☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯

☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: Chats  (Read 64735 times)

0 Members and 24 Guests are viewing this topic.

MSL

• Философ | Philosopher | 哲学家
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +823/-0
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About the air pollution, China in 2018 and so on.
« Reply #105 on: April 01, 2018, 12:19:42 AM »
Todor Radev: "Не знам вече колко нюанса сиво. Хлапето озадачен: "Защо небето е оранжево? ". "Дишай, догодина се записваме в програмата за колонизация на Марс. Дробовете ни ще са най-подходящи за марсианската атмосфера". Какво друго да кажа. Дори и слънцето посивя. Дни като този обезсмислят всичките 3000 години "великолепна култура и цивилизация". Ще съсипем и Марс, ако някога се преселим там, а наследниците на Дракона ще са в авангарда..."

Me: " Това е изборът в Китай: или на запушено място с висока заплата или на чисто и природно място, но на ръба на бедността. Много хора от по-запушените райони на Китай (Шанхай, Пекин, Тиендзин и др.) се хващат за главата като чуят, че има месеци, в които и с 500 юана само съм преживявал, но съм избрал здравето и бедността пред нездравословното... Е, бедността не съм я избирал - все говоря на познати, приятели, роднини да заделят малко пари и да започнем поне едно чуждестранно ресторантче в Китай, че да си помогнем малко в живота, поне да има пари болници (макар че аз съм си здрав засега), но... всеки се ослушва и не дава (с малки изключения, но не стига за начален капитал). И по-просто нещо съм им предлагал - да се съберем повече хора за игра на китайска лотария, но засега само с 3-ма и шансовете са нищожни (около 1 към 3 милиона за успех)..."
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About a poem
« Reply #106 on: April 13, 2018, 01:23:19 AM »
 Вижте моя творчески отговор: цък. :)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About the religion and the poverty
« Reply #107 on: April 13, 2018, 01:31:09 AM »
Иван Русев: ЧЕСТИТ СВЕТЪЛ ВТОРНИК !
Me: За който няма пари - уй-светъл вторник!
Иван Русев: Всички дни от тая седмица след Възкресението са ,,Светли,, до събота , понеже според запознатите , Ийсус, като напускал гробницата от там излязла светлината , озарила Света!Та хората, макар и гладни , поне им е светло- ако намерят парче изостанал козунак , да не си го заврат в носа!Добре е да има Божествена светлина - Енергоснабдяването не може да я отчита!

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About the life and the death
« Reply #108 on: April 13, 2018, 01:33:28 AM »
Иван Русев: На 10 април 1970 г. Пол Маккартни обявява разпадането на The Beatles.

Диана Бъркашка: Не знаех, но....това, което оставиха....нямам думи!

Me: И след около 3 години умира Брус Ли, а после Елвис Пресли... мъка. Един по един умираме... някои, обаче живели по-добре от другите...

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About a philosopher (Ahmed Dogan)
« Reply #109 on: April 13, 2018, 01:38:32 AM »
Me: Един от най-умните и образовани български политици (философ по образование), който е сред първите, които усещат Големите промени в света (И някой да не си помисли, че съм от ДПС или друга българска партия? Не. Аз съм просто от философите, а човекът е колега-философ.)

Иван Русев: Че той Сокола, почетния член на ДПС контролира плитическите среди и вълнения във всички БГ партии и наистина е политик от класа - разбираше от обръчите на фирмите , раздаваше парчетата от баницата и е Велик координатор и мозъка на ДПС!

Me: Не ме интересува политическата дейност, аз само гледам философското в изказванията. Колкото по-далеч от политиката, толкова по-добре. И ти не се занимавай - няма смисъл, само си навреждаш.

