6 "

To:
GEORGI M.

Wednesday, August 03, 2005 (Wed) 16:49
" Zdravey !
Ami v momenta sum samo po klubovete. Sled okolo 2 sedmitsi se mestim za malko do granitsata s Mongoliya, a posle v subtropika, do Macao. Tam 6te si vzema laptop za vku6ti i moje da izmislim ne6to za 4ata.
 Uspehi!"

Хубаво време беше - човек можеше да си намери работа навсякъде из Китай като преподавател по английски, а не както сега - само за хора с паспорти от англоезични държави и, поради тази причина, все по-малко чужденци успяват да се задържат в Китай, защото то повечето фирми нямат право да наемат чужденци (да имат чужденците работни визи)... и като нямаш пари някакси да започнеш собствен бизнес... и то остава само да се жениш/омъжваш, което вече съм го обсъждал, но като става дума... пиша пак, за да има някакво релевантно съдържание тук.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"My nali ti kazah 4e ti gi pratih SAMO da mi se radwa6? "
« Reply #366 on: May 20, 2022, 03:03:59 AM »
"My nali ti kazah 4e ti gi pratih SAMO da mi se radwa6? "

From:
Константин П.

Friday, August 05, 2005 (Fri) 18:57

">Zdravey!
> Polu4ih dokumentite ti! Edinstveno iskam da povtorq nqkoi ne6ta- ne stava duma dali si postavql ili ne HL kato prioritet! -Ама аз само припомнях че винаги съм го твърдял, Лаошъ.....

Stava duma, 4e mi kaza, 4e ve4e ,ako hodi6 v 4ujbina 6te e samo Kitay, - станало е неясен изказ. Сори за което...... Иначе не съм изключвал и тая възможност

4e do 2 sedmitsi si out ot rabota, 4e 6te te biqt...- Ми стана аут от работа- шефа фалира преди да напусна, затворил заведението докато съм бил почивка и добре че станах нахален и го накарах да ми плати в 22 ч вечерта. Удържа ми само 5 лева.

Та са ше тряба да си търса нова, желателно временна за да не съм ангажиран предвид плановете.

Иначе се разбрахме жена ми да мине от граждански на трудов договор и тя да изтегли заема именно да не стават сакатлъци с регулярното погасяване на вноските ( всъщност се оказаха само 25 лв мес за 3 г) пък аз да помагам когато и колкото мога.

T.e. v momenta si imame rabota s edno ka4estveno razli4no polojenie na ne6tata!- Истина, истина ми казваш.... ;-) Иначе си напълно прав. Признавам го. Даже ти се чуда как се нави и отначало. Да знаеш, за мен е се едно че си го направил. И съм трогнат. Ще ти върна подобаващ жест, Лаошъ, сам да се закрепя.
> Daje i da e vuzmojno da te vzema ot Macao, a ne ot Beijing, to ne moga da poema i dam riska i garantsiyata, 4e 6te ti osigurq rabota v koli4estvo ,sposobno da ti izkarva pari za kvartira, hrana,drehi, razhodi, i POGASQVANE NA 2 ZAEMA !!!!- това с 16 часа работа седмично на всяка от работите? Шегичка....

Иначе един съет от мен, Лаошъ, земи малко си дай зор и се разрабти. Ако работиш по 7 ч дневно сигурно ше прайш по два бона месечно и ше станеш  богат сравнително бързо......
> Ne zabravqy, 4e ne sme angli4ani ili amerikantsi, koito daje i na srubski da progovorqt im vikat "Mmmmmmm, kolko hubav aktsent ima6!" Nie sme bulgarski grajdani, na koito samo im turdqt kusuri, za da ne ni platqt!!!Dosega samo v 2 detski gradini sa me prieli za ravnopostaven i pulnotsenen na zapadnite govedari!!!- Много си прав. Мамка им на надутите плондери западни.....

Нищо. Ще се уча от тях за да ги тормозя.
> T.e. HEM NQMA DA E LESNO OSOBENO ZA TEBE, HEM 2 ZAEMA si e eb@lo maykata! Tova e risk, risk i pak risk! Da ne kazvam i siguren proval, poneje v riska ima nadejda, a tvoeto polojenie s ogled rabota v Kitay si e napravo beznadejdno!- Лаощъ, велики неща се постигат САМО с велики рискове. Скъсах си задника от рискове от 10 март насам. Дано е за добро.
> Eto za6to mnogo daje privetstvam ideyata ti za HL !- И аз я приветствам, и Каки, и адаша, общо взето- пълно единодушие.
> SUVET: Stoy tam samo dokato si izplati6 zaema i sbere6 malko pari.Ina4e 6te vzeme da stane kato nelegalniya Pavlin v Italia-hvanali go karabinerite i mu bili 4erniya pe4at v pasporta! Sega do 2007-ma nqma murdane v 4ujbina!!!- ама аз ще съм регистриран по местоживеене!

