☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯

☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: Тема за бизнес  (Read 21515 times)

0 Members and 16 Guests are viewing this topic.

MSL

• Философ | Philosopher | 哲学家
  • SEO Mod
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +823/-0
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Re: Тема за бизнес
« Reply #105 on: November 06, 2018, 09:34:11 PM »
 Е, така е за съжаление. Нормално е да търсим на работата лекото и на хляба мекото. ;D (Поговорка, която никога не съм разбирал докрай, защото, докато ядях редовно хляб по-рано, винаги съм предпочитал коричките - едни такива твърди, стабилни и, понякога, хрупкавички - особено предпочитани от мен да си "топя" в сосчето от салата с домати, лук, мерудия или подобна.)

boyanova6, не искам да влизам (дори в задочни) противоречия с някой друг сайт/форум, затова и няма да питам къде си чела това, но, като общ съвет, ще кажа, че има едни места, където "специалистите" са разни самозвани, недорасли (не само на години, но и на ум) хора, които представят ЖЕЛАНОТО за ДЕЙСТВИТЕЛНО или просто копират сляпо това, което са чели от разни подобни тям по чужди форуми. Не знам с какви данни и иформации разполагат тези и вярвам на частта, че един портал може да отнесе наказание след ъпдейт на алгоритмите (онези с линкфермите наистина прекалиха и помогнаха за съсипването на много сайтове, които не искаха да правят неща като купуване на линкове и всякакво друго неетично ОТМ, та аз бях един от тези, които много се зарадваха, когато го отнесоха). Покрай сухото може да е изгоряло и мокрото (като някой портал, който фактически не е целял да е линкферма). Смело обаче се усъмнявам за наказания срещу сайтове, които не са нарушили нищо, просто защото са били на същия собственик. Ако не става дума за ръчно наказание, не виждам как алгоритъм може да наказва нещо, което не го хваща като нередно само защото имало същия собственик. Това клони към "нови градски легенди"! А за Гугъл и другите търсачки, че са (недотам) предвидими си права - по всяко време може да решат да се подобрят (по начина по който те разбират подобряването) и тези които са били "първи" да станат "последни", но това се отнася само за техния си трафик, разбира се. :)
A fan of science, philosophy and so on. :)

boyanova6

• SEO sr. member
  • SEO-karma: +212/-2
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
« Reply #106 on: November 06, 2018, 09:41:34 PM »
@ MSL

Не помня вече, както писах, беше отдавна.

Мисълта ми е обобщено казано, че ако човек иска да я кара на сигурно, най-добре е да си пише уникалното съдържание и да си прави нещата по нормалния начин. =)

Деси

• 🍀
  • SEO sr. member
  • SEO-karma: +180/-0
    • View Profile
« Reply #107 on: November 06, 2018, 11:23:54 PM »
Тези start.bg ми се виждат добре класирани и с много посещения. Може би не са те или и да са ги порязали са си останали с доста посещаемост.

Със съдържанието също се получават чудеса, но самичка да го правиш е трудно. Виж едни от бг-мамите ("Алтернативата") колко са напреднали с общи усилия bul-mamma.com 1138978 Публикации в 3614 Теми от 4758 Потребители. Малииии :o

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #108 on: November 06, 2018, 11:32:22 PM »
 Да, права си, разбира се - уникално (но и търсено най-вече), след което идва и факторът "и добре класирано". А bul-mamma.com са пример за това как колективният труд прави чудеса. Нали същото става и с Уикипедия, Фейсбук, Редит, Воут и всякакви други сайтове, където просто пишат МНОГО хора. Логично е колкото повече съдържание се трупа, толкова повече сайтът да върви нагоре (по посещаемост). :)

Dimitroff

• Разбирач & играч
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +300/-3
  • Разбирач, играч и предприемач.
    • View Profile
    • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
« Reply #109 on: November 07, 2018, 12:19:51 AM »
Нейм сърварите ще ги дочакаш няма проблем. ;) И не вярвам да ти вдигнат мерник, ако подкрепиш паролите със съдържание по някакъв начин - описания, блог, секция за коментари или каквото и да е друго. Не се притеснявай чак толкова, но имаш основанията да си притеснена донякъде. Защо? Ще перифразирам един колега. "Гугъл е несигурна бизнес среда." Няма сигурно там. Търсачката си е тяхна и перифразирам друг колега "Търсачката си е тяхна и могат да си правят каквото си искат." Тези мнения малко са крайни, но общо взето отразяват какво е положението на нещата сега.

