Километричност, но този път не чатова, а имейлова. Имейлова километричност за всички фенове. ----------------
Myni4ko mi e neudobno, 4e naistina sym ti otnel sigurno polezno vreme s tolkova dylgo pismo, no i mi se iska i da kaja ne6to ot sorta : "E, da, tova e nay-dylgoto pismo, koeto si polu4avala nqkoga, no to e, za6toto ti go e napisal edin, koyto nay-mnogo te e otsenqval nqkoga!" Dano da ne zvu4i kofti, ako e taka, prosto go priemi kato zaka4ka
Iskam ot sega da ti kaja, 4e, ako nqkoga ne6to ti se stori obidno/lo6o/naranqva6to ot moite dumi, to e bez da iskam i bez da sym go tselql! Za6toto prekaleno mnogo dyrja da ne ti pri4inqvam nito za secunda kakvito i da e negativni misli.
BlagoDarya ti za tova, 4e kazva6, 4e dumite mi sa na mydrets. Dano da e taka, az, naistina, se stremq da postigna mydrost i poznanie na stepen "+ bezkraynost"
A, kolkoto do otkroveniqta i milite dumi, bih ti gi govoril bezspirno!
Otnosno "hronologi4noto", to i az ne se se6tam za nqkakva po-dobra duma v momenta, no kakvo zna4enie imat dumite, pri polojenie, 4e ti si s dostaty4no (slabo kazano!) bogat re4nik i tova, 4e ponqkoga nqkoq duma ti ubqgva NITO e problem, NITO 6te me "ozada4i"
Az, smeq da tvyrdq, sym si izgradil za tebe edna predstava i otsenka, i nqkaksi po4ti e nevyzmojno da mi q razvali6, kakvito i dumi da izpolzva6. Ako iska6 daje psuvay, az nqma da re6a, 4e si lo6a. (Mejdu drugoto az 4esto go pravq sprqmo nqkoi "yunatsi" deto si go prosqt, ta ne go imam za porok!)
Mejdu drugoto i az taka otgovarqm na pisma - 4eta vnimatelno vsqko izre4enie i si kazvam, ako ima kakvo da se kaje
A, tvoite, povqrvay mi, gi 4eta ne prosto vnimatelno, no i po nqkolko pyti (za6toto mi e priqtno da 4eta dumi4ki, izleznali izpod krasivite ti prysti i misli, porodeni ot nepovtorimata ti glava!).
Yeah!!!!!!!! Mnogo hubavo, 4e ne si pada6 po football-a!!!! Tykmo nqma da si misli6 za mene nqkakvi lo6i ne6ta - haha! Imal sym slu4ai da me obvinqvat, 4e ne sym "istinski myj", poneje ne gledam ma4ove. Mi ne mi haresva, struva mi se dosta ednoobrazno. Na vremeto gledah samo Svetovnoto (predi da doyda na Iztok), poneje v BG mnogo rqdko moje da se vidqt takiva hora (ot Iztoka) i az gledah razni koreytsi, kitaytsi i qpontsi kato igraqt futbol, prosto 6toto im se kefq na tqh, a, ne, za6toto mnogo me interesuva koy napravil zasada, dali golyt e vkaran s glava ili kakyv p@d@rast e sydiqta
... Ot sportovete osnovno mi haresvat Boinite izkustva i ponqkoga sym se zaglejdal s interes po nqkoi drugi, no, ne sym maniak na tema sport, za razlika ot edin moy mnogo skyp priqtel, deto gleda daje SNOOKER po Kabelnata i ne propuska ma4ove, tenis...abe ne6to stra6no! Az predpo4itam da gledam, pyk, muzikalni, nau4ni i filmovi programki. T.e. vseki kakvoto si mu haresva ina4e...(da ti kaja pak ne6to na turski) Zorla guzellik olmaz!
Malko 6te te osporq za edno ne6to (tykmo 6te vidi6, 4e ne sym nqkoy litsemer, koyto bi izlygal, 4e e syglasen s ne6to, samo za6toto haresva 4oveka s kogoto si govori). Kazva6, 4e teenagerite ne se interesuvali ot politika. Vqrno, 4e ima mnogo 6emeti, koito ne q razbirat; vqrno, 4e ima i hora, koito prosto ne q haresvat, no si ima i dosta (pone po Internet) hora, koito sa zaangajirani s politikata. Az li4no sym si imal problemi s takiva mladeji 6te ti kaja 2 presni slu4aq - ediniqt absolyuten yeni4erin (tatarin, roden v Turtsiya), deto mi za6titava6e nqkakvi absurdi ot roda na teroristi4ni dvijeniq kato turskoto "Boz kurtlar" (Sivite vyltsi) i kitayskoto "Dogu Turkestan" (Izto4en Turkestan) i me nakara da go banna (togava o6te bqh administrator v tatarskiq forum)...A drugiqt e prosto KLASIKA V BRANSHA!!! Ot edin natsionalisti4eski forum na bylgarite (kydeto pi6eh glavno, za6toto se interesuvam ot zakonnost i ot prabylgarska istoriq). Ta tozi pi4 (sigurno e na 15-16 godinki, ne pove4e) me namrazi, 4e sym go oprovergal po edni istori4eski temi (za Tyurko-Altaiskiq proizhod na prabylgarite) i se zakle v "Me4a na Tangra" da me ubie nqkoy den...Sladur
...Taka 4e, pone ot moq opit kazvam, 4e ima mladi hora, deto se zanimavat s politika. Daje skinarite (neonazistite) sa si vid politi4eski subekti, vypreki, 4e sa si izvra6tenie otkydeto i da gi pogledne6!
