☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯

☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: Тема за бизнес  (Read 21513 times)

0 Members and 16 Guests are viewing this topic.

boyanova6

• SEO sr. member
  • SEO-karma: +212/-2
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
Re: Тема за бизнес
« Reply #150 on: November 14, 2018, 07:53:15 PM »
@ MSL

Ако към магазина същият собственик си има и развъдник за животни или пък ако има сключен изгоден договор с развъдник, може и да е доста на далавера със скъпите породи котки.  :)

MSL

• Философ | Philosopher | 哲学家
  • SEO Mod
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +823/-0
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #151 on: November 17, 2018, 03:21:40 AM »
@ MSL

Ако към магазина същият собственик си има и развъдник за животни или пък ако има сключен изгоден договор с развъдник, може и да е доста на далавера със скъпите породи котки.  :)

А, да. Ако сам/сами си ги развъждат животинките мили и пухкавички  :-* (много обичам котки, ама пусти страх от зоонози, не ми дава да се заимам с коте; а и понякога се налага да пътувам - още не мога да си простя как заради пътуване ми починаха костенурки!), то определено печалбата ще е направо на ниво "гарантирано висока". При договорите с развъдници/развъждащи сигурно пак си е доста на сметка. Логично е.

@ Dimitroff

Планирам и секция за лесно запомними пароли. Ама почнах работа, та с единия план съм за сега само. Демек, то времето, което беше свободно, взе, че излетя. Като се доредя до свободно време в повече, плюс муза, ще има от всичко по много. Така поне съм планирала, та ако и го направя, ще е ок, надявам се.

П.П. И в сайтовете за психология и икономика може да ме видиш на снимка, макар че снимката е с кофти качество. Благодаря за отзивите. =)

Ами да, аз мисля, че ако се "налее" повечко съдържание и се комбинират нещата и откъм паролите, може би ще има шансове за успех (зависи кой какво разбира под "успех" и колко му е вдигната "летвата" на успеха). :) А иначе местната тема с паролите (местния експеримент), в която се постват почти 1:1 (почти неуникално съдържание) не знам дали станаха поне половин милион, но засега нищо особено - само 120 посещения (включая моето и на знайни и незнайни ботове/паяци), та изводът, със сигурност е, с малко количество нищо не става. Това е всеизвестно дори и на нефилософите - ако направиш за няколко месеца само 100 лицеви опори, това няма да се отрази на фигурата ти, но ако правиш по 100 на ден, това ще се отрази (малко или повече, зависи от хранене, пиене, възраст, пол...); ако прочетеш само 1 книга по някоя тема няма да станеш специалист, но ако прочетеш 100 книги по въпроссната тема може дори да станеш по-начетен и по-знаещ и от някои специалисти. Количествените натрупвания водят до качествените изменения (веднъж щом преминат мярата). 8)
A fan of science, philosophy and so on. :)

boyanova6

• SEO sr. member
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
« Reply #152 on: November 19, 2018, 04:19:34 PM »
@ MSL

Имах котка. Почина от старост (доста дълбока старост по котешките стандарти) преди година и още не мога да я прежаля. Много беше готино животинчето. От онези, дето като усетят добри грижи и отвръщат със същото. Като бях зле и котката лежеше до мен и отказваше да яде чак от притеснение за мен. За секунда не ме оставяше без надзор Трябваше доста да я къшкам да иде да се храни. Такива животинки са, ако случат на собственик, който да им разбира котешкото у тях. Защото ако не случат и стават напаст поднебесна за собственика си. Могат да унищожат цялата къща и да маркират навсякъде, ей тъй, за войната.

Но по темата. Ако се купува, съответно се продава котка, тя трябва да е минала през ветеринар. Скъпите породи до някъде са предпочитани и заради ветеринарните грижи, полагани още от раждането на котето, а не само заради фукните с родословното дърво (някои имат, но според мен това е доста измислена част).

До колкото зная в някои държави се търсят и съответно продават повече породисти котки, отколкото в други. Това води до разлики в цените. Някои търговци на животни поради това купуват породистите котки от държави с ниски цени поради ниското търсене, транспортират ги до държавите с високите цени и голямото търсене и ги продават, като така реализират понякога четворна печалба, като се махнат разходите по закупуването, транспорта и прочието.

