Километричност ли е... нищо не съм решил. един проблем е че искам да завърша проекта със стелката, защото много интересни неща едва предстоят. ако се прекрати сега става тъпо. А и на този етап с тази липса на статии цв-то ми е слабо. мисля си че може да остана за още малко тук, ама зависи
-
Ами... да. Затова и ти казах да направиш компромис и да напишеш по-слаби статии, колкото да минеш. Има една поговорка, хареса ми и ти я давам: "НЕЩАТА СЕ ПОЛУЧАВАТ НЕ ПРИ ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ВСИЧКО ДА ИМ Е ПЕРФЕКТНО, А ПРИ ТЕЗИ, КОИТО ГО ПРАВЯТ ДОРИ И НЕПЕРФЕКТНО." Тези статии са голяма спирачка за развитието ти. А времето си лети, лети...
(От друга страна пък, ако ги беше написал по-бързо вече нямаше да си в Китай и нямаше как да имаш виза. Та... зависи откъде ще го погледнеш.)
-
те статиите ми и сега няма да са особено силни, а със слаби статии все едно ги няма
-
Ами, 1) Не ми се вярва останалите да са написали по-силни статии; ти сам казваш, че даже ти, дето още не си завършил си им намирал груби грешки. Представи си някой доцент или професор, ако се зачете внимателно? 2) НЕ ВЯРВАМ тези статии някой да ги чете внимателно. Сигурно работодател да седне и да чете такива неща са от порядъка 2-3:100...
Стигам до извода, че до голяма степен тези статии са "про форма" и "бош лаф". (Особено като ми показа как по цял свят минават статии и то с груби грешки...)
Аз, най-вече, изхождам от опита си, че повечето работодатели дори дипломата ми не са гледали, а някои дори не знаеха какво съм завършил... Все пак, хората най-вече се интересуват дали имаш въпросните умения, а след това се заглеждат в по-детейлни (за тях) неща като какво си завършил, с колко си завършил, ама на каква тема ти е била защитата... А относно въпросните статии, за които става дума - там нямам никакъв личен опит и съм се доверявал напълно на казаното от събеседника по темата и, на тази/такава база, съм правил логическите заключения.-
зависи, някои са си подредили по добре нещата - има ги всякакви ... иначе някои четат - особено ако се опитат да възпроизведат метод
ами така е, но има статии, и статии
и знаят как да ги разграничават... ако искам да ида на по добро място с бошлафски статии няма да стане работата
всеки си преценява собствения случай
-
Вероятно по-сериозните фирми ще прочетат поне половината статия, НО все пак ти ще имаш докторска титла, а това ти предрешава поне на 80% наемането. Останалото ще е 18% предишен опит и препоръки и най-много 2% статии. Все пак всеки гледа: диплома, опит (при учителите - и демо-класа; както вчера онзи чиляк много ме хареса и каза, че за разлика от нейтивниците съм бил с по-енергично преподаване, онези били някакви "заспали в час")... И така. По мое виждане, тези статии някой ден няма и да ги помниш, защото никой няма да им обърне сериозно внимание за работата (парите). А това е важното - щастието се лепи по хората с пари, не по бедняците.
(Това за щастието, което се "лепи" по богатите е просто литературна фигура. Аз нямам някакво такова идеалистично, "обективистко" възприятие на щастието (или късмета/късметите) като нещо, което съществува там някъде и идва, отива си, лепи се... не. Имам предвид, че като има предпоставки (условия), в случая - пари, то възможностите са повече и статистически ще са щастливи тези, които имат, а не тези които нямат. Например, много по-възможно е да е щастлив някой, който има пари за дрехи, храна, развлечения, лечение, спорт, пътувания и пр., отколкото някой, който живее на улицата и няма нищичко.)-
аз говоря за институти и университети, във фирми продължава да не ми се работи, още повече пък китайски... ще видим
...
-
За институти - там, най-вероятно, ще има значение. Нещо ти се услади работата на това поле? Предчувстваш (money) (money) (money) (money)
А от тази оферта съм заинтересуван! Дай го този Уонг насам да го аднем!
(
Явно е ставало дума за скриншот с някаква обява за работа от китаец, който е с хонконгски произход или някой от живеещите в Чайнатауните... Иначе щеше да е Уанг (Уан), а не Уонг.)
-
грешка, работа ли е все ще я мразя
ще го добавя
-
Полето има предвид ти се услади; гледаш какви пачки получават около тебе и какво ли си викаш "Аз такива пари в Ж. само мога да сънувам!"
Та, правилно преценяваш, според мен! Аз винаги това съм ти говорил - Китай не е за изпускане, особено в твоя бранш. (А то и в моя - в БГ къде 300 юана за час преподаване на 2-3 годишни деца?!)
(
По онова време така мислех и даже препоръчвах. Сега не мисля така и смятам колкото се може по-скоро да не рискувам тук. Искам на по-свободно място, с една дума.)
