☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯

☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: Разни беседи, спорове и мнения от отминалите години  (Read 39311 times)

0 Members and 47 Guests are viewing this topic.

Dimitroff

• Разбирач & играч
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +300/-3
  • Разбирач, играч и предприемач.
    • View Profile
    • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
За един гневен пост/статия:
"Добре де...биете се в гърдите,че сте сериозна медия...а каква е тази статия пълна с какви ли не обиди. За вас лично руснаците направили ли са нещо...миналото си е минало...ако сега България е сериозно застрашена смятате ли,че на някой наистина ще му пука! Няма братски отношения, сестрински отношения...не може държавата ни да разчита,че все някой ще е спасява и ще й помага. Никой не е длъжен никому! След като искаме промяна-да си седнем на...знаете кое и да се потрудим за нея! Смятате ли,че на Русия в момента й пука за това,че в Бг е пълно с русофилски сайтове и имат толкова симпатизанти? Храните големите медии, а с това плюене открито по всеки, който не е на вашето мнение не сте по-различни от тях. Не мога да разбера защо за нашите си мизерии виним Америка, соросоидите и куп други...на които ама грам не им пука за нас и едва ли биха се ангажирали да се занимават с нас. Защо е нужно да има омраза към един народ а почитание към друг. Всички народи населяват планетата ни и би трябвало да има разбирателство...но на българина все някой друг му е виновен. Ревете за комунизъм и Русия, но осъзнавате ли,че ако комунизма още беше на власт нямаше да я има тази свобода на словото и никой нямаше да може да си пише каквото иска, където иска и когато иска. Нямаше да можем да пътуваме по света като нормални хора и да научаваме нови неща...дори този сайт нямаше да съществува. Ще изтъкнете пак,че е било равенство,че е имало за всеки и хладилника е бил пълен, почивката на море евтина (отново в Бг естествено, защото тогава за далечни пътувания не е могло и да се помисли) и тн...но реално всички са били просто заблудени роби в своеобразен затвор. Тогава дори да се облечеш добре и да си кажеш мнението е било супер недопустимо. Истинското време, което си е заслужавало е било така нареченото царско време...тогава е имало и бедни и богати, но такива безумни правила не...комунизма е роден от работническата класа..хора, които са видели,че едни живеят добре и да богати и им се е приискало да имат и те пари и власт...а дали са имали акъла за това е отделен въпрос. В този свят пълно равенство е трудно да има...но определено комунизма е бил доста далеч от равенство. Поразпитайте повече хора видели от този строй и ще разберете,че голяма част от тях са го ненавиждали...защото им е било втълпявано,че живеят добре..а всъщност са били коне с капаци, които нямат собствено мислене. Това е възможно най-безсмисления и пагубен строй, по който въздишат само онези, които имат или са имали лична изгода от него. Много ми е интересно целта на вашия сайт каква е- да информирате хората за реални неща или да пишете злостни постове за някакви си непознати, за които на никой не му пука...или пък се надявате,че чрез малки русофилски сайтове ще се върне комунизма или, че света ще бъде "по-добро място"...не бъдете наивни...и не гонете вятърни мелници. Вместо да храните, да се карате и да хейтвате...направете нещо извън интернет, което обаче да в реална полза на хората." (Аристократ)
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

MSL

• Философ | Philosopher | 哲学家
  • SEO Mod
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +823/-0
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
 Нека да коментирам (или както казват някои - прокоментирам) нещата, защото въпросният "Аристократ" не е прав за много неща.
 1) За обидите съм съгласен - няма нужда от това, особено в сериозна медия.
 2) Определено всички народи трябва да са равни.
 3) На много хора по света "все някой друг им е виновен". Понякога това е наистина така, но не може "все" (всеки път) някой друг да е виновен. За повече знание по въпроса, може да се чете за локуса на контрола (https://bg.wikipedia.org/wiki/Локус_на_контрола).
 4) Русия днес е капиталистическа държава. Най-голямата по площ капиталистическа страна в света.
 5) Комунизъм не е имало. Имаше т. нар. "социализъм", което може да се мисли като "държавен капитализъм".
 6) Тази свобода на словото може и да не е могло да има, но и сегашната свобода на словото не е перфектна. Освен това този вид свобода се надценява. Има много по-важни и нужни неща за благополучието и щастието на хората.
 7) Пътуванията по света ги имаше и преди. Аз лично съм излизал в чужбина по времето на социализма (НРБ), а и знам за роднини и съграждани, които също са ходили по чужбините.
 8) Научаването на нови неща не е свързано само с излизането/пътуването в чужбина. Може да се научават по различни начини - от книги, от интернет (вкл. е-книги), радио, телевизия, преса и пр.
 9) Какви сайтове е щяло или не щяло да съществуват никой не знае, защото в историята няма "ако". В днешно време, все още, има останали социалистически държави - Лаос, Виетнам, Куба, Китай, С. Корея - в тях има сайтове.
 10) Глупости, че за далечни пътувания не е могло да се помисли. Някои хора ходеха и до Унгария, и до далечните райони на СССР, и къде ли не. Разбира се, повечето почиваха на море или на планина (или на минерални бани) в НРБ.
 11) Както и сега, имаше различна степен на образованост. Който четеше и се образоваше/самообразоваше си знаеше кое какво е. За "робуването" - и в днешно време не е малко, просто са се сменили тези на които се робува. За "своеобразния затвор" - пресилено казано.
 12) Абсолютни глупости. Можеше да се обличаш както искаш, според това колко пари имаш и искаш да похарчиш за дрехи. Казването на мнението имаше някакви ограничения, но то и до днес няма безгранична свобода на словото никъде.
 13) По "царското време" са извършвани много произволи, убийства, масови убийства, насилия, национални катастрофи. Т. нар. "царско време" е имало и своите добри страни, но е силно и пресилно идеализирано. Ето малко история по въпроса, за да се знае, че не само "едните са лоши, а другите са добри": https://www.segabg.com/node/63356.
 14) Комунизмът е роден от не само необразовани работници, но и от философи и учени като Маркс, Енгелс, Ленин и др.
 15) Пълно равенство може да е трудно да има, но поне да няма крещящо неравенство!
 16) Точно това е проблемът, че не се питат достатъчно хора, които са живели по онова време, за да се споделят повече впечатления, от повече места; не се учи и достатъчно история; не се гледат и достатъчно филми и материали от онова време, за да се придобие една по-обективна картина за нещата, които, според мен (а и не само), бяха, като цяло, с пъти по-добре.
 17) То и в днешно време има хора, които "нямат собствено мислене" и се водят по пропаганди, а и дори по ненаучни, псевдонаучни неща. Необразоваността и глупостта си е повсеместна.
 18) Може много да се спори кой строй е "възможно най-безсмисления и пагубен". Например може да се сравнява по това при кой строй населението се стопява повече. Различни методи на сравнение има.
 19) Лична изгода от онзи строй имаха доста хора, които живяха сигурно, без днешните видове престъпност; при безплатно образование и безплатно здравеопазване...
 20) И по това съм съгласен - извън интернет има доста за правене, което е в реална полза.
A fan of science, philosophy and so on. :)

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
 И да продължа аз с философските и полуфилософските мнения от преди много години:

296. "Неуважение към Уикипедия? Шокиращо. Уикипедия е много по-ценна от всичките Британики на света."
  Чак пък шокиращо. Разбира се, че не питая уважение към виртуални книги, където всеки може да си пише каквото си поиска, а МОДЕРИРАНЕТО се осъществява от хора ПРИСТРАСТНИ и често без необходим ценз. Примерно се търпи да има статия за някой МАФИОТ, в същото време се делва статия за някой ПОЛИТИК и АКТЬОР... На какво прилича това? Аз съм убеден, че даже да хванеш няколко недотам образовани циганина (щото си има и някои образовани и добри цигани) от Факултето и да ги питаш "Батета, кое е по-добре да знаем за някой престъпник или за някой актьор/политик?" и те с малкото си умствен капацитет ще ти кажат кое е по-доброто и по-разумното! Да не говорим за някои частни случаи в някои отдели с мене. Имам публикувана и защитена с лиценз статия за етимологията на прабългарското самоназвание. Македонците я слагат. Руснаците я слагат. Англичаните - не. Оказва се, че модераторът на "англичаните" е българче, магистър по история, който ми отхвърля изречението, че има теория, че българ = главен народ по причина, че "И ти си обикновен магистър като мене от СУ, не мога да те цитирам."
 Уикипедия беше дълго време забранена в Китай и с пълно право. Всеки може да си пише лъжи, ако е модератор там, а, ако се появят контра- по политически причини да ги изтрива.
Британика е много по-обективна, макар и да е по-консервативна. /През последните години Уикипедия задобря в някои отношения и може да служи за източник на информация, НО винаги хората трябва да си имат едно на ум, че не всичко там може да е вярно и/или да е добре измодерирано. Нужни са сравнения с други, авторитетни източници на информация./

"Просто точно тази статия в руската Уикипедия не струва. Уикипедия не е място, където се създават текстове, там само се указва и фиксира какво е казано вече."
 Де юре, ама де факто, стой та гледай! Не за всяко твърдение искат цитат/позоваване. И не всяко позоваване/цитат се приема. За какво говорим? Че и пари проси основателят й и събра милиони долари! После било "безплатно". Друг път. Внеси ти 300 долара и чакай да ти е безплатно. Безплатно за който не даде. /А и освен парите, много хора пишат напълно безплатно, създават уникално съдържание на този сайт, което е също огромна ценност! Хем да те посещават, хем да ти пишат безплатно, хем и да искаш да ти дават пари за сайта! Нямам думи!/

"Значи просто руснаците имат объркана представа за виртуалното и това е проличало в енциклопедията. Сигурно и в другите езици е така. Просто няма достатъчно и ценна работа по въпроса, защото... въпросът за виртуалното не го заслужава."
   Какво точно им е обърканото? /А и, като се замисля, въпросът за виртуалното си заслужава работата/мисленето, защото виртуалното е все повече присъстващо в днешния свят, най-малкото./

"Не съм казал изобщо, че не ценя Уикипедия."

Ама аз казвам, че не ценя, защото е източник както на обективно инфо, така и на върли дезинформации, пристрастност, субективност... /Към днешна дата, мога да кажа, че предвид задобряването на Уикипедия в едно или друго отношение, то я ценя умерено./

"Обратното — не ценя енциклопедии от вида на Британика. Имам предвид не експертността на Британика, а несвободността и затвореността й. Ако търся експертност, ще чета в Citizendium. Но не в Британика."
   Като отвориш неограничено нещо и освен много добри неща влизат и много хлебарки, комари, отрови. Свободата не е безотносително благо. /Отделен е и въпросът доколко е "свободно" в Уикипедията./

""това полу-психопатно и полу-олигофренско явление "Уикипедия""... Е след тези думи вече загубихте почти цялото ми внимание."

Ами аз мога и ги аргументирам. В какво се състои порцията психопатност и олигофрения? В това, че не знаят кое е същественото. В това, че позволяват политическите, бизнес и емоционалните елементи да влияят над истината. В това, че си служат с ОТКРИТА МАНИПУЛАЦИЯ за набиране на средства. Размиват понятията. НЯМА КАЧЕСТВЕН КОНТРОЛ.
 Естествено, че си има модератори, които са по-добри от други. Има статии по-добри от други. Има и прекрасни неща. Но, както се казва в една китайска поговорка : "Една мишка може да развали цял казан чорба." Тоест, критиките ми към Уикипедия са обективни, субективни, а и градивни. В смисъл такъв - отчитам и полезните моменти, но казвам, че това е далеч от идеала за обективност, научност, както и за СВОБОДА. Каква свобода има, когато някой си без ценз и пълен с емоционалност, решава какво да четат МИЛИОНИ, отхвърляйки ценни неща на други СТОТИЦИ или ХИЛЯДИ? Че аз по тази логика предпочитам да ме модерират хора като Гьобелс и Розенберг, те поне имат мозък, колкото и да са проповедници на нещо неправилно. Нали знаеш поговорката - "По-добре интелигентен враг, отколкото глупав приятел!" Донякъде е правилна.
По ЗАСЛУЖАВАЩАТА СИ ТЕМА (Понеже Уикипедия не заслужава вниманието на двама относително-образовани човека до такава степен.)

"Самата думичка е въведена в компютърното описанеи не от хуманитаристите, а от програмистите. Била е различна и модерна и се е означавал свят, който само на пръв поглед е различен. "Веществеността" не е достатъчно разграничение."

