☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯

☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: Работещите за "жълти дребни пари" пратили близо 2,4 милиарда долара  (Read 374 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

MSL

• Философ | Philosopher | 哲学家
  • SEO Mod
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +823/-0
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter

Работещите за "жълти дребни пари" пратили близо 2,4 милиарда долара

На вниманието на субекта и всички като него, които си мислят, че всички или повечето български граждани в чужбина (или бивши български граждани в чужбина) работят за "жълти дребни пари". (Това може и да учуди, с право, по-трезвомислещите и по-запознатите, но има и такива мнения, цитирам въпросния субект, който ми беше писал така:
Така става, като търсят лесното. Ама лесно няма. Затова огромна част българи робуват за жълти дребни пари да прислужват на чужденци. Слуги, не работници. Някои и за роби ги вземат (ето тук е частта с тоталната липса на късмет).
)
 Та, ето как "робуващите за жълти дребни пари" пратили близо 2,4 милиарда долара: https://www.segabg.com/hot/blizo-24-mlrd-dolara-sa-izpratili-bulgarskite-emigranti. Забележете, че това не е пълната, реална сума, защото например при нея не са отчетени неща като "пренасяне на пари в брой".
 Дано, след този материал (базиран на нов доклад на Световната банка) на разни такива субекти, поне малко, да им се е изяснило, че повечето хора, когато са в чужбина изкарват повече пари, отколкото по родните си места. Разбира се, има и изключения - аз например съм в държава, където средният доход е, горе-долу, колкото този в България, но аз, по принцип, не съм икономически емигрант (не съм дошъл в Китай заради парите), а съм политико-културно-исторически емигрант (избрал съм Китай по политически, културни и исторически мотиви). Сред другите изключения са такива, които макар и в страни с по-големи заплати, получават пак приблизително същите доходи както в България, защото просто им отиват много разходи за квартирата и/или други неща там (но предпочитат да си стоят в чужбина, заради други, непарични, предимства, които намират за себе си). Въпреки изключенията обаче, тези близо 2,4 милиарда и останалите непреброени суми, не се изкарват от хора, които получават само "жълти дребни пари".
 От статията се разбира също така, че пък и 221 милиона долара са изнесени от България, от работещите там, които пък са от още по-бедни държави. Това също, би трябвало, да говори нещо на субекта и онези като него - че много хора в чужбина получават повече пари, отколкото биха получили в родините си. Както има небългарски граждани (или бивши такива), които от България пращат 221 милиона в чужбина, така и има български граждани (или бивши такива), които пък пращат близо 2,4 милиарда в България от чужбина. Прости факти, но, за съжаление, не се осъзнават от някои субекти. ::)
A fan of science, philosophy and so on. :)

Dimitroff

• Разбирач & играч
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +300/-3
  • Разбирач, играч и предприемач.
    • View Profile
    • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
Глупости приказват такива! Ако толкова за жълти стотинки работят, защо да не могат да се върнат в богатата България или пък просто да се преместят в друга държава? Приказване без мислене.
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

Tags:

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.