109. Ванчето се ядоса и/или се разочарова, че не ставам за неин съпруг. Ами така е душа, не си пасваме, а и аз искам пак китайка, че си мечтая за китайско гражданство.
Иначе няма нужда да се ядосваш, а и, ако си се почувствала засегната от нещо се извинявам от сърце най-публично тук-и-сега.
Животът е един и трябва да се изживее по възможно най-достоен, ползотворен, рационален и пр. начин.
110. "После аз протестирам леко, щото винаги съм си мислел, че думата "куче" е нещо яко различно от животното куче: последното хапе и пикае а първото не."
Но аз не твърдя, че думите са това, което обозначават. Винаги съм казвал, че ДУМАТА, ОЗНАЧАВА ПО КОНВЕНЦИЯ нещо си. А самото нещо си е не-дума, освен, ако не говорим за думата "дума". А "ДУМА" на руски значи "МИСЪЛ".
"Демек ПОНЕЖЕ Думите обозначават определени обекти ЗАТОВА, като знаеш смисъла на една дума ти знаеш .... "обозначаемото", демек референта й."
Точно така. Затова е и възможно ученето. Примерно никой от вас тук сигурно не е виждал действащ вулкан (Витоша е изстинал отдавна), но са ви обяснявали, след което като сте видяли планина с лава, пушек, пепел и земетръс, примерно, сте се сетили, че е вулкан, а не река, да речем.
"Сега, прехода от ДУМАТА към значението нещо лековато ми бе направен, първо щото дума е различно от значение и ти в началото спомена нъцки за знаенето на значението на думата, а само за дума. После, излиза, че като знаеш думата ти знаеш значението й и заради това знаеш и референта й."
Значението СЕ ВЛАГА в думите. Затова и думите означават САМО-И-ЕДИНСТВЕНО по конвенция. Те са неразривно свързани. Освен, ако думата не е шизофренен неологизъм, при който значението или го няма или има субективен, трудно-разгадаем характер.
"Получава се следната картинка:
(знаене на ДУМА) води до знаене на (смисъла й) води до знаене на (референта на думата)"
ТОГАВА-И-САМО-ТОГАВА, когато думата е "ПРЕПОДАДЕНА" от възрастните правилно и адекватно. Самото знаене на дума, без научаване на смисъла й не води до знаене на обозначаваното от нея.
"Ти не излагаш нещата така, както следва да бъдат изложени за да стане ясна твоята позиция а предполагаш че тя следва да се знае/разбира от останалите, което не е много ясно зщо трябва да бъде така."
Защото са пределно-прости неща за философи. Виж, ако беше нещо от рода на първата династия на Казанското ханство можеше да направя по-голямо интро. Но на обикновен въпрос, който си задал - "Вие знаете ли нещо и как става така, че го знаете?" Аз казвам -"Ами знам думички и става с учене." Това е толкова необоримо и ясно. По-нататък ти усложни нещата сам.
"Ти твърдиш че епистемологическото отношение на един познавателен субект (да го наречем) може да бъде към
лингвистични обекти (дума)
семантични обекти (смисъл/значение)
физически обекти (кучета)"
Да, защото те са свързани. Ленин добре го е обяснил, защото и той като мене е човек, който ратува за единство на философия с наука и практически опит, а не с голи, отнесени идеализми, водещи от пусто в празно.
"Никъде тук ти не споменаваш, че познанието е винаги КАК или ЧЕ/ДА. В случаите следва да бъде ЧЕ/ДА познание: Знам какъв е смисъла на думата "куче" е много различно от това да знаеш думата."
Правилно, но, В ПРАКТИКАТА знаенето на думите, по принцип, е свързано и със знаене на техния смисъл (или на влагане на друг смисъл; или в полу-знаене на смисъла им). Ако не знаеш смисъла, не употребяваш думата. Така или иначе тезата ми си остава, че ИМА ЗНАНИЕ, а знанието се придобива с УЧЕНЕ.
"Ако си искал да кажеш, че имаш да знаеш смисъла на думата да го беше казал а не просто да предполагаш че това ще се приеме радушно."
За ЕНТИМЕМА нали сме учили? Философите, особено сред колеги, си служат с ЕНТИМЕМИ. Т.е. пропускат част от подразбиращото се. Вид силогизъм за умни, по конвенция.
"Защото, както беше проговорено в една друга тема (от мен основно, може би Лили?) дума сама по себе си не може 1. да получи значение ако не е изяснена от пропозиции, които доставят това значение и знаенето на смисъла на думата, следователно, предполага знаенето на тези дефиниращи пропозиции (изречения) и не може да бъде обект на знание БЕЗ значението си и/или без конкретна си роля в някаква пропозиция (от сорта на "знам, че кучето е котка")."