A kolkoto do muzikata - ami bravos! I na tova se vyzhi6tavam, 4e ne si se asotsiirala totalno s nqkoe te4enie i da ti obsebi jivota i NA4INA na jivot. Az v dne6no vreme slu6am vsqkakva muzika kato stil i kato natsionalnost. Nqkoi pyt kato si on-line, moje da ti pokaja linkove kym nqkoi moi lyubimi pesni4ki, a i ti da mi pokaje6 svoite.
Vika6, 4e v "Anastasiqta" vsi4ki se dyrjat kato oligofreni - haha! Poznato, poznato
I, vse pak! Ako moje da ti sluji kato nqkakvo uspokoenie - radvay se, 4e ne si v Strosh-a, Avto-to ili Dyrvoobrabotvaneto. Da ne govorim za nqkoi "renomirani" kato Mlqkoto ili Lozarovinarskiq (ne znam kak mu e "prqkora"). A za Talash-a prosto i duma ne moje da stava. Otdelno pyk, kato sravnqvam i v "Ivan Vazov" ne sa koy znae kolko po-dobre ot "Anastasqta"...Taka 4e, ne si v nay-golemiq Ad, no, opredeleno razbiram za kakvo mi govori6. Pak po temata - poslednata mi priqtelka v Bulgariq u4e6e v Ezikovata (s angliyski i ruski) /posle se razdelihme, za6toto kato doydoh v Kitay se okaza, 4e si "igrae" s drugi mom4eta, abe...slojna istoriq/. Ta dori i v tazi renomirana gimnaziq vyv vseki klas si ima6e po 3-4 oligofrena (ostanalite si bqha 6to-gode normalni i umni). I, 4estno ti kazvam, pak stigaha da se razvalq atmosferata. Daje se e nalagalo da hodq kato posleden katil da q pazq ot nqkoi pi4ove tam. (Sega kato gledam ne e zaslujavala mnogo, ama ne syjalqvam, 4e sym go napravil, de!)
S edna duma - gleday prosto da otselee6 /vyv vsqkakyv smisyl/ dokato si v Srednoto u4ili6te, posle e malko po-lesno, daje i v Bulgariq, makar 4e pyk da znae6 v universitetite kakvi ne6ta stavat, ama nqkoy drug pyt, ako stane duma.
Mda, lo6o...Ima rasisti v BG...A v Kitay tova e kefi, 4e nqma. Tuka daje negyr da si nqma6 problemi. V smisyl nikoy nqma da vzeme da se organizira v bandi da te bie ili ne6to takova. Te daje kitaytsite ne mogat da si obqsnqt kak i za6to trqbva da se pravqt takiva ne6ta. Ina4e si ima predubejdeniq za postypvane na rabota. Naprimer poradi prostotiq, roditelite na detsata sa ubedeni, 4e, samo beliqt 4ovek moje da govori i da prepodava ka4estven angliyski... Ama tova e prosto rasizym ot drug tip.
Kolkoto do tvoqta koja - mnogo e sladka! Kato tsqlo, ne znam kak 6te ti prozvu4i sravnenieto, ama taka si go mislq - si kato nay-krasivite geroini ot anime-tata, koito kakto znae6 sa mnogo populqrni v Qponiq, Koreq i Kitay (a i ve4e v BG). To zatova i tolkova dobre ti se polu4avat obrabotkite na snimkite - daje i kato demon4e si izglejda6 IDEALNO! A predstavi si, ako si risuvana ot nqkoy hudojnik-animator. Prosto 6te pomete6 vsqkakvi idoli daje ot tipa na kompyutyriziranite "Final Fantasy"! I tova si go mislq syvsem seriozno!
Mmmmdaaa, do 18 godini ne moje6 da izbira6 kyde da si, ako nqma6 syglasieto na roditelite, no sled tova, pone po zakon i spored "Hartata za pravata na 4oveka" na OON moje6 da jivee6 kydeto si poiska6...E, tuka ve4e izska4at pre4ki ot finansov i drug harakter, no, nqma kak da otre4em, 4e sled 18 4ovek si e dosta po-svoboden.
ISKRENO mersi za tova, 4e se nadqva6 da ne si slagam vyjeto (az re6ih, ako trqbva daje da se ukrivam dokato imam nqkakyv 6ans, poneje, kylna se, hi4 ne mi se umira osobeno sega, kogato te sre6tnah!), no...za syjalenie si e napregnato polojenieto i vseki den opitvam da se svyrzvam s kitayski institutsii i da si se borq za byde6teto! Ina4e 4akaneto na vlizane na zakona za amnistiqta na nabornitsite me pobyrkva (to ima i edin drug zakon za amnistiq na zatvornitsite - ama, slava Bogu, ne sym ot tqh )!!!
