Едни от януари 2010:
ККП_ЗАВИНАГИ: " Здравейте, приятели! Приканвам ви да прочетете моята гледна точка:
24-01-10
1) До Саско:
1.1. Няма значение кой е българин и кой не е. Хич не е на място човек, който си признава, че има чужда кръв, включая циганската, да държи сметка за етническата принадлежност на тоя и оня. Отделно не е важно кой какъв е, а какво му е самосъзнанието. Византия, та дори и Аварският хаганат са великолепни примери за това как пъстрота от етноси може да носи едно и също самоопределение/самосъзнание. Разкопки показват, че етническите авари-монголоиди са били само малка част от останалите в хаганата, повечето от които са били не-етнически, а "идеологически" (самосъзнаващи се като) авари. Самият ти си добър пример за това как човек, който по ДНК едва ли съдържа и 10 % от изконната българщина се има за голям българин и се приема от останалите за такъв.
1.2. Какво гражданство имам/нямам си е моя работа и мога да отговарям за това пред компетентните власти.
Конкретно до идеите ти, че не било хубаво да си с китайско гражданство, срещал съм ги и сред някои китайци. Въпрос на предпочитание - който се кефи на това да плаща визи всяка година и да се подлага на задължителните медицински тестове в Китай (облъчване с рентген, вземане на кръв венозно, пикаене в чашка, събличане гол и пр., в зависимост от това в кой град си) - нека си държи българското, австралийското или папуаското гражданство. Аз като човек, който е избрал да живее в Китай и да имам всичките права на китайските граждани, резонно е да се чувствам по-добре с китайско гражданство. Ама не можело да се пътува лесно по света. От какъв зор пък трябва да се пътува по света? Китай заема 1/5 от света. Да не говорим, че пътуванията са излишно пилеене на пари, с които човек може да си плати един апартамент или някоя животоспасяваща операция. Говорим за нормални хора от работническата класа и интелигенцията, а не за паралии като Саско, които не знаят какво да си правят парите.
1.3. Маниите са психически проблеми, вярно е. Но и фобиите са такива, нали? Гарантирам ти го като син на потомствени психиатри, който е посещавал курсове по психопатология и, който е с магистърска степен по философска антропология.
1.4. Параноята също е психически проблем. Според някои автори като доцент Рачев параноя вера еволюира до шизофрения, така че рябва да се полагат повече грижи за психическото здраве. Да ти го кажа по-просто, за да съм сигурен, че дори ти и Иван ще го разберете - не всеки, който обича Китай и/или е на друго от ксенофобските ви, анти-китайски мнения, е Гесер Айванов Курултаев.
1.5. Може да се шегуваш не само с китайците и Партията. Ти лично, ако искаш и с майка си. Друг е въпросът дали това е правилно, когато се ползваш от културата, храната и пр. на тази държава - Китай. Да не говорим, че в постовете ти няма само шеги, а откровена злоба, расизъм и всичко, което най-малко приляга на китаист.
1.6. От мен има много интересни неща, ама намирането на интерес/смисъл изисква по-развит ум. Така както на някоя селянка с основно образование няма да й е интересно да прочете нещо за философията на тъждеството, така и на тебе няма как да ти е интересно какво АЗ съм написал.
1.7. Каква добронамересност може да се намери в презрениято и расизма ти? Човек трябва да се е сбъркал съвсем, за да повярва на тази постановка.
1.8. Красотата е нещо СУБЕКТИВНО. За някой най-красивите хора са негрите, друг си пада по снежно-бели шведи. Арабите в Либия се кефеха на тлъсти мадами... Така че да се каже, че нещо не е хубаво или е хубаво няма никакъв ОБЕКТИВЕН смисъл.
Ален Делон в момента прилича на задник от старост, но щом като ти е красив - твоя воля. Явно си почитател на мъжката красота.
И вместо да изказваш съжаление за моята жена, по-добре обясни защо ти нямаш такава, а си, заедно с албанците "първа писта" по публичните домове на Китай (или пък може онова изказване за албанските мъже да си го направил от яд, че не са те избрали тебе, пред китайките от които се отвращаваш... Рядко съм виждал НОРМАЛЕН, ХЕТЕРОСЕКСУАЛЕН мъж, който да не желае сексуално азиатки). Оставям хората да си правят изводите за тебе.
