Реакция на моята молба-предупреждение в Predpriemach.com:
Първо гледам, че са изтрити нещата, за които помолих, което е похвално. Другата част от реакцията, обаче е следната. Пуснал Coolice специална тема посветена на моя милост (наричана там "Кръчмаря", заради това, че съм създател на първата виртуална българска кръчма - форум, който вече не е моя собственост):
"Ако засечете кръчмаря пишете тук"
В нея четем: "Реших да примем политика на тотално тирене на псоответе и темите му и бан на иптата
троентс.бг олетя че такова... ползваше след като банах цял китаиски доставчик на клас б "
Опит за разчитане на "чудно"-написания текст
"Тирене" сигурно значи "триене" . "Псоответе", вероятно е пък "постовете". "Иптата" - "айпитата" (IP-тата). Не е толкова лесно обаче, даже и за специалист криптограф (криптолог) да разбере какъв смисъл е вложен в "торентс.бг олетя че такова...", както и следното, след многоточието - "ползваше след като банах цял китаиски доставчик на клас б ". Все пак може да се досещаме, че "катаиски" е "китайски".
Коментар:
Млади ми Coolice,
доколкото ми стана ясно, продължваш да не разбираш, че въпросът е не в това, че аз пиша в отговор на обиди и/или дезинформации и пр. по мой адрес, а че СЪЩЕСТВУВАТ и се ДОПУСКАТ такива неща (в пълен разрез с правилата писани от самия теб, които ще цитирам по-долу). Знайно е, че аз, когато съм се появил там за първи път, а и всеки път след това - се стремя да подхождам възпитано, културно, градивно. В отговор, обаче, получавам агресии, псувни и пр. от няколко участници в Predpriemach.com, които, по всичко личи, че се ползват с модераторския ти/ви чадър. Когато, обаче, всичко това е съчетано и с расистки, шовинистки и пр. изстъпления, положенито става НЕПОНОСИМО и, съвсем резонно, когато модератори/администратори като теб не приемат нужните мерки, започвам да мисля за доклади към съответните органи, за които смятам, че не позволяват такова незаконно съдържание да се излага в интернет-пространството. Пожелавам ти за вбъдеще повече отговорно и добро модериране, а не банове на тези, които са се появили да се защитят, да помолят, да предупредят културно.
Отделен е въпросът и като как се засича някой, че пише там? Сигурно си спомняш случаите, в които един от тези с модераторския чадър, набеждава съвсем случайни хора за "кръчмаря". В такъв случай се създават още повече конфликти, губят се потребители допълнително (по принцип ги губите с толкова много банове, ограничавайки достъпа на много потенциални потребители). Ето защо един подход на справедливо модериране - да не се допуска незаконно съдържание (расова дискриминация, етнически вражди, клевети, псувни и т.н.), да се насърчават потребителите да са дружелюбни помежду си и с новодошлите, и т.н., би бил доста по-продуктивен и ползотворен за всички. С други думи СПАЗВАЙ СИ СОБСТВЕНИТЕ ПРАВИЛА ДОБРЕ! ТЕ ГЛАСЯТ:
"Правила:
1. Писането на кирилица е задължително. Aко нямате инсталирана кирилца на компютъра си ползваите вградения кирилизатор (НЕРАБОТИ ама се постараите да пишете на кирилица)
2. Показвайте респект и уважение към останалите потребители на форума.
3. Трябва да имате 10 поста рябва да сте записан за форума от повече от една седмица и да нямате негативна репутация за да може да поствате линкове, да ви се показва подписа и сайта ви в мембърлиста.
4. Не повече от 4 линка в подписа.. Картинките са изключени
5. Сърф програмите са забранени за постване тук защото не спадът към онлайн бизнеса а са работа... Sign Profit Също
Запоследно променено от coolice : 31-08-2008 в 20:48"
Това е засега. Дано, оттук насетне, наистина да следите за спазването на правилата, както и да не нарушавате законите! Нека бъдем взаимополезни или поне да не си пречим, а не обратното !!!