Километри, не един, не два... обаче има и за нон нейтив
(Става дума за носители на езика, и за носители на същия, но който не им е майчин. Според някои дефиниции, само тези с майчин език са "носителите му", не ми се занимава с подробости в дефинирането, та си ползваме "нейтив" и "не-нейтив", а той даже е използвал и "нон-нейтив". Е, не че не съм радетел за пуризма (чистотата на езика), аз даже цяла тема с години поддържам - Български думи за чуждиците и заемките), но просто в чатовете нещата не са толкова дефинирани винаги, а и толкова години ядове с тези неща, та не ми е до допълнително губене на време....
...
...
-
... - ок. Повечето са от този сайт явно. Ще го видя. (thumb up)
-
...
...
...
-
практически това са обявите до момента
-
Достатъчно.
-
ще пробвам да я добавя ама да не е веднага, че виж че има някакви заяжданици по темата
-
ОК, няма проблеми. А предложенията за работа са доста, но като цяло кофти.
Обяснявал съм и преди, но и тук ще обясня, за да не си помисли някой, случайно, извън контекст, че съм капризен и едва ли не проявявам някаква примадонщина - обяви имаше (сега вече понамаляха, защото, както и някои китайци усещат вече, чужденците не са желани в Китай (освен някои изключителни категории, т. нар. "таланти"), та съответно и обявите за работа намаляха осезаемо - но са за разни специфицни неща, които повечето хора (дори и образованите, с бакалавърски и магистърски степени) в повечето случаи не могат да работят. Примерно - мениджър на хотел, който да има поне 4 години опит в областта и еди-каква си диплома/специалност. Преподавател по философия, но поне доктор (магистър им е ниско, бакалавър - да не говорим). Учител по английски, но само от англоговорящи държави, но с предпочитания към такъв/такава от САЩ или Великобритания... или наистина екзотични (рядко-срещани) като, цитирам от една наскорошна обява за работа в провинция Шандун - "Специалист по технологията на керамичните топки"... общо взето такива, какво още да изброявам? Треньор по баскетбол, ама да е специалист и ако може от САЩ, чип дизайнер... няма възможности например да почнеш да работиш като санитар в болница, чистач или пазач в училище, сервитьор в заведение за бързо хранене, шофьор на автобус - абе, каквото и да е, но да си способен да го вършиш, ако наистина толкова няма работа точно по специалността ти (например - окей, няма за преподавател по география (ако си географ) или преподавател по социология, по философия, по право, но поне да има възможности да работиш легално... но къде ти?! Няма такива неща - протекционизъм, все повече ксенофобия и това е при неофеодализираността и неоимператоризираността.)Поредната звезда: ...
Оная обява с 10к и без почивен ден направо кърти мивките.
(
За звездата - нещо саркастично ще да е било, не помня... а за обявата - ами един от многобройните примери за експлуататорство.)
ОК, изключвам се засега от кк-то, че след час имам урок и да се погрижа за лотарийката.
-
ok
-
Направо на въпроса: ...
Лошото е, обаче че няма много изгледи за успех при мен.
-
...
...
-
На първото какъв им е адресът за връзка; откъде са? Звучи добре за мен.
А за второто - увъртат го здраво нещо...
-
Фейсбук групата на чужденци в Шж
ще ги питам
-
Защото това по 300 за час е супер. Бих почнал веднага и през това време да се търси нещо друго.
-
обърках се, това е от уичат групата
-
Добре. Имат ли нещо за връзка?
-
нищо не е дал, опитвам се да го добавя за да му пиша, а в профила си има още обяви
...
-
Супер! Ето 2 такива 300 и 350 и за 1 година парите са готови!
Този не трябва да го изпускаме - хем добре плаща; хем е почасово, хем не ще само нейтивници. (thumb up) (thumb up)
(Тук се сещам да добавя нещо много важно - много ги има такива - нарочно пишат високи заплати/почасови плащания/бонуси/други неща, но като ги намериш (или още по-лошото - като започнеш работа) ти казват, че то всъщност няма чак такива големи пари или ще има, ама "друг път" или "след 1 година"... хиляди извинения, лъжи, забаламосвания, само и само да те хванат да им работиш. Та да го имате предвид, ако нямате опит - високите заплати/заплащания не винаги са реални, а са само уловки, а има и случаи на престъпления, които започват точно с такива измамни обяви за работа с привлекателни заплати и/или места. ТРЯБВА ДА СЕ ВНИМАВА!!!)-
...