1.9. Заповядай в Саня да се видим. Нали хората ми направиха реклама, а ти ужким щеше да идваш в Саня, пък после замина за Индонезия. Явно не щеш да помогнеш на моя бизнес тука...
1.10 Китайското общество е по-оправено от българското и западните. Забраните и ограниченията, които най-после им светна да въвеждат на Запад като Интернет-следене, камери, мерки за сигурност - в Китай отдавна са приложени от Премъдрата Комунистическа Партия.
2. До Иван:
2.1. Към тебе по-накратко, понеже ти си клиничен случай в политически и в психологически смисъл. От малък си промит с "Дойче Веле" и "Свободна Европа", и още не ти светва, че на времето каквото говориха беше измама. Шенгенските визи никак не се връзват със Свободите, най-малкото.
Да не говорим за военните интервенции и какво ли не. Зомбиран си и е невъзможно да ти се обясни.
2.2. Параноята толкова те е обсебила, че чак на обикновени репортажи и снимки не вярваш. Щом било от Китай, значи не ставало. Ами, че това си е жив религиозен догматизъм.
2.3. Радва ме, че сам си признаваш, че има двойствен стандарт във форума, избирателна цензура и всички неща, които добре сте усвоили от апарата на другаря Тодор Живков. Дразнещото е, че се правите на демократични, а сте тоталитарсти от класически тип.
2.4. Щом не ти пукало кой те чете, защо слагаш ограничения на някои постове? Правиш се на ербап, ама не си. То се и вижда колко лесно се плашиш от албанците и уйгурите, макар и да харесваш жените им... За пример - аз като съм си харесвал някоя уйгурка даже пред братята и цялата й рода съм я ловил за ръцете и съм я прегръщал, а както виждаш - още съм жив, нали?
Друг е въпросът, че женен човек с деца да се точи за още жени не е нещо от нещата, които будят обществено одобрение.
3. До Павел:
3.1. След като си се убедил, че този форум е анти-китайски, информирай за това интернет-властите в Китай, за да бъдат предприети необходимите мерки, според закона.
3.2. Действай повече рекламно. Не си губи времето да комуникираш с тях. Те са хора на крайностите тук.
4. До Нат:
4.1. Права си и будиш уважение с това, че направо показваш тоталитаризма, който те се опитват да прикриват.
5. До Гери Чао
5.1. Прави, каквото ще правиш с мъжа си (ако въобще имате намерение и възможности да правите), без да вдигаш много шум из форума. Щото, утре, примерно, някой друг ще вкара Саско в болнични, а ще ви нарочат вас.
5.2. Не разбрах защо преди се възхищаваше от постовете ми, после ме намарази. Същото се отнася до Будьо и жена му. Лесно се манипулирате от Иван и Саско. Днес ви накараха да ме намразите мене, утре може да ви накарат да намразите цял Китай... Повече самостоятелно мислене няма да ви е излишно.
Ако има хора, които не искат да се крият зад Кремена и други модериращи, а искат да излезнат на открит двубой с мене - да заповядат на:
Скайп - conradbest
мейл - tatarkeshe @ yahoo.com
Яху - tatarkeshe "
---
дядоПетко: "
Първоначално написано от Aquarius Виж мнението
Ох, давайте по темата за Гесер, по-забавно е от личните подробности ;Р
Така е, Яна, така е. И затова първо за теб:
1) Най-важното- до Яна Шишкова:
Въпреки личните ни спорове, които възникват понякога, аз много те харесвам поради това, че допринасяш за връзките на България със Социалистически Китай най-редовно в китайското посолство.
Снимка на другарката Яна Шишкова от връчването й на награда в Китайското посолство:
http://www.chinaembassy.bg/bjly/zbgx/W020041014581980312741.jpgКАКТО И, ЧЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ ТОЗИ САЙТ, В ТВОЯ МОЖЕ ДА СЕ ПРОЧЕТАТ ДОБРИ И ВЕРНИ НЕЩА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ КАТО ТЕЗИ:
_________
" Политическата воля, устремеността към едно богато бъдеще и господстваща роля на КНР по възможно най-добрия, според мен, начин, а именно - чрез процесите на икономическото господство и трудолюбието на китайския народ, а не чрез политиката на инвазия и брутално неуважение към суверенитета на останалите страни, каквато винаги са провеждали САЩ.
