☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯

☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: Chats  (Read 64714 times)

0 Members and 22 Guests are viewing this topic.

MSL

• Философ | Philosopher | 哲学家
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +823/-0
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Re: Very useful about the business
« Reply #255 on: September 03, 2018, 10:15:40 AM »
A very useful chat about the business:

Цън Цон: " Geser Kurultaev, за събиране на средства за някаква бизнес-идея има различни crowdfunding платформи, които шансът да се намерят средства е много по-голям. Най-малкото човек може да види какви други проекти и идеи има там, как са представени, как върви трендът и ще има възможност да си направи и обективна самооценка за своята идея, а това е безценно. Почти няма идея, която да няма нужда от безброй корекции по отношения на концепция, мащаб, подход и т.н. Как ще знаеш какви трябва да са те, ако нямаш подобни проекти за сравнение.

Иначе прочетох и поста в сайта ти за набиране на средствата за ресторанта. На 13-ти обявяваш старт, а на 23-ти обявяваш край :)) Е извинявай, ама не е реалистично за 10-дни се събиреш 20 000 лв просто така, без да имаш определени хора предвид, които имат въпросните средства и си сигурен, че по ред причини са склонни да рискуват с твоята идея.

Пак казвам - в случаи като твоя е най-разумно да се търсят пари от място, където е предназначено за това. А аудиторията във Фейсбук и твоя сайт просто не идват с такава цел.

Другият вариант е лично да търсиш средства от тези ресторанти, които са успели с методите, по които искаш да работиш и ти. Набелязваш 10 малки вериги, които се развиват добре и им предлагаш и досаждаш да правиш ти пицария, защото те правят само суши т.н. Ще ти откажат поне 10 пъти, преди да се съгласят евентуално, ама такава е играта. Но пак са по-големи шансовете за успех, отколкото да събираш пари от 50-100 човека, защото след време ще се чудиш с ресторанта ли да се занимаваш или с тези 50 човека да им обясняваш всякакви неща, които не им харесва по отношение на развитието на ресторанта."

