☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯

☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: Chats  (Read 78389 times)

0 Members and 22 Guests are viewing this topic.

MSL

• Философ | Philosopher | 哲学家
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +833/-0
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About some PMs
« Reply #120 on: April 17, 2018, 04:07:50 AM »
Me: Едни лични съобщения пратих тези дни, дали ги получи? Ако не си, да ги напиша тук, публично?
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About a group I left
« Reply #121 on: April 18, 2018, 11:01:22 PM »
Защо мисля да напусна групата: 1) Не ми одобриха публикация толкова време. 2) Гергана Фалджийска не ми отговаря... Чувствам се тъжен, съкрушен и огорчен, и... затова си мисля: "Да напусна групата!" Няма щастие, няма какво да се сподели... :( П. С. Прочетох, че всички публикации трябва да са придружени с въпрос! Ето го: "Защоооо няма радоооост...?"
Харесване
Показване на още реакции
Коментар
Споделяне
44
Коментари
Милена Захариева
Милена Захариева Ох дай да те гушна
2
Управление
ХаресванеПоказване на още реакции · Отговор · 9h
Presiyan Radulov
Presiyan RadulovPresiyan и 3 други управляват членствата, модераторите, настройките и публикациите за Щастието е истинско, само когато е споделено! И трябва ли 120 000 да се занимават с този лично твой проблем?
Апропо свободно се публикува, ако не знаеш.
3
Управление
ХаресванеПоказване на още реакции · Отговор · 9h
ديانا ايفانوفا
ديانا ايفانوفا Тя Гергана нее длъжна да ви отговаря не знаех че има такова правило в групата да е длъжна да отговаря на всеки
1
Управление
ХаресванеПоказване на още реакции · Отговор · 8h
Zlatka Georgieva
Zlatka Georgieva
Управление
Neli Peeva
Neli Peeva Боже„ колко мъка има по този свят! Съпричастна съм в твоята мъка и огорчение :-)
1
Управление
Meggy Simeonova
Meggy Simeonova Трагедия :-X ;D
1
Управление
ХаресванеПоказване на още реакции · Отговор · 6h
Любомир Йорданов
Любомир Йорданов ".......за тйеееб и за мйееен. Защооооо този свяааааат за нааааас е студйеееен."
1
Управление
ХаресванеПоказване на още реакции · Отговор · 6h
Desislava Iordanova
Desislava Iordanova Нидейййй с лошоооууу  :D
2
Управление
ХаресванеПоказване на още реакции · Отговор · 3h
Mehmet Osmanov
Mehmet Osmanov Отдавна трябваше да напуснеш
Хайде все някаде ще се видим пак не се претеснявай и виж да не забравиш нещо в бързината!
Изпращаме те с най добри пожелания и усмивки ;D ;D :) ;D
1
Управление
ХаресванеПоказване на още реакции · Отговор · 3h · Редактирано
Mehmet Osmanov
Mehmet Osmanov Много ще ни липсваш многоооо...
1
Управление
ХаресванеПоказване на още реакции · Отговор · 3h

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Chats about the literature and personal attitude
« Reply #122 on: April 24, 2018, 11:44:54 PM »
 Добре, че си запазвам, че да не отива зян:

Значи по повод на това, че Не е важно колко, а какво четеш се разрази следния спор, който по-късно бе изтрит, но аз си го пазя (предвидливо) :) и, да не отива зян (да не отива на вятъра) цялото това съдържание (до голяма степен мое) си го копирам и тук - да го има, да се знае, да е полезно!

