☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯

☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: Chats  (Read 64945 times)

0 Members and 29 Guests are viewing this topic.

MSL

• Философ | Philosopher | 哲学家
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +823/-0
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About some crocodile head soup with corn
« Reply #45 on: May 03, 2017, 09:17:19 PM »
About some crocodile head soup with corn:

Иван Русев: Интересно за хора с кулинарна насоченост !

Роза Асенова: Благодаря ти, приятелю за информацията на непознатите (за мен) кулинарии от далечни страни. Много се впечатлих от деликатесите им. За мен най-приемливо е крокодилската глава, защо не, като при нас има свинска, телешка, агнешка, кокоша ... Много впечатляващо, а и снимките са с високо качество.

Me: Нали? :) И аз това си мисля. Какво си викат хората на някои места: "Я дай днес да сготвим една крокодилска главица!" Хаха! :):) И аз за първи път го видях това. Не знам откъде е, сигурно някъде из Югоизточна Азия.

Румен Русев: Напомни ми за "Индиана Джоунс и храма на обречените" - сладолед "маймунски мозък"

Me: Нещо подобно, да. Около нас (района в Южен Китай) най-екзотичното е варени пашкули от копринени пеперуди (и много магазини и ресторанти за кучешко месо, естествено).

Иван Русев: В Либия сварих една камилска глава и се получи много добре - имаше вкус на телешко . + И в България добре върви кучешкото , но не се обявява , вкарва се в каймата и затова човек се чуди , защо на някои места кюфтетата са така стегнати и вкусни ! + Но в сериозния контекст , за елитните ресторанти в Азия , кучета , котки , плъхове , змии хлебарки и т. н . се отглеждат във ферми , под ветеринарен контрол както тук си отглеждаме агнета и кокошки . Е , в евтините закусвални вероятно се транжират помияри от улиците , но на всеки според кесията !

A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About Hitler, Argentina, etc.
« Reply #46 on: May 03, 2017, 09:24:37 PM »
Me: Най-после нещо по-състоятелно, историческо и без нацизъм!

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About the Bulgarian and Turkish history
« Reply #47 on: May 05, 2017, 01:47:05 PM »
About the Bulgarian-Turkish history.

Иван Русев: "Не било Робство , а присъствие- съжителство ."

Me: "В научните среди най-правилно се използва ВЛАДИЧЕСТВО - точен, безпристрастен научен термин. Или "под Османска власт". Какво "робство", при положение, че разни чорбаджии, някои помаци (приели Исляма българи) и пр. са живели по-богато и/или с повече власт от средния турчин?! Някои даже са достигали високи постове и са командвали обикновени турци. Има ли друг народ по света, който е бил под чужда власт, на който толкова да му се нрави да се самоунижава като "бивш роб"? Че те в някои селища даже легално са имали право да носят оръжие българите! (А за 1913 - това вече е след Освобождението и е в резултат на Първата Балканска война. България с още няколко държави напада Османската империя и трепят османлии, а османлиите на свой ред трепят българи и др. После пък другите се сбиват с България, а Османската империя се включва да си вземе обратно загубеното - и пак кръв. Това е положението. А то и в днешно време е така, само дето не всеки му е хубаво да се има за "роб".)"

Иван Русев: "Това е полезно да се прочете !Нали и Иван Хаджийски коментира , че ,,Българите не са се напрягали особено да се освобождават от турското робство 500 г , защото са си живеели добре ,,"

Me: "Някои руски войници са се чудили от какво точно освобождават българите като са виждали колко имот и добитък имат (а по онова време още руснаците си имат КРЕПОСТНИ селяни). А един китаец се учуди, че българските селяни можели да правят цървули от свинска кожа - "Колко богати хора! Имали са сигурно във всяка къща прасе по онова време!!!"... Та, като цяло стандартът не е бил толкова нисък (щом даже чорбаджийство се е появило и щом някои даже са ходили да учат в чужбина). Просто никой не сравнява с положението в другите страни, за да види, че не е било "роби"."

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About Batak and its history
« Reply #48 on: May 08, 2017, 11:14:31 PM »
Иван Русев: "На 5 май 1876 г Баташкото въстание е потушено от башибозуците със зверско клане и изгаряне на живи хора.."