Иван Русев: Ако съм на 52 г . като Орбан, който в неделя спечели третия мандат в Унгария, можеше да се опитам,но сега съм само наблюдател , нещо като страничен съдия във футбола, но без байраче! ;D ;D ;D ;D

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About religion and Easter concretely
« Reply #110 on: April 13, 2018, 01:52:02 AM »
Me: НЕ честитя Великден (и други РЕЛИГИОЗНИ празници) не, защото не съм културен, не защото вярвам в друга религия, а защото НЕ вярвам в религиозни измислици - вярвам само на доказани неща. Как ли пък няма с цялото си образование и тонове изчетени книги да седна да вярвам, че някой бил заченат "непорочно", после умрял за "греховете" на хората, но после се съживил, след дни, и отлетял нагоре... Приказка за наивни дечица (с вероятна възможност горе-долу колкото "Червената шапчица")... Да си имаме уважението. Това е толкова "истина" колкото са истина вещиците или духовете на Хелоуин, с тази разлика, че онова поне е по-разнообразно и ми е по-весело. Казах си, че да няма учудени от християните и ПСЕВДО-християните (каквито са повечето, които даже не знаят основни постулати на религията). (Е, боядисаните яйца са красиво нещо! И дотам...)

Иван Русев: Това е и приятен повод за празнуване , ядене , пиене и почивни дни За учениците 10 дни , а за Парламента 12 дни Понеже ще препият и преядат с агнешко  ;D

Lydia Staikova: По-интересното е защо в навечерието на празника изпитвате необходимост да публикувате такива статуси :)

Роза Асенова: За баланс, както казва Слави Трифонов. Нека да чуем и други мнения по църковните канони. А защо в навечерието - сега е точно времето, по тези празници. Нека има атеисти, и им прави чест, че го споделят публично. Но много са показните вярващи в Христос и неговия живот. Но да не се пречи или охулват тези, които мислят различно. Аз лично правя това, каквато потребност има душата ми, че често се нуждая от спокойствието й. Весел празник.

Me: За да не се обиди някой, че не съм му писал лъжата "Христос воскресе!" или да не се обиди някой, че не съм му отвърнал с потвърждение на лъжата "Воистина воскресе!". А аз статусите периодично ги трия и си ги слагам в моя си сайт, че да не давам излишни пари (чрез безплатно съдържание) на и без това богатите от Фейсбука. :)

Lydia Staikova: Geser Kurultaev, Не е нужно да се отговаря с "Воистина воскресе!". Достатъчно е да се каже "Весели празници!" / "Честит празник!" и пр.

Me:  Lydia Staikova, така е, но друго си е да си кажа публично, че да не се налага да разяснявам един по един - пестя време, през което мога да изкарам малко пари онлайн, вместо да го прахосам в честитки за НАСИЛСТВЕНО НАТРАПЕНА РЕЛИГИЯ (от Кървавия Борис, както аз наричам онзи лудия - Борис-Михаил), която промива мозъци дори в днешно време, когато имаме много ясно доказани лъжите й: еволюция, а не еднократно създаване на човек; по-дълго формиране на Вселената от няколко дена и пр. Същата работа и с другите измислици. Иначе някои си празнуват и Рамазан байрам - да им е весел празника, нямам против.

Иван Русев: Ако Ийсус е бил само закован на кръста , той щеше да се претопи със стотиците , за които разпъване на кръст е било редовно наказание !Но версията , че е възкръснал на третия ден след смъртта, го обожествява. Щом е възкресил Лазар на третия ден от смъртта, след като сестрите му са казали , че Лазар се е вмирисал , но го е изкарал от гроба с ,,Лазаре , излез !,,и Лазар излязал , защо Христос да не е възкръснал?На тия и подобни митове и твърдения се крепи и Християнството, което крепи църквата!За Христос са писали, чак след 60 г след неговата кончина - ако е съществувал.Пита се , като учител, защо не е написал нещо да доказва, че е съществувал! Няма едно изречение!Но вярата се крепи вече на 2018 годишните твърдения, че Той е Спасителя и е направил тоя героизъм нарочно да го разпънат в името на хорските грехове и като се завърне един ден, праведните ще излязат от гробовете , а грешните ще отидат на СТРАШНИЯ СЪД!Основно - наздраве за християнството и да поддържаме илюзията, че някой ще ни спаси! Този някой, сме НИЕ! Нищо не пада от небето!