Вярно, че е програмистка думичка. Колкото до веществеността - аз питах и пак ще попитам - кое НЕВЕЩЕСТВЕНО НЕЩО не е ВИРТУАЛНО/ИДЕАЛНО ? Ако успееш да посочиш поне ЕДНО, тогава ще се замисля. Ако ли не - оставаме си на "веществото", материята. Така се работи в науката - "Ако не е развалено, не го поправяй!", "Докато няма по-добро, не сменяй старото."

Не казвам, че "виртуално" е съвсем нова дума, говоря за въвеждането й в компютърната култура.

"Виртуалното е умозрителен свят на идеи, но не съвсем и не винаги."
  Така е, идеите са само една негова част.

"Виртуалното е реално (разбирай действително), но не съвсем и не винаги."
  Пример?

"Виртуалното е и възможна действителност, но не съвсем и не винаги (понякога на реалности, които не можем да достигнем и действаме, казваме виртуалности)."

Така си е - възможната действителност е ВЪЗМОЖНОСТ, която е друга част на виртуалното, когато се мисли като възможност, но и напълно материална, ако се приеме онтологично - като налични предпоставки в непълен обем.

"Виртуалното е и нищо, и "всичко" и това си личи най-добре, когато попитате някой ИТ-специалист какво е. Не знае. Всъщност знае, разбира се, но не може да обясни, защото има само обща представа, без начин за репродуцирането и споделянето й, без понятие."

Ами просто може да посочи примери за виртуално и ние, като философи, ще му изградим понятието. Да не се притеснява. А и не му е работата да оформя точно той понятията, ако не е и философ. /В смисъл, че може и да е ИТ-специалист (Айти-специалист; IT-специалист), който също е и философ./

"Вие казвахте за "привидността" и "измислеността", че те са критерии за разпознаване на виртуалното."
   Понякога.

"Кое е привидното в една победа в WoW?"

В победата или в играта? Победата си е победа, играта си е виртуалност.

"И кое е измисленото в печеленето на пари от фирмена кампания в Second Life? Всичко? Нищо?"
 Символността.

"Виртуалната реалност е нещо като изкуствения интелект. Или като дървеното желязо. Грешка — изкуственият интелект е "дървено желязо", а виртуалната реалност е по-скоро нещо като "фундаментална основа". Да не влизам в подробности ;)"

Общо взето сме на едно мнение тука. Аз продължавам да смятам, че идеалното е част от реалността, базирано на материалното.

СЛЕДВА...

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Спорове от 2006
« Reply #168 on: April 14, 2022, 02:26:26 AM »
 Спорове от 2006 година... Отново припомням, че това е било страшно голяма грешка - хем да пишеш по чужди форуми, в които нямаш никаква полза (примерно дори не ти плащат някоя стотинка за цялото ти писане; за цялото ти наливане на съдържание, което им помага да растат), хем да не си използваш времето за нещо по-полезно - ако не да опитваш да изкарваш пари, то поне да учиш и да спортуваш (пари, знания/култура и здраве - това са все ценности, които имат много по-голяма стойност, отколкото да пълниш безплатно чуждите сайтове със съдържание, нали така?) А най-тъпото, което се случва (много често) е, че някой ден всичкото ти това писане може да изчезне - или да спрат въпросния сайт, или някой модератор просто да го изтрие... Та, много, ама много се самокритикувам (в днешно време) за толкова прахосано време; единственият "кяр" е, че някои (малка част, за съжаление) от тези неща са запазени и мога да ги вложа тук.
 Ето, примерно тези спорове от 2006 година:

Горски,  oтговор на това съобщение   
Автор Anonymous
Дата Sun Mar 5 11:15:27 2006
От IP ...   

"КАЗАХ ДА НЕ СЕ НАМЕСВА НИКОЙ, ако няма нещо конструктивно, но, разбира се, човек с травматично поведение като тебе това не може да го спази.

Поради недостиг на критичност и нормалност в мисловния ти процес, явно не знаеш, че ИМЕННО КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИДЕОЛОГИЯ позволява на човек да достигне РЕАЛЕН ИНТЕЛЕКТ и ПОЗНАНИЯ, понеже снема диалектически всички позитиви на предходните и настоящи формации на СВЕТОВНАТА КУЛТУРА.

А, като говориш за смърт на милиони, помисли ФРАНЦИЯ, където са те натирили в изгнание на времето ( и още не можеш да се адаптираш там, та си тръгнал да ревеш по БГ-форумите/ аз примерно пиша и в татарски, китайски и руски/ и да избиваш комплекси) КОЛКО ЖЕРТВИ Е ПРИЧИНИЛА НА ХОРА В ЕВРОПА И АЗИЯ, КАКТО И НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД?"

За диалектическото снемане - така е, но и, да добавя, че сама по себе си философията, идеологията и пр. не могат да ти налеят знанието в главата, ако сам не положиш усилията. Просто човек не трябва да е мързелив.

Относно Франция - имам предвид основно колониалния й период, както и ядрените й опити. Иначе не съм франкофоб или нещо такова. Има доста френски неща, които харесвам.

Тема Отг: ПАВЕЛЕ, ОПРАВИ СИ МОДЕРАТОРИТЕ НА "ИСТОРИЯ"  oтговор на това съобщение   
Автор Anonymous
Дата Sun Mar 5 11:19:37 2006
От IP ...

"По нищо не си личи да е приел хипотетичното предупреждение, за което говориш сериозно. По времето, когато ГОрският отиде там да го подкрепи ( щото за ГОрското щом е анти-комунист, няма проблеми, ако е и анти-българин) Турчинът си бълваше унижения срещу Бъгария, прабългари и потомци в стил "АДЕМ КЕНАН".
Добре, че няколко българина, едн друг татар и двама арменци се сетиха най-после да му се противопоставят."

Да, имаше един много неприятен турчин (или някой, който се представяше за турчин) там. Уважавам свободата на словото, но не и, когато става слободия. Иначе не съм туркофоб отдавна. Оценил съм обективно и добрите неща от турската (османската) история, култура и пр.

Тема Какъв протокол? Нали ти си този, дето най-редовно се заяжда с мене, НЕЗАВИСИМО за какво става дума. ЕЙ ГО И СЕГА! ИМАШ ПРОБЛЕМИ С ТУРЧИНА, ТРЪГНАЛ СИ ДА СЕ РАЗПРАВЯШ С МЕНЕ!  oтговор на това съобщение   
Автор Anonymous
Дата Sun Mar 5 11:24:24 2006
От IP ...

"И няма значение кое как се нарича в бранша! КАТО СИ ТОЛКОВА ЗАПОЗНАТ С ТЕРМИНОЛОГИЯТА - що не ми кажеш как се нарича в бранша банване заради Турчин, който НАРУШАВА ВСЯКАКВИ ПРАВИЛА?
За банването на цял Китай - смешник! По-скоро Китай ще ви банне, особено нещастниците като тебе!
Имам си съмишленици. Ами имам. МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ НЕСЪМИШЛЕНИЦИТЕ, ама това няма значение, щом като си нарочен даже от един само модератор, нали?"

Наистина, много несправедливи банове имаше в онзи форум (на АБВ-то), това не само аз съм го установил. В темата с мейлите даже показвам мнения и на други бивши потребители, които бяха останали с подобно впечатление. По онова време някъде ми се оформи и откритието "argumentum ad moderatorum".
 Предвид по-късно появилите се китайски санкции към подобни субекти, явно съм излезнал прав, че някой ден Китай ще започне да предприема и по-твърди мерки в международните си отношения. За съжаление, обаче, в днешно време стана доста трудно за повечето чужденци в Китай и не се получиха нещата толкова добре, колкото си мечтаех и искрено вярвах.

Тема ТЕБЕ ОТКАКТО ТЕ  oтговор на това съобщение   
Автор Anonymous
Дата Sun Mar 5 11:31:07 2006
От IP ...

"оборих по всички пунктове за това, че БЪЛГАРИЯ:
1. Е на страната на Хитлер
2. Става пръв "друг" на Сталин
3. СЛедва "критиката на култа на Сталин" по Хрушчов
4. Застава зад ревизионизма на ГОрбачов
5. В момента е един от най-надупените сателити на САЩ и ТУрция.
И СЪОТВЕТНО Е ДЪРЖАВА С КУРВЕНСКА ПОЛИТИКА В НОВАТА И НАЙ-НОВАТА СИ ИСТОРИЯ, за разлика от ГЕРОИЧНАТА Й ТАКАВА ПО ВРЕМЕТО НА ХАНОВЕ КАТО ТЕРВЕЛ, КРУМ И ОМУРТАГ, ти забрави за приятелските си ЛИЧНИ към мен и взе да се правиш на враг.
Понеже много обичам да ПОКАЗВАМ ЛИЦЕМЕРИЕТО НА ХОРАТА - искаш ли да пусна ЛИЧНОТО ТИ, където говореше против НЯКОЙ от тук писалите, КОГОТО сега подкрепяш? И да преценим кой е за "ХАЙД ПАРК" и "ДИЕТИ" , да речем, ама без "КРАСОТА", понеже поведението ти е ГРОЗНО?"

Наистина, много по-независима политика е имала България по времето на много от хановете (Първо българско царство), отколкото след като стана член на НАТО и на ЕС. В днешно време, както и преди съм писал, България най-много се доближава до политологичното понятие "полуколония". Донякъде е разбираемо, предвид, че повечето държави по света, с горе-долу същия размер и население (с малки изключения) са също полуколонии или направо колонии. Някои хора дори предпочитат така да е положението, защото за независима политика се плаща по-висока цена - например Куба, Северна Корея...
 А за истината - все повече и повече се стремя да съм истинен и да казвам всичко, ама всичко, което мисля! Достойните хора ще го оценят.

Тема Ами не е,  oтговор на това съобщение   
Автор Anonymous
Дата Sun Mar 5 11:38:26 2006
От IP ...

"ама то шило в торба стои ли?

Аз на Горскяит му зададох няколко прости физически въпроса и той не можа да отговори, пък ужким бил ядрен физик във Франция и пр. биографии, които раздава.
ОТДЕЛНО НИТО ЕДИН ПЪТ ДО СЕГА не се осмели да застане в пряка дискусия с мене ( и не е само той!!!), защото знае, че ще го попилея.

Главната причина повечето от нискоинтелигентните да не ме харесват е именно тази, че ги карам да се чувстват такива, каквито са. ИМЕННО СЪМИШЛЕНИЦИТЕ МУ правят груби грешки като това, че:

1. N/A = 0
2. Турция е дала култура на БГ, а през 14-ти век културата на БГ била "Бай-ганьовска"!
3. Океания е в Африка.
4. Албания е християнска държава.
5. Да се пуши марихуана е безвредно и трябва да се легализира.
6. В България няма убийства и бедност.

И МНОГО ДРЪГИ ОЛИГОФРЕНИЗМИ, С КОИТО НИКОЙ ОТ НАС - ПО-НОРМАЛНИТЕ не може да се съгласи."

Изключително незапознати с прости научни факти хора имаше. А сега, доколкото разбирам, необразованите и недообразованите са още повече по света. Та... може и да не се учудвам толкова за вбъдеще. Отдавна съм достигнал до извода, че повечето хора не са умни.

Тема Ех...пак са те гръмнали...  oтговор на това съобщение   
Автор Poseidon
Дата Sun Mar 5 11:49:20 2006
От IP ...

"Не мога да се държа с враговете като с приятел!

Ха ха.. пусни личните нищо не ме притеснява...когато някой е прав го подкрепям, когато не е среща свирепата ми критика! Нищо лицемерно няма тук!

Само ти и Dessy си позволяват публични коментарии на лична кореспонденция...

Ако кажа каво значи това и ви характеризирам ще получа доживотен бан!!!:)))
Ама колегите знаят кво е ...описано е в специализираната медицинска литература...:))"

Опитвал се е безуспешно да си оправдае двуличността. Сигурен съм и че не е имал никакво понятие от специализирана медицинска литература. Общо взето, човек с някакви морални и психологични, вероятно, проблеми.

Тема Леко съм изненадан, Нормане,  oтговор на това съобщение   
Автор Anonymous
Дата Sun Mar 5 12:05:04 2006
От IP 220.174.233.29   

"че след като се разбрахме с тебе пак лекичко ме хапваш...
ЗНачи спомни си какво беше казал онзи админ:
"Банвам те, докато някой по-висшестоящ не реши обратното, понеже хората не те харесват".