Bozi4ka si obi4am az, oooo, osobeno kato nqma. Kazaha mi, 4e retseptata bila trudna i az ne sym tyrsil, no, ako ima lesna - blagodarq, 4e 6te vidi6 za men
Hey, strahotno e, 4e i ti si posledovatel na tazi Dostoevska misyl! A i za bezdeystvieto si prava! Interesnoto e, oba4e, 4e ponqkoga, tipi4no po Daoistki nqkoi kato bezdeystvat i im se dava v jivota mnogo, no...haha, az predpo4itam da ne riskuvam, ta si deystvam kakto tebe
@- @- @-
Ami lyubovta si e otnositelna i nepostoyanna, taka si e. I az daje znam za6to e taka
Za6toto horata se menqt, a i na6eto poznanie se meni. I to nqma smisyl da se gleda v mnogo po-trudnite otne6eniq mom4e-momi4e, myj-jena. Prost primer e dostaty4en: primerno az po-rano mnogo se vyzhi6tavah na qpontsite i si gi obi4ah, ama naposledyk kato se zapoznah s tova kakvi genotsidi sa pravili i, otdelno, kolko sa degradirali pyk tehnite teen-4eta pod amerikansko vliqnie i,...da ti kaja "lyubovta" mi kym Qponiq kato edva li ne "NUMBER 1" otdavna se e izparila i na neyno mqso ima ne 4ak tolkova silni 4uvstva. Taka 4e, nqma na4in da se ne syglasq s teb!
A kolkoto do PYRVATA lyubov - opredeleno iskam da uto4nq, 4e ot izsledvaniqta mi (nali mai ti kazah, 4e sym pisal diplomna rabota za lyubovta ot 107 stranitsi - s neq i stanah magistyr po filosofska antropologiq v Sofiyskiq Universitet), kakto i ot li4niq mi opit, smeq nay-otgovorno da tvyrdq, 4e NE E VQRNO, 4e pyrvata lyubov e nay-silna, nay-krasiva i pr. MOJE, no ne e zadyljitelno!!! I vednaga davam sledniq, teoreti4en primer:
Vseki znae prikazkata za 4ervenata 6ap4itsa i tazi za Spq6tata krasavitsa. Ako priemem, 4e Golemiqt lo6 vylk e idealno-gadnoto ne6to, a printsyt ot vtorata prikazka e idealno-dobroto i plenitelno. Predstavi si primerno, ako na nqkoy pyrvata mu lyubov e bil Lo6iqt vylk, a vtorata - Printsa. Ami mnogo qsno, 4e daje i da e nay-golqmata mazohistka, edva li 6te se 4uvstva po-zle s vtorata si lyubov...Taka 4e - zavisi ot horata i situatsiite. Da se nadtsenqva pyrvata lyubov, samo za6toto e pyrva si e dosta lo6 stereotip.
Za "moqta" golqma lyubov, deto se e poosyznala - ami da, prava si, ne mi e uteha, no, se radvam, 4e nqkoi hora se promenqt s vremeto. V momenta q e hvanal edin zvqr, koyto tq ne obi4a i, koyto se dyrji mnogo zle s neq, ne6to kato zatvornik i li4na ve6t q e napravil, i ... 4estno kazano mi e dosta jal za neq, kolkoto i da mi se iska da kaja, 4e si go zaslujava. Ne, ne sym zloben, prava si. No sym nerven
:D:D:D:D:D:D:D:D I kato se iznervq karam razni tipove da syjalqvat. Primerno predi hodih s edno momi4e ot Oblekloto (da, znam, 4e be6e gre6ka
:D:D:D) i edni mangali (ot indiyskite studenti, a koy kakvoto 6te da mi govori romite si proizlizat ot Indiq i za mene indiytsite sa si ne6to kato tsigani, zatova i si im vikam po naradnomu - "mangali", poneje im e shoden ezika, vyn6niq vid i temperamenta!), ta zna4i edni mangali ya svalqha, na vsi4ko otgore se sybiraha po nqkolko i se opitvaha da mi puskat repliki pred neq ot tipa na : "Ti kakvo me gleda6 lo6o?"...I az edna ve4er viknah edin aver... Moje i da si 4ula za toq slu4ai - az bqh
..., no tova be6e moeto adsko oty6tenie sre6tu nekulturnoto im i arogantno povedenie!
Takyv 4ovek sym az, syjalqvam, ako ti se struvam po nqkakyv na4in lo6
, no predpo4itam da ne lyja!
Heh, ami pravilno! Kak 6te si ly4ezarna s oligofrenite, za koito mi kazva6 ot "Anastasiqta" ili s nqkoy retsidivist, deto si tyrsi smyrtta kato K.-te, G.-q i pr. "geroi" na Plevenskoto vreme? Prosto 4ovek trqbva da e adekvaten. Tova da sme "dobri kym vsi4ki" ili "da sme lyubezni s vseki" za mene e nqkakyv abstrakten humanizym, koyto moje da ti navredi pove4e ot dosta drugi ne6ta!
Eh, 4estno kazano si prava - krasotata v syrtseto ne moje da se izhabi, osobeno, ako q sre6tne6 v litseto na 4ovek, koyto se pi6e kato "dead_girl", a vsy6tnost e, pone za mene, nay-jivoto ne6to i nay-stimulira6toto ME DA BYDA JIV v momenta!
/Tova ne e kompliment!/.