ОК.
-
...
ама умната
това с видеото също не е мн чисто
-
Аз съм супер за този, ако е истина - с много опит в преподаването (от 2004) и с що-годе добро произношение.
Ами те вече почти всички искат видео.
(
Ставало е дума, че вече почти всички искат да им пращаш видео-представяне или видео-демонстрация. Не е като едно време - молба, биография, снимка и готово. Та и на мен не ми е приятно толкова видеота да пращам (да съм пращал; надявам се вече да не ми се налага), но като искат - съобразявал съм се с това.)
-
ем, не знам, умната, аз не нося отговорност
...
и това ид е малко скамерско
-
Ами ще им пратя видеото.
-
най добре искай официални координати на училище преди да се представяш
-
Ами не знам какво може да ме излъжат толкова. Аз пари не пращам предварително. А някакво видео, не знам... ще опитам, защото това си е предложение добро! 300 на час!!!!!!!
Манна небесна за нас. Къде сме видели ние 300 на час?
(
А ако не сте чували този израз - той е с религиозно потекло - става дума за "манна", която паднала от небето, т. е. Господ дал храна на Мойсеевите евреи. Та, "манна небесна" значи нещо, което ти трябва, много е ценно и идва като добра изненада.
В онзи случай - 300 юана, по курса сега, са около 77 лева. За час е високо заплащане. Затова и малко или повече се усъмняваше този или онзи.)
Тук, последното даскало, дава 200 и аз си умрях от кеф и си викам "Дано ме вземат!", а това са 300!!! Знам, че за вашите стандарти в колежа това са дребни пари, но за мен 300 на час е нещо ВЕУИКО!
-
нещо е мълчалив
-
А то не е ли жена това?
Мисля, че е жена. Няма как "Санди" да е мъж. Но няма значение. Поне да е нещо местно, не както американеца преди с купонджийския нрав. Като е местно и види, че си на "ти" с китайския и действителността, по-трудно се опитва да те лъже.
Та, 100% опитвам с тая. Както виждаш - има ли Пари, ВЕДНАГА се втурвам да работя. Не бягам от работа, АКО има шанс за оправяне на живота.
(Това трябва всички да го знаят, а не да си мислят, че не съм опитвал, че не съм искал, че не знам си какво... е, има ги и други варианти от рода на "Не си попаднал на правилните хора.", които по-приемливо звучат. )-
може да си е същият чужденец дето даваше триста предния път но под друго име. в тия групи не мисля че може да се знае кой кой е
а Санди спокойно може да е мъж - имаме пакистанец тук, Sandeep, , всички му викат Санди
-
Е, то само това остава. Ако е тоя, ще го псувам до утре!
(
Да не става объркване - думата ми е за този (тези), които се представят под различни имена, дори под раазлични полове, че да привличат отново и отново хора. В такива случаи може да попаднеш на нещо, което не ти харесва и после, когато търсиш друго, да попаднеш пак на същото, и пак, и пак, просто защото се представя под различно име, по различен начин... в края на краищата само губиш време, не намираш каквото ти трябва, а времето не чака.)
-
всичко е възможно, затова трябва да се внимава, виж че и не отговаря
-
Няма значение - мъж, жена - важното е да е китаец, от местните, че да има повече сигурност и да знаеш по-точно кой да държиш отговорен пред органите, ако се стигне до там. Аз 1 път вече ходих до Бюрото за чужди специалисти да докладвам бившите работодатели, че ме карат да работя извън града. Някакси по-лесно е с китайците; американецът утре може да си вдигне куфарите и после върви го търси...
Да, ама не виждам какво да се приетесняваме в случая. Нито пари ще му дам, нито ще се вдигна, БЕЗ да ми е дал/-а телефон на детската градина, че да се потвърди... Няма страшно. Аз не съм вчерашен. Само първата година ме излъгаха 2 пъти, на 2-та вече придобих навиците да не вярвам сляпо.
(Иначе и жената каза,че тоя профил я съмнява, както ти казваш.) Аз просто ще опитам, защото не трябва да се пропускат шансовете. А вече, според инфото, ще видя... Определено парите няма как да ми вземат.
А това може и да е бот! Защото го аднах и то пак "..."
Не е бот! ...
...
Упорито приказва на английски. Може да е онзи, както казваш.
Въпреки това, 300 юана, все пак!... Няма да го пропуснем, няма!
-
ами преслушайте го умно
-
То няма друг начин. Всичко е умно: не пращаш пари, искаш да говориш с боса/боската на детската градина и като се повтвърди отиваш... А вече, ако там те излъжат, тръгваш по службите да се оплакваш.
Странно човече е това, пратих му 3 видеота, ще видим...
-
нищо ли не каза
-
A,каза най-после.
... ... ... ... ...
(За любопитните - никога не се стигна до чак толкова високо заплащане. Няма, а и няма да има май. Е, дано поне да успеем в чужбина. )