Я кажи с теб ко стаа- ше те женим ли?
> _______________________________________
> Uspeh !!!
>
> "

Неясен изказ... ех... що ли ми напомня за по-сетнешни едни, на друг човек, "Аз нямах предвид това." и "Аз се пошегувах." Измъкванки.
 Фалирал шефът... ами... аз искрено пожелавам фалит на някои шефове, които въобще не заслужават да са шефове - напоследък едни от женски пол, които са шефки само защото имат пари, а не защото могат да ръководят бизнеса (в случая - образователния) добре.
 Ех, за подобаващ жест да ми върне, така и не дочаках... то лесно се трогва човек и обещава, ама после... като един друг с неговото "Златен си!", когато му помогнах с цената на много недоспивания и размисли, писаници... и после - никаква благодарност!
 Някъде по онова време почнах и по 8 часа, дори в някои дни имах рекордните 9 часа на ден преподаване, но така и не забогатях, защото на юг заплатите бяха доста по-ниски, а и аз още не бях станал спестовник/спестител достатъчно.
 Не всички западни хора са "говеда", "надути плондери" и пр. Както многократно е отбелязвано, навсякъде си има всякакви хора.
 Това че велики неща се постигат само с велики рискове не е задължително вярно. Няма някаква такава корелация. Това да задлъжнееш с 2 заема, наистина не си е работа! Особено пък и като е толкова несигурно (прекариатско) с работата.
 Нямам повече коментари по това.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"Re: hi pi4 "
« Reply #367 on: May 21, 2022, 12:12:57 AM »
"Re: hi pi4 "

To: Павлин. З.

Wednesday, August 03, 2005 (Wed) 18:02

" Zdravey !!!!