Za dopira -hm...ne znam, donqkyde e vqrno. Prez rytsete mi (malko grubi4ko i predmetistki zvu4i, makar i da ne iskam!) sa minali mnogo jeni (ne to4no po moe jelanie, ako zavise6e ot mene, 6tqh da sym ote s pyrvata i zavinagi), ot nqkolko natsionalnosti - bylgarki, tatarka, turkinq, vlahkini i kitayki. Ve4e (za dobro ili lo6o) ne si me4taq za fizi4eski udovolstviq tolkova mnogo kakto predi. No, mi se struva, 4e, ako v syrtseto mi gori istinska lyubov nqma kak da ne jelaq i tqloto na lyubimata si. T.e. vsi4ko 6te se vyzrodi i 6te e kato novo...Lyubovta e prerajda6ta ni sila. ISKAM DA ZNAE6, 4E kolkoto i kratko da se poznavame, kolkoto i da e "nelepo", "naivno" i ... -koi kakto iska da si go misli- s tebe se 4uvstvam, 4e OBI4AM taka kakto kato bqh na12 - 15 godini! V syrtseto mi se poqvqva sy6tata krasota, simpatiq i MNOGO energiq i jelanie za jivot!!!!!!
" My English is very good, perheps you don`t no that
> but I
> have A."
My English is not so good, but, you should type "perhaps" and...it is much better if you say "an A".
Dano da ne mi se zasegne6 ne6to, az kato bqh na 17 godini ne znaeh angliyski daje i na 1/10 ot tova, koeto ti sega znae6, no, poneje sega po nevolq go prepodavam, gledam da pomagam, ako vidq nqkoq gre6ka (oba4e imay predvid, 4e i az ponqkoga go byrkam, a ot gramatika ni6to ne razbiram, taka 4e ne stavam mnogo da mi se doverqva6!)
))))))
4estno kazano i az ne iskam da se vlyubvam. Vlyubenostta me pravi uqzvim i sme6en...no, dokolkoto ti ne si 4ovek, koyto bi i se prismival ili bi me naranqval bez pri4ina, mislq, 4e ni6to ne riskuvam
Taka ili ina4e e 4EST da "hlytna" po nqkoy istinski 4OVEK (ili kakto nie si go kazvame NAD-4OVEK), a ne po momi4eta, v koito ne samo nqma mozyk, no...sqka6 nqma i duh! 4estno kazano imenno takiva sa olitsetvorenie na ada!
A da se vlyubi6 v syn ne e tragi4no! Daje si e mnogo krasivo i...dori SAMODOSTATY4NO! Znae6 li kakvo? Predpo4itam da zamenq edin syn s teb, pred koito i da sa 2 bezduhovni i typi momi4eta ot realnostta. Za6to? Ami za6toto znam koe e TSENNO!
Maaaaaaaaaalka filosofska tynkost : NEPOVTORIMOST e dumi4ka s polojitelna natovarenost nay-4esto. Dokato RAZLI4NOST si e neutralna. Eto za6to vseki moje da e razli4en i e razli4en, no rqdko nqkoy moje da zasluji pone ot Geser opredelenieto NEPOVTORIM
Kazva6: "Ne se vlyubvay v syvyr6enstvo, a pyrvo pogledni za nedostatytsite!"...Mi to4no i az taka reagirah, kogato mi kaza po 4ata, 4e sym syvyr6en...Mnogo si prava - horata trqbva da si opoznaqt mnogo dobre obektite na 4uvstvata, za da nqma posle razo4arovaniq (kakto moeto s lyubimite mi qponsti)...No tova ne mi pre4i da si te obi4kam
A krasotata, ako trqbva da si govorim kato "golemi hora" si e naistina ne6to mnogo nerealno. Edno vreme sa si padali (a i v Afrika, kydeto sy6to sym jivql 2 godini) prodyljavat da si padat po nenormalno zatlysteli jeni. Primerno momi4e, koeto e 95 kilograma tam minava za ne6to mnogo sexi i struva (poneje te se kupuvat) pone 6 kila zlato (i to kato minimum!). V sy6toto vreme sym slu6al negri i arabi, koito se vyzmu6tavat na nqkoq ot tipa na 165 cm. / 50 kg. , 4e bila "otvratitelna" i bila kato nqkoi "namus" (taka kazvat na komarite)...
To daje v ramkite na edna si sy6ta kultura moje da si ima razli4iq - eto primerno, az mnogo si padam po po-tymni momi4eta, ama za drugi, ako ne e rusa, bqla s golemi gyrdi, zna4i, 4e ne e 4ovek...Abe vsqkakvi idioti ni ima na beliq svqt
:D:D:D
Za sylzite - dobre kazano!
A za tova dali si struva da gi davam na edna napylno nepoznata - zavisi. Ako nepoznatata e nqkoq prostitutka ot tezi, deto "ba4kat" na garata, opredeleno ne si struva. No, ako e ekvivalent na Mariya Kyuri ili nqkoq druga u4ena, koqto e doprinesla za 4ove4estvoto, a ne samo za djoba si, opredeleno sylzite ne samo 6te si strvat, no i 6te sa nay-malkoto, koeto tq bi zaslujila.
Za obayanieto - taka e, kato narkotik e. Ama az sym hityr
Kato se obayavam (ne znam dali taka se kazva) ot tebe, pestq pari ot narkotitsi i, demek, sym na dalavera. Taka 4e prosto otseni kakyv unikalen biznes-talant sym
:D:D:D:D:D:D:D...Ina4e, ako trqbva da sym seriozen - da, podeystva mi opiyanqva6to, kolkoto i da si skromna, i obektivna kym krasotata si!
