☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯

☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: Разни беседи, спорове и мнения от отминалите години  (Read 39451 times)

0 Members and 42 Guests are viewing this topic.

MSL

• Философ | Philosopher | 哲学家
  • SEO Mod
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +823/-0
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Пак от същия, за японците, от 2011
« Reply #90 on: October 07, 2017, 07:02:25 PM »
За японците:

Всякакви обобщения от рода на това, че японците са хора със самоконтрол и пр. са неверни, защото има голяма разлика между отделните индивиди. Все едно някой чужденец да ви каже, че "българите са смели" или "българите са работни"...Сигурен съм, че ще можете да го опровергаете с поне няколко ваши познати, които са страхливи и/или мързеливи.
Същото е и за японците. Японец означава основно САМОСЪЗНАНИЕ (да си знае, че е японец) и още няколко неща:

-японски език (незадължително, защото има например 3-то, 4-то поколение японци, родени в чужбина, които не говорят японски, но се имат за японци, т.е. имат си самосъзнанието. Същото е например с Литовските татари, които не говорят грам татарски, но се самосъзнават като татари.)

-жълта раса (с малки изключения, защото някои японизирани айну (японско малцинство) са японци по самосъзнание и по паспорт, но расово не са точно жълта раса)

-култура (условно, защото някои български японисти, например, знаят много повече за японската култура, история, език и пр. отколкото някой отруден японски селянин или японски тийнейджър)

Да не говорим за неща като бойни изкуства и пр., които пък хептен, ама хептен не са народо-определящи.

Всеки човек, а и животните от рода на кучетата (доказно от Павлов) си има 4 основни темперамента. Японците също не са изключение. Психологическите, биологическите закони си важат за тях. А културните наслагвания (надстройката) може да влияе, но само 1 поколение е достатъчно, за да се обърнат нещата накъдето си поискаш.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
От същия, за двете Кореи
« Reply #91 on: October 07, 2017, 10:03:33 PM »
 Ето и две мнения за Кореите (които в днешно време са също две), от 2011 г.:

На 2010/9/16 at 16:02, endorian написа:
Аз като гледам тази статия е изцяло от гледна точка на Южна Корея. Като добавиш факта, че комунистите стрелят на месо за удоволствие около границата, мисля че шансовете за обединение са много под 1% ...

Точно и твърдението, че комунистите стреляли на месо за удоволствие е възможно да е от гледна точка на Южна Корея. Ако за нещо няма доказателства е по-добре да не се признава и разпространява като факт.

---

На 2011/1/3 at 22:57, dimetra56 написа:
Да се запиша и аз тук. Мнението ми е наистина скромно, не съм чела достатъчно нито за политиката , нито за живота в Северна Корея. Знам само, че на тоя свят нищо не е вечно. Щом най- големия комунистически стожер, който си беше цяла комунистическа империя падна преди близо 20 години / и там се намери човекът, който провокира бъдещите събития/ , щом и Садам падна, Китай все пак се променя и по- малко се отваря, дори Куба и Либия претърпяват някакви, макар и малки промени, няма как една Северна Корея да остане вечна. Може да е след много време, но ако искат да оцелеят трябва да почнат точно с отваряне към света.
А колкото до отговорността - ами крайно време е тая тяхна фамилна династия да понесе някаква отговорност, поне за животите, които е унищожила за да оцелее. Чудя се на света как изобщо още ги търпи. Само не ми казвайте, че ако искат не могат да се справят с тях........явно засега не искат, та се съгласявам с по-горния коментар по тоя въпрос. По въпроса за недемократичните общества винаги съм много рязка в изказванията си. Не че и Южна Корея е напълно демократична........., е това си е само мое мнение.

ПП : speedy86, доста се впечатлих от твойто хммм. Съжалявам, че не бях влизала в тая тема досега.

Ииии, браво! Един от малкото хора, които да знаят, че И ЛИБИЯ се води социалистическа страна (т.нар. Трети път или Ислямски социализъм)!

Иначе за унищожението на животите - ако вземат да понасят отговорност, то да не говорим още кои и колко страни би трябвало да застанат на съд... ;)

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Пак едно от същия
« Reply #92 on: October 07, 2017, 11:02:33 PM »
  На 2010/3/22 at 14:22, CToTaKa написа:
Сега ще ви кажа една прилика конкретно за нас и руснаците. Бердяев е казал за култът на руснакът към "силната ръка" на държавният военнобюрократичен апарат. Бакунин пък лансира втората тенденция на руският дух - омразата към държавата. Това се отнася в същата степен и за нас. Събитията на 14.01.2009г. пред НС показаха точно това.

Бердяев е с татарски корени, да знаете. То и по фамилията си му личи Бердяй - Бердъ...

На 2010/5/25 at 19:08, didkapan написа:
Искам да питам светланчо, от всичките ми изгледани филми и сериали, от доста време ме мъчи един въпрос.
Доста теми прерових и тук ми се видя най-подходящо да пиша, ако не е, да ме извиняват модераторите.
Та въпросът ми е, да не би азиатците да имат някаква непоносимист към пералните или просто е въпрос на национална гордост да нямат такова нещо.
От всичко изгледано досега, даже и в богаташките къщи си мачкат дрехите в легена - ами че на какво прилича това  <_<
Верно, филмите и сериалите са насочени и към по-бедната аудитория в страните им, ама все пак си мислех че с техниката нямат проблем.

За корейците - не знам, но за китайците - гаранция, че който има желание и пари, си купува пералня. Никой не се кефи да си губи времето...

По онова, как Корея можело да стане модел за икономическо развитие и пр...Първо трябва да се знае, че съществуването на Корея е под въпрос, ако наистина стане един ядрен конфликт там. Просто не си представям как има толкова смели хора да ходят там и да си правят екскурзии, да не говорим и да живеят. То само остатъчна радиация от някой ядрен опит е достатъчна, че да се появят ракове и какви ли не нарушения в организма. Да не говорим, както казах, ако наистина има ядрен конфликт.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
За корейския кимпап (пак от същия)
« Reply #93 on: October 07, 2017, 11:08:24 PM »
 Какво мислите за едно от най-популярните японски ястия - суши? Всъщност има го и в корейски вариант - КИМПАП или ГИМБАП се нарича :)
 Аз много го обичам.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
 За човек от Ким-династията, където съм постнал през 2010:

Брат на днешния Северно-корейски президент - Ким Чен-Ир (половин брат, всъщност, защото е от друга майка) и син на Ким Ир-сен е бил посланик на Северна Корея в България през 1989 година. Човекът се казва 김평일 - Ким Пьонг-Иль (на български може и да се транслитерира като Ким Пьонг-Ир) и в момента е посланик на Северната Корея в Полша.
Който иска да го види и да чете повече за него - ТУК (https://en.wikipedia.org/wiki/Kim_Pyong-il) /А в момента - 2017 - посланик на С. Корея в Чехия./

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
За Северна Корея, пак от същия
« Reply #95 on: October 08, 2017, 12:29:59 AM »
 Ето още от онова време мнения за Северна Корея, пак от същия форум:

Не знам колко братски гледат от Юга на Северна Корея, само знам, че когато някой има ядрено оръжие и почват да го гледат малко по-уплашено и с малко повече страхопочитание. Аз лично не одобрявам цялата патаклама там.
Колкото до режима - определил съм го като Корейска държавно-капиталистическа монархия. Ако някой се чуди как така - много добре съм се аргументирал тук:

kry4ma.com/index.php?topic=2118.0 ("Политологично определение за КНДР
« on: December 06, 2010, 08:48:25 AM »
    Ще направя един политологически опит за по-прецизно определение на политическата същност на КНДР, позната също като "Северна Корея".
 Официалното й название е КНДР = Корейска Народно-Демократическа Република. (На корейски: 조선민주주의인민공화국 - Чосън Минджуджуъй Инмин Конгхуагук, буквално Корейска Демократично-Народна Република, т.е. КДНР). Названията и самоназванията, обаче, не винаги и не задължително изразяват политическата същност на една държава.
 Заради идеологическата платформа (определяна като социализъм или комунизъм от корейски тип) някои наричат Северна Корея "комунистическа страна", което също не отразява точната й същност, защото по определенията на класическия Марксизъм тази страна, а и която и да е друга по света днес, не може да бъде комунистическа, защото не е построила въпросния комунизъм. Някои са по-близко до истината като казват, че това е Комунистическа монархия. Преди и аз мислех, че това е най-точното определение, но накрая стигнах до още по-точно и, навярно, най-точното: Държавно-капиталистическа монархия (ДКМ) или в случая КДКМ (Корейска Държавно-Капиталистическа Монархия).
 Държавният капитализъм е капиталистическа икономическа система при която държавата е единственият капиталист. В този смисъл Съветският модел на социализма също е държавен капитализъм, защото собствеността не е обществено-контролируема, а се контролира от държавата, която е собственост на Партията, т.е. Партокрация. В стози смисъл СССР се е явявал ДКП - Държавно-Капиталистическа Партокрация. Северна Корея не е просто партокрация, а и монархия, защото вече 3 поколения Ким (дядо,баща и внук) са на път да контролират властта, т.е. това е клан или династия. Ето защо, според мен, КНДР е КДКМ - Корейска Държавно-Капиталистическа Монархия. Манархът им се нарича "Вожд" ("Сурьонг" - наподобява ми на тюркския титул СЮБАШИ и на парбългарския СЮБИГИ), "Слънце" ("Теянг" - думата е китаизъм, от китайското "ТАЙЯН"), "Гакха" (Негово Превъзходителство) и пр.")

(в статията има и интересни езикови моменти)

Поздрави!

---

На 2010/12/28 at 20:57, zlaty_pet написа:
В този смисъл и ние бяхме ДКП, ако точно съм разбрала. И общо взето целият Източен блок.
А това, че КНДР е монархия го признава май цял свят, или поне никой не отрича. Те фамилия Ким точно така си ги наричат съвсем официално - "Династията Ким".
Патакламата едва ли някой нормален човек я одобрява. Добре, че от време на време големите батковци пляскат през ръчичките малкия Чосончо, да не се самозабравя, че той е непредвидим.
Благодаря за езиковите моменти :) ! Обичам подобни аналогии, пък щом и българско има замесено, става още по-интересно. Продължавай в същия дух! Много ме радваш B) !

