☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯

☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: No more Yahoo e-mail for the people in China  (Read 37998 times)

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

MSL

• Философ | Philosopher | 哲学家
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +830/-0
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"I 4estito"
« Reply #315 on: March 18, 2022, 03:11:45 PM »
"I 4estito"

Received:
Константин П.

Tuesday, July 26, 2005 (Tue) 00:07

"Zabrawih 4estita swatba... 6te se konsultiram max byrzo no ne sym si uredil i dokumentite s Elina na toq etap, za mene e golem stres no ako 6a e Kitaj e zadyljitelno"

За съжаление нищо хубаво не излезна от отношенията след това! Имам предвид и с него, и с бившата. Нищичко!
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Түбәтәй
« Reply #316 on: March 18, 2022, 07:13:59 PM »
Түбәтәй

Received:
Galiya G. V

Tuesday, July 26, 2005 (Tue) 17:50

"Здравей, Г.!

Купила темно-зеленую тюбетейку с серебристой вышивкой и с бисером. Бисера немного.

Если тебе с бисером не нравится, могу еще поменять пока не поздно.

Если цвет не нравится, тоже еще не поздно поменять. Но мне вышивка понравилась.

Ты тогда написал «мужскую тюбетейку».  У нас такие тюбетейки носят только мужчины."

Хороший түбәтәй. :)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
“RE: ”
« Reply #317 on: March 19, 2022, 12:42:44 AM »
“RE: ”

Received:
Galiya G. V.
Tuesday, July 26, 2005 (Tue) 18:20

"Хорошо, обязательно поменяю. Там у них были синие цвета.

Они будут в Китае столько, чтобы только успеть к 24 –му августа в город Чита в России, потому что у них поезд оттуда выезжает.

Так что у них достаточно времени будет, чтобы посмотреть Китай."

Еще: 绿帽子.
 Посмотрели. :)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
mp3
« Reply #318 on: March 19, 2022, 01:11:46 AM »
mp3

Received:

Alfiya G. V.
Tuesday, July 26, 2005 (Tue) 19:09

"А тебе принципиально важно чтобы диск был mp3  или другие форматы годятся тоже?"

Правильно спросила.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"RE: "
« Reply #319 on: March 19, 2022, 02:48:10 AM »

Sent & received:

Sent: Tuesday, July 26, 2005 3:27 PM

"Spasibo , a nas4et etogo:

24-go avgusta? A ved ya 4ital v e-maile, 4to okolo 10-go budut v Manjurii...

Kak nado ponimat?"

---

Galiya G. V.
Tuesday, July 26, 2005 (Tue) 19:32

"Так и получится.

Если выезжают 8го, то +4 дня получается уже 12 число.

+10 дней – это уже 22ое – надо еще добраться до Читы ."

Ждали, ждали...

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"za g."
« Reply #320 on: March 19, 2022, 03:00:25 AM »
"za g."

Received:
emilia d.
Tuesday, July 26, 2005 (Tue) 19:53

"hi kak si razbrah 4e v kitai ima rekordni goreshtini gledam 4e kitaicite hodqt s 4adur4eta zaradi slunceto kak q karate s neli mejdo drugoto prashtam i mnogo pozdravi i na teb suhto ako se interesuvash dalil sum te zabravila nesum te zabravila polu4i li si parite ot apartamenta kaza 4e o4akvash da gi polu4ish  ste trqbva da stavam pak shte pisha 4ao
"
 В Китай повечето хора носят чадъри, защото избягват слънчевите лъчи; не искат тен и почерняване (в почти всички случаи).