Роза Асенова: "Цял ден по медиите слушам за новото правителство, валежи и градушки и за Тръмп. Но никой не спомена за кървавото Баташко клане, което разтърси цяла Европа. А Църквата ги канонизира масово за светци. И какво от това?"

Иван Русев: "Народа коли агнета за Гергьовден , а , че на този ден турските башибозуци са изклали и изгорили целия Батак ?? Разсейва се човек . . ."

Me: " Само 1 добавка: БАШИБОЗУКЪТ не е съставен само от турци (това го казвам, за да не се чувстват унизени днешните турци, които нямат вина, че прапрапра-някой си бил българи и други, а и, за да се знае ИСТОРИЧЕСКА ИСТИНА). "Башибозук" е нередовна "армия" съставена от албанци, черкези, туркмени и даже африканци (чернокожи). Освен това по онова време е Османска империя (Османия), а не Турция, та още по-малко връзка има с някой си днешен турчин, който даже може и да е българофил (в Република Турция доста турци имат приятелско отношение към българите). Та, добре е да се знае историята, но не е добре да се нагнетяват отношенията между народите - подобно на днешни китайци, които мразят днешни японци, защото ЕДНО ВРЕМЕ японци изклали много китайци. Излишна работа. Колкото до църквата - ами тя е горила също хора и то от нейните си (по народност), та ако говорим за "грехове" - не е много по-назад."

+

" И тука ще го пусна (а след няколко дена и ще го изтрия, за да си го прехвърля само в нашия сайт, ЗАЩОТО МНОГО МРАЗЯ ДА ПРАВЯ АМЕРИКАНСКИЯТ ЕВРЕИН ЗУКЪРБЪРГ И НЕГОВИТЕ ХОРА БОГАТИ, при положение, че си имат милиарди!). Значи ето какво пускам: "Само 1 добавка: БАШИБОЗУКЪТ не е съставен само от турци (това го казвам, за да не се чувстват унизени днешните турци, които нямат вина, че прапрапра-някой си бил българи и други, а и, за да се знае ИСТОРИЧЕСКА ИСТИНА). "Башибозук" е нередовна "армия" съставена от албанци, черкези, туркмени и даже африканци (чернокожи). Освен това по онова време е Османска империя (Османия), а не Турция, та още по-малко връзка има с някой си днешен турчин, който даже може и да е българофил (в Република Турция доста турци имат приятелско отношение към българите). Та, добре е да се знае историята, но не е добре да се нагнетяват отношенията между народите - подобно на днешни китайци, които мразят днешни японци, защото ЕДНО ВРЕМЕ японци изклали много китайци. Излишна работа. Колкото до църквата - ами тя е горила също хора и то от нейните си (по народност), та ако говорим за "грехове" - не е много по-назад.""

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About the contemporary BG politics
« Reply #49 on: May 08, 2017, 11:18:18 PM »
Иван Русев: " А ,, Двама умират , сто им го завират ,, е цитата от устава на Б С П .
"

Me: "Нищо. То сега ГЕРБ ще ви го извади... през носа. Пускайте пак за тях, плюйте по БСП-то, щом така ви харесва. Демокрация, нали..."

Иван Русев: "Иван Русев
Иван Русев Както БСП , така и ГЕРБ се издънват многократно , но главата на българина е чукундур и не увира !28 г . си блъска главата в политическият ,, препъни камък,, гласува за негодници и крадци и после плаче , че гладува !!!"

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About a double standard
« Reply #50 on: May 08, 2017, 11:20:25 PM »
About a double standard: " "Педерасткото", а? Я, онези които направили забележка, че съм писал "да инвестираш в апартамент и като паднат цените - един голям х.й!" да се намесят пак как не е прилично да се говорят цинизми. Двоен стандарт, та дрънка!"