След като ми беше възразено, отговорих така:

"Gergana Mitrikova, отговорих на Панталей Гергов конкретно. Ти защо скачаш лично? Аз също пиша фентъзи (е-книги), скоро ще издаваме и фентъзи-комикс! Нямам проблем с вашия/нашия вид литература, просто сравнявам, че има значение какво се чете и степенувам нещата НАУЧНА ЛИТЕРАТУРА - ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА - РЕЛИГИОЗНА ЛИТЕРАТУРА и пр. Не приемай нещата лично/параноично! (А аз групата ти лесно може да я напусна, както съм напуснал примерно личните ни чатове, ако даже и тук нямам думата!) Никой нищо не си мери с тебе, отговорих на човека конкретно за нещата ЕС-четене и четене по принцип. (ПАК пояснявам, за да избегнем параноичното отношение!) А, ако искаш личен скандал - заповядай, може да си говорим по детайли едно към едно и всеки да се наслади кое какво е било (пазя всичките ни чатове, ако някой иска доказателства кой кого е обиждал и прочие), но сигурно не искаш това?"

Gergana Mitrikova: Говорете си с Панталей на лично, защо ми спамиш групата?!

На което пък отговорих така:

"Gergana Mitrikova, Панталей ми е в "приятели", излезна ми в шибания Зукърбъргов Фейсбук, че е писал коментар някъде, видях какво пише, отговорих му ПО ТЕМАТА, а не СПАМЯ! Дефиницията ти за спам не е правилна - няма офтопик, няма рекламни съобщения! Заяждай се още малко с мен  и после пак се жалвай, че се плашиш от мен, че можело да се обърна срещу теб и прочие паранои! Не ми поиска "приятелство"то - нека бъде волята ти, НО да ме изкарваш спамър и да ми се дървиш тука пред всички, няма да приема, ей!!!"

И, за да е по-сигурно, че не съм пропуснал нещо в цитирането с думи, както и да е 1 към 1 доказано, че наистина това се е състояло като чат/комуникация - ето и скрийншот (снимка): .

Dimitroff

• Разбирач & играч
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +300/-3
  • Разбирач, играч и предприемач.
    • View Profile
    • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
Re: Chats
« Reply #123 on: April 25, 2018, 01:16:39 PM »
А какво е възразено?
След като ми беше възразено
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

Nadia

• Сладко миньонче
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +192/-0
  • Миньонче
    • View Profile
    • СУ
Re: Chats
« Reply #124 on: April 25, 2018, 01:32:00 PM »
А какво е възразено?

Когато е изтрито, всичко може да се каже, че е възразено. ;D :P :-[
Mieux vaut être seul que mal accompagné.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Възразеното
« Reply #125 on: April 25, 2018, 01:48:01 PM »
А какво е възразено?

Когато е изтрито, всичко може да се каже, че е възразено. ;D :P :-[

Е, теоретично може, но аз съм за истината, та няма да си измислям - ами беше за това, че някоя Димова обидила фантастиката и фентъзито. Много колеги (писатели) скочили. Гергана уважавала този вид литература - не само я четяла, но и я създавала; тя (този жанр литература) имала за цел да забавлява, което било цел на художествената литература като цяло, според нея. За научна литература си имало много форуми и групи, и не разбирала меренето "на едно с друго". Нито пък искала да каже, че тъкмо тя ""много" чете", а просто че тези дни има доста промоции по повод Международния ден на книгата.
 Сега вече разбира ли се по-добре контекстчето? (А, да! За да е най-пълно - началната публикация беше "- Почерпих се малко днес...
- Какво си пила?
- Взех си едни книги...
- Поне малко не може ли да бъдеш нормална?")
 Можеше да се заформи и по-културен разговор по тази приятна тема (за четенето на литература, за качеството/съдържанието на литературните творби и на книгите, като цяло...), но уви - неразбиране, враждебност, недоверчивост и... да не изброявам. :)
 /Ако някой съвсем не вярва - имам и тези въпросни скриншотове, съдържанието на които преразказах току що; просто не ми се занимава да ги качвам тук без нужда./

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About the wrongs
« Reply #126 on: May 05, 2018, 04:58:57 AM »
Me: Какво е това: да имаш интернет (достъп до толкова много полезни неща), но вместо да го използваш да ПРАВИШ ПАРИ, ДА УЧИШ, ДА СЛУШАШ МУЗИКА, ДА ГЛЕДАШ ФИЛМИ, ДА НАМЕРИШ ПОЛЕЗНИ УПРАЖНЕНИЯ И ДА СВАЛИШ КИЛАТА НАД НОРМАТА (които дори докарват рак!), то да прекарваш времето си да пишеш БЕЗПЛАТНО за Фейсбука и то коментари с омраза срещу малцинства, срещу гейове и какво ли не? Това ли е смисълът?!...

