☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯

☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: Някой, ако може да ми разтълкува това, което наподобява словестна салата  (Read 1251 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

MSL

• Философ | Philosopher | 哲学家
  • SEO Mod
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +823/-0
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
 Някой, ако може да ми разтълкува това, което наподобява словестна салата. Беше ми пратено на ЛС и понеже знам, че субектът не пие (поне той така твърди, пък може и да му е ударил 2-3 чашки от срам, че все го разбивам по някои въпроси, ама така е като не се чете достатъчно и не се мисли обективно). Та не знам по какви точно причини, дано да не са прекалено сериозни, ама получих ей-това:

"дай да те разбия и по темата как не правиш разлика между "власт" и "присъствие""

ЩЕ РАЗБИВА. Философско или по-скоро нещо там свързано с не точно философията, а с едни конкретни чувства, демострацията на които НЕ Е ЧАСТ от науката, освен ако няма да си това, което го изследват. =)

Ще поясня, че понеже не ща да губя време с ЛС, защото (все още) не съм от богатите, предложих на въпросния субект да го разбия публично, пред вас тук, по едни негови заблуди, та онова в кавичките е от мен. Но отговорът нещо не му схващам смисълът, който е вложен. Опитал е нещо да напише, а и сигурно е искал да бъде разбран, но поне с мен не му се получава. Ако някой друг открие смисъл, да каже. Защото той субектът предпочита на ЛС да спори, та може и да не се поясни тук какво е искал да каже, но аз вече няма да пиша ЛС, а тук ще си пиша, защото някой цент отгоре от рекламките никога не е излишен (колко точно - няма да споделям публично, защото не е по правилата на Гугъла и ще ми се карат китайските партньори).  :)
A fan of science, philosophy and so on. :)

Деси

• 🍀
  • SEO sr. member
  • SEO-karma: +180/-0
    • View Profile
Философско
или по-скоро нещо там свързано с не точно философията, а с едни конкретни чувства,

демострацията на които НЕ Е ЧАСТ от науката, освен ако няма да си това, което го изследват.

Едно от възможните ми тълкуванета е, че някой ще разбива нещо, което е свързано с конкретни чувства, а субектът смята, че тези конкретни чувства не подлежат на разбор извън психологичния и антропологичния.

Наистина, много неясно за мен.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
 Едно от възможните тълкувания. Ако наистина това се е имало предвид от субекта - направо да чете това, за да разбере, че нещата не се свеждат само до чувства, а са напълно обективно формулируеми и определяеми.

boyanova6

• SEO sr. member
  • SEO-karma: +212/-2
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
 "направо да чете това, за да разбере, че нещата не се свеждат само до чувства"

Всичките тези тиради, които продължават, както и подканата да се чете от "субекта", който е приел да спре да чете, говорят, че става дума САМО за чувства и то именно от типа, който гласи:

"дай да те разбия".

Може да впечатли единствено склонни да "разбиват".

boyanova6

• SEO sr. member
  • SEO-karma: +212/-2
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
Допълвам, че понеже да се коментира в стил "дай да те разбия" е крайно ненаучно и неиздържано, то смисъл от такъв тип коментари за мен няма. Както и четенето им.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
"направо да чете това, за да разбере, че нещата не се свеждат само до чувства"

Всичките тези тиради, които продължават, както и подканата да се чете от "субекта", който е приел да спре да чете, говорят, че става дума САМО за чувства и то именно от типа, който гласи:

"дай да те разбия".

Може да впечатли единствено склонни да "разбиват".