"
"...Хората живеят радостно..., всеки знае, че правителството се грижи за него. Има една много, много силна вяра, защото се вижда какво се случва..."
________
(из интервю на Яна Шишкова, цялото интервю тук : china.edax.org/?p=755)
Така сме ние комунистите - личните противоречия не могат да засенчат общата цел - уважението към и борбата за Идеята !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2) САСКО,
не съм ти пожелавал нищо лошо да ти се случва. Ужким си журналист и какво ли не пък не четеш внимателно какво съм писал. Колкото до болестите - болни са тези, дето имат фобии и патологични омрази, не тези, дето са с отворени сърца и обичащи.
Не се излагай, ела в Саня да пийнем по едно за моя сметка и да изгладим отношенията, няма да те изям, нито ще каня на срещата мои приятели полицаи и военни тук. Ако някой те е наплашил, щото то за мен какво ли не се говори, не им вярвай. Абе никой няма да каня - насаме ще се видим.
3) ЛЕЙЛА,
у вас ли си го поканила кандидат-медицинското лице? Душичката ми тя...
4) ИВАНЕ,
ти, че си болен - болен си, ама така и не се научи къде и как се слага пълен член...Видях, че не само от албанци и уйгури, ами и от индианците в Канада се плашиш...Виртуалният ми войн сладък, Иванчо...
5) JJ, те не искат истината, те искат да си налагат само тяхното мнение и да им върви бизнесът. "
---
Kalisto:
" Първоначално написано от SASKO Виж мнението
Ще дойда в Саня, но след китайската нова година! Но не мисля, че ти ще дойдеш да пием кафе или питие, дори за моя сметка! А аз винаги отсядам в един и същи хотел от години -- Resort Intime, Dadonghai Bay. Там се чувствам най-добре. А ти как ще дойдеш от Хайкоу -- далечко е до Саня за едно питие!?! И въпреки твоята дълбока конспирация, мисля че съм виждал лицето ти! Слабичък си, пусто - не те хранят добре, май!"
Ако някой се връзва на приказките на Саско да кажа как стоят нещата всъщност:
1) Опитах се да го адна в Скайпа да поговорим - покри се.
2) Поканих го да дойде в Саня, той отцепи за Индонезия.
3) Сега пък излиза, че аз съм се крил и конспирирал.
Сами помислете кой е психично-зле от двамата.
САШО, ТОЧНО В "ДАДУНХАЙ" ЖИВЕЯ, НА ЮЯ-ЛУ, БЛИЗО ДО ВОЕННАТА БАЗА. ХОТЕЛЪТ ТИ (КОЙТО Е НЯКОЛКО ЕДНАКВИ ПОСТРОЙКИ И Е НАСЕЛЕН ГЛАВНО С РУСНАЦИ, ЧЕ Е ПО-ЕВТИН, ЗА РАЗЛИКА ОТ ЯЛУНВАНСКИТЕ) МИ Е НА 5 МИНУТКИ ПЕША ПО ПЛАЖА. АДНИ МЕ НА СКАЙПА, ЗА ДА СЕ РАЗБЕРЕМ И ДА ВИДИШ СЛАБИЧКОТО МИ ЛИЧИЦЕ. НЕ СЪМ СЕ КРИЛ, АЗ СЪМ ПУБЛИЧНА ЛИЧНОСТ И МЕ ЗНАЯТ ХОРАТА. ЗА ТВОЯ СМЕТКА ЩОМ Е - ОБЕЗАТЕЛНО ЩЕ ДОЙДА. АЗ СИ ПОМИСЛИХ, ЧЕ ПРЕДИ СЕ СТРЕСНА ОТ ПРИКАЗКИТЕ НА ЖЕЛЬО ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ ДОБРОЖЕЛАТЕЛ ИЛИ ПРОСТО НЕ ПОЖЕЛА ДА ПОДКРЕПИШ БИЗНЕСА МИ.
Будата също си е изключил Скайпа и е недостижим за пряк диалог. Бива го само да се чепка по форума с недоизкусурените си обиди. Пияндурска история...