Т.Е. Тотална несправедливост от ТОТАЛИТАРЕН ХАРАКТЕР.

ТОгава не ме харесваха:
-Макарена
-Стреснатия
-Ти
-Горския
-Оли
-Персика

В СЪЩОТО ВРЕМЕ МЕ ХРЕСВАХА ( а и ме харесват и до днес повечето):

-Берлински
-Светлозар
-Гьобелс( вече банната )
-Константин
-Очакване
-Само една
-Мисси
-Богомила
-Джордж
-Анонимния от "История"
-Ел Турко
-Герекмез

Ти, като човек, който си реален учен, а не псевдо-учен като ГОрския, можеш да разбереш, че БАНВАНЕ на основание че "всички" не ме харесват, при положение, че имам ДВОЙНО ПОВЕЧЕ "всички", които ме харесват си беше много неправомерна стъпка, заслужаваща ОТВЕТНИ МЕРКИ."

Най-хубавите ответни мерки са били още на времето да се осъзная и да спра да им наливам безплатно съдържание, да си направя по-рано поне блога, с който се сдобих по-сетне, но толкова съм си можел. Язък!

Тема ШШШТ! Светлозар е обективен и духовен  oтговор на това съобщение   
Автор Anonymous
Дата Sun Mar 5 12:08:22 2006
От IP ...

"човек, а не като теб - травматичен субект, Горски!

Хората със сърпа са унищожавани ПЪРВОМ от феодали и капиталисти и ЧАК СЛЕД ТОВА по някакви причини от ПСЕВДО-социалисти.

И, когато говориш с хора на духа е по-добре да мълчиш, ТВАР ТИ НЕФИЛОСОФСКА!
ХАХАХАХАХААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!"

Наистина много едностранно мислещ, подвластен на омразата си към миналото и комунистофобия... Обаче, все пак, с чувство за хумор съм отвърнал донякъде. ;D

Тема Няма "всъщност"!  oтговор на това съобщение   
Автор Anonymous
Дата Sun Mar 5 12:16:45 2006
От IP ...

"ПОД МАСКАТА НА "ПО ПРИНЦИП" ИСКАШ ДА ГОВОРИШ СРЕЩУ МЕНЕ и го правиш винаги!
Ако трябва да избереш дали да изядеш пудинг, който е свързан с мен или лайно, което не несвързано с мен, ще избереш второто. Щото омразата ти те заслепява.
Ама отдъхни си. Както съм казал и на Пловдивчанката (понеже жената се държа много мило с мене в чата) вземам решение да не я спамя повече. ОТДЕЛНО - нещо, което ще те зарадва, вземам решение да не пиша в и без това лишеното от много интелектуални проблясъци АБВ.БГ
КАКТО ВИ КАЗА МАЛКИЯТ ИВАНЧО - повечето от качествено - пишещите тук се изнесоха, понеже, ПРОСТО НЕ ИМ СЕ ГОВОРИ С НЕДОУЧИЛИ, ТРАВМАТИЦИ и ОТКРОВЕНИ ОЛИГОФРЕНИ!"

Ами трябвало е въобще и да не започвам, ама наистина не бях достатъчно осведомен по онова време за възможностите в интернета.

Тема Ето го и личното ти:  oтговор на това съобщение   
Автор Anonymous
Дата Sun Mar 5 12:47:07 2006
От IP ...

"От: Poseidon
Изпратено: Sun Jan 29 16:21:02 2006

Здравей!
Как се казваш?
Аз съм (цензура) на (цензура)г.
Женен съм с (цензура) деца. Разкажи за себе си ако желаеш...Наистина ли си в Китай?
Има много тъпи хора тук...,но има и свесни...
Ше влизам в история малко...да изясним някой и друг въпрос ама познанията са ми слаби...
п.п. Виж сега Павел те трие , мен също...ама като минем в лични нападки ...става грозно...направо е противно да се чете...и затова...
Е понякога се налага да обиждаме ама небива...:)
Видях вчера със Стреснатия и Макарената...последния го разгромявам редовно кадето и да ми падне...:)
Ама не биваше да намекваш за личните си разговори с онова пичле Либката...недостойно е!
Е и тя си търси...:))
Но много е млада и лесно оборима...та може да й се прават компромиси....,а Еделвайската смахната ли е или се прави на такава?

Така, за да те видят КОЛКО СИ ОБЕКТИВЕН И НЕПРЕДВЗЕТ!

По останалото:

"Да мога да споря с макарена и със стреса и го правя с удоволствие!"

КОЕТО НЕ ТИ ПРЕЧИ ДА СИ НЕПОСЛЕДОВАТЕЛЕН СПРЯМО ТЯХ! ЕТО СЕГА ТИ ЗАЩИТАВАТ ТУРСКАТА ГАД, А ТИ СИ С ТЯХ! Баси "патриотчето" си! АМА ТОЙ ЛЕВСКИ ГИ Е ОПИСАЛ ХУБАВО ТАКИВА КАТО ТЕБЕ, А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ХАДЖИЙСКИ!

"Ама добре знаеш, че не всеки може да спори с тия двамата...и не заради опасност от баниране, а заради качества:)))"

ПОДМАЗВАЧ ! КАКВИ КАЧЕСТВА БЕ? :)))))))))) ХАЙДЕ ДА ИДЕМ В ЯКОЙ ДРУГ ФОРУМ И МИ ЕЛАТЕ И ТРИМАТА ДА ТИ ПОКАЖА КАКВО Е КАЧЕСТВО! И КАТО ВИ ЗНАМ САМО КАК "КАЧЕСТВЕНО СПОРИТЕ" - направо да ти умре коня от заушка!

"А линка който ти дадох е достатъчен за да разбереш отношението ми към тях...и към теб...:))))))))))))))))"

АМИ ПОДМАЗВАЧ СИ, ТО Е ЯСНО!

"Не изпитвам омраза към никой тук...ама злонамерени изводи за Българската политика не прощавам!"

И ЗАТОВА ЛИ ТЕ Е СТРАХ ДА СЕ ИЗПРАВИШ СРЕЩУ ТУРЧИНА?! ДАЖЕ ГО И ПОДКРЕПЯШ?!

Много ще се радвам наистина някой ден "Атака" да получи мнозинство и преди САЩ да са премазали БГ в кръв заради този правилен избор, да ви посъветват разните предатели като тебе!

Успех!"

Хм. Както се вижда - справедливо съм показал двуличността му, но и не съм му дал лични информации като име, възраст, брой на деца в семейството. Коректно достатъчно.
 За другото - по онова време наистина бях станал (за последно) малко оптимист за народностното възраждане на България, за оправянето й икономически, социално и пр., но вече, отдавна, не съм никакъв оптимист.

Тема Турчинът не бил "интересен"...  oтговор на това съобщение   
Автор Anonymous
Дата Sun Mar 5 12:52:16 2006
От IP ...

"Що бе? Това, че Османската империя ти е построила бани да се къпеш, "мръсен българино" и ти е дала култура, понеже през 14-ти век "Българската култура е била Бай-ганьовска", както и това, че "Не всеки е достоен да бъде турчин" си е според мене доста интересно и провокативно! Да не говорим за това, че:

-не турците са изколили 1 000 000 арменци, а те , арменците са терористи, както и , че:
-татарите трябва да са горди, че са били 3 века под Османско иго,

СИ Е НАПРАВО ВЪРХА НА ИНТЕРЕСА, ама разбирам те, все пак те е страх да не би Доганофил или Кенанофил да ти резне гръцмунката българска. Знам, че насилието те вдървява до степен на необективност. ( Справка- като си гледал как оня, дето го ударил полицая се напикал)."

Абе наистина онзи "Турчина" говореше доста неоосманистки и шовинистично, и дразнеше. А този наистина не беше от смелите и достойни личности.

共产
Mon Mar 6 21:17:52 2006
...
   Отг: Българският фоклор като извор на иcторическо познание.  редактиране | oтговор на това съобщение   

""Обиди на етническа основа няма да чуеш от мене"
ЧУВАЛИ СМЕ МНОГО ПЪТИ ! СПРЯМО ТАТАРИТ НАЙ-ВЕЧЕ, но по-рано в "ПОЛИТКА" беше
обидила на няколко пъти и БЪЛГАРИТЕ, понеже били "против горките цигани".

",но заради пишманисториците и пишманпатриотите фенове на "Атака",на някои от които преподавам"

ПО-РАНО В КЛАСА ТИ ИМАШЕ САМО СКИНАРИ И МЕТАЛИСТИ. ТОВА ТЕ УРЕЖДАШЕ ПО-ДОБРЕ ЛИ, ГОСПОЖИЦЕ РОМОВА?

",са убедени, че арменците са цигани-мюсюлмани."

ПОРЕДНАТА ТИ ЛЪЖА, ЗА ДА ПРОВОКИРАШ АРМЕНЕЦА! Никой не може да сбърка арменци с цигани и цигани-мюсюлмани!

"А писанията на симпатягата от Китай ги прочистиха, защото нещо задуха друг вятър..."

СЛУЧВАТ СЕ И ТАКИВА НЕЩА, ПОНЯКОГА!

"Що се отнася до гаврите с българската култура и българския народ - по време на Балканските войни един френски писател, Пиер Лоти, си позволява да обижда българите.И един български офицер,арменец,го предизиква на дуел..."

АМИ НЕ Е БИЛ КАТО ТЕБЕ, ДЕТО ПОДКРЕПЯШ ТУРЧИНА, КОЙТО ТИ КАЗВА, ЧЕ КУЛТУРАТА НА БГ ПРЕЗ 14-ти век била БАЙ-ГАНЬОВСКА И ОСМАНЛИИТЕ ДОНЕСЛИ ТУКА МИР И КУЛТУРА + БАНИ!...

"така че знам колко е скъпо за арменците всичко българско,но моля те, не се връзвай на провокациите в стил"Дайте да спасим честта на българщината от турски нападки!"."

ПРОВОКАЦИИ ПРАВИШ САМО ТИ ! АМА ТЕМИЧКАТА ЗА ФОЛКЛОРА И ЦИГАНИТЕ МНОГО ХУБАВО ИЗСКОЧИ ПАК НАЯВЕ, ДА ВИДИШ КАКЪВ ИМ Е ОНТОСА В БГ-СЪЗНАНИЕТО, ДЕ!

"Защото младежът,представящ се като Турчинът, е прав за доста неща,и най-малко се е подигравал с българската култура."

КЬОРАВА ДА СИ ПАК НЯМА ДА НАПИШЕШ НЕЩО ТАКОВА!"

Доста лоша жена беше тази. Писал съм за нея и по-рано. Даже настоявала пред един хакер да ми хакват акаунта и да пишат лошотии от мое име... неприятна личност. А аз отдавна вече съм твърд пацифист, интернационалист и за мен всички етноси, народи са равни.

共产
Mon Mar 6 21:21:15 2006
...
   "Благодаря, радвам се, че има хора, които да ценят историческите истини и да не се провокират от народни врагове като  редактиране | oтговор на това съобщение   

жената от ромски произход - Персика.

Това е ОНТИЧЕН ТЕХЕН СТАТУС В НАРОДНОТО БЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ, ОТРАЗЕНО ВЕЛИКОЛЕПНО ВЪВ ФОЛКЛОРА И "ЗАПИСКИТЕ" на З. Стоянов!"

Не бива с лека ръка да слагаме под общ знаменател всички членове на даден етнос. При всеки един си има и добри, и лоши хора.

共产
Mon Mar 6 21:47:37 2006
...
   Като кажа, че съм българин не ти харесва, като се зова татарин пак не ти харесва! Даже 
редактиране | oтговор на това съобщение   

"ромите трябва да имате малко по-определена позиция, при положение, че някои от вас са станали учители , благодарение на другарят Тодор Живков, който ви вкара да учите с 2-ки и 3-ки, другари цигани!

И така:

Аз кошмари нямам. Сънувал съм роми (Според народните БЪЛГАРСКИ поверия, ако сънуваш цигани те чака обир, неприятности и пр. ), ама ти не си една от тях, така че не се мисли за кошмар. То бива самочувствие, ама ....

Като говорим за пишман-историци се сещам за една Дора Вълевска, дето бърка елементарни неща в професията си.

За копи-пейста по-рано се пействаха много македонски народни песни, където се говори за татарите, НО КОЛКО ПО-БОГАТ е фолклорът относно циганите!

