"(No Subject)"
Alexandra G.
Jun 20, 2005 at 2:52 PM
"Сега вече правя отговаряне на писмо...след като получих твоите отговори.Но първо трябва да се
похваля за едно нещо,просто няма как...
Най-после се запознах със сестра си,нямам думи.Тя е от първия брак на Чърчил и научих за нейното
съществуване преди две години,но така и не приех на сериозно факта а и след като разбрах,че живее в
чужбина и след като досега не е проявила желание да ме види,реших,че няма смисъл да се обременявам с
подобна психологическа обърквация.Обаче оня ден,т.е. в събота,тъкмо бях прочела част от писмото ти и
вече джитках по форумите,когато Чърчил ни в клин ни в ръкав ми изръси "Айде,обличай съ дъ ходим у
Макдоналдс да скийш сестръ си и племинниците си.."Шах и мат с пешката.Ти остави факта,че се вцепених
при споменаването на сестрата,ами,че и две племеннички!!!Гьобелс-леля!Малий,паднах.В началото не
исках да ходя да ги видя,незнам защо-от страх ли,притеснение ли,това си беше удар за
мен,толкова...невероятно,неочаквано...но накрая от любопитство реших да видя родата,няма как...и
отидохме в тъпия Макдоналдс аз,Чърчил и гнусната ми баба по родна връзка на Чърчил /другата по
майчина линия е Троцки/дето й викам Злостър Черното влечуго-ама знаеш я ква е тъпа,дето ми викаше
уличница и други простотии.Та,по темата,чакахме половин час и аз нервно сърбах шоколадов
шейк,тресейки си краката като Форест Гъмп-успях да си олепам и панталона със шейк,това е
задължително като съм нервна- и накрая се обади сценичната треска на Гьобелс и рекох "Тате,ай си
ходим...".Той тамън се нави да ставаме ,на по едно време каза "Ей ги,бе,идът" и се стаписах.Гледам
аз некви чисти арийци да здрависват с него и да сядат на масата-ама всичките руси със сини очи и
бели почти колкото мене-тук по цвят на кожата тип "английско сирене" водя първенството и чак май
германците ме гледат накриво,щот са по-черни от мен/ама то аз съм като труп и ми се виждат всички
вени в мъртво синьо-и това не е хубао/.Та,побелях още повече и казах едно "хлъц" и с това изчерпах
темата за здрависванията.И тез взеха да говорят-бившата жена на Чърчил-София,сестра ми-Галя , татето
и Злостър и аз ги гледах като полезно изкопаемо.Но знаеш ли кое ме пукяса?Сестра ми беше едно към
едно като мен,само че руса със сини лещи /всички останали са с естествено сини очи/,иначе имах
чувството,че се гледам как ще изглеждам на 26,а и тя има същият характер,същите изрази,същите
движения,същите идеи,същите разсъждения...но докато установих това мина време.Тогава се кефих на
племенничките си-Мария и Моника.Първата е на 9 и е тук за да й оперират ухото,защото има полипи на
нерва и не чува с едното ухо-май е наследствено,защото и аз имах този проблем и я уверих,че ще се
оправи.Пък тя,Марийка,е някакво гтенийче-уникално интелигентна с богата култура и речник и е адски
красива-бяла като деня,с руса дълга до кръста пясъчно руса коса и неестествено сини очи.И е много
остра със собствено мнение,режи наред всичките.Ето ти диалог между Мария /май имам пристрастия към
нея/ и София/баба й/
-Мария,наметни се и стига си занимавала леля си с глупости /сиреч мен/
-Първо,никой не ти е позволил да прекъсваш разговора ни,второ-аз на теб не ти говоря,докато не ми се
извиниш за днеска.
-Боже,аз цял живот никому не съм се извинявала,камо ли на вчерашна пикла като теб...
-О,аз ще те науча да ми се извиняваш.../направо я заби и онъз млъкнъ/
Какво ще кажеш-достойна моя племенница,гордея се с нея,сестра ми,естествено,я е учила така!Семейство
тоталитарическойе,смяатай,паднах...
Другата племенница -Моника-е само на 6,а е бъдещ данъчен инспектор.Ходи по масите и рекетира за пари
и до 1 час събра 21 лева само от рекет!Галя /сестра ми/ вика "Аз не съм те учила така,остави ги
хората намира", а тя "мамо,дай 400 лева за куче" и взе да тормози дедо си Чърчил да й даде 30 лева
за заек и ГСМ-то си.Умряхме да се хилим с ния и накрая Галя стана и ми каза "Алекс,да оставаме
дъртите и лапещаците и да бегаме на кафе".Импулсивно станах и казах "Чудесна идея,ай тате,чао".Онез
докато се усетят какво става,ние със сестра ми офейкахме надолу към колхозния пазар и забихме в един
бар след 15 минути избиране на бара-да е сенчест с климатик и с удобни кресла,при тово и евтин.Наша
обща черта-капризни в някои отношения и пълни перфекционистки,готови за скандал,ако нещо не е наред
по вкуса ни.А като седнахме да пием кафе и да дърпаме цигари,видях,че тя има същите жестове и
въобще-същият стил на държание като мен.Невероятно колко си приличаме-май не съм толкова уникална,с
тази разлика,че тя е много своенравна,а аз познавам граници.Да не ти разправям вече как щях да се
гътна като започнахме разговори-все едно слушам себе си.И моля ти се,тя започна темата за Хитлер и
ми обясни колко му се възхищавала и колко велики били идеите му.След като видя недвусмислената ми
доволна усмивка ме пита "И ти ли си нацист?"...и гледай как Гьобелс и Хитлер се събраха.Тя има моето
мнение по всички въпроси и същите интереси,слуша всичко,което аз слушам и разсъждава като мен-а сме
израстнали в различни среди,непосредствено една без друга.Невероятно.Толкова много си говорихме и
вече съ обичаме.Отгатваме си чак мислите и думите...
Пък сряда ще бегам от даскало,тъй като съм оформена по предметите и ще ходя с Галя на плаж,докато
във вторник...пак няма да ходя на даскало,защото съм на очен лекар да ми намалят диоптрите и ще ми
разширят и без това широките зеници и нищо няма да виждам-утре няма форуми,защото няма да ги
виждам,даже се чудя как ще гледам вечерта в 22.30 Серго Станишев на гости на Дългия плешив глупак
Слави.
Това е от мен засега,иначе ти пращам малко интересни материали за четене.Дано ти харесат.
G."
Не са добри тези нацистки неща. Както и просенето по масите. Нямам време за по-подробни коментари.