MailBooks
Съвсем случайно научих от едни хора тази вечер за MailBooks. Какви са ви мненията за него?
За MailBooks
Като става дума, честно казано чак тази нощ го разбрах, че съществува и се заинтересувах. Доколкото разбирам от намереното из интернет, това (
MailBooks) е програма за обмен на електронни книги (
е-книги). Както се подразбира - не съм я използвал и не я ползвам. Напоследък не ми остава време за книги и за е-книги, но чета доста - статии на интелектуалци, новини, научни материали от различен вид и... чатовете си.
Иначе доста нещо съм изчел през живота си и, засега, не мисля да спирам да чета. Преди време се бях удивил на един бивш приятел, който тогава ми каза: "Стига съм чел! Досега малко ли съм чел?"... Удивих се, но и проявих, до голяма степен, разбиране. А и не съм от тези, които смятат, че престанеш ли да четеш, то преставаш и да се развиваш умствено (преставаш да трупаш знания), защото
в днешно време,
ако имаш телевизия или, още по-добре - интернет, то може да получаваш различна информация - дори такава от най-висок ранг като научна и философска не чрез четене, а чрез слушане и/или гледане, например.
Толкова по темата
мейлбукс, е-книги, книги, четене, умствено развитие и трупане на знания; дано да е било полезно!