А аз като казвам, че думите означават по конвенция не казвам ли същото, но по много по-достъпен, икономичен, кратък и разбираем начин? Отделно това противоречи ли на тезата ми, че знам думи и съм ги УЗНАЛ с учене? Не.
"епистемологията, демек това, дето ти трябва като казваш, че знаеш, се занимава със знаенето, основно."
А аз предпочитам термина ГНОСЕОЛОГИЯ в случая.
"Ти казваш че може да знаеш "куче" и куче, което е пълен абсурд, защото това са изолирани елементи на своя домейн (език и физически свят, примерно) и затова ти не може да ги знаеш."
Абсолютно не. В мозъка, както са открили светилата на руската и Съветска психология, неврология, неврофизиология имаме АСОЦИАЦИИ. Т.е. НА БАЗАТА НА УСЛОВЕН РЕФЛЕКС се придобива ПОЗНАНИЕТО, ВРЪЗКАТА между ПРЕДМЕТА и ЗНАКА му (думата). И всичко това е ПО КОНВЕНЦИЯ. Ето защо някой като каже чужда дума не загряваме какво значи, ако НЕ СМЕ УЧИЛИ, т.е. не сме си изградили УСЛОВЕН РЕФЛЕКС. Доказателство за условно-рефлекторния характер на познанието, в частност на думо-знанието, са погрешните асоциации, които възникват при чуване на чужди думи. Примерно много колеги се смееха на татарското "свирете", което е "уйнагъз", просто защото в мозъците им на българи няма такъв условен рефлекс, който да асоциира свиренето с "уйнагъз", а те си го асоциират с познатите им 3 български думи, първата от която субкултурна, признавам.
""Понеже знаенето е невъзможно без езика""
Знанието е супер-възможно и без език. Даже гласувах в анкетата вече. Т.е. както видяхме има УСЛОВНИ РЕФЛЕКСИ. Благодарение на тях дори маймуни се учат от родителите си. А условните рефлекси не винаги са думи. Ето това е научния подход за който говоря и единството на наука с философия, което трябва да е идеал и пътеводна светлина за всеки философ. Науките са се отделили от философията, за да се доразвият като обособени форми на културата, затова те /
науките и философията/ трябва ДА СИ СЪТРУДНИЧАТ, а не да се самозабравят в собствен сепаратизъм.
"ти мислиш в език, пишеш в език и разбираш в език."
Аз, в повечето случаи - да. Но мисленето може и да е ОБРАЗНО, не ЕЗИКОВО. Или даже ИНТУИТИВНО.
"Основнаия елемент на езика, който може да достави познание не е думата а изречението, което казва нещо за нещо."
Това пак излиза в страни от темата (подтемата): АЗ ЗНАМ ДУМИ И ГИ ЗНАМ С УЧЕНЕ. Това казвам аз. А вече ученето дали е станало с ИЗРЕЧЕНИЯ или примерно са ми показали илюстрация на ябълка, под която пише "Пин Гуо" на китайски /
苹果/ и аз съм си направил УСЛОВНИЯ РЕФЛЕКС само на база КАРТИНКА-ДУМА не е от значение. Отделно, да знаеш, че има и изречения съвставени само от една дума като:
-Ела!
-Добре.
-Стана.
-Уча.
-Пиша.
...
"Трябва ти нещо, което да навърже всички тези неща. И това е семантиката, където ти изпадаш в едно море от кадаиф"
Сигурно вече не мислиш така след като демонстрирах и други начини на учене. А тезата ми си е, че знам думи (вкл. и техните значения, както никой не би оспорил), които ги знам чрез УЧЕНЕ (независимо от това какъв тип е то - изречения, картинки и пр.) Разбираш ли? Ти навлизаш в детайли, които В КАКВАТО И КОМБИНАЦИЯ ДА ГИ СЛОЖοШ пак не можеш да опровергаеш Великата истина, че ЗНАНИЕТО СЕ ПОЛУЧАВА С УЧЕНЕ. УЧЕНЕ = изграждане на рефлекси. (Ако някой, случайно, не харесва думата, щото е "руска", да кажа, че е френско-латинска и иде от Декарт).
"Не правиш грам разлика между различни позиции в семантичните дебати."
