Наистина е километрично, ако някой не вярва, да се убеди... (
продължение от Уикипедията:)
Stricter immigration enforcement
A large scale immigration enforcement sweep was conducted by local police in July-August 2013. Media reports have reported a decline in the local African population since 2014 with stricter immigration cited as one of the reasons.
The system of immigration that had been in place since 2013 in Yuexiu District appeared to undergo change in summer 2018 with media reports that several low cost hotels and apartments in the area had prohibited African guests or singled out passport holders from Uganda and Nigeria, and shops and restaurants catering to Africans had been closed. The Uganda daily Daily Monitor spoke to Ugandans in Guangzhou who reported being advised to stay in more costly 4 or 5 star hotels, and other sources for the newspaper claimed the crackdown targeting Ugandans had followed an increasing number of criminal suspects in China charged with drug trafficking holding Ugandan passports, with the suspects allegedly being Nigerian citizens that obtained Ugandan passports through bribing "rogue" Ugandan immigration officials. A newspaper source described as a "senior government official" in Uganda blamed the Ministry of Internal Affairs for illegally selling Ugandan passports. A spokesperson for the Directorate of Citizenship and Immigration Control, under the Ministry of Internal Affairs, responded that the Uganda passports were stolen or sold by Ugandan individuals.
-
разбирам
-
Some Africans have applied for permanent residency or work permits, but they are the minority. Many are traders on tourist visas engaged in import-export between China and Africa.
Many Africans in Guangzhou have overstayed their visas or are using false passports, causing local police to conduct frequent visa inspections.
-
Та, доста са ги стегнали, защото голяма престъпност сред тях...
(
За съжаление заради няколко процента, да речем 20% престъпници, страдат и останалите като отношение. А то след неофеодализирането и неомператоризирането на Китай, почти за всички чужденци не е лесно, а и за самите китайци с китайско гражданство... (разбира се, по-богатите, могат да се чувстват по-добре; дори война да стане, както виждаме в Русия - богатите се уреждат, могат да избягат по-лесно и пр.) Като цяло, не трябва човек да се предоверява и да бъде в абсолютни монархии, неомонархии и други опасни държави. Избирайте свободни, но и сигурни места.)
АЗ ЗАТОВА И НЕ ЩА МНОГО-МНОГО БГ-ГРАЖДАНИ ДА ИДВАТ В КИТАЙ, ЗАЩОТО ЗАРАДИ 10 ИДИОТА, МОЖЕ ВСИЧКИ ДА ПОСТРАДАТ, КАТО ТИ ТРЪГНЕ ЛОШО ИМЕ, КАКТО Е ТРЪГНАЛО ЗА БГ-ТО В ЗАП. ЕВРОПА...
(
Под "идиота" имам предвид не само малоумни, но и хулигани, които биха потрошили нещо безпричинно, вулгарни хора, които влизат лесно в конфликти с неповикана агресия, както и откровени престъпници.
Разбира се, след като вече Китай заприлича на Северна Корея и Русия, Беларус и др., нямам намерение вече да мисля кой и какво ще ходи там; не се чувствам вече въобще на място в такива страни и нека не влагам излишна мисловна енергия, а да гледам да си оправя личния живот с нея.)
-
така е
-
... ...
И после ще ми разправят, че можело и без да те подкрепят родителите, можело и без пари?
-
не може
-
Питай Ц. Той ще ти обясни, че просто не си направил ПРАВИЛНОТО нещо.
За богатите е така: "Бедните сами са си виновни." (Както и за олигофрените като сина на любовницата на баща ми, дето пише, че "родителите не са ти виновни, че си пълен нещастник".)
Тук имам предвид видовете олигофрени, които са леко дебилни. Ако след обясненията ми, въпросният е разбрал, че не съм пълен нещастник и, че имам човешки качества, може и да си променя мнението, но ако ли не - това си е дебилен човек за мен (предвид и разни други негови мнения/споделяния, които няма как да прилягат на интелигентен човек.)-
сития на гладния не вярва
-
Прости хора... Ц., примерно си ВЯРВА, че му е по-зле от на обикновения работник. И все се питам - като е толкова лошо да си с бизнес, защо не остави бизнеса и да иде да работи на заплатка?
Аз това и на китайци в Китай често съм го казвал - те разправят (някои китайци и китайки), че да си шеф било много стресово. Питам ги - защо тогава шефовете, обикновено, не си оставят или продадат бизнеса и да станат обикновени работници, учители, полицаи...? М? Ами колкото и да е стресово да си началник, явно не е толкова колкото да си подчинен, а?
Ако човек не е много прост, би осъзнал простата истина, че нивото на стрес (както и възможностите за релаксиране и управление на стреса) са по-различни при шефовете, които с парите си могат да си позволят доста повече от подчинените си. Умният човек вижда разликата в нивата на стрес, в нивата на "колко е зле"...-
всеки си вярва че е много зле, това си е биологично
-
Има предпоставки (био-, психо-), но зависи колко си умен. Например аз лесно мога да се съпоставя с останалите и да знам дали съм по-добре или по-зле: все отчитам колко ми е супер (ако ми е): няма сняг, няма скинари, нама цигански банди, няма мутри и стрелби по улиците... В същото време отчитам и кое не е добре - само 1 стая, недоспиване...
Примерно, ако съм Ц., нямаше да пиша такива глупости, че на началникът му е най-зле и винаги бил "последен".
(
Отбелязвам "банди", за да се знае, че критикувам и съм против престъпниците сред циганите, а против всички цигани поради ксенофобия, колоризъм (цветизъм) и други дискриминации, които твърдо осъждам.
А след неоимператоризирането престъпността, беднотията също се поувеличиха в Китай, та не е много за хвалене вече.)
-
-
... (януари 2019, 5 юана).
Може да го разкажеш на виетнамците - български виц:
"Един виетнамец се качил на трамвай. Зад него седнал човек с декоративна маймунка. Животното започнало да дърпа косата на виетнамеца, да го дращи и щипе. Ядосал се виетнамецът, отишъл при ватмана и попитал:
- Ватман, маймуна може вози на трамвай.
Ватманът го изгледал учудено и продължил да си кара трамвая.
Виетнамецът попитал още два пъти и тогава ватманът ядосано извикал:
- Виж кво бе, щом си се качил, остани!"
(
Това като черен хумор го предложих за разказване. Все пак е расистки вицът, малко или повече, та не е хубаво да се разказват такива на хората, независимо дали са виетнамци, каракачани, индонезийци или зулуси.)
-
малко е гадничко, няма да им го разказвам
а и тук ние сме нещо като маймуни сред азиатците
-
Е, много ясно. Аз на майтап... Просто чета вицове, на които попаднах случайно.
"Костюмиран мъж с куфарче в ръка влиза в елитно заведение в центъра на София. Вътре вижда възрастен господин, който ядосано крещи:
- Всички съдии са педерасти! Всички до един са мръсни, долни педерасти!
Мъжът се приближил и заговорил ядосаният човек:
- Господине, моля ви, не говорете така! Не ви отива на възрастта, пък и сме на обществено място!
- Защо, ти да не си гнусен съдия?- попитал човекът.
- Не, аз съм педераст- мило му отговорил мъжът."
-
...
...
(Скрийншотове за Буров ще да са били.)