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #321 on: March 20, 2022, 03:34:25 AM »
Galiya G. V.
Tuesday, July 26, 2005 (Tue) 21:00

"А ведь я говорила, что восток – дело тонкое. И по незнанию неизвестно в какую ситуацию можно попасть :)))))"

А я ведь думал, что так говорил Ленин...  :)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"Re: Re: I 4estito "
« Reply #322 on: March 20, 2022, 02:15:25 PM »
"Re: Re: I 4estito "
Константин П.
Tuesday, July 26, 2005 (Tue) 22:31
Received:

"Malko swiknah s ideqta 4e weroqtno 6te qm boj. No wse se nadqwam da se razmine.Ne moga da ostawqm dostojnstwoto si po\typkano oba4e. Pone teka go use6tam. Naj malkoto sym babait i tyrsa4 na silni use6taniq, no ne moga da pozwolq da me kradat i da mi se podigrawat , kakto i da me predizwikwat kato mi plyuqt w liceto. Dobre 4e bqh na rabota ta ne dopusnah da naprawim wyrgal, ina4e trqba6e da dawam obqsneniq na 6efa za kyw 4ep sym zarqzal kompyutrite i klientite. A move6e i da s4upim nqkoj i togawa lelej.....

Wij sa, 6te ti pratq kakto ti kazah

1.po fax- deklaraciqta i twa za SPIN ako moe da go mineme po dobre, 100 % nqmam, 4ukal sym v jiwota si 2 jeni i dwete 4isti. No ako trqba 6e se premy4im:\; tiq dwete ne6ta oba4e po- kysno.

2. po- byrzo- skanirani li4na karta, diploma wis6e, titulna stranicq zadgrani4en pasport

3. Da prati6 N na faxa.

Neka wsi4ki ne6ta stoqt u tebe i sa gotowi. Oba4e s parite se taki ne byrzaj . Dokato e ti kaja da pra6ta6 makar 4e bydi w gotownost.Razberi, ako stigna do China wry6tane nazad nqma. Towa ozna4awa 4e nqma da si widq deteto pone 10 godini ako ne i cql jiwot i 4e sym dlyjen da dam na Elina razwod za da ne byde wyrzana i da i oka4wam breme. Twa si e golem stres i 6e trqbwa da se prawi ekspeditiwno. A i struwa pari.

Prosto e zadyljitelno da obsydq s Kakinka tiq ne6ta za posledno i da sme sigurni 4e ot NL nqma ni6to obwyrzwa6to.

I ako widim 4e nqma (kakto i ne6to ne6tata se zaku4iha wypreki krasiwite  pojelaniq, 6e ti kaja da pra6ta6 parite)

Da ne ti puka za koncite , beli kahyri. Z\emi spe4i toq ba6ta da ti pre6ta dokumen\tite. 6to li imam podozrenieto, rodeno w ppootrezneliq ot Moeto Slynce mozyk, 4e maj iskat da te premetnat i da si widi6 cqlata suma ot prodajbata na o nowa w Plewen prez kriw makaron?.....

De da znam.....

Do skoro

"
 Важно е да си защитаваш достойнството, но не и като се самонавътряш в такива опасни места, че и сам да си търсиш боя!
Другото - това, че ако си в Китай връщане назад няма, особено в днешно време, не е вярно!!! Много хора не могат да си намерят работа, а ако нямаш работа или брак (дори да е само заради визата този брак, а не по любов), то повече от месец-два няма как да изкараш с туристическа виза. Другото е, примерно учебна виза, но пак - докато ти трае обучението, после трябва да си отиваш, ако не намериш някой брак или работа. А за работата - повечето места не издават работни визи на чужденци (дори не си правят труда да получат право да наемат чужденци, а и няма много фирми, които да искат да им работят чужденци). За брака е по-лесно да намериш някой желаещ/желаеща, но не е за препоръчване и то никак не е за препоръчване да сключваш брак без да се обичаш, само заради едната виза.
 За парите - не ме преметнаха, но ме излъгаха, че ми пращат всичките, а получих само половината (или нещо подобно, не знам с точност. От малък все ме лъжат за това или онова - примерно на колко са години или пък, че виното, което пият било някакъв лекарствен сироп... То много честни хора по света няма и без това.)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #323 on: March 26, 2022, 02:16:49 AM »

Sent:
Thursday, July 28, 2005 (Thu) 18:50
"Kogda doehaete - pozvonite i ya vam skaju ya v Daliane ili net. Kak ojidaetsya i kak uje govoril ,posle 16-go avgusta muy uezjaem. Kvartiru platili do 16 avgusta. Potom nado uezjat...
 Na skolko dney v Kitae sobiraetes?"

