За рисуването (изобразителното изкуство) и фотографията
Разбрах, че професор-изкуствовед (и, отделно, абстрактен художник) от чужбина смята, че тъкмо фотографията е освободила художниците от задължението да изобразяват само действителността и им е дала свободата да творят и в други направления (а не само в изобразяването на действителността). Аз смятам, че някои от другите направления са, да го кажем по-меко - "съмнителни": има картини, където творчеството е такова, че всеки може да го нарисува и/или отделно няма очевиден и единен смисъл. Още помня случай (научен/философски/културологичен експеримент), за който ни говореше пък наш професор (по философия) как поставили картина надраскана от някаква маймуна (човекоподобна), та познавачите и вещите започнали да дават някакви високи оценки на това творчество, смятайки го за човешко. Щом дори маймунското творчество може да бъде оценено така високо, значи почти всяка една непретенциозна драсканица може да бъде оценена (направо - надценена, да си го кажем) по такъв начин.
Ами мисля че това е, засега, всичко което може да се поднесе и допринесе по темата при нас от мен.