ПРЕДИ ЛЕНИН НЯМА НИКАКВА "ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ", А ИМА "КАЗАНСКАЯ ГУБЕРНИЯ".
Волжко-Камска България изчезва мнооооооооооооооооооооооооого преди Ленин да се роди ( той самият има прабългарски гени по чувашка линия и не е мразел нито чувашите, нито татарите, нито башкирите, даже иска да даде на чувашите повече земя, но те отказват - т.нар. Симбирски случай ).
Последните останки от В-К БУЛГАРИЯ са БУЛГАРСКОТО И ЖУКОТИНСКО КНЯЖЕСТВО, които загиват във войни с русите и Тамерлан. А това е 15-ти век!!!!!!!!!!!
ЛЕНИН, АКО НЕ ЗНАЕШ, ЖИВЕЕ ДОСТА ПО-КЪСНО!

"ЧЕРЕН" в ТЮРКСКИЯТ СВЕТОГЛЕД Е СИНОНИМ НА "СЕВЕРЕН". И до днес КАПАНЦИТЕ наричат СЕВЕРНИЯТ ВЯТЪР - "ЧЕРЕН".
Преди ВУЛЖКИТЕ БУЛГАРИ СА НАРИЧАНИ "ЧЕРНИ БУЛГАРИ". Но това няма как да се знае от недоучилите тройкаджийки от ромски произход, нали?

И както беше поучена многократно всякакви лингвистични, етнографски, исторически, антропологични и генетични данни ИЗКЛЮЧВАТ връзката на ТАТАРИ ( образувани от кумани+ прабългари+ монголи и др.) с ЦИГАНИТЕ!

Доган може да е с цигански корени, ама Иван Костов си е циганин също. Т.е. все са от твоята черга хора! Така че...

"ЦИГАНСКИ ТАТАРИ" в България казват на ЕДНА ЕТНОГРАФСКА ГРУПА ТАТАРИ, които НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ЦИГАНИТЕ!

Ето какво казва един от най-видните татароведи в БГ:

"The pejorative term Tatar Sengenesi ("Tatar Gypsy") refers to a particular group of Tatars in Bulgaria (for example, a family from the village of Golyamo Vranovo, Rousse district), which probably came from Karachai.

"
И така - ПЕЙОРАТИВНОТО "ТАТАРСКИ ЦИГАНИ" се отнася до САМО ЕДНА ОТДЕЛНА ГРУПА ТАТАРИ В БЪЛГАРИЯ,
които са...фактически с голяма прабългарска жилка!!! КАРАЧАЕЦИ-БАЛКАРЦИ!

Знайно е, че прабългарите са били по-тъмни от куманите. Ето защо :

а/ чувашите са по-тъмни от казанските татарите
б/ карачаево-блакарците са по-тъмни от кримските татари, до степен да бъдат наричани ТАТАРСКИ ЦИГАНИ.

Сега видя ли колко :
а/ Не знаеш
б/ Изопачаваш
?
___________________"

В интерес на истината много неща от историята тя ги разбираше и даже съм понаучил това-онова от нея. Обаче и доста неща наистина й бяха неясни, бъркаше, а и сигурно умишлено тролеше. А дали наистина е била "Дора Вълевска" и наистина е била историчка - не знам. В интернета всеки може да си се представя за всеки и всичко.

Тема Отг: "През 14-ти век България е център на Бай Ганьовска култура!"  oтговор на това съобщение   
Автор turan
Дата Mon Mar 20 00:31:49 2006
От IP ...

"а бе тъп китаец не се ли умори да всяваш омраза между хората щом се чувстваш българин какъв хуй търсиш в чужда държава защо не работиш в и за Българля обвиняваш хора които си плащат данъците и работят за тази страна не ме интересува какво са правиви дедите ни на нас сега ни трябва мир и уважениъе един към друг какъв филосов си не мога да разбера с тия обиди и псувни и сигурно се мислиш за много интилигентен"

Това беше писано от някакво турско айпи, водещо към Анкара. Та явно той също не живее в България, но лъже, че бил от онези, които си плащали данъците и работели за България... От езика му личи, че също не чужд на обидите и псувните.
 За да не се създаде погрешно впечатление, ще кажа, че съм съгласен, че трябва мир и уважение; а това да защищаваш истината (историческата) не те прави всяващ омраза. Разбира се, по онова време, както казах, съм бил по-краен, а и не е трябвало да си губя времето с тези форуми.

Тема Отг: "През 14-ти век България е център на Бай Ганьовска култура!"  oтговор на това съобщение   
Автор Турчинът
Дата Mon Mar 20 01:19:51 2006
От IP ...   

"Туран той не е Китаец бе той е от нашите рязаните ама е Комунист... нали разбираш рязан Комунист ама недорязан... както недодялан пън...е тия са ни предателите от възродителния той за това е далече сега..."

Ето, имаме си и запазена простащината на въпросния "Турчинът". Значи, няма да коментирам - нито съм обрязван, нито съм предавал някой по време на Възродителния процес, защото точно тогава съм бил в Либия, а и да съм би в България, въобще е нямало да участвам в такива неща, защото съм си гледал уроците в основното училище.

Отг: Как пък не те е срам в темата за Българската култура да ми говориш за антикомунизъм и да ми подкрепяш турците, бе?!  oтговор на това съобщение   
Автор звънче1
Дата Mon Mar 20 13:17:25 2006
От IP ...

""Като е толкова хубаво в Куба защо кубинците се давеха да стигнат Щатите."

Като е толкова хубаво в Щатите защо толкова американци живеят на други места (даже има кукумицини, дето са избрали да живеят в България!).

Това е единственото на което ще ти отговоря. Нещата са несравними. Американци живеят навсякъде, но стигат до там с нормалните за съвремието превозни средства. Кубинците незнайно защо плуват... Самия ти довод ми показва за сетен път, че оборваш безогледно и безсмислено и най-важното неубедително. Пак ти повтарям, не ми се намесваше, това си беше ваша закачка. Хайде не ми пиши вече че не мога да чета целенасочени и напосоки хвърлени обиди
Ти си кукумицин, че живееш в Китай. Разбра ли ерудит измислен.

А ругият пост, където ми казва, че съм "клиничен случай" е забърсан предвидливо, по някакви съображения от някой/някоя!

Това са САМО НЯКОЛКО от примерите! При желание ще покажа ВСИЧКИ!
Не е редно ГОРСКИЯТ, дето само вика, че се забавлявал с мене и не искал да комуникира с мене, да ДЕЙСТВА СЕРИОЗНО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО, ПОДВЕЖДАЙКИ ХОРАТА, БЕЗ ДА КАЗВА КАКВО СЕ СЛУЧВА РЕАЛНО!
"

Всъщност, сега мисля, след като вече достатъчно съм научил за САЩ, България и др. държави, че някои места в България са по-добре от някои места в САЩ. Същото важи и за Куба - има значение къде си в Куба.

Преди години, да избереш Китай за живеене не беше толкова лошо решение... Сега - само, който наистина може да се устрои, предвид повечето трудности пред повечето от чужденците в Китай.

А аз съм ерудит, безспорно; много по-ерудиран от повечето по света. Нон-стоп се уча. Не оставям и ден без учене и спорт. За радост, вече не "робувам" на такива спорове, водещи до под кривата круша!

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
 За тези, които искат да стават писатели, а още не владеят добре родния език. Има много такива хора. За да си писател, не е нужно само въображение и желание, трябва си достатъчна грамотност. Това е пример от преди години, когато едно момиче ми даде да прегледам някакво нейно произведение. Беше с много грешки. Тя после даже спря да ми говори, без никакъва видима причина; възможно е да е било и защото бях прекалено откровен с нея, че е допуснала следните грешки 48 грешки:

"1. Трябва като се тръгне да се пише в едно време да се пише само в него. Например, ако се почне в сегашно, се продължава със сегашно. Ти почваш тука със сегашно време("имащ", "управляван"), а продължаваш с минало("спирал", "приспивал").

2. Многоточието е винаги от три точки. Самоот три...

3. Името на героя трябва да се въведе в началото. Защото изведнъж като се прочете "Мадара" и не е ясно кой точно е това, ако преди това не е казано кой се казва така. Същото е и с името "Кушики".

4. Трябва да има и съгласуване по род. Например като пишеш "дъщеричката" после не може да се пише ""Обичам те тате.." продумало то и се сгушило в завивките..", а трябва да се напише "ТЯ". Ако си писала преди, че е дете или детенце/момиченце, тогава ще е "ТО".

5. Трябва да се избере само ЦАРСТВО или само КРАЛСТВО, защото исторически и семантично не са еднакви понятия, а само подобни.

6. Ако е в някой филм, ще го пишат критиците като фал момента, когато Мадара също може да язди дракон - нали, все пак, само един от рицарите разкрил начина. Трябва да се поясни, че Мадара в същото време е видял как става или че, например, на младини е яздил дракони - нещо такова, за да не става този фал.

Правописни, пунктуационни, стилистични и др. грешки за поправяне:

1. Тате.. кога ще ми разкажев историята до край..?
  Тате, кога ще ми разкажев историята до край?...

2. с усмивка и и казал
    с усмивка и й казал

3. "Един ден мила моя.. ще пораснеш и ще ти разкажа.."
    "Един ден, мила моя, ще пораснеш и ще ти разкажа..."

4. А мама кога ще дойде да ми разкаже приказка..?
   А мама кога ще дойде да ми разкаже приказка?...

ПО-ДОЛУ, КЪДЕТО ИМА САМО 2 ТОЧКИ ЗА МНОГОТОЧИЕ ВСИЧКО ДА СТАНЕ НА 3 ТОЧКИ. А СЪЩО ТАКА ДА НЕ СЕ СЛАГА ПРЕКАЛЕНО МНОГО, АКО НЕ СЕ НАЛАГА. НА МНОГО МЕСТА ГИ ИМА БЕЗ НУЖДА ИЛИ НАПРАВО ПОГРЕШНО.

5. а сега заспивай иначе скоро няма да се върне мама!
   а сега заспивай, иначе скоро няма да се върне мама!

6. Мадара излязъл от стаята и затворим вратата но тя се открехнала и дочул че дъщеричката му се моли..

Мадара излязъл от стаята и затворил вратата, но тя се открехнала и дочул, че дъщеричката му се моли.

7. станало на 14 годинки
   станало на 14 години  (годинки е по-адекватно за деца на 2-3-4... 14 са вече тийнейджъри и по-приляга "години")

8. Мадара отново седнал за разказва приказката
   Мадара отново седнал да разказва приказката

9. "хн.. защо толкова настояваш всяка вечер да е любовната история..?

ТРЯБВА ДА Е "ХМ", ЗАЩОТО НЯМА МЕЖДУМЕТИЕ "ХН".

10. Живеел един принц на който все му се натяквало че трябва да се жени вече.

Живеел един принц на който все му се натяквало, че трябва да се жени вече.

11. разсърден на целият свят
 разсърден на целия свят

12. ноо отстрани му се появила девойка ..

но отстрани му се появила девойка...

13. с дълга дълга кестенява коса .. небесно сини очи, усмивка на лице облечена в черена рокля на цветенца .. носеща съдове да налее вода..

с дълга-дълга кестенява коса, небесно сини очи, усмивка на лице, облечена в черена рокля на цветенца, носеща съдове да налее вода...

14. принцът се скрил за голямото дърво до него за да я наблюдава..

принцът се скрил зад голямото дърво до него, за да я наблюдава.

15. тъй като усетил нещо в нея.. нещо което го нямало в другите момичета..

тъй като усетил нещо в нея; нещо, което го нямало в другите момичета.

16. още от този миг узнал че иска точно нея за съпруга.. но било важно да докаже че е достойна ..

още от този миг узнал, че иска точно нея за съпруга... но било важно да докаже, че е достойна.

17. те също я харесали от първият поглед
те също я харесали от пръв поглед

18. поставили и задача

поставили й задача

19. по случей
по случай

20. момичето не харесало това което казали но се съгласила..
момичето не харесало това което казали, но се съгласило.

21. празникът дошъл след броени дни а танцът се танцувал цял ден
празникът дошъл след броени дни, а танцът се танцувал цял ден

22.  момичето се подгатвяло а при нея дошъл принца който да я поздрави и да и пожелае късмет а тя му отвърнала че нямала да го направи само заради това че може да се омъжи за него и че всъщност това е най-малката причина заради която ще танцува..

момичето се подготвяло, а при нея дошъл принцът, за да го поздрави и да му пожелае късмет, а то му отвърнало, че нямало да го направи само заради това, че може да се омъжи за него, и че всъщност това е най-малката причина, заради която ще танцува...

