Спорове от 2006 година... Отново припомням, че това е било страшно голяма грешка - хем да пишеш по чужди форуми, в които нямаш никаква полза (примерно дори не ти плащат някоя стотинка за цялото ти писане; за цялото ти наливане на съдържание, което им помага да растат), хем да не си използваш времето за нещо по-полезно - ако не да опитваш да изкарваш пари, то поне да учиш и да спортуваш (пари, знания/култура и здраве - това са все ценности, които имат много по-голяма стойност, отколкото да пълниш безплатно чуждите сайтове със съдържание, нали така?) А най-тъпото, което се случва (много често) е, че някой ден всичкото ти това писане може да изчезне - или да спрат въпросния сайт, или някой модератор просто да го изтрие... Та, много, ама много се самокритикувам (в днешно време) за толкова прахосано време; единственият "кяр" е, че някои (малка част, за съжаление) от тези неща са запазени и мога да ги вложа тук.
Ето, примерно тези спорове от 2006 година:
Горски, oтговор на това съобщение
Автор Anonymous
Дата Sun Mar 5 11:15:27 2006
От IP ...
"КАЗАХ ДА НЕ СЕ НАМЕСВА НИКОЙ, ако няма нещо конструктивно, но, разбира се, човек с травматично поведение като тебе това не може да го спази.
Поради недостиг на критичност и нормалност в мисловния ти процес, явно не знаеш, че ИМЕННО КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИДЕОЛОГИЯ позволява на човек да достигне РЕАЛЕН ИНТЕЛЕКТ и ПОЗНАНИЯ, понеже снема диалектически всички позитиви на предходните и настоящи формации на СВЕТОВНАТА КУЛТУРА.
А, като говориш за смърт на милиони, помисли ФРАНЦИЯ, където са те натирили в изгнание на времето ( и още не можеш да се адаптираш там, та си тръгнал да ревеш по БГ-форумите/ аз примерно пиша и в татарски, китайски и руски/ и да избиваш комплекси) КОЛКО ЖЕРТВИ Е ПРИЧИНИЛА НА ХОРА В ЕВРОПА И АЗИЯ, КАКТО И НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД?"
За диалектическото снемане - така е, но и, да добавя, че сама по себе си философията, идеологията и пр. не могат да ти налеят знанието в главата, ако сам не положиш усилията. Просто човек не трябва да е мързелив.
Относно Франция - имам предвид основно колониалния й период, както и ядрените й опити. Иначе не съм франкофоб или нещо такова. Има доста френски неща, които харесвам. Тема Отг: ПАВЕЛЕ, ОПРАВИ СИ МОДЕРАТОРИТЕ НА "ИСТОРИЯ" oтговор на това съобщение
Автор Anonymous
Дата Sun Mar 5 11:19:37 2006
От IP ...
"По нищо не си личи да е приел хипотетичното предупреждение, за което говориш сериозно. По времето, когато ГОрският отиде там да го подкрепи ( щото за ГОрското щом е анти-комунист, няма проблеми, ако е и анти-българин) Турчинът си бълваше унижения срещу Бъгария, прабългари и потомци в стил "АДЕМ КЕНАН".
Добре, че няколко българина, едн друг татар и двама арменци се сетиха най-после да му се противопоставят."
Да, имаше един много неприятен турчин (или някой, който се представяше за турчин) там. Уважавам свободата на словото, но не и, когато става слободия. Иначе не съм туркофоб отдавна. Оценил съм обективно и добрите неща от турската (османската) история, култура и пр. Тема Какъв протокол? Нали ти си този, дето най-редовно се заяжда с мене, НЕЗАВИСИМО за какво става дума. ЕЙ ГО И СЕГА! ИМАШ ПРОБЛЕМИ С ТУРЧИНА, ТРЪГНАЛ СИ ДА СЕ РАЗПРАВЯШ С МЕНЕ! oтговор на това съобщение
Автор Anonymous
Дата Sun Mar 5 11:24:24 2006
От IP ...
"И няма значение кое как се нарича в бранша! КАТО СИ ТОЛКОВА ЗАПОЗНАТ С ТЕРМИНОЛОГИЯТА - що не ми кажеш как се нарича в бранша банване заради Турчин, който НАРУШАВА ВСЯКАКВИ ПРАВИЛА?