+

Тези дни може да драсна и една по-конкретна статия по въпроса. Язък, жалко за всичко това... деградация, хора, пълна, продължителна и необратима деградация!...

Иван Русев: Добре, няма да пиша! И без това писането не ми е от любимите занимания!

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About the wrongs 2
« Reply #127 on: May 05, 2018, 05:05:07 AM »
Me: Бива човек да е неразумен, бива, ама това ПУБЛИЧНО да пише Хитлерстки неща и все едно да казва "Елате и ме вкарайте в затвора!", НЕ БИВА! Как може, бе?! (Говоря за роднина. И КАК НИТО ЕДИН ОТ РОДНИНИ, ПРИЯТЕЛИ, БЛИЗКИ НЕ ГО ПОСЪВЕТВА?! Толкова ли е нарастнала идиотията, неграмотността там?!)... Наистина по-добре човек да не влиза да чете тук постовете на някои такива! Бива ненормалност, бива, ама, това сам да се навираш в лапите на закона, може ли бе?! УЖАС! ОТВРАТИТЕЛНО!!!

Иван Русев: Няма нищо , никой не тръгнал да сваля властта,а иначе всеки си говори и пише да стане седянката по Фейсбука.

Me: ИМА осъдени за такива неща! Отделно ЗЛЕПОСТАВЯШ МЕН, още по-отделно може ТУК да ме набедят, че имам роднинска връзка с НАЦИСТ! Малко ПОНЕ МАЛКО срам и ОТГОВОРНОСТ няма да са никак излишни!!! (Като не ви харесва престъпността в България, излезне на по-добро място, а не да ръсите хитлеристки и нацистки простотии и да заплашвате сигурността на себе си и на тези, които имат някаква роднинска връзка с вас!!!)

Иван Русев: Няма нацисти в България - всичко е история. Нали виждаш , че тая тема не е интересна - никой не я коментира.Само ти пишеш и насочваш излишно внимание .

Me:  Иван Русев, аз насочвам внимание по неволя, защото вече много пъти стана дума, а все старата песен на нов глас - НЕ МОЖЕ всеки да иска да се избиват евреи, цигани, негри (почти цяла Африка), турци и пр. Така няма да остане жив човек на Земята - нека влезнем цивилизовано в 21-век и да виждаме, че във всяка народност има и добри хора - всеки ден бели хора вършат престъпления - никой не иска да избива до крак целия народ на белите, ама от време на време някой не-бял свърши простотия и ВЕДНАГА КАТО РОБОТИ скачате с хитлеризма! Първосигнално, бе!

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About the wrongs 3
« Reply #128 on: May 05, 2018, 05:13:16 AM »
"Фейсбук е виртуалното Карлуково"

Me:  Не е. Защото там поне се опитват да ги излекуват, а тук повечето не се опитват да помогнат на страдащите, дори и да виждат, че вървят по много лош път (например рискуват да попаднат в затвора)...

