До някои пристрастни уикипедианци
От "САЙТЪТ НА ГЕСЕР КУРУЛТАЕВ
Наука, философия, друго…", 2010 година.
Ето материалите от онова време
Още един простест от български потребител срещу българската уикипедия
Thursday, October 14th, 2010
“Незнам стабилни ли сте, градивни ли сте, нападат ли ви или сами си създавате конфликти (мое мнение), за да си чешете езиците и да избивате липсата на нещо в живота ви. Уж вие сте хората, които са за пример (колкото и патетично да звучи) на новодошлите…СРАМ!!!!!! Срам ме е да съм редом до вас! Толкова ми е обидно и болно, че съмо първичната идея за Уикипедия ме държи тук, но и тя не е панацея срещу вредители като вас! Опорочихте всичко, потъпкахте една прекрасна идея, превърнахте я в поредната утопия! Всички се хвалите с владеене на чужди езици, всички се представяте за умни и ерудирани хора…НИМА! Ако знаехте и можехте щяхте да прочетете и разберете въпросните Уикипринципи, на които опирате болните си дрязги. За сега спирам с бълването на огън и жупел, но ще ви кажа какво АЗ (един сравнително нов и незнаещ потребител) разбрах от писанията ви до тук: Българската Уикипедия е място за изява на комплексирани, парадиращи със знанията (?!?!?) си, дебилни в котнтактите си с другите, мразещи различните от тях хора, с неприкрито влечение към алкохола и чалгата! Мили нови потребители, ако по някакви неведоми пътища сте попаднали в БГ Уикипедия и поради заблуда сте решили, че това е място за достъп до неограничени знания с възможност да допренесете за тяхното развитие, ПРОСТЕТЕ МИ, но сте сгрешили, МОЛЯ СЕ (въпреки, че тук и вярата в каквото и да е се потъпква и осмива) да владеете какъвто и да е чужд език, за да посетите чуждоезична Уикипедия!
Извън “лиричните” ми отклонения, моля ви изтрийте тези страници, вземете си Уикиотпуск и дано като се върнете нещата не са толкова изявено български.–FREI 07:07, 21 юни 2005 (UTC)”
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F:%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8_%D0%B7%D0%B0_%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/2005#Fratelli_d.27ItaliaTags: български, потребител, протест, Уикипедия
Posted in До някои пристрастни уикипедианци | 2 Comments »
Извратени уикипедиански възприятия…
Monday, June 21st, 2010
Уикипедианецът Мико, чел ужким обясненията ми и противопоставянето на клеветите и другите проблеми в бг-уикипедията, ги окачествява като “чаршафи с лични нападки”. На всичко отгоре е преценил, че езиковите поправки на корейската транскрипция и татарските тематики, които добавих са “никакви конструктивни приноси”…Извратена история.
Бях регнал и една, т.нар от тях марионетка - ГИК, чрез която написах нещо, което логически произлиза от тяхното отношение към Гесер Курултаев: “Сред останалите татари най-неизвестен и най-незначим е философът-поет Гесер Курултаев. Това откритие принадлежи на част от учените-уикипедианци в българската версия на Уикипедия, които съвсем “безпристрастно”, “неклеветнически” и “обективно” се отнасят към Гесер Курултаев.”, но и с него не са съгласни и са го изтрили. А ревностният уикипедианец Петко е предложил и милата ми марионетка за блокаж. Въх…Няма и да видят повече конструктивни приноси от моя страна.
И това, дето всички реакции оставали там за вечни времена - не го вярвайте! Каквото не им изнася се трие или архивира. Същата работа като из много форуми, част от които са обект на вниманието ми в сайта на Гесер Курултаев
Tags: Гесер Курултаев, Мико, Петко, уикипедианци, Уикипедия, форуми
Posted in До някои пристрастни уикипедианци | No Comments »
Последните (към днешна дата) уикипедиански шизо-изпълнения!
Friday, June 18th, 2010
Какво се случи днес? Ами отново бан, от някакъв Shade of Gray с посочена причина “Обиди към потребителите” (По-долу давам цитати, а всеки да прецени дали има обиди. Иначе, както видяхте по-рано, мен като ме обиждат нямат проблеми, безочливите хорица там.)