Prusta mi ve4e se opravi, mahnaha kontsite i sum na 6 ! Bqh se ubol na rujdiv piron sled tova, ta pak posetih bolnitsata za injektsiya protv tetanus!
 Ina4e sega po litseto si imamj su6tite keli4ki kato tebe. 3 lekarstva smenih i nqma efekt... Na tebe pone ti otkriha, 4e e ot mlqko i 6okolad, ama pri mene nqma zakonomernost...Ebalo si e maykata, ama ne e smurtonosno, nali. A TOVA E NAy-VAJNOTO!
 Oshte ne sum se vozil na vlaka -strela, ama se vozq na podobni. Nali obikolih po4ti tseliya Severoizto4en Kitay - bqh v Tonghua, Changchun, Harbin, Dalian i nqkolko malki grad4eta.
 AMi 6te 4aka6 2007-mata! I dotogava u4i angliyskiya!!! 4e doydesh li mi tuka s lo6 angliyski si zaguben! Daje i da raboti6 v moq firma, nqma da ima kak da kontaktuva6 s gadjetata! A kitayski se u4i na mqsto za minimum 2 godini! Taka, 4e davay zdravo s English-a.
 Ami tuka gi zastrelvat za narkotitsi/ ama ve4e ne na plo6tada, a na nqkoq polqnka/. V nqkoi provintsii gi trovqt s injektsii, kakto v nqkoi 6tati v USA. Humanno e.
  Az 6te polu4avam pari ot prodajbata na apartamenta. Prodali sa go za nad 20 000, ama az 6te polu4a samo 10 000. S tqh 6te moga da si kupim apartament v Kitay. Koeto otlaga firmata za po-kusno. Ama vse e ne6to.
 Za pikovete - 6te ti pratq -sega 4akam nay-gotinata i umnata da prati!!!
 6te ti pratq pismata y da vidi6 kakvo se kazva intelekt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Da se nadqvame, 4e 6te gi razbere6- kazah y 4e u4i6 v momenta angliyski , za6toto tq pi6a s re4nik, no go u4i zdravo! Izpolzva na kitayski mnogo hubavi i vuzvisheni dumi. Ima vis6e obrazovanie, ama ne raboti po spetsialnostta si. Kakto znae6 i tuk ima malko izli6uk na kadri, ama nqma bezrabotitsa!
  Da, drugoi si e da ima6 priqteli po sveta, ama dano i ti da stane6 edin ot nas!
 Za Kitay - ami, 4e te i v ES si go priznavat, 4e pomita vsqka Evropeyska strana . Sled okolo 15 godini 6te e po-silen daje ot USA. To i sega si ima pokazateli po koito gi e izprevaril - da re4em dobiv na dadeni polezni izkopaemi i dr. Da ne govorim za tseni i stoki, i raznoobrazie!
 Abe dobre si e tuka! Ako ne e dobre, dosega da sum se iznesul v Koreq, Qponiq ili Vietnam. Ne e kato da ne moga, nali? Samo, 4e tuk e bude6teto! I tova ne go kazvat samo kitaytsite.
 "
 Оказа се, че е себореен дерматит, но общо-взето вече не ми прави големи проблеми, както и съм описал в темата за леуване на себореен дерматит.
 В днешно време и перфектен английски да имаш, с български паспорт трудно ще намериш работа в Китай... да не се повтарям толкова много пъти, но с една дума - все по-трудно става в Китай за повечето чужденци, особено такива, които нямат паспорт от англоезична държава, че като не могат да намерят друго, поне да работят като учители по английски.
 Китайският може да се научи, на ниво "общуване" и за 1 година, но се иска човек да е много упорит, както и да има поне малко талант за произношение, йероглифи...
 До "моя фирма" така и не стигнах до момента. А и веднъж питах, но казаха, че на чужденците не разрешават да си отварят фирми в Китай.
 Как се изпълняват смъртните наказания в Китай напоследък не знам, а и не съм се интересувал.
 По-сетне купих апартамент, само 31 квадрата. Много шумен, дори с редовни "посещения" на мишки, хлебарки, комари... отдавна не живея в него; на квартира съм. Надявам се да мога да го продам дори и на ниска цена!
 Давах най-доброто от себе си, както се вижда, да му намеря приятелка, но така и не успях. То не зависи само от мен.
 В момента в Китай има, доколкото си спомням от новините, около 6% безработица.
 Китай по БВП наистина изпревари САЩ. Но това не е толкова важно, предвид все повечето ограничения, особено за чужденците в Китай - като няма достатъчно свобода, избор и някои даже не може да си намерят проста работа, че да имат виза да стоят, какво ги грее, че китайската икономика или армия са в топ 1 или топ 2, топ 3 на света? Преди може и да съм се надявал, че Китай ще е добро място за живеене на хората и даже на чужденците, но то беше по времето на Ху Дзинтао. Сега, напоследък, при Си Дзинпин нещата стават много по-ограничени, по-несвободни и ако така продължи, не съм голям оптимист за бъдещето в Китай и дори за бъдещето на Китай. Честен съм и казвам каквото мисля. Сериозно съм се замислил да напускам, ако не стане нещо много извънредно (примерно да спечеля милиони от лотарията и да получа китайска зелена карта, за която в момента нямам никакви условия; а и то повечето чужденци никога не могат да постигнат китайската зелена карта, да не говорим за китайското гражданство)!

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"Re: Eto kak se pravi s prokletite tsigani: "
« Reply #368 on: May 21, 2022, 01:04:42 AM »
"Re: Eto kak se pravi s prokletite tsigani: "

Напомням, че съм против всакаква дискриминация, шовинизъм и конкретно антициганизъм. Това, което прилагам е от много години назад и става дума за спорове и караници с една неприятна и опасна жена.
 Не съм съгласен с определението, че (дори по онова време) съм бил "голям расист". Всички раси са равноправни за мен!

From:
Alexandra G.