Ну, такие делишки.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
":("
« Reply #324 on: March 26, 2022, 03:01:19 PM »
":("

Sent: To:
Константин П.
Thursday, July 28, 2005 (Thu) 19:04

"Ti kaza kraya na avgust 6te idval. A i togava 6te e operatsiyata...Ami az septemvri ve4e 6te sum na put za Macao-to, be da mu se ne vidi...A ottam do Pekin si e golqm put/ sigurno nad 6000 kilometra v 2-te posoki/ i struva pari.............................Ako ne te posre6tna ti v nikoy slu4ay ne mojesh da me namerish, za6toto po vlakovete vsi4ko e na kitayski, a prodava4kite na bileti i politsaite sa s angliyskiya na po4ti 0-la!..............Kato ni6to 6te si ostanesh samo v Pekin. Mnogo e riskovano.
 Ne znam kak ti zvu4i, ama mi se struva, 4e nqma da ima kak da ti pomogna pri takova ste4enie na obstoyatelstvata. Sujalqvam, 4e zagrqh s 5 minuti razlika, ama kato si spominh za "kraya na avgust" i mi svetna 4ervenata lampi4ka.
  Pri polojenie, 4e ne ti e tolkova nape4eno, poiz4akay do avgust, ama za Kitay rabotata vijdash kak e. Kvartirata ni e platena do 16-to 4islo na avgust. Sled tova sme obe6tali da hodim pone z 2 sedmitsi prio roditelite y i sled tova na yug.
 Pri mene nqma promqna. Tatarite kazaha, 4e 6teli da se zabavqt - ami i tqh ne moga da gi posre6tna i 6te se opravqt sami/ ako vuob6te se opravqt/, az sum kazal kak stoqt ne6tata pri mene i, za jalost, ne sum gospodar na polojenieto si.
  Ami taka stoyat ne6tata napravo kazani."

Чакам, прахосвам време за обяснения и упътвания, накрая - нищо.
 А по отношение на английския - в днешно време в Китай има повече информация на английски, както и повече хора говорят английски, но ако човек не знае китайски, наистина може да закъса в много ситуации, защото английският не е толкова популярен, макар и да е един от най-популярните езици в Китай. В последно време пак започнаха да го ограничават (например в държавните детски градини вече не се преподава английски, а и по-малко учители по английски от чужбина могат да получат работни визи).

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"I wajno"
« Reply #325 on: March 27, 2022, 12:18:20 AM »
"I wajno"

Received:
Константин П.
Tuesday, July 26, 2005 (Tue) 22:41

"Mnogo neqsno si dal li4nite danni.....

Za 3te imena i egn qsno

Toq Nomer na Li4nata ti karta ot BG li e \ili na nqkakyw kitajski dokument za samoli4nost? I ako na takyw, kak se kazwa? Oficialno.

Iskam i nomera na mejdunarodniq ti pasport. I N na faxa.

"

Ако така лесно се даваха китайски документи за самоличност, ехеее... То дори не е лесно китайска зелена карта да получи чужденец, а камо ли китайски документ за самоличност! Ако някой си мисли, че ще поживее в Китай и ще получи китайско гражданство, то той/тя много се заблуждава. Дори женени с деца нямат китайско гражданство. Това е практически невъзможно, особено в днешно време с толкова много ограничения за чужденците в Китай. Особено за небогатите. Ако чужденецът е много богат (голям инвеститор например), тогава поне шанс за зелена карта има някакъв по-сериозен. Бедните... не ми се приказва по темата...