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About why it's better to write for yourself
« Reply #51 on: May 08, 2017, 11:45:25 PM »
About why it's better to write for yourself, than to donate for free your content to FaceBook (or others):

Иван Русев: http://www.seo-forum-seo-luntan.com/other-languages/to-ote-k-(ek)-kak-ete-at-oatte-o-oat/msg32117/#msg32117  Идеална , прозрачна информация за потребителите на Фейсбук - това не се знае от повечето ползватели !

Me: "Хората просто не схващат, че колкото повече ползват това и му даряват БЕЗПЛАТНО съдържание, толкова повече американският евреин Зукърбърг и хората около него забогатяват от труда на бедни като нас и вас. (Аз затова, пак казвам, пиша тука, колкото да прочетет, но после го копирам в моя си сайт и тука се изтрива. Много мразя да давам на хора, които и без това си имат пари!)"

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About USSR, Lenin, Russians, etc.
« Reply #52 on: May 13, 2017, 02:09:34 PM »
Иван Русев: "На 10 май 1938 г е родена Марина Влади - френска актриса , певица , писателка , третата съпруга на Владимир Висоцки ."

Роза Асенова: "Третата и последна съпруга."

Marian Nikolov: " Марина Владимировна е от руски белогвардейски произход. Потомка на спасили се от другаря Владимир Илич Ленин и Октомврийската революция с нейните бесове и погроми над руснаците с добър произход. В СССР простолюдието се е развихрило и е унищожило сума свестни руснаци, които не са успели навреме да се спасят. Париж е притегателен център за много такива издигнати руски хора. Нека си спомним и за Лев Трояновски, спасен като малко момче от родителите си, избягали във Франция и известен като великият френски писател Анри Троая, член на Френската академия на Безсмъртните. Великият Морис Дрюон също е от руски произход. Спасени на френска земя - в родината на Просвещението, република Франция. И същевременно жалко, че тези руски хора не са успели да допринесат за своята Родина - Русия, традиционна жертва на свирепи диктатори начело и прогонила много свои великани."

Me: " Ако царизмът е бил толкова успешен, нямало да има толкова привърженици на Революцията. Защото то революция само с пари не става - иска се и ЧОВЕШКИ ФАКТОР + НАРОДНА МАСА, за да е успешна. Факт е, че Русия е една от най-изостаналите европейски страни, а след това СССР достига едни от челните места в света, под мъдрото ръководство на някои от партията. А руснаците - ами те си емигрират ТРАДИЦИОННО. По времето на царизма, примерно, колко интелектуалци са били "мигранти" във Франция, Германия, САЩ, че дори в Китай и Япония. Така че, при един ЦЯЛОСТЕН поглед върху историята на Русия (+ етнопсихологията на усреднения руснак) показва, че това което е станало във въпросния ПЕРИОД не е с нещо много по-различно, отколкото през останалите."

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About the ethnic stereotypes
« Reply #53 on: June 01, 2017, 01:40:44 AM »
  About the ethnic stereotypes (ethnic stereotype, national stereotype, or national character), in Bulgarian (including shlyokavitsa):

И на български малко пояснение - относно етно-стереотипите (на български, включително и на шльокавица):

Иван Русев
11 май в 21:28 ·

Конкурс по ДЖЕНТЪЛМЕНТСТВО . При французина идва момиче , налива му шампанско , поднася ягоди . Французина подава 500 франка и казва - във Франция който работи го награждават ! При англичанина идва момичето , налива уиски , поднася черен хайвер. Той подава 1000 паунда с думите - във Англия който работи също го награждават . Момичето идва при Ганьо Балкански , който заповядва - режи салатата , наливай ракията , изпери ми чорапите ...После преобърнал момичето и като го ,,употребил ,, казал - А в България , който работи го е* ат !

Nikolay Noev: Усобенно

Ayshe Isik: XA XA XA..KATO VITS E SMESHNO.....NO V REALNOST.....I FRANSUZINA...I ANGLICHANINA..E...T....NO PO-DELIKATNO....USESHTASH SE NO MNOGO PO-KASNO...PONIAKOGA I GODINI MINAVAT...INACHE VIE OTKADE SHTIAXTE DA GRABNETE VSICHKO TOVA OT...ZAPADA??VSE OTNIAKADE SHTE VIDI CHOVEK...DA OTKRADNE PARVO IDEATA..POSLE VSICHKO DRUGO...AMA VSICHKO....