Та ето какво:
1. Цитатът който им пуснах от моя си сайт, където показва доста неправомерности, е изтрит под предлог, че имало нарушаване на авторското право. Т.е. аз си само-нарушавам авторските права, някаква такава шизофреничност. Всъщност познавам доста шизофреници, които никога не биха си помислили/”видели”/”чули” нещо толкова невероятно, така че това едно такова определение - “шизофреничност” - е слабо.
2. Скроч (клеветникът) пък още не видял, че Гесер Курултаев е публична личност (публикуващ снимките си винаги и представящ се на уебкам или на яве винаги), решил да предлага, най-после, да си покажем физиономиите…Писах му:
По въпроса ще кажа - редно е при положение, че аз съм се показал (можеш да ме видиш на сайта ми, заедно с цялото ми семейство), да се покажете и вие, особено клеветниците като Скроч и Rest, които редовно се опитват не само да клеветят, но и да проявяват агресивността си. Цитатът, който си дал по-горе е в контекста на това, че ти, клеветнико, рече че съм бил ужким отправял расови обиди, а това не е възможно най-малкото поради факта, че не съм ви виждал физиономиите и не ви знам от коя от всичките раси сте - може да си с ромски произход, може да си с виетнамски, може и да си с руски…това влияе на расата/расовия ти тип/подтип, следователно в момента не ми е ясно от коя раса си (доколкото българското население не е на 100% еднорасово), затова е абсурдно да се мисли, че съм си послужил с расизъм, още по-малкото, че съм интернационалист и не си служа с расизъм. Ето защо отново се противопоставям яростно и решително на дебилната ти клевета! Покажи си физиономията, ако, въпреки престъпните ти маниери на комуникация (клевети, двойнствен стандарт и от сорта), имаш поне малко останала чест. Това ще спомогне поне мъничко за авторитета ти.
3. Накрая и за Петко, който доста неща не разбира, цитат от моя отговор:
Драги Петко, правилата ги прилагам и доказвам, че отговарям на тях не като някакви ваши религиозни измислени персонажи (дяволи) и вашите свещени книги (евангелие), според научния си материалистично-диалектически потенциал. Фактът, че не можете да отговорите съдържателно, а скачате от правило на правило и почнахте да си служите с религиозни традукции говори достатъчно. Не виждам и къде в правилата и ценностите на Уикипедия пише, че може да се прилагат клевети, обиди и пр. (За справка виж поведението на Скроч и Rest). Разбира се, че не знаеш какъв бивш журналист, магистър и пр. съм, защото ми се трият целенасочено статиите. Нали това е целта? Информационното затъмнение, че да не знаеш. За щастие, не могат да цензурират целия Интернет и в сайта ми (на който е забранено да му се пише името тука - няколко поредни пъти го трият, но ти можеш лесно да го намериш, защото в търсачките името на Гесер Курултаев, което дава към днешна дата 20400 резултата[[9]]), ще ти го покаже на първа страница. Там можеш да прочетеш повече за него и да решиш дали е значим или не. Според мен, Гесер Курултаев е енциклопедична личност, защото рядко може да се срещнат хора като него, които разбират от толкова много неща и имат толкова енциклопедична биография на млади години. Това е обективно. Така че не конкретно (метафизически-откъснато) Гесеровото значимо е САМО в журналистиката или само в поезията, а в КОМБИНАЦИЯТА (количественото натрупване - качествено измемнение) от всички тези неща (полиглот, поет, философ, преподавател, любител-алтаист и пр.)
Да, знам че “всичко” написано остава тук (теоретично де, защото на практика, много неща се затриха, да речем една от най-отявлените обиди на Rest), затова и най-отговорно се изказвам, в напълно трезво, адекватно и нормално състояние. А кой се излага то е ясно - тези, които толерират активно или пасивно нарушенията. Случайно, да ти прави впечатление, че не само аз, но и много други хора са недоволни от т.нар. модериране тук? Моят глас не е просто глас в пустиня. Доста народ ви критикува, ама вие си знаете вашето и нямате, както виждам, самокритичност. Колкото до моето собствено добро - когато добруването ми почне да зависи от Уикипедия и то от българския вариант на Уикипедия - ела ми се обади. Доста надценявате този български вариант, май.–Master of philosophy 11:05, 18 юни 2010 (UTC)
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0:%D0%A2%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8Такива ми ти работи с бг-уикипедианците. Не е добре…
Малоумници доказани!
