Това са изтрити от predpriemach.com и прекопирани тук мои отдавнашни постове:
1. От темата "Рекорд ли е изкачването на ввв.кръчма.ком в Алекса?" (Става дума за мой бивш форум, който отдавна продадох и вече не пиша там - kry4ma.com.)
Добър ден на хората от Предприемач.ком!
Няколко пъти съм чел в този форум и съм намирал полезна и обективна информация.
Регистрирах се, за да попитам за професионалното ви мнение (а не само с цел популяризиране на Кръчма.ком, затова ако прецените, че темата не ви харесва, може да я изтриете, но ще се радвам да ми пишете на ЛС, защото наистина искам да знам и да не се изложа нещо пред аудиторията си!)
Става дума за следното - не разбирам много от софтуеър, философ съм по образование, но направих нещо, което още не беше налично в българския нет - Първата виртуална българска кръчма. Сложих няколко уникални рубрики (раздела в нея), линкнах я в няколко сайта, поканих потребители от други сайтове и други държави, и се получи СКОК ОТ НЯКОЛКО МИЛИОНА В РАМКИТЕ НА ОКОЛО МЕСЕЦ.
Естествено това ме радва, а и радва няколко мои познати, които поназнайват това-онова от компютри, но мен ме интересува вашето, професионало мнение, на хора, които са, струва ми се, специалисти по ранглисти, търсачки, оптимизации и пр. Моля, кажете ми, във вашия си стил - обективно и сериозно - има ли нещо рекордно (уникално) в следния скок или той е нормално (или сравнително-нормално) явление за новите сайтове от типа на Кръчма.ком ?
ЗА ДА НЕ ВИ ГУБЯ ПОВЕЧЕ ОТ ВРЕМЕТО, КОНКРЕТНИТЕ ДАННИ (по Алекса.ком):
17 Август 2010 :17 933 647-мо място
18 Септември 2010: 4 366 434 - то място!
(Ако някой иска да проследи конкретните изменения - тук е темата: ввв.кръ4ма.ком , рубриката "Кръчмарска книга за оплаквания", тема "Къде сме ние?")
Та да се хваля ли с това или не е кой знае какво постижение?
Ще очаквам с нетърпение вашите отговори!
Поздрави: Баш Винар (ввв.кръчма.ком) .
Last edited: Sep 19, 2010
Bashvinar, Sep 19, 2010
--
Мантаман,
Благодаря за тулчето, не съм го ползвал досега, но щом е само позоваване на Алекса-та, явно не върши някаква допълнителна работа. Относно самата позиция в момета, да си в ТОП 5 милиона разбира се, че не е нещо особено,
но аз визирах самия скок от няколко милиона покачване на Кръчма.ком в рамките на 1 месец, а не самата позиция. Т.е. интересува ме дали това може да се брои за нещо уникално или не (понеже досега съм имал само 1 сайт и той си стои на позиция ТОП 11 милиона най-много, а, отделно редактирам 2 онлайн речника, но там не съм забелязвал подобни скокове). Все пак, благодаря за мнението ти!
Bashvinar, Sep 19, 2010
--
Against, нещо такова и аз усетих, но не бях сигурен. Благодаря за разяснението. Действително конкуренцията в по-горните позиции си е по-голяма!
Bashvinar, Sep 19, 2010
--
Социалните мрежи, по принцип, са си на по-горни позиции. Онази от подписа на Атанасов също не може да се оплаче от позиция по света и в България
Bashvinar, Sep 19, 2010
--
Ето това е нещо, което ме вълнува. Гугъл аналитикс е ясен, но има ли някоя друга Гугъл или каквато и да е система, която да дава ранглиста от типа на Алекса.ком? Не, че нещо, но друго си е да има поне една друга база за сравнение...
Bashvinar, Sep 19, 2010
--
Има значение, но нали, все пак, много рекламодатели първо гледат какъв е трафикът, а някои дори искат достъп и до Гугъл аналитикса? Според мен ранглистата си е важна.