За банването на цял Китай - смешник! По-скоро Китай ще ви банне, особено нещастниците като тебе!
Имам си съмишленици. Ами имам. МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ НЕСЪМИШЛЕНИЦИТЕ, ама това няма значение, щом като си нарочен даже от един само модератор, нали?"
Наистина, много несправедливи банове имаше в онзи форум (на АБВ-то), това не само аз съм го установил. В темата с мейлите даже показвам мнения и на други бивши потребители, които бяха останали с подобно впечатление. По онова време някъде ми се оформи и откритието "argumentum ad moderatorum".
Предвид по-късно появилите се китайски санкции към подобни субекти, явно съм излезнал прав, че някой ден Китай ще започне да предприема и по-твърди мерки в международните си отношения. За съжаление, обаче, в днешно време стана доста трудно за повечето чужденци в Китай и не се получиха нещата толкова добре, колкото си мечтаех и искрено вярвах. Тема ТЕБЕ ОТКАКТО ТЕ oтговор на това съобщение
Автор Anonymous
Дата Sun Mar 5 11:31:07 2006
От IP ...
"оборих по всички пунктове за това, че БЪЛГАРИЯ:
1. Е на страната на Хитлер
2. Става пръв "друг" на Сталин
3. СЛедва "критиката на култа на Сталин" по Хрушчов
4. Застава зад ревизионизма на ГОрбачов
5. В момента е един от най-надупените сателити на САЩ и ТУрция.
И СЪОТВЕТНО Е ДЪРЖАВА С КУРВЕНСКА ПОЛИТИКА В НОВАТА И НАЙ-НОВАТА СИ ИСТОРИЯ, за разлика от ГЕРОИЧНАТА Й ТАКАВА ПО ВРЕМЕТО НА ХАНОВЕ КАТО ТЕРВЕЛ, КРУМ И ОМУРТАГ, ти забрави за приятелските си ЛИЧНИ към мен и взе да се правиш на враг.
Понеже много обичам да ПОКАЗВАМ ЛИЦЕМЕРИЕТО НА ХОРАТА - искаш ли да пусна ЛИЧНОТО ТИ, където говореше против НЯКОЙ от тук писалите, КОГОТО сега подкрепяш? И да преценим кой е за "ХАЙД ПАРК" и "ДИЕТИ" , да речем, ама без "КРАСОТА", понеже поведението ти е ГРОЗНО?"
Наистина, много по-независима политика е имала България по времето на много от хановете (Първо българско царство), отколкото след като стана член на НАТО и на ЕС. В днешно време, както и преди съм писал, България най-много се доближава до политологичното понятие "полуколония". Донякъде е разбираемо, предвид, че повечето държави по света, с горе-долу същия размер и население (с малки изключения) са също полуколонии или направо колонии. Някои хора дори предпочитат така да е положението, защото за независима политика се плаща по-висока цена - например Куба, Северна Корея...
А за истината - все повече и повече се стремя да съм истинен и да казвам всичко, ама всичко, което мисля! Достойните хора ще го оценят. Тема Ами не е, oтговор на това съобщение
Автор Anonymous
Дата Sun Mar 5 11:38:26 2006
От IP ...
"ама то шило в торба стои ли?
Аз на Горскяит му зададох няколко прости физически въпроса и той не можа да отговори, пък ужким бил ядрен физик във Франция и пр. биографии, които раздава.
ОТДЕЛНО НИТО ЕДИН ПЪТ ДО СЕГА не се осмели да застане в пряка дискусия с мене ( и не е само той!!!), защото знае, че ще го попилея.
Главната причина повечето от нискоинтелигентните да не ме харесват е именно тази, че ги карам да се чувстват такива, каквито са. ИМЕННО СЪМИШЛЕНИЦИТЕ МУ правят груби грешки като това, че:
1. N/A = 0
2. Турция е дала култура на БГ, а през 14-ти век културата на БГ била "Бай-ганьовска"!
3. Океания е в Африка.
4. Албания е християнска държава.
5. Да се пуши марихуана е безвредно и трябва да се легализира.
6. В България няма убийства и бедност.