Ayshe Isik: AKO SE ZAMISLI CHOVEK....PARVO PUSNAXA EDNA MUHA ...DEMOKRASIA....POSLE SE PLAZNAXA I OGRABIXA VSICHKO KOETO IMATE...POSLE ..GLOBAL ECONOMI SHIT..I SLOJIXA RAKA NA VSICHI PARI....POSLE OTKRADNAXA SPESIALISTITE VI...BOLNISITE OPUSTIAXA..SEGA KAZVAT SHTE SI PLASHTASH LECHENIETO...T.N.. SEGA VI KUPUVAT ZEMIATA..... E?????kakvo ostana??? grobishtata s treva do krasta....ama da e samo pri vas....neizbejno se zamislia chovek.....otkade idva tova kovarno zlo????i koga i kak shte se spre???

Аз: " Айше много правилно е забелязала основните тенденции! (Тя и добре пише на английски гледам, та явно има опит и извън България; а и българският го пише добре, макар и на латиница). В такава една насока трябва да се разсъждава - НЯМА народи/етноси - всичко е, ОСНОВНО, ТАКА: - БОГАТИ и БЕДНИ, ЕКСПЛОАТИРАЩИ и ЕКСПЛОАТИРАНИ (останалото е вторично: примерно дали вярваш или не вярваш в божества, дали си умен или си простичък и пр. Нямаш ли КАПИТАЛ - все тая какъв език говориш, каква история си учил, дали харесваш тоя или оня политик)."

Ayshe Isik: za sajelenie ili za moe dobro..ne jivea ..veche35 godini..veche i ne mislia na BULGARSKI...no oformiashtite mi godini minaxa v BULGARIA..obrazovanieto si poluchix v BULGARIA......tova koeto e vlezlo v glavata na chovek....edinstvenno nego ne moje nikoi da ti otneme....to ostava do grob.......bix besedvala s chasove na tema..koi e jentalment.. koi ne e...predi godini kogato za priv pit vliazox v angliiskoto posolstvo....mijit koito mi napravi intervuto beshe strahotno izlaskan chovek...s hubao postrigana kosa i brada...drexite presovani...t.n..silno vpechatlenie mi napravi kak vednaga zabeliaza spiashtata mi dashteria v rasete mi...pomogna mi da sedna po-udobno..interesuva se kolko chasa sme patuvali..predloji mi kafe i togava minaxme na temata zashto sam tam....togava si pomislix....kulturni hora istinski jentalmen....i si pomislix....na po-hubavo miasto shte otidem........no kogato pojiveesh malko nadaleche ot bai GANUSHTINATA zapochvash da chuvstvash ...che si sviknal s nea..che dori ti lipsva...i che ne vsichko koeto izglejda dobre.......e vsashtnost dobre za tebe....no vseki izbira svoiat pat..po tozi pit...ostariava..pomadriava..zapochvash da se pitash....dali ne platix skapichko za tia ,,promeni'' i KOI KOI E VINOVEN ZA VSICHKO KOETO SE SLUCHI..??ne samo na men ne samo na BULGARITE SLED MENE....tova e globalno....tova e malchaliva voina...bez orajie bez bombi..........i dokato ne urat milioni.....horata niama da proumeat...kakvo tochno stava????v BULGARIA

Аз: " Етностереотипи ("всички" англичани са джентълмени; "всички" китайци умеят кунг-фу и т. н. ...), които само децата и по-безопитните имат. Ясно е, че не всичко е розово по света, да... Аз също съм в чужбина (Китай) от над 13 години, но Ганьовщината никак не ми липсва. Даже се радвам, че я няма много-много наоколо (не, че няма простотия от друг характер, разбира се - идеално няма никъде; важното е да сме на възможно по-доброто, а не в упадъка)."

Иван Русев: Вярна е всяка дума - специално тук открай време управляват бивши и настоящи бандити и не случайно западните - че и наши медии - квалифицират региона като развъдник на организираната престъпност , рай за корупцията , наркобизнеса и тарфика на нелегални чужденци . Ето по какви показатели сме ПЪРВИ в Европа .Което се хармонизира успешно с неграмотността и бедността.