Правя. Но тук направо реших да отговоря на въпроса ти какво знаем и как го знаем с конкретен пример, базиран на много строга и плодотворна наука - Павловото учение, прегърнато от Диалектическия Материализъм - най-последователната и неразривно-съврзана с практиката, и науката философия, даваща отговори на всякакви въпроси, И ПРАВЕЩА РАЗЛИКА МЕЖДУ ПРОБЛЕМИ и "ПРОБЛЕМИ", без да изпада в ПОЗИТИВИЗЪМ. Идеалната среда, за която ратува Аристотел. /
И не само той./
"А, накратко, има позиции, които не приемат едно по едно нищо от това, което присъства като семантично състояние на нещата. Си мисля."
А-а-а-а, аз знам, че има такива позиции и някои от тях се сътворяват като позиции, за да се вземат пари. Много се извинявам, че не се сещам за името на едно учение ("философия"), чийто автор си признал, че го е направил, за да взема пари и да си направи екесперимент, но дори и след това много от последователите си казват, че си е "живата истина"... Ако някой се сети ще съм му благодарен.
"Примера с Папаята е жесток. ама нали се сещаш за един друг пример, където 5 души хванали със завързани очи един слон, кой където може, и секи вика, ми слона е грапав, дълъг, космат и разни такива и след това като напипали кой хипопотам, кой космата змия
хе хе, кой бут от мамут и секи вика това е слона братко."
При слона имаме СЕТИВНО познание и ЧАСТИЧНО. Докато, ако аз опиша един слон на някой (с изречения, разбира се), у него ще се установи УСЛОВЕН РЕФЛЕКС, при който няма да сбърка слон дори с носорог, което май най-прилича на слон.
"Ако знанието беше толкова лесно, Далай, ние с теб нямаша да водим този разговор, хе хе."
ЗНАНИЕТО Е МНОГО ЛЕСНО! Доказателство за това е, че днес хората правят неща като мозъчни операции, които преди само няколко стотин години биха изглеждали като Чудо. ОПОЗНАВАНЕТО, придобиването на КАЧЕСТВЕНО-НОВО знание е трудното. Вече наличното знание е лесно и става с учене. Опознаването става с изследвания от всякакъв тип.
111. Бате Далайчо не иска да провокира никой. Само си констатира. И току-виж констатациите пък предизвикали ЕПИФЕНОМЕНИ. Относно "Скайп"-а - според хората си става какво ли не. А ти много пиеш... Но то в България не обръщат внимание. Тука - оууууу, купил съм си 3 бири и едни момичета ме изкараха алкохолик... Ами не пият много тука, а и се напиват от по-малко, та им прави впечатление. /
В някои райони на Китай пият доста, между другото. Но, като цяло, в Китай не се пие толкова, колкото в някои по-западни държави./
" Ако попитам дали има повишителен при Андонов и се явя, след като прочета Ленин, ще преразгледаш ли решението си, поне за едно виждане в Турция! Моля те."
Е ти пък избра дестинацията! Виж, ако беше Корея - иди-дойди. Мене даже един ме заплашваше, че ще дойде и ще ме заколи (щото не съм съгласен с идеята му за едни националности и народности). Та аз му дадох адреса си, но...той рече "Я, по-добре да се видим в Корея!" и аз му отказах, но за тебе може да потроша 1000 лева и да отскоча. Ама до Турция ще ми излезне към 2000 лева и отгоре, не може. Иначе Андонов каза, че основанието за промяната на субекта е в самия него. Мдааа..., т.е. не знам дали ще намериш/създадеш такова, за да прочетеш не само Ленин, но и да не се съобразяваш примерно с приятелките си за сметка на мъжа си. Особено пък с такива, които си личи колко "истински приятелки" са щом зад гърба ти си раздават телефоните и ти правят кофти-реклама.
"Щото аз пък мечтая за Австралийско гражданство и не бих искала да се омъжа за китаец, освен ако не е Джет Ли."
Твое право си е, макар че не знам какво й харесват на Австралията - лош морал (по-лош от в България - примерно по дискотеките се целуват без да са гаджета, само колкото така, за спорта. В училищата има повече дрога, повече училищни банди; редовно налитат на бой по кръчмите... /
така ми е разказвал един българин, който отишъл да живее в Пърт/. Аз тука бях нокаутирал един австралиец, дето беше решил, че като жена ми е седнала до него и може да я пипа... Откачена работа!... /
Даже този австралиец сам си беше избрал името "Крейзи", което на английски значи "луд"/ и заради близостта с Озоновата дупка ги лови рак на кожата доста...) /
И много други недостатъци си има Австралия, но обективно погледнато смятам, че има и своите добри страни./
"Еми ядосва ми се и мисля днес да съм ядосана, сори, ако не ти харасва настроението ми..."