Ами да, правилно си разбрала. Политологичния анализ показва точно това - не е имало никакъв социализъм, камо ли комунизъм. Държавно-капиталистически формации, с тая разлика, че България не прекали да прави династии, т.е. остана си ПАРТОКРАЦИЯ, докато Северна Корея е не просто партокрация, но и монархия. Официално в Северна Корея не се наричач монархия - официално са си КНДР и смятат, че се ръководят на принципа на "демократичния централизъм".
Патакламата се одобрява от доста нормални хора, които са прекалени оптимисти и мислят, че Северна Корея може да победи и да превземе САЩ, примерно. Не разбират добре от военно дело просто. А, че има и откровени психопати, които се радват, ако мрат хора и расисти, които смятат, че жълтите трябва да се изтребят - това също се намира по белия свят.
Големите батковци дето казваш - в някои случаи, както в този, са полезни, макар че личното ми мнение е, че може и по-добре.
Разбира се, не бива да забравяме, че ОСНОВАНИЕТО (основата) на всичко става точно заради това, че САЩ и СССР си поделиха сферите на влияние тогава. Ако не бяха, най-вероятно сега щеше да има само една голяма Корея, най-вероятно от "Северен тип", но както е казвала моята учителка по история - "В ИСТОРИЯТА НЯМА "АКО"".
За езиковите аналогии - АМИ АЗ СЪМ ИМ ФЕН! Даже имам езикови открития, които ще ви представя в подходяща тема по-нататък.
Колкото до българското - по-скоро ПРАБЪЛГАРСКО е много замесено, но и българско си има (в смисъл и в съвременния бг-език има много алтайски думи - някои са с прабългарски произход, други с кумано-татарски, трети с японски, монголски...).
Обещавам да пиша тука редовно, щом като има вече поне няколко момчета и ОСОБЕНО момичета  :rolleyes: , на които им харесва ;)

---

На 2010/12/29 at 15:22, zlaty_pet написа:
Някъде бях чела, че ако в името на една страна се съдържа думата "демократична", значи нещо не е наред :) .
А тук за нормалните хора не съм съгласна. Едва ли нормален човек може да одобрява нещо подобно, трябва да е поне леко извратен. То расисти, оптимисти :lol: и всякакъв вид фанатици винаги ще се намерят, ами дано здравият разум да надделее.
За сферите на влияние е ясно. Какво да прави горката малка Корея, като се е пръкнала /и тя като България/ на кръстопът! Та големите да си мерят ....... за нейна сметка.
За аналогиите - брой ме и мен фен! Сега се прехвърлям на Алтаистиката да видя какво си писал там;) !

А, едва ли има някаква зависимост между това кой как ще се кръсти и как ще се развие страната. Примерно Южна Корея е била по едно време също много тоталитарна, сега е относително по-демократична страна. Самото й название е ДЕ ХАН МИН ГУК. Мин гук (민국) = Народна страна(идва от китайското МИН ГУО - 民国). А пък Лаос си е също народно-демократична република, ама не е като Северна Корея. Т.е. може да се кръсти една страна по какъвто си иска начин, но същността й да е съвсем друга. То и с хората така - примерно кръщават някой Ангел, но може да е жив дявол  :lol:
Дядо, баба, мама и татко в моя род, без изключение, са работили в психиатрията, та покрай тях и не само покрай тях, съм научил много за психиатрията и особено за психопатологията. Ето защо съм малко по-прецизен като определям ненормалните :) В тоя смисъл си мисля, че има напълно нормални хора, които просто са американофоби или корефили или и двете, та при тях, напълно нормо-психологически се появява едно желание "НАЩЕ ДА ПОБЕДЯТ!". Ако това желание го съчетаеш с пълната липса на военна грамотност и запознатост с последното развитие на научно-техническата и военната база на Северна Корея и на САЩ, тогава наистина може и да си се заблуждаваш, че победата е в кърпа вързана. Не всеки заблудил се е луд. Ама като цяло съм на твоята позиция, че да се радваш, ако стават трагедии не е добре.

----

За аналогиите, сравненията и изследванията - разбира се, че те броя. Главно ти ме стимулира да почна да пиша. Вече публикувах откритието си за БЪЛГАР-а :) Очаквай днес, малко по-късно, включване от мене и по други интересни теми в бранша - например как титлата ХАН се среща в различна форма от прабългарите чак до японците или как някои думички в прабългарския календар си имат своите алтайски аналози - узбекски, японски, корейски, татарски и пр. :)

---

На 2010/12/29 at 16:34, zlaty_pet написа:
Хайде, чакам, чакам! /Само дето съм на работа и също така чакам, ако ме хванат да ме убият :lol: !/
Относно календарите последното, което бях прочела вече не знам кога и къде беше, че прабългарският е по-стар от китайския и тез хитряги китайците си го били откраднали и покитайчили. Там ти ще кажеш!
За ХАНа също чакам с интерес. Също и да ми обясниш защо в последно време налагат КАН и ми обръщат подредения свят с краката нагоре :P ?

За първи път такова мнение съм чел у доктор Дориян Александров в студията му "Прабългари, хуни и китайци". Понеже по онова време китайците били земеделци, а календарът съдържа много животновъдство, предполага се, че са го заели от Хунну, от което произлизат по-късно и прабългарите. По онова време никой не се е стискал за авторски права относно такава интелектуална собственост, така че за кражба не може да се говори. Самите хунну (и впоследствие прабългари) също заемат много неща от китайската култура.
За хана вече писах - виж в Алтаистиката :)
За налагането на КАН вместо ХАН - не е проблем. Проблем според мене са само разни тракийски и ирански теории, които изкарват прабългарите роднини с албанците или с кюрдите, но не и с алтайските народи, както си е основно. Т.е. това за КАН е донякъде правилно, защото в прабългарският и в много други езици - например КАЗАХСКИЯ, ТАТАРСКИЯ си има един звук, който е между К и Х, та най-правилно е да се пише КХАН, но и КАН може. Ние сме си свикнали да го пишем ХАН, но да знаете, че е било нещо между К и Х. Също като името на Аспарух, което е било най-вероятно с К накрая и е звучало по-скоро като "ЪШБЪРЮК", родствено с Тюркютската династия - ЪШБАРА (АШБАРА). Даже някои си мислят, че това не е било лично име, а титла на хана, защото знаем, че баща му - Кубрат е бил дълго време в зависимост от Тюркютите (Тюркютския хаганат се е простирал приблизително от западните граници на днешна Корея до Черно море и Кубратова България е била част от него известно време).

---

На 2010/12/31 at 20:55, lussy792000 написа:
Чак сега виждам, че дискусията е преместена тук.
По една случайност (свързана със следването ми) съм изчела доста неща за комунизма. Обаче информацията много се разминава. Например ако четеш западногерманска литература по темата, писана през 80те години, ще намериш много неща, който аз помня, че не са били така. Просто виждането е различно. И това продължава сега в Източна Азия. Просто на американците им трябва студена война, за да могат на спокойствие да си развиват собствените си оръжия. Някой може ли да ми обясни, как може толкова бедна държава като С.Корея (в която хората умират от глад) да разработва ядрено оръжие (то да не струва стотинки). И друго, всички обвинявят за всичко С.Корея (в немските медии например я напричаха с какви ли обидни имена заради този инцидент), обаче Ю.Корея един път не й е отстъпила, винаги не само отговаря на атаките, но и напада. Не че защитавам С.Корея, но не мисля, че е единствената виновна. Примерно в Китай инцидентът е бил представен като нападение на Ю.Корея :huh: . И вече ми се струва, че самите Кореи не искат да враждуват помежду си, а по-скоро други ги надъхват. Дано се разберат.

Не само виждането, но и пропагандата влияе. В смисъл някой редактор тогава може и да не е бил съгласен с еди-какво си, но е бил длъжен да го редактира, ако не иска да му изстине мястото, че и още по-лошо. Това продължава не само в Източна Азия, а навсякъде по света, в различна степен и с различни методи.
За Северна Корея - официалната им гледна точка, в един от официалните им сайтове е, че вече нямат проблеми с глада. Сега някой да не вземе да спори - просто представям каква им е официалното становище. Имахме проблеми, казват, ама вече няма и си имаме икономически растеж.
Относно защо разработват ядрено оръжие, когато (вероятно) няма за храна, отговорът (от тяхна гледна точка) е прост - "Ако не храним наша армия, после ще храним чужда." Доктрината се е изменила през последните години от доминация на идеите Чучхе до доминация на доктрината Сонгун (което значи ПЪРВО АРМИЯТА!)...
Всъщност притежанието на ядрено оръжие е ГОЛЯМ КОЗ и от историята е ясно, че страни с ядрено оръжие имат по-силни позиции. Ако през 1999 Югославия имаше ядрено оръжие, едва ли щяха да я нападнат.
Би ли казала къде в Китай е представен инцидентът като нападение на Южна Корея? Не съм сигурен, но мисля, че тука просто го представиха като инцидент, без първи и втори... Но може да съм пропуснал нещо.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Представяне от 2010 в онзи форум
« Reply #96 on: October 08, 2017, 12:55:07 AM »
 Ето такова представяне от 2010, пак там: "Отговорено 26 Декември, 2010
Гесер Курултаев. Философ с татарски корени (татарите са от алтайското семейство като корейците, японците, монголите, казахите и др.). Живеещ в Китай. Админ на Първа виртуална българска кръчма и на първия сайт за девствените и девствеността в България. На повечето тука съм батко, ама това няма значение.
Поздрави."

Въпросните сайтове ги продадох отдавна (виртуалната кръчма - продадена, за девствеността - подарен). В момента се занимавам основно с този сайт.

---

Радвам се за топлото посрещане! Горд съм, че по толкова много начини съм те докоснал. Обичам да докосвам така, всецяло аз ! :)
Алтайската работа е голяма работа, отдето и да го погледнеш. Да знаеш само колко сходни татарски и корейски думи има, а и татарски и японски...личи си общият корен. Примерно ЖЕРАВ на корейски е ТУРУМИ, а на татарски е ТУРНА. Около 15-20 % от думите си приличат. С японският е почти същото - примерно японското КУРО значи черен, а това на татарски е КАРА...Неизчерпаема тема!

---

На 2010/12/28 at 7:19, Sierra написа:
Тъй си е, а в бъдеще усещам, че докосването ще придобие и други измерения освен виртуалното.

А как е на татарски "сарангхе" или "суки" или "айщерю" за по-силно?

Първо по най-важното - докосването  :lol: - колкото повече докосване, толкова по-добре. Стига да не си под 14, де, защото и в България, и в Китай само след 14 години имаш право да се докосваш по-така (недевствено имам предвид). След като се произнесох по тази важна тема, сега по другата ;)

Всички фенове на лингвистиката и, конкретно, на АЛТАИСТИКАТА да са наясно, че родството на думите може да се проследява НАЙ-ВЕЧЕ в по-прости думички. Да речем, ако сравняваш 2 родствени езика по-голяма вероятност е да имат родствени, с общ корен, думи от рода на СЛЪНЦЕ, ВЪЗДУХ, ПТИЧКА, а не някои понятия като ДИАЛЕКТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛИЗЪМ или ТЕЛЕВИЗИЯ.
Сарангхе (Сарангхейо)/корейски/ и Аишитерю /японски/ значат "ОБИЧАМ ТЕ" (за суки-то не знам какво е - може да ме просветиш). Така че има вероятност ОБИЧАМ ТЕ като думичка не толкова нова за човечеството да има сходства в езците.[/color ]

В случая с тези 3-те (японски, корейски и татарски) има едно неудобство - ГОЛЕМИЯТ БРОЙ ЧУЖДИЦИ И ЗАЕМКИ в тях - докато японците и корейците имат много китаизми и англицизми (стигали са и до 70 % от езика им, представете си!), то при татарския има много персизми, арабизми и русизми. Това е нормално, предвид историята на тези алтайски народи и различното им географско разположение. Това беше необходимо въведение, за да разберете, че АЙШИТЕРЮ излиза извън строя, защото идва от китайското ОБИЧ/ЛЮБОВ - "АЙ" (пише се така: 爱, ако са ви китаизирани комповете, ще го виждате като йероглиф, ако ли не - ще ви излиза като квадратче). Така че остава САРАНГХЕ или САРАНГХЕЙО да видим с кое татарско любовно нещичко е родствено. Коренът на тези думи е САРАНГ (обич)/да не се бърка със САРАМ = човек!/ В татарския родственото е СЬОЙ или СЮЙ (според диалекта), което има родство със САРАНГ-а. Най-родствения начин с корейския език е, ако кажеш "СЬОЯМЕН СИНЕ", почти звучи като "САРАНГ-ХЕ", иначе си има и други начини, но тоя е "най-корейския"  :rolleyes:
Извинявам се, ако съм писал в тази тема повече лингвистично, отколкото трябва. Моля душичката Сиерра или друга душа или душ (това е мъжки род на "душа" ;) ) да ми дадат линкче към някои яки алтайски дебати, ако има такива тука. Ще ви разкажа много интересни неща за аналогии между КОРЕЙСКИ и ПРАБЪЛГАРСКИ, например. Това Алтаистиката ми е голямо хоби, макар и по образование да съм философ (философ-антрополог, по-точно)
Сега ще отговоря и на момчето.