Vsqko vylshebstvo ima kray i razvryzka...ami ima si, ne vsi4ko e ve4no, no pyk uspokoitelnoto e, 4e VE4NO PREMINAVA OT EDNA FORMA V DRUGA I PO TOZI NA4IN OSTAVA NEUNI6TOJIMO
)))) Vij kolko e hubava komunisti4eskata filosofiq, pyk samo deto ni plyuyat na Zapad
/Da ne se priema kato reklama na politi4eskite mi ubejdeniq!/
Mdaaa, ne moga da sym pri teb tqlom, no, povqrvay mi, duhom i po vsqkakyv drug na4in (kakyvto sigurno naukata o6te ne e otkrila i zatova si nqmame dumi da go opi6em) sym MNOGO POVE4E PRI TEBE, otkolkoto sym do koyto i da bilo drug. Kaji mi dali sym po-blizko do prodava4kata na ananasi i papai, dokato si kupuvam plodove, no gledayki v neq, vijdam teb? Ili dali sym po-blizko do sysedite,koito daje ne znam kak se kazvat i otkyde sa, dokato za teb ve4e znam (a i ti za mene) tolkova mnogo ne6ta? Taka 4e znay - s teb sym, pove4e otkolkoto s vseki ostanal, kolkoto i misti4no da zvu4i! A za gotovnostta ti da si mi priqtel i da me izslu6va6 ti se preklanqm! Tova e nay-vajnoto i nay-osnovnoto ne6to!
Bih ti pisal o6te mnogo pyti po tolkova, no znam, 4e trqbva da imam malko mqrka, zatova spiram do tuk!
_______
Takaaaa, q da vidq dali moga da napi6a nqkoe dylgo pismo?
Za mydrostta, 4e ne se postiga lesno i vsi4ko, koeto si kazala e tolkova hubavo i vqrno, 4e 4ak syvpada s mnenieto na Lenin po vyprosa
A za mene tova e nay-vis6e priznanie, poneje toy mi e lyubimiyat filosof. (Ako 4ue6 lo6i dumi za nego - ne se vryzvay, na politi4eska osnova sa! Primerno, 4e bil ubil mnogo hora ili, 4e bil bolen ot sifilis (deto ne e dokazano)...Az ne moga da razbera kakvo ob6to ima tova s filosofiqta mu. Vse edno nqkoy, ako ne go kefi Hegel da go "DOKAJE" s tova, 4e e spal s prislujnitsata si ili pyk, ako ne priznava HARUN QHQ, da se "OBOSNOVE" s tova, 4e toy e glupav, za6toto e tur4in...Poznato, nali? Na vsi4ko tova mu se vika ARGUMENTUM AD HOMINEM i e edna mnogo balyshka logi4eska gre6ka. Sigurno si q u4ila v 8-mi ili 9-ti klas.)
* * *
Eh, Can1m
,...skromnostta e za horata, koito nqma kakvo da pokajat
A o4evidni ne6ta kato tova, 4e si ima6 bogat re4nik, koyto v sravnenie s tozi na vrystnitsite ti e prosto OGROMEN, a ne samo bogat, nqma kak da se skriqt. Razbira se, 4e trqbva da svikne6 s komplimentite mi, poneje te sa realni, a ne fal6ivi.
Na vseki ponqkoga mu se gubi dar slovoto...Ama tova si e normalno. Ako mi be6e kazala, 4e nikoga ne gubi6 dar-slovo, prosto nqma6e da ti povqrvam. Tova, 4e si NAD-4OVEK, ne zna4i, 4e nqma6 i nqkoi 4ove6ki ka4estva, nali, Luni4ke Ognena
(Poneje mi kaza, 4e si Luna i otdelno si Ogyn, haresva li ti da si Ognena luna ili ne? Na mene li4no mi haresva, daje sym vijdal takava v prirodata, be6e VELIKOLEPNA!!!)
Vpe4atleniqta mi za tebe ne se razvalqt, a samo se obogatqvat, koeto me i radva. Dokato 4etoh pismoto ti nau4ih dosta neo4akvani ne6ta za tebe (ot detstvoto ti), no tova prosto mi dopylni unikalniq ti obraz, ne si me razo4arovala s ni6to! Taka, 4e vinagi, ako ti se govori - pi6i mi. Nezavisimo dali e ne6to kak si vidqla roza za pyrvi pyt v jivota si ili kak si napravila glavata meka na nqkoy!
(Mnogo boyna si bila, koeto naistina me u4udi, no sys znak "+", poneje: v kriti4ni momenti vsi4kite mi lyubimi predtsi - ot prabylgarite na han Krum do kumanite sa izpolzvali i jeni-voyni, kogato trqbva:) Otdelno, ti si si adekvatna na situtsiyata i ne se dava6! Super! Vyzhititelno!)
