"<No Subject>"
Received:
From:
Alexandra G.
Wednesday, July 27, 2005 (Wed) 14:07
"Здрасти,Гесер.
Знам,че си доста зает,ама ще ти отговоря на писмото,пък когато го прочетеш.:-3
"Zdravey, 6te ti kaja kak da se svurjesh s nego - prez edin drug forum - tukmo 6te moje da gi
podrazni6 i tam, ako re6i6
"-е,ама ако ще се свързвам там и той вдействително се окаже чифут,няма
как да "поздравя" юзерите там,тъй като ще се объркат нещата изцяло,а доколото предполагам,трябва да
бъда "просемит" за да му спечеля доверието и да влача информация :-3.Сигурно ще бъде забавно,нищо че
ще се почувствам доста лицемерна,при все това не е стила ми.Но щом е "за каузата",ще се жертвам,няма
как.Като говорим за лицемерие,май трябва разгеле да пиша и на Персика...брррр,може би просто ще я
питам де се губи.
"Sega nqmam mnogo vreme - samo da ti kaja, 4e utre mi e posledniya srok da se podpisvam za brak i
nqma kak - 6te se jenq, ina4e obratno v BG, a tova e nejelatelno."-оу,значи антинационалистите
страдат наравно с националистите...И значи толкова много мразиш България?Но щом е толкова важно за
теб да останеш в Китай,ще те подкрепя...Поне обичаш ли момичето,за което си принуден да се
ожениш?Дано-да,защото иначе ще се окаже,че ще плащаш огромна цена...Макар,че ми се струва чисто
изнудване-Или се жениш,Или се махаш!Ужас.В крайна сметка,надявам се поне да имаш приятели там,с
които се разбирате на някакъв език,иначе съвсем скоро ще те хване светата носталгия /на
немски-Зейнзухт/и тогава сам ще искаш да се върнеш в България.Аз пък не бих направила подобно
нещо-може би само щях да остана в Китай да събера достатъчно пари и тогава да се върна тук да живея
охолно.Но щом си сигурен,че това е най-важното за теб-зад теб съм във всяко твое решение.Успех!
"Otdelno Konstantin re6i da idva v Kitay da si probva kusmeta i 6te mu pra6tam pari za
bilet."-ехооо,ти се извъди по-голям гаулайтер на пропагандата и от мен,бе :-3.Не знам какви схеми си
вкарвал на човечеца,но признавам,че това е огромно постижение в областта на внушението.И ся
ко?Двамцата в Китай?Поне ще си имаш стойностна компания...Накрая и аз ли да дойда,или кво
:-3.Толкова много новини се струпаха на последък,че вече и аз останах без думи.
"TOva sa novinite."-Разбрах :-3333
"Izvini me, 4e ne moga da pisha mnogo no sum krayno prevuzbuden"-напълно нормално,Гесер,то остана и
да не беше превъзбуден и щях да те окачествя като "турбо-непукист"
" i ne moga da kaja ni6to po su6testvo..."-е,каза достатъчно за да ми вземеш здрвето :-3.
" Vdrugiden 6te mi mahat kontsite... Sega naistina s vsi4ko."-ами успех,казах ли ти че всичко е
наред,товарищ Хипохондричкин?:-3
"Pozdravi na plemenni4kata ti"-о,мерси.Тя вече е наред и остана само да си стои вкъще около още 2
седмици за да се регенерира напълно.
" i mnogo kusmet na vsi4ki vas!"-и много късмет най-вече на теб...
Значи,отговори когато можеш,но моля те да отговориш пълно на всички въпроси...аз умея да
чакам,споко.
Пожелавам ти много успех и по-малко нерви.
С много уважение:аз
G"
Така и не се стигна до това да проучва въпросния човек. По-рано вече обясних нещата. Както и това, че съм против антисемитски неща, без да съм просемит или нещо такова - просто не искам никакви дискриминации, особено такива, които са срещу неща, които не зависят от човека - например, че някой бил от еди-какъв си произход или с еди-какъв си цвят на кожа, коса, очи... Едно е някой да те дискриминира, защото си прост или дебел (винаги можеш да се образоваш или самообразоваш, както и да отслабнеш, което е за твое добро), а съвсем друго е да те дискриминрат, защото примерно си се родил в точка А, а не в точка Б на света (няма как да си избираш къде да се родиш и какъв да се родиш, а и няма смисъл да те мразят/дискриминират заради такива неща, нали?)
Не знам защо, ако не искаш да живееш в някоя държава значи, че я "мразиш"?! Например, ако не искам да живея в Япония, значи ли, че мразя Япония?! Ами не, аз даже много обичам повечето японски неща - език, кухня, бойни изкуства, манга, японски красави жени... обаче не искам да живея в Япония, защото не харесвам честите им земетресения, радиациите (в последно време - от Фукушима), натовареността на работните места... Същото и с България - много неща има там, които ме отвращават и дори плашат (например престъпността, агресивността на много у хората, студените зими и т. н.), но това не значи, че задължително мразя цялата България.
За обичта - в началото я имаше, но после, като се сблъсках с психически болен човек, нямаше как да продължи това чувство.
Носталгии - много малко се появявят у мен; а и са конкретни - например по някое местенце или по някой човек, но не към всичко като цяло, защото както казах - много от нещата са отвращаващи и плашещи.
За Китай - в днешно време наистина е така - ако нямаш поне роднинска виза, като не можеш да си намериш работа (това е все по-трудно, защото много малко търсят чужденци в Китай да им работят), дори и да имаш собственост, не ти дават виза и трябва да си заминаваш.
За "пропагандата" - едно време, когато беше много лесно всеки да си намери работа в Китай като преподавател по английски (ако го говори сносно и има малко умения за преподаване) съм канил много приятели, за да живеят по-добре, но след 2017 нещата се промениха и... и да искам, много трудно бих намерил работа на някой; то даже за мен няма и само помагам на партньорка (местна). Все по-трудно е за повечето чужденци в Китай, особено за бедните.
Константин така и не дойде! Много жалко за пропиляното ми време, усилия, нерви!
Не е добре да си хипохондрик, но резонна грижа за здравето е нужна.