Me: "За който не познава Цън Цон - да го представя - това е човекът, който редовно давам за пример как, когато родителите ти са предприемчиви и далновидни, а ти си поне малко умен и работлив, то можеш да постигнеш много в живота, дори и като човек от друга раса в чужда страна! (Нека си правят изводите всички, които са спрели на ниво "малка пенсия" и "ниска заплата" и мислят "Абе, стига ми толкова, нали имам за хляб и за пиячка!"; особено бих искал да насоча вниманието на Иван Русев по темата, да прочете внимателно, че винаги има мегдан за по-добро развитие в живота, ако човек поиска.) И сега отговор  :): Благодаря ти, Цъне за отделеното внимание по моя най-важен проблем в живота ("Как на почти 43 години, да направя малко пари, че да не живея в една стая?")! Сега да си кажа и аз (повече гледни точки = повече полезна информация). За хората, които имам около себе си 10 дена дори бяха много, защото това са 1) Български пенсионери, които смятат, че след пенсия няма какво да се работи повече и човек трябва само да пълни безплатно Фейсбук с "рисунки" и коментари, защото това им било "единствената радост", ЗА РАЗЛИКА ОТ МНОГО КИТАЙСКИ ПЕНСИОНЕРИ, които тепърва като се пенсионират използват разумно свободното си време като тази китайка, която помага в магазинчето на децата си и събира хартия, и бутилки за вторични суровини: http://www.seo-forum-seo-luntan.com/other-languages/aot-me-eoe/msg37848/#msg37848 ), 2) Хора на малки български заплатки, които са решили, че "Бизнес правят само мутрите." и "Аз като имам пари да ходя на море всяка година, за какво са ми още?"; които a priori, е ясно, че няма въобще да се заинтересуват, 3) Някакви случайно-добавени чужденци, които само се надявах да ми посвещават сайта за някоя стотинка от Адсенс, но няма файда, след като ФБ намали "рийча" (достигането), за да изкарва още повече пари. 4) Хора на високи заплати, които им е добре и без бизнеси, та не им се натоварва с мен. 5) Няколко сравнително-точни човека, които веднага реагираха и си има с тях някаква надежда (особено с Kamen Ivanov, Niki Balnikov, Pavlin Zarkov - все хора учили маалко или повече, и с опит извън Балканите, т. е. надскочили всякакъв дребен балкански хедонизъм тип "вино, ракия, спане, ядене, моабет и чалга" - здраво работещи и знаещи, че не е добре да останеш беден цял живот в условията на бесен капитализъм.) 5) Разни по-особени случаи, които стават за какво ли не, но не и за бизнес. Та, 10 дена, за такъв "контингент" бяха предостатъчно да видя кой, колко може (повечето не могат, а и не искат). --- Винаги хваля и почитам китайците, даже много пъти съм се карал с разни, дори близки хора, които говорят против китайци. Затова - не го казвам с лошо, но е ФАКТ, че в Китай много голяма част от собствениците на ресторанти са ПОЛУнеграмотни хора - всякакви ханци (汉族), хуейци (回族), уйгури (维吾尔族) и др. има, които дори не могат да четат, не могат да пишат, не знаят кой им е външен министър, не знаят, че България не е в Америка,... абе много лимитирани познания и светогледна система имат, НО просто: 1) намират място, 2) наемат го, 3) слагат няколко маси и столчета, 4) вадят си разрешителни и почват да продават - много клиенти имат, много оборот правят (а и, според мястото, маржът им е голям). И ей-такива необразовани хора забогатяват повече от висшисти, които работят в офиси или училища!!! Ето защо не мисля, че аз, който съм много по-образован и начетен откъм бизнес, икономика и философия, бих имал проблем с: обзавеждане/естетика, реклама по интернет/радио/диплянки, промоции, намаления и др. важни неща (които повечето от простите хора тук не са и чували, НО успяват да продават храна в големи количества. Това го обяснявам специално и за уважавания от мен специалист Miroslav Marinov, с който също сме нищили темата и, който ми насочи вниманието към маржа и през последните седмици проучих добре и това наоколо, доколкото можах.   ). Така че ти си прав за корекциите, но при нас нещата са толкова прости, че единствените корекции са, ако изведнъж ти вдигнат наема (някои правят така редовно), което не е проблем, ако не си инвестирал много в декорация и си мобилен да смениш мястото (често съм виждал, нямат проблеми). И последно - това с краудфандинг-а (в БГ-то сигурно го ъ-кат като "краудфЪндинг"?) сме го опитвали няколко пъти - никой нищо не дава (даже една от фирмите съветваше ДА СПОДЕЛЯШ ПРОФИЛА СИ във Фейсбук, че да те видели френдовете тук и да те спонсорира  , а то както виждаш, човек и сам може да си направи 10-дневен разбор и да види с какви възможности разполагат, ако въобще може да се говори за възможности - тук Katya Sofronieva, като колега-философ, а и не само, може да обърне внимание и поне да поработи върху собствените си, докато е време, от сърце й го желая!)... Най-голям опит има Kamen Ivanov с тези неща - като гледам как му "върви" с това (https://neurico.com - а то си е изкуствен интелект и направо 100 пъти по-привлекателно от някакъв си прост ресторантец), никак не съм оптимист, но,по-натам, ако нищо не се получи с моите хора до 2019, ще се пробва и това ПАК, няма как... (За големите вериги - не мисля да им прдлагам идеите си, защото най-много да ми ги откраднат. Не знам дали съм казвал - педи си споделих така идея за газиран шоколад и после, не знам как, но след месец го видях, че вече се произвежда и продава в стъклени бутилки за по 50 стотинки. Стелиян Маджаров сигурно си спомня, че даже им носих в блока да отитат. Та си знам вече - имаш ли добра идея, не я споделяй, а бори сам. Например имам идея за унгарски ресторант в град Хикс или за татарски в град Игрек. Това, ако големите играчи го надушат, като нищо те ще се "сетят" и аз оставам на сухо.) Та, ще видим по-натам, а с никой не стане, да опитам онлайн фандинг пак, но... Просто няма да се откажа, защото нямам намерение да остарея беден. (И за онова си прав! По-добре с 2- човека, а не с 50! Много съм доволен от малкия си екип в момента, с който правим комиксче. Поздрав на прекрасната сътрудничка Jana Jecheva, която доказва на практика, че е по-добре да си само с 2-ма, но качествени ортаци, отколкото с 50 всякакви!) 再次谢谢你!祝你生意越来越好!   "

Цън Цон: Първо, мерси за хубавите думи. Щом ти можеш да заделиш време за въпроси за интервю, значи и аз мога за ресторанта. :)

Второ, 43г. не са нищо, ако трябва да съм честен. Сандърс е отворил първото KFC на 62г., така че имаш едни 20г. на разположение. :) )

Трето, описаните от теб 5-6 типа хора, които ще видят поста ти в твоя сайт, пак казвам - не са подходящата аудитория по въпроса. За мнения и съвети - да, но за събиране на средства - не. В крайна сметка винаги се опира до фундаменталния въпрос - "яйцето или кокошката" - тези които искат да помогнат, не могат, а тези, могат - няма да влезнат в твоя сайт, за да търсят проекти за финансиране.

