☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯

☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: Тема за бизнес  (Read 21534 times)

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

MSL

• Философ | Philosopher | 哲学家
  • SEO Mod
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +823/-0
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Re: Тема за бизнес
« Reply #120 on: November 07, 2018, 05:09:33 PM »
 Ами хамалогия си е тази идея, спор няма. При едно автоматизиране на процеса - друга работа! Иначе то ще станеш направо "герой на труда" (едно позабравено понятие, сещам се и за още едно - "трудов героизъм"). ;D В този ред на мисли - трябват ти наистина няколко стахановци (който не е чувал за "Стахановското движение", може да се образова от Уикипедия https://bg.wikipedia.org/wiki/Стахановско_движение). :) Не се подигравам, нито иронизирам - сериозно мисля, че това може лесно да се осъществи или с автоматизирана работа (някоя програма, която сама си създава тези неща или поне ги намира и складира онлайн) и/или няколко големи ентусиаста, които неуморно да се потрудят 2-3 години, докато напълнят базата с милионите необходими  числа, думи, словосъчетания и пр.
 И да подкрепя казаното по-горе с един пример, който аз ПРЕКРАСНО РАЗБИРАМ. Според моментното класиране в Алексата на един от тези сайтове, едно от сравнително-многото търсения се пада на съчетанието "123woaini" (което е на 3-то място с 0,47%). За повечето от вас това сигурно си е 100% безсмислица и "натурална парола", но аз знам китайски, та го разчетох като "123 обичам те" и след това проверих какво е това "123我爱你" (на китайски вече) и се оказа, че е песен (https://zhidao.baidu.com/question/525376212089063005.html).  :) Ако вместо "123woaini" беше някоя по-силна парола като 123ruwetruwt890JJJ например, то тя не 0,47% ами и 0,00047% процента едва ли ще получи търсене.
A fan of science, philosophy and so on. :)

boyanova6

• SEO sr. member
  • SEO-karma: +212/-2
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
« Reply #121 on: November 07, 2018, 06:42:29 PM »
@ Dimitroff ; @ MSL

Явно ще е по варианта "Герой на труда", че за другото не съм "дораснала" на умения и не ми се получи.  ;D

Хрумнаха ми и на мен идеите за паролите, посочени от вас. Само дето не съм толкова бърза в правенето на нещата от чисто техническа гл. т. (а от преводаческа ме е срам да коментирам). За сега си направих GDPR- правила и надпис за приемането им, добавих си гугъл - конзола и анализи, лепнах и първата много тестова тема (освен за тест от визуалните, за друго не става, просто имам нужда да осмисля визуално какво искам, а вече като почна да пиша пароли, няма да има български в заглавието на темата). Решила съм да има материали на български за пароли, компютри, телефони и прочието, отделени в собствена категория, на които не разчитам и са колкото да не изглежда за пред гугъл сайтът като без смислено съдържание. От там и скапан превод съм лепнала в шапката на сайта, който не вярвам да върши работа на някой и е по-скоро за украса.

Планирам след като няма да е автоматик създаването на БД, да направя няколко категории за разни видове пароли "на готово". Една от тези категории ще е точно за смислени пароли.

Има какво да пипна и доосмисля както по сайта, така и за темите в него. Предполагам, че до няколко дена сайтът ще стартира официално. Наистина ще е средносрочен до дългосрочен проект. Колкото, толкова в крайна сметка.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #122 on: November 08, 2018, 01:03:52 AM »
 Да, добре е да има повечко работи по него, за да няма много баунс рейт (степен на отпадане) - статия във Википедия (Уикипедия на руски): https://ru.wikipedia.org/wiki/Показатель_отказов. Отделно и те (повечето неща извън паролите) ще привлекат малко или повече посещения. Действай си спокойно!