23. и издържало целият танц
и издържало целия танц

24. по сцената имало капки кръв от краката и тъй като се разранили от тесните и обувки..

по сцената имало капки кръв от краката й тъй като се били разранили от тесните й обувки.

25. искайки отдавна момичето не могъл да се премири с факта че тя принадлежи на друг

искайки отдавна момичето, не могъл да се премири с факта, че тя принадлежи на друг

26. силите на отбрана
силите за отбрана

27. с силата

със силата

28. най лощото
най-лошото

29. ии Сенджу влязал

и Сенджу влязал

30. Сенджу.. какво искаш от нас..?

Сенджу, какво искаш от нас?

31.  А нищо особено стари друже.. дошъл съм да ви навестя   
А, нищо особено стари друже... дошъл съм да ви навестя.

32. царицата мъцът си под ръка и го гушнала силно да му покаже че р до него..

царицата хванала мъжа си под ръка и го гушнала силно, за да му покаже че е до него.

33. Ако щеш цялото кралство разруши няма да ти я дам!!
Ако щеш цялото кралство разруши - няма да ти я дам!!!

34. и се качили на дракона с който той бил дошъл

и се качили на дракона с който бил дошъл

35.  = Имахме сделка гад такава!
 - Имахме сделка, гад такава!

И ТУКА НЕ СТАВА ЯСНО КОЙ ГО Е КАЗАЛ ТОВА ВЕДНАГА. ДОБРЕ Е ДА СЕ ДОБАВИ НЕЩО ОТ ТИПА:

- Имахме сделка, гад такава! - извикала тя

36.  Друг път се уточнявай любов моя..

Друг път се уточнявай, любов моя.

37. се мирало бебето

се намирало бебето

38. бебето им а то ревяло силно и така привлекло вниманието на един дракон към себе си

бебето им, а то ревяло силно и така привлекло вниманието на един дракон към себе си

39. вече се бях освободил от тези които ме бяха хванали
вече се бях освободил от тези, които ме бяха хванали

40. затичах се към теб но земята се разцепи и нямаше как да стигна до теб
затичах се към теб, но земята се разцепи и нямаше как да стигна до теб

41. видя че дракона

видя, че драконът 

42. дракона щеше да те прониже с нокът

драконът щеше да те прониже с нокът

43. един от нашите рицари бе яхнал един от драконите и бе разгадал как да го управлява и мина покрай тях.. майка ти те хвана, уви те набързо и те даде на него да те даде на мен..

един от нашите рицари бе яхнал един от драконите и бе разгадал как да го управлява, и мина покрай вас. Майка ти те хвана, уви те набързо и те даде на него, за да те даде на мен.

44. само докато дракона с теб се отдалечи

само докато драконът с теб се отдалечи

45. Стигат до краят на коридора

Стигнали до края на коридора

46. коридора а там стой един огримен семеен

коридора, а там стои един огромен семеен

47. портрет на мадара Кушики и дъщеричката им а пред портрета витрина с шалчето на Кушики

портрет на Мадара, Кушики и дъщеричката им, а пред портрета витрина с шалчето на Кушики

48. Вярвам че е жива мила.. все още усещам присъствието и.. вярвам че някой ден ще се върне за да направи света ни хармоничен отново..

Вярвам, че е жива мила... все още усещам присъствието й... Вярвам, че някой ден ще се върне, за да направи света ни хармоничен отново..."

Аз си казвам истината в очите. За умните хора това е полезно и ще го оценят.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Една на английски
« Reply #170 on: November 12, 2022, 11:44:53 PM »
 Ето едно на английски (със съкращение):

"Hello, dear Jakson.
I like Coin Pusher:elephant: and Winners Road:farao:
Other games - they're about a SEM contest in Bulgarian language, some of the sites:
A/ This ... :albino:
B/ And here (...) about the same.:alien:
Also about an optimization contest:
1. This Гярб вечнълс site.:sunny:
2. And here (...) about the same one.:face:
---
 Доста победи имах едно време из оптимизаторските състезания. 8)
 I want to know what are the god like games?:heart:  I never heard about them.
:cat:"

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter

Различни теми - деца на звезди, забогатяване, добронамереност и т. н.

1. "а бтв - има сайтове, в които може да си сложиш запис и да си го пуснеш нещото, аз също не знам как се прави, затова го направих по този начин клипа". - Нямам спомен за какво е ставало дума точно и кой го е писал това, но щом е запазено по някаква причина - да си го имаме и тук. Аз клипове напоследък не съм правил.

2. "Просто казвам, че хората, които им дават наготово, говоря за нещо тип деца на звезди, често тръгват по лошия път, като всички деца на звезди или деца-звезди станали наркомани?" - Това е някакво такова твърдение, което застъпва идеята, че презадоволеността не води на добро. Обаче, като човек се обърне към хилядите случаи, когато бедни хора стават престъпници по неволя (от глад, дори), то е ясно, че е по-добре да си от презадоволените (тогава, при добро възпитание, не може да ставаш наркоман или нещо си). Бедността предразполага много повече към престъпност, отколкото богатството.

3. "Спирам да чета за тази вечер  - утре ще препрочета, ще дочета и ще видя какво по-рационално и правилно отношение да взема, защото наистина, ако така ще я караме - няма да стане работата - нямам против спорове, но съм напълно и решително против ПРЕИНАЧАВАНЕ, УСЪМНЯВАНЕ (параноидно) В ДУМИТЕ МИ и от сорта." - Това определено си е мое твърдение и си стоя зад него.

4. "Ами Гери, аз бях също в подобно - е, не в общежитие, а в ТАВАНСКА стая, БЕЗ тоалетна и БЕЗ асансьор. 5 години ФУЛ! Това ми беше достатъчно да осъзная нещата, но имах пропуски - все пак ти на Дружба през цялото време в панелките, а аз едва в Китай разбрах какво е да си в панелка и да чуваш даже как хората вървят или как си пускат казанчето в тоалетната. Така че, малко със закъснение, но усетих какво е да си в НЕ-панел. А жената ми послужи стимулиращо (това, че на тебе почти по същото време ти е послужило общежитието по този начин - защото ние сме женени над 5 години с тази, предполагам, че горе-долу по едно и също време сме достигнали до мъдростта: "по-добре да имаме пари, за да избягаме от ПАНЕЛА!!!", е похвално и възхитително от моя гледна точка!) Само казвам, че като ти говорят какво е да си беден и какво е да си богат, ти се замисляш повече и вече не ти е достатъчно просто да си четеш книжките (както на мен ми беше преди), а се замисляш по-отговорно във вида на: "Абе, аджеба, утре ако някой в семейството го хване левкемия и трябва присаждане на костен мозък за десетки хиляди, а НЯМАМЕ, какво ще правим? Книгите ли ще ни спасят?! Нееее!" и лека-полека, почвам да се ориентирам в капиталистическа действителност, а не да живея с непокрития си оптимизъм, че видиш ли - не пием, не пушим и ще сме здрави! Да, ама не - вируси, радиации и... ракове, хепатити... Трябва си визия за забогатяване, та и аз - всеки ресурс гледам да го оптимизирам малко или много... И като говорим за Миро - уважавам го за това, че гледа по-заземено на нещата, но и го критикувам за това, че си е позволил ДЕТЕ преди дори да се е дипломирал съществено! Това казвам и това мисля аз - без агресия, без критики и насмешка - всички вие - ти, Миро, Цефи, Иванчо сте ми като някакви виртуални, но и милички хора, които поне творят и в са основно добрички, а не основно зли..." А в момента даже и капитализъм не е в чист вид; превърнало се е в почти типична феодална деспотия (императорска; империалистическа), където няма хуманистично отношение и дори рационално напоследък - човешките животи, икономиката - нищо няма значение. Не отиват нещата на добре в тази държава.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Хумористичен тест за вътрешна употреба
« Reply #172 on: November 17, 2022, 05:05:38 PM »
 Хумористичен тест, за вътрешна употреба, между приятели - визирах един, който тогава беше с много ултранационалистически и расистки предразсъдъци (надявам се вече да ги е преодолял), един със спортомания (и да се надявам, и да не се надявам - той си е безнадежден случай), една сърбофилка и един по-обикновен човек.
 От 2008-ма година е, на шльокавица:

"ROMANTI4NA NATURA LI STE?

1. Vijdate obsipano sys zvezdi nebe. Kakvo si mislite?

a) Typo, gadno nebe! 4erno! Kato mangal!!! I ti 6te stane6 na sapun nqkoy den!

b) Taq ve4er dali Juventus 6te vkarat izravnitelen gol pri rezultat 1:0 pone v 37-ta minuta?

c) Ako mojeh pone polovinata zvezdi da dam na moeto momi4e kato podaryk...Eh, Megi, Megi...

d) I 6to trqbva da imame vhodno po filosofiq? Ne moje li po 6ah?! Nora kyde li e sega?!...

2. Kogato ste na po4ivka stavate li sutrin rano da nablyudavate izgreva na slyntseto?

a) Sutrin stavam rano samo za aktsiya s biala kachulka na KKK !

b) Stavam, za da otida do toaletnata, za6toto me tsepi glavata ot alkohola...

c) Po printsip stavam, za da si predam raportite do Belgrad, a i da kaja 2 dumi na Kaka, predi da e trygnala za rabota!

d) Za kakvo da gledam slyntseto? Az gledam porno...

3. Na kino ste s lyubimiq 4ovek i gledate film kato "Titanik", pylen sys syrtserazdiratelni sceni. Kakvo pravite?

a) Dokato traqt dosadnite sceni, oglejdam kyde to4no be6e sednal tsiganina, za da go podpukam prez po4ivkata!

b) 6te se razpla4a, za da q nakaram da me ute6ava...Az si imam taktika!

c) Ute6avam Megi, koqto pla4e neistovo...v sy6toto vreme trqbva da ute6avam i Belgrad...a mene koy 6te me ute6i, be, maika mu...!!!

d) Kato tsqlo ne razbiram filmite lesno i, za tazi tsel, predi da ida s priqtelka gi gledam predvaritelno 5-6 pyti. Sled tova, poneje, pak ne sym siguren kyde to4no se pla4e, kyde se smee i kyde prosto si traem, pravq kakvoto pravi tq i vsi4ko e nared!

4. Sy6testvuvat li spored Vas hora, "syzdadeni edin za drug" ?

a) Da! Az i Emiliq. Samo 4e onq Shop byrka rabotata! Smotanqk!!!

b) Nqma takiva gluposti, no go izpolzvam tva da broikam matskite...Hey, matska, ya mi svirni,ako...

c) Izku6avam se da kaja "da", sled kato se zapoznah s Megi!

d) Ne gi razbiram az tezi ne6ta. I kak taka sa syzdadeni? Horata ne se li rajdaha?...Zabravil sym...

5. Hvyrlqli li ste se nqkoga ot radost na vrata na nqkoi?

a) Hvyrlqm se. Da du6a mangali! Ama ne e to4no ot radost! Radostta ide posle...

b) E, gluposti sega! Niamam vreme, sega gledam tenisa!!!

c) Za6to "nqkoga"? Az vinagi taka pravq.

d) Opitah se da se hvyrlq na vrata na Emilia...No me nokautira...

6. Vqrvate li, 4e nqkoi moje da obi4a tsql jivot?

a) Vqrvam, che moga da mrazq tsql jivot-mrazq turtsi, tsigani...Vsy6tnost DA! Bih obi4al fabrikata za 4ove6ki sapun tsql jivot!

b) Lyubovta kym sporta li? Razbira se! A!!! Za malko da zabravq da si pusna Voleq po bTV !!!

c) Moje, stiga i Kaka da me obi4a!!!

d) Ako Nora 4ete tova  -  smqtam. Ako li ne - tova sa gluposti! Az sym tip "ednodnevka"..."