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About some philosophy
« Reply #129 on: May 05, 2018, 05:22:02 AM »
"Това, което идва лесно - няма да е задълго. Това, което е задълго - няма да дойде лесно."
Pantaley Gergov: В живота ми вече няколко пъти се убеждавам в тази максима!
Парадоксът е обаче, че ежедневно виждам хора целящи и бленуващи за бързото, за лесното, за тотото(билетчето, комара...), за мейнстрима...Хората все повече забравят какво е да се бориш за целите си.
Просто консуматорско общество... :(

Me:  Много добро, макар и да има изключения (например някои болести идват бързо и са за дълго - "хронични"). Принципно съм съгласен за ежедневието. Само един детайл - тотото (защото през последните години усилено играем в група от 3-ма човека на китайска лотария) - понякога (дори бих казал "често") хората няма как на една заплата да успеят в живота - някои едвам спестяват по 20 лева на месец в банката, а други дори и толкова няма как, потъват в дългове. Практически те нямат шанс да си намерят работа на висока заплата. Какво остава? Само 2 неща: а) да са престъпници (но никой нормален не желае това), б) да играят на тото (колкото и да е малък шансът). Затова - аз съм против хазартоманията (да си изхарчиш всички пари за тото и да гладуваш или да си проиграеш апартамента), но съм за "с малки суми, но редовно"!... И за парите - да, много неща не може с пари, но който няма пари, няма нищо - най-много да стане просяк/отшелник... Такива са капиталистическите реалии в днешно време. Доста тъжно (за мен, като комунист), но факт.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About butterflies, fragrant bush and friendship
« Reply #130 on: May 05, 2018, 05:39:24 AM »
Me: Пеперудки на ухаещ храст...

Katya Sofronieva: Много са интересни.
Не помня да съм виждала зелени тук, а и копринени буби никога не бях... :)
+
Как се нарича този храст?

Me: Не знам, за съжаление.

Katya Sofronieva: Аз се радвам, че с теб вече 20 години не сме се изгубили... :)
То може и повече да са.
:)

Me: Katya Sofronieva, аз точно те споменявах със същите мисли и чувства в поредната ми статия за отслабването - че сме били много добри колеги, че сме си помагали, че сме се уважавали - ще ти дам линк даже да видиш - едно към едно същото писах (по смисъл) без да бях прочел тук какво и ти си писала почти по същото време. Ще ти го постна на страницата след малко, няма да забравя!!!

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About some psychology and axiology
« Reply #131 on: May 17, 2018, 03:42:23 AM »
 Some psychology and axiology:

Kamen Ivanov: Човек разбира кога действително е искал нещо когато след като го е получил вземе че се откаже от него и види как се чувства :D

Me: Като психологически (и аксиологически) експеримент е добра идея, НО да искаш нещо и после да се откажеш, просто защото искаш да видиш "действително ли съм го искал" си е малко или повече ТЪПО! :D... Пример: "Искам да спя с Марийка.", тя се съгласява и "Не, Марийке! Не искам да спя с теб, за да видя дали наистина съм искал да спя с теб!". :D:D:D:D Да не говорим, ако искаш 1 000 000 долара и се откажеш, за да видиш дали наистина си ги искал...

Kamen Ivanov:  Geser Kurultaev Много точен пример! Сега, обаче, не знам хората разбраха ли че наистина няма да ходя до Хаваи! Иначе аз не за експеримента, просто така си (ми) дойде. А горното наблюдение е страничен ефект: като не отидох и ме е яд - ама като всички разберат поне ме е яд по-малко :D

Me: Kamen Ivanov, не. Аз мислех, че Росен ще (не ще) ходи до Хаваите! :) ...

