"nay-posle, aman ot 4ifuti, onq pak mi otne ot vremeto!!!"
Да не повтарям надълго-нашироко, просто по онова време не си давах сметка, че не е правилно да използвам думи, които може да са антисемитски; в днешно време вече съм против такива неща. т. е против всякакви дискриминации. Прилагам заглавието в оригиналния му вид, все пак, за да няма лъжи. Истината и само истината.To Alexandra G.
Time:
Tuesday, August 02, 2005 (Tue) 23:02
"Zdrasti pak!
Eto po4vam :
1. Za dominantnostta na mongoloidnata rasa- GOLQMA GRESHKA!!! Vijdal sum detsa ot smeseni brakove- frensko-kitayski, afrikano-kitayski... Mnogo qko si li4i evropeyskoto ili suotvetno afrikanskoto!
Ima si geneti4ni zakoni i tova se nari4a nay-prosto "melez", "hjibrid" i pro4ie - metisi, mulati.....Te si pritejavat po4ti po ravno s-vata na 2-ta roditelq!
2. Za koya rasa e vis6a... za men rasata ne se priema za golqm kriteriy! A NATSDIONALNOSTTA- po-to4no - narodnostta! MApr. prabulgarite sa bili po-evropeidni ot tibetsite, ama e fact, 4e sa bili po-vis6i kulturno, voenno i pr.Otdelno puk qpontsite sa si dokazano po-vis6i ot evropeidi kato 4erkezi, 4e4entsi, rumuntsi, albantsi i dr.
3. Po onzi vupros- opredeleno aktrisite v po-golqmata si 4ast ne sa godni za semeystvo- zaetost, kapriznost, mnogo obojateli... Da mi predlagash aktrisa si e kato da mi pojelaesh zloto vku6ti!
Za u4enata - tuk si po-prava! 4esto stradam ot sblusuka s posredstvenostta, no, vse pak, pove4eto jeni i muje ne sa u4eni i 6ansut da popadnesh na takiva e dosta minimalen!
Kokto kazah v dosega6niya mi jivot, tova momi4e e nay-dobroto. Moje i da ne e idealut za jena, ama nqmah 6ans za ne6to po-dobro. Pravilno si otsenila ob6toto polojenie na ne6tata, no da ne misli6, 4e sum edinstveniya... pove4eto hora taka i ne uspqvat da namerqt 100%-to!
Za Kotseto - moje i da si prava, no moje i da ne si!!!!!!!!
Az s kakvoto i, ako moga, 6te mu pomagam. Tova, 4e iskam nqkoi priyateli da sa pri men, ne zna4i, 4e gi manipuliram! Samo na edin me e qd, 4e predpo4ete Italia pred Kitay! Tam go preebaha jabarite, biha mu 4erniya pe4at i sega do 2007-ma nqma murdane ot BG! Ve4e iska da idva v Kitay... ne si li e za qd rabota?
_____
Za BG - nqma kakvo da dikutirame pove4e. 6tew ti kaja, 4e okolo 10 godini se nadqvah - purvo c BNRP, posle s BKP, ERA-3, BBB... I nakraya ni6to... Hayde sled okolo 5 godini da go diskutirame pak tozi vupros? Togava 6te vidi6, 4e sum bil prav, 4e polojenieto e nespasqemo.
Ne vijdam nikakuv smisul da se borq za strana, v koqto samo imeto e bulgarsko! Za kogo da se borq?! I za6to da se borq v mqsto, kudeto nikoy ne se bori za men? Eto takiva prosti4ki vuprosi pravqt motivatsiyata!
Ina4e Germaniya si e po-prili4na na Germaniq ot Hitlerovo vreme, otkolkoto Bulgaria na Realnata Asparuhova - i ezika im e su6tiya i muzikatya i nravite i obi4aite... Sravnenieto ne be6e dobro!
Za Ataka - 3-ma ve4e sa gi predali otvutre, vqrno li e?