Me: Има и друга версия: Като казал "Лазаре стани!" и Лазар станал на какво? Станал на лазарен лъч! :D

Иван Русев: Значи Христос е открил лазерните лъчи , а си е мълчал ! :o :o :o

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About history (Ottoman empire and the Russo-Turkish war 1877-1878)
« Reply #111 on: April 13, 2018, 02:11:46 AM »
Me: Аз отдавна говоря, че Османската империя е многонационална и когато някой във война срещу османлиите убива някой, то не е задължително да е убил точно "турчин", ама... кой да ти отбира толкова от наука и, конкретно от история?! Браво, че някой се е потрудил с конкретиката!!!

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About a name day
« Reply #112 on: April 13, 2018, 02:18:42 AM »
 Me:  Честитих ти задочно Розовден. :) Нали ти предадоха. :):)

Роза Асенова: Да, предадоха ми и ти благодаря от сърце. Но не дойде съобщението при мен, поради което не можах и да благодаря. Прочете ми се, че някаква неграмотна рускиня си мисли българите за мюсюлмани. Голяма олелия на тоя празник, то половин България празнува. Вече не обичам да празнувам рождени или именни дни. Да бия барабани ли, за моите много години и за измислени празници (без рождения ден, който си е личен и точен празник. А Великден се мени всяка година и двете големи църкви - източната и западната православна го празнуват на различни дни. Значи на Христос воскресението му е с неуточнена датата. Та такива ми ти работи.

Me: Да, младо момиче, като всички млади в днешно време не разбира много от света, ако не е учила - все пак, знае, че има България. Запита културно, да не би да са мюсюлмани, защото знае, че има връзка с татарите и Волжка България, а те са мюсюлмани... Много от хората по света на разбират другите народи и народности... А за Христос, Мохамед, Буда и другите - всичко е митологизирано. Ние да си гледаме нас реално и биологично-научно, че всеки момент сме взели-дали, както се казва... :)...

Роза Асенова: OK.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About a photo with a cat
« Reply #113 on: April 13, 2018, 02:22:51 AM »
Георги Митранов: На някои птиче им кацва на рамото, а на мен най-редовно писе. Даже две, особено когато стопанинът им си почива или яде!

Me: Леле, адаш!!! Млад човек, хубав човек... с такива торбички под очите?! Не ми казвай, че не си доспиваш от шумни съседи и малък апартамент като мен!!!

Георги Митранов:  Историята не помни хахаха.

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About a small dog
« Reply #114 on: April 15, 2018, 02:33:30 AM »
My oh my!!! Even a female one! And so, so fashionable!... That's really something! Pretty good for just another cartoon/comics project. :)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About the life in a forest
« Reply #115 on: April 15, 2018, 02:42:59 AM »
Katya Sofronieva: Възнамерявам след около два часа да изпитам нощния покой на гората над къщата ми. Ще остана там до сутринта.
Нуждая се от моментална промяна на пространството. Също да си кажа две думи на "ти" със себе си.
Ако ме няма известно време, означава, че все още съм там... И може би вече ловувам самостоятелно... :)

Me: Като те подгонят насекоми и други животни, ще видим колко ще останеш ти!  ;)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About when I was very busy recently
« Reply #116 on: April 15, 2018, 02:51:47 AM »
В момента имам още много работа - ако някой се усети пренебрегнат/пренебрегната - да ме извини - малко изостанах с плана и действам, завиждайки на онази богиня със стоте ръце ;)...

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About some defriend or unfriend
« Reply #117 on: April 15, 2018, 02:53:54 AM »
Тези дни премахнах от т. нар. "приятели" някои хора. По различни причини - на някои имах възможността да кажа защо, на други не съм (защото не мисля дори, че ще забележат, че "мен вече ме няма в "приятелите""), НО държа да съм откровен с всеки/всяка и, ако някой се е видял "премахнат" и реши да ме попита защо, ще му кажа/ще й кажа. Като цяло - нищо сериозно. Просто не мога да си позволя да чета неща, които влизат в пълно противоречие с науката или, които са по някакъв начин анти- правителството/политиката на КНР, където живея отдавна. Ей-такива не-лични причини. Моля, никой/никоя да не се чувсвтва персонално засегнат/засегната. Целта ми е просто и аз, и те да са по-щастливи и всеки да си гледа работата по-ползотворно! :)