Стартът (старт.бг) си е мой много любим сайт и си го обичам. Може да съм субективен, но ще ви кажа, че е бил и ще пребъде. 8) Най-големият български онлайн каталог все пак. Няма лабаво! 8) И аз искам да имам такъв сайт пък било то и "порязан". :-*

А мамите се разцепиха и новите (алтернативата) тръгнаха с много членове от самото начало. Представете си във ваш форум да ви дойдат от самото начало 2000-3000 човека и да започнат масово публикуване, пейджвю (преглед на страници), линкове и споделяне... това си е висок старт отвсякъде.
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #110 on: November 07, 2018, 12:26:31 AM »
 Успокояващото е, че освен Гугъл има и други търсачки, които носят немалък трафик. Другото успокояващо е, че има и други начини за трафик, но най-важното е да си насъбрал сериозна маса потребители/читатели - имаш ли директен трафик в огромно количество, тогава може влиянието на Гугъл да ти е на практика несъществено. Разбира се, най-хубаво е да си "уважаван" от Гугъла - все пак сайтът номер 1 в света по посещаемост не е за пренебрегване.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Кутийки
« Reply #111 on: November 07, 2018, 02:06:14 AM »

Кутийки

С желанието да уважа темата на Боянова с нещо по-различно от интернет-бизнеса, искам да поднеса една сравнително прясна бизнес активност, която съзрях в Китай (а ще ми е интересно да разбера, ако някой друг я е виждал и в България или в други държави). Значи идеята е проста - сложили кутийки с неща вътре, а рекламата е, че можеш да спечелиш доста скъпи неща - iPad (Айпад), Полароид камера, мобилен телефон и т. н. (не съм се заглеждал конкретно, но от снимката по-долу, която ще пусна се виждат рекламките). "Участието" в играта ставаше посредство плащане с телефон и, доколкото видяхме - 30 юана (7,43 лева по курса за деня). Бяха се насъбрали доста хора (предимно млади) и всеки си опитваше късмета. Да, но в кутийките, които получаваха нямаше нещо скъпо (гледах ги няколко минути, ходих до тоалетната, пак се върнах и погледах няколко минути) - примерно имаше чаша, грим... ей-такива неща.
 Аз и да имам пари, НЕ бих правил такъв бизнес, защото то си е малко или повече измама - слагаш какви ли не скъпи неща, а понеже няма как за 7-8 лева да ги купиш, в повечето кутии ще сложиш евтини неща, за да си на приход! И от скъпите - ако въобще ги има (не знам колко и доколко) - слагаш само 1 на 100, че да отбиеш номера! Че то дори лотариите са по-предвидими, защото там си знаеш (с малко математика) колко ти е шансът (напр. при 6 от 49 е 1 към 13983816), а тук - кой, кой ще ми каже? (по песента изпълнявана от Васил Найденов).
 Ето я и снимчицата - това е само 1 автомат, само на един от етажите в огромен местен мол: . Наредили се хората и всеки очаква да му "проработи късметът". На мен ми трябваха само няколко секунди, за да се усетя, че няма нужда да давам "пари за нищо", но все пак, както казах, поостанах да видя какво добиват тези, които оптимистично (или просто за развлечение) играха на тази "игра". :)
 Всъщност това, поне за мен, не беше някаква "супер нова бизнес идея". За първи път я видях, макар и в просто изпълнение, при така наречените селски томболи. Там всеки купува билетче (или няколко) - на времето май струваха 40 стотинки. После тези билетчета (с номера) биваха печеливши и непечеливши. Непечелившите са повече от печелившите (но не е задължително, ако парите, които са получили са достатъчно за закупуването на малки, дори символични наградки). Бях участвал преди в такива. НЕЗАБРАВИМА беше една от томболите, при които си купих 3 билетчета и спечелих 2 награди. Бях много малък и се радвах (даже не знам дали наградите/спечеленото като цена надхвърляше тази на билетчетата). Ето и подробностите:
 Спечелих кутия локум и нектар! 8) 8) И се прибирам вкъщи (на село, лятната ваканция) и бабата се радва за мен, а братовчедът си прави злостни майтапи (на които почти бях повярвал): "Локум и нектар? Ами ето, хората са те преценили, че искаш да ядеш и да пиеш,... и са ти дали някакви си локум и нектар! Хората са те преценили! Аз, едно време, като отивах на такова нещо (томбола), ако не се върна с поне 1-2 компютъра, все едно, че не съм аз!;D ;D ;D И то от сегашна гледна точка си е смешно, но на малко дете така да говориш си е жестоко - почти бях повярвал, че той печелил цял компютър, а аз само локум и нектар. Просто се замислих тогава и с ограничените си познания реших, че няма как толкова скъпо и рядко нещо като компютър (през онези години) да го раздават по селските томболи (още повече, че не видях никой друг да получава компютри на въпросната томбола - имаше огледала, лютеница, пръстени... абе, общо взето каквото можеше да се види на някой селски сбор.) И като казах "селски сбор" се сещам за достата предприемчиви цигани, които по сборове ходят и продават най-различни неща. Имаше едни от тях, които също имаха такива микро-томболки (ако може така да се нарекат). Спомням си даже една циганка-продавачка на разни джунджурийки, която си беше организирала микро-томболка - в една кутия имаше много малки кутийки; всяка струваше нещо си (примерно 20 стотинки или 30 стотинки, не помня) и вече вътре имаше някаква изненада - я обички, я пръстенче, я топче за игра. Та, както казах, въпросната идея не е нова за мен, но просто са я реализирали в по-техно вид.
 Мисля, че честно такава бизнес идея би могла да се реализира, само ако се напише КАКЪВ ПРОЦЕНТ са въпросните по-примамливи неща - примерно айпади 0,1%, камери 0,01%, смартфони 0,20% и т. н. Това може и да намали малко печалбата, но поне човек ще е с чиста съвест, че не подвежда и не взема на хората парите чрез необосновани надежди.