Просто съм загрижен за здравето ти, както и за отношението към мене. Примерно, ако така ми се ядосваш, направо ще ме намразиш и, ако вярно седнем да пием с Турлаков и тебе, ти ще ми забиеш 2 шамара и ще ме изложиш пред човека.
Така че аз гледам и малко да ти се подмазвам.
"може би е било различно, защото именно съм била ЗАСЕГНАТА. И сега? ААААА той поета се извинява публично, и то там- в Китай!яко. Мерси за разбирането, precious."
И какво общо имаше това, че съм пуснал 2 стихчета, които да посветени даже на друг човек? А за извиненията - достойният човек не се свени да се извини, ако е сбъркал, макар че аз още търся ненамирайки грешката си.
"Верно ли животът е един? Това кой ти го каза? Не вярвам да е Турлаков."
Ами доколкото Турлаков е мой състудент и учител (аз се уча от такива хора) аз съм следил внимателно и какво му е отношението към тези въпроси. Определено не е религиозен и пак за аналите на историята на философите ще кажа, че когато е посетил някаква ново-учредена секта по онова време пастор го е обвинил, че той НЕ ВЯРВА и Николай блестящо му е отвърнал : "Точно така. Не вярвам. И идвам от позицията си на невярващ. А вие тука трябва да ме убедите, за да повярвам. Вие не можете, не представяте никакви основания! Е, как да вярвам?!" В този смисъл Турлаков би ти казал да ДОКАЖЕШ, че животът не е само един.
"Ако е Андонов"
Андонов си каза в прав текст за такива твърдения : "Това е КАЗВАНЕ. Доказателства?"
" попитай и Калчев дали така мисли и тогава ще го обсъдим.......PRECIOUS!"
Калчев вярва в Чистилището и всякакви други Католически неща. Не крие, че е католик.
"Пс. Искам съвсем ОТГОВОРНО (мисли си за Калчев като четеш това) да заявя, че освен горните чувства, които съм споделила, много РЕВНУВАМ. Наистина не знам как става това, но явно ми е такъв характера, и не ми е много приятно да отговаряш на lilia пък било и на английски."
Е, ревност сега... Какво са казали хипарите, когато са били под влияние на дрогата? "Make love, not war!" /
Всъщност това е по-сериозен лозунг, отнясящ се към протестите срещу войната във Виетнам, но наистина не се знае кой го е измислил/съчинил - https://en.wikipedia.org/wiki/Make_love,_not_war/ В този смисъл що не си поговорим 3-та? "Threesome" казват на тройката... Хм... шегувам се разбира се, ама това е типичен модел на поведение в Австралия, та те подготвям. /
По-късно срещах много австралийци - и от двата пола, на различна възраст - без нито едно изключение много сексуално-разкрепостени ми се сториха, някои дори до степен на вулгарност и незачитане/неуважение/несъобразяване с отстрещната страна./
"Какво като е на английски? И аз поназнайвам някои неща и думи на английски (тези пронизвания изтърпявах най-тежко, добре, че съобразяваше и първо отговаряше на мен след това на нея..."
Ами защото Лилия само ми харесва като тяло и излъчване, а към тебе имам и чувства! Просто ти си в по-горна категория на любовното, както може би би казал Иван Колев, ноооооо... така или иначе не си пасваме... (Някой да не се върже, ей? Не познавам и не съм виждал нито една от двете философки тука, но се опитвам да внасям ведрота.)
112. Може и да има, но смисълът, който съм вложил се запазва. За кое съм сгрешил, все пак?
113. Относно "Производство и продуктивност" (семинар): Хайде после, ако имаш времето и желанието да ни светнеш, неприсъствалите за по-важните и по-интересните идеи, които са изрекли там. Ще се радвам!...
114. Така е. Трябва ведрота във философията. Това спомага за оптимизъм, градивност... И пак в стила на оптимизма - ние не си пасваме за едно, ама пък за други неща, нещица и пр. може да си пасваме. Аз с толкова много хора съм си пасвал за какво ли не, че с Ваня ли няма да намерим. Ти, колежке, прочети нещо от Ленин и ме почерпи с 2-3-5 бири, пък ще видиш няма ли да си паснем я в туй, я в онуй. (Последното да го разтълкуват епистемологизирующите тук
)...