Friday, August 05, 2005 (Fri) 20:22

">
>
>
> Eto kak se opravyat tsiganite:
>
> Abe Dor4e, rom4e nenagledno s akne po vreme na menstruatsiya! Az sum tozi, koyto si misli6, 4e
> sum i do kogoto si adresirala posta si, ne se pravi, 4e ne si razbrala! Prosto ne se logvam v
> momenta, slaedvayki tsiganskiya primer na onzi gad, deto predi go plyueshe, a sega vze da go
> za6titava6.
>  To4no ti go kaza tova za geyskiya forum, znaesh koga i kude! Ne se pravi na po-6antava,
> otkolkoto si!
>  Mom4eto prizna li si, 4e mi e pravil 4etki? Vidq li, 4e nqma obektivnost, ti sama si qde6
> laynata, koito si izsrala. O4akvam s neturpenie da izsere6 i izqde6 porednoto!
>  Az sum pritesnen, 4e polu4avam komplimenti ot gey? Tova puk otkude go izhalyutsinira?! Tumorut
> ti da ne e dal razseyki v mozuka?/ Sega ostava da kaje6, 4e ne si spodelqla, 4e imash i tumor na
> kraka/.
>  Za mom4eto -ariy4e - toy sam si kazva, 4e e tsiganin/ vij posta po-gore i go nau4i nay-posle
> tozi angliyski/, a za tova, 4e e gey go kaza ti. Nqma da se pravi6 na luda!
>  Kato si obe6tala da ne se namesva6 za moq smetka, za6to go napravi? To tsiganskata vi duma
> tolkova struva. Zatova vas tsiganite 6te vi prezirat po tseliya svqt, za6toto nay-malkoto nqmate
> 4est!
>  Kakvo 4ujdo pokrovitelstvo? Aha, qsno, pak tumornite ti gluposti! Ey, trugni nay-posle na
> nqkakva dobra antirakova terapiya, 4e 6te zagorish suvsem. Znaesh ,4e tova ti e problem, nali?
>  Za Gumilev, dobre, 4e bqh az da ti dam info, 4e da po4nesh da go 4etesh i da se spresh s
> tsiganskite si prostotii. Razberete vie, 4e kato ste romi, nqmate pravo da izkarvate na6ite
> predtsi takiva!
>  A ina4e ti ne si go do4ela, ti! I to si li4i dokude si stignala - do obi4aite na tyurkskite
> studentki v Kitay.
>  Mujkari i nemujkari - ne znam, ti kato stara i ve4na moma po-gi razbira6. Ama to koy e lud da se
> ojeni za takova dobi4e kato tebe- ne stiga 4e bolno, ami i romsko!
>  Onova za koeto kazva6 si e SVOBODNATA VOLQ NA BEZBOJNIKA! Ne sum go molil, oshte pove4e puk
> sprqmo tebe da mi pomaga!!! I ,ako se polzvam s takova pokrovitelstvo, za6to 6te molq Bezbojnika
> i Svetlyo?!?!?!?!?!?!?! Abe ot tumora ti 6te da e i tazi fantaziyka, Romsko Dor4e nenagledno!
>  Apropo kato se usmihvash, pukat li ti se pupkite? 4e znam na nqkoi tsiganki se pukat.
>  Da vodqt spor s jena? NE BURKAY JENA s DORKA! Dorka e parodiya na jenite. Nay-lesno se dokazva
> kato se vid, 4e e stara moma! Za ostanaloto nqma da govorim.
>  Za makedonskite dyonmeta- ami po-dobre makedonski dyonmeta, otkolkoto bulgareeshta se tsiganka -
> Dorka!
>  Za tatarskite vi sporove- ami kato si tolkova umna, za6to ne im obqsnish? Ili ti im vikash,
> 4eprabulgarite sa ot Irano-indiyskata, romska grupa - ne te e sram!!!
>  "Muje", kolkoto i da go pi6e6 s glavni bukvi nqma da te ogree!!!
> _________
>                                  S uvajenie!
>
> +++++++++++
>
>
>
>     No mercy, kakto se kazva:)))))
>
>                           NApravo sum dovolen ot sebe si!
>
>                                   Ti kak go pretsenqvash?
>
>                                                                                S obi4:
> K.!"

"Уау,това беше брутално,наистина-нямам думи.Вероятно си я разплакал с всички тези нападки.Дано си й
ги писал на лични,щото иначе веднага ще те баннат,Гесер.Аз като й писах,определено по-кротко
давах...но пък ти си я знаеш по-добре и сам определяш езика си спрямо нея.Кефиш-голям
расист!!!!Браво.Ние сме на всеки силометър от тук до края на света :-3.
Какво става с теб,иначе?"

Наистина, не бива въобще да се слагат всички, независимо цигани или нецигани, под общ знаменател. И отново да кажа - НЕ НА РАСИЗМА!

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"eto pisumtsata i snimka ot grada"
« Reply #369 on: May 21, 2022, 03:38:59 AM »
"eto pisumtsata i snimka ot grada"

To: Павлин З.

Wednesday, August 03, 2005 (Wed) 18:38

" Hi !