Четвърто, трябва да се поставиш на мястото на човека, когото трябва да убедиш да финансира начинанието ти. Тук е много важно да се направи разликата, че говорим за "финансиране", а не за "дарение" или "спонсорство". При дарението и спонсорството човек дава, за да помогне. При финансирането човек дава, за да спечели. От кого е най-вероятно да получиш финансиране в твоя случай? Лично моето мнение - от тези, които вече работят по този модел и виждат, че има логика в него. Ще ти се наложи да ги убедиш само в това, че можеш да правиш хубави пици, а не да им обясняваш също, че е и хубаво да има нещо различно в един град, защото те вече го знаят покрай техните суши ресторанти или кафета и т.н.

Последно, изобщо не се притеснявай, че някой ще ти краде идеята. Китайците са царе по копиране и крадене, така че от това няма да се отървеш. Те Адидас, Найк, Епъл, БМВ и т.н. не могат да се борят срещу това, така че ти шансове пък нямаш никакви. :) Направи една хубава пицария, която да е вървежна и съм сигурен, че след година някой ще вложи 5 млн долара и ще е направил 50 пицарии и няма как да се бориш срещу това. Ти гледай да правиш най-добрите пици с най-доброто обслужване, пък може да ти се усмихне късметът да те направят управител на онези пицарии. В краен случай, ако не стане - при тях ще ходят тези, които искат евтиното и бързото, при теб по-скъпото, но по-автентичното. За всеки влак си има пътници.

Стойността на една идея е в реализирането й, така че почвай да мислиш привлекателна история да убедиш ТОЧНИТЕ хора, че не е лоша идея да се отвори една пицария в тоя пуст град :D

Me: Прочетох още вчера, мислих и разучавах досега. Сандърс още на 40 години започнал с първия си ресторант на някаква магистрала. По-късно развивал бизнеса. Ама имал пари да започне. Това е трудното - започването. Принципно, да, на 65 също може да се започне - аз това все се опитвам да убеждавам пенсионираните, които вече са се предали, но завалийките са бедни от една страна, от друга - не искат, та не всеки ще почне на стари години, ако не е почнал на млади.
 Абсолютно вярно е, че финансиране не е дарение ("спонсорство" в разговорната реч смислово прелива в различни смисли, но строго-икономически си е "спомоществувателство" - изконната българска дума). Та, това е, да - всеки дава, за да спечели. Богатите предпочитат да дадат на вече други богати, отколкото на човек с нищо. Това е Дяволският кръг - "За да получиш, трябва да си богат, а за да си богат, трябва да получиш." (По същата логика и банките дават заеми на тези, които успеят да докажат, че вече са достатъчно богати, за да не им трябват заеми. Има такъв виц.)
 Има ГОЛЯМА РАЗЛИКА дали някой ще ти копира идеята, СЛЕД като вече имаш ресторант (и забогатееш малко, докато онези копират) ИЛИ ще ти я открадне ПРЕДИ още да си започнал. Във втория случай оставаш без идея и без пари, а в първия без идея, но с пари (и вече дали ще се бориш с конкуренцията или ще им продадеш бизнеса и ще инвестираш в нещо по-друго си е избор, но ПОНЕ ИМАШ ИЗБОР). Ето защо няма да рискувам да ходя при вече утвърдени ресторантьори, защото човекът (независимо какъв е по народност и раса) си е алчно същество и залагам, че 99,99% няма да ми дадат нищо, но ако наистина им хареса идеята (и някои от тях решат да си разширяват асортимента, въпреки че вече си имат нещо, което им е брандирано и не им трябва да го мешат с нови линии), то бедният човек, който им е дал идеята нищо няма да получи (в най-добрия случай да го почерпят едно уиски както в този фейлетон - https://www.segabg.com/category-then/pari-zaobikalyame :D ). А за точните хора - много голяма рядкост са. Ето Kamen Ivanov, който се познава с няколко милионера в Шенджен, все хора работещи по неговите електронно-хардуеърно-софтуерни неща, може да потвърди, че дори и да са в същата сфера няма да дадат и 1 юан за неговите бизнес-идеи (а той опитва вече с години да намери финансиране, по цял свят, ала не му дават), което и потвърждава, че точните хора са малко и може дори цял живот да не попаднеш на такива. Ще видим... Чакам търпеливо до 2019, когато Pavlin Zarkov е дал заявка за опит, когато самият Kamen Ivanov може би ще има възможност да почне нещо на висока заплата (да му стискаме палци!) и когато, вероятно, Niki Balnikov... (напомням му, че съм търпелив, чакам да ми пише на мейла по онези неща, които съм му пратил на 23.06.2018 озаглавен "Отговор по конкретните идейки"; ще чакам до 2019 да видим какво и колко ще сработим и, че бизнес-планът е готов 48 часа след като определи желани за него параметри: град, квартал, тип улица и етаж, за да сметнем наемът, който тук е в различни диапазони). В тези тримата само ми е надеждата (всички други нямат желание, а повечето нямат и пари), както и в лотарията (удавник и за сламка се хваща). Ако не стане, 2019 лятото ще видя за някоя по-високоплатена работа в чужбина (не ми се напуска Китай, защото много го обичам, но няма да имам друг съществен избор, защото годинките си текат, а вече сигурно съм преполовил жизнения си път - повечето хора не доживяват и 80 години). Да сме живи и здрави само! Използвам случая да пожелая здраве на родителите ти, любимата ти жена, както и на леля Розка Асенова, защото сериозно мисля да го пренебрегвам вече този Фейсбук и все по-рядко ще влизам тук - препочитам да използвам времето да пиша в нашия сайт за центове и да спортувам, вместо да пълня гушата на Зукърбърг и другите печелещи от нашето безплатно участие във Фейсбук.
Kamen Ivanov: Това което масово липсва в днешно време е липсата на човещина. Нито парите са се свършили, нито яденето, нито имането. Свършила се е човещината, тъй като много от традициите които са пазили крехката й искрица днес са в заточение. А именно човещината е елементът който крепи обществото здраво, добро, щастливо. Днес цялото ни съществуване е опорочено, сведено до имането на пари в едно много мътно, нечестно, конкурентно, себично, подло общество. Няма как ни бъде добре в такова болнаво общество независимо дали сме от страната на богатите или на бедните. Нищо лошо, като инструмент, и косвен индикатор, да се броят парите ако законите работят и се прилагат честно, ако има разбиране и емпатия. Тук следва да се разгледа въпросът дали в страдащо от толкова много недостатъци човешко общество изобщо е възможно, дори на теория, да се постигне съвършена справедливост. Трудно е да се даде категоричен отговор, но съдейки от историята, отговорът клони към "не". Именно затова, ако на хората се дадат твърде много обществени свободи, това общество става изродено, неспособно да се грижи само за себе си. Същото става и когато свободите са твърде ограничени. Липсата на емпатия, разбиране, справедливост, масовата липса на желание за самоусъвършенстване както при богатите, така и при бедните, застрашават физическото оцеляване на индивида, и разрушават живота му, при което на свой ред този индивид нито ще е мотивиран, нито ще има как да отдаде най-доброто от себе си в полза на същото това общество. За това не можем да се сърдим на днешните богати, които в по-голямата си част с всичката си посредственост, идиотия и лицемерие са просто са плод на времето си, както и ние, бедните, с всичката ни несретност и недостатъци, сме такъв плод. Няма нищо по-жалко от такива бедни и такива богати каквито са днешните. Добре е да разберем нещата за да сме в мир със себе си, а за оцеляването ни, и евентуално забогатяването ни рецепта няма - освен поединично спасение, някак си, и разбира се, ежедневна борба за самоусъвършенстване, на душата и тялото.