"но сега вече размислих и мисля"
И аз понякога размислям, ама често е без да мисля и става мазало. Просто споделям, иначе ти правилно си направила.
"не отричам необходимостта и наличността на определени „условия” за съ-здаване на нещо, освен самия творец естествено. А че тези НЕЩА, ако не бъдат комбинирани, обусловени, обосновани, свързани, поставени в зависимостта на цялото и представени като едно..... „стихотворение” напр.- саааааааа сами по себе си нищо."
Значи твоето нищо по дефиниция не е чисто. Т.е. търпи някакви си потенции в себе си, някакви си наличности. Ама то не си само ти така.
"Но като станат стихотворение (пък било и посветено на друга, нищо че трета се вълнува, но важното е тая, на която е посветено да не разбере)"
1. Вълнува се всеки, който има сърце.
2. И да разбере няма значение. Тя отдавна уби доверието в себе си. Даже ще споделя тук, нали е любовна тема:
След 10 години безплодно-безнадеждна любов от моя страна, решихме да сме само приятели. И то по интернет като си само приятел, а и в реала, от време на време намазваш нещо отвърд-приятелско, стига да ти се иска и да си търпелив, а и да го цениш... /
Не винаги се случва; препоръчвам да се знае./ АМА в един момент чашата прелива (количествените натрупвания водят до качествени изменения) и слагаш край. Как аз сложих края? Ами често си споделяме какво е ставало и какво ни вълнува, та аз си отделях доста от ресурса да я изслушвам и то за други мъже, което не беше най-приятното нещо. И един път се случи така, че една китайка реши да избере да е с канадец, който е груб с нея, а не с мене, който съм добър-и-романтичен с нея, та се оплаквам на тази с посветените стихове, която е чак в Германия и дори, за да ИЛЮСТРИРАМ МЪКАТА СИ съм сложил 3 (ТРИ) разплакани емотиконки. И нашата, чела-недочела, като ми пише:
"Аха. Виждам, че си добре. Сега да ти кажа какво става с мене и моя приятел!" /
Цитирам по смисъл, но "Виждам, че си добре." няма как да го забравя./
Оуууууууууу! Ужас... И оттогава между мен и приятелите ми си имаме лафа "Виждам, че си добре.", за майтап и илюстрация на себичност, мързел и пр.
" тогава тези отделни думи и значения вече са Нещо и сами по себе си. Разбираш ли разликата?"
Разбирам, че има разлика, но така или иначе не е чисто НИЩО-то на твореца. НЕНАЛИЧИЕТО НА ПРОДУКТА, НО НАЛИЧИЕТО НА МАТЕРИАЛА МУ, не е равно на НИЩО. От нищо нещо не става. "Ex Nihilo" си е еврейска илюзия. /
Става дума за религията./
"Приемаме, че съм една русалка rasa (от tabula rasa), която не се е влюбвала до този момент."
Да ти кажа някои жени са като че ли оперирани от възможност за влюбване. Честно, казано. Сигурно и такива мъже си има, но аз по-не се интересувам от мъжете (освен, ако не са нещо като Лазарев или Турлаков, примерно), та нямам преки наблюдения. /
Говоря за интерес от научна гледна точка. Иначе съм си бил и си оставам хетеросексуален. Да се има предвид./
"Необходимо осъзнавам, наблюдавайки около мен приятелките ми, слушайки развълнуваните им разкази, че многоо ще ми е приятно, ако Свилен, който ме гледа от известно време вземе, че ме покани на кино."
Хм... Вярно, бе! Аз напоследък все ги каня да ядат! Бях забравил, че може и на кино! Ами то с тоя интернет кой ходи на кино?! Ако можеше и безплатно да се яде по интернета, както се гледат филми, и по ресторанти нямаше да ходим... /
През последите години се появиха доста кина наоколо. Имат някаква посещаемост, макар и не винаги голяма. Например веднъж бяхме само 3-ма човека на една прожекция, но се е случвало и цялата зала да е пълна./
"Аз твърдя, че случването на влюбването"
Ейййй, СЛУЧВАНЕТО на влюбването? Браво! Ето това вече звучи съвсем Андоновски!
Абе знаел е човекът, че не си за 2-ка, затова и ти е писал 4.
Хареса ми. Иначе това СЛУЧВАНЕТО често съм го чувал и от един социолог и един политолог. /
А в днешно време, доколкото разбрах, е доста разпространен израз./
"и началото за МЕН е приятно, ти ми говориш за някакви последствия, чакай малко, още не съм го запознала с нашите и дори не знам със сигурност дали е ходил в казармата."