Thursday, June 10th, 2010
След като си поиграх да им намирам доказателства за все новите им и нови изисквания (щото то нали поначало са си решили да не допускат никаква информация за Гесер Курултаев, а и за толкова много други заслужаващи хора - пресни примерни има с хора от литературните среди, единият от които истински новатор в поезията!), решиха да ме баннат. Ето тук как съм се обосновал добре:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0:%D0%A2%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8А и ето тук същинското малоумие. Аз повдигам въпроса, че е недопустимо да се толерират обидите на Rest (който отново си беше позволил вече открита, страхлива обида, доколкото го е страх да се представи кой е точно) и получавам следните реакции от олигофренско естество:
1. Най-психопатно се е редставил Скроч :
“Ай сиктир. Писна ми да ти чета излиянията –Скроч б. п. 08:14, 7 юни 2010 (UTC) ”
Без коментар към подобно агресивно, безотговорно, пристрастно, омразно и дебилно реагиране по обективен проблем!
После:
“…Обижда на расова основа и изисква с него всички да се държат като с най-великия. Ем сори ама няма да стане –Скроч б. п. 11:35, 8 юни 2010 (UTC)”
Не само, че е неграмотно (пише “Ем, вместо “Ами”), но и Скрочето клевети по най-олигофренски начин. Никъде не съм обиждал на расова основа. Те не смеят да си покажат физиономиите, че чак и някой им е споменавал расите. Шизофренизми и клевети, това е!
И, накрая, “Потърпевшият излиза виновен” - блокиране за 1 седмица…
Както се вижда - интелектуално безсилие, придружено с клевети, избирателност, двойни стандарти и всичко, за което сме говорили до сега.
Ето и как се проявиха недостойните хорица конкретно тук:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F:%D0%97%D0%B0%D1%8F%D0%B2%D0%BA%D0%B8_%D0%BA%D1%8A%D0%BC_%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5/2010/22Posted in До някои пристрастни уикипедианци | No Comments »
Към днешна дата Гесер Курултаев и Рейхан Аблеким са с еднакъв Гугъл-резултат!
Friday, June 4th, 2010
—-
: Последна справка за известността на бг-татарите, споменати в ПОДСТАТИЯ “Татарите в България”:
:ПЪРВА ПОЗИЦИЯ СЕ ПОДЕЛЯ ОТ
:1. Рейхан Аблеким и ”’неправомерно изтрития”’ ГЕСЕР КУРУЛТАЕВ, които са според Гугъл с един и същи резултат 10700 резултата!
Доказателство
:http://www.google.bg/search?hl=zh-CN&newwindow=1&q=%22%D0%A0%D0%B5%D0%B9%D1%85%D0%B0%D0%BD+%D0%90%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B8%D0%BC%22&btnG=Google+%E6%90%9C%E7%B4%A2&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
:http://www.google.bg/search?hl=zh-CN&newwindow=1&q=%22%D0%93%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%80+%D0%9A%D1%83%D1%80%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D0%B5%D0%B2%22&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
:НА ВТОРО МЯСТО Е
2. Кеазим Исинов 8870 резултата
:В този смисъл философът и поет Гесер Курултаев отговаря на смисъла на изречението “Сравнително-известни български татари…”
Още едно доказателство, че вандализмът (двоен стандарт, клеветнически мотив) на Rest, както и последвалото поведение на заключване на темата (подкрепата на вандализма в стил “Крадецът вика “Дръжте крадеца!”"), са без никакво оправдание.
