Ех, тази километричност!...-
Отново имаш пратена част от превода.
-
blagodaria
-
Няма защо! Ти как си? Успяваш ли с нещата? Сполучваш ли в живота?
-
случвам, ама не където трябва (sun)
-
Аз питам дали "сполучваш". Като "Сполука за България".
Щом не е където трябва, значи няма сполука.
-
едно време едни колежки си говореха эа един даскал, и едната вика че бил дървен, а другата вика - дървен ама не където трябва... и аэ така със сполучаването
-
Това е добро. Понеже е без имена, ще го приложа във форума. (thumb up) (OK)
-
(sun)(sun)(sun)
-
... - не е важно, но да си знаеш, че "з"-то ти излиза като сходна, друга буква.
Аз нямам какво да добавя - тук е студ - 15 градуса и всичко се върши бавно и трудно...
-
энам, просто не мк се эанимава да го оправям
мерси че каэваш
-
...
-
(sun)(sun)
-
... - Какви хора, бе! Тясно им било! Бедни били! Не четат висша поезия, че не трябва да се мечтае за пари и за богатства.
-
(sun)
-
Шенджен произвеждал най-много милионери в Китай. Дават тук разни статистики колко нетипичен град е в Китай, което само напомня да се държи сметка за ситуацията на другите места - не всичко е Шенджен (в добрия и в лошия смисъл).
Напоследък и оттам се оплакват, доколкото виждаме онлайн... не отиват на добре нещата.-
-
Друго - да видиш за пореден път как съм прав - ВТОРИЯТ АРЕСТУВАН КАНАДЕЦ бил приятел на първия И ГО ХВАНАЛИ, ЧЕ ПИШЕ ПРОТИВ КИТАЙ онлайн! Видя ли колко съм прав да изтривам разни, които пишат против Китай? Човек не трябва да има никакви връзки с такива хора, защото ако стане нещо, винаги може да излезне, че е виновен и той.
Пояснявам, че аз си оставам синофил (обичащ Китай), но като социалистически ориентиран и съзнателен индивид не мога да приема цялото това неоимператоризиране.-
да
-
Един пише, че очаква още арести. Аз също смятам така - ако Тръмп не отмени нещата, залагам че и американци ще има арестувани.
По-сетне и с китайци се получи, които се противопоставяха публично на "0 КОВИД"-а... като цяло, по-добре е да не си тук, ако си цениш свободата достойнството и идеите.-
ето ако ще ти е полезна идея за бизнес:
...
-
Аха. Ами то това е някакъв ап. Казах й, ще видя дали ще иска да опита, защото вече опитвахме с няколко и не става: плащат в началото примерно около 60 юана на месец и после всичко заглъхва. Този как е направил близо 2 милиона - не знам (може и да се хвали излишно)... На някои определено им върви.
Не се сещам за какво точно приложение сме си приказвали, но за вървенето - вярно си е.-
аха
-
Още - разправя, че досега никой не се е похвалил да е спечелил от това, но аз й казах, че ако го зареди там, ще опитам с удоволствие. Все пак - телефонът си е неин, тя си решава. Аз си чаткам тук с 14-годишната, която ме харесва.
Днес ми скастриха 3 часа!!! Остана само 1... Какво да правя?
-
силно препоръчвам
ами... това което трябва да правим очевидно е да си гледаме спокойствието
-
?
-
да си гледаме спокойствието препоръчвам
-
... - Това не винаги е възможно. Аз как да го гледам с този малък и шумен апартамент в момента? Няма начин. То пак до пари опира. Върти го, сучи го - рано или късно опира до париците.
Разбрах сега.
-
ами опира, не знам
-
... - който е богат може и такива гъби да яде, примерно... опира: ядене, жени, пътуване, апартамент - всичко опира.
-
а какви са тези гъби толкова специални?
-
От време на време попадам на такива с високи цени (тези даже са "евтини"). Не съм проучвал какви са точно, защото не са ми по джоба и... пестя енергия.
-
ясно
-
... <-- Още 1 човек, който най-после се е осъзнал, че не трябва да се стои в БГ-то! (thumb up)
За Мишо Шамара говоря. Най-после му дошъл и на него акълът.
