Има логика, когато сайт е хостнат в дадена страна, ботовете да знаят къде е хостнат и да се отчита това. А вече дали това го има зададено като алгоритъм в търсещата машина и с каква тежест е този алгоритъм сигурно се сещате, че не е дадено на нас "простосмъртните" да знаем... всеки, който твърди, че е на 1000% сигурен, че това работи или не работи е от агенцията ЕЖК ("Една жена каза").
Аре сега по останалите тематички:
- Как да се популяризира сайт на английски? Най-лесното и просто - в големите английски сайтове (целиш се в такива с най-голяма аудитория и въобще не гледаш типа сайт - социалка ли е, блог ли е, форум ли е, дявол ли е
- важното е да спазваш правилата, да не спамиш, да се популяризираш интелигентно и неагресивно. Като приключиш с големите, почвай и по средните - каквито ти допаднат и на каквито си попаднеш сама. Нали се сещаш, че това "средно" е относително също. Може за мене среден сайт да е някой с по 1000 К на месец трафик, а за тебе да е някой само с по 250 К месечно. Гледаш да е голям и действаш!!! И линк вземаш, и рекламата си правиш и, ако имаш късмет, и трафик вземаш конкретен.
Много ясно, че е добре да имаш линкове и трафик от възможно най-близки или идентични с твоята тематика сайтове, но не се връзвай само по тази максима - не пренебрегвай нищо качествено.)
- За .bg, ако нещо не искате, не можете - хората са го измислили отдавна-отдавна: слагаш bg-то в названието на домейна и си купуваш едно .com или пък още по-тънко - .info и си свиркаш! Не е голямата философия.
- ТМ = Търсачки, Търсеща машина, Търсещи машини.
- Малко като реклама и като подмазване може да мине за този форум, ама да не ни пука: тоя форум сте го намерили сигурно в Гугъл, а повечето, които пишете тук или четете в българския раздел сте в България. Форумът едно, че не се хоства в България, а някъде в Америките (не знам точно), второ, че е .ком, трето, че самият му домейн е от английски и китайски думи (голяма част от собствениците му са от Китай защото) и пак се ранква сравнително добре в Българския Гугъл (поне аз и още няколко са ми казвали, че са попадали на него). И какво излиза? Че най-важното е съдържанието и после неща като: колко посетителя ти влизат в сайта чрез търсачката, колко от тях си способна да задръжиш, колко от тях ще ти станат постоянни посетители (всичко това се отчита в алгоритмиката, няма лабаво!)... Нещата са много прости, ако се замислиш. Само че не всеки може да ги направи идеално. Пък и конкуренцията е голяма, не е като преди 15-20 годинки, нъл тъй?
- Кои ТМ да се използват? Ами то отдавна мина времето, когато ботовете им бяха толкова тъпи, че сама да трябва да си съобщаваш сайта на търсачката! Сега те сами те намират - слагаш примерно 1 линк във Фейса и най-много 1 някъде другате и си индексирана! А пък конкретничко: англоезичните освен Гугъл, Яху и Бинг май нищо друго не ползват. Е, сега тука китайските фенове ще ме репликират, че и Байду е супер-мощна търсачка. Така е. Ама, ако не пишеш на китайски и като знаеш, че повечето англоезични не я ползват, какво да се притесняваш за Байду? Освен това самото Байду е с толкова агресивен бот, че няма да те остави неуважена, вервай ми!
Лека аналогийка с вица за съдийката и рома:
"Господин Асан, не се казва в съда "Тя не иска да се плющиме, затова се развеждам с нея", а се казва: "Тя не ме уважава, затова ще се разведа с нея!"
"Ауе госпожа съдийката, ти ми помогни да се разведа с тая жена, пък аз после цял живот ще те уважавам!"