Ne mislq, 4e ima nqkakvi pre4ki da si momi4e i da si vulgarna. Ami, 4e to kato naokolo pove4eto sa kreteni kakvo da pravi6? Trqbva da si adekvatna i da ne im se dava6, a, da si vulgarna si e edno ot re6eniqta. TO I AZ TAKA PRAVQ! Ima6e edin priqtel po Interneta, s koyto mnogo si pasnahme, 4e zaedno gromqhme razni po religiozni i politi4eski temi. Toy e zavyr6il pravo i e umen 4ovek, ama po edno vreme kakvo mu stana - izkreyzi totalno! Sigurno 6toto edna go be6e zarqzala, ama men tova ne me interesuva. I vze da mi vika, 4e kato doyde v Kitay (bqhme se ugovorili da go uredq nasam) 6tql da si pravi kakvoto si iska. Az mu vikam, 4e ne moje da pravi taka, 6toto tuka primerno e zabraneno da se dviji6 s oryjie (pyk toq iska6e da mykne nqkakyv voenen noj...) i pi4yt re6i, 4e, ako "mnogo mu se otvarqm, 6tql da se opita da me bie."I az mu kazah da zabravq da mi idva v Kitay, ako 6te naru6ava zakonite i 6te mi ska4a po nervite. I tozi vmesto da si prieme kato myj ne6tata, vze da mi pravi razni bebe6ki istorii i nay-koftito be6e, 4e vze da vika - kato namerq nqkoq snimka na tebe s gadjeto ti i 6te si redovno 4ekii na neynata snimka...Ouuuuuuuuuuuuuu, neprostimo!!! I poneje tozi 4ukundur e razveden i ima dy6terq, az mu go vyrnah typkano kato mu napisah PODROBNO kak 6te ... mu i go matirah. Zagubi i uma, i duma, i, razbira se, kaza, 4e 6te me tyrsi da me ubiva (to trqbva da se naredi na opa6ka HAHA!) i pr., ta az mu kazahh da zapovqda i taka...Misylta mi e, 4e kato se nalaga si e zadyljitelno 4ovek da se otbranqva daje i s tsenata da e vulgaren!
Heh, ami i az nqmam koy znae kakva pamet, pyk i to ne e nujno. Vajnoto e da se pomnqt osnovnite i polezni ne6ta
Za katereneto kato kaza, az nay-nogo sym se kateril po 4ere6ite, deto sa po pytq mejdu J.K. "Kaylyka" i "Drujba", kakto i po palmite i pokrivite, kato bqh v Libiq (tam se praveh na ninja
)))))) ). Sega malko mi e minal merakyt, a i nqma kyde i za kakvo tolkova da se katerq, no si be6e gotino, de.
Za problemyt ot jenskiq harakter - stiskam paltsi da se opravi, a i sigurno 6te se opravi, 6tom kato sa ti kazali 6 mesetsa da se pazi6; zna4i, 4e organizmyt moje da se vyzstanovi. V protiven slu4ay 6tqha da ti zabranqt sport zavinagi
E, da porastva6, to i az sym porastnal, ama nqma na4in
Vse pak, ako se vqrva na Nostradamus, toy predskazal, 4e nqkoy den 6te se izmislqt lekarstva za pomladqvane i horata 6te si stoqt vse mladi. Ne e zle, spored men, dano da stane
Za sporovete - az si sporq nay-redovno, ama po forumi. S tebe - znae6, ako ne ti se spori, vob6te nqma da ti dosajdam. Kakto kazah, stiga da znam kakvo misli6 i ti da znae6 za mene, i gotovo
Za pyrvata lyubov - dali ostava nezabravima? Ami, sigurno zavisi ot 4oveka, ama az moqta sym q zabravil. I to dotolkova, 4e ey-sega primerno, ako me popita6 ili, ako se zapitam sam - ne moga da se setq i sled mnogo mislene 6te se prisetq, 4e MAI be6e v detskata gradina
Ina4e, ako ne broim tova za pyrva lyubov, a tazi, pri koqto si e imalo tseluvki, peting i seks - ami pak ne moga da si q spomnq vednaga, poneje s nqkoi, koito mnogo sym obi4al ne se e stigalo do sex, a, pyk s drugi, koito se e stigalo, hi4 i ne sym siguren dokolko sym gi obi4al. Taka 4e pone pri mene ne se pomnqt mnogo tezi ne6ta.
Za politistiete - ami may e taka, kakto ti kazva6.
Za skinarite - abe te sa taka, be, mangalska rabota tqhnata. Hem ne si znaqt napylno u4enieto i nqmat to4na predstava za kakvo se borqt, hem kato sa po edin i ne se otvarqt, ama kato se syberat v grupa sa nay-smelite i golemmite myje...Ina4e e hubavo, 4e sa ponamaleli v Pleven i bez tova ne si vyr6eha dobre osnovnoto za koeto sa polezni - da vkarvat v red razpusnatite tsigani.
Za men sy6to dumite sa sila i otgovornost. No proqvqvam 4estnost i otgovornost samo kym hora, koito dobre poznavam i na koito dyrja. Ako e nqkoy nepoznat oligofren - edva li. Primerno kato bqhme v Afrika pri arabite, onezi si misleha, 4e sa nay-vyrhovnata natsiya, ne vijdayki v kakva mrysotiq i prostotiq sa zatynali (primerno v sravnenie s tqh daje tsiganskite mahali v BG si izglejdat normalni mesta, nqma maytap). I nqkoi ot tqh kato se izper4i - "Libiq e mnogo dobra i razvita strana, nali?", az, za da si spestq bezpolezen trud da mu obqsnqvam, 4e daje da se stiga do karanitsi i poboi6ta, mu kazvam, 4e ne sym vijdal po-golqma razvitost i dobrota ot Libiq i onq si krotva. Ina4e, ako e nqkoy, koyto poznavam i dyrja na nego, kakto s tebe slu4aq, vednaga si kazva koy sym, koi politiki, i hora haresvam, koi ne i pr.