Отворено писмо до основателя на Уикипедия - Джими Уейлз от Гесер Курултаев
Thursday, June 3rd, 2010
http://en.wikipedia.org/wiki/User_talk:Jimbo_WalesОтворено писмо до основателя на Уикипедия - Джими Уейлз от Гесер Курултаев
Настоящата българска секция на Уикипедия е сравнително една от най-лошите (Голяма част от другите са по-наред и са достатъчно добри). Администрацията и модераторите в българската секция се държат по такъв ненормален начин. Много обикновени потребители са срещу тях, но няма начин как да се променят нещата, затова Ви пиша, с цел да Ви информирам за главните проблеми “там”:
-Те използват КЛЕВЕТИ като “аргументи” срещу някой. Например 2 пъти вече пишат, че Гесер Курултаев е “псевдоучен” и “самопровъзгласен”, но, всъщност, това е човек с магистърска степен по философия (философска антропология).
-Те използват ОБИДИ като “аргументи” срещу някой. Например Гесер Курултаев беше назован “графоман”.
-Те използват ЦЕНЗУРА срещу потребителите, които не харесват (банове, триене и пр.)
-Те използват ИЗБИРАТЕЛНОСТ и ДВОЕН СТАНДАРТ.
ИМА МНОГО ОПЛАКВАНИЯ СРЕЩУ ТЕХНИЯ ПРОИЗВОЛ И ТОТАЛИТАРНОСТ. АКО СЕ НУЖДАЕТЕ ЩЕ НАМЕРЯ, ЛИНКНА И ПРЕВЕДА НА АНГЛИЙСКИ ЗА ВАС.
Тук е само един пример:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB:BggoldieС превод на най-важните изречения в този оригинален-и-обективен протест на бивш български уикипедианец:
“Довиждане „свободни“ редактори на Уикипедия, сбогом пъдари-тирани!…
… липсата и на знание, и на свобода.
Отказвам се да съм част от измамата Уикипедия, най-паче от майсторски окепазения ѝ български раздел.
…саморазправа…
…съд без присъда…
…злоупотреба с власт…”
Поздрави: Гесер Курултаев.
An open letter to the founder of Wikipedia - Jimmy Wales from Geser Kurultaev
Thursday, June 3rd, 2010
http://en.wikipedia.org/wiki/User_talk:Jimbo_WalesAn open letter to the founder of Wikipedia - Jimmy Wales from Geser Kurultaev
The present Bulgarian section of Wikipedia is comperatevely one of the worst ones (A lot of the rest are much better and good enough). The administration and the moderators in the Bulgarian section behave in such an abnormal way. Many ordinary users are against them, but there is no way to change it, so I am writing to
You in order to inform you about the main problems “there”:
-They use LIBELS as “arguments” against somebody. For example 2 times already they wrote that Geser Kurultaev is a “pseudo-
scientist” and “self-appointed”, but, in fact, it is a person with Master’s degree in Philosophy (Philosophical
Anthropology).
-They use INSULTS as “arguments” against somebody. For example Geser Kurultaev was called “graphomaniac”.
-They use CENSORSHIP against the users who they don’t like (such as bann, delete, etc.)
-They use SELECTIVITY and DOUBLE STANDARD.
THERE ARE A LOT OF COMPLAINTS AGAINST THERE ARBITRARY AND TOTALITARIANISM. IF YOU NEED I WILL FIND, LINK AND TRANSLATE IN
ENGLISH FOR YOU.
Here is only one example:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB:BggoldieWith a translation of the most important sentences of this original-and-objective protest made by a former Bulgarian Wiki-
member :
“See you, “free” editors of Wikipedia, see you pastors-repressors!…
…here is no (real) knowledge, nor freedom.
I refuse to be a part of this fraud, called “Wikipedia”, EXPECIALLY ITS BULGARIAN SECTION…
…mob law…
…court without a conviction…
…abuse of power…”
Best regards: Geser Kurultaev.
ПРОТЕСТ срещу безочливо-клеветническия произвол!
Thursday, June 3rd, 2010
Една от “причините” да се подкрепи вандалщината (клеветата и избирателното триене) на Restе, че преди време статията за Гесер Курултаев в бг-Уикипедията била изтрита и съответно значиността ми била ниска (макар, че в статия “Татари”, подстатия “Татарите в България” формулировката е за “СРАВНИТЕЛНО-ИЗВЕСТНИ”, а не толкова за значими хора.)