Eto ti i kopiya ot pismata y - mnogo e umni4ka i kato prati snimka 6te q vidi6 kolko e sladka:

Dwar Pavlin:
       I'm take the liberty of writing to you .
       The day before yestoday,your friend give me your's E-mail,I'm feel very suddenly,but I'm happy to know you.
       I'm a girl, come from China-DaLian.I hear of you want go to the DaLian,I'm very happy.I hope I can become your friend in China.
      I am very sorry my english is very poor.so,I can't express my meaning.But please dou't doubt my sincerity.
     I'mmake great efforts all the time.
     Best wish!
                                     xiaoli

Dear Pavlin Zarkov :

Last Saturday,I received your letter.Now,I¡¯m answering with a feeling of immeasurable joy.

I¡¯m 22,is a Hanzu nation. I¡¯v just graduated from university. I¡¯m takeing a keen interest in literature. I work in parkson market. And do?

You friend frequently have lunch at this restaurant.I found he is very clever,and he can speak a little chinese.Can you speak chinese?I once teach chinese two month in a middleschool.If you coming to China ,I can teach you speak chinese.

I looked you picture,I feel you is a remarkably clever boy!I hope you give me a your picture.

When I write I use a dictionary too.But I believe our English is getting better.

I'll be waiting for your answer!

Kakto vijdash gadjeto te e haresalo, uverqvam te, 4e i na tebe mnogo 6te ti haresa, ina4e kakvo 6te kajesh za stila, a? I e mlada - na 22 ! Literatorka! Eto za6to se izrazqvga tolkova na mqsto!

Ina4e kak ti se struva tova nivo na angliyski? Ako si razbral po4ti vsi4ki dumi, zna4i ve4e ima6 dobra baza! Ako ne si - u4i qko!

Za kamerkata Pavline- mnogo si prav, trqbva da se obzaveda s ne6to takova. Ama sega nali se mestim samo, 4e ne mi e do pokupki. Ina4e gi pomolih da mi pratqt 300 leva otgore - t.e. 10 300, ama dano da ne me metnat s parite. te vinagi sa gledali da minat metur!!!

Ti samo si 4isti po6a6tata redovno, 4e da ne stane da se zadrusti i v nay-re6ava6tiya moment da ne polu4i6 nqkoe vajno info!

Obe6tavam da te informiram maximalno vizualno i textovo!!!!!!!!!!!!!!!!

Bahmu rabotata, za6to ne e do6la o6te 2007-ma, 4e da te posre6tam na leti6teto v Pekin. I da subira6 pari za bilet, ey!!! Znaesh, 4e e okolo 1200-1300 leva ve4e, nali ?S vlak e napolovina, ama ne e jelatelno!

Imash 1 godina i 5 mesetsa !!! Tova sa 17 mesetsa! Zna4i ,ako zadelyash po okolo 75 leva na mesets 6te si gi sbere6. Kakto vijdash ne6tata sa seriozni!

Mislq si za tebe! Zasega 4ao!

P.S. Pra6tam ti edno izgled4e ot Dalian, kudeto sum v momenta.

"

Наистина беше добро, красиво, възпитано и интелигентно момиче, но и с нея не му се получи. Радвам се, че ме е преценила като умен, а и е оценила малкото ми китайски; вече умея доста китайски.
 За него... Напразно губих време и да го уреждам по онова време в Китай.
 Мен редовно си ме лъжат с пари, така ми е тръгнало - загуби на време и на пари. Е, винаги съм се опитвал да компенсирам, доколкото може да се компенсира.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"eto ti snimka na kitaeca "
« Reply #370 on: May 21, 2022, 04:17:00 AM »
"eto ti snimka na kitaeca "

From:
emilia d.

Saturday, August 06, 2005 (Sat) 16:23

"of zdravei toq skapan komputar me poburka neta prekasva kuputara se ebava ve4e mi doide dogusha neznam za koi put ve4e pisha edno i suhto pismo i to za teb ima edna prika4ena snimka tq e na kitaeca s ruski e-maila koito mi prati predi den dva ve4e treto pismo shte mu pisha u4i peta godina aspirantura kakvo zna4i aspirantura kakva specialnost e kazva 4e se namira v nankine tova e grad v kitai ako imash dobroto jelanie kaji mi i malko info za tozi grad ako ne az shte si tursq v neta
poslednot pismo koeto mi pisa za azbulite nishto nemojah da napravq i se oshte sum si samo s bg i en bez ruski znesh li imam po dobra ideq i misla 4e shte stane ako vidq toni ili nqkoi drug koito razbira ot pcta shte go nakaram da sloji v windolsa i ruski az misla 4e pri innstaliraneto sa slojeni samo bg i en to e drebna rabota i stava mnogo burzo no nemoga da go napravq samo trqbva da se dobavi za sega karam s bulgarskata azbuka na ruski ma znaesh 4e lipsva nqkoq druga bukva opitvam se da se spravqm 4ao
   dosledvashtia put"

Както си личи, помогнал съм за едно запознанство успешно. :)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"eto kitaets s ruski:"
« Reply #371 on: May 22, 2022, 04:25:29 AM »
"eto kitaets s ruski:"

To:
emilia d.
Thursday, August 04, 2005 (Thu) 18:13

"Emke , eto kitaets s ruski.