И МНОГО ДРЪГИ ОЛИГОФРЕНИЗМИ, С КОИТО НИКОЙ ОТ НАС - ПО-НОРМАЛНИТЕ не може да се съгласи."
Изключително незапознати с прости научни факти хора имаше. А сега, доколкото разбирам, необразованите и недообразованите са още повече по света. Та... може и да не се учудвам толкова за вбъдеще. Отдавна съм достигнал до извода, че повечето хора не са умни. Тема Ех...пак са те гръмнали... oтговор на това съобщение
Автор Poseidon
Дата Sun Mar 5 11:49:20 2006
От IP ...
"Не мога да се държа с враговете като с приятел!
Ха ха.. пусни личните нищо не ме притеснява...когато някой е прав го подкрепям, когато не е среща свирепата ми критика! Нищо лицемерно няма тук!
Само ти и Dessy си позволяват публични коментарии на лична кореспонденция...
Ако кажа каво значи това и ви характеризирам ще получа доживотен бан!!!:)))
Ама колегите знаят кво е ...описано е в специализираната медицинска литература...
"
Опитвал се е безуспешно да си оправдае двуличността. Сигурен съм и че не е имал никакво понятие от специализирана медицинска литература. Общо взето, човек с някакви морални и психологични, вероятно, проблеми. Тема Леко съм изненадан, Нормане, oтговор на това съобщение
Автор Anonymous
Дата Sun Mar 5 12:05:04 2006
От IP 220.174.233.29
"че след като се разбрахме с тебе пак лекичко ме хапваш...
ЗНачи спомни си какво беше казал онзи админ:
"Банвам те, докато някой по-висшестоящ не реши обратното, понеже хората не те харесват".
Т.Е. Тотална несправедливост от ТОТАЛИТАРЕН ХАРАКТЕР.
ТОгава не ме харесваха:
-Макарена
-Стреснатия
-Ти
-Горския
-Оли
-Персика
В СЪЩОТО ВРЕМЕ МЕ ХРЕСВАХА ( а и ме харесват и до днес повечето):
-Берлински
-Светлозар
-Гьобелс( вече банната )
-Константин
-Очакване
-Само една
-Мисси
-Богомила
-Джордж
-Анонимния от "История"
-Ел Турко
-Герекмез
Ти, като човек, който си реален учен, а не псевдо-учен като ГОрския, можеш да разбереш, че БАНВАНЕ на основание че "всички" не ме харесват, при положение, че имам ДВОЙНО ПОВЕЧЕ "всички", които ме харесват си беше много неправомерна стъпка, заслужаваща ОТВЕТНИ МЕРКИ."
Най-хубавите ответни мерки са били още на времето да се осъзная и да спра да им наливам безплатно съдържание, да си направя по-рано поне блога, с който се сдобих по-сетне, но толкова съм си можел. Язък! Тема ШШШТ! Светлозар е обективен и духовен oтговор на това съобщение
Автор Anonymous
Дата Sun Mar 5 12:08:22 2006
От IP ...
"човек, а не като теб - травматичен субект, Горски!
Хората със сърпа са унищожавани ПЪРВОМ от феодали и капиталисти и ЧАК СЛЕД ТОВА по някакви причини от ПСЕВДО-социалисти.
И, когато говориш с хора на духа е по-добре да мълчиш, ТВАР ТИ НЕФИЛОСОФСКА!
ХАХАХАХАХААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!"
Наистина много едностранно мислещ, подвластен на омразата си към миналото и комунистофобия... Обаче, все пак, с чувство за хумор съм отвърнал донякъде. Тема Няма "всъщност"! oтговор на това съобщение
Автор Anonymous
Дата Sun Mar 5 12:16:45 2006
От IP ...
"ПОД МАСКАТА НА "ПО ПРИНЦИП" ИСКАШ ДА ГОВОРИШ СРЕЩУ МЕНЕ и го правиш винаги!
Ако трябва да избереш дали да изядеш пудинг, който е свързан с мен или лайно, което не несвързано с мен, ще избереш второто. Щото омразата ти те заслепява.
