Чета за различни религиозни (вкл. полурелигиозни и псевдорелигиозни) хора, които пълнят улиците по време на някакъв религиозен празник (аз не ща да конкретизирам за религии и празници, защото съм равноотдалечен от всички и вярвам само в това, което е доказано научно). С право лекари, медицински сестри и др. болничен персонал, както и всички по-мислещи и разбиращи хора, са притеснени от това, което виждат по улици и сгради. С право някои и си мислят, че такива вярващи, полувярващи и псевдовярващи не осъзнават опасността на COVID-19 (КОВИД-19/КОВИБ-19, коронавирусната болест), а аз бих добавил - безотговорност (те някои не са чак толкова неграмотни да не могат да прочетат или поне да чуят, пък да разберат за какво става дума, но просто не им пука), недисциплинираност, неорганизирано и безхаберно управление (на някои места арестуват нарушители на карантините, но не е така навсякъде, а и не навсякъде има пълни карантини)... Нещата клонят към "естествен отбор" (в биологичния смисъл), но за съжаление покрай тези, които си търсят заразяването ще се заразят и хора от по-малката група на по-образовани, съзнателни, дисциплинирани, отговорни личности (а някои, неизбежно, ще умрат; особено, ако се претоварят болниците и се почне с недостиг, недоимък). Ето защо е най-добре (в едно рационално общество) религиите да са забранени и всеки да вярва само в науката (тя поне не те кара да излизаш навън по време на епидемии или пандемии, защото имало празник). Всяко нещо, което вреди на човечеството трябва да го няма. Проста, правилна и ясна логика!
Припомням, че умирането и страданията не са само от коронавирусната заболеваемост, а и от това, че колкото повече време трае тя (пандемията) толкова повече хора не могат да работят, производтвата спадат или спират, икономиките се влошават, световната икономическа криза може да стане най-лошата позната в историята... и всичко това не е просто защото се появил нов коронавирус, а защото по принцип повечето от хората по Земята не са достатъчно умни, отговорни и пр., за да се спре това унищожително за човечеството бедствие в по-кратки срокове!