На 2010/12/28 at 2:09, Ragnos написа:
Добре дошъл, Гесер!
Батковците тук са на почит хем по възраст, хем и по пол. :D Вчера се зачетох в твоя форум - темата за корейските сериали в българския ефир - и въпреки че съм болен и си изпросих леко мъмрене, че вися пред монитора, заставам зад твоята теза в спора с колежката ти кръчмарка. Така че имаш едно виртуално рамо от мен. ;) Приятно изкарване в малкото ни азиатско кътче!

Аз първо да кажа, че Кръчма.ком, освен за алкохол си е и за много други неща - напр. алтернативна енциклопедия за нещата, които ги няма в Уикипедия по някакви си причини, наука, китайски уроци и пр. За съжаление, поради наличието и на алкохолни теми, по закон, могат да се регват само пълнолетни, но по неалкохолните теми мисля, че няма проблеми да си четете, както в случая с корейските сериали. Ако искате мога да ви дам линкове за ТАТАРИТЕ и за ПРАБЪЛГАРИТЕ. Интересни неща са, особено, за хора, които обичат Алтайските народи и култура (а татарите и прабългарите са си алтайци, от западно-хунския клон на тюрксата група в Алтайското семейство).
Онази колежка - Вая, за която казваш, хич не обича корейци, виетнамци, китайци, японци...Просто не мога да си представя как може да има такива хора? Сигурно и вие не можете! :) Иначе тя не пие алкохол и в много отношения си е умно момиче, но стане ли дума за азиатци и други не-бели - не ги приема и това си е. Кефи се на Италия тя. Ама карай - всеки да си избира.
Радвам се, че си отделил внимание на спора! :) То добре, че стана и тоя спор, де, иначе нямаше да се навия да пиша тука :)

---

На 2010/12/28 at 20:10, Sierra написа:
Жена за възраст не се пита, още повече невинно дете като мен :lol:!

Иначе "суки" е нещо средно между "харесвам" и "обичам" - принципно японците го използват като признават на любимия/любимата, че си падат по тях. Не си гледал японски сериали, виждам аз, и се възмущавам. :P

Аз пък ти четох другия форум и много се вдъхнових над понятието "полудевствен" - можеш ли да обясниш какво значи?

Оооо, пита се и даже се искат доказателства като лична карта, че иначе може да те питат тебе разни други неща на едни места, които им викат полиция, съд...така че - питайте си, искайте доказателства, иначе може да стане някой фал (говорим за т.нар. възраст на ВАЛИДНОТО сексуално съгласие - ето да прочетете, това може да спаси доста хора от проблеми в живота: devstveni.kry4ma.com/index.php?topic=5.0 - от форума, за който споменаваш). (В момента гледам, че вече не работи, затова ето друга връзка, ако някой чете тук, да знае: https://bg.wikipedia.org/wiki/Възраст_за_сексуално_съгласие_в_Европа )

За сериалите - аз нямам много време за тях - трудно и за обикновено филмче намирам време. В Китай са много популярни Южно-корейските сериали. Много китайци предпочитат южно-корейското пред японското, защото много народ в Китай (а и не само в Китай) не обича много японците, заради провиненията им през Втората световна война.

А за понятията - зависи кой какво ще вложи в тях. Особено за такива неутвърдени понятия като "полу-девствен".
За "суки"-то, предполагам, че може и да е с алтайски произход.
Погледнах в Алтайската база-данни и открих, че има няколко суки-та в японския.
1. Суки = плуг (родствено с прамонголското СЮКЕ = брадва, както и с доста тунгусо-манджурски думи за нещо остро, пробиване и пр.)
2. Суки (праяпонски) = село (родствено с пракорейското СЪКУР = провинция, село)
3. Суки-яки = вид японско месно ястие (родствено с прататарското СЬОГЮЛ = печено месо)
И.Т.Н.

Интересна е и възможната връзка между новопрабългарското (чувашко) ШЪЛДЪР /красиво/ и японското САСО /съблазън/. Смята се, че произлизат от общия праалтайски език, от думата САЛО (обич, обичане, обичам)

И за десерт - по любимата ти сексуална тема една дума:
В старояпонския има дума КУНАГАПИ значеща "съвкуплявам се" (в среднояпонския става КУНАГ). Родствена е с прататарското КЪН, което желание, стремеж, сексуално желание и от сорта.

---

На 2010/12/28 at 23:13, mike написа:
Не, че ме питат, ама да кажа моето предположение- ще е същото като "полубремена"  :lol:
Иначе добре дошъл на Гесер и от мен, както се казва - поздрави от България. Тук, в Русе има прилична татарска общност, поне аз се познавам с неколцина хора, които се гордеят, че са татари и всичките са много готини и страшно работливи.

Нещо подобно, макар че, според мен да е възможно нещо като полу-девственост, но трябва да се дефинира добре.
В България има татари. Идването им е свързано с няколко вълни. Най-ранната е тази на Златната Орда, когато и се сформират татарите (те са основно кумани, смесени с монголи и прабългари; куманският език и днешният татарски са почти едно и също нещо). Последната е след разгрома на Кримското ханство. Много от румънските и българските татари са в малка или голяма степен турцизирани (в смисъл не правят голяма разлика между турско и татарско и/или говорят на турски и български/румънски, но не и на татарски). Много от тях даже не предполагат, че имат общ корен с японци, корейци, тунгусо-манджури, монголци, казахи, прабългари/чуваши и пр. Но това е друг проблем - сред самите японци, корейци и пр. също има доста народ, които не знаят, че си имат нещо общо с татарите (ако са чували за тях) или с монголците, примерно. Защото то едно е да имаш нещо общо, а съвсем друго е да си го осъзнал, да си го научил.
Далеч съм от мисълта, че всички татари са много готини и страшно работливи  :rolleyes: , но не е лошо да има всеки народ такъв имидж. Всичко си е до конкретния човек. Щом гледате корейски, японски и пр. сериали, значи че сте се образовали доста за народите извън България и сте видели, че всред всеки народ си има всякакви чешити: работни-мързеливи, страхливи-бойно, учени-тъпи...

Ако някой се е заинтересувал - Кримските татари (голямата част от българските татари са точно с Кримски произход) имат 3 диалектни зони - южна, средна и северна. Южната е била най-много под Османско влияние, затова и тя се е турцизирала най-силно. Останалите две си говорят на кумански. Това пояснение го правя в случай, че някой път откриете, че дадена татарска реч е всъщност почти турска. МАКАР ЧЕ ЗА НЕТРЕНИРАНОТО УХО даже японския може да звучи като турски:
Незабравима си остава случката от един общ чат на времето от град в Добруджа, където има български турци и съответно анти-турски настроени българи. Значи в тоя чат имаше някакъв ГОЛЯМ ФЕН на Япония. И по едно време се вдъхновил човека и реши да напише изречението "АЗ СЪМ САМУРАЙ!" на японски. Пише си го "Watashi-wa samurai des!" (Уаташи-уа самурай дес!) и реакцията е мигновена и разбийствена:
-Абе ти и на турски ли почна да пишеш, бе майка ти #$%!

Хаха.

На 2010/12/28 at 23:55, speedy86 написа:
На новата звезда на форума казвам "Добре дошъл", явно успя да провокираш интерес.
А сега бихте ли си довършили прелестната дискусия на лични съобщения или поне в някоя по-подходяща тема? Благодаря.

И аз това питам - има ли някоя тема за Алтаистика (всичкото алтайско - японски, корейски, монголски, татарски и пр. НА КУП). Ако няма - дайте направете и да се пренасочим там, че тука и на мене ми стана вече неудобно  :D
Иначе - добре заварили! С каквото мога - ще помагам. Може да разменим и линкчета с моите форуми. Ще държим приятелски отношения :)

---

На 2010/12/29 at 0:22, mike написа:
Няма такава тема, пускай смело и безотговорно.
П.П. Моите скромни познания по история ми подсказват, че навремето куманите сме ги разбили ние (българите), защото имали навика като тръгват на война с обоза да влачат и децата, старците и жените, което им давало допълнителни сили, но в конкретния случай им изиграло лоша шега. Не съм 100% сигурен дали бяха точно куманите, но съм почти убеден, че бяха те. Като юноша бледен много четях една книжка точно с тази история - унищожаването на този народ,( сега, като се замислих, може и хазарите да са били)

Смело може, безтотговорно - не може :) Предлагам някъде из езиците да се направи тема АЛТАИСТИКА, там може да пишат всички, които има какво да кажат за японски, корейски, монголски, тунгусо-манджурски и тюркски (включително татарски) езици, народи, култури...
За куманите - куманите са били много родове и много обединения. Понякога са печелили битки срещу Руските княжества и др. , понякога са губили. Специално за България - част от Западните кумани (щото Дешт-и-Кипчак или КУМАНСКАТА СТЕП е била от България до днешен Западен Китай) СА НАЙ-ПЛОДОТВОРНИТЕ съюзници до падането им под Монголска власт.
3 български династии са от кумански произход (то си личи и по куманските им, алтайски имена):
-АСЕНЕВЦИ
-ТЕРТЕРОВЦИ
-ШИШМАНОВЦИ.
Отделно много кумани са имали регионална власт като - Елтимир (Алдомир), Балик и пр.
Като цяло Второто Българско царство е кумано-българско.
За унищожаването на куманите - не са унищожени, просто днес са познати под различни имена (подобно на това както българите, примерно, са познати под различни имена - бесарабски българи, македонски българи, тракийци, добруджанци, шопи, торлаци, капанци и т.н.). В смисъл - има си народности: казански татари, литовски татари, кримски татари, астрахански татари, ногайци, кумъки, които по език и по други части от културата не са толкова различни помежду си и просто са потомци на куманите, леко видоизменени с времето.
А виж хазарите (те са били от същата тюрко-алтайска Р-група като прабългарите, даже според някои изследователи са едно от прабългарските племена) май са изчезнали, макар и според някои днешните кримчаци и карайлари да са им потомци (проблемът при тях е, че макар и да са с хазарска религия, говорят на кумански и не е много сигурно дали са някакви потомци на хазарите).
Допълнителни сведения за Р-групата:

Алтайските народи в началото са били само 1 праалтайски народ. После почват да се делят докато се стигне до днешното им разнообразие. Ето как е станало разделянето:

1. Алтайски голям народ.
2. Отделяне на Западен и Източен дял. Западен = тюрко-монголци; Източен = Японо-корейо-манджури.
3. Разделяне на Монголския и Тюркския народ (хуни). Все още неразделен японо-корейо-манджурски народ.
4. Монголски народ, Тюркски народ (хуни). Разделяне на манджурите с корейо-японците.
5. Отделни тюркси народ, монголски народ, манджури, отделяне на японците от корейците.