Ами аз мисля нещата от последствия. Т.е. гледам напред. По-така прагматично, някакси.
"Чувствата и емоциите спрямо различните мъже и жени като характери, са основание за различно развитие на любов-та и връзката."
Това аз отдавна съм го казал! Или, да илюстрирам с Турлаков (абе аз що не издам "Философската биография на Николай Турлаков"?) - на упражнение по социология Георги Димитров обясняваше как понякога нещата не се ползват с вложеното им по-високо предназначение, а се употребяват варварски и даде следния пример:
- Баба Гицка използва компютъра, за да си затиска с него бурканите, за да не влизат плъхове...
И тука се получи хумористично, понеже човекът (Ники) имаше предвид смисъла, а не Баба Гицка и бурканите, та каза:
- Извинявам се, но това още Хегел го е казал!
Та се получи малко смехотворно, че Хегел е дал примера за Гицка, компютъра и плъховете.
В този смисъл, душа, ти като ми говориш, че различните характери произвеждат различно случване на любовта аз ще ти кажа, че това отдавна ОЩЕ АЗ СЪМ ГО КАЗАЛ. Мда.
" Началото ти е добро между другото, ти вече извлече нещо- това, че не си пасваме! "
Ами та... ти поне да имаше едно китайско гражданство, да му се не види, че като се оженим и да не трябва всяка година за виза да ми бодат веничката и да дърпат кръв, че да видят дали не ме е хванал СПИН-а (по закон "ИМАШ СПИН - ВЪН ОТ КИТАЙ!") и да ме облъчват с X-ray (рентгенови лъчи), за да видят дали пък нямам туберкулоза (същия закон)... /
Става дума за медицинските прегледи за получаване на работна виза в Китай - кръв, рентген, урина и т. н./ Да не говорим за останалите прегледи, досадни като очния, където трябва да отговарям : "Ама ти защо не носиш очила като си късоглед?", след което им развивам теорията, че като носиш и ставаш още по-късоглед, а аз си пазя почти същия диоптър с петилетки! Или пък психиатричния преглед, където питат "Да си имал халюцинации напоследък?" (Мигар, че ако някой има, ще вземе да си признае. Хъхъ!)... И така. Неприятно ми е, унизително ми е... /
Притеснявам се и от потенциални заболявания - заразяване на кръвта, рак зараи облъчването.../ та, като не си китайска гражданка (независимо дали си черна островитянка или бЕла татарка, то тука има 56 народности и не са само жълти),... не ставаш. Щото Ленин лесно се чете, при Андонов лесно се явяваш на поправки, ама китайско гражданство трудно се взема!... Sad, but true! (Това го пиша на английски, защото ми липсва Лилия. Не ми пише вече в онази тема!... Но това, което е лошо за мишката, е добро за котката... Ти сигурно си умираш от радост, че с Лилито не ни се получават нещата?... Човещинка... Разбирам те.)
"2.Сексуалността и отговорността. Не, не греша двете думи в една точка и
изречение, и съм максимално сериозна."
Ама и аз!!! Като не си отговорен и не си слагаш презерватив, току-виж те хванали СПИН + ТУБЕРКУЛОЗА наведнъж /
по-конкретни материали за предаването на туберкулозата, която е заразна, но не се предава точно по сексуален път: http://www.bing.com/search?q=tuberculosis+sexually+transmitted&qs=AS&pq=tuberculosis+sex&sc=8-16&cvid=B0BB0DE5F576472E87A14AA6D48F6672&FORM=QBRE&sp=1&ghc=1/, после ме гонят от Китай, връщам се в НАТОВСКА БЪЛГАРИЯ (ужас за комунист като мене) и там даже ти няма да ме прегърнеш, докато не си излекувам туберкулозата. Е, СПИН-ът е лесен. Както казваше бате Васко (е тоя вече не е философ и би сбъркал Платон с Плутон): "Вече 2 пъти карам СПИН на крака, нямам време за болнични." /
Между другото има и такава теория - че ХИВ не прави СПИН; че СПИНът може и да се лекува. За повече информация http://www.bing.com/search?q=aids+denialism&qs=AS&pq=aids+deni&sc=7-9&cvid=7362E85E53D84E24B3CDB4C8F773ABC5&FORM=QBRE&sp=1&ghc=1/
"Когато написах, че секса може да влоши или подобри определени приятни емоции имах предвид освен общоприетото влошаване на отношенията от външни и повърхностни белези като неразположение или физическо несъответствие"
Физическото несъответствие е при хора без въображение и творчество. (Аз откакто слушах доклад на Туркалов за творчеството на онтологичен семинар и го оцених това нещо -
творчеството.)