Ама отдъхни си. Както съм казал и на Пловдивчанката (понеже жената се държа много мило с мене в чата) вземам решение да не я спамя повече. ОТДЕЛНО - нещо, което ще те зарадва, вземам решение да не пиша в и без това лишеното от много интелектуални проблясъци АБВ.БГ
КАКТО ВИ КАЗА МАЛКИЯТ ИВАНЧО - повечето от качествено - пишещите тук се изнесоха, понеже, ПРОСТО НЕ ИМ СЕ ГОВОРИ С НЕДОУЧИЛИ, ТРАВМАТИЦИ и ОТКРОВЕНИ ОЛИГОФРЕНИ!"
Ами трябвало е въобще и да не започвам, ама наистина не бях достатъчно осведомен по онова време за възможностите в интернета. Тема Ето го и личното ти: oтговор на това съобщение
Автор Anonymous
Дата Sun Mar 5 12:47:07 2006
От IP ...
"От: Poseidon
Изпратено: Sun Jan 29 16:21:02 2006
Здравей!
Как се казваш?
Аз съм (цензура) на (цензура)г.
Женен съм с (цензура) деца. Разкажи за себе си ако желаеш...Наистина ли си в Китай?
Има много тъпи хора тук...,но има и свесни...
Ше влизам в история малко...да изясним някой и друг въпрос ама познанията са ми слаби...
п.п. Виж сега Павел те трие , мен също...ама като минем в лични нападки ...става грозно...направо е противно да се чете...и затова...
Е понякога се налага да обиждаме ама небива...
Видях вчера със Стреснатия и Макарената...последния го разгромявам редовно кадето и да ми падне...
Ама не биваше да намекваш за личните си разговори с онова пичле Либката...недостойно е!
Е и тя си търси...
Но много е млада и лесно оборима...та може да й се прават компромиси....,а Еделвайската смахната ли е или се прави на такава?
КОЕТО НЕ ТИ ПРЕЧИ ДА СИ НЕПОСЛЕДОВАТЕЛЕН СПРЯМО ТЯХ! ЕТО СЕГА ТИ ЗАЩИТАВАТ ТУРСКАТА ГАД, А ТИ СИ С ТЯХ! Баси "патриотчето" си! АМА ТОЙ ЛЕВСКИ ГИ Е ОПИСАЛ ХУБАВО ТАКИВА КАТО ТЕБЕ, А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ХАДЖИЙСКИ!
"Ама добре знаеш, че не всеки може да спори с тия двамата...и не заради опасност от баниране, а заради качества:)))"
ПОДМАЗВАЧ ! КАКВИ КАЧЕСТВА БЕ?
)))))))) ХАЙДЕ ДА ИДЕМ В ЯКОЙ ДРУГ ФОРУМ И МИ ЕЛАТЕ И ТРИМАТА ДА ТИ ПОКАЖА КАКВО Е КАЧЕСТВО! И КАТО ВИ ЗНАМ САМО КАК "КАЧЕСТВЕНО СПОРИТЕ" - направо да ти умре коня от заушка!
"А линка който ти дадох е достатъчен за да разбереш отношението ми към тях...и към теб...
))))))))))))))"
АМИ ПОДМАЗВАЧ СИ, ТО Е ЯСНО!
"Не изпитвам омраза към никой тук...ама злонамерени изводи за Българската политика не прощавам!"
И ЗАТОВА ЛИ ТЕ Е СТРАХ ДА СЕ ИЗПРАВИШ СРЕЩУ ТУРЧИНА?! ДАЖЕ ГО И ПОДКРЕПЯШ?!
Много ще се радвам наистина някой ден "Атака" да получи мнозинство и преди САЩ да са премазали БГ в кръв заради този правилен избор, да ви посъветват разните предатели като тебе!
Успех!"
Хм. Както се вижда - справедливо съм показал двуличността му, но и не съм му дал лични информации като име, възраст, брой на деца в семейството. Коректно достатъчно.
За другото - по онова време наистина бях станал (за последно) малко оптимист за народностното възраждане на България, за оправянето й икономически, социално и пр., но вече, отдавна, не съм никакъв оптимист. Тема Турчинът не бил "интересен"... oтговор на това съобщение
Автор Anonymous
Дата Sun Mar 5 12:52:16 2006
От IP ...