Общо взето това е. Та на онзи 3-ти етап, в най-ранните му моменти едни тюрки (хуни), все още пазещи много тюрко-монголски елементи в речта си (преобладаването на звуковете Л и Р, за разлика от тези на останалите, по-късни тюрки, при които ще преобладават З и Ш) се отделят от останалата тюркска маса и се придвижват към Европа. Точно това са хуните или хуно-българите (прабългарите). По въпроса защо хуни и прабългари е едно и също може да поговорим в отделен пост.
Р-тюрките или ЛИР-тюрките са: прабългари (хуни), авари, хазари и днешните чуваши. При тях много думи са се консервирали като тюрко-монголски или тюрко-алтайски, следователно по-често може да се намери прилика с японските, корейските, монголските и тунгусо-манджурските такива. Прост пример: КАМЪК - в обикновените тюркски езици е основно ТАШ. Да, но в чувашкия (новопрабългарски език) е ЧУЛ или ЧОЛ. Това е родствено с монголското ЧУЛУУ и с корейското ТОЛЬ.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Пак от същия
« Reply #97 on: October 08, 2017, 01:53:12 AM »
Пак от същия - става ясно и защо вече не пиша там отдавна:

Имало едно място, където лебедите били само бели. Там живеело едно младо момиче, което толкова обичало лебедите, че решила да учи орнитология (наука за птиците), за да знае всичко за лебедите. Учили и научила много за техните пера, клюнове, размножителни периоди, сигнали...Мислила си, че знае вече за лебедите повече, отколкото други хора, които никога не са учили за тях.
Един ден започнала да пише във форум и по едно време пристигнал един човек, на години - неин батко, който казал, че ИМА И ЧЕРНИ ЛЕБЕДИ. Момичето избухнало в смях и казало, че такива лебеди няма, защото преподавателите й никога не намерили за нужно да й кажат това. Баткото я уверявал, че е виждал и даже пипал черни лебеди, но тя така и не вярвала. Накрая той отворил уикипедията и й показал снимка на черен лебед. Тя нямало къде да отиде и си признала волю-неволю, че някъде може и да има, но дошла една Врачанска модераторка, която разбирала повече от гарги, а не от лебеди и затрила постовете на баткото, където той просветил народа, че има и ЧЕРНИ ЛЕБЕДИ. Така много хора си останали със заблудата, че има само бели лебеди...

(Притчата е вдъхновена от спора ми със Спийди относно Ш и С в корейските диалекти и НЕПРАВОМЕРНАТА НАМЕСА на Врачанската модка, която остави последно мнението на спиди, че онази буква се, чете само като Ш пред гласната И, а не и като С в Северните корейски говори, които заемат място в Северна Корея И В ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ МАНДЖУРИЯ В КИТАЙ!)

---

На 2011/1/4 at 3:58, PyMeH написа:
Това не му разбрах смисъла? Явно не съм достатъчно Ентелегентен.
Утре отива в коша.

П.С. Да отбележа 2 неща:
1. С модератор не е здравословно човек да се заяжда.
2. Не ти определяш коя намеса на модератора е правомерна и коя не.

Със здраве,
от оня Румен

Разбира се, че ще го хвърлиш в коша, защото изобличава несправедливостта и некомпетентността. Ти вече се прояви като пристратен, не очаквам друго от теб, Руменчо.
Иначе, ако нещо ми отправяш заплахи за здравето и телесната цялостност - кажи си го в прав текст, за да направя един доклад до компетентните органи от ГДБОП, които НЕ ТОЛЕРИРАТ подобни заплахи, защото са НЕЗАКОННИ. Даже има специално създаден сайт за това, където всеки може да подаде сигнал : http://www.cybercrime.bg/bg ПРИЗОВАВАМ ВСЕКИ ДА ГО ПОЛЗВА, АКО Е НАМЕРИЛ НЕЗАКОННИ НЕЩА В ТОЗИ САЙТ ИЛИ В ДРУГИ. НЕКА СПРЕМ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА В ИНТЕРНЕТ!!!
Не се заяждам с никой, с мене се заяждат и не ми ценят отделеното време!
Да, личи си, че не аз определям кое е правомерно и кое не е. Иначе нямаше да има такъв произвол.
Мерси за пожеланията за здраве, макар че малко ми влизат в противоречие с предупреждението, че не е здравословно не знам какво си. Пак казвам - ако нещо ме заплашваш - кажи си го в прав текст, защото намеците може да се тълкуват различно.

Сиерра, има различни видове социализъм като теория и практическа историческа реализация. Не знам кой точно социализъм визираш, а и не мога да гадая за общата ти представа за социализма като такъв, само гледам, че си му придала някаква инверсия тип "Тодор Живоков" с което сигурно придаваш пейоративно значение на думата. Но това си е твое право. Не мога да те дискриминирам по политическа ориентация според новите промени в Наказателния кодекс - така че - мисли си и си споделяй политическите виждания, както решиш.

" и започнал да разправя, че всъщност абсолютната истина са само черните лебеди"

Нищо такова не е казвал. Обяснил е за РАЗЛИЧНИ СТЕПЕНИ НА ПАЛАТАЛИЗАЦИЯ, КОИТО ВАРИРАТ ОТ СЕВЕР НА ЮГ, но няма кой да разбира, Сиерра!

И да, смятам, че триенето на постове, които дават ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ пречи на правото на хората да са информирани. Това си е една НЕПРАВОМЕРНА ЦЕНЗУРА (при положение, че съм се позовал на научни източници и съм доказал НОТОРНИЯ ФАКТ за палатализацията)

Мисля, че от квинтесенции, херменевтика, диалектическа логика, гносеология и онтология разбирам малко повечко от теб, така че напълно ми е ясна квинтесенцията ти , нарича се ПОРЕДНАТА-ПРИСТРАСТНОСТ-И-НЕДАЛНОВИДНОСТ.

На 2011/1/4 at 4:53, parab написа:
Още от публикуването мисля, че темата трябва да отиде във Fun Corner.
В захлас четях постовете на човека, до момента в който започна да става досаден с мненията си, че от него по-всезнаещ няма. Явно е, че знанията не дават мъдрост.

Парабееее, Парабе. Къде съм казал, че съм всезнаещ и, че нямало "по-всезнаещ"(всъщност, ВСЕЗНАЕЩ няма превъзходна степен от рода на ПО-ВСЕЗНАЕЩ или НАЙ-ВСЕЗНАЕЩ, защото ако се знае всичко, то няма как да се знае повече от всичкото).
Иначе да - една част от вас стават за "фан коонъ".
Досаден съм станал? Ами напускам, бе! Благодарение на мене тоя форум щеше да се напълни с много НОВИ КЛЮЧОВИ ДУМИ и паяците на търсачките да го ранкнат за какво ли не, с което да просперирате като:

-търсене
-трафик в нета
-авторитет,

но недалновидното ви модериране ми досади и на мене. Съжалявам, че няма и да редактирам безплатно китайските преводи, както обещах на един от вас тук, но просто всичко си има граници.

Колкото за моята мъдрост - не мисли за нея. Щом съм успял да си намеря работа за по 20 лева на час, правя сайтове на китайски, намерил съм си китайска съпруга, завършил съм висше с магистърска степен и съм запознат с действащите закони, смятам, че поне малко мъдрост имам, независимо какви са твоите критерии. А НАЙ-МЪДРОТО Е, че видях, че НЕ СИ СТРУВА да си харча БЕЗПЛАТНО от времето и знанията тук, защото след време пак може на някоя модка да й се стори, че нещо трябва да се изтрие (даже и да е некомпетентна, както си признава в прав текст) и аз за какво съм писал? За оня, дето клати гората!

На 2011/1/4 at 5:45, A Love To Kill написа:
О "просветителю" ! Не можах да разбера защо си мислиш, че сме на тъмно ?
Другия път докато "пръскаш" светлина гледай да те заслепи отражението.

"Любов да убивам" - само като ти види човек избора на ник и може да усети колко ти е тъмно под калпака или под забрадката.
Иначе какво аз си мисля и какво вие си мислите - все тая. Аз просто спирам да пиша тука. Надявам се да не ме споменавате повече. Съжалявам, че не оценихте моя принос (част от който решиха да затрият).
Ако никой повече не пише, обещавам да ви забравя час по-скоро!

---

Та и разговор имахме тогава (2011) с някаква жена там:

"tuci8710  1
Начало на разговор: 3 Януари, 2011
Мислех, че си решил да приключиш спора за изговора на тази буква.
Сам се опроверга с последния ти пост в Корейски език, който мисля да изтрия, защото честно казано няма да доведе до нищо добро и полезно.
По-добре вместо да спорите - напиши пост в който да посочиш кои и какви са диалектите на корейския език.
Лично аз, без да съм компетентна по този въпрос - от логична гледна точка, мисля, че както в България, така и в Корея следва да има писмен и говорим книжовен език. Смятам, че в Софийския университет обучават студентите на точно такъв език и за това бих се съгласила с мнението на Спиди. Не омаловажавам по никакъв начин твоите твърдения, но от всеобщ интерес е взаимно да си помагаме и да надграждаме знанията си, а не да сравняваме кой колко знае и може.
Също така те моля и да разгледаш по-обстойно фоорума. Темата ти за Суши ще бъде преместена в общата тема за азиатска кухня.
В бъдеще не смятам за нужно да се обосновавам, а да действам директно, според правилата на форума ни.
Ако имаш някакви забележки или въражения - моля да бъдат изразени на лично съобщение.
Лек и успешен ден."

Аз: "Оставили сте й нейния пост последен, а моите отговори ги няма, та излиза, че съм изгубил спора. ОЩЕ ПОВЕЧЕ - ОСТАВАТ ХОРАТА ДА ТЪНАТ В НЕВЕЖЕСТВО ОТНОСНО ОСТАНАЛИТЕ КОРЕЙСКИ ДИАЛЕКТИ И ВЪПОРОСЪТ С ПАЛАТАЛИЗАЦИЯТА!
Сега конкретно по въпросите ти и, ако не се разберем, ще отнеса въпроса към админа.

"няма да доведе до нищо добро и полезно."

ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ПОВЕЧЕ ПОЗНАНИЕ! ЗАЩОТО Е НОТОРЕН ФАКТ, ЧЕ СЕ ИЗГОВАРЯ И КАТО "С" !

"По-добре вместо да спорите - напиши пост в който да посочиш кои и какви са диалектите на корейския език."

НАПИСАЛ СЪМ, НО НЕ СТЕ ВИДЕЛИ! ОТДЕЛНО НЕ МИСЛЯ, ЧЕ ТРЯБВА НЕЙНОТО ДА ОСТАВА КАТО ПОСЛЕДЕН ОТГОВОР, ЗАЩОТО СЕ СЪЗДАВА ПОГРЕШНО ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ ОНОВА Е САМО "Ш" !!!!!!!!!!