Още не бяхме видели ужасиите на които са способни неоимператоризираните в Русия, Китай... е, в момента БГ е с пъти по-добре, в повечето отношения (особено що се отнася до демократичност, свобода на словото и на изразяването, бизнес възможности и т. н.)И онова, което предложи, го опитваме - 2 клипа вече сложих, ама нищо - 2 гледания. Трябвало модераторите да те харесат и да те заковат на 1-ва страница, че да събираш популярност - нещо такова било. Явно само за късметлиите. Сигурно с лотарията има по-голям шанс.
(Декември 2018, 5 юана.)
-
qsno
-
Дотук - общо 3 прегледа (2 видеота) - нищо...
-
..
-
Аз се бях сетил нещо, но забравих, че се присетих и докато не съм забравил:
в момента не знам имаш ли много хора около теб и колко биха се навили за лотарията - да направим 1 Новогодишен опит с повече хора? (То не очаквам много да имаш около тебе такива мераклии, ама да не изгаря идеята напразно, да споделя, пък ти ще кажеш.)
-
ще дам аз, а хора няма, буквално и преносно, пък ще вземе някой да се сърди че съм го набутал... все пак, адмирирам оптимизма ти и непресъхващата вяра в хората
(victory) (thumb up) (thumb up) (thumb up)
-
Е. То, защото беше казал да идват тук разни пакистанци и да си плащат екскурзия до Хайнан, а аз да вземам % от хотели и прочие. Та, понеже няма как да стане този бизнес, си мисля за нещо по-просто. А за 10 юана (ако някой се беше навил да участва) едва ли ще ти прави на въпрос. То нали там всеки взема поне по 5000 юана стипендия.
-
ами не взема, моят съквартирант напр. взима по малко от 4к чисти... той затова много се ядосвам, защото практически го излъгаха, дойде с идеята за поне седем, а накрая - изненада... пък той жена и бебе издържа....
а пакистанците да си гледат работата... имах идеи, но идеите ми вече свършват и почвам да бия отбой
-
Да, не са много, но имам предвид, че едва ли някой за 10 юана ще прави проблем.
А моите идеи няма да свършат никога, но няма пари за направата им.
-
ще предложа на съквартиранта ми...
-
Ами както си прецениш - то с 1 човек повече или по-малко - все едно, а и той човекът е беден, но ако го влече - важното е да се опитва. (OK)
Аз си чакам визата малко преди Нова година. След това ще ходя да почвам някъде работа - вкл. и в Шенджен може да е - нищо не се знае.
-
дано няма проблеми
в Шж поне с пари ще се заимаш, щом си склонен на компромис с мястото
-
Ти каза, че там 10 000 не стигат за месеца. Аз повечето ям вкъщи и сигурно ще стигнат, но си е скъпарски град... А за компромис - ами няма начин, ще се прави, ако онзи от Саня пак се изкилифищри. Тези наоколо много не ми вдъхват доверието, та...
-
зависи каква дупка намериш за квартира, и да, ако сам си готвиш
ако вземеш 20 к, което е нормално, и успееш да докараш разходите до не повече от 5к за година ще събереш парите за ресторанта
-
Най-важното е квартирата. Яденето все някак се нагажда.
Нещо такова - за 2 години някъде...
-
ами ако се набуташ в истинска дупка може и до 1к да излезе, мкзерна работа но може временно да се изтрае
виждал съм тавани разделени между двама, или групови апартаменти наети от по пет шест човека
или ако идеш съвсем в покрайнините
но голям град, а и ти си търпелив да проучваш, така че съм оптимист
-
Важното е да може да се спи, най-най-важното. Не като тук - чуваш как си отварят съседите вратата на кухня, баня... това е НЕнормално... Обстановката - не ме смущава (аз повечето време не гледам наоколо а в телевизора, интернета, спя, мечтая си - все ми е едно какво е около мен, но ШУМЪТ Е НЕИЗБЕЖЕН, когато го има...)
-
да
-
Никакъв проблем. Щом дори в Макао можахме да намерим нещо толкова евтино и то в ЦЕНТЪРА...
Въпросът е, че не е сигурно с работата, защото все искат нейтив...
-
аха
-
Затова и е въпрос къде ще направят компромиса с мен... Та не знам къде, но ти казвам, че е наближило - около януари ще се действа.
-
ще пробваш ли и Сингапур
-
Нямам информация за там - нищо няма онлайн, което да помогне. Чувам само, че е скъпо с квартирите. А и не знам какво точно аз ще работя в Сингапур... Като приказка ми звучи "Сингапур"...
-
хм