Po4vay da mu pi6e6 i go pitay otkude e. Kaji mu, 4e i ti ne si mnogo dobre s ruskiya, za6toto 4ovekut se e pritesnil, 4e ne go govori dobre.

Eto mu pismoto:

§á§â§Ú§Ó§Ö§ä!§Þ§Ö§ß§ñ §Ù§à§Ó§å§ä §¤§â§Ú§ê§Ñ,§Ü§Ú§ä§Ö§è.§à§é§Ö§ß
§ç§à§é§å
§ã §Ó§Ñ§Þ§Ú §á§à§Ù§ß§Ñ§Ü§à§Þ§Ú§ä§î§ã§ñ.§´§à§Ý§î§Ü§à
§Ú§Ù§Ó§Ú§ß§Ú§ä§Ö,§Þ§ß§Ö
§á§à-§â§å§ã§ã§Ü§Ú§Û §ß§Ö §à§é§Ö§ß§î §ç§à§â§à§ê§à.§Ö§ã§Ý§Ú §Ó§í
§ç§à§ä§Ú§ä§Ö
§Ú§Ù§å§é§Ñ§ä§î §Ü§Ú§ä§Ñ§Û§ã§Ü§Ú§Û §ñ§Ù§í§Ü,§ã
§å§Õ§à§Ó§à§Ý§î§ã§ä§Ó§Ú§Ö§Þ  §à
§Ü§Ñ§Ø§å  §Ó§Ñ§Þ §á§à§Þ§à§ë§î.§Ø§Õ§å §Ó§Ñ§ê §à§ä§Ó§Ö§ä!
   e-mail;glisha1982@...
   §ß§à§Þ§Ö§â  QQ:33280..."

Декодирано: "привет!меня зовут Гриша,китец.очен
хочу
с вами познакомиться.Только
извините,мне
по-русский не очень хорошо.если вы
хотите
изучать китайский язык,с
удовольствием  о
кажу  вам помощь.жду ваш ответ!"

(По-долу дава мейл и кюкю номер, които аз редактирам, за да няма лични данни, въпреки че след толкова години те едва ли са актуални, но все пак - гледам винаги да съм максимално коректен.)

Абе, както се вижда, доста, ама доста съм се опитвал да помогна на всеки от приятелите си тогава да си намери любовта в живота, да се устрои добре... все доброто съм им мислил и много, много съм помагал.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"Zdravei!"
« Reply #372 on: May 22, 2022, 04:40:14 AM »
"Zdravei!"
From:
Elena C.

Sunday, August 07, 2005 (Sun) 05:49

"Mnogo e kofti tova deto ti se e sluchilo s prista,no sega vajnoto e che si dobre.Za drug put da vnimavash.Otnosno tova,che ne si pisal ne se pritesnqvai to i nie sus Svetlio nqmahme mnogo vuzmojnost da korespondirame poneje imahme problemi pomejdu ni.Abe dulko e za razpravqna to se karahme zdobrqvahme se i t.n.Za sega sme na priqtelki otnosheniq za po-matatuka neznam poneje sum oburkana i ne sum sigorna v svoite chuvstva.Drugo interesno pri nas nqma.Tazi vecher mislihme da hodim na diskoteka ama e losho vremeto i go ostavihme za drugata sedmica.Tuk v Bg ot vchera stavat golemi navodneniq i e obqveno na nqkoi mesta bedstveno polojnie.ti sigorno si razbral ve4e abe kofti rabota.Drugata sedmica puk shte hodim na koncert na Payner s 8 chalga pevici  Svetlio dava mnogo zor za nego.Drugo pri nas nqma koi znae kakvo ili pone sega ne se seshtam.Razkaji vie kak ste kakvo pravite.Mnogo mi haresaha snimkite na grada(to dosega vsi4ki gradove sa mi haresali v Kitai koito si mi pokazval) ako ima6 o6te prati.Kakto su6to moje da pratish nqkoq i na vas s Nelito.Az shte hodq veche da si lqgam poneje sutrinta stanah rano,che hodq na fitnes.Pozdravi ot Svetlio!