boyanova6

• SEO sr. member
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
« Reply #112 on: November 07, 2018, 02:24:53 AM »
Отчитам за проекта. Не е много направеното на този етап и определено не е доизкусурено, защото се уморих да работя по сайта (до преди малко това правих) и за сега ще спра със занимавката. Ето:

password-generator.top

От едната страна съм предвидила да са материали на паролна тематика и на каквато около паролна, seo и пц и прочие тематика дойде, които да представляват смислено и уникално съдържание. От страни на материалите е генераторът (вече готов и си работи). И още не съм създала БД и не зная дали ще мога да я изкусуря автоматик да се пълни с пароли от генератора.

Ако не мога да го направя БД да се пълни на автоматик със съдържание (уникални пароли от генератора), ще съм тъжна и нещастна, защото това означава, че БД ще е с копи пейст от пароли от самия генератор, което е пипкаво и скучно занимание.

Но като цяло при всички положения ще е една уникална БД самиздат. Отгоре на страниците за БД, за основание на наличието на пароли по-долу ще пише, че са за който иска да си хареса сам съчетание за парола, да му е по-бърз прегледа. Съответно ще следват изписани тонове възможни съчетания за парола.

Отклонение към бг мамите. Пък аз все се опитвам да ги избягвам тези бг и прочието мами. Голям клюкарник спретват, според моята камбанария поне. Чак такива клюкарници никога не са ми харесвали. Ама това съм си аз. На друг може и да му хареса, знам ли!  ;D

Но за едно, че е така, така си е. Колкото повече хора пишат, толкова по-ок.

В тази връзка имам предложение. За хора със силни нерви, издържащи на голямо напрежение.  ;D Искате ли да участвате в password-generator.top. Ако някой ден се спечели нещо след неизвестно колко време (предполагам от постоянна реклама или от продажба на развит сайт, защото за адсенс, нямам идея дали има смисъл), обещавам печалбата да се дели по равно на броя на участниците, вложили реален труд по проекта.

boyanova6

• SEO sr. member
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
« Reply #113 on: November 07, 2018, 02:30:31 AM »
Мисля, че честно такава бизнес идея би могла да се реализира, само ако се напише КАКЪВ ПРОЦЕНТ са въпросните по-примамливи неща - примерно айпади 0,1%, камери 0,01%, смартфони 0,20% и т. н. Това може и да намали малко печалбата, но поне човек ще е с чиста съвест, че не подвежда и не взема на хората парите чрез необосновани надежди.

