Е, то това наистина е много голяма отлика (ако не беше ти, нямаше да се сетя) - при законите поне всичко е ясно, докато при търсачките е "ние само ви казваме част от алгоритмите, не можем да ви кажем всичко" (в едно от упътванията им точно така, по смисъл, се бяха изразили). Затова и какво става - става "празно поле" за всякакви теории (част от които конспиративни) - куцо и сакато се прави на оптимизатор, на разбирач. Е, да с времето се вижда кой колко и какво може, но доста хора остават излъгани, неосведомени, недоосведомени, погрешно осведомени.
За по-разумни и акъллии хора, като нас
, нещата са горе-долу ясни - можем и без (кой знае колко) експерименти да видим какво става към днешна дата и кои алгоритми имат тежестта. Така че, не е болка за умиране това (по-голямата болка е, лично според мен, конкуренцията, затова наистина е СЪКРОВИЩЕ, ако някой напипа "златна жила" на някоя лесна ниша - например, ако живеехме в друга, "паралелна", реалност - още никой не е направил сайт за лимони, а лимоните се търсят и ти си първата със сайт за лимони в света! ОХА-А-А!!! Предчувстваш ли парите?
... Да, но в нашата си реалност всичко почти е заето и някой да уцели Нишата си е "като да уцелиш от тотото".) Ето и в случая (по-горе) имаме намерена ниша, НО е ВРЕМЕЕМКА... А едно време - ехеее, ниши да искаш - нито времеемки, нито трудоемки. Пускаш форум или нещо подобно по тема и хората сами се борят да влизат (помня няколко, където ги банваха и те пак напират ли напират да пишат, да се пререгистрират, ама... "отече" вече това време, та сега е... като в поговорката - СИРОМАХ ЧОВЕК И НА ПОЛОВИН ПИТКА СЕ РАДВА! /забележете, че казах
ПИТКА - това е вид хлебец с кръгла, овална форма./)
Има ли някакво място онлайн, което достатъчно достоверно да дава информация по въпроса кое е актуалното?
Ама ти сериозно ли? (Да не се обидиш, знаеш че по-скоро ще си порежа вените, отколкото да те обидя теб - човекът, който толкова много ми помага с внимание, време, изслушване и присъствие!) Та, да не се обидиш, но АКО повярваш, че има такова място, където да дават "достоверна информация" за НЕИЗВЕСТНИ неща, значи си попаднала в модуса "Вярвам в Дядо Мраз и Дядо Коледа".
Нали ме разбираш? НЯМА начин да има такова място. Пак ще кажа (надявам се останалите, по-сериозни да го подкрепят), че САМИТЕ ТЪРСАЧКИ
НЕ дават цялата си тайна (точния си алгоритъм в съвкупност). Има сайтове и мераклии, които се ОПИТВАТ да гадаят (някои налучкват добре, включая и с тестове), но цялостно инфо няма никъде. Преди един, който даже РОДНИНА имал в Гугъла рече, че имали (ама по онова време, сега не знам) около 200 алгоритъма и били тайни, та нямало как (и е разбираемо!) да ги огласяват, че да ги налазят всички и да им манипулират резултатите нечестно. Помисли, ако ти имаш търсачка и искаш честно класиране, дали ще си кажеш тайните и разни с прости хватки да излизат напред, а потребителите да се чудят "Л. Боянова защо ми предлага този боклук на първо място?!"... Това е принципът и е разбираем.
Затова - следи САМО това, което е сигурно и достоверно (и само "бяла шапка", защото сивите и черните са опасни - това е същото като в икономиката - знаеш - официална, сива, криминална...)
За езиците - щом е само до произношение - това е най-малкият (останал ти) проблем! Мога да помогна с идейки - когато си на кеф, отвори отделна тема да избистря въпроса!
Нали последните около 15 години само с това и съм се занимавал.
И последно, пак на темата: НОВОСТИ има много, но както в новините - повечето е фейк (фалшиво) и недодялано, и ЕЖК (една жена каза)! Само-и-единствеено в официалните страници на търсачките гледай какво съветват (там си казват основните, бели алгоритми) и останалото е само "Може да видя, но с едно на ум и СЛЕД КАТО МИ СЕ ДОКАЖЕ, А НЕ САМО ДА МИ СЕ КАЖЕ!"
Ето в случая - давам пример, без да засягам някой: Някой казал, че открил ниша! Браво! Ами, айде сега и да се докаже, стъпка по стъпка - ниска ли е конкуренцията наистина (поне в резултатите дали дава 2-3 или 1000 сайта с подобно съдържание?), наистина ли има много посещения (поне в Алекса-та да се види колко и откъде идват аджеба) и така. По Декартовски ("Съмнявам се във всичко!" + "Мисля, следователно съществувам!')