Имах си змия навремето. Беше незаменима в охлаждането в летните дни. Увива се, лежи си и не мърда. Тя се топли от мен, а аз се охлаждам от нея. Ок си беше. И най-важното е, че понеже не се движеше след като веднъж се е навила на гривна на ръката ми, мързеше я много гадинката, та като бях навън с нея и я мислеха за изкуствено бижу или за играчка и не притесняваше никого.
Кротка и мързелива змия си беше, не е подходяща за масажи. Беше много дружелюбна. Не беше отровна.
Не знаех, че някои ги ползвали за масажи. Мога да кажа обаче, че със сигурност е приятно нещо това масажът със змии, тъй като змиите са с доста приятна на пипане кожа. Много хора си мислят, че на пипане змиите са лепкави, грапави или подобно, но всъщност не са. Допирът е по- ок от котешка козина, като се има предвид, че котката си е доста ок на допир.
Хубав домашен любимец са змиите, имам предвид неотровните такива. За отровните трябват специални условия за гледане и умения за справяне с ухапването от тях, което за различните видове змии е различно. Примерно при ухапване от едни видове змии мястото на ухапване трябва да се стегне с превръзка, за да не стане по-лошо, а на други видове- ако мястото на ухапване се стегне с превръзка, тогава човекът ще остане без крайникът, който е превързан. Причината е в различният състав на отровата.
Та ако някъде из София, България някой реши да направи бизнес с масаж от змии, може да ме брои за клиент.
Но пък сигурно в България такъв бизнес бързо ще фалира, защото змиите са непопулярен домашен любимец у нас, за разлика от някои други краища на света.