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Code: [Select]
<?php 

$language
$_COOKIE[language];
if (
$language==""){$language="eng";}
switch (
$language) {

case 
"bg" :
$infoword="Рекламирайте сайта си безплатно. Като сложите нашия ФРЕЙМ във вашия сайт, събирайте точки. После ги разпределете възможно най-разумно
и в зависимост от това как сте ги разпределили, вашите реклами ще се показват в другите сайтове, които са се регистрирали в нашата система за Реклама!"
;
$vajnoword="";
$word1="Вход";
$word2="Потребител";
$word3="Парола";
$word4="Регистрация";
$word5="E-mail";
$word6 "Безплатна реклама на вашия сайт";
$word7="Реклама";
$word8="Забравена парола";
$word9="Важно";
$word10="Блог";
$word11="Попълването на всички полета е задължително";
$word12="Име, Фамилия";
$word13="Парола";
$word14="Повтори парола";
$word15="E-mail адрес";
$word16="Код";
$word17="Правила за включване";
$word18="Име, Фамилия трябва да са поне 3 символа";
$word19="Паролата трябва да е поне 3 символа";
$word20="Паролите не са еднакви";
$word21="Моля, попълнете e-mail адрес";
$word22="Въвели сте невалиден e-mail адрес";
$word23="Пример";
$word24="Мои реклами";
$word25="Точки";
$word26="т.";
$word27="Мои реклами";
$word28="Добави Реклама";
$word29="Фрейм";
$word30="Победители";
$word31="Услуги";
$word32="Изход";
$word33="Сайта е в процес на разработка";
$word34="За да печелите точки трябва да копирате и сложите този фрейм във вашият сайт";
$word35="Начална страница";
$word36="За нас";
$word37="Партньори";
$word38="Контакти";
$word39="Всички права запазени";
$word40="Безплатно можете да рекламирате";
$word41="Безплатна Реклама";
$word42="своя сайт, без такси !";
$word43="Снимка";
$word44="Добави Реклама";
$word45="Оставащи символи";
$word46="Заглавие";
$word47="Описание ред 1";
$word48="Описание ред 2";
$word49="Показван URL";
$word50="Целеви URL";
$word51="Избери език на рекламата";
$word52="Добави";
$word53="Избери категория";
$word54="SEO, Реклама и Маркетинг";
$word55="Авто-мото";
$word56="Компютри и Електроника";
$word57="Клюки и Развлечения";
$word58="Култура и Изкуство";
$word59="Мода и стайлинг";
$word60="Медии, Новини";
$word61="Музика и Видео";
$word62="Окултизъм";
$word63="Спорт и Хазарт";
$word64="Туризъм";
$word65="Търговия и Услуги";
$word66="Портали и Търсачки";
$word67="Бизнес и Финанси";
$word68="Запознанства и Общуване";
$word69="Игри и Забавления";
$word70="Имоти и Строителство";
$word71="Лични страници";
$word72="Други";
break;

case 
"eng" :
$infoword="";
$vajnoword="";
$word1 "Enter";
$word2 "User";
$word3 "Password";
$word4 "Register";
$word5 "E-mail";
$word6 "Free ads for your site";
$word7 "Advertising";
$word8 "Forgot Password";
$word9 "important";
$word10 "Blog";
$word11 "All fields are mandatory";
$word12 "Name, Family name";
$word13 "Password";
$word14 "Confirm password";
$word15 "E-mail";
$word16 "code";
$word17 "T.O.S";
$word18 "Your name must be at least 3 characters";
$word19 "The password must be at least 3 characters";
$word20 "The passwords are not equal";
$word21 "Please fill in your e-mail address";
$word22 "You entered an invalid e-mail address";
$word23 "Example";
$word24 "My ads";
$word25 "Points";
$word26 "p.";
$word27 "My ads";
$word28 "Add Advertising";
$word29 "Frame";
$word30 "Winners";
$word31 "Services";
$word32 "Exit";
$word33 "The site under construction";
$word34 "To earn points you need to copy and put this frame in your site";
$word35 "Home page";
$word36 "About us";
$word37 "Partners";
$word38 "Contacts";
$word39 "All rights reserved";
$word40 "You can advertise for free";
$word41 "Free advertising";
$word42 "Your site, free of charge!";
$word43 "Images";
$word44 "Add Advertising";
$word45 "Characters left";
$word46 "Title";
$word47 "Description line 1";
$word48 "Description line 2";
$word49 "Display URL";
$word50 "Target URL";
$word51 "Choose the language of the advertising ";
$word52 "Add";
$word53 "Select Category";
$word54 "SEO, Advertising and Marketingг";
$word55 "Auto Moto";
$word56 "Computers and Electronics";
$word57 "Gossip & Entertainment";
$word58 "Arts and Culture";
$word59 "Fashion and styling";
$word60 "Media, News";
$word61 "Music and Video";
$word62 "Occultism";
$word63 "Sports and Gambling";
$word64 "Tourism";
$word65 "Trade and Services";
$word66 "Portals and search engines";
$word67 "Business and Finance";
$word68 "Dating and friendship";
$word69 "Games and Entertainment";
$word70 "Property and Construction";
$word71 "Personal Pages";
$word72 "Other";
break;

case 
"ru" :
$infoword="";
$vajnoword="";
$word1 "Enter";
$word2 "Пользователь";
$word3 "Пароль";
$word4 "Регистрация";
$word5 "Электронная почта";
$word6="Бесплатная реклама вашего сайта";
$word7 "Реклама";
$word8 "Забыли пароль?";
$word9 "Важно";
$word10 "Блог";
$word11 "Вы обязаны заполнять все поля";
$word12 "Имя и отчество";
$word13 "Пароль";
$word14 "Подтвердите пароль";
$word15 "Адрес электронной почты";
$word16 "Код";
$word17 "Правила регистрации";
$word18 "Ваше имя должно быть не менее 3 символов";
$word19 "Пароль должен быть не менее 3 символов";
$word20 "Пароли не совпадают!";
$word21 "Пожалуйста, заполните адрес электронной почты";
$word22 "Вы ввели неверный адрес электронной почты";
$word23 "Пример";
$word24 "Мои рекламы";
$word25 "Очки";
$word26 "т.";
$word27 "Мои рекламы";
$word28 "Добавить реклама";
$word29 "Фрейм";
$word30 "Победителей";
$word31 "Услуги";
$word32 "Выход";
$word33 "Сайт находится в стадии разработки";
$word34 "Чтобы заработать очки Вам нужно скопировать и поместить этот фрейм на своем сайте";
$word35 "Начальная страница";
$word36 "О нас";
$word37 "Партнеры";
$word38 "Контакты";
$word39 "Все права защищены";
$word40 "Бесплатно вы можете рекламировать";
$word41 "Бесплатная реклама";
$word42 "Ваш сайт бесплатно!";
$word43 "Изображение";
$word44 "Добавить реклама";
$word45 "Осталось символов";
$word46 "Тайтл";
$word47 "Описание линия 1";
$word48 "Описание линия 2";
$word49 "Показать URL";
$word50 "Целевой URL";
$word51 "Выберите язык рекламы";
$word52 "Добавить";
$word53="Выберите категорию";
$word54="SEO (СЕО), реклама и маркетинг";
$word55="Авто-мото";
$word56="Компьютеры и электроника";
$word57="Сплетни и развлечения";
$word58="Культура и искусство";
$word59="Мода и стиль";
$word60="Новости, СМИ";
$word61="Музыка и видео";
$word62="Оккультизм";
$word63="Спорт и азартные игры";
$word64="Туризм";
$word65="Торговля и услуги";
$word66="Поисковые системы и порталы";
$word67="Бизнес и финансы";
$word68="Знакомства и общение";
$word69="Игры и развлечения";
$word70="Недвижимость и строительство";
$word71="Персональные страницы";
$word72="Другие";
break;

case 
"tr" :
$infoword="";
$vajnoword="";
$word1 "Enter";
$word2 "User";
$word3 "Passwort";
$word4  "Registrieren";
$word5  "E-Mail";
$word6="Безплатно си рекламирай сайта";
$word7 "";
$word8 "";
$word9 "";
$word10 "";
$word11 "";
$word12 "";
$word13 "";
$word14 "";
$word15 "";
$word16 "";
$word17 "";
$word18 "";
$word19 "";
$word20 "";
$word21 "";
$word22 "";
$word23 "";
$word24 "";
$word25 "";
$word26 "";
$word27 "";
$word28 "";
$word29 "";
$word30 "";
$word31 "";
$word32 "";
$word33 "";
$word34 "";
$word35 "";
$word36 "";
$word37 "";
$word38 "";
$word39 "";
$word40 "";
$word41 "";
$word42 "";
$word43 "";
$word44 "";
$word45 "";
$word46 "";
$word47 "";
$word48 "";
$word49 "";
$word50 "";
$word51 "";
$word52 "";
$word53="";
break;

case 
"ch" :
$infoword="";
$vajnoword="";
$word1 "输入";
$word2 "用户";
$word3 "密码";
$word4 "注册";
$word5 "电子邮件";
$word6 "为你的网站发布免费广告";
$word7 "广告";
$word8 "忘记密码";
$word9 "重要";
$word10 "博客";
$word11 "所有字段是强制性的";
$word12 "名,姓";
$word13 "密码";
$word14 "确认密码";
$word15 "电子邮件";
$word16 "代码";
$word17 "用户协议";
$word18 "你的名字至少要3个字符";
$word19 "密码至少要3个字符";
$word20 "密码不相符";
$word21 "请填写你的e-mail地址";
$word22 "你输入了一个无效的e-mail地址";
$word23 "范例";
$word24 "我的广告";
$word25 "点";
$word26 "P";
$word27 "我的广告";
$word28 "添加广告";
$word29 "框架";
$word30 "优胜者";
$word31 "服务";
$word32 "退出";
$word33 "网站在建设中";
$word34 "赚取积分,你需要复制并把这个框架放在您的网站";
$word35 "主页";
$word36 "关于我们";
$word37 "合作伙伴s";
$word38 "联系";
$word39 "保留所有权利";
$word40 "你可以免费做广告";
$word41 "免费广告";
$word42 "你的网站,免费!";
$word43 "图像";
$word44 "添加广告";
$word45 "剩下字符";
$word46 "标题";
$word47 "说明第1行";
$word48 "说明第2行";
$word49 "显示网址";
$word50 "目标网址";
$word51 "选择广告语言";
$word52 "添加";
$word53 "选择分类";
$word54 "搜索引擎优化,广告和市场营销";
$word55 "汽车";
$word56 "计算机与电子技术";
$word57 "绯闻和娱乐";
$word58 "艺术与文化";
$word59 "时尚造型";
$word60 "媒体,新闻";
$word61 "音乐和视频";
$word62 "神秘学";
$word63 "体育和赌博";
$word64 "旅游";
$word65 "贸易和服务";
$word66 "门户网站和搜索引擎";
$word67 "商业和金融";
$word68 "约会和友谊";
$word69 "游戏和娱乐";
$word70 "物业和建设";
$word71 "个人网页";
$word72 "其他";
break;

}
?>

Превеждахме преди години това на руски, английски и китайски, както се вижда. (Отделно -  му правихме следните допълнителни услуги:

а) Преводи на английски, руски, китайски и отчасти турски.

б) Вътрешна оптимизация на сайта

в) Външна оптимизация (линкове) на сайта

г) Образоване по различни въпроси относно интернет и оптимизация

д) Мой приятел отдели време да го образова по хардуеърни теми, които го интересуваха.)  Не ни се плати нищо (както се казва, пихме една студена вода), та оттогава си знаем - без предварително заплащане да не се хващаме.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
 Тук пък съм запазил някакъв отговор до татарин, който не говори на татарски, а на турски. Явно е от турцизираните (или полутурцизирани) татари бил.

"
Quote from: Timur
Sitede Kazan Tatarlar?'ndan ne kadar az laf etsek aruvdur. ?ünki birevleri ?zlerini Kazan Tatar? zannetip olabilir.

Като помедитирах малко по въпроса реших да ти отговоря, значи темата се зачекна от друг човек, аз само следвах логиката му. И не виждам какво лошо има да се говори и за Казанските татари. Ти знаеш ли, че от Крим са им пращали по едно време ханове, много кримляни са отивали да живеят в Казан, също така, а и да не говорим, че преди разделянето на АЛТЪН ОРДА-та сме си една държава с тях.
 Радваме се, че можеш да дадеш повече данни за Кримските татари, само не знам как ще стане разбирането от хората, дето не знаят турски - трябва да учат турски, за да разбират историята си за ТАТАРИЯ?...Някак си няма логика."
 За да сме обективни, ще кажа, че не са само турцизираните татари - има си и доста русизирани, финландизирани, румънизирани, българизирани, китаизирани, узбекизирани... Просто тези, които живеят в други държави (а то, освен Татарстан, което е субект на Руската Федерация и до днес, няма татарска държава) се влияят от езика на държавата, където са.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
От 2010
« Reply #175 on: November 18, 2022, 04:01:42 PM »
 В разговор с човек от друг форум, който беше решил, че за без пари ще губя време, сили и нерви да превеждам/преглеждам цели текстове от източни езици на български. Не си губете времето в безплатни услуги, особено ако отнемат много време! Това време е ценно, особено в днешния върл капиталистически, неофеодален и пълен с кризи свят, в който най-много страдат тези, които са бедни! Използвайте всяка свободна минута за трупане на някакъв вид капитал!