Za Ivan Vazov, 4e sa slojili kameri - hahaha! Ami trqbva si, to tam tolkova prestypni4eta sa se naroili, 4e nqma nakyde. Az poznavah beglo nqkolko 4e6ita spetsializirani v razli4ni kriminalni (za mene) deynosti - edin bie6e lapetata za pari, drug tyrguva6e s narkotitsi, treti prosto obi4a6e da si izbira nqkoy za boy (taka, 6toto go kefelo!!!)...Ta kameri si trebat, kakto kazvat 6opite
Za indiytsite - az si misleh, predi, 4e jivee6 okolo Anastasiqta ili na plo6tad "Makedoniq", kydeto sa pove4eto turski semeystva v Pleven, ama sled kato razbrah, 4e si na Drujba - da, edva li se e 4ulo do tam.
6toto tova be6e v rayona na plo6tad "Makedoniq"
I taka - to za boq moje i da si prava, ama s indiytsite ne e mnogo dobra ideq. 6toto sa ba6 kato mangalite - ne spazvat nikakvi pravila - v smisyl, moje da te po4nat s nojove i s kamyni, kakto i, ako izgubqt, ne da si go priemat s dostoynstvo, ami posle da se sybirat po 100 4oveka i da te debnat, ta az re6ih da deystvam po-inteligentno. I ima6e rezultat, posle edin ot tezi doyde i vze da se izvinqva
...Ina4e nali sa dolni mangali, kato im do6la politsiqta da gi pita kakvo sa napravili... (umen vypros, bezsporno!), tezi kazali, 4e ni6to, i, daje vzeli da pla6at politsaite, 4e 6te se obadqt na na4alnika im da gi uvolni, ako ne im pomognat I, KOETO NAY-MNOGO ME RAZBI - rekli, 4e, ako na4alnikyt ne pomogne, 6teli da hodqt pri K. K. (togava toy be6e nay-populqrniq), koyto da gi prebie edin po edin...Oligofreni...
Mda, v Kitay se usmihvat 4esto, ama ne mogat da si kontrolirat dobre emotsionalnoto systoqnie, poneje sa mnogo iznejeni ot hubaviq jivot. Ako im se nalaga kato v BG da se 4udqt dali mogat da si platqt parnoto, dali nqma da gi napadne nqkoy narkoman/mangal/skinar i pr., vyob6te nqma da se nervqt za drebni ne6ta, ama taka sa namerili...
I DA, mnogo dobre go kaza - ne se tolerira nikakyv rasizym. To daje si ima tuka razli4ni kitaytsi - nqkoi sa po-4erni (osobeno tezi na ostrova, poneje sa ot maltsinstva, podobni na filipintsi i indoneziytsi ili prosto 6toto tuka pe4e slyntse dosta), a nqkoi sa po4ti beli, kakto primerno tatarite ili uiguri ot Zapaden Kitay. Ama taka ili ina4e daje i indianets ili negyr da vidqt, moje da hodqt da go gledat, da go pozdravqvat, da go 4erpqt po kafeneta i restoranti, da go pipat (vse edno, 4e e nqkoy izvynzemen), ama nikoga nqma da trygnat da go biqt ili da go obijdat, 4e e 4eren. Edinstveniq pyt, v koyto bqha bili negri e v edna diskoteka, poneje tam tezi kopeleta (Angliyski negri sa bili) ne samo sa opitvali da dyrpat momi4etata, ami i sa se ligavili s kitaytsite s razni vyprosi - "ABE, KOLKO PARI STRUVA DA TE IZ4UKAME, 4E SI NEJEN I NI KEFI6?"...I gi potro6ili ot boy sys stolove!
Za rabotata - da, kofti e. Ami to daje az si imam problemi. Da kaja za dnes. Prepodavam si angliyski v edno ot 4astnite u4ili6ta tuka i dnes idvat 3 novi, studentki, da probvat nqkolko minuti v moq 4as, za da si pretsenqt dali da se zapisvat ili ne. I edna mi zadava typiq vypros dali sym NATIVE ENGLISH SPEAKER. I az vikam - mi ne sym, ama tebe tova ne biva da te byrka, 6toto kakto vijda6 proizno6enieto mi e OK, a English-yt go znam dosta po-dobre ot tebe. Posle pita - ama, vse pak, v Bulgariq govori li se angliyski, ta na mene mi kipna i vikam - "DA! VE4E SME AMERIKANSKA KOLONIQ I NAVSQKYDE SE GOVORI ANGLIYSKI!"...Eeee, kaza, zna4i ti zatova si go ovladql taka dobre...Typi hora!...Za nqkoi kitaytsi e neposilno da si predstavqt, 4e 4ovek moje da nau4i angliyski samo ot u4ili6te...Ili trqbva da si NATIVE ili da si jivql v Angliq. Eto za6to, pak poradi niska kultura, si mislqt, 4e, ako nqkoy e negyr, ne moje da govori angliyski, poneje ne si davat smetka, 4e pone 20% ot amerikantsite sa negri!....