-
И като казах - "Трябва да се внимава!", ето и личен пример как не се предоверих на някакъв непознат американски купонджия, за който ще стане ясно от цитата по-долу:Друже, в началото си помислихме, че това е пряка обява от китайци (собственици на детска градина или техните там мениджъри). Сега гледам, че това е някакъв американски батка, който на всичко отгоре отива да купонясва в петък вечер. Не ни вдъхва доверие. Няма смисъл, защото ако нещо се издъни с него (то с китайците се дънят нещата, та какво остава с непознат американец), доста ще се охарчим за пътя до Шенджен, та мисля този да го пропуснем.
~~~
И понеже достатъчно време изгуби с тези моите проблеми, най-добре спирай да търсиш. Аз имам достатъчно из нета да проверявам и без това - не си губи повече времето, че ми е съвестно така за тебе! И благодаря ти за усилието! (handshake) (respect)
И, за да не се излагаме пред чужденците, ето едно оправдание писах: "Oh, it's in Shenzhen. Sorry, but I'm in Haikou. Thanks for the offer anyway! Good luck!"
Така и за теб.
Така и за теб няма да е неудобно. Все едно, че не си знаел, че сме в Хайкоу. Надявам се всичко да е наред! Та, спирай цялото мероприятие, както ти казвам, аз ще видя "какво има на пазара" (доколкото виждам - нищо особено, накрая сигурно на което и да е ще се хвърля, стига да е по-сигурно. (OK))
Както се вижда, постъпил съм етично - без да обиждам човека в стил "Абе кой те знае дали не лъжеш, не ми изглеждаш сериозен за тези пари, за които говориш, пък и купоните по-важни от деловите разговори?! Кой те знае дали не си някой измамник, а и остави купоните, ама с тези мускули дето се фукаш, на бияч ми приличаш, на побойник, а... Ти ли точно си пък в бизнеса с образованието и плащаш най-високите заплати!?!", просто съм използвал тази измъкванка, която не обижда никой! А и уважение към времето и усилията на събеседника съм проявил давайки му възможност да си гледа и неговата работа, независимо колко съм на зор.-
добре. слушам и изпълнявам
-
Не ми е в стила да ги отсвирвам на база "националност", ама в случая: "Американски фитнес-маняк и купонджия в ШЕНДЖЕН" не ми вдъхва никакво доверие за партньорство, особено сега.
А китайският град е натъртен/подчертан, защото е един с най-високата престъпност в страната отколе. Та тази комбинация - мускулест купонджия от САЩ, живущ в най-престъпен китайски град и предлагащ работа в образованието на най-високо заплащане... хм, прекалено "неочаквана комбинация", но понеже съм, все пак, учен и обективен, не съм тръгнал да го обвинявам без доказателства и просто културно се измъкнах, че не търся работа точно в неговата локация.
Ето, като казах, че избягвам да пренебрегвам хора на база националност/народност - тук съм похвалил един друг американец пък:А този американец пък добре е предупредил. Ето, макар че ти си ги знаеш сигурно: ...
(Не споделям последната част от поста му, защото то в САЩ пък съвсем са по тези неща, НО че има фалшиви обяви за работа, за да ти краднат данните - това ДА.)
-
да
-
Почвам курс по tefl... И с такива неща вече трябва да се занимавам, защото все повече и повече изисквания...
Та, който разправя, че било добре да си беден - не му вярвай.
(
Става дума за TEFL - Teaching English as a foreign language.)
-
т.е. ще взимаш сертификат за изкаран такъв курс ли?
-
Ами да, защото всеки ме пита дали имам; като имаш такова и си с 10%, примерно, повече шанс да те вземат на работа, та поне за това да не ми мелят, защото "Ама в България не говорят английски!" вече ме изпотява.