"Лично аз, без да съм компетентна по този въпрос - от логична гледна точка, мисля, че както в България, така и в Корея следва да има писмен и говорим книжовен език. Смятам, че в Софийския университет обучават студентите на точно такъв език и за това бих се съгласила с мнението на Спиди."

КОРЕЯ Е 2 ДЪРЖАВИ! БЪЛГАРИЯ - СЪЩО! Така както Македония има свой диалект, така и Северна Корея си има свой. Те се признават за официални езици. Аналогията ми е леко груба, но дава представа КАК в СУ обучават на ЕДИН ОТ официалните езици. Отновно напомням, че има 2 КОРЕИ, както ДУНБЕЙСКИ КОРЕЙЦИ в КНР ! За много от тях това е "С"!

"Не омаловажавам по никакъв начин твоите твърдения, но от всеобщ интерес е взаимно да си помагаме и да надграждаме знанията си, а не да сравняваме кой колко знае и може."

ЧЕ НАЛИ И АЗ ТОВА АПЕЛИРАМ - ДА НЕ СЕ ЗАЯЖДА ТЯ, А И ВИЕ ДА НЕ СТЕ ПРИСТРАСТНИ И ДА МИ ТРИЕТЕ САМО МОЕТО, А НЕЙНОТО ДА СТОИ - ТРИЙТЕ АДЕКВАТНО И СПРАВЕДЛИВО!

"Също така те моля и да разгледаш по-обстойно фоорума. Темата ти за Суши ще бъде преместена в общата тема за азиатска кухня. "

ДОБРЕ!

"В бъдеще не смятам за нужно да се обосновавам, а да действам директно, според правилата на форума ни.
Ако имаш някакви забележки или въражения - моля да бъдат изразени на лично съобщение.
Лек и успешен ден."

В БЪДЕЩЕ СЕ НАДЯВАМ ДА НЯМА ПОВЕЧЕ ПРОИЗВОЛИ ИЛИ ЩЕ СЕ СВЪРЖА С АДМИНИСТРАЦИЯТА, АКО И ТЯ НЕ ВЗЕМЕ СТРАНАТА НА СПРАВЕДЛИВОСТТА - НАПУСКАМ ФОРУМА, И БЕЗ ТОВА ПИША БЕЗПЛАТНО И ХАРЧА ВРЕМЕ, КОЕТО НАКРАЯ СЕ МЕСТИ, ТРИЕ И ПР. НЕ СТАВА ТАКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

"tuci8710  1
Отговорено: 4 Януари, 2011
По твоята логика не биваше да трия нито един пост и да си спорите безкрайно. Или може би да оставя само твоите мнения, като най-правилни и истинни, защото в уикипедия пише така?!? Освен това не мисли, че съм ощетила само и единствено теб .
Преместила съм твоето мнение и нейното мнение като отговор на твоето (дори съм сложила в спойлер ненужното)
и нека хората да преценят кое е вярното твърдение. Впечатленията на хората мен лично не ме засягат.
Още повече, че не смятам, че сме форум, пълен с невежи и глупаци (освен напълно непросветлени), които не могат да разграничат едното твърдение от другото.
Сега видях и темата ти, в която споменаваш за корейските диалекти - мисля, че е напълно достатъчна и изчерпателна.

Относно модераторската ми работа мога да ти кажа, че не съм нарушила нито едно от форумните правила, както и не съм проявила пристрастност към нито един от двама ви, макар, че и аз имам право на лично мнение.
И да е ясно, че на мен (както и на целия екип) също никой не ми плаща за отделеното време и определено никак не ми е забавно "произволно" да се занимавам с вашата персона.

Имаш правото да се свържеш с който искаш админ или мод по тези въпроси, както и да напуснеш форума.
Мен това не може да ме трогне или изплаши по никакъв начин."

Аз: "По моята логика, когато се трие нещо се трие ДО КРАЙ, а не да се оставя САМО ЕДИН ПОСТ НА ОПОНЕНТА, КОЙТО НА ВСИЧКО ОТГОРЕ Е ОБОРЕН (всеки разбра, че онази буква се чете и като "С"!). Така не помагаш на образованието на хората, а ПРЕЧИШ.
Правиш ли разлика между оставяне само нейно мнение, оставяне само мое мнение, триене на всички мнения и оставяне на всички мнения. ГОВОРЯ ЗА АДЕКВАТНО-И-СПРАВЕДЛИВО модериране!
Да, нека хората да преценят кое е вярното (при положение, че НАВСЯКЪДЕ ИЗ НЕТА МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ ОНОВА КАК СЕ ЧЕТЕ) и как ти модерираш ПРИСТРАСТНО-И-ПОЛОВИНЧАТО!

"Сега видях и темата ти, в която споменаваш за корейските диалекти - мисля, че е напълно достатъчна и изчерпателна."

Да, но, АКО ДРУГ НЕ Я ВИДИ и остане само с впечатлението от ОСАКАТЕНАТА тема от теб, че онази съгласна се чете САМО като "Ш" тогава какво ?

"Относно модераторската ми работа мога да ти кажа, че не съм нарушила нито едно от форумните правила, както и не съм проявила пристрастност към нито един от двама ви, макар, че и аз имам право на лично мнение."

СИГУРНО В ПРАВИЛАТА ПИШЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОСТАВЯ САМО ЕДИН ПОСТ С ЕДНА ГЛЕДНА ТОЧКА (още повече - НЕВЯРНА!)

"И да е ясно, че на мен (както и на целия екип) също никой не ми плаща за отделеното време и определено никак не ми е забавно "произволно" да се занимавам с вашата персона."

ДА, АМА ТЕБЕ НИКОЙ НЕ ТЕ ТРИЕ! РАЗБИРАШ ЛИ "ТЪНКАТА" РАЗЛИКА? ЕДНО Е НЯКОЙ ДА СИ ПОСВЕТИ ВРЕМЕТО (вместо да го отдели на жена си, както в моя случай!), ЗА ДА НАУЧИ НА НЕЩО ФЕНОВЕТЕ НА ИЗТОКОВЕДСТВОТО И ДА ГО ИЗТРИЯ ЗА БЛАГОДАРНОСТ, а друго е да пишеш и ДА НЕ ТЕ трият.

"Имаш правото да се свържеш с който искаш админ или мод по тези въпроси, както и да напуснеш форума.
Мен това не може да ме трогне или изплаши по никакъв начин."

АМА КОЙ ИСКА ДА ТЕ ТРОГВА И ПЛАШИ ПЪК ТЕБЕ?! ВЪОБЩЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ПРОЦЕСИТЕ В ЦЕНТРАЛНАТА ТИ НЕРВНА СИСТЕМА (УПЛАХА, РАДОСТ И ПР.). ТИ ЗА МЕН СИ ПРОСТО ЕДИН НЕКОМПЕТЕНТЕН И ПРИСТРАСТЕН МЛАД ЧОВЕК ОТ ПРОВИНЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ. АБСОЛЮТНО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАШ. А АЗ НАПУСКАМ, ЗАЩОТО НЕ ИСКАМ ПО-НЕКОМПЕТЕНТНИ ХОРА ДА МЕ ТРИЯТ! ЧАО!

Ще приложа копия и до другите да е ясно ЗАРАДИ КОГО съм напуснал (дължа им го, а не, че както казах ме интересува какво точно ти ще почувстваш, помислиш, видиш, решиш и пр.)"

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
 Ето и едно, пак от същия, за да покажа, че имах добри намерения:

"Радвам се, че има такъв форум в българския интернет! Фен съм на корейската култура. Даже ви направих реклама и ви защитих задочно в моя форум - kry4ma.com
Пожелавам ви Весела Коледа и щастлива Нова година!
Поздрави от Китай!" (26 Декември, 2010 в тема "한국어".)

ОБАЧЕ, просто не стана (и то не по моя вина)! Съобразявам се с реалностите - вече не пиша там, поизтрих каквото можеше от това, което прехвърлих тук (нямам намерение да си давам съдържанието на други сайтове, когато мога да си го ползвам само в този, който ценя най-много!)... Даже не го и споменавам кой форум визирам, че да не им правя реклама... И така.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
 Относно победата в едно SEO-състезание (ОТМ-състезание; оптимизаторско състезание) - "Ботилия":

"Търся си добър оптимизатор, който да може да ми качи сайта на първа страничкa

1. "Добър ден на всички оптимизатори!Търся си добър оптимизатор, който да може да ми качи сайта на първа страничка в google. Ще избера и ще платя добре на човека, който се докаже, че е най-добрият оптимизатор тук. За тая цел ще си позволя да обявя едно малко seo конкурсченце. За 2 седмици броено от днес искам да видя кой от вашите български уебсайтове ще се изкачи най-високо в google по една дума, която ще измисля в момента и която няма да я има много в интернет. Айде да е дума, която е направена от съединяването на "бот" и "Илия" значи: "ботилия". След две седмици ще пусна търсене за думата "ботилия" и ще видя кой от българските сайтове е на първо място, след което ще се договорим със собственика му за едно добро заплащане за оптимизация на моя сайт по една или повече клюдуми."

2. "Добро утро!Аз съм приятел Илия, който му помага с поддръжката на сайта, за който става дума и, който лично му предложи да намери човек, който да се заеме с оптимизацията, защото мене ме притиска времето.@against- тези 2 седмици не се заплащат. Плаща се само за свършена работа по проекта на Илия. В тези две седмици ще видим кой е най-кадърният оптимизатор, след което ще го наемем. Вече виждам, че някои са започнали работа по оптимизирането на предложената от Илия дума. Не е късно да се включат и други, които вярват, че имат уменията и знанията.@prognozi.org- Вашият сайт е на първо място само по 1 резултат в областта на спорта, което за мен не е доказателство. Излезнете в Гугъл на първа стр. относно предложената вече дума, след което ще бъдете нает.@miivki- Ако не се споразумеем с победителя за цената, тогава минаваме към "сребърния медалист"- този който е на второ място, докато получим някакво споразумение.Илия е готов да плати първоначално за 2-3 думи, след което, ако се справите със задачите ще поръча и още няколко допълнително относно друг свой проект.@хорасио- договаряне означава разговор в който се постига споразумение за извършвана услуга и плащане.Ако поискаш неразумна цена, няма да бъдеш нает и ще бъде нает този, който е по-конкурентноспособен. Така действат принципите на пазара. Ако си наистина добър оптимизатор няма да ти се наложи да "копаш 2 седмици", а само с 1 ден работа ще зададеш достатъчните условия за ранкинга, който ще се случи през следващите няколко часа или дни, когато се раздвижат паяците. Ако си от хората, които при срок за оптимизация от 2 седмици, постигат тази оптимизация за 2 седмици, а не за доста по-малък период от време, значи не разбираш от отимизиция и е по-добре да не си губиш времето с този малък конкурс. Доколкото съм участвал в конкурси и съм чел условия на конкурси- наградите се дават само на победителите и никой не заплаща време/труд на загубилите. Не знам как ви е хрумнало, че трябва да се плаща на всеки, който е взел участие. @Auct- може и да не се включваш, конкурсите са на добра воля. Ако някой е добър оптимизатор няма да се "тепа 2 седмици" за дума, при която излизат само десетина резултата в гугъл. Явно и твоето равнище на разбиране не е това, което таргетираме. Разсмя ме с 10-те поста. За какво са ни 10 поста? За да слагаме хиперлинкове в този форум? Моля ти се. Наблюдавам с месеци и години наред как някои "трупат линкове" и още не са си оптимизирали желаните думи в първите страници на Гугъл. Не става така, както го мислиш.@thunder_go- ти май си някое малко момченце, което пише тук, за да си прави гъбарки. Ако става дума за купуване на домейн с някакво име, това всеки го може. Избраната дума искаме да я оптимизирате в някой ВАШ, български сайт, а не в новозакупени сайтове. Защото, ако дойде време да работим заедно и ти кажа да ми оптимизираш в рамките на 1 месец думите "литература" и "разкази", няма да има как да го сториш, закупуйки нови домейни, защото на нас ни трябва оптимизацията да се осъществи за нашия домей, който е например писател.нещо , а не литература.нещо. Разбираш ли?@thinkfast- Ще се радвам, ако хора като вас не участват в конкурса. Не го приемайте лично и не се обиждайте, преди да сте прочел какво имам предвид. Първо, пак ще ви кажа, че не става дума за купуване на нови домейни. Искам да ми покажете как при вече закупен и функциониращ домейн, хостинг и развито съдържание в някои от вашите сайтове можете да качите в период от 2 седмици думата на първо място в Гугъл. Не се налага да купувате нови домейни. Второ, не знам защо линковете ви струват някакви пари. Ако искате ще ви дам списък със сайтове, в които можете да слагате линкове безплатно. Нарича се "събмит". Трето, това е малко лично, но...гледам как се мъчите да се ранкнете за "отслабване" и "специални диети" от дълго време, но не ви се отдава, така че...Не, не ме разбирайте погрешно- нямам нищо против и Вие да се включите в този конкурс, но просто съм сигурен, че няма да го спечелите, затова ще се радвам, ако хора като вас не участват. Приканвам само можещите и разбиращите хора. На 21ви ноември ще обявим печелившия! Благодаря на тези, които вече се включиха и на тези, които биха се включили. За разбиращите хора мисля, че няма нужда да повтарям, но за да не стават недоразумения- оптимизирайте думата "ботилия" във вече наличен, функциониращ, ВАШ, сайт, за да покажете, че сте най-добрите за наложителната работа по сайта на Илийката."