Чак пък "тиради". ;D Значи, за да не стават недоразумения (пред другите, де, защото той субектът си знае и е наясно) - аз се отказах от ЧАСТНИ РАЗГОВОРИ (ЛС; лични съобщения), за да не губя време и енергия за нищо. Понеже субектът е супер-самоуверен в познанията си и (в духа на този форум) се стреми да е "всичкологичен" (да се интересува от всичкото познание, в различни области), то аз смятам за единственото-разумно в случая, да го подканям тук, публично да се изяви, щом си мисли, че е толкова запознат с неща като БВП на глава по света (изненадах го с Кипър, например - хем държава с малко население, хем била под Османско владичество, пък хем с голямо БВП на глава  8), защото субектът смята, че държави с малко население, които са били под Османска власт няма как да са с високо БВП на глава!  ;D И това ще го разнищя по-натам в отделна тема, защото то си беше велик спор - първо големината на населението колко помагала за БВП на глава  :P и после като му се доказа, че ако беше така то Индия, Пакистан, Бангладеш и подобни пренаселени щяха да са доста напред в това отношение, се скокна на друга тезичка, че нямало държава, която да била под "робство" и е с малко население, а да е с голямо БВП на глава и Кипър беше примерът, който затвори спорът много ефективно! /Имам и още изненади от този тип, но ги пазя за по-натам, че да е по-сладко оборването. :P8) ) и се мисли за запознат с научната терминология за властта (в частност Османската такава в българските земи).
 Чувствам се длъжен, когато прекъсна лични контакти с някой, поне да му дам шанс публично "да си каже болката", защото иначе излиза, че съм избягал и/или че съвсем съм го зарязал непочтено. Та, лека-полека, ще му отговоря на 100% на всички теми, които са засягани. Например за Кипър си струва в отделна тема да се разнищи.  :)
 Ще докажа, че имам необходимите познания, необходимото ниво и необходимия дълг да отговоря по всяка точка до край! (Пък субектът дали чете, дали не чете, дали само на ЛС е толкова уверен - това са си негови строго лични избори и особености, и може да си избере как да подходи - да отговаря ли или не, защото всички сме свободни хора. Тук действаме в духа на либерализма, плурализма и обективността.)

"Разбиването" е наистина нефилософски и ненаучен термин, а разговорен (сленгов, дори) но нима трябва да се задълбава във формалността на една-единствена дума, за да се бяга от публичен дебат? Разбира се, че не. Нещата са прости - субектът твърди неща, които не са верни и са ЛЕСНО-ОБОРИМИ. Дали ще му кажеш - "Ела да те разбия пред всички по крехките ти тези."  или "Заповядай да те оборя публично по несъстоятелните ти твърдения." СЪДЪРЖАТЕЛНО (като съдържание) е едно и също. Останалото е само форма (форма на изказ), която няма никакво значение реално погледнато. :)
 А като стана дума за "ненаучно и неиздържано", аз мисля, че ненаучно-и-неиздържано е любимото на субекта ИЗБИРАТЕЛНО позоваване - напр., че сегашната историческа наука е по-зле от науката преди 40 години и каквото и сегашните историци да напишат е невалидно, а тези от 1979 примерно са единствените валидни. (Подобно беше в един по-преден спор, където ставаше дума, че който учен /днешен/ напише нещо, което не подкрепя тезите на субекта, това е "подкупен учен" със сигурност, защото субектът вярва само на себе си и на тези, които подкрепят неговата гледна точка.) Ето това е ненаучно + неиздържано, а не някаква дума ("разбиване"), която лесно може семантично да се замени с "оборване", "доказване, че не си прав/-а", "опровергаване", "спечелване на спор" и каквото друго си избереш.
 И накрая за чувствата - ами все пак сме живи хора и всеки може да изпитва някакви чувства (стига да не го кара чисто емоционално, само на чувства, че тогава почват едни като (перифразирам ги) "Съветвам те да не ми пишеш това и онова!", "Я иди кажи на онези, които са били под робство и да видиш какво ще ти се случи!" и разговорът отива наникъде!) Чувствата са полезни, когато спомагат за намиране на истината - по Ленин: "Без чувства не е имало и не може да има обективно търсене на истината."
 (И съвсем накрая - от чисто-прагматична гледна точка: какво значение има дали е основано на чувства или на нещо друго това, че някой ти показва фактическото положение на нещата и те опровергава? С чувства или без от негова страна ти губиш спора и си извличаш горчивия урок, ако можеш, а той е "Трябва да чета повечко, защото винаги има по-чели от мен." Иначе, ако не ти се занимава с четене по такива тематики, поне да не влизаш в такива "интелектуални битки", в които си предварително обречен/-а на неуспех.)

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
 И добавям следното. Успех с четенето (с разбиране!) на тези, които пожелаят да четат и да разберат правилно.

Dimitroff

• Разбирач & играч
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +300/-3
  • Разбирач, играч и предприемач.
    • View Profile
    • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
Няма лошо! "Сблъсък" на Иван и Анрей беше много добро предаване.
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

Nadia

• Сладко миньонче
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +192/-0
  • Миньонче
    • View Profile
    • СУ
Има смисъл, защото хора може да научат нови за себе си неща. :)
Mieux vaut être seul que mal accompagné.

Tags:

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.