В никой случай никой човек не трябва да се набутва с много пари. Залаганията (хазартът) са създадени, за да дават пари на собствениците им (а не да ви дават пари на вас залагащите ). Истинският бизнесмен, предприемач не залага. Ако го прави, то е само за удоволствие или за спорта.
Набутването с много пари (рискуването на много пари) е лошо не само в хазартните игри (независимо дали са залагания на мачове или нещо на случайни събития). Да, при всички вероятността за печалба е на страната на притежателите на хазарта, а не на страната на играещите. Оттук насетне вече може да се правят изчисления кое е по-вероятно и в кое има повече шанс - например ако залагаш на мачове с 3 изхода (1, 2 или хикс) имаш шанс 1:3. Ако залагаш на рулетка на едно число, шансът ти е 1:37 (при европейската рулетка, която съдържа от 0 до 36, общо 37 числа) и т. н.
Конкретно - в момента ние слагаме по, средно, 5 лева на мач (и то само на максимално сигурните - когато, според мен, играе някой много силен отбор срещу някой минаващ за много по-слаб). Защото има много фактори - най-добрият, според мен пример, за фактор си е съдийското участие - има голямо значение дали съдията ще даде червен картон или няма да даде; дали ще отсъди нарушение или няма; дали ще даде дузпа
https://bg.wikipedia.org/wiki/Дузпа или не...
И накрая, да припомня, всеки си залага по свои си мотиви - някои от хазартомания, други за удоволствие или по някаква културна причина (напр. залагаш на коне, защото мислиш, че това е благородно занимание), трети с надеждата да изкарат малко пари. Аз, като "работещ беден" залагам, защото мисля, че повечето бих ги познал, за да изкарам малко пари - всеки ден гледам да правят максималното за изкарване на пари, защото бедността ме фрустрира ужасно (знаете, че живея в малък, шумен апартамент, а няма пари за поне една стая допълнително)!