☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯

☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: Chats  (Read 64737 times)

0 Members and 24 Guests are viewing this topic.

MSL

• Философ | Philosopher | 哲学家
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +823/-0
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Re: About the internet presence
« Reply #90 on: March 06, 2018, 03:19:14 AM »

Katya Sofronieva:
21 февруари в 03:53 
Няма ме известно време тук.

Me: Катя е винаги с нас! Няма "няма"!!!

Katya Sofronieva: Толкова е зле нетът, че се кликва безразборно. Самолайкна ми се мой коментар и едва го разлайкнах. :)

Me: Не е лошо човек сам да се харесва. Ето аз как си харесвам Кяпурен Куро и останалите!?! Ами те са толкова сладурски, няма как да не ги обичаш. :) Чети, че скоро ще почнем и да ги гледаме рисувани. Художничката заявила, че почва скоро, само да доизчете и тя историята дотук.

Katya Sofronieva: Страхотно!!!
+
Katya Sofronieva: Грижа се вкъщи, не ми се отбелязват съобщенията и няма да ме има няколко дни вероятно, че дъската, дето и без това ми хлопаше, направо отхвърча вече. Ще бъда повече време навън, че се побърквам вътре. Поне има коя котка да срещна.
Иначе действувам ефективно, както и да съм, блъскам здраво, но психически ми е много умряло...
Снощи ти писах, че много се радвам, че продължаваш да го пишеш, много е интересно и дано стане скоро комикс. :)
За съседите ти пожелавам успех и дано са наред нещата.
Отписани гащи и фанели вече ми стават, радвам се, но имам още доста работа.
Тази вечер излязох в тъмното при архаичен страх - преодоля се.
Много търпение трябва... Много воля...
Имам тежък проблем с гнева на моменти, но вече страхът, който го ражда, понамаля и остана само тихата ярост. Тя замисля щуротии и те ще ходят в трилъра, който смятам да пиша, а не вече върху твърди плоскости и всякакви меки неща.
Ако искаш, дай ми линк към 15 глава, за всеки случай, за ориентация, четох нататък, но и да си припомня повече...
За всеки случай да кажа за нямането ми тук...
И за сайта нещо после ще мисля...

Ето, че с диетите се пестят и пари за дрехи! Скоро ще можеш да смениш и обстановката. Линк към 15-та глава ще дам тук:...

Katya Sofronieva:  :) :) :)
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About the contemporary Bulgarian politics, Facebook, etc.
« Reply #91 on: March 06, 2018, 03:33:30 AM »
Иван Русев: През 1995 г заплатите бяха 4 долара , пенсиите - 2 долара ... Някои се принудиха да ядат гълъби , врабчета и качамак !

Me: И сега вече всичко ви е много добре, затова си избирате постоянно ГЕРБ?!

Иван Русев: Избират тия над 50 % - останалите може да са по - свестни , но такъв е закона!

Me: Не мога да разбера каква е тази патологична омраза към социалистите - дойдат ли избори или пише ли някой нещо, веднага срещу тях, а в същото време се оплаквате от проблемите, които ГЕРБ вече 3 мандата води със себе си. Наистина много се излагате. Съжалявам, че трябва да го кажа пред толкова много хора тук, но ме е срам, че членове на моето семейство гласуват по този начин!

Simeon Vatsov: Никога повече! Дай Боже!

Иван Русев: За сега , за когото и да гласува народа - все е гладен .А щом народа е зле - политиката още по - зле . Няма средна класа - много бедни - много богати и богатите се увеличават , бедните също се увеличават .

Me: Ама няма смисъл за без пари да пишеш против БСП-то и да наливаш безплатно съдържание на сайта на евреина Зукърбърг. Какво постигаш с това?!

Mariq Nikolova: Бедните-народа. Богатите-правителството и мафията.

Valentin Atanasov Savov: Мария не ми изглеждаш бедна

Магдалена Пелова-Аризанова: Mariq Nikolova И президентството!