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About Batak (history)
« Reply #132 on: May 19, 2018, 02:53:49 PM »
Me (about "Днес е 17.05! Денят на града герой, БАТАК! 5000 изклани, изгорени живи мъже, деца, изкормени бременни жени, от турците! ПОКЛОН!"): Поклонът го уважавам, НО - от турците или от ПОМАЦИТЕ (българи-мохамедани) от Барутин? Българите също много добре се колят помежду си (да си спомним Страшимиров с "Клаха народа си, както турчин не го е клал!"), и то не само през онзи исторически период. Един от Поволожието (чуваш май беше) си каза: "Ами то на Балканите - турци, българи, гърци... все са си по-агресивни по характер." Та (за вечно недоразбралите) не казвам, че турците (по онова време - османлии) са все хрисими и неагресивни, а напомням, че това е дело на помаци (а те самите пък имат версия защо са се отнесли толкова жестоко - тези от Батак преди това били убили няколко от техните, когато преминавали през селото им.) Който иска да знае истината - да чете повече история и наука. Останалото е лозунгаджийство и фраза.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About history (Ottoman Bulgaria, Ottoman empire, Europe)
« Reply #133 on: May 19, 2018, 03:01:22 PM »
""Една от историческите заслуги на българите е тази, че задържаха успешно няколко века турците далече от сърцето на Европа. Те платиха прескъпо с кръвта си, с вярата си, свободата си и упадъка на брилянтната им култура по онова време" - Проф. Санте Грачоти, Италия"

Me: Османлиите обсаждат "сърцето на Европа" - Виена през 1529, а Българиите (3 по онова време + разни отделни малки владения) падат под Османска власт малко над 130 години преди това. Какви "няколко века" си мислят някои не са ми ясни. А историческата заслуга на Западна Европа с милионите ликвидирани от нея в Америките, Африка, Австралия, Азия е също много такъв един чувствителен въпрос. Но те повечето са така - когато тях ги бият - много лошо; когато те превземат чужди територии и свеждат местното население почти на 0 - всичко е наред.

Роза Асенова: Навярно е така, но Балканският полуостров и най-вече България закъснява с духовно и всякакво развитие. Когато из Европа се строят катедрали и се е танцувало кадрил, валсове и други,музика, която се свири и до днес,ние сме се молили да ни подпишат ферман да си построим църквица, не по висока от човек на кон. В Плевен имаме такава. Не съм ползвала справки в гугъл, нямам нищо против съседката ни Турция, още по-малко към турците, но това е история.

Me: Знам я и тази версия - с изоставането. Само че не отчитат в колко други неща е имало напредък - например заради по-високата хигиена - чешми, хамами (бани), в България избягват епидемии (по същото време танцуващите кадрил се парфюмират да не смърдят). Другото - разни като Белорусия, Литва, Латвия, Естония - като не са били под Османско, да не са много по-напред?... Който си е по принцип на едно равнище, си остава на същото, независимо кой го владее. Справка - Бангладеш и Сингапур все са били под Английско владичество. Къде е сега Сингапур, а къде е Бангладеш? Да погледнем самите Османски земи? Къде е Либия, къде е Гърция? (и двете са били под Османска власт). Няма обективен поглед върху историята, просто. Трябва да се осъзнае, че всеки владетел налага ограничения, но и докарва нещо позитивно (например за индийците английското владичество е и негативно и позитивно); трябва и да се сравняват нещата - защото Гърция е била под Османско, но е по-напред от много други, които също са били под Османско? (явно не е само Османското фактор, нали?). Но, така или иначе, ние се отклонихме от основната идея - италианецът е направил елементарна математическа грешка - когато Османската империя атакува Виена, не са минали дори 2 века от превземането на раздинената по шуробаджанашка и друга линия България - Видинско, Търновско царство + Доброджунска България + нароили се отцепили се от цялата царщина владетели (тип "Момчил"). И накрая - не е важно дали танцуваш кадрил, хоро, кьочек или маорийски танц - важното е какво ти е нивото на науката, армията, културата. Докато някой говори на немски само с конете си, друг има собствен език (пример от Георги Димитров в Нацистка Германия). И накрая - църква, джамия - все еднои също - РЕЛИГИЗНО ЗАТЪМНЕНИЕ И ОПИУМ ЗА НАРОДА - ЛЪЖА! Само истина и наука, там е спасението! За да осъзнаем истината - за богатството, бедността, капитала и всичко, за което са ни учили Маркс, Енгелс и Ленин. Който не го осъзнае - за негова сметка - ще тъне в мизерия и подчинение вовеки!