"За данните: Алекса.ком (единственият към днешна дата международен измервател на трафика) класира форумите по 2 фактора : а) посещения , б) брой разгледани страници.
В този смисъл, ако имаш 1 посетител, който гледа 20 страници, може да се класираш по-добре, отколкото, ако си с 2-ма посетителя, които са видели само 1 страница.
Това, което си видял във форума като числа (73 най-много досега и 61 най-много за днес) обозначават колко най-много ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ са гледали форума, а не колко са били общо за денонощието. Ако говорим за брой посетители, според Гугъл аналитикс аз имам между 300 и 600 на ден към днешна дата и растат все повече. Възможно е вие да имате и повече, но ако не разглеждат същия брой страници от моите, ще стоите назад в класацията.
Ето статистика колко много страници са разгледали при мене хората за последните 3 месеца:

Декември 191264
Ноември 164260
Октомври 155690

Сайтът и форумът ви се отчитат ЗАЕДНО в Алексата. Същото е и с домейните и поддомейните. Така че цитираните числа са и за сайта, и за форума. Колкото до другите форуми - те не се броят.
Цялата тази работа я писах, за да обясня на малката ни приятелка, че аз не съм опрял до евтина реклама да привличам потребители оттук. За това си има социални мрежи, от които правя понякога и по 100 посещения на тема. Идеята ми беше да не се ожесточават тука споровете, а ако искат да изпуснат пара - да минат в Свободната трибуна, където аз като админ давам по-волно да се говори.

Като форуми може да си помагаме - напр. размяна на линкове на челна страница и от сорта, но това ще го решат администраторите. Аз само го давам като идея.

Радвам се, че нямате пристрастеност към комерсиалното, защото леко се озадачих, когато ми се подхвърли, че северно-корейските диалекти (които обхващат НЕ САМО Северна Корея, но и цяла Манджурия в Китай, където пребивава корейското малцинство) нямало нужда да се имат предвид, щото не било комерсиално. Ама тук става дума за наука, а не кое е комерсиално. Иначе, ако е законно, да си направиш пари от познанията - няма лошо. Нали, все пак, някой трябва да плаща хостинг, домейн, модераторски заплати (ако има такива) и пр.
За "Българите" - мислех, че съм ти отговорил вчера, но видях, че съм пропуснал - гледал съм го. Там се прокарва Петър-Добревистката (Иранистка) гледна точка, която е ненаучна, но благодаря за желанието да помогнеш!
С обикновено прокси не може да се гледа Ютюб от Китай, а с хакерски истории не се занимавам, защото вече това може да докара сериозни присъди както в България, така и в Китай.
За преводите - пак казвам, че съм ужасно натоварен (макар и да не ми личи, сигурно, заради способността ми да пиша много бързо) и в момента даже отказвам поръчки за които ми се плаща. За да не си помислиш, че се измъквам - имам и публично доказателство за поредното си няколко месечно главоболие с една рускиня "преводачка":

kry4ma.com/index.php/topic,1644.0.html

Не я чети темата, само скролни надолу да видиш списъка от СТОТИЦИ грешки, които оправям и търпя финансови щети, заради изпуснати срокове и отказани поръчки. Ето защо и на тебе отказвам. Ако е да видя 2-3 изречения - може. Ама цели преводи да преглеждам - не бих могъл, а и виждаш как някои хора са чувствителни, когато им се намесваш в сферата като двамата кореисти, та още една причина да не се намесвам и всеки да си знае мястото - още повече, че съм вече на 35 години, семеен човек и се опитвам да ограничавам интернета, доколкото мога, защото втори развод не ми трябва (не, че първият има нещо общо с нета, но знам, че доста вреди на семейния живот потапянето във виртуални пространства)."

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
 От 2006 по въпроси за бойни изкуства и свързаните с тях международни състезания.

Добруджански, много изпадна, бе , синко! Като видя, че с Гоми правят почти 40% успеваемост реши да го махнеш, че да паднат:))) Ама ти си бил наистина жалко човеченце. И какво стана като ги доведе до 33%? Я да сметнеш успеваемостта на любимите ти бразилци, тогава?

Бушидо 1:

4 победи - 3 загуби

Бушидо 2:
3 победи - 1 загуба

Бушидо 3:

2 победи - 2 загуби

Бушидо 4:
3 победи - 3 загуби

Бушидо 5:
2 победи - 0 загуби

Бушидо 6:

5 победи - 2 загуби

Бушидо 7:

0 победи - 4 загуби

Бушидо 8:

2 победи - 2 загуби

Бушидо 9:
...
 (Явно недовършено копие.  ;D )

Деси

• 🍀
  • SEO sr. member
  • SEO-karma: +180/-0
    • View Profile
В последно време са нашумели протестите в Иран. Аз уважавам феминизма. Заставам зад правата на жените в Иран. Ето от преди много години запазени постове по персийско (иранско) познание от интернет:

"    Няколко години се занимавам с иранистика. Искам да ви кажа няколко факта за Иран. Това не е обикновена средноизточна държава. Тя има огромна територия (на 17 място в света). Не знам дали може да си представите какво означава това, ще го оразмеря като 15 Българии. Представяте ли си 15 Българии наредени една до друга каква територия е? Ако искате и с друг пример: Иран е колкото 2 Турции. Огромна страна! Населението на Иран е също огромно (на 18 място в света). Не знам дали може да си представите толкова голямо население, ще го оразмеря като 10 Българии. Представяте ли си 10 Българии наредени една до друга какво население е? Ако искате и с друг пример това е колкото 2 Полши. Огромно население!
    Етнически иранците НЕ са араби. Много от хората се бъркат, защото Персия вече се казва Иран, а Иран прилича на Ирак. Населението на Иран са перси 60%, останалите са също един персийски народ кюрдите, а има и други, с които персийските народи са сигурно над 70%. Останалите са тюркски, семитски и индоевропейски народи (арменци, туркмени и др.). Арабите са само 3%.
    Най-голямата религия в Иран е исляма, но не онзи ислям на арабите Сунитския, а Шиитския. Шиитският ислям се изповядва и от кюрдите.
    Някои си мислят, че иранците пишат на арабски. Да само че това не е арабски, а модифициран арабски!!!
    Иран е с много развита култура за която може да поговорим друг път. А Иранската кухня е много вкусна и приятна.
    Сега да си додем на думата и за войната. Ако някой нападне Иран може и да не победи, защото Иран е с традиционна военна мощ. Преди Персийската империя е владяла даже част от днешна България от Добруджа до Странджа. Голяма сила. А днес Иран е още по-голяма сила. Столицата на Иран е супер град с много традиционна и модерна архитектура. Имат небостъргачи, които може да засенчат няколко американски градове. А армията на Иран разполага с много собствено оръжие и вносно от САЩ, Китай, Северна Корея, Русия и др.
    Иран потресе света с последните си две военни учения. Едното беше в Персийския залив, в което американците не посмяха да се намесят. След него иранските военни казаха, че ако пак видят американски самолетоносач в Персийския залив ще има бой. А сега правят военно учение до Афганистан, пред носа на американските и НАТОски военни сили. И никой нищо не може да им каже. Иран успя да свали и американски самолет преди няколко седмици.
    Много обикновени американци се страхуват от мощта на Иран. Кадрите на превъзходното им оръжие плашат и специалистите дори. Това са специални ракети няколко поколения, които вече могат да достигат много хиляди километри, това са добри самолети, това е тайна подземна лаборатория за ядрени разработки, това е добра наземна техника от танкове, бронетранспортьори, зенитни оръжия, леки оръжия.
    Иран се ползва и със силен международен авторитет. Подкрепян е от много страни в Латинска Америка. Президентът на Иран Ахмединеджат посети Венецуела, а Чавес каза, че Иран искат да му попречат да стане сила, но той ще стане. Той вече е!
    В Иран има само 2 пустини и не ми харесва да наричате иранците, че са "пустинни червеи". Иран е с планини, гори, степи, солени алувиални блата и други. Разнообразна природа с интересна фауна и флора.
    Ако искате да разберете повече за тази силна държава попитайте ме и ще ви отговоря. Не искам да ги подценявате, защото си представете, че може да стане и както преди да стигне Иран до България. Понякога историята се повтаря.

Забравих да кажа, че Иран е много развит също така и икономически. МВФ му дава 26 място в света. Представяте ли си каква икономическа мощ е това? Това го оразмерявам като 9 Българии ! Представяте ли си го? Или по друг начин може да се оразмери Иранската икономика е колкото 2 Португалии или почти 2 Израела. А и продължават да се развиват. Може скоро много европейци да си търсят там хлебеца. Историята се повтаря.

България е свързана с Иран по 2 много интересни начина. За единия вече казах че едно време когато Персия е била агресивна е стигнала чак до България и е владяла всичко от Силистра, Варна до Бургас, Айтос. Толкова съм го запомнил от картите. Второто е също много интересно. С прабългарите идват ирански кланове. Четох, че един български историк пише че някои от прабългарските кланове са персийки. Значи и по кръв има роднинство с Иран. Учете ирански, може пък да ви потрябва. :)

България е шарена. Всеки един от нас е България. Много шарени прашинки някои по-добрички, други по-лошички. Затова аз казвам, че обичам някои неща в България а други не обичам. То не е лесно да отговориш. Аз съм пътувал много и във всяка държава съм виждал недоволни хора от държавата си. Всеки си мисли че в чужбинското е по-добре. По някой път наистина е. :)

Аз това съм си го мислил какво е щяло да стане, ако българите са останали в Турция. Четох в един друг форум, че малко е останало и това да се случи, ако българите са останали в Турция поне до времето на Младотурците. Казват, че са щели да спретнат един кьотек както на арменците и това е. И сега е щяла Турция да е по-голяма и по-силна, а българите да живеят при по-добри икономически условия. В момента Турция е с добра икономика. По една чужда телевизия я нарекоха "Турското икономическо чудо", защото само тя и Китай имали много голям + ръст за тази година. Значи представете си, ако Турция се простираше от Иран до Сърбия (ако включваше България) каква сила щеше да е това в днешно време.

Ти си интелигентен човек и ги разбираш само че за обикновените хора аз искам със сравнения за по-голям емоционален ефект пък и да е сигурно че са ме разбрали. Така ме учеше една госпожа в гимназията.

Амон кухнята им е превъзходна. Специално за тебе една виртуална почерпка с едно кабаби да си представиш какво е. en.wikipedia.org/wiki/File:Kababi_alborz2.jpg

Благодаря за комплимента за статията. Аз я писах набързинко, но ако се постарая мога да ги заформям и по-изящни като за вестник :)

Не. Чак толкова не може. Трудно е да гадаем. Но например колкото 1 Франция нищо чудно.

Българист е професия и като такава мисля, че се не пише с главна буква. Например "тракторист", "зидар", "българист". Така се пишат. Да не се засегнеш нещо, аз ти го казвам само защото виждам, че си голям родолюбец. Ако беше прочел по-добре поста ми, щеше да видиш, че съм написал точно същото, което и ти казваш. Ако не е имало Руско-Турска война, младотурската революция е щяла завинаги да завладее българските земи като част от Турция и днес, каквото е останало от местното население, да живее в една Голяма Турция, която вероятно е щяла да има по-добра икономика от днешната по-малка Турция. На мъжа по-горе писах, че може би поне колкото Франция да е сега сила.

Във всяка армия е имало изроди, които са крали, други са изнасилвали, трети са убивали под ред. Чел съм за историите и спомени на хора от много армии (вкл. и на стари българи, които са участвали във войните на България) казвали са, че са се намирали хора, сред войниците, които много са изнасилвали и безчинствали. Във войската на всяка държава влизат всякакви хора, някои са образовани, други са необразовани. Някои са социопати, други са нормални. Престъпленията по време на война са нещо, което не може да се избегне. Спомням си, че някъде имаше статистики за българските престъпления по време на Балканските войни, наредени заедно с гръцките, сръбските...беше нещо за вадене на очи и от този сорт. Ако някой се сети, може да го намери, че в момента никак не се сещам къде беше това.