V Kitay sum ne samo po internatsionalisti4eski podbudi! Gledam i prosti4ki ne6ta - ne se biyat v Net-klubovete, durjat se po-moralno, ne pravqt mnogo prestupleniq... Abe, zaklevam ti se, 4e razlikata v nivoto na sredniya kitaets i sredniya bulgarin/ungarets/gruk/polqk i pr. e vse edno kato razlikata m/u bulgarina i tsiganina! Stava duma za kultura na povedenie nay-ve4e! Ako 6te6 vqrvay! Kak da ne predpo4ete6 tuk?! Znae6 li, 4e ve4e se iznenadvam na nqkoi ne6ta v BG? Primerno edin mi vika - abe kato si go vidql i se e upla6il ot tebe, za6to ti ne si go prebil? BASI MANTALITETA!!!! Stava duma za edin, koyto navremeto se spe4e, a sega otdale4e mi se otvarq. Ama togava za mene be6e nepoznat. kak taka 6te biq nepoznat?! Ama za bulgarskiqt mladej nqma lo6o - samo s boy, psuvni i pr. se opravqt!!! Ti za k'vo si misli6, 4e si mi tolkova mnogo I TRAYNO simpati4na? Ami 6toto ne si kato masata izrodi tam!!! Takiva kato tebe sa ne pove4e ot 2-3 na 100 !
Za Severna Koreq- Kitay nikoga ne e iskal te da imat qdreno orujie! Taka, 4e predatelstvo nqma! Otdelno Kitay si ima i gi pazi, za kakvo im e? I posledno - ami Qponiq, Yujna Koreq, kolkoto i da sa gadni4ki marionetki na USA, kato BG, nqmat qdreno orujie! Eto za6to, az makar i priyatel na Severna Koreq sum za bezqdren Koreyski pooluostrov su6to!
Persika nqma kakvo da q komentirame. Ne e aktualna.
Za padaneto -abe ne si padam po kitayki nay-mnogo, apove4e po altayki - kirgizki, kazahki, uygurki, tatarki, koreyki, mongolki... Ama ne vidqh nqkoya 6to-gode umna, koqto v su6toto vreme da ne e jenena, da ne e grozna ili da ne e stara. Kakto bve6e kazal Bezbojniak - ako si v Kitay e golqm 6ansa da ti se padne kitayka:)))))
Za natsionalizma- kak da kaja, vinagi sum daval primera- Ako si se rodil v Libia ili Israel, trqbva li da si gord, 4e si semit?!?!?!?!?! Tova kude sme se rodili e slu4aynost! S ni6to ne ni obvurzva! Ami, ako sme se rodili v samolet?! Eto za6to spored mene, 4ovek trqbva, kogato e zrql sam da izbira Rodinata si, spored ka4estvata, koito namira za nay-dobri! Ne6to kato onazi sekta ,deto kru6tava horata v zrqla vuzrast, za da se osuznaqt kato krusteni i svobodni!
Za Konstantin - koy 6te go prinujdava da se jeni za kitayka, be?
)))))) Tuka ima tolkova mnogo narod, 4e horata predpo4itat 4ujdentsite da ne se jenqt za kitayki i kitaytsi!!! Ama za razlika ot mene 6te ima osigurena rabotna viza ot firma. Az nqma kak, za6toto vizata q pravi prepodavatelk ot akademiyata na jena mi - i se se6ta6 kakvo stava,m ako kaja - Ami day da ne se jenim, ama ti mi naprvi viza... Ne vurvi, nali?
Kotseto e po-svoboden v tova otnoshenie. Ina4e, kakto znaesh, v pove4eto durjavi tova e 6ansa da ostanesh da jiveesh, ina4e izte4e li ti vizata i 4ao!
Ami Hitler, Levski i drugite kato sa se jertvali za Rodinata, kakvo? Dosta hora/ i tehni i 4ujdi/ gi plyuyat, a te sa umreli na praga na silite si i v muki. Vupros na gledna to4ka!
I, ako trqbva da se izbiyat nedostoynite v BG, ne misli6 li, 4e 6te ostanat ne pove4e ot da re4em 100 000- 200 000 du6i?
Za natsistite - ami dosta ot tqh sa izbqgali v Latinska Amerika. Zapazili sa si jivota. PRAVI RAZLIKA M/U RAVNA I NERAVNA BORBA! V momenta BG e okupirana ot USA pod formata na NATO i 6te bude prevurnata v ikonomi4eska marionetka na EU... Daje i da napravite voenen prevrat - nqkoya hunta-pravitelstvo , 6te vi smajat kakto smazaha Surbiya i Iraq... I posle pak su6toto, 4e i po-zle... Kude mu e smisula na idealizma?!