3. "Така. Първо да благодарим за участието на всички, които не говореха глупости, че Гугъл можело и с години да не индексира ботилия и, че за участие в такова състезание се искало да се инвестираш с няколко си стотин лева!
Анонсирам победителите след двуседмично участие, които са спазили условията на seo състезанийцето: дума-ботилия, сайт-собствен. Всички, които са пускали обяви в сайтове за обяви или тези, които са правили блогове не отговарят на условието. Ако на мен ми трябва някой, който да може да оптимизира моя сайт, това че може да пуска обяви по други сайтове или че може да направи един блог с някоя ключ. дума мен не ме урежда. Аз също умея да пускам обяви и да правя блогове.
Пускаме проверката с гугъл.бг, понеже трябва да оптимизираме за България. Вляво използваме търсене за конкретен период от 8.11.2010 до 22.11.2010. Резултатите ми показват 1. Обяви в napazar.eu, 2. Автоматизирани rss емисии, 3. kry4ma.com, 4. predpriemach.com. Ясно е, че първите два резултата не могат да участват в състезанийцето, затова ги игнорираме и анонсираме златен медал за кръчмата и сребърен за предприемача.

Аз обаче искам да направя и една проверка с гугъл.бг независимо кога, след което ще сумираме математически резултатите. При проверката независимо кога получавам същите резултати.

Крайно класиране:

Златен медал за кръчмата, сребърен за предприемача. На трето място се намира botilija.blogspot.com, но те не отговарят на условието да е в собствен сайт, следователно нямаме бронзов медалист.

И сега по съществото. Кой иска от kry4ma.com или predpriemach.com да оптимизира 2 ключ. думи за 8 лева? Ако ги оптимизират добре тогава ще получат поръчки за още 5 думи и ще могат да получат голямата сума от общо 28 лева+ бонус от 2 лева, за да ги закръглим на 30 лева. Това е една много сериозна сума и моля хората да уважават парите и да не ми разправят кое колко струвало. 8 лева за 2 думи, а при успех поръчка за още с крайна сума цели 30 лева. Може да ви бъдат изплатени и в евровата равностойност. Очакваме предложения!
"

Ами, победихме тогава (с kry4ma.com, която вече не съществува, но пък се стараем тук - в този международен всичкологичен/омнилогичен форум.) :)

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Разни добавки от същото (през 2010)
« Reply #100 on: November 21, 2017, 07:11:25 AM »
 Ето и разни добавки от същото - само частични, защото не мога да изнамеря всичките, които съм писал по онова време:

"Друго важно е, както пишеше в сайта си един човек (Лилакор май беше, ако не бъркам) - никой не може да ви даде гаранция за излизане на 1-ва страница в Гугъла, така че не се предоверявайте. Аз също на онова момче, което ме намери и ми се довери за оптимизирането му и ранкването му от 3-та на 1-ва страница, му казах - ще ми платиш тогава-и-само-тогава, ако-и-когато си видиш сайта на 1-ва страница. Няма ли резултат - няма пари.

Здравейте, момчета!
Не знам защо някои тука са писали, че сайта за обяви е пред Кръчма.ком. Ето ви резултати (не дава да се слагат линкове :( - редакция! ) намерени през 2 различни айпи-адреса в света, които показват, че Кръчма.ком е на 1-во място в оптимизацията на ботилията. Проверете и вие в Гугъл.бг и се уверете сами. Погледнете от различни компютри, с различни проксита и пр.

За процедурата какво правим, ако хората не платят:

а) Ако нямаш договор и го караш на т.нар. джентълменс ъгриймънт (джентълменско споразумение) и те прекарат - можеш да се оплачеш публично и да пиеш една студена вода ;)

б) Ако имаш договор - съдиш го и той/тя си плаща не само каквото дължи, но и разходите по делото, както и печели "реноме" при което повече няма да е лесно да си намери нови оптимизатори.

Значи преди някой не спазил условието на Илия да е в негов си сайт, а не в сайтове за обяви и блогове (то точно това не е никаква оптимизация, щото въпросните блогове и обяви са си оптимизирани отдавна, ама няма кой да разбира!) и после има недоволни, че Кръчмата победила...

ОТДЕЛНО ТИ ПРЕДЛОЖИХ, АКО ИСКАШ ДА ОБЯВИШ НОВО ОПТИМИЗАТОРСКО СЪСТЕЗАНИЕ И ДА ВИДИМ ОТНОВО. МЪЖКАТА ДУМА СИ СЛАГАМ, ЧЕ ПАК ЩЕ УЧАСТВАМ И ТОЗИ ПЪТ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ ЩЕ СЕ СПРАВЯ, ЗАЩОТО ВИДЯХ КОИ НЕЩА СА ПО-ДЕЙСТВАЩИ :)

Tиква е мозъкът ти!

(Така достатъчно кратко и ясно ли е, според лаконичните* ти представи?)

--------
*Лаконичен - от Лакония. Там едно време са имали за идеал краткословието.

Между другото, когато получа отговор от Гугъл и, ако го получа ще ви кажа за линко-колелетата как ги имат като статус, за да си прецените стратегията.

За сео-състезанията съм прочел по-отдавна, още когато започна Ботилията.

Преди някой каза, че като напиша тука някоя дума и сравнително-паралелно си я пиша и в kry4ma.com, то думата нямало да се индексира там."

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Едни от януари 2010
« Reply #101 on: January 10, 2018, 02:28:15 AM »
Едни от януари 2010:

ККП_ЗАВИНАГИ: " Здравейте, приятели! Приканвам ви да прочетете моята гледна точка:
24-01-10

1) До Саско:

1.1. Няма значение кой е българин и кой не е. Хич не е на място човек, който си признава, че има чужда кръв, включая циганската, да държи сметка за етническата принадлежност на тоя и оня. Отделно не е важно кой какъв е, а какво му е самосъзнанието. Византия, та дори и Аварският хаганат са великолепни примери за това как пъстрота от етноси може да носи едно и също самоопределение/самосъзнание. Разкопки показват, че етническите авари-монголоиди са били само малка част от останалите в хаганата, повечето от които са били не-етнически, а "идеологически" (самосъзнаващи се като) авари. Самият ти си добър пример за това как човек, който по ДНК едва ли съдържа и 10 % от изконната българщина се има за голям българин и се приема от останалите за такъв.

1.2. Какво гражданство имам/нямам си е моя работа и мога да отговарям за това пред компетентните власти.
Конкретно до идеите ти, че не било хубаво да си с китайско гражданство, срещал съм ги и сред някои китайци. Въпрос на предпочитание - който се кефи на това да плаща визи всяка година и да се подлага на задължителните медицински тестове в Китай (облъчване с рентген, вземане на кръв венозно, пикаене в чашка, събличане гол и пр., в зависимост от това в кой град си) - нека си държи българското, австралийското или папуаското гражданство. Аз като човек, който е избрал да живее в Китай и да имам всичките права на китайските граждани, резонно е да се чувствам по-добре с китайско гражданство. Ама не можело да се пътува лесно по света. От какъв зор пък трябва да се пътува по света? Китай заема 1/5 от света. Да не говорим, че пътуванията са излишно пилеене на пари, с които човек може да си плати един апартамент или някоя животоспасяваща операция. Говорим за нормални хора от работническата класа и интелигенцията, а не за паралии като Саско, които не знаят какво да си правят парите.

1.3. Маниите са психически проблеми, вярно е. Но и фобиите са такива, нали? Гарантирам ти го като син на потомствени психиатри, който е посещавал курсове по психопатология и, който е с магистърска степен по философска антропология.

1.4. Параноята също е психически проблем. Според някои автори като доцент Рачев параноя вера еволюира до шизофрения, така че рябва да се полагат повече грижи за психическото здраве. Да ти го кажа по-просто, за да съм сигурен, че дори ти и Иван ще го разберете - не всеки, който обича Китай и/или е на друго от ксенофобските ви, анти-китайски мнения, е Гесер Айванов Курултаев.

1.5. Може да се шегуваш не само с китайците и Партията. Ти лично, ако искаш и с майка си. Друг е въпросът дали това е правилно, когато се ползваш от културата, храната и пр. на тази държава - Китай. Да не говорим, че в постовете ти няма само шеги, а откровена злоба, расизъм и всичко, което най-малко приляга на китаист.

1.6. От мен има много интересни неща, ама намирането на интерес/смисъл изисква по-развит ум. Така както на някоя селянка с основно образование няма да й е интересно да прочете нещо за философията на тъждеството, така и на тебе няма как да ти е интересно какво АЗ съм написал.

1.7. Каква добронамересност може да се намери в презрениято и расизма ти? Човек трябва да се е сбъркал съвсем, за да повярва на тази постановка.

1.8. Красотата е нещо СУБЕКТИВНО. За някой най-красивите хора са негрите, друг си пада по снежно-бели шведи. Арабите в Либия се кефеха на тлъсти мадами... Така че да се каже, че нещо не е хубаво или е хубаво няма никакъв ОБЕКТИВЕН смисъл.
Ален Делон в момента прилича на задник от старост, но щом като ти е красив - твоя воля. Явно си почитател на мъжката красота.
И вместо да изказваш съжаление за моята жена, по-добре обясни защо ти нямаш такава, а си, заедно с албанците "първа писта" по публичните домове на Китай (или пък може онова изказване за албанските мъже да си го направил от яд, че не са те избрали тебе, пред китайките от които се отвращаваш... Рядко съм виждал НОРМАЛЕН, ХЕТЕРОСЕКСУАЛЕН мъж, който да не желае сексуално азиатки). Оставям хората да си правят изводите за тебе.