"Що бе? Това, че Османската империя ти е построила бани да се къпеш, "мръсен българино" и ти е дала култура, понеже през 14-ти век "Българската култура е била Бай-ганьовска", както и това, че "Не всеки е достоен да бъде турчин" си е според мене доста интересно и провокативно! Да не говорим за това, че:
-не турците са изколили 1 000 000 арменци, а те , арменците са терористи, както и , че:
-татарите трябва да са горди, че са били 3 века под Османско иго,
СИ Е НАПРАВО ВЪРХА НА ИНТЕРЕСА, ама разбирам те, все пак те е страх да не би Доганофил или Кенанофил да ти резне гръцмунката българска. Знам, че насилието те вдървява до степен на необективност. ( Справка- като си гледал как оня, дето го ударил полицая се напикал)."
Абе наистина онзи "Турчина" говореше доста неоосманистки и шовинистично, и дразнеше. А този наистина не беше от смелите и достойни личности.
共产
Mon Mar 6 21:17:52 2006
...
Отг: Българският фоклор като извор на иcторическо познание. редактиране | oтговор на това съобщение
""Обиди на етническа основа няма да чуеш от мене"
ЧУВАЛИ СМЕ МНОГО ПЪТИ ! СПРЯМО ТАТАРИТ НАЙ-ВЕЧЕ, но по-рано в "ПОЛИТКА" беше
обидила на няколко пъти и БЪЛГАРИТЕ, понеже били "против горките цигани".
",но заради пишманисториците и пишманпатриотите фенове на "Атака",на някои от които преподавам"
ПО-РАНО В КЛАСА ТИ ИМАШЕ САМО СКИНАРИ И МЕТАЛИСТИ. ТОВА ТЕ УРЕЖДАШЕ ПО-ДОБРЕ ЛИ, ГОСПОЖИЦЕ РОМОВА?
",са убедени, че арменците са цигани-мюсюлмани."
ПОРЕДНАТА ТИ ЛЪЖА, ЗА ДА ПРОВОКИРАШ АРМЕНЕЦА! Никой не може да сбърка арменци с цигани и цигани-мюсюлмани!
"А писанията на симпатягата от Китай ги прочистиха, защото нещо задуха друг вятър..."
СЛУЧВАТ СЕ И ТАКИВА НЕЩА, ПОНЯКОГА!
"Що се отнася до гаврите с българската култура и българския народ - по време на Балканските войни един френски писател, Пиер Лоти, си позволява да обижда българите.И един български офицер,арменец,го предизиква на дуел..."
АМИ НЕ Е БИЛ КАТО ТЕБЕ, ДЕТО ПОДКРЕПЯШ ТУРЧИНА, КОЙТО ТИ КАЗВА, ЧЕ КУЛТУРАТА НА БГ ПРЕЗ 14-ти век била БАЙ-ГАНЬОВСКА И ОСМАНЛИИТЕ ДОНЕСЛИ ТУКА МИР И КУЛТУРА + БАНИ!...
"така че знам колко е скъпо за арменците всичко българско,но моля те, не се връзвай на провокациите в стил"Дайте да спасим честта на българщината от турски нападки!"."
ПРОВОКАЦИИ ПРАВИШ САМО ТИ ! АМА ТЕМИЧКАТА ЗА ФОЛКЛОРА И ЦИГАНИТЕ МНОГО ХУБАВО ИЗСКОЧИ ПАК НАЯВЕ, ДА ВИДИШ КАКЪВ ИМ Е ОНТОСА В БГ-СЪЗНАНИЕТО, ДЕ!
"Защото младежът,представящ се като Турчинът, е прав за доста неща,и най-малко се е подигравал с българската култура."
КЬОРАВА ДА СИ ПАК НЯМА ДА НАПИШЕШ НЕЩО ТАКОВА!"
Доста лоша жена беше тази. Писал съм за нея и по-рано. Даже настоявала пред един хакер да ми хакват акаунта и да пишат лошотии от мое име... неприятна личност. А аз отдавна вече съм твърд пацифист, интернационалист и за мен всички етноси, народи са равни. 共产
Mon Mar 6 21:21:15 2006
...
"Благодаря, радвам се, че има хора, които да ценят историческите истини и да не се провокират от народни врагове като редактиране | oтговор на това съобщение
жената от ромски произход - Персика.