Сега нека разгледаме безочливо-клеветническия произвол по въпросната статия:
Тук :
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F:%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8_%D0%B7%D0%B0_%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/2007/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B8/1Първо някой си Спас Колев е предложил статията “Гесер Курултаев” за изтриване, защото Гесер Курултаев не бил значим.
И ето как изглеждат “аргументите” на тези недостойни за уважение личности (Особено в лицето на Златко и Емил Петков)”Гесер Курултаев
Ниска значимост. –Спас Колев 17:32, 19 януари 2007 (UTC)
За - умре циганката, казвате . –Спас Колев 17:32, 19 януари 2007 (UTC)
За –Спири / беседка 18:41, 19 януари 2007 (UTC)
За Ниска значимост. –ИнжИнера 18:57, 19 януари 2007 (UTC) Стабилен Stable
За някакъв псевдона̀учен форумджия, самопровъзгласил се за разбирач! — Златко ± (беседа) 17:07, 20 януари 2007 (UTC)
За. Добре де, бързото изтриване все още си го има като шаблон, Спасе.–Мико Ставрев 21:18, 21 януари 2007 (UTC)
За –Boll Weevil 13:15, 22 януари 2007 (UTC)
Въздържам се, поради неговата многостранна квалификация и известност… –Илиян 14:23, 22 януари 2007 (UTC)
За Този е известен предимно като интернет-форумен графоман с по няколко блокирани акаунта в много форуми. –Емил Петков 14:34, 24 януари 2007 (UTC)”
Златко ме е наклеветил, че съм псевдонаучен, подобно на скорошната клевета на Rest, игнорирайки факта, че съм с магистърска степен от Софийския университет, а Емил Петков, който оборвах по различни въпроси в няколко форума (и вероятно пряка или косвена причина за бановете ми) ми е отправил обида и клевета, че съм “графоман”
И ВСИЧКО ТОВА ТРЯБВА ДА Е АРГУМЕНТ ДА СЕ ПОДКРЕПЯ ПОРЕДНАТА КЛЕВЕТА И ВАНДАЛИЗЪМ СРЕЩУ МЕН?
——-
Eто и изтритата статия:
{{Биография инфо
| име=Гесер Курултаев
| описание=философ-антрополог
| наставка=
| роден-дата=[[26 октомври]] [[1975]]
| роден-място=[[България]]
}}
”’Гесер Курултаев (Георги Иванов Русев)”’ e [[философ-антрополог]],[[актьор]], [[журналист]] и [[поет]] с интереси в областта на [[лингвистиката]], [[психопатологията]], [[историята]], [[изтокознанието]], [[кинематографията]] и др.
== Биография в дати ==
* 1991 г. — първа публикация за Азиатските открития в Плевенския в. “Училище”
* 1993/1994 г. — приет редовно обучение в СУ “Св. Климент Охридски”
* 1994/1997 г. — работи в “Телефон на доверието” към БЧК, пише в Плевенските издания “Посоки” и “Нова Полемика”.
* 1998 г. — издава собствен вестник “Лунно цвете”.
* 1999 г. — води собствено предаване по ефирна ТВ “Мизия” под названието “Искра в полумрака”. (В периода 1996 - 1998 заснема 4 игрални късометражни филма, в които е актьор, а също сценаристи режисьор)
* 2000 г. — защитава дипломна работа на тема “Върху отделните аспекти на любовта” с научен ръководител проф. Валери Динев, с което получава своята магистърска степен по философия.
* 2004 г. — започва да живее и работи в Китай.
== Научни открития ==
-Етимология на българското самоназвание.
-Етимология на “Сегиз-тугиз”.
Още един, нов пример, за Двоен стандарт и несправедливост:
Thursday, June 3rd, 2010
“Въпрос
?? Иван Милев като има три издадени книги, защо и него гоните. На колко от авторите тук книгите им имат значимост. Какво озачава понятието значимост, не е ли малко субективно
? ТОВА ТУК Е ЕНЦИКОПЕДИЯ, В ЕДНА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ СЕ СЪБИРАТ ФАКТИ, СЪБИРАШ ФАКТИ И ОСТАВЯШ ОБЩЕСТВОТО ДА РЕШАВА ЗА ЗНАЧИМОСТА ИМ, ФАКТИТЕ БЕЗ ЗНАЧИМОСТ ПОТЪВАТ В ЗАБРАВА, НО СИ ОСТАВАТ ФАКТИ И ТРЯБВА ДА ГИ ИМА КАТО ФАКТИ, ТОЕСТ В ЕНЦИКОПЕДИЯТА !!!!!!!! а вие идиоти се изживявате като някаква комисия едва ли не за това кой да има паметник в борисовата градина и кой не.”