1.9. Заповядай в Саня да се видим. Нали хората ми направиха реклама, а ти ужким щеше да идваш в Саня, пък после замина за Индонезия. Явно не щеш да помогнеш на моя бизнес тука...

1.10 Китайското общество е по-оправено от българското и западните. Забраните и ограниченията, които най-после им светна да въвеждат на Запад като Интернет-следене, камери, мерки за сигурност - в Китай отдавна са приложени от Премъдрата Комунистическа Партия.

2. До Иван:

2.1. Към тебе по-накратко, понеже ти си клиничен случай в политически и в психологически смисъл. От малък си промит с "Дойче Веле" и "Свободна Европа", и още не ти светва, че на времето каквото говориха беше измама. Шенгенските визи никак не се връзват със Свободите, най-малкото.
Да не говорим за военните интервенции и какво ли не. Зомбиран си и е невъзможно да ти се обясни.

2.2. Параноята толкова те е обсебила, че чак на обикновени репортажи и снимки не вярваш. Щом било от Китай, значи не ставало. Ами, че това си е жив религиозен догматизъм.

2.3. Радва ме, че сам си признаваш, че има двойствен стандарт във форума, избирателна цензура и всички неща, които добре сте усвоили от апарата на другаря Тодор Живков. Дразнещото е, че се правите на демократични, а сте тоталитарсти от класически тип.

2.4. Щом не ти пукало кой те чете, защо слагаш ограничения на някои постове? Правиш се на ербап, ама не си. То се и вижда колко лесно се плашиш от албанците и уйгурите, макар и да харесваш жените им... За пример - аз като съм си харесвал някоя уйгурка даже пред братята и цялата й рода съм я ловил за ръцете и съм я прегръщал, а както виждаш - още съм жив, нали?
Друг е въпросът, че женен човек с деца да се точи за още жени не е нещо от нещата, които будят обществено одобрение.

3. До Павел:

3.1. След като си се убедил, че този форум е анти-китайски, информирай за това интернет-властите в Китай, за да бъдат предприети необходимите мерки, според закона.

3.2. Действай повече рекламно. Не си губи времето да комуникираш с тях. Те са хора на крайностите тук.

4. До Нат:

4.1. Права си и будиш уважение с това, че направо показваш тоталитаризма, който те се опитват да прикриват.

5. До Гери Чао

5.1. Прави, каквото ще правиш с мъжа си (ако въобще имате намерение и възможности да правите), без да вдигаш много шум из форума. Щото, утре, примерно, някой друг ще вкара Саско в болнични, а ще ви нарочат вас.

5.2. Не разбрах защо преди се възхищаваше от постовете ми, после ме намарази. Същото се отнася до Будьо и жена му. Лесно се манипулирате от Иван и Саско. Днес ви накараха да ме намразите мене, утре може да ви накарат да намразите цял Китай... Повече самостоятелно мислене няма да ви е излишно.

Ако има хора, които не искат да се крият зад Кремена и други модериращи, а искат да излезнат на открит двубой с мене - да заповядат на:

Скайп - conradbest
мейл - tatarkeshe @ yahoo.com
Яху - tatarkeshe "

---

дядоПетко: "
Първоначално написано от Aquarius Виж мнението
Ох, давайте по темата за Гесер, по-забавно е от личните подробности ;Р
Така е, Яна, така е. И затова първо за теб:

1) Най-важното- до Яна Шишкова:

Въпреки личните ни спорове, които възникват понякога, аз много те харесвам поради това, че допринасяш за връзките на България със Социалистически Китай най-редовно в китайското посолство.

Снимка на другарката Яна Шишкова от връчването й на награда в Китайското посолство:
http://www.chinaembassy.bg/bjly/zbgx/W020041014581980312741.jpg

КАКТО И, ЧЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ ТОЗИ САЙТ, В ТВОЯ МОЖЕ ДА СЕ ПРОЧЕТАТ ДОБРИ И ВЕРНИ НЕЩА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ КАТО ТЕЗИ:

_________
" Политическата воля, устремеността към едно богато бъдеще и господстваща роля на КНР по възможно най-добрия, според мен, начин, а именно - чрез процесите на икономическото господство и трудолюбието на китайския народ, а не чрез политиката на инвазия и брутално неуважение към суверенитета на останалите страни, каквато винаги са провеждали САЩ.
"

(материал от блога на другарката Шишкова, посветен на ККП. Целият материал можете да видите на адрес: china.edax.org/index.php?s=%D0%9A%D0%9A%D0%9F )

Радвам се и, че не само имаш добро отношенение към ККП, но и конкретно хвалиш ПРАВИТЕЛСТВОТО на КНР:

________
"...Хората живеят радостно..., всеки знае, че правителството се грижи за него. Има една много, много силна вяра, защото се вижда какво се случва..."
________

(из интервю на Яна Шишкова, цялото интервю тук : china.edax.org/?p=755)

Така сме ние комунистите - личните противоречия не могат да засенчат общата цел - уважението към и борбата за Идеята !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2) САСКО,

не съм ти пожелавал нищо лошо да ти се случва. Ужким си журналист и какво ли не пък не четеш внимателно какво съм писал. Колкото до болестите - болни са тези, дето имат фобии и патологични омрази, не тези, дето са с отворени сърца и обичащи.
Не се излагай, ела в Саня да пийнем по едно за моя сметка и да изгладим отношенията, няма да те изям, нито ще каня на срещата мои приятели полицаи и военни тук. Ако някой те е наплашил, щото то за мен какво ли не се говори, не им вярвай. Абе никой няма да каня - насаме ще се видим.

3) ЛЕЙЛА,

у вас ли си го поканила кандидат-медицинското лице? Душичката ми тя...

4) ИВАНЕ,

ти, че си болен - болен си, ама така и не се научи къде и как се слага пълен член...Видях, че не само от албанци и уйгури, ами и от индианците в Канада се плашиш...Виртуалният ми войн сладък, Иванчо...

5) JJ, те не искат истината, те искат да си налагат само тяхното мнение и да им върви бизнесът. "

---
Kalisto:
" Първоначално написано от SASKO Виж мнението
Ще дойда в Саня, но след китайската нова година! Но не мисля, че ти ще дойдеш да пием кафе или питие, дори за моя сметка! А аз винаги отсядам в един и същи хотел от години -- Resort Intime, Dadonghai Bay. Там се чувствам най-добре. А ти как ще дойдеш от Хайкоу -- далечко е до Саня за едно питие!?! И въпреки твоята дълбока конспирация, мисля че съм виждал лицето ти! Слабичък си, пусто - не те хранят добре, май!"

Ако някой се връзва на приказките на Саско да кажа как стоят нещата всъщност:

1) Опитах се да го адна в Скайпа да поговорим - покри се.

2) Поканих го да дойде в Саня, той отцепи за Индонезия.

3) Сега пък излиза, че аз съм се крил и конспирирал.

Сами помислете кой е психично-зле от двамата.

САШО, ТОЧНО В "ДАДУНХАЙ" ЖИВЕЯ, НА ЮЯ-ЛУ, БЛИЗО ДО ВОЕННАТА БАЗА. ХОТЕЛЪТ ТИ (КОЙТО Е НЯКОЛКО ЕДНАКВИ ПОСТРОЙКИ И Е НАСЕЛЕН ГЛАВНО С РУСНАЦИ, ЧЕ Е ПО-ЕВТИН, ЗА РАЗЛИКА ОТ ЯЛУНВАНСКИТЕ) МИ Е НА 5 МИНУТКИ ПЕША ПО ПЛАЖА. АДНИ МЕ НА СКАЙПА, ЗА ДА СЕ РАЗБЕРЕМ И ДА ВИДИШ СЛАБИЧКОТО МИ ЛИЧИЦЕ. НЕ СЪМ СЕ КРИЛ, АЗ СЪМ ПУБЛИЧНА ЛИЧНОСТ И МЕ ЗНАЯТ ХОРАТА. ЗА ТВОЯ СМЕТКА ЩОМ Е - ОБЕЗАТЕЛНО ЩЕ ДОЙДА. АЗ СИ ПОМИСЛИХ, ЧЕ ПРЕДИ СЕ СТРЕСНА ОТ ПРИКАЗКИТЕ НА ЖЕЛЬО ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ ДОБРОЖЕЛАТЕЛ ИЛИ ПРОСТО НЕ ПОЖЕЛА ДА ПОДКРЕПИШ БИЗНЕСА МИ.

Будата също си е изключил Скайпа и е недостижим за пряк диалог. Бива го само да се чепка по форума с недоизкусурените си обиди. Пияндурска история...
Колкото до въпроса де ме е виждал Сашо - Яна му е показала мои снимки, яснo де ме е виждал. Въпросът е, че аз не съм се крил, както и че го каня отдавна, а той чак сега с половин уста прие поканата ми. Да видим кога след Нова година ще се появи и дали няма да ме прати за зелен хайвер, пък после да каже, че той е бил в някоя от сградите на Интайма, ама аз не съм се появил да го намеря. Да се надяваме, че ще се видим. Даже мога да взема една приятелка на бившата си жена да ни заснеме срещата (ако има такава), след това ще я качим в нета да се види кой какво казал, направил, пил... или да се види просто как на посочения хотелски номер ни отваря вратата някой руснак Саша, но не и наш Саско.
От друга страна това е добра идея, за да не може после, ако въобще се престраши да дойде, Саско да си измисля,че не съм бил се държал добре, както излъга за приятелчето от Гуандун, което е посетил, а после по най-неблагодарен начин го оплю във форума.

За сведение - Саско (Александър Радков, 45 годишен) изглежда така:

А ето ме и мен, от малък обичам бойните изкуства, да му се не види!

(снимката е от Дадунхай, ако Саско, наистина е ходил там, ще познае мястото - на 15 минутки от Интайма му е)

Ето и още една, от вкъщи, да ме видите колко съм секси:
"
" Първоначално написано от DrunkBuda Виж мнението
Както винаги в голяма грешка! Скайпа ми е включен денонощно! Диалог с радио не мога да водя! Този, който обижда си ти и точно това е причината да те баннат от всеки един форум където си се регистрирал, с изключение на един и в него не се пише от години.

А аз смятам, че се криеш!"