Колкото до въпроса де ме е виждал Сашо - Яна му е показала мои снимки, яснo де ме е виждал. Въпросът е, че аз не съм се крил, както и че го каня отдавна, а той чак сега с половин уста прие поканата ми. Да видим кога след Нова година ще се появи и дали няма да ме прати за зелен хайвер, пък после да каже, че той е бил в някоя от сградите на Интайма, ама аз не съм се появил да го намеря. Да се надяваме, че ще се видим. Даже мога да взема една приятелка на бившата си жена да ни заснеме срещата (ако има такава), след това ще я качим в нета да се види кой какво казал, направил, пил... или да се види просто как на посочения хотелски номер ни отваря вратата някой руснак Саша, но не и наш Саско.
От друга страна това е добра идея, за да не може после, ако въобще се престраши да дойде, Саско да си измисля,че не съм бил се държал добре, както излъга за приятелчето от Гуандун, което е посетил, а после по най-неблагодарен начин го оплю във форума.
За сведение - Саско (Александър Радков, 45 годишен) изглежда така:
А ето ме и мен, от малък обичам бойните изкуства, да му се не види!
(снимката е от Дадунхай, ако Саско, наистина е ходил там, ще познае мястото - на 15 минутки от Интайма му е)
Ето и още една, от вкъщи, да ме видите колко съм секси:
"
" Първоначално написано от DrunkBuda Виж мнението
Както винаги в голяма грешка! Скайпа ми е включен денонощно! Диалог с радио не мога да водя! Този, който обижда си ти и точно това е причината да те баннат от всеки един форум където си се регистрирал, с изключение на един и в него не се пише от години.
А аз смятам, че се криеш!"
Аз по-рано си спомням, че даже се беше подписал като НОВИЯ ГЕСЕР и с жена си редовно ме защитавахте, барабар и с Гери Чаова, но после променихте стратегията заради успешното внушение на канадския гражданин и Саско, че Желето съм аз, че Конт40 съм аз и пр. Въпрос на интелигентност и самостоятелно мислене... в тоя смисъл "винаги си в голяма грешка" като мнение спрямо мене, КАЗАНО ОТ ТЕБ, ми звучи като новост.
Не сте се координирали със съпругата си - ТЯ КАЗА, ЧЕ В МОМЕНТА В КОЙТО ПО ЖЕЛЬО УМНИЯ, СЕ СВЪРЗАХ С ВАС на лични, ТИ ВЕДНАГА СИ СИ ИЗТРИЛ СКАЙПА, ЗА ДА НЕ ТЕ НАМЕРЯ. И СЕГА НЕ МИ СЕ ВКЛЮЧВАШ НИТО НА МЕЙЛ, НИТО НА СКАЙП... Познайте, мили деца, кой се крие!
Не заблуждавай хората - не съм баннат от всеки един форум. А и това нищо не показва (дори и да е истина). Навсякъде си има причини и те са различни. Така или иначе в този форум съм се държал безупречно и съм получавал аз обидите първи.
В МОМЕНТА ПАК ТИ ПЪРВИ МЕ ЗАСЯГАШ КАТО ТВЪРДИШ, ЧЕ ИМАМ РАЗДВОЕНИЕ НА ЛИЧНОСТТА, нали? Който има съвест, нека да види кой кого е обидил.
Знам, че не можеш да водиш диалози даже с радио. Аз пък от малък си водя кореспонденция с радиото на Павел и от там съм научил китайски, както и оттам съм получил много подаръци. А вие се изложихте пред младежа, показвайки му истината за българския манталитет - микс от южно славянство, ромска култура, османлък и т. н.
Я ела и ти в Саня, ама самичък, не със Саско (ако въобще той се престраши да се вкарал в приключението, както казва Иван-Смелият канадски койот), да видим дали не се криеш от мене. Обещавам ти културно отношение.
Поздрави: Гесер Айванов Курултаев (преди и след прекръстването на БКП, за сведение на Саско, който като човек от малцинствата би трябвало да споделя подобен опит, а не да се двоуми). "
(
Да допълня - Гесер е монголо-татарско и тибетско име; някои теории казват, че може да идва и от "цезар"/"кесар".)