"da deystvame!"
Jul 25, 2005 at 6:25 PM
Sent:
"Ami vij sega, ne moga da razbera za6to ne se vuzpolzva6 ot yuridi4eskite si znaniya - kato te zapla6va s poboy mojesh da mu prilojish hilqdi 4lenove i alinei i da go nasere6 ot strah - az taka nqkolko gi naritvah, ama i vednaga se oplakvah ot tqh v politsiyata - ta hem si go otnasqha, hem posle im vikaha - "Vie za6to se zaka4ate s 4oveka? Ya podpisvayte protokola!"
Ama karay sega, ne se zabata4vay. Pavlin po edno vreme/ toy jivee v blizost do tsiganskata/ si ima6e problemi s edni 8 bratq - purvo biha nego i dqdo mu, posle im okradoha durvata, a posle biha 2-q mu ba6ta... Az mu kazah - vmesto da se zanimava da se ottegli i toy se ottegli v ITalia, verno, 4e i tam sgafi, ama pone nikoy ne go bi i ne go vkaraha v zatvora. Be6e namislil da gurmi tsiganite................ Ta i za tebe imam nqkakvo lo6o pred4uvstvie. Na Emiliya ba6ta y za malko da go prebiyat edna ve4er - bili se subrali nad 10 4oveka, poneje toy o6amaril edin, 4e zalepil na top4eto na kompyuturnata mi6ka duvka. Mnogo sa otka4eni kopelentsa v Bulgaria...
Brat mi, ami az o6te nqmam pari, ama vikat, 4e 6te imam, ta po tazi logika, ako im povqrvam da vzema da izteglq ot moite i da ti pra6tam, a? Oba4e se okazva, 4e nqmalo prqk vlak ot Kazan do Kitay, a se smenql vlak v Ufa/ Bashkortostan/ ,a posle reys v Chita................. , ama pri tova polojenie ne te puskam - 6te vzeme6 da se izgubi6. Zna4i stava li taka- ako te ne poemat otgovornostta da te posre6tnat v Kazan i da putuvash s tqh zaedno, da mislim za varianta sus samoleta/ koyto si e ebal maykata otkum pari, ama nqma kak - trqbva da spasqvame polojenieto!/.
Ti ve4e ima6 pasport, prati mi tovga, koeto mi obe6ta - razpiska, 4e 6te mi vurne6 parite pri purva vuzmojnost i, 4e 6te gi polzvash samo za zakupuvane na bilet / ti znae6 kak da go formulira6/ i, kogato e gotovo- vednaga mi kaji, da ti dam nomer na faks, da mi go prati6. Mejduvremenno mi napi6i trite si imena, nomer na li4na karta i pr., za da ti pratq parite po "Western Union" . Apropo, 6te ti tursim i viza.
Abe day edno po edno i da ne gubim vreme, 4e ne iskam da te bu6inira nqkoy psihopat - stiga ti tolkova stradanie, vreme e da zajivee6 v harmoni4na sreda!
Za English-a ti kazah - u4i kak se kazvat ohlyuvi, kalinki, 4ashi, stolove, tsvetove, prosti glagoli i malko ob6ti frazi. Az tuka 6te te nau4a na nqkolko pesni4ki, ako ne mojesh da pee6, 6te gi retsitira6 - te detsata obi4at i stihove ! Apropo - udari si edno izsledvane za SPIN v BG - hem 6te ti e bezplatno/ V Kitay struva okolo 20 leva/, hem 6te sum siguren, 4e nqma da te vurnat i da izgorim totalno! KAto si gotov s izsledvaneto + kletvenata deklaratsiya ili kakto mu e tam imeto - udari im edin fax.
Za pieneto - ne se alkoholiziray - mnogo te molq, za6toto 6te stane nqkoy fal. Az li4no se radvam, 4e spodeli, ama v su6toto vreme i silno me pritesni, koeto zna4i - vnimavay!!!
Kakto vijda6, az sum to4en, ne govorq prazni prikazki i deystvam direktno -0 ne tova-onova kato "holandetsa" i posle - trunki i gloginki ! Zatova day go stegnato i organizirano i ti!
PAk za boya - na onzi mu kaji, 4e 6te go bie6 na edi-koq si data, koyato da e pone 1 den sled kato si se ka4il v samoleta - daje moje da go razkara6 do Obelq ili nqkude. A ,ako ne te pita, hi4 i ne povdigay vuprosa! Toku - vij re6il da se sbiete na mqsto.
_________
I taka - davay po su6testvo :
Eto ti imenata po pasport:
G. ... ...
Nomer:
...
I Edinen Grajdanski Nomer:
...
Razberi kolko struva bileta s vlak do Moskva i samoletniya bilet. 6te polzvash samo Rumunskite ili Ruskite aviolinii, 4e sa hem po-preki, hem po-svestni, ostanalite sa skupi i vmesto da smenq6 v Bukure6t ili Moskva, trqbva da ho0di6 do Rim, Berlin ili London - t.e. da se vru6ta6 nazad i da se razsipe6 ot put i ot taksi!!!!!!!!!!!!!!
_________
I taka - ti sam 6te vidi6 kak e po-dobre, ama spored mene - pravi si testa za SPIN - posle pravi deklaratsiyata, kato sa gotovi mi gi pra6ta6 na fax/ 6te ti dam nomera tezi dni/, az prez tova vreme 6te sum pital tatarite Alfiya i Bulat, dali 6te poemat angajimenta za tebe i 6te se re6i. Ako 6te outuva6 s vkal, 6te ti trqbva i tranzitna viza prez Rusiq. Taka, 4e vij kude e ruskoto posolstvo. Kitayskoto e zad hotel "Pliska".
Moje da se ugovorim i drugo - da im kaja da otidat s vlaka do Beijing, 4e po edno i su6to vreme da te posre6tna tebe i tqh s Nelito/ utre 6te se jenim/.
Zasega 4ao !"
Това пак искам да уточня - "наритвах" е в преносен смисъл. Самозащитавал съм се, в моменти на непровокирани атаки, доколкото мога (с думи, жестове, повишаване на глас, избягвания), но не съм преминавал границите на допустимата самоотбрана и винаги съм се стремял максимално да спазвам законите, доколкото ги знам.
Наистина най-добре е човек да не се забатачва, да не се навътря в такива неща, а и наистина, да се оплаква в полиции, прокуратури, а не да оставя нещата на самотек, когато е в опасност.
Агресията в България е наистина висока, сравнена с много други страни по света, та това е и една от най-главните причини да не ми се ходи там.
По останалите неща - сигурно вече са не много актуални (съветите за пътуване, визи, документи...), но това човек да не се намесва в агресии, да не се алкохолизира и пр. си е винаги актуално. Вижда се колко много съм се старал да го уредя, но за съжаление така и си останах само с изгубеното време по него.