За password-generator.top , за сега успях да напиша само още един материал (смислен), като акценцирах на популярни марки лаптоп. Ако малчо гостува на баба и дядо си за почивните дни, ще пиша още материали. Мисля си, че този сайт би имал смисъл само след като се напълни с огромно количество информация от няколко типа и "отлежи" във времето.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #153 on: November 19, 2018, 05:27:09 PM »
 Много добре ги пишеш нещата (а някои като това за драстичните разлики в цените на породистите котки даже не ми беше минавало през ума, колкото и да е логично; ако не ги облагат с някакви по-солени данъци, то въобще не се съмнявам в четворната печалба. Класическото "купи евтино, продай скъпо").
 Съболезнования за котката. Аз също има костенурки, както съм казвал и по-рано. Всяка си има собствена личност. Една-единствена се беше научила да схваща какво й се приказва. :)
 По-късно ще прочета и по останалите неща! Интересни са. :)

Dimitroff

• Разбирач & играч
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +300/-3
  • Разбирач, играч и предприемач.
    • View Profile
    • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
Когато си голям
« Reply #154 on: November 21, 2018, 05:14:07 AM »
@ Боянова6 на прав път си според мен, но трябва много, че да го извървиш.

@ всички:

Вижте какво е, когато си голям в бизнеса8) Може и да сте го чели преди:
Американските авиолинии спестили $40000 през 1987 година като слагали по една маслина по-малко в салатите, сервирани в първа класа.
Дали е вярно не знам. Дали е възможно? Определено. Всеки може да си сметне колко много може да се спети от -1 маслина в салатите при някоя въображаема авиолиния. Представете си авиолинията с по 20 полета на ден. 7300 полета годишно. По 40 пътници на полет. 292000 годишно по -1 маслина правят -292000 маслини. Имам затруднение с цената на маслините. ;D Има различни сортове маслини: каламата, гаета, лугано, севилано, джемлик, халкидики, манзанила, пиколина... зависи дали са с костилка или без костилка... зависи на едро или на дребно ги купуваш... зависи кой ти е доставчик... Сложете ги по 3 цента за маслина. 0,03.292000=8760. Почти 9 хиляди долара годишно. Кой ти ги дава? 8)
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #155 on: November 21, 2018, 05:43:30 AM »
 Напълно е възможно, дори и да е някоя градска легенда. При голямо количество и малката икономия дава сравнително големи спестявания. Давам дребничък пример с моя отказ от ежедневно купуване на безалкохолни напитки (преди имаше дни в които съм купувал и по 5-6 бутилки безалкохолно, което сега оценявам като доста неправилно). Благодарение на спестените пари от безалкохолните мога по-често да си купувам суши или някакви дрехи. :) Резонно е - при спестяване на пари от по 100-150 безалкохолни на месец... (в местни изражения говорим за около 400 юана месечно - около 100 лева месечно. За някои това са "джобни", но за мен си е нормална сума, с която мога да се гордея, че е спестена и похарчена по по-разумен начин. Вече пиенето ми се състои на 90%+ процента от минерална вода и чай, само 2-3% безалкохолни и останалото - много рядко бира и червено вино понякога.)

Nadia

• Сладко миньонче
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +192/-0
  • Миньонче
    • View Profile
    • СУ
« Reply #156 on: November 21, 2018, 06:33:56 AM »
Много може да се богатее от закуски. Спестяване от закуски. Класическо. Колкото повече пари имаш за закуска толкова повече спестявания натрупваш. ;)
Mieux vaut être seul que mal accompagné.

boyanova6

• SEO sr. member
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
« Reply #157 on: November 22, 2018, 02:12:30 PM »
Наистина е възможно да се пести, ако става дума за количество, което е огромно. От малко количество няма как да се пести, защото крайната сметка е незадоволителна.

Понеже стана дума за пестене от закуски и напитки, направих си спрямо мен следната груба сметка, за да се уверя, че съм права (или пък че греша евентуално).

Имам лошия навик да пия по 1 кафе на ден, чиято цена на месец е 7 лв закръглено. Ако спра да го пия, ще пестя по 7 лв на месец от него.

