☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯

☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: Тема за бизнес  (Read 21506 times)

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

boyanova6

• SEO sr. member
  • SEO-karma: +212/-2
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
Re: Тема за бизнес
« Reply #90 on: November 04, 2018, 03:59:22 AM »
@ MSL

Наистина са си доста яйчените черупки! Явно си имат клиенти и сигурно и готвят вкусно. Макар че аз от снимките на китайска храна, които разглеждах, останах с впечатлението, че тя няма много общо с това, което в България се нарича китайска храна.

MSL

• Философ | Philosopher | 哲学家
  • SEO Mod
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +823/-0
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #91 on: November 04, 2018, 04:23:16 AM »
 Китайската храна е много типове (просто защото Китай е хем голям, хем е съставен от много различни народности; много култури) - на някои места преобладава лютото, на други сладкото, на трети люто-и-мазно, на четвърти - солено и т. н... Другата причина е, че китайските ресторантьори в чужбина (вероятно по-голямата част) се нагаждат към местния вкус (за да имат по-голяма печалба) и съответно в България ще е модифицирано по българския вкус. От личен опит знам (посещавал съм няколко китайски ресторанта в България), че ястия там, които са били солени, в самия Китай са много люти. Но се сещам и за няколко, които си бяха същите на вкус. За трета причина не се сещам - може би понякога не могат да намерят някоя съставка на местния пазар и им е неизгодно да я внасят от Китай, та я заместват с нещо местно, но едва ли, не знам...
 За "готвят вкусно" - зависи от вкуса. Аз например много не обичам едни МАЗНИ тайвански закуски. Даже няма да ги търся да ти покзвам, че само като видя мазнотията и ми става зле. ;D ;D (Аз от мазните неща май само мазните български банички с мнооооого сиренце си обичах.) Е, иначе си правя салати редовно и си слагам достатъчно олио, но от "мазно" до "мазно" има голяма разлика. :) В същото време, точно тези тайвански мазнотии си имат много фенове и на такива бутки може да видиш редовно от 2-3 клиента до малки опашки. Имат си клиентелата и мазнотийките. :) Същата работа като ресторантите за кучешко (много рядко срещани) и за жабешко месо (много често срещани) наоколо - някои не смеят да ги доближат даже (включително аз), но на други си им харесва и си ги посещават. Винаги са фрашкани с народ! (Но, за да не останат хората с погрешни впечатления, че тук ядат най-много такива неща, ще кажа, че основните меса, които се купуват наоколо са свинското и пилешкото. След тях май следват рибата и телешкото. Телешкото е доста по-скъпо, та и затова по-малко върви. В ислямските райони сигурно върви повече, защото там почти никой не яде свинско, естествено.)
A fan of science, philosophy and so on. :)

boyanova6

• SEO sr. member
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
« Reply #92 on: November 04, 2018, 11:15:29 PM »
@ MSL

И аз не харесвам мазнотии. Даже тук дават една реклама на олио, в която един толкова олио си изсипва в чинията, че ме кара да отвръщам поглед.  ;D Давам го като пример за анти-реклама.

А за храната в Китай, за мен е хубава новина, че в България има и такива храни, които са си същите и в Китай. И понеже съм любопитна, моля те да ги изброиш кои са те.

Dimitroff

• Разбирач & играч
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +300/-3
  • Разбирач, играч и предприемач.
    • View Profile
    • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
Подарявам бизнес идеята
« Reply #93 on: November 05, 2018, 01:08:12 AM »
Подарих си ви я бизнес идеята, защото не'ам нерви! Бягайте да видите докато е още топла! Не вярвам много да се затичат да я грабнат (защото първо този форум е с не кой знае каква посещаемост, второ писал съм я само на български, трето като видите колко работа има по нея аз и преди ви казах: поне 1-2 години як бач, може и вие да не се заемете.) Аз нямам време и вдигам ръце вече.

Влачете и успех с бизнеса!
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

Nadia

• Сладко миньонче
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +192/-0
  • Миньонче
    • View Profile
    • СУ
« Reply #94 on: November 05, 2018, 02:07:52 AM »
8) Добрия самарянин! :P
Mieux vaut être seul que mal accompagné.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #95 on: November 05, 2018, 05:17:00 PM »
 Всъщност, надявам се истински Боянова да направи това (по нейния си специфичен начин, както си го е замислила) колкото може по-бързо, защото както казах, аз няма да го използвам (с изключение на някое и друго съчетание и то само, ако е "по-вървежно" и, ако въобще имам настроение за подобни неща), но горя от нетърпение да видя дали ще се генерира нещо ценно (откъм трафика/посещенията)! Най-интересно би ми било да видя при една некопирана, съвсем нова (уникална) база от поне 1 милиард подобни съчетания (основно безсмислени, както е и в примера) колко посещения ще се получат.
 Храните (китайските) - ами то беше отдавна, а и тогава не им знаех имената, но ставаше дума основно за ориз със зеленчуци (може да е имало и малко месо), скариден чипс, една туршия (зелева), една супа... Поизбледнели са ми спомените, но определено не е имало много примери, защото тогава бях по-беден и отколкото съм в момента. :( Имам и един НЕЗАБРАВИМ спомен - с приятел, сестра му и тогавашната ми приятелка отидохме на един от китайските ресторанти (на него посещението в китайски ресторант му беше за първи път) и всеки си поръча по нещо. Той вместо да си поръча някакво китайско ястие, което не се сервира нито в българските ресторанти, нито на трапезата на баба му, си поръча едни обикновени ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ! ;D Незабравимо! Аз забравих какво точно си бях поръчал тогава, но неговата поръчка няма как да я забравя! ;D (Не е нещо кой знае колко уникално, в живота на хората сигурно избилства с такива случаи, но... нямаше как да не го споделя! :) )