Dimitroff

• Разбирач & играч
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +300/-3
  • Разбирач, играч и предприемач.
    • View Profile
    • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
« Reply #123 on: November 08, 2018, 01:14:21 AM »
Да, така трябва, направи го колкото се може по-богат и уникален.
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

Деси

• 🍀
  • SEO sr. member
  • SEO-karma: +180/-0
    • View Profile
« Reply #124 on: November 08, 2018, 02:34:53 AM »
Аз се надявам да измилионим тук втората пробна тема и да се види отрано накъде духа вятърът. Не мога да ги броя колко са досега, но мисля вече имат 30 000?
Ако се получи ще се включа и в новия сайт. 8)

boyanova6

• SEO sr. member
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
« Reply #125 on: November 08, 2018, 03:03:09 AM »
Аз се надявам да измилионим тук втората пробна тема и да се види отрано накъде духа вятърът. Не мога да ги броя колко са досега, но мисля вече имат 30 000?
Ако се получи ще се включа и в новия сайт. 8)

Това за кое иде реч да се измилиони? Броя на паролите ли или ще чакаш такава посещаемост?   ::)

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #126 on: November 08, 2018, 04:00:28 AM »
 Може и да се измилионят за около 1-2 месеца, ако си поиграем да постваме повече, но...

1) Сайтът, който е копирал цялата база (или поне голяма част от нея) не получава кой знае какви колосални посещения. Симълъруеб дава в момента "Global Rank
Worldwide
 13,166,498", а Алекса - "Global Rank
 4,601,331". Не ми се влиза в Ахрефс да гледам и там, но според мен трафикът му може да се определи като най-много "среден" (а вече дали има положителна тенденция или няма е друга тема) по скалата "никакъв" - "много малък" - "малък" - "среден" - "висок" - "много висок" - "огромен". ;D

2) Както казах към този форум са прикрепени много други сайтове. За броене на думи си имаме ето този брояч. Работи безотказно. Примерно пишеш "Пешо е добър човек." кликваш на "Calculate Words" ("Преброй думите") и ти показва "4". 

3) Много интересно, ако става дума за 1000000 посетители на месец колко прави това "на дребно"? 33333 на ден, 1389 НА ЧАС, 23 на минута. 8) ;D Определено няма да стане с неща като 1 милион съчетания. При 2+ миларда вече нещата се променят, както видяхме, но пак чак пък 1000000 на месец - не става, батко!

Чел съм и съм чувал (неведнъж), че имало разни, да ги наречем обикновени уебмайстори (уебмастъри; някои на шега даже използват и неологизма "лебмастъри"), които успели да направят свои си сайтове, които имали по 1 милион уникални посещения (че и отгоре) месечно. Проблемът, обаче е, че никога след такова твърдение не се показва някакво доказателство, защото, видите ли, ще се открадне идеята, ще намалее трафикът, конкуренцията бди... Имат си основание да се крият, да не "предизвикват съдбата", както се казва, но за нас остава въпросителната: "Те наистина ли имат или само се хвалят?" Всъщност досега само за 1 такъв ДОКАЗАН знам - беше отдавна и доколкото си спомням беше на не 1 или 2 години, много голям, развит блог за разни техники/технологии (смартфони и от сорта), на английски език и където и да го провериш - все даваше резултати с огромен трафик, та доказано успешен сайт!

Деси

• 🍀
  • SEO sr. member
  • SEO-karma: +180/-0
    • View Profile
« Reply #127 on: November 08, 2018, 04:13:35 AM »
Броят. Интересна ми е посещаемостта дали ще я има и колко ще е.

Милиони няма. Само от ТоТо. Някакъв във ФБ точно така го развява ТоТо  ;D Ще ви разкажа в една отделна тема.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #128 on: November 08, 2018, 04:51:05 AM »
 Имам много теми за тотото, за лотариите по принцип. Мисля, че отдавна всичко ми се е изяснило и ще мога да взема отношение.

boyanova6

• SEO sr. member
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
« Reply #129 on: November 08, 2018, 07:26:20 PM »
Отчитам за password-generator.top . Приключих с мъдренето на дизайна - дооправих шапката на сайта (фотошоп още малко, но не много), добавих топ 3 на популярни теми, който показва само топ 2, поради липсата на брой теми вътре, които да класира по брой прегледи. Почнах и да оформям категориите, по които ще са материалите в сайта. Добавих и текст и за авторски права. От тук насетне ще пълня сайта периодично с информация. Като се понасъберат повечко материали и се позавъди малка посещаемост, ще лепна адсенс, да си има (да не е като да си няма). И каквото, такова от там насетне. Ако не друго, ще се забавлявам. =)

Още веднъж благодаря на Dimitroff за идеята и на останалите за нейното доизкусуряване. =)