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Re: About the air pollution, China in 2018 and so on.
« Reply #118 on: April 15, 2018, 02:58:26 AM »
Todor Radev: "Не знам вече колко нюанса сиво. Хлапето озадачен: "Защо небето е оранжево? ". "Дишай, догодина се записваме в програмата за колонизация на Марс. Дробовете ни ще са най-подходящи за марсианската атмосфера". Какво друго да кажа. Дори и слънцето посивя. Дни като този обезсмислят всичките 3000 години "великолепна култура и цивилизация". Ще съсипем и Марс, ако някога се преселим там, а наследниците на Дракона ще са в авангарда..."

Me: " Това е изборът в Китай: или на запушено място с висока заплата или на чисто и природно място, но на ръба на бедността. Много хора от по-запушените райони на Китай (Шанхай, Пекин, Тиендзин и др.) се хващат за главата като чуят, че има месеци, в които и с 500 юана само съм преживявал, но съм избрал здравето и бедността пред нездравословното... Е, бедността не съм я избирал - все говоря на познати, приятели, роднини да заделят малко пари и да започнем поне едно чуждестранно ресторантче в Китай, че да си помогнем малко в живота, поне да има пари болници (макар че аз съм си здрав засега), но... всеки се ослушва и не дава (с малки изключения, но не стига за начален капитал). И по-просто нещо съм им предлагал - да се съберем повече хора за игра на китайска лотария, но засега само с 3-ма и шансовете са нищожни (около 1 към 3 милиона за успех)..."

И от друг страница:

По повод замърсения въздух (мой отговор към човек, работещ в Пекин, НО ОСНОВНО ЗА ДА ПРИПОМНЯ И ОБЯСНЯ, че се учудвам как още може да има хора на които да не им е ясно нещо ТОЛКОВА ПРОСТО - ТРЯБВАТ ВИ ПОВЕЧЕ ПАРИ, ОТКОЛКОТО СИ ПРЕДСТАВЯТЕ, НО ПОВЕЧЕТО НЕ ИСКАТЕ ДОРИ ДА ОПИТАТЕ!!!). Следва цитатът: "Това е изборът в Китай: или на запушено място с висока заплата или на чисто и природно място, но на ръба на бедността. Много хора от по-запушените райони на Китай (Шанхай, Пекин, Тиендзин и др.) се хващат за главата като чуят, че има месеци, в които и с 500 юана само съм преживявал, но съм избрал здравето и бедността пред нездравословното... Е, бедността не съм я избирал - все говоря на познати, приятели, роднини да заделят малко пари и да започнем поне едно чуждестранно ресторантче в Китай, че да си помогнем малко в живота, поне да има пари болници (макар че аз съм си здрав засега), но... всеки се ослушва и не дава (с малки изключения, но не стига за начален капитал). И по-просто нещо съм им предлагал - да се съберем повече хора за игра на китайска лотария, но засега само с 3-ма и шансовете са нищожни (около 1 към 3 милиона за успех)..."

MSL

• SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
About space stuff
« Reply #119 on: April 17, 2018, 04:05:13 AM »
Иван Русев: Въздухът ще бъде импрегниран с прахови радиационни частици за 4 дена минимум!От тях отърване няма, освен да не се излиза от къщи , който иска да се спаси от бавна лъчева болест!

Me: Нали Каракачанов казал, че шансът да падне над България е само 0,01%? (Даже, виж двама отдолу в отговорите се присмиват на такива неща.)

Иван Русев: В новините БНТ от 20 ч. казаха,че 20 % от станцията няма да изгори и ще падне над България по най различен начин - между 1-ви и 2-ри март.Не се знае точно къде.А който се присмива не е запознат. Много народ има избит от неизгорели фрагменти на космични станции.На който падне такъв щрапнел на главата, ще се усмихне много тъжно! :'( :'( :'( :'(

Красимир Андреев: Брей че умници има тук

Красимир Андреев: Помните ли първата космическа станция на Наса, Скайлаб, падна на Земята и си изгоря в атмосферата през 2001 Руската Мир се разпадна в атмосферата я проверете дали няма да настъпи края на света.

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.