boyanova6

• SEO sr. member
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
« Reply #96 on: November 05, 2018, 08:48:29 PM »
@ MSL

Във връзка с идеята. Вече регистрирах домейн. Хостингът ми е безплатен. Довечера ще стартирам изработката на генератор и на БД. Генераторът не планирам да е някой уникален (понеже не виждам смисъл), но БД ще е изцяло уникална.

Нямам си идея до къде ще стигна, защото до момента такова чудо не съм изработвала и съм наясно само "до половината" какво ще правя, ама ако не друго, поне ще се позабавлявам и ще експериментирам (харесвам такива работи, ползвам ги като своеобразен антидепресант). Пък каквото излезе от работата ми (дано излезе нещо), после ще го постна наоколо, ако има интерес. =)

А това:

" Най-интересно би ми било да видя при една некопирана, съвсем нова (уникална) база от поне 1 милиард подобни съчетания (основно безсмислени, както е и в примера) колко посещения ще се получат."

И аз искам да го видя. =) Но дори с генератор, който си прави сам БД, ще си иска време. =)

Споделяш:

" Той вместо да си поръча някакво китайско ястие, което не се сервира нито в българските ресторанти, нито на трапезата на баба му, си поръча едни обикновени ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ! "

Да не би да се е уплашил, че храната ще му дойде твърде екзотична и няма да може да я яде, та затова да е предпочел картофките?

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #97 on: November 06, 2018, 12:22:28 AM »
 Не го знам с какви мотиви, но остави незабравим спомен. ;D
 Не го знам и генераторът с какви скорости ще набавя нещата; ако не е много бърз, ще се проточат нещата и с години. :( Разкажи за скоростта му, когато проработи. И така...

Dimitroff

• Разбирач & играч
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +300/-3
  • Разбирач, играч и предприемач.
    • View Profile
    • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
« Reply #98 on: November 06, 2018, 04:11:52 AM »
При затруднения със създаването (или поръчването) на генератор може съвсем спокойно да се върнеш към първоначалната ми идея и да направиш нещо като конкурентния сайт (на оня с генератора). Ако не сте го видели още ей го password-checker.com. Няма генератор, само една търсачка и милиардите съчетания предполагам. Има 84,23% посещения от търсачки органичен трафик и всичко е от търсене на съчетания като t45il45t и lollipop821030  :) Предполагам, че може да носи добри приходи.

С изцяло уникална база ще дръпнеш по-нагоре, защото ще избегнеш цакането на алгоритми, които мразят дублирано съдържание. Няма да бъде лесно да ги направиш милиард уникални, но когато направиш първия милион, ще можеш да си изчислиш с приблизителност какво може да очакваш. Една кръчмарска сметка ти правя на момента. На 1 милион съчетания (уникални) плявата ще е повече от просото. То ще е не повече от 2%. Това са ти 20 000 съчетания, които ще са добри (ще имат някакво търсене). От тях 50% ги пиши ненамираеми (по много причини: като почнеш от това, че няма да си единствената с тях и някои даже може да са по-добре оптимизирани от други уебмастъри и стигнеш до това, че не винаги ще са индексирани, а и да са няма да се покзват веднага. Имаш например mickywaus, но като го потърсят резултатът ще се засенчва от от "Мики Маус") и така оставаш с 10 000 на 1 милион. От тях, ако имаш средно по 2 влизания месечно това ти прави 667 дневни посещения. След като направиш втория милион, там дори и успехът ти да е наполовина, това ще те вдигне на 1000 посещения дневно, а тогава вече ще може да се радваш на сигурни приходи от няколко еврака дневно и така нататък докато не станеш много напреднала и влезнеш в ТОП 100 на класациите на реномираните сайтове по света. ;) Майтап няма. Има хора, които предлагат по хиляди (буквално) евра, ако им покажеш толкова добре класиран сайт (няма и да ти искат Аналитикс статистики много от тях, защото те си вярват в ТОПовете и не задълбочват много  ;D). Няма по приятно нещо от това да имаш сайт с много посещения, от които да получаваш добри пасивни доходи. 8) 
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #99 on: November 06, 2018, 05:02:12 AM »
 Един човек на времето даваше 2000 евро (или долара, не помня) за постоянен банер в сайтове, които са в топ 100 на Алексата. :)
Аз по онова време доста се старах в това отношение, но не успях дори в топ 1000 да влезна. ;D Просто нещата не са толкова лесни, а и гледам, че има сайтове с наистина огромен трафик, с гигантска посещаемост, които НЕ успяват да осребрят тази "благодат" и вместо да печелят - губят (защото трябва да плащат повече за хостинга и евентуално за много други неща). На тях едва ли 2000 евро ще им свършат работа. :) Огромната посещаемост може да бъде и "проклятие". Затова най-добре е оптималния голям трафик, при който не си на загуба и при който имаш сериозна печалба (което е субективно, но за мен това се измерва, да кажем, в количеството на 3-4 големи заплати в района, където живееш - ако примерно вземат тези около теб най-много по 1000, а ти от сайт/сайтове си докарваш по 3000-4000, ето това може да се води за едно много добро постижение в света на онлайн печеленето на пари.)
 В случая с милионите и дори над милиард комбинации (съчетания) колкото и да е малък процентът, то благодарение на голямото базово количество резултатът няма да е толкова лош. Чиста артитметика - много малко умножено по много дава нещо "средно". Примерно само 0,25% от уникално-генерираните безсмислени, полубезсмислени/полусмислени и смислени съчетания ще са с посещаемост, но тези 0,25% от 1000000000 са равни на 2500000 - по формулата
0.25 x 1000000000
. Това са 2 милиона и половина потенциални потребители. :P Теоретично говорим. А практиката ще покаже най-точните числа (най-точните количества). Все пак тук всичко е количествено и почти няма качество. Може да се очакват всякакви неприятни изненади, особено от страна на търсачковите алгоритми! Но съм на мнение, че на едни пълни 100% експериментът си струва! И тръпна в очакване на добрите новини от нашата скъпа Боянова! Мисля, че дори при една начална, по-скромна базичка, от около 100000-200000 нещица, тенденцията ще започне да се вижда накъде е и каква е.