Bashvinar, Sep 20, 2010
--
Лично на мен не ми е и минавала мисълта за измама на който и да било рекламодател. Както казвате, то за кратко може да си проличи кой какъв е, а и ми е малко раничко за рекламодатели. В момента давам само безплатни реклами
Прав си, че рекламодателите са различни така, както са различни и хората. Някои предпочитат да слагат реклами в сайтове с много посещаемост, а други просто в тематични сайтове, трети не подбират, защото си имат голям бюджет за реклами и просто гледат да правят масирана реклама, четвърти въобще не рекламират в Интернет, пети..., шести...и т.н.,
но според мен едно е да си на по-челно място в алекса.ком, а друго е да не те хваща брояча
Bashvinar, Sep 20, 2010
--
Бекграундът съм го търсил над 2 седмици и намерих само тоя като тематика, та го приложих. Разработен е от американец. Аз не мога да правя такива неща
Ако, наистина ти харесва такъв тип бекграунд, освен ввв.кръ4ма.ком, подобен има и в сайта: ввв.бирата.нет
/Не е мой, да кажа предварително!/
Bashvinar, Sep 20, 2010
--
Според моят анализ на думата СПАМ тя е неправомерна по отношение на форумите, защото означава като изконен смисъл НЕЖЕЛАНА ПОЩА. Ако приемем, че същността на спама като такъв се намира в НЕЖЕЛАТЕЛНОСТТА му, то съдейки по това, че темата се радва на интерес + че не е изтрита досега, говори за по-различната й от "спам" същност.
Между другото, пиша и в други теми на предприемач.ком, не само в тази, допринасяйки и за развитието на този форум С какво? 1) Полезна информация за някои от участниците и случайните посетители относно някои китайски и философски аспекти в Интернета (например благодарение на мен някои са научили, че на света има не само Гугъл, Яху и пр., но и БАЙДУ, което намира неща, с които Гугъл не се справя) 2) Повече думи (използвани от мен за пръв път в този форум), което ще го направи по-популярен при търсенията и от хора, които са далеч от основната му тематика. 3) Още един уникален потребител, с чужбинко айпи, което също дава отражение на престижа на форума.
Относно чуждите форуми - владея 7 езика и е възможно, не си спомям конкретно в момента, но Кръчма.ком по план се развива и към чужбинските потребители (аз лично живея в чужбина от близо 7 години) и в едно по-глобализирано представяне няма нищо лошо, даже напротив - вземайте пример от мен и търсете чужда аудитория, не само родна.
Поздрави!:)
Bashvinar, Sep 22, 2010
--
Много интересен пост. Благодаря. Аналогията ми хареса. Но сигурно ли е, че съм надминал само сайтове, които имат по 3 посещения месечно? Изкушавам се да дам пример с Щъркел.еу (сайт за литературно творчество). Според статистиката му (
http://bgcounter.com/?_id=shtyrk), той е имал вчера над 70 посещения, а за месеца около 1600. (Аз имам двойно повече към днешна дата, според гугъл аналитикс). И резонно вижте какво става:
Site Information for shtyrkel.eu
Get Details
Alexa Traffic Rank: 10,217,499
А аз:
Site Information for kry4ma.com
Get Details
Alexa Traffic Rank: 4,241,735
Тъй, че не съм задминал само "пенсионерите"
Иначе е трудно, сравнително и се прогресира до определени рамки. Не може човек да надмине световните ТОП 1000 с такъв сайт като кръчма.ком, но поне да влезне в българските ТОП 200 и дори ТОП 100 си е напълно в реда на нещата, до 1-2 години време, ако не стане някой сакатлък, разбира се дотогава...