Това е ОНТИЧЕН ТЕХЕН СТАТУС В НАРОДНОТО БЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ, ОТРАЗЕНО ВЕЛИКОЛЕПНО ВЪВ ФОЛКЛОРА И "ЗАПИСКИТЕ" на З. Стоянов!"
Не бива с лека ръка да слагаме под общ знаменател всички членове на даден етнос. При всеки един си има и добри, и лоши хора. 共产
Mon Mar 6 21:47:37 2006
...
Като кажа, че съм българин не ти харесва, като се зова татарин пак не ти харесва! Даже
редактиране | oтговор на това съобщение
"ромите трябва да имате малко по-определена позиция, при положение, че някои от вас са станали учители , благодарение на другарят Тодор Живков, който ви вкара да учите с 2-ки и 3-ки, другари цигани!
И така:
Аз кошмари нямам. Сънувал съм роми (Според народните БЪЛГАРСКИ поверия, ако сънуваш цигани те чака обир, неприятности и пр. ), ама ти не си една от тях, така че не се мисли за кошмар. То бива самочувствие, ама ....
Като говорим за пишман-историци се сещам за една Дора Вълевска, дето бърка елементарни неща в професията си.
За копи-пейста по-рано се пействаха много македонски народни песни, където се говори за татарите, НО КОЛКО ПО-БОГАТ е фолклорът относно циганите!
Волжко-Камска България изчезва мнооооооооооооооооооооооооого преди Ленин да се роди ( той самият има прабългарски гени по чувашка линия и не е мразел нито чувашите, нито татарите, нито башкирите, даже иска да даде на чувашите повече земя, но те отказват - т.нар. Симбирски случай ).
Последните останки от В-К БУЛГАРИЯ са БУЛГАРСКОТО И ЖУКОТИНСКО КНЯЖЕСТВО, които загиват във войни с русите и Тамерлан. А това е 15-ти век!!!!!!!!!!!
ЛЕНИН, АКО НЕ ЗНАЕШ, ЖИВЕЕ ДОСТА ПО-КЪСНО!
"ЧЕРЕН" в ТЮРКСКИЯТ СВЕТОГЛЕД Е СИНОНИМ НА "СЕВЕРЕН". И до днес КАПАНЦИТЕ наричат СЕВЕРНИЯТ ВЯТЪР - "ЧЕРЕН".
Преди ВУЛЖКИТЕ БУЛГАРИ СА НАРИЧАНИ "ЧЕРНИ БУЛГАРИ". Но това няма как да се знае от недоучилите тройкаджийки от ромски произход, нали?
И както беше поучена многократно всякакви лингвистични, етнографски, исторически, антропологични и генетични данни ИЗКЛЮЧВАТ връзката на ТАТАРИ ( образувани от кумани+ прабългари+ монголи и др.) с ЦИГАНИТЕ!
Доган може да е с цигански корени, ама Иван Костов си е циганин също. Т.е. все са от твоята черга хора! Така че...
"ЦИГАНСКИ ТАТАРИ" в България казват на ЕДНА ЕТНОГРАФСКА ГРУПА ТАТАРИ, които НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ЦИГАНИТЕ!
Ето какво казва един от най-видните татароведи в БГ:
"The pejorative term Tatar Sengenesi ("Tatar Gypsy") refers to a particular group of Tatars in Bulgaria (for example, a family from the village of Golyamo Vranovo, Rousse district), which probably came from Karachai.
"
И така - ПЕЙОРАТИВНОТО "ТАТАРСКИ ЦИГАНИ" се отнася до САМО ЕДНА ОТДЕЛНА ГРУПА ТАТАРИ В БЪЛГАРИЯ,
които са...фактически с голяма прабългарска жилка!!! КАРАЧАЕЦИ-БАЛКАРЦИ!
Знайно е, че прабългарите са били по-тъмни от куманите. Ето защо :
а/ чувашите са по-тъмни от казанските татарите
б/ карачаево-блакарците са по-тъмни от кримските татари, до степен да бъдат наричани ТАТАРСКИ ЦИГАНИ.
Сега видя ли колко :
а/ Не знаеш
б/ Изопачаваш
?