Mariq Nikolova: Маги то е малко.Ако е само то с мед да го намажеш.Ами другите са много че инямат натъпкване.Като че на онзи свят ще го носят.

Магдалена Пелова-Аризанова: Mariq Nikolova Да го включим и него за масовост и да не ги обидим - да се почувстват пренебрегнати!:))И то да прави калабалък, заедно с другите изедници!:)) И народните избраници!:)))

Mariq Nikolova: То и ний да севключим не е лошо.Белким намажем от келипира поБай Ганьовски.

Mariq Nikolova Не съм бедна Валентине но не съм и богата .Нещо по средата.

Иван Русев: Мен никоя партия не ме е хранила - аз храня до ден днешен партиите , които смучат от трупа на бедняка и затова съм ,,ЗА ,,/ както казваше Д-р Кишев /, тая държава да фалира тотално и да се купи на безценица , от някой ,, без акъл ,, да я управлява , та види ,, дявол по пладне ,,!

Me: Чети Уикипедия, гледай Youtube, спортувай повече, яж здравословно - хем поумнява човек, хем гледа нещо интересно, хем си запазва здравето. От висене във Фейсбука и БЕЗПЛАТНО писане само забогатява собственика му. Не правиш добре така.

Иван Русев: То си има хора за тая работа - да нагушват олигарсите и измамниците по Интернета ! Аз индиферентно отварям , колкото да не ръждяса компютъра и да видя от тук - от там на кого , колко му работи мозъка , към момента .

Me: Вместо да напишеш за моя сайт нещо, че се трепя самичък, че аз да изкарам някоя стотинка, ти пишеш безплатно за евреина Зукърбърг и безплатно правиш партийна пропаганда (а на някои поне им плащат за това). Като е да не раждясва компютъра, не може ли да го използваш да пишеш за мен нещо или поне да четеш статии в енциклопедиите, да четеш онлайн книги, да слушаш музика и да гледаш филми, а не да си губиш времето да пълниш на чужди хора групите и на чужди хора сайтовете?

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About magics, reality, strong will, good plans for the life
« Reply #92 on: March 15, 2018, 01:24:37 AM »
 К.: "Ще пречиствам душата си в Бог, тъй като от месеци насам ме е постигнала зла магия - черни енергии са се вплели и ме тласкат към зло.
Ще остана в мълчанието, но вече няма да се преструвам на нещо изкуствено.
Няма смисъл от визията, че си някой друг.
Проблемът е катастрофичен и непоносим, но Бог е по-силен от всичко.
В готовност съм да си отида от света.
Обучавам се и за тази непосилна битка.
Полето е покоят ми, а гората ми е дом.
Небето ми е покрив.
Да простиш на човешкия свят не е лесно.
Можеш единствено да го напуснеш."

Me: " Катенце, моля ти се, недей да психясваш отново - няма магии, има само САМОРАЗРУШЕНИЕ (да си припомним Андонов - "Най-голямото зло е саморазрушението.") Вземи се в ръце, стани ако не "най-добрата", поне "като всички нас" - намери си работа, влез си във форма и си оправи живота. Само от теб зависи и имаш доста неща на които да се опреш."

К.: " Не се притеснявай за мен!
Работя усилено, но болките са много и особено вечер ме отнасят.
Понякога така жестоко ме боли, че се плаша.
Иска ми се да има до мен поне пет много силни мъже, за да ме удържат, да не си разбия главата в стената.
Това го приеми като някакъв литературен текст.
Вече отдавна владея тези мъки.
Просто по пътя много неща те спъват, а когато имаш нужда да избягаш - не можеш.
Все пак тренирам и дисциплината се отразява на поведението ми.
Да, написвам го тук посред нощ, защото ми е кофти, това е всичко.
Все едно е било насън."

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About the cancer, smoking, alcohol, etc.
« Reply #93 on: March 15, 2018, 08:58:52 PM »
Me: "Ден след ден БЕЗМОЗЪЧНИ твърдения (и то с много харесвания!). Ето преди малко на какво реагирах. 'Баси простотията! " (За рака и как много хора сами си го причиняват.)