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"<No Subject> "
« Reply #326 on: March 27, 2022, 01:18:31 AM »
"<No Subject>"

Received:
From:
Alexandra G.
Wednesday, July 27, 2005 (Wed) 14:07

"Здрасти,Гесер.
Знам,че си доста зает,ама ще ти отговоря на писмото,пък когато го прочетеш.:-3

"Zdravey, 6te ti kaja kak da se svurjesh s nego - prez edin drug forum - tukmo 6te moje da gi
podrazni6 i tam, ako re6i6 :)"-е,ама ако ще се свързвам там и той вдействително се окаже чифут,няма
как да "поздравя" юзерите там,тъй като ще се объркат нещата изцяло,а доколото предполагам,трябва да
бъда "просемит" за да му спечеля доверието и да влача информация :-3.Сигурно ще бъде забавно,нищо че
ще се почувствам доста лицемерна,при все това не е стила ми.Но щом е "за каузата",ще се жертвам,няма
как.Като говорим за лицемерие,май трябва разгеле да пиша и на Персика...брррр,може би просто ще я
питам де се губи.

"Sega nqmam mnogo vreme - samo da ti kaja, 4e utre mi e posledniya srok da se podpisvam za brak i
nqma kak - 6te se jenq, ina4e obratno v BG, a tova e nejelatelno."-оу,значи антинационалистите
страдат наравно с националистите...И значи толкова много мразиш България?Но щом е толкова важно за
теб да останеш в Китай,ще те подкрепя...Поне обичаш ли момичето,за което си принуден да се
ожениш?Дано-да,защото иначе ще се окаже,че ще плащаш огромна цена...Макар,че ми се струва чисто
изнудване-Или се жениш,Или се махаш!Ужас.В крайна сметка,надявам се поне да имаш приятели там,с
които се разбирате на някакъв език,иначе съвсем скоро ще те хване светата носталгия /на
немски-Зейнзухт/и тогава сам ще искаш да се върнеш в България.Аз пък не бих направила подобно
нещо-може би само щях да остана в Китай да събера достатъчно пари и тогава да се върна тук да живея
охолно.Но щом си сигурен,че това е най-важното за теб-зад теб съм във всяко твое решение.Успех!

"Otdelno Konstantin re6i da idva v Kitay da si probva kusmeta i 6te mu pra6tam pari za
bilet."-ехооо,ти се извъди по-голям гаулайтер на пропагандата и от мен,бе :-3.Не знам какви схеми си
вкарвал на човечеца,но признавам,че това е огромно постижение в областта на внушението.И ся
ко?Двамцата в Китай?Поне ще си имаш стойностна компания...Накрая и аз ли да дойда,или кво
:-3.Толкова много новини се струпаха на последък,че вече и аз останах без думи.

"TOva sa novinite."-Разбрах :-3333
"Izvini me, 4e ne moga da pisha mnogo no sum krayno prevuzbuden"-напълно нормално,Гесер,то остана и
да не беше превъзбуден и щях да те окачествя като "турбо-непукист"
" i ne moga da kaja ni6to po su6testvo..."-е,каза достатъчно за да ми вземеш здрвето :-3.
" Vdrugiden 6te mi mahat kontsite... Sega naistina s vsi4ko."-ами успех,казах ли ти че всичко е
наред,товарищ Хипохондричкин?:-3

"Pozdravi na plemenni4kata ti"-о,мерси.Тя вече е наред и остана само да си стои вкъще около още 2
седмици за да се регенерира напълно.
" i mnogo kusmet na vsi4ki vas!"-и много късмет най-вече на теб...