Роза Асенова:  Geser Kurultaev -Как да разбирам лекцията ти! Българите не сме искали да се изучаваме, нивото на културата ни е била ниска, не сме искали да имаме армия, не сме искали да прозрем истината, но сме били изкъпани и здрави и всичко ни е било наред през тези 500 години. Точно историческата, доказаната истина за нея трябва да се говори. Имало е и относителни привилегии, но самостоятелност, свобода не сме имали. Ти знаеш, ти си философ, че най-много хора на планетата са загинали за свобода и най-тежкото съдебно наказание е лишаване от свобода. Гражданите на никоя държава не са били съгласни да ги владеят, да ги продават и ограбват. И пак, нищо против днешна Турция и турските граждани. Но, такава е историята. Искаш ли да не говорим (пишем) повече по тази тема, тя е многозначна и не си струва да седим с часове в ФБ. А в същност мислим едно и също, но говорим различно.

Ме: Роза Асенова, от кое стигна до извода, че съм писал, че българите не са искали да се изучават? За нивото на културата не съм давал степени, но може лесно да се сравнява с реперни точки - например кой колко се къпе на ден, кой кога започва да използва хартия, кой прави повече научни открития и прочие. Армията - каква армия, при положение, че България, когато идва Османската империя е разделена на ТРИ БЪЛГАРИИ (Видинска, Търновска и Добруджанска) и още отцепници.Не е имало почти никаква сериозна съпротива във военно отношение. Къде съм писал, че "всичко ни е било добре през тези 500 години"? ТИ ВЪОБЩЕ ЧЕТЕШ ЛИ КАКВО ПИША? РАЗБИРАШ ЛИ КАКВО ПИША? Ако трябва по 2-3 пъти прочитайте какво пиша (ти и баща ми), но не ми слагайте неверни думи в устата, моля ви се! Пиша на чист български език, все пак! (Ами при положение, че си ме добавила за приятел във Фейсбука и виждам какво пишеш, аз реагирам на написаното, а след това си го првхвърлям при мен, за да изкарам някой цент. Ако искаш, да не реагирам - ще се самоизтрием взаимно и готово. Не е нормално заради мнения по ИСТОРИЧЕСКИ теми да се влиза в такива емоционалности - аз давам исторически пример с ГОДИНИТЕ когато бива нападната Виена и ГОДИНИ, когато падат Българиите под Османско. И ОТТАМ ТИ ПОЧВАШ С ЕМОЦИОНАЛНИТЕ АТАКИ ТИП "УРА-ПАТРИОТИЗЪМ". Не може ли да се дебатира без емоции и само на фактологична основа? Явно не може, явно не се чета внимателно... Ами, няма да стане комуникацията така.)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
More about that
« Reply #134 on: May 19, 2018, 04:15:01 PM »
Роза Асенова: Geser Kurultaev - Моля ти се прочети последните редове от коментара ми. Не си струва да хабим време по столовете и по същество да мислим еднакво, но да коментираме всяка отделна дума. Аз пак те моля, нека сложим точка по този въпрос и да не се хабим да пишем цели статии. Лека вечер ти желая от сърце.

Me:  Роза Асенова, само 1 кратък пример как НЕ ме разбираш: давам пример, че българите са били с по-висока култура от немците и се позовавам на Георги Димитров. Ти ме изкара, че съм казал, че българите нямали култура. По още много точки НЕ ме разбираш - все едно, че не ме четеш или четеш, но набързо, или въобще не можеш да четеш с разбиране. И АЗ СТОЯ НА СТОЛА, ЗА ДА ИЗКАРВАМ ПАРИ ОТ ИНТЕРНЕТ (ВСЕКИ ДЕН ПО НЯКОЛКО ЕВРОЦЕНТА), а не стоя тук само за удоволствие (надявах се да сте го разбрали, че се съсипвам от труд и с преподаване, и в интернета, ама уви. Ами, толкова си можете, какво да ви правя. Няма повече да комуникираме, явно...)

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.