Ето тук нещо подобно, а може и да е същото, което намерих в http://traditsia.com/forum/archive/index.php?t-4076.html

"1. В битката при Трогарци са намерени сръбски трупове с отрязани членове, натъпкани в устата им.
2. В битката на 17 и 18 юни били отрязани ушите и носът на Анджелко Йонич, докато бил все още жив (Н, I, 2).
3. В битката при Криволак на 21 юни очите на един сръбски доброволец били избодени (Н, I, 4в). 4. На 21 юни езиците на Живойне Милошевич и Божидар Савич били извадени и нарязани на парчета, защото нямали пари да се откупят от пленилите ги (Н, I, 4с).
5. На 19 юни Л. Милосавлевич видял трупа на един сръбски войник с извадени очи (Н, I, 4с).
6. Близо до село Драгово труп на сърбин бил привързан с обръчи към един стълб и после изгорен - видял го ефрейторът Живадич Милич (Н, I, 4с).
7. На 17 юни един сръбски военнопленник бил подмятан във въздуха сред викове ?Ура" и бил набучен на щикове при падането си - видяно от Арсен Живкович (Н, I, 4с). Същият случай е описан и другаде (близо до позицията Гарвантои).
8. На 18 юни един сръбски войник бил набучен на кол и изгорен (Н, 1,4с).
9. На 25 юни капитан Спиро Чаковски видял изгорения труп на сръбски войник на север от селото Кара Хазани (Н, I, 5).
10. Капитан Димитрий Чемерикич видял два изгорени трупа, единия близо до укреплението Чобе, а другия край село Криволак (Н, I, 5).
11. Един патрул забелязал на различии места обезобразени трупове с отрязани ръце и крака (Н, I, 5).
12. Обезобразени трупове са намерени на бойното поле. На един от тях била махната кожата на лицето, на друг били извадени очите, а трети труп бил изгорен (Н, I, 6)."""

Всяка държава си има собствено разбиране за права и свободи. Аз преди си говорих с един мюсюлманин, който ми каза, че е по-свободен от мен, защото аз мога да се оженя само за една, а той за ЧЕТИРИ жени :) Е, не е ли по-свободен от мене?
    А кой ви излъга, че в Иран няма рафинерии? :D
    Абаданската рафинерия не си ли я чувал? Толкова е известна: http://en.wikipedia.org/wiki/Abadan_Refinery
    Ето и един линк за Иранските петролни компании: http://en.wikipedia.org/wiki/National_Iranian_Oil_Company
    Не мога да разбера защо мислите Иран за изостанала държава? :( Повечето в този форум сигурно сте хора българи. Ами че Иран прави неща, които България още не може да прави, а България също не е съвсем изостанала държава. Щом Иран може да прави неща, които България не прави, тогава? (За да не ме пита някой какво пък толкова правят сега ще ви изредя един списък: обогатяване на уран в подземна лаборатория, за което гледах по новините, че тези дни са си признали. Строеж на небостъргачи: вижте Техеран на какво прилича http://en.wikipedia.org/wiki/File:Northern-Tehran.JPG . Правене на собствени марки коли - сигурно това най-много ще ви втрещи като го видите: http://en.wikipedia.org/wiki/Automotive_industry_in_Iran)

Последните 2 века българите получават повече права, отколкото в началото. Но не ми се прави проучване. Аз предпочитам да си говорим за Иран, защото преди малко показах какви коли правят http://en.wikipedia.org/wiki/Automotive_industry_in_Iran и , че са развита държава. А Иранската армия може да победи най-вероятно САЩ и Израел. Те затова и не смеят да ги нападнат. Аз си мисля, че по-скоро Сирия ще нападнат, макар че и с нея ще имат главоболия, но Иран мисля, че не могат да го победят вече. Изпуснаха момента.

Забравих да ви кажа, че метрото в Иран е също голяма работа. Ето една снимка http://en.wikipedia.org/wiki/File:Tehran-subway-station.jpg
Това е Техеранското метро.

Локално. Знаеш ли защо? Защото тези многото ще пратят например 10 % ресурс. После може да увеличат и на 15 %. Но Иран се бие на своя и около своя територия. Той ще вкара вероятно целия си ресурс, който е толкова голям, че би могъл да унищожи техните бази, кораби, да посвали доста самолети и т.н. А, когато ковчезите започнат да идват обратно в САЩ или във Франция все едно къде, започват едни неща, на които им викат протести, прерастват в масови протести и накрая многото, които са се наредили един до друг си обират каквото е останало от тях и се прибират вкъщи. Това вече се е случвало в една държава, която е много по-малка от Иран, казват й "Виетнам" :) Там САЩ губят войната през седемдесетте години на миналия век.
Ето защо никой не говори за това, че Иран ще завладее САЩ или някой друг. Просто казвам, че може да победи локално и да ги изхвърли от държавата и даже от околностите си, защото Иран е вече регионална сила и армията му е най-силната в района и една от най-силните в света.

Уф, че се сетих още един пример, за да ме разбереш по-стабилно. Източната Римска империя (която по-късно в Европа почват да наричат Византия) е била много по-голяма и по-населена от Крумова България. Обаче хан Крум печели войната. Не завладява Византия, но печели войната и нанася големи поражения на Византия. Нещо такова ще е сигурно и със САЩ, ако нападнат Иран. Може Иран да няма ресурса да изстреля ракети до САЩ или пък да прати самолетоносачи (то Иран даже няма самолетоносачи, макар и да има много опасен военно-морски флот), но колкото да изпопребие доста САЩски или други сили наоколо - ИМА ресурса. А те не могат да си позволят една дълга война, в момента, когато започнат да прииждат ковчезите с войници и войнички, народът ще се навдигне и политиците ще спрат войната. А Иран трудно ще спре. Някои анализатори казват, че те и половината си население може да изгубят, но пак няма да се предадат.

А то трябваше ли да съм интересен? Аз мислех, че само си лафкаме за война с Иран.

Въпросът е дали Израел ще се навътрят с война, при положение, че някои ирански ракети може да им взривят ядрените запаси. Още по-интересен е въпросът Израел да не се ненормални, че да пускат ядрено оръжие толкова близко до собствената си държава. Да не говорим за това, че доста държави много ще им се разсърдят, ако направят някакво ядрено замърсяване. Досега нито една страна не си е позволила да използва ядрено оръжие след САЩ. Едва ли Израел ще го направят. Според мен сценарият с ядрена война отпада.
А Иран, ако нападне Израел, тогава Израел ще се включи, ако нещо остане от него. Недостатъкът на Израел е, че е много микроскопичен (по-малък от Македония и малко по-голям от островите Фиджи) и може да бъде разрушен доста по-бързо, особено от страна, която е много близко (на 2 държави разстояние) като Иран.

Охааа, колко много отговори. Вай, не мога да ви смогна :) Извинете ме, но не мога да отговоря на всички. Този форум много активен. Еваларката за което!

Затрупахте ме с мнения, не мога. Не съм свикнал :) Даже не можах и да изчета всичките. Човек трябва да си вземе отпуск и да чете само тоя форум, ако иска да може да следи всичко и да отговаря на всичко. Това си е направо море от мнения тука, водопад Ниагарски.

Благодаря за идеята, но няма много търсене както гледам по Google Trendsa. Още търся Нишата, която ще ми позволи да направя нещо вървежно на български. Засега не съм я намерил.

САЩ са многонационална страна и в това няма никакъв спор. Преди бях чел, че дори японците и латиносите вече заемали голям процент от населението, а и имали власт, която може да се измерва с тази на евреите. В САЩ има даже ИРАНСКИ ЕМИГРАНТИ. Последният американски шпионин заловен в Иран беше от САЩ, но с ирански корени. Мисля, че беше първо поколение американец.
Имам приятели американци. Не знам как си представя всеки един от вас тези хора, но мога да ви кажа, че са много различни хора. Имаше един умен човек, който каза, че всички си мислят, че те обичат президента Обама, че ядат хотдог и хамбургер, и че са дебели :) Прав беше. Стереотип на килограм. Обаче не е така. Няма нищо против американците. Обаче Персия или Иран е много древна страна, а също и много съвременна, която си има машиностроене, автомобилна промишленост, ядрена промишленост, военна промишленост. В някои отношения е на 10 години пред европейски страни като Гърция, България, Полша, Чехия...Искам да ви кажа да не ги подценявате. Желая на тези хора всичко най- добро и ви казвам като на предприемачи да си насочите погледа натам. Може сега да не се усеща, но след 10 или 20 или 30 години всеки ще търси преводи на персийки. Учете езика, търсете контакти. За България Иран може да се окаже ЗЛАТНА възможност.

Всъщност президентът на Иран е малко като президентът на Германия. Истинските водачи на Иран са аятоласите. Не казвам, че Ахмединеджат съвсем няма власт, но в Исламска Република Иран аятолахът е нещо сериозно. Ето линк и не ми се сърдете, че ви давам линкове от уикипедия, но просто това ми е най-бързото и ми спестява време http://en.wikipedia.org/wiki/Ayatollah
Иранските спецчасти са последната дупчица на кавалеца. Виж какво е Иранския флот (който не е пасивен като бившия Югославски или Либийския) и който няма да чака американски или някакви си самолетоносачи да стоят и да стрелят с Пейтриът и да пращат Стелтове.
После виж и ВВС на Иран какво е. После помисли и с кого граничи и какви нови чудеса на военната техника би получил по границите.

А за езика сега сериозно дай да си говорим. Един език винаги може да ти е от полза. Почни да учиш от сега. В нашия език има много ирански думи и ще ти е лесно. Ще ти дам примери с някои думи с ирански произходи като "ханче", "дюшеш" (от играта на табла) и още много други. Иранският език е индоевропейски и е близко до славянските езици. Дори в древнославянския има ирански думи, но това е много дълга тема с която не бих ви занимавал. "

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
 Някои вметки относно иранистиката:
 1. туркмените (поне езиково) не са индоевропейски, а алтайски (огузка група на тюркските езици). В случай, че някой е прочел неправилно. Иначе изречението е коректно, защото отбелязва и тюркските езици/народи.
 2. Иран днес може и да е по-голяма сила от Персия, но в сравнителен план Иран не е толкова силен в днешния свят, колкото е била Персия през древността. Например ако Персия тогава е била в ТОП 3, то сега Иран най-много да е в ТОП 10.
 3. Иранската армия може и да е регионална сила, но предвид че нямат ядрено оръжие (и предвид, че дори много по-силната армия на Русия, в днешно време, не може да победи с месеци една поддържана от НАТО и още няколко Украйна) може да се предполага, че Иран по-скоро ще изгуби една такава подобна война.
 4. Иранската армия наистина има и напредничави разработки, но като цяло не може да съперничи на най-развитите западни армии.
 5. За да стигне до България, трябва да премине Турция. А Турция едва ли може да бъде победена, особено ако се има предвид, че е част от НАТО, което има задължението да помага при агресия срещу някой негов член.
 6. Иранската икономика имаше шансове, но преди санциите. Напоследък Иран е в криза. Да не говорим и за опустошителните последици от войната на Русия в Украйна, КОВИД-кризата, а сега и протестите/бунтовете...
 7. При прабългарите е имало и нетюркски групи - ирански, угорски..., както и тюркски. Просто напомням, че основно това са тюрко-алтайски народ, говорещ уникален ЛиР-език (единственият такъв в днешно време е чувашкият, който аз наричам "новопрабългарски").
 8. Не съм никакъв оптимист за бъдещото развитие и влияние на Иран - едно, че вече сериозно пострада от толкова много удари (споменати по-горе - санкции, руската авантюра, КОВИД-а, бунтовете), друго че самите му геополитически приятели също губят мощ (в повечето случаи - пресни примери със саморарушителните действия на Русия и Китай; безумната война и безумната "0 КОВИД" политика на невъзможното), трето че Иран има много и то силни врагове (Израел, Саудитска Арабия, САЩ...)

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Покана за сприятеляване
« Reply #179 on: December 03, 2022, 03:59:36 AM »
 Май още нямаме нищо тук за сприятеляване. Ето нещо от преди години, когато се опитвах да се сприятелявам с хора, които не приеха: "Здрасти! Бих искал да ме добавиш за приятел. Харесваш ми на външен вид, а и по това, което пускаш като отношение, затова искам да се сприятелим. Аз имам разни сайтове - може и интервю да ти взема, ако пожелаеш, защото ще правя нещо като рубрика в защита на българските турци, татари и др., защото много хора ги атакуват неправилно."
 Така и не се получи с рубриката, но пък тук доста неща има за татарите и другите тюркски народи.

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.