Аз: " Писах на Роза Асенова, че разни австралийци, канадци и пр. усещат българската народна песен като арабска, турска, въобще като ориенталска (преди време Йълдъз Ибрахимова беше говорила нещо, че като пее българска песен в Турция си мислят, че е турска и обратно). Добавям само, че китайците оприличават българските народни песни на нещо или от уйгурите (също ориенталски лад) или на японско (вероятно заради фонетиката, защото има на български примерно "Р" като на японски, а на китайски няма "Р"). Та, с една дума, основно Ориент/Западна Азия е възприятието за бг-музиката от външа гледна точка, но специалистите може и да долавят разлики. (Щом българският химн е по еврейска мелодия и повечето българи го усещат родно, няма спор, че ориенталщината си е доминираща). Ама какво толкова? Никой не е доказал, че испанската музика или френската са по-висши от еврейската или персийската... Карай да върви."

Иван Русев: Добре , ще го види утре , а аз гледам Евровизията - последните 10 се състезават за първо място - има българин . Не е много интересно.

Роза Асенова: Съгласна съм с всички вас, но нека отбележа, че стереотипа отличава отделните общности. Така в България народната музика, която е дори различна в отделните български общности - шопска, тракийска, родопска и т.н. Спорта, и по-специално тежко-атлетиката, борбата, от младите - математици, физици и т.н., които веднага ги "прилапват" в САЩ, като им създават най-добри условия за развитие. Та, де, всички тия успешни българи са най-добрите ни посланици по света, а щатните такива, ми се струват излишни. Но в случая, не е важно какво мисля аз.

Аз: Розке, като им пях народни песни от България, австралийци, шотландци, кандци - ДО ЕДИН рекоха, че им прилича на: АРАБСКО, ТУРСКО и пр. Много от БГ-народните песни са с ОРИЕНТАЛСКИ ЛАД (т.е. приличат на еврейски, ирански, турски). На българска почва може и да не се усеща, но отвън наистина се усеща. Просто смени българските думи с персийски, узбекски, еврейски и... нищо толкова "типично българско" не остава. В същото време, например, Казанско-татарските мелодии, ако са БЕЗ думи, китайци ги оприличават на "нещо от Шанхай", примерно, защото са с доминиращи ПОЛУТОНОВЕ. Иван Русев (Георги Русев) Иван Русев и Георги Русев може да дообяснят малко по темата. --- За борбата: това е доста Евразийски спорт - има го като кюреш/кураш (и други форми) сред много тюркски народи (родствени на прабългарите) и чак до Корея и Япония (като сиръм на корейски, шуай-дзиао на китайски и други). А математика, физика - там е още по-международно. --- За прилапването - то сега всеки опитва. В Китай, в последно време, също имат програми да привличат разни професори и други - с големи заплати и пр., та, който има нужда от пари и/или друго - отива, мести се. (Например има хора, които от САЩ се местят в Китай, защото тук им давали повече пари или просто им омръзнало в САЩ... може да имат и други мотиви, не мога да знам всичките.) Просто си има хора, които ще отидат където и да е, ако им удовлетворят повече от потребностите по "Пирамидата на Маслоу" ( https://bg.wikipedia.org/…/Пирамида_на_потребностите_на_Мас… )... --- И тези "посланици по света" - ами то хубаво, НО някои чужденци, НЕ ВДЯВАТ И НЯМА ДА ВДЯНАТ. Примерно един англичанин ми говореше за някакъв български футболист, че направил добро впечатление. Канадец - за някакъв съсед-българин, че бил много готин човек. Австралиец - че имали цяла улица с българи с магазини и от малък имал добри впечатления, НО разни други си знаеха само: "България! Ааа, Източна Европа! КУРВИИИ!!! Много курви и проститутки от там! Много секс!"... Така че - такива математици, физици и пр., дето казваш - само за по-образовани и по-тесни среди. Ами с китайците не е ли така? Примерно всеки ще ти каже поне 1 китайски ресторант или нещо подобно, ама трудно ще ти изброи поне 2-ма китайски учени. И така. Днес едвам гледам след поредния изнурителен трудов ден (за малко възнаграждение), та може и леко да съм бил оф-топик, но това е - давам най-доброто от себе си. :)
Пирамида на потребностите на Маслоу – Уикипедия
е йерархична система на потребностите на…
bg.wikipedia.org

Nikola Panayotov: NYAMA NUJDA OT KOMENTAR

Ayshe Isik: tochno se izrezi...prelapva...a tezi roditeli dokato gi izuchat tezi desa kakvo prejiviavat..te si znaiat......