Цитат от тук:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F:%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8_%D0%B7%D0%B0_%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD_%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B2Не е добро модерирането и администрирането в БГ-Уикипедията…
Отговор до Maymay
Wednesday, June 2nd, 2010
Двете сестри са написали:
“Привет, Master of philosophy. Причината няколко редактори да изтриват именно името на Гесер Курултаев от статията Татари е, че статия за личността вече е била създавана, предлагана за изтриване поради „ниска значимост“ и изтрита след обсъждане - Уикипедия:Страници_за_изтриване/2007/приети/1#Гесер_Курултаев. Критериите за значимост в контекста на Уикипедия може да разгледате подробно изложени в Уикипедия:Значимост (хора). С останалите личности в статията Татари не е имало подобни казуси - с поставяне на обсъждане значимостта и единодушно съгласие, че няма покриване на нужните критерии. Не е имало и проблем с конфликт на интереси. Ето защо редакторите, взели отношение по темата, не са изразили възражения срещу другите имена.
Както надявам се вече разбирате - не става въпрос за никакви двойни стандарти или вандализъм. Ако имате възражения срещу присъствието на някои от другите имена, моля обсъдете това на беседата на статията, като представите своите аргументи „за“ и „против“ според критериите тук. Имайте предвид, че значимостта се определя на базата на Благонадеждни източници - разгледайте, моля внимателно и изискванията към източниците. Гугъл може в определени случаи да се използва като ориентир, но броят резултати в Гугъл не се приема за валиден източник (междупрочем, за Mefküre Mollova излизат немалко резултати, така че по принцип не бива да ограничаваме търсенето само на български
.
Когато дискутирате кои личности според Вас отговарят и кои не отговарят на критериите за значимост, а и изобщо при обсъждане на проблемни теми, е важно да не забравяте, че в Уикипедия няма място за лични нападки. Коментирайте съдържанието, а не редакторите - така можем да избегнем допускането на грешка относно мотивите на другите, както в случая се е получило. И, моля, избягвайте да пишете с главни букви - това не е въпрос на лични предпочитания на редактора, който Ви е обърнал внимание, а елемент от уикиетикета, към който всички уикипедианци се придържаме.
Несъобразяването с правилата, както вече Ви е обърнато внимание, може да доведе до ограничаване привилегията Ви да редактирате, а вероятно бихте могли да допринасяте качествено и удовлетворително по редица теми. Нужно е обаче да отделите време да се запознаете с помощните страници, които посочих по-горе за Ваше улеснение и да продължите да редактирате след като се успокоите и като прилагате презумпцията за добронамереност. Моля, отделете време, наистина. Благодаря. –Maymay 13:56″
МОЯТ ОТГОВОР:
1. Няма значение, че статия за Курултаев е била създавана и трита (някои от аргументите поради която е изтрита е като ДРУГА КЛЕВЕТА срещу мен, че съм “графоман” и пр. Отделно, според правилника “Уикипедия не е демокрация” и нещата не можело да се правят с обикновено гласуване, но явно при статията “Гесер Курултаев” може).
Има значение това, че Rest от самото начало (на което и вие сте свидетели) се захвана с мен. Последната му изцепка беше с КЛЕВЕТНИЧЕСКИЯ МОТИВ (”Самозван философ”). При положение, че сред останалите българо-татари има такива без статии, със статии и пр., но стоят там, докато САМО МЕН ме трие е показателно. Знаете, че преди това беше изтрил и друга моя статия, та си е предубеден. Нямам доказателства далие той или друг, но и в личния си сайт (с айпи от Студентски град) имам нападка, която ме съмнява, че е от него.