Dimitroff

• Разбирач & играч
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +300/-3
  • Разбирач, играч и предприемач.
    • View Profile
    • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
« Reply #130 on: November 08, 2018, 10:38:22 PM »
Не забравяй в същото време и оптимизацията (без да преоптимизираш (overoptimisation)). Ето например какво говоря. Сложи си линкове към сайта в старите си проекти, но не се престаравай да спамиш по други форуми и блогове (освен ако не си вече стар потребител и минаваш метър при спама (рекламата)). В малко по-късен етап го сподели по социалните мрежи. Това са ми идеи за офпейдж оптимизация.
По онпейдж оптимизация оправи си малко тези неща, защото ми става лошо като ги гледам
Code: [Select]
<title>Password - Generator</title>
<meta name="description" content="Generator"/>
;D
Описанието (дискрипшъна) да е поне 60 символа. Името (тайтъла) да е съединено. Не е едно и също password-generator и
Code: [Select]
password - generator
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
 А Адсенсът може и сега да се сложи, какво да чакаш посещаемост по-голяма. Няма смисъл да изпуснеш някоя стотинка през това време. Тайтълът и дискрипшънът (заглавие и описание) не са с много решаваща важност, но и там важи същото - защо пък да изпуснеш някой процент по-добро класиране (евентуално)?
 По други бизнес теми - скоро идва 11.11 (Единадесети ноември) - това е китайския "Черен петък" ("Black Friday"), както и китайския ден на самотните (ден на ергените и момите; ден на тези, които си нямат гадже), названията му са  光棍节 и 购物节 (Гуангун дзие и Гоу-у дзие). Много неща се продават с намаления на този ден; много хора от Китай и от чужбина поръчват стоки, фирмите правят големи обороти! Аз не се влияя толкова, защото и не пазарувам кой знае какво, но информирам в бизнес-темата, че да разнообразявам малко съдържанието й. :)

boyanova6

• SEO sr. member
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
« Reply #132 on: November 09, 2018, 03:03:57 AM »
Съгласна съм  и с двама ви за тайтъла и дискрипшъна, ама съм тотално забила. Ако имате идеи и ви се дават, давайте ги. Ще бъда благодарна. =)

За 11.11. това не го знаех. Беше интересно да науча. Някак ми допълни един материал на руски, който четох днес за търговията с Китай. Много я хвалеха руснаците, доволни бяха. Като гледам, България също доста търгува с Китай. В квартала ми дори си имаме китайски мол (China Mall) с всякакви китайски стоки вътре. Та ми се струва интересна тема. Но не съм кой знае колко запозната с подробностите.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #133 on: November 09, 2018, 05:16:44 AM »
 В описанието пишеш за какво е сайта, според теб с 60-70 букви, което се смята за стандарт, доколкото знам. (content="Generator" <--- т. е. там не трябва да е само едно "Генератор"). Ако не знаеш как точно на английски, пиши на български и ще ти го преведа (но, ако статиите ти ще са основно на български, тогава и описанието може да е на български, както и останалите неща).
 За тайтъл-а, има се предвид, че има разлика между мястото на тирето непосредствено след думата и с интервал след нея. Виж: "човек-прилеп" означава "човекоприлеп" :) или "Батман", а "човек - прилеп" означава отношението между човека и прилепа. https://bg.wikipedia.org/wiki/Тире. Та, просто го дай като "password-generator" или въобще без тире като "password generator", за да е правилно като смисъл.
 Не са някакви много сериозни пропуски и съм сигурен, че търсачките и така ще те определят правилно, но по-добре да нямаш никакви пропуски, защото то и в живота е така - малко пропуск тук, малко там и накрая се насъбрала камара от пропуски, които може да те провалят без да разбереш как се е случило.
 Всеки търгува с Китай в днешно време и повечето хора са доволни, с някои изключения като например Тръмп.  :) (И затова и се случва търговска война "САЩ - КНР" в последно време).

boyanova6

• SEO sr. member
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
« Reply #134 on: November 09, 2018, 02:37:18 PM »
Идеи си нямам какво да пиша за описание. Музата ме е напуснала! ::)

А за това с тиретата, не го знаех до този момент. Ето на, научих още нещо ново. Отивам да го натаманя.

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.