"но и точно, че когато настъпи момента за интимност и отдаване се пада нелеката функция на мъжа да ПОДХОДИ по най-приемливия начин."
Тука не си права. Аз на такива загорели и агресивни съм попадал, че се е налагало те да подхождат, щото аз не мога така от краката за главата...
"Не само като към физическо тяло с красота, а и към супер притеснена душа дали ще се справи на ниво."
Да-да, пука им то дали ще се справят. Гледат си само тяхното удоволствие и въобще не мислят за партньора. Представи си само аз с моята възвисена, поетично-комунистическа душевност... и една сладка, но недооформена като етикет, етика, морал, китайка като ми вика : "Ох, само да се съберем и да знаеш как веднага ще ти го налапам! Много обичам да лапам!..." (и следваха обяснения... накрая даже се стигна до заключението, че децата ни ще са много хубави!)... /
От този отделен случай не бива да се генерализира за всички жени, нито за всички китайки! Някои са противоположни на този пример, други са подобни, малко са идентичните. А аз го дадох, за да покажа, че не са за мъжкия пол са свойствени тези неща./ Ами не става така!... Не става!...
"Тук вече, сори, че така ще натоваря мъжете, но наистина ОТГОВОРНОСТ се поема първо от мъжа."
Защото не си мъж и не са ти се случвали разни, които даже са готови да те излъжат, че са взели предпазни мерки, за да забременеят и после да те ползват. Има ги всякакви. Отговорността и моралът НЯМАТ ПОЛ. То и затова на електрическият стол (в САЩ, де. Китай е много по-хуманен, тука само ги гърмят с куршум в главата. /
Както вече обясних в Китай се прилагат и отровни инжекции. Черпя информацията от това: https://en.wikipedia.org/wiki/Capital_punishment_in_China#Executions_procedure/) слагат и жени, не само мъже. Престъплението си е престъпление.
"Ако ти ми покажеш, че интимността ти с мене не е просто задоволяване на определени физиологично-психологични нужди, а е желание с отговорност за синхрон и хармония, тогава и аз първо ще „стъпя” стабилно, ще ти повярвам и ще ти се отдам не само физически, но и душевно."
Ама пак зависи от ценностите и желанията ти. Аз, примерно, бях се запознал с една алкохоличка, бивша жена на англичанин, която беше готова за секс, но не и за нещо сериозно и в момента, в който реших да й правя по-романтични жестове взе да се плаши. Така че всякакви ги има, ей!... Не се подвеждай по себе си. Ти си по-нормална, по-традиционна, по-внимателна, пък и с 6-ца по Диалектическа логика! Ама не всички жени са като тебе! Представи си има жени, които не знаят какво е "Диалектическа логика", не познават Андонов, не познават мен, не познават Турлаков, нито пък Валери Динев... Какви жени са това, бе?!
:D:D:D:D:D /
Шегувам се, но мисълта ми е, че не всички жени са образовани и/или романтични и/или нежни и пр./
"Стиховете не са за теб. (просто третата бира ми дойде в повече и вече дори не помня защо ги пейстнах в тоя форум"
И-и-и-и-и-и-и-и, ама ти и глупости си можела да приказваш?
Стиховете ги пействам винаги-и-всякога, когато има възможност. Ето днес не съм пил, но ще ти пейстна един друг. Той е писан не за онази другата, а за една друга друга (Аз съм един от най-добрите онтолози на ДРУГОСТТА, да знаеш, не се майтапя много. Забелязал съм, че много народ не знае, че ДРУГОТО НЕ Е ЕДНОРОДНО!)...
Дъждът намокри мойто тяло.
Дъждът съблече моята душа.
Дъждът изкъпа ме изцяло,
Но не отмива в мен греха!
Дъждът е нещото, което
Ще дава живинка на теб!
А мене нека да удави,
И във студа да стана лед!
А после мънички частици,
Които в бодрата зора
Да бъдат твоята росица,
Ти - цвете на една душа!
"Неква като ми пише Precious , аз да не би да й се връзвам?"
Ама на мене ми е приятно даже, ва! (Както казват из Добруджа.) Обаче аз съм реалист-човек и , най-основната пречка, е че не се увличам по гражданки на ЕС, а по такива от КНР. Второстепенните трудности са от аксиологичен характер - примерно за мене е най-важна съпругата, а при тебе приятелките сторват понякога сериозна конкуренция на любимия ти... Различни ценностни ориентации...