Значи,отговори когато можеш,но моля те да отговориш пълно на всички въпроси...аз умея да
чакам,споко.
Пожелавам ти много успех и по-малко нерви.
С много уважение:аз

G"

Така и не се стигна до това да проучва въпросния човек. По-рано вече обясних нещата. Както и това, че съм против антисемитски неща, без да съм просемит или нещо такова - просто не искам никакви дискриминации, особено такива, които са срещу неща, които не зависят от човека - например, че някой бил от еди-какъв си произход или с еди-какъв си цвят на кожа, коса, очи... Едно е някой да те дискриминира, защото си прост или дебел (винаги можеш да се образоваш или самообразоваш, както и да отслабнеш, което е за твое добро), а съвсем друго е да те дискриминрат, защото примерно си се родил в точка А, а не в точка Б на света (няма как да си избираш къде да се родиш и какъв да се родиш, а и няма смисъл да те мразят/дискриминират заради такива неща, нали?)
 Не знам защо, ако не искаш да живееш в някоя държава значи, че я "мразиш"?! Например, ако не искам да живея в Япония, значи ли, че мразя Япония?! Ами не, аз даже много обичам повечето японски неща - език, кухня, бойни изкуства, манга, японски красави жени... обаче не искам да живея в Япония, защото не харесвам честите им земетресения, радиациите (в последно време - от Фукушима), натовареността на работните места... Същото и с България - много неща има там, които ме отвращават и дори плашат (например престъпността, агресивността на много у хората, студените зими и т. н.), но това не значи, че задължително мразя цялата България.
 За обичта - в началото я имаше, но после, като се сблъсках с психически болен човек, нямаше как да продължи това чувство.
 Носталгии - много малко се появявят у мен; а и са конкретни - например по някое местенце или по някой човек, но не към всичко като цяло, защото както казах - много от нещата са отвращаващи и плашещи.
 За Китай - в днешно време наистина е така - ако нямаш поне роднинска виза, като не можеш да си намериш работа (това е все по-трудно, защото много малко търсят чужденци в Китай да им работят), дори и да имаш собственост, не ти дават виза и трябва да си заминаваш.
 За "пропагандата" - едно време, когато беше много лесно всеки да си намери работа в Китай като преподавател по английски (ако го говори сносно и има малко умения за преподаване) съм канил много приятели, за да живеят по-добре, но след 2017 нещата се промениха и... и да искам, много трудно бих намерил работа на някой; то даже за мен няма и само помагам на партньорка (местна). Все по-трудно е за повечето чужденци в Китай, особено за бедните.
 Константин така и не дойде! Много жалко за пропиляното ми време, усилия, нерви!
 Не е добре да си хипохондрик, но резонна грижа за здравето е нужна.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"RE:"
« Reply #327 on: March 27, 2022, 02:20:31 AM »

Received: Galiya G. V
Wednesday, July 27, 2005 (Wed) 15:45

"Здравей, Г.!

Была в том магазине, где покупала тюбетейку.

Делают только черные , темно-зеленые и темно синие тюбетейки. Из других цветов вообще не делают.

Удивились, когда я спросила голубой или серый цвет. В общем-то такие цвета я на мужчинах-татарах тоже никогда не видела.

Есть у них ярко синий материал, но из ярко синего материала делают только для женщин.

Можно конечно заказать из ярко синего материала. Но для мужчины мне кажется действительно это слишком ярко, тем более если есть вышивка.

Может тебе все-таки заказать из темно-синего материала, но он почти черный.?"

Хорошо. :)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #328 on: March 27, 2022, 02:24:29 AM »

Received:
 Galiya G. V.
 Wednesday, July 27, 2005 (Wed) 18:29

"Это наш племянник Булат"

Хороший человек!

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #329 on: March 27, 2022, 01:51:45 PM »

Sent:
To:
Alfiya G. V.
Thursday, July 28, 2005 (Thu) 19:08

"V eto vremya muy uje ne budem v Daliane. Kak skazal i prejde, 16-go avgusta uezjaem.
  U nas izmenenii net."

Без изменении.

Tags:

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.