Za prusta- abe daje ve4e si vurna i papilarnite linii, ama za seriozna rabota, kogato se premestq v subtropika. Nabelqzal sum si edin kitayski laptop za 3999 yuana/ okolo 800 leva/ i s tova 6te se razvihrq, ama neka stignem do tam. Oshte prez Vutreshna Mongoliya ne sum minal/ ama taka da ne mi se hodi, no kato sum obe6tal!/.
BULAT - tatarina ot Tatarstan ne mi e bratov4ed, a e plemennik na moi priyateli. Toy e ot tatarstanskite tatari, az sum ot Bulgarskite. Bulgarskite tatari puk sa osnovno preseleni ot Krimskiq poluostvov na 4erno more, t.e. az sum Krimski takuv.
Tatarite ne sa to4no takiva, kakto si gi opisala. ti si opisala samo ediniya vid , a te sa osnovno v 2. Vtoriyat vid epak s dulgi o4i, ama bqla koja i svetlenikava kosa. Tova sa osnovnite vidove- Turanski i Uralski. Ima si i drugi. Ama ne e izklyu4enie, sred bulgarite daje ima pove4e vidove- Sredizemnomorski, Alpiyski, Dinarski, spomenatiyat Turanski............. Pitay za antropologiya- nali mi e psetsialnost:)))
Za detsata kato kazahme - ama az ne iskam!!! Az se 4uvstvam samiyat dete. Umstveno moje da sum na 1000 godini, ama emotsionalno sum si oshte teenager!!! Gadnoto e, 4e, tq ne obi4a prezervativi i nqkoy put moje da se slu4i "ne6tastieto". Ama az sum si 4ovek s opit i s volq ta ve4e okolo 1 godina ne sum go dopusnal, da se nadqvame:)))
I az s vsi4kite izbroeni ot tebe 4uvstva!"
Наистина, в повечето случаи е видно, когато някой е с родители, които са представители на 2 различни големи раси. Мисля, че повечето хора, които не виждат различното и смятат, че човек прилича само на единия родител и не е получил нищо от другия нямат опит или наистина попадат на някакви изключения, със силно преобладаване на гените на един от родителите.
Под "висшост", "висше", "висша", "висше", "висши" би трябвало да разбираме "по-напреднали". Разбира се, това не е "за вечни времена" - има много исторически примери, които показват, че една и съща народност в някои периоди може да е водеща, но в други да е много изостанала. Така че не е до раса, но и до народност/националност също не е чак толкова.
Малко крайно критично съм се изказал за всички актриси. Имал съм предвид най-известните, разбира се. Не знам дали всички са такива, каквото впечатление имат повечето хора по света - за тяхната капризност, заетост и пр., може да има и изключения, но наистина си е нещо като "стрес" за доста мъже да бъдат с жена, която е известна актриса: милиони обожатели, особено разни амбицирани конкуренти от мъжки пол... заетост и т. н. Не е за всеки това. Разбира се, в повечето случаи те не се омъжват за обикновени мъже, както вече отбелязах, така че няма смисъл да го дискутираме това.
За попадане на учен/учена, ами наистина, при положение, че повечето хора не са учени, да попаднеш на учени е малко вероятно, а съвсем малко вероятно е да попаднеш на необвързана учена. Да не говорим за варианта "хем учена, хем необвързана, хем и тя да те харесва, хем и ти да я харесваш"... това са шансове от рода на 1:10000 или дори по-малки, не знам точно. Зависи къде си, кой си...
То 100%-во (100% идеален партньор/-ка) едва ли има. В днешно време много хора не просто се налага да се задоволяват с нещо, което и 50%-во не е, но и в повечето случаи или се развеждат, или въобще не могат да се оженят.
Това с "жабарите" - използвал съм го като синоним на "италианци", който идва от това, че обичали да ядат жабешко. То и в Китай има немалко хора, които обичат жабешко; дори цели ресторанти има посветени на жабешката кухня. Та не е много правилно точно италианците да се наричат така. Аз, отделно, вече избягвам такива названия на народностите по света, за да не звуча шовинистично и обидно.
Да, като се замисля - колко много надежди възлагах, когато бях по-млад (като ученик и като студент) - БНРП, новото БКП (на Владимир Спасов), Ера-3, БББ..., дори в началото и на Атака се бях понадявал... и накрая, наистина нищо. Още се чудя как има, особено по-стари хора, с опит, които да вярват, че въобще нещо може да стане с тези все нови и нови политически партии. Нещата не ги виждам много оптимистични.
