Аха! И това го знам. Така или иначе, имало е луди, но по-полезни хора за изкуство, наука, въобще за човечеството - Ван Гог, Ницше (в някои отношения), Сократ (според мен и не само според мен - чувал гласове, освен ако не си е измислял, за по-авторитетно) и още, и още. Някои психично болни могат да са полезни, но Хитлер... нямам думи!
Ето и малко да се припейстна тук от ФБ-то, защото там и без това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трия, за да не давам безплатно съдържание на хора, които и без това са си много богати (като Зукърбърг):
1. "Какво е това: да имаш интернет (достъп до толкова много полезни неща), но вместо да го използваш да ПРАВИШ ПАРИ, ДА УЧИШ, ДА СЛУШАШ МУЗИКА, ДА ГЛЕДАШ ФИЛМИ, ДА НАМЕРИШ ПОЛЕЗНИ УПРАЖНЕНИЯ И ДА СВАЛИШ КИЛАТА НАД НОРМАТА (които дори докарват рак!), то да прекарваш времето си да пишеш БЕЗПЛАТНО за Фейсбука и то коментари с омраза срещу малцинства, срещу гейове и какво ли не? Това ли е смисълът?!..." (Тези дни може да драсна и една по-конкретна статия по въпроса. Язък, жалко за всичко това... деградация, хора, пълна, продължителна и необратима деградация!...)
2. "Пишеш им безплатно - хем ми правиш на мен конкуренция (вместо да е в моя сайт отива за евреина), хем си губиш от времето за спорт или за нещо друго здравословно, полезно. Това ли е смисълът на живота - да пишем на кило безплатно за Фейсбук и да не се грижим за себе си, за фигурата, за здравето, за нуждаещите се роднини? За това ли имаме компютър и интернет?... Тези дни ще напиша 1 статия по въпроса - колко бях обнадежден, че имаш интернет и какви чудеса ще направим в изкарването на пари и как го докарахме до точно обратното - застоял живот и безплатно писане на други и то глупости като реплики срещу цигани, срещу хомосексуалисти, докато в същото време тънем ли тънем в мизерията..."
3. "Бива човек да е неразумен, бива, ама това ПУБЛИЧНО да пише Хитлерстки неща и все едно да казва "Елате и ме вкарайте в затвора!", НЕ БИВА! Как може, бе?! (Говоря за роднина. И КАК НИТО ЕДИН ОТ РОДНИНИ, ПРИЯТЕЛИ, БЛИЗКИ НЕ ГО ПОСЪВЕТВА?! Толкова ли е нарастнала идиотията, неграмотността там?!)... Наистина по-добре човек да не влиза да чете тук постовете на някои такива! Бива ненормалност, бива, ама, това сам да се навираш в лапите на закона, може ли бе?! УЖАС! ОТВРАТИТЕЛНО!!!"