Закуската (ако не е пиле по императорски) ми излиза макс 1.80 лв на ден. Умножено по 30, това прави 54 лв. Плюс 7 лв от кафето и станаха 61 лв. За най-евтиният старт на бизнес в сферата на услугите, за който се сещам (и ако няма инфлация), са необходими около 6 000 лв стартов капитал. В задачата се пита няма ли да ги събера тези 6000 лв по-лесно, ако просто се цаня на по-добре платена работа, която да ми позволява да спестявам примерно по поне 500 лв на месец (по-реалистичното за българските условия) или по 1000 лв на месец (по-нереалистичното, макар и възможно), а не по 61?

Разбира се, ако никакъв друг вариант не е останал, тогава няма как иначе, освен със скорост 61лв/месец да се драпа към заветните 6000лв, но... Ще е мъка. А и до тогава условията може да се променят и да се окаже, че сумата, която е необходима, вече не е 6000 лв, а е примерно 8000 или повече. Рядко е в посока на поевтиняване на старта.

Така че според мен е по-скоро безсмислено да се пести от напитки и закуски. Освен ако не се злоупотребява с тях и тогава сумата да се окаже доста над 61 лв/месец. При този вариант е направо задължително да се спести, че даже и е здравословно.

boyanova6

• SEO sr. member
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
Re: Когато си голям
« Reply #158 on: November 22, 2018, 02:18:54 PM »
@ Боянова6 на прав път си според мен, но трябва много, че да го извървиш.

Така е. Ще. Едно по едно. =)

Dimitroff

• Разбирач & играч
  • SEO hero member
    • View Profile
« Reply #159 on: November 22, 2018, 05:30:33 PM »
Е па зависи колко ти дават мама и тате! :) Ако имаш по 50 левчета за закуска и пестиш по 25, ето ти ги 9125 лева за една година. 2-3 годинки така и вече имаш за 1 сайт с приходи в порядъка на 25 лева на ден и си връщаш инвестицията за 2-3 години. 8)

Б. е права. Може да спести някой сериозно, ако сериозно харчи за такива неща. Смятайте някой с 2 пакета цигари на ден и 3 литра ракийка на седмица да откаже вредните навици. Може и да не направи бизнеса, но ще се облече и нахрани като хората, а и няма да се вайка че бензинът е "най-скъпия при нас". ;D

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Костенурки в нова светлина
« Reply #160 on: November 25, 2018, 01:08:15 AM »
 Оптимизиране на разходите, спестяване - имат смисъл, когато наистина става дума за по-сериозни суми. Иначе, понякога даже няма какво да се оптимизира, защото хора има толкова бедни, че всичко, щат-не щат, са го оптимизирали до краен предел.
 Ето бизнес-идейка - как да направиш обикновен домашен любимец да изглежда много различно-красиво (и, вероятно, по-продаваем): костенурки с изрисувани черупки - много красиви, според мен. Заслужава си да ги видите.

boyanova6

• SEO sr. member
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
« Reply #161 on: November 26, 2018, 03:56:12 AM »
Признавам си, че въобще не разбирам от костенурки. Но като ги гледам така нарисувани и ми идват мисли от типа на безвредна ли е за тях боята? Колко време ще им стои върху черупките? Пречи ли им по някакъв начин на процесите на тялото?

Де да знам, като че ли нерисуваните костенурки ми идват по-симпатични.

За костенурките съм чувала, че ги продават малки, но после може да станат доста големички. Не зная до колко е вярно.

Dimitroff

• Разбирач & играч
  • SEO hero member
    • View Profile
« Reply #162 on: November 26, 2018, 04:44:20 PM »
Костенурките са си нож с 2 остриета.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #163 on: November 27, 2018, 03:41:09 AM »
 Определено и аз се надявам боичките да не им вредят!
 А за тези, че порастват много - така е. И даже бях чел материали по въпроса, че някои ги изхвърлят, а на някои места това води до екологични проблеми, защото тези костенурки били по-хищни от местните и пр., та можело да унищожат доста от животните наоколо.
 Ето едно видео с малко обяснения за същността на тези костенурка: :).

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #164 on: November 27, 2018, 03:58:58 AM »
 А в това пък видео са още по-брутални костенурките - нападат птици, патица, змия...

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.