Иван Русев: Доказаните лекарства , успешно лекуващи рак , се засекретяват, в полза на фармацевтичната мафия , която печели от лекарства за невъзможно лечение !

Me: Не е това темата! Темата е, че Роза споделила едно, което насажда идеята, че смъртността и за здравословно-живеещите и за нездравословно-живеещите е еднаква! Внушение, че може да правиш каквото си искаш и ще живееш еднакво, каквото и да правиш. Внушение подиграващо се с отговорното, здравословно отношение към живота (и гледам много хора чак го харесали! Простотия до шия!)

Роза Асенова: - А, стига де. Не насаждам никаква идея на никого. Това е закачка, и тези, които са го споделили я разбраха. А НИЕ не влизаме в тази рубрика, храним се и живеем здравословно. Вярно ти казвам.

Me:  Роза Асенова , пак не съм прочетен правилно. Прилагам цитат: "Роза споделила едно, което насажда идеята...", значи "то" (споделеното, среден род) насажда идеята. А аз реагирам на много от нещата, които споделяте - на добрите с добро, на лошите с противопоставяне. Не може винаги за всичко да сме на едно мнение и е наивно да се очаква нещо подобно от когото и да било. А онази закачка е в стил "Смъртта се смее на хората, които не вземат наркотици. И наркоманите, и ние ще живеем еднакво." Това човек да се шегува със здравословния начин на живот е недопустимо. Още по-зле и от онова да се споделят постоянно водки и ракии в профила и хората да викат: "Ами той докторът даже щом пие на корем, значи не е опасно за здравето!" В Гърция топ 2 причини за смъртта са тютюн и алкохол, а 10% от населението на гърция вече е зависимо от алкохол. Нещо такова е и в България, предполагам. И ден през ден некролозите валят!

Иван Русев: Разбрах го , но рекох да добавя малко пояснения ,относно фалшификатите в аптеките !

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About a philosophy article
« Reply #94 on: March 17, 2018, 04:00:57 AM »
К: Г., виж ако искаш дали е подходящо за сайта ми в "Път и светлина". Опитах се да го осмахнотея, но това с тийнейджърите май идва малко шаш...

Me: Довечера, след като изпълня уроците, ще го сложа! Сега бягам, че окъснявам!  :)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About the neologism "fatheress"
« Reply #95 on: March 17, 2018, 04:33:16 PM »
 Петко Хинов:  Във връзка с новговора и неговите неологизми, вчера попаднах на следната дума: fatheress. Нещо като баща в женски род. Не се сещам как да се преведе на български. Татка? (но това съвпада с винителната форма в по-стария ни език). Бащия (но това на нищо не прилича). Ето каква сила е езикът като пазител на светоглед и съзнание! На български такава сглобка поне на мен ми изглежда невъзможно... Въпреки че, знае ли човек? Да не подценяваме овчекожото вълчинство!

Me:  Какво по-лесно от това - бащарана (по аналогия с мъжкарана) :). Най-джендър е така!  ;D

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Me:  Винаги съм го казвал, че в днешно време да живееш в Пекин или друг подобен китайски град си е равносилно на самоубийство. Ако, недай си боже, ми се наложи да живея на такова място, предпочитам да отида някъде в Европа дори (която за мен е синоним на "ужасия" в днешно време), че даже и някоя африканска страна, но не и там. Все повече ракове и др. проблеми има в Китай поради замърсеността на въздуха! Затова живея много бедно в южен Китай (с под 3000 юана доход на месец), но поне на чист въздух и на топличко.

Петко Хинов: Къде в Южен Китай?