Me:  Батенце, уважавам дългия текст, не ща да губя време, както казах, та няма да коментирам, ама такива неща като "Няма как ни бъде добре в такова болнаво общество независимо дали сме от страната на богатите или на бедните." НЕ СА ВЕРНИ! Едно е да плачеш в "Кадилак", а друго е да плачеш на улицата, ако мога да перифразирам една личност. Колкото и да е зле някъде, МНОГО ПО-ДОБРЕ И С ВЪЗМОЖНОСТИ СИ като имаш ПАРИ!!! Няма да оправим обществата, емпатията и простотията, но поне да се заимаме с малко пари и да си оправим личното съществуване!!!
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About the radiation, health and wisdom
« Reply #256 on: September 08, 2018, 12:30:09 AM »
Me: Затова аз като по-мъдър, избягвам рентгени и прочие, защото съм поел достатъчно и от Чернобил, и от Фукушима; не ми трябват повече лъчения.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Anti-Nazi, Anti-Hitlerism
« Reply #257 on: September 08, 2018, 12:58:39 AM »
About A. Hitler:

Иван Русев (20 Април, 2018): "На 20 април 1889г. е роден Адолф Хитлер - фюрер и едноличен ръководител на Третия германски райх. Лидер на националсоциалистическата германска работническа партия."

Me: "Психопат, страхливец, плагиат (от Ницше), набожен идиот."

Иван Русев: "Така е, но като историческа личност се споменава.И императорът Калигула е бил с нарушена мозъчна центровка, но също историческа личност."

Me: "Тогава предлагам Баязид Йълдъръм също. :)"

Иван Русев: "А Бенковски / Гавраил Хлътев/ много ли е бил наред, да си изостави разкоша и торбите със злато и да дойде да прави въстание с ,,Хвърковата,, чета в България?"