___________________"
В интерес на истината много неща от историята тя ги разбираше и даже съм понаучил това-онова от нея. Обаче и доста неща наистина й бяха неясни, бъркаше, а и сигурно умишлено тролеше. А дали наистина е била "Дора Вълевска" и наистина е била историчка - не знам. В интернета всеки може да си се представя за всеки и всичко.Тема Отг: "През 14-ти век България е център на Бай Ганьовска култура!" oтговор на това съобщение
Автор
turan Дата Mon Mar 20 00:31:49 2006
От IP ...
"
а бе тъп китаец не се ли умори да всяваш омраза между хората щом се чувстваш българин какъв
хуй търсиш в чужда държава защо не работиш в и за Българля обвиняваш хора които си плащат данъците и работят за тази страна не ме интересува какво са правиви дедите ни на нас сега ни трябва мир и уважениъе един към друг какъв филосов си не мога да разбера с тия обиди и псувни и сигурно се мислиш за много интилигентен"
Това беше писано от някакво турско айпи, водещо към Анкара. Та явно той също не живее в България, но лъже, че бил от онези, които си плащали данъците и работели за България... От езика му личи, че също не чужд на обидите и псувните.
За да не се създаде погрешно впечатление, ще кажа, че съм съгласен, че трябва мир и уважение; а това да защищаваш истината (историческата) не те прави всяващ омраза. Разбира се, по онова време, както казах, съм бил по-краен, а и не е трябвало да си губя времето с тези форуми. Тема Отг: "През 14-ти век България е център на Бай Ганьовска култура!" oтговор на това съобщение
Автор
Турчинът Дата Mon Mar 20 01:19:51 2006
От IP ...
"Туран той не е Китаец бе той е от нашите рязаните ама е Комунист... нали разбираш
рязан Комунист ама недорязан... както недодялан пън...е
тия са ни предателите от възродителния той за това е далече сега..."
Ето, имаме си и запазена простащината на въпросния "Турчинът". Значи, няма да коментирам - нито съм обрязван, нито съм предавал някой по време на Възродителния процес, защото точно тогава съм бил в Либия, а и да съм би в България, въобще е нямало да участвам в такива неща, защото съм си гледал уроците в основното училище. Отг: Как пък не те е срам в темата за Българската култура да ми говориш за антикомунизъм и да ми подкрепяш турците, бе?! oтговор на това съобщение
Автор
звънче1 Дата Mon Mar 20 13:17:25 2006
От IP ...
""Като е толкова хубаво в Куба защо кубинците се давеха да стигнат Щатите."
Като е толкова хубаво в Щатите защо толкова американци живеят на други места (даже има кукумицини, дето са избрали да живеят в България!).
Това е единственото на което ще ти отговоря. Нещата са несравними. Американци живеят навсякъде, но стигат до там с нормалните за съвремието превозни средства. Кубинците незнайно защо плуват... Самия ти довод ми показва за сетен път, че оборваш безогледно и безсмислено и най-важното неубедително. Пак ти повтарям, не ми се намесваше, това си беше ваша закачка. Хайде не ми пиши вече че не мога да чета целенасочени и напосоки хвърлени обиди
Ти си кукумицин, че живееш в Китай. Разбра ли ерудит измислен. А ругият пост, където ми казва, че съм "клиничен случай" е забърсан предвидливо, по някакви съображения от някой/някоя! Това са САМО НЯКОЛКО от примерите! При желание ще покажа ВСИЧКИ!
Не е редно ГОРСКИЯТ, дето само вика, че се забавлявал с мене и не искал да комуникира с мене, да ДЕЙСТВА СЕРИОЗНО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО, ПОДВЕЖДАЙКИ ХОРАТА, БЕЗ ДА КАЗВА КАКВО СЕ СЛУЧВА РЕАЛНО!"
Всъщност, сега мисля, след като вече достатъчно съм научил за САЩ, България и др. държави, че някои места в България са по-добре от някои места в САЩ. Същото важи и за Куба - има значение къде си в Куба.
Преди години, да избереш Китай за живеене не беше толкова лошо решение... Сега - само, който наистина може да се устрои, предвид повечето трудности пред повечето от чужденците в Китай.
А аз съм ерудит, безспорно; много по-ерудиран от повечето по света. Нон-стоп се уча. Не оставям и ден без учене и спорт. За радост, вече не "робувам" на такива спорове, водещи до под кривата круша!