Me:  Петко Хинов , в моя случай (от дълго време) е 海南省,海口市。Иначе имах предвид, като цяло, че в КНР има и по-чистички места (откъм въздух), но там не ходят много хората, защото живеят бедничко и ги няма големите Пекински, Шанхайски, Гуанджоуски, Шендженски, Чунцински и пр. заплати. Налагало се е и на заем да живея до заплата, понякога, но поне съм с чиста съвест, че не съм си подложил дробовете на рак и тялото на всякакви други болести, живеейки на места, където всякакви химии се носят из въздуха. Просто съм на принципа “健康第一!” ("Първо здравето!"), че вече почти преполовихме половината (биологичен) живот и искам да поживея по-дългичко на този свят... А доста китайки ми викат, че съм бил 屌丝 /лузър/ (защото са меркантилни и утилитаристични до крайност), но аз си знам тъй - по-добре по-малко богат, но здрав, отколкото богаташ с рак.

Петко Хинов: Geser Kurultaev, Хайнан! Мечта! :)

Me: Петко Хинов, то нали му казват “琼”, но някои местни на майтап му викат, че е по-скоро ”穷“. :) Накратко - природа, въздух - да; приходи - не толкова... (е, ако човек е инвеститор - друга работа; но за обикновения човек на заплатка - не...)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About the history
« Reply #97 on: March 28, 2018, 10:53:55 PM »
(Роза Асенова сподели) "Защо никой не го спомена?!?
На този ден България при цар Симеон I завладява целия Балкански полуостров."

Антоанета Гатева: "Става тъжно и все по-тъжно.?!"

Slavka Pavlova Petkova: "Защото се гледат турски филми вместо филми за нашата история!"

Me: " Завладява. Когато са нашите завладяват - супер приятно. Нали? Когато са съседите завлядяват - лошо... Двоен стандарт. А всички сме първом ХОРА! Ей! ХОРА!!!"

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About the silence
« Reply #98 on: March 28, 2018, 10:58:01 PM »
Me: " Тишина! Браво!!! Да се радва, че поне може да се наспи, а не да спи на ПРЕСЕКУЛКИ по 2-3 часа и после ПАК на работа, ПАК на работа, пак и пак, и пак!!! И недоспиване!... И защо?! Защото сме синове и дъщери на БЕДНИ и НЕПЛАТЕЖОСПОСОБНИ родители, които не могат да ни осигурят дори поне 2 стаички! (А и, разбира се, защото ние не сме способни, в капителистическите условия на живот + разни протекционизми, да си осигурим по-големи доходи!)... МЪКА! МЪКА!!! Един се оплаква от тишината, а друг МИЛЕЕ ЗА НЕЯ!!!
"

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About the books
« Reply #99 on: March 28, 2018, 11:01:34 PM »
Me: "Това още Димитри Иванов го каза на Костов..." (за "два вагона книги").

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About a Christian or maybe a pseudo-Christian
« Reply #100 on: March 28, 2018, 11:20:22 PM »
Katya Sofronieva сподели спомен.
26 март в 20:58 ·

Виж, Гесер, докъде ме беше докарало... всичкото лошо... :D :D :D
Преди 5 години

Katya Sofronieva
26 март 2013 г. ·

Непоносимо. Невъзможно. Тегота. Накрая го реших. Той просто някак дойде при мен. Казва се Мохамед. От Сирия е. Изключителен е във всяко отношение, приказен готвач, добър слушател. Натъжава ме факта, че не мога да го прегърна, нито да чуя гласа му. Той е невидим. И е християнин. От невидимостта боли...

+

"Тогава видях един роднина на мой приятел, който има магазин и често бях там, при него и съпругата му.
Много мили хора.
Много го харесах, измислих си как се казва, от Сирия е, но живее в РБ.
Колкото и да се опитвах, не можах да си самовнуша, че го има в живота ми, а ми се щеше да започне да ми се привижда вкъщи, но не ми се получи.
Отказах се да опитвам да откача по този начин още на първия месец.
Ако знаеш как ме погледна... Изгорях тогава от пръв поглед.
Но мина бързо... :)"

Me: "Само един мъничък въпрос - като е християнин, как е "Мохамед"?!..."

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Some humor
« Reply #101 on: March 29, 2018, 12:50:58 AM »
Катя Софрониева: "НИКОГА
не
сваляй
ГАРДА!!!"

Me: " Аз никога не съм свалял гард. Само мацки се опитвам да свалям."