Аз по-рано си спомням, че даже се беше подписал като НОВИЯ ГЕСЕР и с жена си редовно ме защитавахте, барабар и с Гери Чаова, но после променихте стратегията заради успешното внушение на канадския гражданин и Саско, че Желето съм аз, че Конт40 съм аз и пр. Въпрос на интелигентност и самостоятелно мислене... в тоя смисъл "винаги си в голяма грешка" като мнение спрямо мене, КАЗАНО ОТ ТЕБ, ми звучи като новост.
Не сте се координирали със съпругата си - ТЯ КАЗА, ЧЕ В МОМЕНТА В КОЙТО ПО ЖЕЛЬО УМНИЯ, СЕ СВЪРЗАХ С ВАС на лични, ТИ ВЕДНАГА СИ СИ ИЗТРИЛ СКАЙПА, ЗА ДА НЕ ТЕ НАМЕРЯ. И СЕГА НЕ МИ СЕ ВКЛЮЧВАШ НИТО НА МЕЙЛ, НИТО НА СКАЙП... Познайте, мили деца, кой се крие!
Не заблуждавай хората - не съм баннат от всеки един форум. А и това нищо не показва (дори и да е истина). Навсякъде си има причини и те са различни. Така или иначе в този форум съм се държал безупречно и съм получавал аз обидите първи.
В МОМЕНТА ПАК ТИ ПЪРВИ МЕ ЗАСЯГАШ КАТО ТВЪРДИШ, ЧЕ ИМАМ РАЗДВОЕНИЕ НА ЛИЧНОСТТА, нали? Който има съвест, нека да види кой кого е обидил.
Знам, че не можеш да водиш диалози даже с радио. Аз пък от малък си водя кореспонденция с радиото на Павел и от там съм научил китайски, както и оттам съм получил много подаръци. А вие се изложихте пред младежа, показвайки му истината за българския манталитет - микс от южно славянство, ромска култура, османлък и т. н.
Я ела и ти в Саня, ама самичък, не със Саско (ако въобще той се престраши да се вкарал в приключението, както казва Иван-Смелият канадски койот), да видим дали не се криеш от мене. Обещавам ти културно отношение.
Поздрави: Гесер Айванов Курултаев (преди и след прекръстването на БКП, за сведение на Саско, който като човек от малцинствата би трябвало да споделя подобен опит, а не да се двоуми). "
(Да допълня - Гесер е монголо-татарско и тибетско име; някои теории казват, че може да идва и от "цезар"/"кесар".)

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
 Спор с някакъв "Джин гиби" в БГ-Уикипедията (от 2008) на който му се сторило недостатъчно научно моето откритие за значението на "българ":

"Geser Kurultaev

Току-що съзирам, че никът е "Джин-гиби" ("Като дух" на османо-турски, прякор на Васил Левски), та ще обясня на български:

1. Откритието е лицензирано. 2. Дадох линк към научния форум на сп. "Космос", отделно е публикувано и в няколко други форума. 3. Относно Гесер Курултаев (Георги Иванов Русев) : магистър по философия (СУ "Св. Климент Охридски" - 1993-2000 г.), преподавател по чужди езици в Китайската Народна Република (в настоящия момент). 4. След като на страниците на Уикипедията намират място теории като Българин = Смесен , т.е. доста фриволни и ненаучни, едно подобно, на Алтайска база откритие би било редно да се постави, за да са информирани хората.

Поздрави!   —Preceding unsigned comment added by 221.11.217.181 (talk) 20:49, 22 June 2008 (UTC)

Please, provide the existing of such a scientist and his new theory or this pasage will be deleted! Jingby (talk) 18:10, 20 June 2008 (UTC)

Excuse me, but your proof is only an IT forum on address wich has been blocked as spam from the spam filter of Wikipedia. Geser Kurultaev [2] is only a person with Sofia University degree as me for example. He is not scientist and the IT forum is not scientifical proof. Wikipedia is not IT forum! Regards. Jingby (talk) 08:53, 21 June 2008 (UTC)

According to a new, Altaic theory by Geser Kurultaev (a Bulgarian-Tatar Philosopher-Anthropologist) the ethnonym "bulgar" is coming from the old, proto-Turkic "Bal-" ("head") and "-gar" ("clan"),i.e. Balgar/Bulgar = "Main clan"; "Leading people"; "Head clan"...[citation needed] (The source is licensed here: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/bg/ and the article can be found in this scientific website: www.kosmos.pass.as/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?200)

Pleace, provide some scientifical proof about your statements, the above added addresse is not inaf. Jingby (talk) 09:28, 21 June 2008 (UTC)"https://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Bulgars/Archive_2#Geser_Kurultaev

Nadia

• Сладко миньонче
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +192/-0
  • Миньонче
    • View Profile
    • СУ
Вярваш ли? (2009)
« Reply #103 on: April 24, 2018, 01:33:04 AM »

Вярваш ли?

Ти, който влизаш в църквата и слушаш литургията,
вярваш ли?
Ти, който чукаш на вратата на приятел в нужда,
вярваш ли?
Ти, който не поглеждаш никога назад,
вярваш ли?
Ти, който правиш изкуство за пари,
вярваш ли?
Ти, който целуваш любимата жена по навик,
вярваш ли?
А ти, който си заровил нос в дебели книги,
вярваш ли?
Ти, който пиеш и пиеш, и пиеш, невернико
в какво не искаш да повярваш?
Ти, който поучаваш и крещиш на всички,
вярваш ли?
Ти, който четеш тези редове от скука,
вярваш ли ми?
Ти, който не търсиш помощ за болката си,
защо не вярваш?
А всички ние, които тъпчем на едно място
в една кал-вярвяме ли?
Къде ни е вярата?
Ти, който си чувал плача на новородено.
Ти, който си прегръщал пулса на живота.
Ти, който си обичал до полуда.
Ти, който знаеш Тайната
можеш спокойно да кажеш:
"Вярвам!"
(Написано от Стела Недкова)

Вярвам. Вярвам в хората, когато са човеци. Вярвам всяка сутрин, когато се будя. Вечер се прибирам и не спирам да вярвам. Вярвам и в тайната, макар да не я разбирам. За пореден път чета нещо, което ми харесва. И вярвам, че няма да престана да вярвам в теб, Стела, която наистина сътворяваш красиви неща. Вярвам, че няма да спреш, няма да се откажеш. Оставащ твой фен! Донкин
(Румен Донкин)

Вярата е нещо прекрасно, но пишещите хора са една особена порода, ако мога така да се изразя. Този, който пише споделя с всички свои интимни чувства и лично преживяни неща. И очаква някаква реакция. Ако няма такава значи написаното не е стигнало до сърцето на никого и не е предизвикало дори една емоция, било то и отрицателна. И какъв е смисълът тогава? Явно няма такъв.
(Стела Недкова)

Явно не разбирам нещата по твоя начин. Твърдя, че смисъл от сътворяването има дори когато не е осъществена съвсем по очакванията обратната връзка. Вярно е също и това, че интимността личните преживявания не винаги докосват всички сърца еднакво.
(Румен Донкин)

Няма как да ги докосват еднакво, важното е дали ги докосват. Защото ако отговора е не, тогава аз питам какъв е смисъла? Не от сътворяването, а от публикуването на сътвореното. Аз чета много статии в нета, но коментирам само когато нещо наистина ме впечатли. Предполагам, че и при другите е така. Това имах предвид. Когато имаш хубава дума за някой, кажи му я тук, не в скайпа. Ако ли не...здраве да е.
(Стела Недкова)

Mislja 4e dosta otdavna ne sam 4ela ne6to tolkova dobro.Pozdravlenija za avtorkata!
(Весна Алексиева)

Благодаря ти, Весна за добрите думи.
(Стела Недкова)
Mieux vaut être seul que mal accompagné.

Nadia

• Сладко миньонче
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +192/-0
  • Миньонче
    • View Profile
    • СУ
За любовта на една майка
« Reply #104 on: April 24, 2018, 01:36:30 AM »

За любовта на една майка

За любовта на една майка

Когато гледам морето и чувам звука на разбиващите се вълни в скалите, чувствам как синият цвят на водата ме завладява в своята нежна и солена прегръдка.
Тя е толкова мека и силна, както прегръдката на всяка майка. Навремето не можех да си представя живота си без тази жена, а сега години наред живея единствено с мисълта, че тя е някъде на земята и мисли за мен, за своето порастнало дете.
Истината за тази обвързаност е далеч по-дълбока и закономерна, като природата, която е създала подобна връзка. В мислите си често се моля за моята майка и мислено всяка вечер изпращам поздрав с който, да и кажа: “Добре съм мамо!”.
Понякога в молитвите си казвам: “Мили Боже ти направи много, много хора бедни. Осъзнавам и разбирам, че не е срамно да бъдеш беден, но знам, че не може да бъде и голяма чест! Моля се за спасението на моята майка, която понякога тъне в бедност и мъка и какво би станало, ако нямаше толкова много ужас на този свят и ако тази жена имаше поне малко късмет!
Ако бях богат човек, бих дал на всеки скитник хляб!
Ако бях заможен човек, щях да раздам на хората от своята вяра, за да могат да превъзмогнат изгарящата ги завист и себепогубване. Всичко това е свързано с малко късмет, мъничко късмет!
Ако бях богат щях да построя на моята майка голяма къща с много стъкла, за да може слънцето да влиза и да праща онзи мой таен поздрав, който всяка вечер шептя: “Добре съм мамо!”.
Ако можех да подаря подобна радост на тази жена, бих дори засадил две дървета, за мен и мама. Истински, с широки корони, за да могат с шумът на листата да предават посланието на вятъра: “Добре съм...”
Животът е изящна дълга стълба отиваща нагоре, към неизвестността. Тя просто те изкачва там – нагоре, а връщането назад е връщане към никъдето, в живота на ужасното “шоу” наречено живот. С очите на влюбен мъж дарявам моята съпруга, моето злато, моето богатство с нежна целувка, така както тя дарява обичта си към децата ни.
Тя е моето сърце, моята наслада, тя е тази, която е безмерно щастлива и обичана. В миг, се запитах: “Децата ни пращат ли нощем, като онзи поздрав, който аз отправях към мама? Поредната мистерия или настроение, което преобръща нощта в ден. Прекарвам пръсти през косата си и намествам мислите в главата си, бавно осъзнавам, колко е трудно да повярваш, че можеш да загубиш един ден някого? Това е присъщо и за бедни и богати!
Ако бях богат, бих се молил във времето, всички да бъдат здрави и щастливи!
Ако бях богат, щях да преобърна времето, за да мога да компенсирам липсата с най-любимите ми хора.
Ако бях богат, щях да се моля! Или може би щях да отида отново до Великата китайска стена, Тадж Махал, или да крещя в неистовият шум на водите в Ниагарският водопад.
Ако бях богат щях да науча хората да си служат с книгите така, че всички мъже да бъдат смирени и да не водят войни. Когато гледам морето и чувам звука на разбиващите се вълни в скалите, чувствам как синият цвят на водата ме завладява в своята нежна и солена прегръдка. Оранжевият залез на лятното слънце ме гали с последните меки лъчи.
Искам да Ви помоля всички, “Обичайте се!” Обичайте децата си, галете ги, милвайте ги и незабравяйте да им кажете, колко много ги обичате!
Така, както аз искам да кажа – “Мои малки съкровища, татко много ви обича!”, а те ще ме погледнат с онзи нежен детски невинен поглед и с усмивка, за да ме прегърнат.
Така някога аз прегръщах мама, а за любовта на една майка всеки знае, всеки копнее, всеки знае какво означава.
(от Росен Алексиев)

Много нежно и красиво си го казал. Наистина любовта на една майка е безгранична като вселената. И аз бих се включила в призива ти- Обичайте се! Има ли нещо по-красиво от любовта?
(Стела Недкова)

Гласувам за тази твоя публикация, Росене. От пръв прочит в блога ми стана любима преди време.
(Румен Донкин)
Mieux vaut être seul que mal accompagné.

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.