Me: "Абе той поне не е избивал масово хора по етнически признак - даже и най-дивият български четник не му е минавало през акъла да унищожат всички турци или евреи. Това да искаш да изкореняваш до крак цял народ си е върха на злото и на лудостта (а накрая и да се криеш по Латинска Америка). Всички славяни (вкл. българите) са били планувани за заробване и за унищожение. Да не говорим колко много Нацистка Германия отмъква от България. Сега Полша още иска от днешната тъпа Германия да й връща пари. България изпада в тотална бедност, насреща получава бомби от САЩ и Англия. Най-тъпото нещо е да се хванеш с Нацистите и много после са го видели, че е така, а някои още не могат да го видят. Много е неприятно човек да си стои, да си работи, да си живее по правилата и в един момент да го вкарат в концлагер, защото бил евреин или руснак, или ром, или нещо си, което решили, че не им харесва; други пък в болниците за опити с хора. Това е чудовищно нещо нацизма и е срам за всеки, който му прави реклами и целува задника на психара, крадеца, набожния изрод и страхлива гад - австрийското говедо Хитлер."

Иван Русев: "Че то не е ли същото, както сега САЩ, Англия и Франция трепят Сирия, за да избягат хората и да им вземат земята , заради газта и петрола- нещо като Хитлеризъм?"

Me: "Не е същото, защото нямат за цел да избият всички до крак, нямат концлагери. А и не могат да те осъдят, че си писал за САЩ и Англия, и Франция, но има закони срещу нацизма и не е хубаво да рискува човек да честити рождени дни на Хитлер и прочие. Свършиха се историческите личности, че до психопата и масовия убиец стигнахме. Освен това - България е в НАТО и е с точно тези - САЩ, Англия, Франция. ГЕРБ не иска излизане от НАТО, вие си гласувате за ГЕРБ, значи де факто и подкрепяте членството в НАТО."

Иван Русев: "Аз на Хитлер не му честитя рождения ден, защото е умрял, а само информирам.А БГ е толкова пропаднала държава, че където и да я лашне ветропоказателя, все ще бере душа!"

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About Richard Chamberlain
« Reply #258 on: September 08, 2018, 01:12:15 AM »
Иван Русев: "На 31 март 1934г. е роден американският актьор Ричард Чембърлейн, човекът , който накара Света да обича отец Ралф!/ Птиците умират сами /."

Me: И "Шогун" :).

Иван Русев: Да ! И в ,, Шогун,, имаше много силна роля!

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About the poverty and the giving birth to many children
« Reply #259 on: September 08, 2018, 01:28:56 AM »
 About the poverty and the giving birth to many children. As another person (Sarthak Sharma) said: "... this is a huge problem and what actually happens is that most of these children remain poor and the evil cycle repeats just increasing the strain on the resources."

Иван Русев: ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ - МЕЖДУНАРОДНИЯ ПРАЗНИК НА ЖЕНАТА !ПОЖЕЛАВАМ НА ЖЕНИТЕ - НАЙ-ПРЕКРАСНОТО ТВОРЕНИЕ НА ПРИРОДАТА ,ДА СА ЗДРАВИ,ВЕСЕЛИ,ЗАСМЯНИ И ОТ ХУБАВИ МЪЖЕ ЖЕЛАНИ! НАЗДРАВЕ !

Nikola Panayotov: VANKA ,SAMO DA DOBAVYA=I MNOGODETNI=

Иван Русев: Да Коле - трябва много работа по въпроса!

Me: Многодетни и после с к*р ли ще ги отглеждаме тези деца, а? То пари за 1 стая в повече няма, че чак и многодетство.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
ИЗВЪНРЕДНО
« Reply #260 on: September 20, 2018, 03:20:12 PM »

ИЗВЪНРЕДНО

ИЗВЪНРЕДНО: Омръзна ми всичко да е с недомлъвки и с лъжи по мой адрес. ГОТОВ СЪМ НА 100% да си кажа цялата биография на заинтересуваните И НИЩО НЯМА ДА СКРИЯ! И после всеки да съди кой е "без човешки качества" и кой е "пълен нещастник". ПИТАЙТЕ МЕ, ЩЕ ВИ КАЖА ВСИЧКО!