Да, наистина не обичам да се жертвам за общества, които не са способни да осигурят елементарна сигурност на отделния човек.
А сравнението - за степента на агресивност при средния човек от този или онзи етнос/народност и досега си има резон - то не е защото някой е от въпросния етнос, а се дължи на това в каква среда расте, кой му влияе и т. н. В самия Китай също има области, в които хората повече се напиват, бият, карат и т. н., в сравнение с други области в същия Китай.
Вече в никакъв случай не бих се определил като "приятел на Северна Корея"! Абсурд. Това 3 поколения от едно и също семейство да управляват една страна и да я наричат "република" - няма как да съм "приятел" на де факто една такава монархия, която претендира да е социалистическа, народна, че и република. Да не говорим, че не ми харесва и опасността на която подлагат района. Не казвам, че САЩ нямат никаква вина, но и реакциите на Северна Корея са твърде шокиращи. Много по-добре се държат примерно държави като Виетнам и Лаос, които също не може да минат за САЩофилски, но поне някакси успяват да не заплашват с ракети и ядрени оръжия. По същата логика вече и Русия (Путин) не ми е никак симпатична - безотговорното тракане на ядрени оръжия (дори и да е само блъф) е позорно!
В днешно време продължавам да харесвам алтайските народи, но вкусът ми (за външност) се пренасочи към по-южните азиатски жени - например тези от югоизточен Китай и югоизточна Азия. Харесвам по-тъмничките.
Либия и Израел ги давах за пример, за да ме разбере по-добре, понеже беше настроена антисемитски; аз както вече казах много пъти отдавна нямам никакви антисемитски и никакви други "анти-" настроения. Обаче поддържам идеята, че не може човек просто да се гордее с нещо, защото е роден там - ами, ако си се родил в наистина някаква много провалена, престъпна държава?! Като животните - някакъв "импринтинг" с раждането... имаше едни такива експерименти - като се излюпят патета и им дават топка да видят и да следват, вместо майка им, та те бягат след топката, където и да се търкулне, мислейки я за майка или нещо, което следват там, поради импринтинга! Е? И ние ли да бъдем нещо такова - където се родиш, задължително да се насилваш да го обичаш, дори и да ти е противно с неговата агресия, ниска култура, лош климат и какви ли не проблеми?! Айдееее, няма нужда!!!
Да, в Китай доста мъже са против (явно или неявно) "техните" китайки да се омъжват за чужденци. Имат си такова собственическо, егоистично (понякога примесено с национализъм, но не задължително, защото има и чуждопоклоници сред тези) чувство на ревност и яд, когато видят, че китайка (и въобще азиатка, защото не я различават дали е китайка или не) е с бял или черен; както и с жълт, ако го знаят, че е чужденец, де (например, ако само си върви по пътя не го знаят, но почне ли да говори на чуждия си език, ще го знаят).
Супер отвратително нещо са визите - ярък израз на
гражданствизъм (дискриминация по гражданство)! Мечтая за ден, когато хората няма да имат гражданства и всички ще са освободени от тази дискриминираност!!! Мисля даже да напиша книга по темата. Почнах я с разни бележки даже.
Хитлер, май, не е бил убит и има теория, че е избягал в Латинска Америка; имаше и някакви документи по темата. Не знам дали са реални. А дали се е борил безкористно за Германия или не - никой не може да каже. Така или иначе, не може да му се простят грешките и престъпленията спрямо човечеството. Левски - язък, че толкова млад е починал. Струвало ли си е? Постигната ли е една наистина независима, свободна държава в днешно време, за която си е мечтаел?
Много добре съм го казал - да се прави разлика между
равна борба и
неравна борба. За умния човек е лесно да се види кога дадена борба има шанс, а кога си е почти 100% самоубийствена.
В днешно време в България сякаш някакво влияние има и Русия, но, като цяло, остава си РБ много зависима от Брюксел (ЕС-то) и от САЩ. Полуколониална ситуация, общо взето.
За децата - доброволно бездетен и до ден-днешен. Като няма условия за деца, човек трябва да е отговорен и да не се "възпроизвежда", та да създава нещастни деца по най-безотговорен начин!