"Re:
"
Sent:
To: Константин П.
Friday, July 29, 2005 (Fri) 20:40
" Zdravey, Kotse!
1. Àç äî 10 àâãóñò ñúì âúðçí èíà÷å ïàðè îò øåô íàíàéñè
Ami ti mi kaza, 4e do 2 sedmisti, a sega se okaza, 4e e bilo nad dve... Pogreshno si me informiral. Otdelno mi se struvashe, 4e si v beda s tezi poboi tam i si vikam - ami za 2 sedmisti da go vzemam 4oveka tuka, ama sega ne6tata mnogo se promeniha i raztegliha.
2. Ìàé òðÿáâà äà èçòåãëÿ àç çàåìà çàùîòî Åëèíà íå å íà äîãîâîð. Êàê ùå ãî íàïðàâÿ ïðåäè äåñåòè íå çíàì, ìàêàð ÷å ùå îïèòàì
Vse edno tsar da iska pomo6t ot bednqk... Ne mi go pobira akula - sled vsi4ko, koeto ti stori, na tvoya ikonomi4eski hal.......Ne iskam da govorq.
3. Òðÿáâà äà ñúñòàâ è íîòàðèàëíî çàâåðÿ äåêëàðàöèÿ å îáåçïå÷àâàì äîáðîâîëíî ñ öÿëîòî ñè äâ è íåäâ èìóùåñòâî äúëãîâåòå ñè êúì Óíèâåðñèòåòà çà äà íå òîðìîçÿò Åëèíà ïîñëå.
S drugi dumi - davash si imu6testvoto po podrazbirane.
3. Íÿìà ëè íÿêàêúâ íà÷èí äà ñå ñòèãíå äî Ìàêàî åâåíòóàëíî è äà ìå âçåìåø îòòàì àêî äîéäà?
Ami moje i da ima, ama 6te e mnogo po-skupo. Proveri ot Evropa kakvi poleti ima i mi govori v pari, deto ima edna prikazka. Osven tova, Makao si e durjava v durjavata, po4ti kakto Vatikana v Italia. Ne znam kak s viza za Kitay, 6te vleznesh v 4ujda teritoriya. Tam e na bezvizov rejim za bulgari, ama znam li dali nqma da vuznikne nqkakuv konflikt. Otdelno az 6te sum na 10 km. ot tam o6te ne mi e qsno na kakuv printsip 6te moga da vlizam i izlizam kato bezvizoviq mi e samo za 3 mesetsa. 6te stane nqkakvo o6te po-golqmo zabata4vane. Ne mi se misli!
4. Ùå ïèøà íà ìîÿ ÷îâåê òîãàâà îùå òèÿ äíè. Äà âèäèì ìîæå èëè íå ìîæå äà ñå ÷àêà íåùî ñåðèîçíî..
Åñòåñòâåíî ÷å íÿìà äà òè îáúðêâàì ïëàíîâåòå.
Planovete ne gi poravq az , a jivota i kitayskoto mi semeystvo v po-golqmata 4ast - platili sme kvartirata samo do 16-ti avgust, obe6tali sme na roditelite y da gi posetim, sled tova idva zimata i trqbva da sme na yug... Da se skusam ne moga da promenq tova !
_________
Offf, ne znam kakvo da ti kaja - struva mi se, 4e ne si gotov da napusne6 semeystvoto si. Nay-dobre si se priberi pti tqh v otdelna kvartira i gi poddurjay po staromu. Dulji ti go jena ti sled tazi jertva sus zaema, koqto 6te pravi6. Sled vsi4ki tezi zaemi i raboti v Kitay ne ti e garantirano, kolkot v Holandiya, taka, 4e deystvay pove4e za Holandiya ili gleday da ya pridumash da izleznete na nqkakva kvartira.
4estno da ti kaja, strah me e da te vzema tuka v takova sustoyanie na ne6tata.Suglasi se, 4e predi ne e kato sega. A ti sam me pomoli da pretsenqvame vsi4ko trezvo.
Ne moga da ti kaja da ne se surdi6 ili ne6to ot sorta. Samo ti kazvam kak az gi vijdam ne6tata i, 4e tova e moqta gledna to4ka.
S gor4ilka: G."
(С декодирана кирилица:
"Zdravey, Kotse!
1. Аз до 10 август съм вързн иначе пари от шеф нанайси
Ami ti mi kaza, 4e do 2 sedmisti, a sega se okaza, 4e e bilo nad dve... Pogreshno si me informiral. Otdelno mi se struvashe, 4e si v beda s tezi poboi tam i si vikam - ami za 2 sedmisti da go vzemam 4oveka tuka, ama sega ne6tata mnogo se promeniha i raztegliha.
2. Май трябва да изтегля аз заема защото Елина не е на договор. Как ще го направя преди десети не знам, макар че ще опитам
Vse edno tsar da iska pomo6t ot bednqk... Ne mi go pobira akula - sled vsi4ko, koeto ti stori, na tvoya ikonomi4eski hal.......Ne iskam da govorq.
3. Трябва да състав и нотариално заверя декларация е обезпечавам доброволно с цялото си дв и недв имущество дълговете си към Университета за да не тормозят Елина после.
S drugi dumi - davash si imu6testvoto po podrazbirane.
3. Няма ли някакъв начин да се стигне до Макао евентуално и да ме вземеш оттам ако дойда?
Ami moje i da ima, ama 6te e mnogo po-skupo. Proveri ot Evropa kakvi poleti ima i mi govori v pari, deto ima edna prikazka. Osven tova, Makao si e durjava v durjavata, po4ti kakto Vatikana v Italia. Ne znam kak s viza za Kitay, 6te vleznesh v 4ujda teritoriya. Tam e na bezvizov rejim za bulgari, ama znam li dali nqma da vuznikne nqkakuv konflikt. Otdelno az 6te sum na 10 km. ot tam o6te ne mi e qsno na kakuv printsip 6te moga da vlizam i izlizam kato bezvizoviq mi e samo za 3 mesetsa. 6te stane nqkakvo o6te po-golqmo zabata4vane. Ne mi se misli!")
Ами какво да коментирам? 1. Като човек не е сигурен, поне да не обещава, че да обърква плановете и на другите. Толкова главоболия имах с тези хора (и с него, и с татарите от Татарстан), защото не могат да кажат една дата и да си я спазят! 2. Много често алчността не признава кой е беден, кой е страдащ и в нужда - става като "Болен здрав носи." 3. Да си залагаш имуществата не е никак добра идея! 4. За Макао - по-сетне разбрах, че български граждани влизат безвизово там за определен срок от време и няма проблеми по принцип. 5. Ходих няколко пъти до Макао досега. Нямаше проблеми. Напоследък, след ковида, не знам как е положението там.