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Re: ИЗВЪНРЕДНО
« Reply #261 on: September 20, 2018, 03:21:44 PM »

ИЗВЪНРЕДНО

ИЗВЪНРЕДНО: Омръзна ми всичко да е с недомлъвки и с лъжи по мой адрес. ГОТОВ СЪМ НА 100% да си кажа цялата биография на заинтересуваните И НИЩО НЯМА ДА СКРИЯ! И после всеки да съди кой е "без човешки качества" и кой е "пълен нещастник". ПИТАЙТЕ МЕ, ЩЕ ВИ КАЖА ВСИЧКО!
И много моля хора, които са родени след 1974 година да НЕ си мислят, че е нещо свързано с тях. Говоря на едни по-възрастни!

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Re: ИЗВЪНРЕДНО
« Reply #262 on: September 21, 2018, 01:45:53 AM »
 Плюс това: "Айде, бе! Какво се свихте в черупките?! "Пълен нещастник" ли съм и липсват ли ми "човешки възможности"? А? Кажете ми го направо, че да ви споделя биографията си от "А до Я" и да видим ЗАЩО И БЛАГОДРЕНИЕ НА КОИ съм такъв! ЧАКАМ ВИ!!!"

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Re: Chats
« Reply #263 on: September 24, 2018, 01:47:37 AM »
 Неочаквано получих отклик, но не от тези, които визирам, а от Цън Цон:
"Приятелю, кому е нужна тази агресия. :) Остави хората да говорят каквото си искат, само излишни нерви си навличаш."
 Отговорих с това: "Обиждат ме. Не е агресия, а САМОЗАЩИТА и то РЕЗОННА. А моите нерви са вече изчезнали и загубени безвъзрватно. Малко повече или по-малко - няма значение. Въпросът е на чест, достойство и, като цяло, да им обясня (АКО МОЖЕ ДА РАЗБЕРАТ, ЗАЩОТО ПОВЕЧЕТО СА ПО-НИСКО ОБРАЗОВАНИ ОТ МЕН И МЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕЩА!!!), че не съм това, за което си мислят (а и дори да има ЕЛЕМЕНТИ на нещо такова, то е поради БАЗАТА НА КОЯТО СТЪПВАМ, а не поради ЛИЧНИТЕ МИ КАЧЕСТВА НА: висшист-философ, синофил, социалист и енциклопедист!)"

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #264 on: September 27, 2018, 02:44:24 PM »
Публично заявление:

Публично заявявам ЗА АПАРТАМЕНТА НА БАЩА МИ, ЧЕ НЕ СЪМ ГО КАРАЛ ДА ГО ПРОДАВА И ДА МИ ПРАЩА ПАРИ!!! накратко (защото съм казал, че изоставям Фейсбука) - Днес за пореден път ме учуди той (или някой, който пише от негово име), че съм го карал да си продава апартамента и да ми праща парите! ЛЪЖА ДОЛНА!!! (Казах му, че отдавна го каня да се премести при мен, за да се грижа за него, а не да стои сред хора, които пишат, че имам "липса на човешки възможости" и, че съм "пълен нещастник")! АКО НЯКОЙ ИМА ВЪПРОСИ - ПИТАЙТЕ, ЩЕ ВИ ОТГОВОРЯ НА 100% ИСТИНАТА!

(Това по повод, че ми писа той, както вече цитирах - "Това по повод на ужасията, която прочетох от него, цитирам: "А и не мога да продам жилището, да ти преведа парите и на деня да скоча от 15-я етаж, ч е да си сигурен. " ЗАЯВЯВАМ, ЧЕ САМО ОТ ЗАГРИЖЕНОСТ ГО КАНЯ ВЕЧЕ НЯКОЛКО ПЪТИ ДА ДОЙДЕ В ЧУЖБИНА, КИТАЙ, КЪДЕТО ЩЕ ЖИВЕЕ ПО-СПОКОЙНО, ПО-БЕЗОПАСНО, А И ЩЕ МОЖЕ ДА КУПУВА ПОВЕЧЕ НЕЩА, ЗАЩОТО В КИТАЙ Е ПО-БЕЗОПАСНО ПО УЛИЦИТЕ, ПО-СПОКОЙНО В ОБЩЕСТВОТО И В МЕДИИТЕ, И ПО-ЕВТИНО В МАГАЗИНИТЕ!")
« Last Edit: September 28, 2018, 02:54:55 PM by 英语课 »

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #265 on: September 27, 2018, 04:41:09 PM »
Публично заявление:

Публично заявявам ЗА АПАРТАМЕНТА НА БАЩА МИ, ЧЕ НЕ СЪМ ГО КАРАЛ ДА ГО ПРОДАВА И ДА МИ ПРАЩА ПАРИ!!! накратко (защото съм казал, че изоставям Фейсбука) - Днес за пореден път ме учуди той (или някой, който пише от негово име), че съм го карал да си продава апартамента и да ми праща парите! ЛЪЖА ДОЛНА!!! (Казах му, че отдавна го каня да се премести при мен, за да се грижа за него, а не да стои сред хора, които пишат, че имам "липса на човешки възможости" и, че съм "пълен нещастник")! АКО НЯКОЙ ИМА ВЪПРОСИ - ПИТАЙТЕ, ЩЕ ВИ ОТГОВОРЯ НА 100% ИСТИНАТА!