Като се видиш с Ники на бира го питай, той разбира добре аксиологията и ще ти обясни. Сега да не стане така да чете тука и жена му, и да станат проблеми. Веднага пояснявам, че хич не знам дали и как ще се виждате с Ники, просто предполагам, а и тя също може да дойде, ако иска. Така че - точка по тая тема.
"Посветени са на друга, да. Точно така, нея я обичам"
Офффф, ако знаеш как съм я намразил, направо...
"ти си ми сладка, но с теб не си пасваааааааааме."
Ти вземи едно китайско гражданство, изчети поне "Философски тетрадки" (Владимир Илич Ленин), посети няколко лекции на Андонов (може да ги запишеш с камера и да ми ги поднесеш на дискове като подарък) и да видиш не си ли пасваме! А, ако ми подариш и лекции на Валери Динев, даже и без да пием бира ще си паснем! Ще видиш!!! Отговорно заявявам, даже без да съм те виждал като физиономия.
"не няма да го доказвам на Ники, той ме разбира"
Ами той по принцип си разбира, ама него не го разбират. Ето сега ще те просветя с философия от ВИСШ ППОРЯДЪК (става дума за диалог Турлаков-Андонов):
Значи Ники си изказва съмнение по теза на Андонов, но знаеш, че стилът на Турлаков си е доволно-сложен за по-неподготвени хора и дори Андонов не разбра какво го питат. НООООООООооооо, Андонов е умен човек и реши да опита пак като рече:
- Не чух. Не казвам не разбрах, а не чух!
След това ЕДНО КЪМ ЕДНО Турлаков повтаря въпроса си на което Андонов вече казва:
- Е, сега вече чух, но не разбрах!
"да се разберем да се видим по женски, и да си довлекат мъжа, да ми се лигавят цяла вечер, накрая да се скарат пред очите ми, и аз да се чудя кого от двамата ми е по-близо, за да го наритам, и накрая най-якото, аз да изляза виновна, че съм споменала Павел....абе, сапунка, отвсекъде."
Ето за това говорим. Който иска да има щастливо семейство, да не се занимава с приятели толкова много. Мъжът ти трябва да ти е не само мъж, но и най-добър приятел, иначе, да, става екшън. А ти много риташ, бе?! Същинска китайка! Вземай гражданството и идвай да се ритаме заедно
/
Имам предвид, че като се бият доста китайки съм ги виждал да използват ритници. С разпространението на бойните изкуства по света, обаче, все по-често виждаме и некитайки да използват краката си по време на физически конфликти./
"А на това за...... „а към теб имам чувства”........ много се смях, ама наистина..бях го забравила, на младини доста вървеше верно. Яко е!"
Ами имам си... какво да направя? Но, ако Лилия упорито не ми пише, може също да предизвика такива. Защото като си в дефицит за някоя и ти става по-драга. Това е психологическо-икономически закон.
"Пс Въпросче: (за домашно) Това звучи ли ти познато? Възможно ли е ти да си го писал?
„Ситуация Б:
(Монолог от нейна страна):
-Ех,...ами някои хора просто са си добри, свестни, точни, завършени! Но не си пасват. Просто не си пасват, като нас двамата, например.
(Едва ли е нужно да казвам, че това не ми беше "заветната цел" да прочета, а и просто НЕ БЯХ ПοТАЛ НЕЩО ТАКОВА!)"
Даааааааааааааааааааааа. Аз съм. И става дума точно за тази с "Виждам, че си добре.", която вече нито 5 пари, нито 2 стотинки струва за мене! 10 години похарчени емоции, надежди, БОЛКА!... И накрая да ми пише "Виждам, че си добре!" и да си мисли само за нея си... аааа, ами рано или късно чашата прелива.
"Затова аз викам да приемем положението, че госпожицата е просто една добра другарка и нищо повече.”
Да, ама вече не е. Между другото, там в оня форум представях нещата малко по-замаскирано. В смисъл, че момичето си ми беше другарка и нямаше как да пиша коя е тя, та я представях като лелка, а себе си за чичко. Нали искахме психологически съвети от специалистите, а и преследвахме други, подсъзнателни цели. Но вече ми е никаква, затова и мога да кажа истината - момиче 83 набор, учеше икономика в Германия. Ето го тука: /
в днешно време не желая да се занимавам с постване на снимки онлайн./
"ех, Dalai, Dalai ................ (как ли ще разтълкуваш, това, последното многоточие?"
Ами със забележката, че многоточие се пише само с 3 (три) точки.