Katya Sofronieva: "Аз го вдигнах гарда още повече, само внимавам, че и така ще ме изненадат... :D
Иначе засега свалям всичко, което се появи и му давам котешка храна. :)"

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About a Chinese translation
« Reply #102 on: March 29, 2018, 01:10:04 AM »
Петко Хинов
22 март в 00:16 ·

Това, струва ми се, е приложимо и в междудържавните отношения:

彼無望德,此無示恩,窮交所以能長;
望不勝奢,欲不勝饜,利交所以必忤。

Да не изискваш да ти сторят добро,
да не напомняш, че си сторил добро –
това подхранва дружбата на бедните.

Да очакваш да получаваш без край,
да си ненаситен в желанията –
това непременно съсипва дружбата по сметка.

(«Съкровени записки край прозорчето» от Чън Дзижу, дин. Мин, превод мой [чернова])

Me: "За да спечелиш сърцето на масовия читател, трябва последното да го преведеш по-добре; предлагам "...съсипва келепира и далаверата". (Шегичка :) )"

Петко Хинов: "利交"

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About Chinese language and some Chinese words
« Reply #103 on: March 29, 2018, 02:12:45 AM »
Петко Хинов: ""Шъ" си тръгваме като произношение е възможно май само в България :~"

Me: "Стана ми интересно (просто като на скромен любител-лингвист) - имаш предвид, че при много народи подобно съчетание е невъзможно или трудно ли?"

Петко Хинов: "Geser Kurultaev Такова ъ в shi няма :)"

Me: "Петко Хинов, е да, а и зависи кой го изговаря... наслушал съм се на диалектни и дразнещи путунхуафилското ми ухо изговори - напр. "съ", "ши", "си"... А най-много не харесвам 儿-кащите северни, но... това е положението (и най-малкия ми "проблем")."

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About the life, love, sleep, etc.
« Reply #104 on: March 29, 2018, 02:35:27 AM »
Katya Sofronieva
29 март 2014 г. ·

Не. Не мога да намеря вик. Нито звук. Нито шепот. Няма път. Има гняв. Има ужас. Тясно е. И няма небе. И няма земя. И никой. И нищо. Бягам. Но той живее в мен. Не бягам. Как искам да го видя само още веднъж. Как искам да го прегърна само още веднъж. Как искам да излае само още веднъж. Как искам да се върне. За втори шанс. И моля. Накъде.

Me: " Ще цитирам едни друг човек, в подобна ситуация той писа: "А дали жената се замисля какво той иска?" (По повод, че една дебелана се жалваше, че не можела да си намери нито един мъж, а имала потребности. Та онзи попита: "А тя интересува ли се какви са на мъжете потребностите или всички са й длъжни, въпреки отблъскващия вид, просто защото тя иска?") Надявам се да е било полезно (споделям опит), макар че е близко до акъла."

Katya Sofronieva: "Става въпрос за кучето ми!"

Me: "Прочетох пак и видях, че било "излае", което прочетох грешно като "излезе". Който спи само по 4 часа на денонощие, почва да пропуска някоя дума; знаеш как е..."

Katya Sofronieva: "Дано се промени при теб шумаът най-сетне..."

+

" Шумът да го няма..."

Me: " Кога повече, кога по-малко... Виличките, тихите, в съседство само на етаж ги давали - по 4000 юана/1000 лева на месец. Само за много богати хора... И тъй..."

Katya Sofronieva: "Лоша работа.
Защо не опитваш с обява, но вероятно си го правил, или на някакво по-дългосрочно изплащане...
Човек за сън е готов на всичко. Ако има някоя мацка, така, с повече възможности, да я омаеш и да спиш някъде почти без пари.
Вече луди неща взех да те съветвам, но какво да правиш, къде да се денеш...
Наистина си е зверско китайско мъчение това..."

+

" То така или иначе...
Малко прекалих с мацката, ама какво да измисля..."

Me: "Ще видя нещо през лятото, например работа в друг град. Важното е, че постоянно мисля варианти и опитвам. :)"

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.