(Това по повод, че ми писа той, както вече цитирах -: "Това по повод на ужасията, която прочетох от него, цитирам: "А и не мога да продам жилището, да ти преведа парите и на деня да скоча от 15-я етаж, ч е да си сигурен. " ЗАЯВЯВАМ, ЧЕ САМО ОТ ЗАГРИЖЕНОСТ ГО КАНЯ ВЕЧЕ НЯКОЛКО ПЪТИ ДА ДОЙДЕ В ЧУЖБИНА, КИТАЙ, КЪДЕТО ЩЕ ЖИВЕЕ ПО-СПОКОЙНО, ПО-БЕЗОПАСНО, А И ЩЕ МОЖЕ ДА КУПУВА ПОВЕЧЕ НЕЩА, ЗАЩОТО В КИТАЙ Е ПО-БЕЗОПАСНО ПО УЛИЦИТЕ, ПО-СПОКОЙНО В ОБЩЕСТВОТО И В МЕДИИТЕ, И ПО-ЕВТИНО В МАГАЗИНИТЕ!")
- удостоверено и със снимка.
« Last Edit: September 28, 2018, 02:55:19 PM by 英语课 »

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Stupid, uneducated, logicless -- more and more
« Reply #266 on: September 28, 2018, 03:01:32 PM »
 Stupid, uneducated, logicless -- more and more.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Re: About the religions and the science
« Reply #267 on: September 28, 2018, 10:50:47 PM »
About "A Muslim child, a Christian child, a Jewish child.
They DID NOT choose their religion.
They were brain-washed into it.
Religion is a matter of geography.
Religion is a matter of the family you are born into.

THINK! It is not you who choose your religion, it was chosen for you!
It is time to move on, to realize that religion is man made."

Valentin Petlov: само това в средата няма да го учат, че е нещо повече от другите  ;)

Me: Но пак такива глупости ще му набият в главата, че не е истина! Че няма еволюция, че хората са направени наготово и първо мъж от кал, а после жена от реброто на "калния"; че има душа, ангели, дяволи и други измислени, недоказани неща; че само християнската вяра е истинската вяря; че обикновени учени, които не вярват в измислиците са обречени и няма да идат в измисления "рай" и т. н. Християнството, както и Ислямът са прозводни от Юдаизма - все са семитски религии, и все се славят с много човешки жертви и изстъпления. Религия ли е - все е промитачество на съзнанието и все е анти-научно, заблуждаващо, увреждащо и отдалечаващо от научната, истинната картина на света. Нормален човек няма нужда да се учи от постулати на религии измислени от хора, които даже не са знаели какво е "Галактика", колко планети има около Слънцето, как болестите се причиняват не от зли духове или богове, а от вируси, бактерии и др. патогени... те дори не са предполагали, че на Земята има народи като индианци и континенти като Америките. Така че коя малко по-добричка, и коя не религия - всичко това е безполезно в най-добрия случай, в днешно време, а в повечето и вредно, защото създава радикализъм, способства за оглупяването и за антинаучното, лъжовното. Срамно е хора, които разполагат с толкова мощна наука в 21-ви век да подлагат невинни деца на светогледно осакатяване доживот (някои от тях и цял живот не могат да се осъзнаят и си остават промити с вещици, духове, ангели, дяволи и още 1000 измишльотини, които им пречат да прозрат истината за света, човека, човешките взаимоотношения.) И винаги съм смятал, че Християнството, наложено с кръв и избиване на собствените хора от Кървавия Борис 1 (това за "Кървавия" е мое въведение) не е задължаващо за никой, който иска да е истински БЪЛГАРИН - Българите (прабългарите) са били (най-вероятно) тангристи или и да не са били такива, то в никакъв случай не са били вярвщи в еврейско-римски измислици като Християнство.
+
Plamen Rusev: Много смислен отговор,който напълно подкрепям.С малкото уточнение за Борис,който по-скоро ,,тактически,, въвежда християнството,за да е на една нога с останалите европейски владетели,но най-вече с Източната Римска Империя(незнайно защо наименувана Византия след 19 век)
- - -
Мисля да не отговарям повече, защото гледам да приключа с Фейсбука тотално. Както казах, възнамерявам да го ползвам (докато имам тази възможност безплатно, благодарение на Камен, иначе по никакъв начин не съм навит лично да плащам допълнителни пари за випиен-и и пр. такива програми; и без това доволно се охарчвам за компютъра и поправките му, интернета, а и токът не е безплатен.)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
« Reply #268 on: October 01, 2018, 11:12:21 PM »
Публично заявление:

(Това по повод, че ми писа той, както вече цитирах -: "Това по повод на ужасията, която прочетох от него, цитирам: "А и не мога да продам жилището, да ти преведа парите и на деня да скоча от 15-я етаж, ч е да си сигурен. " ЗАЯВЯВАМ, ЧЕ САМО ОТ ЗАГРИЖЕНОСТ ГО КАНЯ ВЕЧЕ НЯКОЛКО ПЪТИ ДА ДОЙДЕ В ЧУЖБИНА, КИТАЙ, КЪДЕТО ЩЕ ЖИВЕЕ ПО-СПОКОЙНО, ПО-БЕЗОПАСНО, А И ЩЕ МОЖЕ ДА КУПУВА ПОВЕЧЕ НЕЩА, ЗАЩОТО В КИТАЙ Е ПО-БЕЗОПАСНО ПО УЛИЦИТЕ, ПО-СПОКОЙНО В ОБЩЕСТВОТО И В МЕДИИТЕ, И ПО-ЕВТИНО В МАГАЗИНИТЕ!")

Иван Русев: Не ги пиши тия неща-виждаш, че не са интересни за никого !!

Me: АЗ ДЪРЖА ДА СЕ ЗНАЕ ИСТИНАТА, ЗА ДА НЕ МЕ ОБИЖДАТ БЕЗПРИЧИННО НА "Няма човешки качества" и "пълен нещастник" (защото ако я знаят, сигурно няма да пишат така, може би?). А на който не му е интересно, да не чете!!!

+

Иван Русев Стига писа неща, които никой не го интересува!Хората се интересуват как да свържат двата края -повишават газ, парно, че и тока и никой не го интересува писаници разни !

Me: Аз държа да се знае истината. ВСЕ НЯКОЙ ЩЕ СЕ ЗАИНТЕРЕСУВА! Като ти повишават всичко, ела при мен, 100 пъти досега съм те викал!

+

Иван Русев: Не пиши безсмислици, защото ,както виждаш никой не ти обръща внимание и всеки се е замаял, как ще оцелее в тая жестока зимна действителност, с повишение на газ, парно и даже ток!!

Me: "Безсмислици са, които ти си написал. Искаш ли снимка да удостоверим, че ми написа точно така? И като там ти е толкова скъпо, защо не идваш при мен, където е по-евтино?"

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Truth, truth, truth
« Reply #269 on: October 02, 2018, 12:26:08 AM »
Публично заявление:

Иван Русев: Не ги пиши тия неща-виждаш, че не са интересни за никого !!

Me: АЗ ДЪРЖА ДА СЕ ЗНАЕ ИСТИНАТА, ЗА ДА НЕ МЕ ОБИЖДАТ БЕЗПРИЧИННО НА "Няма човешки качества" и "пълен нещастник" (защото ако я знаят, сигурно няма да пишат така, може би?). А на който не му е интересно, да не чете!!!

+

Иван Русев Стига писа неща, които никой не го интересува!Хората се интересуват как да свържат двата края -повишават газ, парно, че и тока и никой не го интересува писаници разни !

Me: Аз държа да се знае истината. ВСЕ НЯКОЙ ЩЕ СЕ ЗАИНТЕРЕСУВА! Като ти повишават всичко, ела при мен, 100 пъти досега съм те викал!

+

Иван Русев: Не пиши безсмислици, защото ,както виждаш никой не ти обръща внимание и всеки се е замаял, как ще оцелее в тая жестока зимна действителност, с повишение на газ, парно и даже ток!!

Me: "Безсмислици са, които ти си написал. Искаш ли снимка да удостоверим, че ми написа точно така? И като там ти е толкова скъпо, защо не идваш при мен, където е по-евтино?"

Me: Някои си мислят, че МОЖЕЛО ДА МЕ ОБИЖДАТ (И ДА ЛЪЖАТ ЗА МЕН), а аз трябвало да си мълча, защото било "грозно"?! Извинявайте, НО ИСТИНАТА Е ИСТИНА, независимо дали е грозна или красива! Аз държа да се знае истината на 100%! Писна ми от лъжи и лицемерие! Питайте, ще ви разкажа всичко ОТ ИГЛА ДО КОНЕЦ! (ПЛЮС: И по повод на това: "не пиши повече такива неща , защото е грозно и хората смятат това за излагане и ненужна информация.": НА ЛЪЖИТЕ И ОБИДИТЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯМ С ИСТИНА! А който му е "излагане" и "ненужна информация" - ами да не чете, бе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.