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About Hristo Botev (Христо Ботев)
« Reply #54 on: June 27, 2017, 01:53:50 AM »
 About Hristo Botev (Христо Ботев):

Me:  Има и разни други версии - например, че го простреляли, защото предлагал да се оттеглят към Сърбия като видял какво е положението, ама останалите главни не искали, защото така щели да излезнат страхливци. Заслужава внимание и тезата на Стефан Стамболов (подкрепена и от Георги Марков - тук http://www.segabg.com/article.php?id=857051), че по-късно са щели да го убият пак (или поне да не види бял ден. Ако някой е просто патриот, но не е чел история - ще дам 2 примера: кап. Петко-Войвода и брата на Васил Левски. Особено последният завършва дните си в освободена България по-зле от много българи по време на Османското владичество). Та, работата е в това, че българи, турци, гърци, китайци, японци, ескимоси - никой не е идеален и се намират всякакви хора навсякъде. (А и по онова време някои не са си давали точно сметка, че са под чуждо владичество. То и сега е така! Колко от вас, които четат това си дават сметка, че много от държавите в Европа всъщност са полуколонии и са подвластни на САЩ и на Брюксел под различни форми?)

Иван Русев: От всичките десетина версии и свидетелски разнопосочни показания от останалите 76 живи четници нещата се свеждат все до българско участие. Въпреки това Ботев си остава национален герой , велик поет и революционер !

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About a Korean trot song
« Reply #55 on: June 27, 2017, 02:04:58 AM »
  About a Korean trot song: (1988년 나훈아 - 무시로)

Една от 1-те песни от корейците в Либия, останала завинаги в спомените. (One of the 1-st Korean songs that I heard thanks to the Korean workers from S. Korea in Libya, where I was too.)

Сега вече знаем и кой е певецът! (Now I know who is the singer!)

Иван Русев: И е добър певец ! (Ivan Rusev: "And he is a good singer!")

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About a Crimean Tatar song
« Reply #56 on: June 27, 2017, 02:15:09 AM »
 About a Crimean Tatar song:

(Asan Bilâlov ve Aliye Yakubova - Asan ağa )
Кримска ТАТАРСКА песен (с изключение на езика - направо като българска народна).

Me: Да се обърне внимание на акордеона!

Иван Русев: Да - като моя , модел ,,SUPITA,, с акустична кутия , ръчна изработка !

Иван Русев: Ето и ,, братовчедката,, на същата песен , само агата не е Асан , а Осман !

Me: Едно време Кримското ханство на татарите е било васал на Османската империя и явно това е била някаква обща песен в "региона"... Интересно.

Иван Русев: Има нещо много общо.

Me:  Може да е османо-турска песен и да са я копирали подвластните сърби, татари - но, като цяло - интересно: аз писах преди, че от Балканите до Синдзян-Уйгурския район и оттатък в Китай - всичко е със същото ориенталско звучене.

Иван Русев: Както ,, Ясен месец ,, на Сава Попсавов - всички имат претенции да е тяхна песен - има я на турски , македонски , сръбски - в цяла Източна Европа и в Сърбия една журналистка - изследователка на фолклор - като казала , че тая песен е българска , в една кръчма сърбите без малко да я набият - има го скандала на видео .

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About an alcoholic drink and cherries
« Reply #57 on: July 02, 2017, 02:54:18 AM »
 A chat about an alcoholic drink and cherries:

Иван Русев: Спомени , мечти , къде е вашата сладост ? Но , ако някой ви каже , че в събота, Узо с череши не върви , изобщо не му вярвайте ! Наздраве !