Supersko e, 4e ve4e sa probvali da te napravqt na anime-geroinq, ama, spored mene, ako ne se zalaga mnogo na demoni4niq ti obraz, a pove4e na ne6to po-obiknoveno, 6te si mnogo po-atraktivna...Ama, kakto i da e, za mene i taka si si super!
I posledno - za o4ilata, spored nqkoi u4eni, ne pomagat, ami samo zadylbo4avat problemite, taka 4e, moje i da si prava da ne gi slaga6:)
-------
Важни пояснения, след 15 години.
За индийците и родството им с циганите, по-късно разбрах, че според генетични изследвания са по-родствени с пакистанците. Трябва да сме коректни. Отбелязвам, че след много години, вече нямам никакви фобии, предразсъдъци и пр. (Страня от всякакви циганофобии и пр., защото съм си изяснил, след години срещи с хора от цял свят, че етнос/народност/националност не определя дали си добър, лош, умен, глупав и пр.) За въпросните индийци - уточнявам, че наистина с един приятел ги накарах да проявят уважение (респектирахме ги, без никой да пострада физически - уточнявам това, че да не си помисли някой, че има наранени и да даваме лош пример с насилие и престъпни маниери) и точно най-заядливият от тях, по-късно дойде, и приказва с мен и друг приятел напълно човешки, и възпитано та докато бях гадже на онова момиче никога повече не сме имали пререкания и вражда. Всичко се оправи.
За по-недосетливите, по-невъзприемчивите към литературния изказ - обяснявам, че онова за "обаянието е като наркотик" и аз се "обайвам от тебе, та пестя пари за наркотици" са метафорични, хумористични! Никога не съм имал интерес към наркотици, никога не съм търсил наркотици, никога не съм даже мислил за наркотици положително.
За "НАД-ЧОВЕК" - да не се бърка с нацистките "подчовек" и други човеконенавистнически идеологии! Просто тя казваше, че е много възмутена от недостатъците на човешкия род (от злините, които проявяват човеците), та се срамувала да се нарича "човек", та оттам, като безобидна свалка/комплиментче беше това - в контекста, че "Щом не си човек, значи такова прекрасно момиче, ще е над-човек!" Бях доста влюбен в тази тийнейджърка по онова време, та си пишехме какво ли не - както се вижда, доста съм се старал, даже на места и леко съм се понадувал (а надувките, комбинирани с откровено изпростяване, което от сегашна гледна точка - на по-зрял и помъдрял човек - го оценявам като негативно директно съм ги изтрил, за да не давам и капка лош пример на нито един човек, който чете!), но, общо взето, съм гледал да съм честен.
За "главата мека" и прочие - още по онова време (а днес, съвсем определено) съм на позициите, че човек трябва да е адекватен, т. е. да не се оставя да го бият, но и да не преминава границите на законната самоотбрана.
За неонацистите/скинарите - по онова време наистина имаше теория (която както се вижда съм вярвал некритично), че скинарите може да респектират тези от циганите (не казвам "всички цигани", още тогава съм правил разграничение между добрите и лошите), които са се самозабравили и не спазват закони, вършат престъпления. Вижда се, че насилието не решава такива проблеми, а поражда още по-голямо насилие. Нещата се решават с включване, образование, работещи правилно полиция, прокуратура, съд... Така че, отдавна съм се отказал от идеята паравоенни, ултрадесни и всякакви такива да решават нещата със саморазправа; да не говорим, че така пострадват и напълно невинни хора от всякакви етноси, народности.
За Китай - вече не е толкова идеален колкото по-рано. След неоимператоризирането (реимператоризирането) му, ксенофобските тенденции, агресивността и пр. също нарастнаха... никак не е добре, когато само един човек има цялата власт и не несменяем, особено когато е някой от сорта на тези неомонарси в Русия, Северна Корея, Беларус, Китай и др.
За китайците - не всички не могат да си контролират емоциите; също не е било коректно да поставям всички китайци под общ знаменател. По-късно видях десетки хиляди китайци, та всякакви хора... Затова и припомням - цигани, араби, китайци, японци, индийци, унгарци, чуваши, мексиканци и т. н., навсякъде си има всякакви и не трябва да се мислят като един и същ човек, без различие и да се казва, че всички правят така или не правят така, или са такива, или са онакива.
За онези - "престъпничета", ами виждал ги бях по улицата (в този смисъл "познавал бегло") и разни, които ги познаваха по-добре ми казват, че един продавал "трева", друг биел децата за пари, трети налитал на бой заради боя - не знам колко е било вярно, но в случая, че е било и тогава, по-сетне винаги съм го оценявал като престъпно поведение и, ако съм имал доказателства, нямало е въобще да се поколебая да сътруднича на полицията.
За английския - граматично не ми бе добър, та преподавах само по-прости нива - фонетични уроци, съществителни и глаголи, прости изречения... по-късно обаче, след години усърдно изучаване вече мога да кажа, че и на граматично ниво ми е сравнително добър.
За очилата - на времето един очен лекар ми каза да не слагам, че само ще ми се увеличат диоптрите. Послушах го. И така, след десетки години си останах умерено късоглед. Други, които решиха да носят очила и/или лещи все казват, че трябва да ги сменят... Аз съм си доволен от решението.