Chao i pozdravi na Nelito ot nas!"

Абе карали се, сдобрявали се, а аз помагах най-вече за сдобряването им на въпросния човек. В края на краищата, нещата отидоха на "направи добро,...", благодарност таковата - нъцки, та язък за всичкото!

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"Nay-posle na liniya!"
« Reply #373 on: May 23, 2022, 04:39:27 AM »
"Nay-posle na liniya!"
To Elena C.

Thursday, August 04, 2005 (Thu) 18:48

"  Zdraveyte Elena i Svetlyo!
   Sega e red i az da se izvinq na Elena, 4e ne pisah tolkova dulgo, a na Svetlyo ne se izvinqvam, poneje toy ne mi e pisal vuob6te.
 Dosega pi6eh samo po 2-3 reda, a vuv forumite preustanovih vremenno. Za6to?
Za6toto si porqzah pokazaletsa- samo 3 cm. rana, ama ne mojahme da sprem kruvta. Dokato se nadqvam da si spre ot samosebe si s 2 prevruzki, izgubih nad 1/2 litur. Ta se naloji da otidem do 1-va universitetska bolnitsa i tam - lele-mayko, promivka, 2 injektsii, 6iene na ranata, antibiotik...
 Ve4e mahnaha kontsite, ama oshte ne sum na 100% - dvijeniyata na prusta sa zasegnati. Praviha mu i rentgenova snimka- nqma s4upvane, dano da nqma nqkoy prekusnat nerv. Zasega naqma danni i se nadqvame da e vsi4ko ostatu4no vsledstvie na okolo edin mesets obezdvijvane.
 Eto za6to pi6a 4ak sega- za6toto ne iskah da mina nomera s 2-3 reda.
 Kakto znaete, skoro zaminavame za granitsata s Mongoliya, a posle za Zhuhai/ v prevod zna4i Perleno more/, koeto e na granitsata m/u tropika i subtropika.
 Pi6a ot klub, kompyuturut go prodadoh. Na yug 6te si kupuvam laptop. Nay-evtinite sa mestno proizvodstvo i struvat 3999 yuana - t.e. okolo 799 leva. Togava 6te sum po-aktiven, jivot i zdrave!
 Vie kakvo pravite?
 Pri nas nqma ni6to novo, kato izklyu4im tova, 4e ne mojahme da se ojenim, poneje dokumentite ne gi priznaha, 4e sa bili prateni po fax. Iskali originalite/ Novo 20!/, ta sega 4akam za originalite.A ! i oshte ne6to , tozi put naistina dobro - baba mi i dqdo mi prodadoha apartamenta na Drujba, 6te se mestqt da jiveyat vuv 2-ya na "6ipka"/ nad RDVR-to se pada gore-dolu/, a na mene 6te mi pratqt polovinata pari - 10 000 leva, dano da ne me premetnat samo, 4e te sa silni po obe6taniyata, ama kato doyde vreme za deystviya...hm-hm...
 S tezi pari sled vreme 6te si kupim apartamenta v Kitay, ama oshte ne sme si izbrali grad.
 To, ve4e turseneto se stesni- znae se, 4e trqbva da e grad na moreto i da e blizko do Pekin - hem, 4e trqbva da si blizo do stolitsata - posre6tane na gosti, Posolstvo i pr. ,hem 4e tuk se govori literaturen ezik, koyto razbiram. Otdelno trqbva da e sreden grad. Na tezi usloviq otgovarqt samo 2 grada - ediniyat ve4e si go znaem - Dalian, a vtoriyat e Qingdao, koyto oshte ne sme posetili i moje bi, sledva6toto lqto. Taka 4e reshenieto 6te bude vzeto nay-kusno do edna godina.
                            S pozdravi : Georgi i Neli.

P.S. Pra6tam 3 snimki na spomenatiyat alternativen grad - Qingdao."