Да, така вече би било доста по-честно.

За мен идеята за такава активност е нова. Не се бях сблъсквала с нещо такова до сега. Благодаря ти, че сподели. Беше ми интересно да науча.

Nadia

• Сладко миньонче
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +192/-0
  • Миньонче
    • View Profile
    • СУ
« Reply #114 on: November 07, 2018, 02:59:33 AM »
Боянова6 много се радвам за теб :) 8)! Посетих сайта ти и го опитах. Виж как работи при мен и дали ти запазва в базата с данни или както и да се нарича онова с многото пароли когато я направиш. Виж какво ми се получиха

Първи опит  R%$*7P8_bBRRFd
Втори опит @#+HHm#0@V2*_G
Трети опит bQmw0dlTGFPM#5

Наред ли е?

пц
Какво е?

Mieux vaut être seul que mal accompagné.

Nadia

• Сладко миньонче
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +192/-0
  • Миньонче
    • View Profile
    • СУ
« Reply #115 on: November 07, 2018, 03:12:01 AM »

Да, така вече би било доста по-честно.

За мен идеята за такава активност е нова. Не се бях сблъсквала с нещо такова до сега. Благодаря ти, че сподели. Беше ми интересно да науча.

Ами да. Иначе всички си вярват много.
Mieux vaut être seul que mal accompagné.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #116 on: November 07, 2018, 03:23:32 AM »
 Утре (час по-скоро, когато намеря време, че съм заредил около 10 задачи на монитора и действам по планче) и аз може би ще се присъединя към тестването. Честито за сайта!
О, да! Това ще е къртовски труд, ако не може да стават нещата по-автоматично, но имам предложения, които може малко да ти улеснят нещата:
 а) Освен твоя си генератор, може да използваш паралелно и други (този сайт/форум има доста подсайтове, ако не знаете и един от тях е точно такова едно нещо - генератор на пароли. Използвай си го на воля колкото решиш и него и си пействай директно в твоя сайт/база каквото се получи - все пак тези неща нямат авторско право! :) Дано да съм услужил с нещо полезно по този начин в проекта ти!)
 б) Предлагам ти да разнообразяваш със собствени пароли написани НА РЪКА - така хем наистина също имаш шанс да създадеш нещо уникално, хем и ще си почиваш (ще се разнообразяваш) от еднотипното кликване по генераторите. Примерно генераторът ти дал Z0a1p1SR, а ти си добавяш от себе си нещо като 2me176k44D. Това е субективно, но според мен едно такова произволно набиране на клавиатурата може да има терапевтичен (отпускащ) ефект (а и сигурно е полезно за фината моторика). В един момент няма да се учудя, ако толкова задобрееш, че почнеш да си набираш паролите по-бързо и от генераторите (защото то там вярно е с едно кликване, но после нали трябва копи и пейст, докато ако ти сама си въвеждаш такива буквоцифросъчетания, просто няма да имаш нужда от копи и пейст, най-много да ти се налага от време на време интервала (шпацията/спейса) да натискаш).
 И да, идейката е в стил "всяко ново е добре забравено старо". :) Предвид глобализацията, няма да се учудя, ако след време и ти видиш наоколо подобни, модернизирани такива "томболи". :)

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #117 on: November 07, 2018, 03:44:59 AM »
 Ето ти обещания и от мен (пълен) тест на генератора:

