Един човек на времето даваше 2000 евро (или долара, не помня) за постоянен банер в сайтове, които са в топ 100 на Алексата.
Аз по онова време доста се старах в това отношение, но не успях дори в топ 1000 да влезна.
Просто нещата не са толкова лесни, а и гледам, че има сайтове с наистина огромен трафик, с гигантска посещаемост, които НЕ успяват да осребрят тази "благодат" и вместо да печелят - губят (защото трябва да плащат повече за хостинга и евентуално за много други неща). На тях едва ли 2000 евро ще им свършат работа.
Огромната посещаемост може да бъде и "проклятие". Затова най-добре е оптималния голям трафик, при който не си на загуба и при който имаш сериозна печалба (което е субективно, но за мен това се измерва, да кажем, в количеството на 3-4 големи заплати в района, където живееш - ако примерно вземат тези около теб най-много по 1000, а ти от сайт/сайтове си докарваш по 3000-4000, ето това може да се води за едно много добро постижение в света на онлайн печеленето на пари.)
В случая с милионите и дори над милиард комбинации (съчетания) колкото и да е малък процентът, то благодарение на голямото базово количество резултатът няма да е толкова лош. Чиста артитметика - много малко умножено по много дава нещо "средно". Примерно само 0,25% от уникално-генерираните безсмислени, полубезсмислени/полусмислени и смислени съчетания ще са с посещаемост, но тези 0,25% от 1000000000 са равни на 2500000 - по формулата
0.25 x 1000000000
Теоретично говорим. А практиката ще покаже най-точните числа (най-точните количества). Все пак тук всичко е количествено и почти няма качество. Може да се очакват всякакви неприятни изненади, особено от страна на търсачковите алгоритми! Но съм на мнение, че на едни пълни 100% експериментът си струва! И тръпна в очакване на добрите новини от нашата скъпа Боянова! Мисля, че дори при една начална, по-скромна базичка, от около 100000-200000 нещица, тенденцията ще започне да се вижда накъде е и каква е.