Който непредубедено проследи цялостното му отношение към мен, ще види, че не е нормално.
2. В контекста на статия “ТАТАРИ”, подстатия “ТАТАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ” се говори за сравнително-известни татари (а не се визира значимостта им). А това, че само философът се трие, докато археоложката, поетесата, скулптурът, художникът, икономистът-политик и тюрколожката не се пипат е показателен за ДВОЕН СТАНДАРТ, аргументиран първоначално с една КЛЕВЕТА (”самозван философ”, макар и да имам магистърска степен от СУ по философия и философска антропология).
3. Няма никакъв конфликт на интереси при споменаване на име+професия+занимание в КОНТЕКСТА на статията и подстатията. Отбелязване на факт, на ФАКТИЧЕСКО СЪСТОЯНИЕ НА НЕЩАТА не е конфликт на интереси.
4. Нямам възражение срещу другите татари (нали аз съм ги добавил; просто прави впечатление, че Rest трие само моите статии, само моето име. Явно е, че има целенасочено отношение към мен от преди, поради научни спорове в някой форум или други причини, които не искам да си губя времето да разгадавам)
5. В статията става дума за СРАВНИТЕЛНО-ИЗВЕСТНИ В БЪЛГАРИЯ татари. В този случай една проста справка с Гугъл е достатъчна за проверка на ИЗВЕСТНОСТ, а не на ЗНАЧИМОСТ (макар, че е спорно аз с моята богата биография, научна степен, способности и пр. дали съм толкова незначим, колкото им се иска на мразещите ме българи и др. български граждани). Ето ви сравнение (с предложения от вас вариант на името на Моллова) и моето, изписани в кавички, за да е сигурно, че намира само нас:
1.”Mefküre Mollova” About 4,440 results
http://www.google.com/search?hl=en&source=hp&q=%22Mefk%C3%BCre+Mollova%22&btnG=Google+Search&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=2.”Гесер Курултаев” About 9,680 results
http://www.google.com/search?hl=en&newwindow=1&q=%22%D0%93%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%80+%D0%9A%D1%83%D1%80%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D0%B5%D0%B2%22&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=Е? Моите са над 2 пъти повече от нейните! Та сред българите и българските граждани (не забравяйте, че става дума за известност) в качеството на татари аз съм по-известен/популярен от нея, макар и тя да е по-значима (според вашите критерии).
6. Щом като няма място за лични нападки защо дори търпите КЛЕВЕТИ и ВАНДАЛИЗЪМ спрямо мен, а и не само там?
Не е ли точно това още една проява на ДВОЙНСТВЕН СТАНДАРТ?
7. Убихте всякакво желание да допринасям и за сетен път се убеждавам, че Уикипедия в този си, български вариант е субективна, пристрастна, неотговаряща на научните стандарти.
8. Презумпциите за добронамереност са валидни до момента в който не се появи злонамереността (клеветническия мотив и избирателното триене, които бяха единодушно подрепени от всички вас, взели отношение там!)
И два коментара по темата
anubis Says:
October 21st, 2010 at 6:50 pm
Скромните ми наблюдения над пишещите в уикипедия са, че болшинството са младежи на 16-17 годишна възраст, които имат с какво още да се образоват. Те често пъти дори превеждат неграмотно. Какво очаквате от деца? Да държат ниво? Това няма как да се случи. Всъщност тук е и грешката на българската уикипедия. Трябва да забранят достъпа до нейните страници на лица под 18 години. Също така трябва да забранят достъпа до страниците й на лица, за които са решили, че трябва да спят на компютъра, само и само да не допускат никой да им оправя нито правописните, нито останалите грешки от “материала”. Това направи ли се, може и да стигнем чужденстранната уики по качество. Иначе наистина е по-добре да се ползва по възможност чуждоезична уикипедия.
Гесер Курултаев Says:
November 22nd, 2010 at 3:21 am
Ами прав си, Анубис! То затова и част от екипа на Уикипедия се е оттеглил и сега правят алтернативна енциклопедия. Аз също си имам такава - мъничка - Енциклопедия Алтернатива (Кръчмопедия). Това е начинът - да се избягва абсурдността на някои български (а и не само) уикипедианци.