а) С включени символи. 14: T!-*+lQW*y9A++, 15: zP@*$KZs$s7Wq#s, 16: s*z_E-T=HW$_H!*%, 17: Lu_Eog_OX4*NQg#!_, 18: $%%4gZXR+$g_%@+=aq, 19: E*K+2#mA%-!N8fu*!Uu, 20: +%eeI1F7=Uk_F*+NREE%.
 Кратките. 8: a#-m@$V!, 9: Th_E$r_+2, 10: %ASK+_f_0@, 11: *_BFcB!-2nd, 12: x=m*yg@fh#A#, 13: *_4C4@8_BFRMt.
б) С изключени символи, от 8 до 20 знака: 8: 1goIZSYs, 9: zMu0eDITu, 10: gboOso7K12, 11: 3lQDgBQ8745, 12: O4c29Irirdkl, 13: PHlgnR9nLsDzQ, 14: pVdzyRjEcJPso1, 15: 4ypmBEFoSGQYHzt, 16: Uxu5G8lWzU1HEgvi, 17: IgKrSR8Vxz9ssJxPl, 18: plskh7Upnl7mgA7lEk, 19: 66g3py53mhRYRArKESD, 20: HtWeml7judcR1SRek8JS.

Е, ами работи си качествено, според мен. Честно казано, вече се почувствах изморен от целия този процес - кликване + копиране + пействане. Ето сега направо "отръки" ми иде да изпляскам някои ръчни комбинацийки като: rkjhJwe876d38Skd1, h3#sDF26d, 6as6da19dxDs2...  :) Дано и при теб да е същото усещането - като се измориш от генераторите да релаксираш малко и с ръчно-създадени. :)

boyanova6

• SEO sr. member
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
« Reply #118 on: November 07, 2018, 03:58:48 AM »
Благодаря ви на всички за тестовете и идеите! =)

Dimitroff

• Разбирач & играч
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +300/-3
  • Разбирач, играч и предприемач.
    • View Profile
    • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
« Reply #119 on: November 07, 2018, 04:20:26 PM »
Трудно ще се навие някой, но не пречи да опитваш. Проблемът е там че много от народа иска бързи пари и бързи резултатите, а това е един средносрочен до дългосрочен проект. Аз ти дадох идеята за помагачи и мога да я доразширя с предложението да си намираш освен хора на добра воля, които да ти генерират по няколко К на ден и разни от евтината работна онлайн ръка (засега такава идва от африканските държави, Пакистан, Индия, Бангладеш и минимум още 10 други развиващи се държави). Не съм съвсем навътре в цените, но смятам че може да намериш някой такъв, който за 10 цента да се навие да генерира 9000 съчетания. По кръчмарската грубичка сметка смятам, че за около 10-11 щ. д. може да ти генерират 1 000 000 съчетания, ако в същото време и ти сама си генерираш още 1 000 000, а помагачите на добра воля също допринесат с още 1 000 000, имаш една сериозна базица от 3 000 000 след което и по 1000-2000 самичка на ден да си попълваш, нещата ще потръгнат.

Сега внимавай в картинката. Генераторът ти е добър и генерира наистина добри пароли както си го пише "по учебнците" (пример HtWeml7judcR1SRek8JS която бе пусната тук: дълга, комбинация от числа и букви, буквите са големи и малки, няма речникови (нормални) думи. Да, но според мен голямото търсене, което се случва на онзи сайт (и донякъде на единственият му конкурент, който намерих досега) идва от търсене на по-скапаните пароли. Ти вече си ги видяла предполагам, но ето малко примери от произволна страница: " ~~lexi~~   nji(bhu   chazy   267931   talon0725   zotaumaxime
830robin   wiseyou   july0280   ur909ufnn   c.a.c.a.   cinthiail
daffery   katy52236*   524917tah   jamiekk3   boerboerboer   jalm8517"
Съгласи се, че с пъти е по-голям шанс да те потърси някой, ако имаш нещо си Кати, юли, Робин (Katy, July, Robin), давам пример с 3 от съчетанията горе, отколкото ако имаш неща като T3hdLd12hdKebx19bx19s6q ;D Ето и затва ти говорих преди, че ако ще правиш това трябва да го направиш по сходен начин: направи си база с такива по human (по човешки) съчетания, а за да е полезно за потребителите можеш да ги комбинираш и с добрите съвсем безсмислени съчетания (пароли). Друг вариант е да използваш вече наличната база и да отредактирваш минимално всяка една такава недотам добра парола: вземваш примерно boerboerboer и го подобряваш с минимум усилия на Boerboerboer6 (така паролата става по-силна и минава за добра, защото е по-дълга, по-сложна, включва главна буква, малки букви и цифра).
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.