Деси

• 🍀
  • SEO sr. member
  • SEO-karma: +180/-0
    • View Profile
« Reply #100 on: November 06, 2018, 05:19:59 AM »
В експерименталната тема доколкото виждаме имаме гледания (views) само че там бяха подбрани няколко от най-търсените думи. Много ще ми е интересно и на мен да видя какво има, ако е буламач с всякакви думи, а не само с топ-търсените.

Сетих се за една много стара песен.
don't make it bad, Take a sad song and make it better
и мисля, че ще си поиграя с една тема в английските бордове тук. Лоши пароли, които може да ги вземете и да ги направите по-добри. Имаше вече някакви други теми за пароли, мисля че ще мине и тази и никой няма да се сърди.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #101 on: November 06, 2018, 05:47:44 AM »
 Действайте, но според мен, винаги наблягайте на по-съдържателни неща, защото е видно, че сайтове с много по-малко база (съдържание) се класират доста по-добре просто защото имат:
1. Уникално съдържание.
2. Полезно съдържание и/или интересно съдържание.
 Количеството има значение, но по-важно е качеството. С качество може по-бързо да станат нещата.

boyanova6

• SEO sr. member
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
« Reply #102 on: November 06, 2018, 08:50:26 PM »
На едно мнение сме, MSL, за съдържателните неща. Още повече, че с несъдържателните съществува риск да бъдат порязани. Както стана със start.bg (май с тях беше?! ако не е с тях, значи с някой подобен- не помня вече, че мина доста време, от както проучвах такива събития).

Идеята е за каталог сайтове, но гугъл решили, че е много лоша идея заради купищата линкове и никакво друго съдържание и порязали проекта. Може би на основание третиране като аналог на линкоферма или нещо подобно. И не стигнало това, ами порязали и другите сайтове на същия собственик, които иначе нищо не нарушавали, ако се съди от това, което видях.

Та не се знае кога ще вдигнат мерника и на проект, който работи с пароли, а не със съдържание. Това си е риск, като се замисля. Днес може, но утре може и да не може.

Иначе на този етап проектът е до под кривата круша, защото тръгнах вчера да правя закупеният домейн на add on домейн. Но още чакам  опресняване на Name сървърите, което може до 48 часа да продължи най-дълго. Дето се казва, чакам сървърите да се "натуткат". =)

Деси

• 🍀
  • SEO sr. member
  • SEO-karma: +180/-0
    • View Profile
« Reply #103 on: November 06, 2018, 09:05:44 PM »
Съдържателните неща не са лесни. Аз искам леснотийка. :P :P :P Ще ме извинявате за откровеността. Тук засега ;) никой не ме поряза поне и мисля да си проведа експеримента до около милионче ... ако не ми омръзне по някое време.

boyanova6

• SEO sr. member
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
« Reply #104 on: November 06, 2018, 09:21:48 PM »
Аз искам леснотийка. :P :P :P

И аз искам.

Ама скромният ми опит показва, че често пъти зад привидно лесни неща стоят съвсем не лесни други неща. Та подхождам малко с недоверие към леснотийките. Иначе ако се окаже нещо да е наистина лесно, значи, пей сърце тогава!

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.