Наистина много безотговорен човек си беше що се отнася до кореспонденция, изслушване на проблеми и пр. Обаче, ако му се наложеше нещо - оооо, веднага беше на линия. Разбирам, да беше от бедните, да не можеше да си позволи интернет, но не е така - ако ставаше дума да види нещо за кеча, тениса и пр., веднага намираше пари за интернет. Говорим за периода, когато в България повечето хора нямаха лични компютри, да не говорим за мобилни телефони...
 Това с порязания пръст и невъзможността да се спре кървенето, и толкова много ужасии в болницата си беше наистина гадно. Няма смисъл да се преповтарям колко зле беше да се попадне на някакъв не много добре отнасящ се лекар, който да ти шие пръста, както и онова, че дори роднини редовно са ме лъгали с парите. Няма да повтарям и за ужасния апартамент, който в края на краищата купих в Китай - шумен, с мишки, хлебарки и още много други проблеми.
 Вижда се колко отговорно съм постъпил, че съм изчакал, докато мога да пиша, че да пиша по-подробно, а не да отбивам номера с няколко изречения.
 "Посрещане на гости"!!! Колко наистина отговорен съм бил към приятелите си, а? И то основно към хора, които въобще не са заслужавали и половината от моята отговорност и внимание!
 Литературният език се говори в цял Китай. По онова време разни (и то китайци) ме бяха подвели (защото те самите не са пътували из Китай достатъчно), че на юг не разбирали литературния китайски (путунхуа-то)... е, оказа се, че не е така.
 От Циндао се отказах, защото е сравнително-студен през зимата. Аз обичам топлинката. :) Дори субтропическите градове за мен са студени през зимните месеци... Както и да е. То въпросът, в днешно време, е дали въобще човек (чужденец) може да се задържи за по-дълго в Китай. По-нагоре съм писал много по темата как все по-трудно става за чужденците в Китай (за повечето, де, а не за разни богати и "свръхполезни", "свръхизвестни", които са малобройни).

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"Zdravey Razum!"
« Reply #374 on: May 23, 2022, 05:14:59 AM »
"Zdravey Razum!"

Sent + received:

schrieb:
   "Hi !!!

Predvaritelno se izvinqvam, 4e 6te ti otgovarqm mnogo priburzano/ no s jelanie/, za6toto sega sum v takuv period - ama ustanovq li se do Makao i Hongkong - gleday kakvo se kazva diskusiya:)))
  I taka - ami pripokrivame se, be!!!
Az sum s magisturska ot FF na SU, Filoosofia  i diplomnata mi rabota e po Filosof. antropologiya. Rodityelite mi sa psihiatri/ mama po4ina/, ta okolo psihopatologiyata i antropologiyata sum na nivo psiholog- lyubitel :)
 Otdelno sum na 29 godini, ta sme gore-dolu v mladejka vuzrast!
 Ne sum totalitarist, haresvam Lenin na teoriya, ne tolkova na praktika.
 Otdelno ne sum tolkova konservativen, za6toto sum Budist.
 To4no taka - bulgarin sum - ot nay-drevnite - prabulgarite! Kakto znaesh tatarite sa smesitsa ot kumani i prabulgari + nqkoy drug etnos.
 Jalko, 4e nqma kak da spetsializirash v Kitay- ot izbroenite may e nay-dobre Canada!
 Za sunarodnitsite si go kazal mnogo dobre! Pove4eto sa jertva na promit mozuk s pomo6tta na ideologiya i tehni4eski sredstva ot roda na 25-ti kaur, reverse speech, vulni i pr.
 Ami do skoro i mersi za vnimanieto!!!!"

Отдавна не съм будист; въобще - не съм религиозен вече - само вярвам на науката и то не на всичко в науката, ако няма достатъчно читави доказателства. По останалите неща, понеже вече съм коментирал, няма да се преповтарям. Само ще кажа, че Канада не е много приоритетна според мен, но, разбира се, зависи с какво я сравняваме. Да не губя повече време - за останалите неща: там.

From: smasch s.

Monday, August 08, 2005 (Mon) 08:45

"Chak sega si vidqh poshtata i ti otgovarqm nabyrzo.

Nadqvam se vsichko po premestvaneto ti da vyrvi dobre.

V momenta az se skysvam ot chetene, zashtoto uchastvam v edno summer school of cognitive science  s intensivni kursove, iziskvashti ejednevno uchastie v "discussion groups" i pisane na 'papers'. Taka che, dori ti da imashe vreme za "diskusii", az shtqh taka ili inache da sym pass za 3-4 sedmici.

Blgd za pismoto; skoro shte ti pisha pak, sega mnogo byrzam.

Pojelavam ti uspeh sys ili bez pomoshtta na dialekticheskiq razum!

Stefan <debilioz> "

Наистина много ми харесваше интелектуално този човек. Чудя се какво ли е станало с него; дали се е развил някакси поне в направление на научно-философското? Стефчо, обади се, ако някакси се сетиш за мен!

Tags:

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.