Nikolay Noev: От мен да го знаеш - изстудено ли е и с коселици става!

Иван Русев: Ето , това е ,, Да му разбираш ,, Наздраве за ценителите от гр . Бяла - това е от същата ,, реколта ,, - с тъмно руси череши !

Me: Както са казали някои: "ОтживЕхте си вие!" ;D ;D

Иван Русев: Да - черешите от 40 лв . паднаха на 6 - понеже са вече пред изгниване. ;D ;D

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About Spartacus
« Reply #58 on: July 05, 2017, 11:36:22 PM »
 About Spartacus: Цвета Кирилова:
26 юни в 21:59 ·
"Аз съм от поколението, което е чувало много истории за Спартак, не знаех, че той е българин. Трябва да го заявите на висок глас- Спартак е българин, заяви генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай във връзка с подготовката на Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм.

Що се отнася до траките – имате фантастична възможност. Целият свят знае за гърците, египтяните, римляните, инките, маите, но малко хора обаче знаят за вашето местно население. Това, което имате, е златна възможност. Никой друг не може да има претенции към това културно наследство, освен вас. Историите са забележителни. Вие сте един от най-важните народи в световната история“."

Me: Ненаучен пантракизъм ("каруцата пред коня"). Научно по темата от мен: http://www.seo-forum-seo-luntan.com/other-languages/ao-e-e-too-a-e-kaa-e-atak-e-a/

Роза Асенова: "И все пак, нещо тракийско не е ли наследено в българите. Македонците претендират за Ал.Македонски (само, че е от тяхната земя), гърците - претендират, че са елини и т.н. Нека има нещо романтично дори и патриотично за българите, което много ни е нужно в този момент. В никакъв случай не оспорвам Вашето разсъждение и не предизвиквам полемика."

Me: "А, лаф да става. (Аз нали и без това след време ги трия и прехвърлям в моя си сайт, защото не обичам да правя с безплатен труд евреина Зукърбърг по-богат отколкото е.) ТА, по темата - аз съм писал, че имат общо - един от компонентите в етногенеза. Цитирам от линка, който дадох: "...българите са продукт на сливане на няколко народности след 681 година: прабългари, славяни, траки и много други - авари, кумани и т. н." (просто е грешно внучето да се свежда само до дядото; грешно е такъв разнообразен народ по ген като българския да се сведе само до 1 негов компонент.) Лошо няма да има патриотично, стига да е истинско, а не смешно-измислено като на славяно-македонците с Александър Македонски или китайци, които си мислят, че МОНГОЛЕЦЪТ Чингис-хан е китаец. Представяш ли си? Самозалъгването - лоша работа.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About the sport and self-development
« Reply #59 on: July 09, 2017, 01:41:42 PM »
Sport, self-development...

Катя Софрониева: Съвсем не мога в момента да стигна до лични съобщения и да прочета.
Само да ти кажа, че успявам.
С нали знаеш какво и има резултат.
Сега лягам.
Първата ми работа после ще бъде да прочета!
(...много за казване...)... ;) имам...

Вуйчо Ви Мтеора: Целият тръпна в очакване, за да разбера. Може този пост да не е за мен, но и аз имам интерес да прочета трепетите ти. А дотогава - хубава музика предлагам. И нищо повече. Ама какво повече...!?

Me: Аз ще разбуля "тайната" (защото мисля, че това не трябва да е тайна, а дори повод за гордост) - става дума за това, че с Катя (моя колежка от СУ-то) сме си поставили за цел да спортуваме и да се храним по-рационално, за да влезнем в оптимална физическа и психологическа форма. Макар и от 13 години да живея на над 10 000 км. разстояние от БГ и то трайно (емигрантски), много се радвам, че интернет ни дава възможността да си говорим и дори да си поставяме такива спортни и здравословни цели - да се подкрепяме виртуално и да постигаме резултати! :) Пожелавам САМО ТАКА и МНОГО ВОЛЯ! А за "много за казване" - ами все ежедневни неща - ще почакат. Нито при мене, нито при тебе са спешни и неотложни.

Катя Софрониева: :)

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.