Несвършваемост. Да, тъкмо това ти писах. Даже ако искаш ще ти пратим точно страницата да видиш как са ги ограничили (за обучение, за пътуване, за пряк роднина,... - някакви такива бяха, ако искаш да знаеш конкретно, ще ти пратим всичките, ако ти влизат в работа.)
-
знам, дават ми и на мен тази шитня да я попълвам но съм правил само веднъж
-
Ами както виждаш на самите китайци им забраниха и ограничиха - това е за борба с наркодилъри и разни лъжливи ...-ци - тази мярка поне е оправдана. Иначе за тебе препоръчаха Уестър Юниън от банката (не точно за тебе, но за чужденци по принцип, защото аз бях там и те мислеха, че за мен е цялата разправия).
О, няма да си удържаме - то общо 15 минути костваше за тези 2 дни. Ще й кажа да ти праща пълната сума.
(
Колко човечно постъпвам дори и да не съм (бил) богат тогава.)
Праща след малко.
-
какво ще рече от банка? на място ли? ами да, то няма друг начин, на чужденците не дават да ползват онлайн банкиране
т.е.онлайн уестърн юниън
-
Иначе то си има много причини чужденци да не се задържат много-много тук - и обективни, и субективни: замърсяване, ограничени права... на онази американка даже цензурата й пречела. Накрая аз ще поставя май рекорда за най-дълго пребиваване.
-
ами... виждаш че оставането се случва насила
-
Ами да - те мислеха сигурно, че аз съм взел парите и веднага могат да ми услужат...
Те сега облекчили отварянето на фирми от чужденци, но пак е за БОГАТИТЕ - останалото трудно се оправя... Но и то зависи кой откъде и какъв е. Едно е да си от Сингапур и да си се върнеш на развита държава, друго е да си от Северна България и да се върнеш при Т.-ЦИ, Куката (местния наркобос), циганските банди (които даже нападнаха Куката в заведение), турците с ножовете... Всеки си знае къде му е по-добре и си избира, доколкото може.
(
Това е писано преди години. Не знам по-късно как са се развивали нещата и докъде са стигнали. Като става дума за турци и цигани, визирам само криминално проявяващите се, не всички. Против дискриминация на цели етноси и народи съм! За останалите - без коментар.
А България сега си е с пъти по-добре, като цяло, от неомонархиите, където еднолично се разпореждат както си щат неомонарси и милиони хора пострадват по един или по друг начин!)
Иначе това си беше добро - по нета праща, ти щеше и да даваш някой бонус от по 10-15 юана (колкото тя изкарва от храните онлайн) - по интернет даже не се губеше време и си беше готино бизнесче, ама опира до измама (така както са го направили) и си е риск. А на онази в банката, която вика да сме лъжели сигурно си представя нещата много глупаво или е мислела, че е само за 1 път и "ще мине метър", ама това си е живо слагане на главата в торбата.
Пратихме парите.
-
благодаря, получих
-
(Скрийншот, където стара жена казва, че всичко е (от) заеми.)
Ето ти за удобство всичките Уестърни в Шенджен (ако ще процедираш чрез тях):
...
-
дай ми ако е за удобство тези които са в China construction bank v
西丽
и ако имат телефон да попитате трябва ли нещо специално за уестърна, да не се окаже специалитет някой за чужденци че имат
аз тъкмо съм на път да се боря
мога да пратя на жена ти координати на мястото където се намирам
и съответно ако може да видите най близкото около мен
-
... - на тази Си-ли нищо няма . Само автомат ми даде. Но ето цялата:
...
...
...
...
Прати, че след половин час излизаме за урок.
В случай, че закъснееш и ние вече сме почнали за урока - ето ти по-важните неща: търсенето става тук - map.baidu.com, а банката е 中国建设银行
-
пратих й локация
-
Видях. Ти си на същото място, където и аз съм гледал - ... . Значи най-близкото дава ...
НО това е само АТМ.
Ето ти банка:
...
Под номер 1. Сега ще я видя точно.
...
-
а в банката дали има уестърн юниън?
-
Тръгваш по ЛиъуСиен Дадао и ...
Уестърнът го дава на други места. Трябва да видя за него.
-
да, то ако няма уестърн няма за какво да ходя
-
Май само 光大 и Селскостопанската банка имаха Уестърн.
-
ясно
-
Тези са най-близките:
...
...
-
ясно, ще боря да открия
-
Ами ти първо се ориентирай по големите булеварди - намираш този и после те са на около 600 метра някъде: ...
...
-
Тръгваме. Ако нещо спешно има - пращай на телефона.
-
oki
-
Как мина процедурата?
-
утре продължавам борбата
(решимост) (решимост) (решимост)
-
Що така?! Не стана ли с едно ходене само? Пари, паспорт, бланка за попълване и окей. Така беше по-рано. Сега какво се случва?
-
Нови правила са валидни навсякъде. Трябва да имам карта при съответната банка където ще ползвам услугата на уестърн юниън и за да ми направят трябва да имам осигурителен номер, какъвто в Китай нямам но можело български. Има редица въпроси - ако ида в банка където имам карта пак ли ще ми трябва осигурителен номер, и за транзакцията през уестърн трябва ли ми осигурителен номер, и като учащ как е официалната политика по въпроса с осигурителния номер, и китайските студенти имат ли такъв номер.. също не знам във всяка банка ли дават човек да попълни чуждестранен осигурителен номер или само в тая дето отидох... утре атакувам където бях днес, че днес нямаше време, иначе хорицата са любезни и няма много клиенти, ако не стане - в други ден атакувам строителната банка и така, все в един момент нещата ще се доизяснят. Жалко само че майка ми страда от всичкото но това е положението...
Иначе аз парите ги обменям на едно място, после нося на друго да пратя, та така
-
Аз даже не го знам този номер какъв е и какво осигурява... Ако ти трябва превод на някой въпрос - казвай.
-
шуей хао било....
ами няма, то те самите не знаят, щом секретарката ми ме пита осигурявам ли се тук... а то лошо нямаше, ама ми се струва и че да искам да се осигурявам опциите за чужденци сигурно са ограничени ако изобщо съществуват... това са някакви нови и неизследвани дебри
-
А мен ми е интересно, освен китайци, филипинци, индонезийци, БЪЛГАРИ, дали някои други, от по-развитите страни пращат пари на родители? (Преди западните ми колеги никога не са казвали такъв проблем, а и самите им родители - редовно на почивки, или самите те на работа. Ако си видял обратния случай - кажи, макар че то при теб много рядко има човек от развита държава - май само 3 досега имахте.)
Да. Аз само знам, че ако имаш Зелена карта, тогава осигуряването ти е 100% като на китайски гражданин.
-
а то ти май щеше да кажеш как мога да кандидатствам, и ако случайно взема това с нещо задължава ли ме
-
Не те задължава, но лесно ще я изгубиш, ако не стоиш повечето време в Китай.
-
ами не съм запознат, съквартирантът ми праща на жена си, другото не знам
-