Мерси за линкчето!!!! Всичко му е хубаво, видях водещи китайски сайтове на челни позиции, научих и за някои нови интересни сайтове, само че не съм го изчел цялото и не знам дали Кръчма.ком е в класацията или не е, но ако е, ще ви пиша
Bashvinar, Sep 22, 2010
--
До гъбарят, който се гъбарка с човекът направил такъв уникален сайт като Кръчма.ком - хехе...Господин гъбар, сигурен съм, че ми приписвате някакъв тип наркомания само-и-защото вашето професионално ниво в сферата на оптимизациите, класациите и всичките други -ции, за които говорим тук е несравнимо по-високо от моето. Обаче, както са ни учили едни хора - ПРАКТИКАТА, практиката и само практиката, е мерилото за истинността на теориите. Та нека видим някои от сайтовете, които сте написал в подписа си (не знам дали са ваши, а и няма значение) къде се намират в Алекса.ком и в същото време къде стои
www.kry4ma.com Започваме с много-мило звучащия домейн ЧАЛГА.БИЗ. Какво да ви кажа? българите обичали чалгата, казват, вървежна тематика била, а и сайтът ни е предложен на вниманието от човек като гъбаря, което неминуемо дава асоциация за надежден професионализъм, но уви, според алексчето:
Alexa Traffic Rank: 6,544,631
No regional data
Sites Linking In: 23
Т.е. с над 2 милиона назад от Кръчма.ком
Ние, обаче не бива да се отчайваме и ще приемем това като една необяснима случайност. И отиваме към нещо по-ударно като "20 тире век.ком"
Тоя сайт почти два пъти по-назад даже и от биз-чалгата. Вижте:
Alexa Traffic Rank: 12,515,277
No regional data
Sites Linking In: 14
Сигурно е заради тирето
Разни умни глави съветват като си избираш домейн да не слагаш тирета от психологическа гледна точка - юзърите трудно ги помнели, но...карай.
Нека сега да видим къде е домейнът, който сякаш се състезава за най-дълго домейн-име в света (също много непрепоръчително от гледна точка на популярността на даден сайт). Този домейн се казва "гледайфилмионлайн". И понеже хората честичко обичат да гледат филмчета на аванта, би следвало този домейн да е изкачил позициите и да удари Кръчмата поне сто пъти, но къде ти такъв успех?! ЕДВАМ НА ТАЯ ПОЗИЦИЯ:
Alexa Traffic Rank: 3,758,526, което значи, че Кръчма.ком му диша във врата (като сме тръгнали с лекоателетическите категории).
Накрая какво остана? Някакъв блог - twis7.com Вероятно е блогът на гъбаря, който аз ще посетя, за да му вдигна малко трафика и да се поуча от неговата мъдрост по-отблизо. И да тука е успехът - : 1,457,299-то място към днешна дата!
Ама само с 1 блог напред, мило 17 годишно момче, не си убедителен батковото, да не кажа чичовото, защото съм на "~ (2 х 17) + 1". Мисля, че си добър математик и ще ме разбереш
Иначе хубави, тематични снимки си сложил там с пиячката - идвай в Кръчма.ком (като направиш 18!), за да влизам по-бързо в ТОП 100 на България, сигурен съм, че заедно ще успеем
Bashvinar, Sep 22, 2010
--
Скорпи, не се нерви, не е полезно за здравето. Отделно ти препоръчвам да схващаш по-правилно смислите, които влагам/излагам тук. Ще се опитам да ти обЕсня (правилно е да се пише "обЯсня", да знаеш, защото правописът също може да повлияе благотворно на SEO-то, когато повечето хора, които търсят са грамотни). Има си различни видове ФАКТОРИ в света при оценката на нещо. Задаваните критерии за оценка на всеки оценяващ включват различни по значимост/сила фактори. Ти силно подценяваш Алекса-та, докато аз, без да я надценявам, просто й отчитам значимостта на фактор при оценяване, който се взема предвид от "средната класа (средното ниво)" рекламодатели.
Относно дали съм помогнал с нещо тук, ще ти дам един пример. Въвел съм няколко нови думи в българския език като : зодизъм, неоценовизъм, новопрабългарски и пр. Един от неологизмите, които написах в Кръчма.ком беше КРЪЧМОПЕДИЯ. Напиши думата "кръчмопедия" и ще видиш, че в Гугъл излиза на първо място
www.kry4ma.com Ето защо употребата в даден форум на думи, които средният потребител не употребява (да речем, ако тук няма професионални философи, рядко някой ще употреби понятия като: онтичност, гносеологичен или иманентен) е доста ДОПРИНАСЯЩО за индексирането на даден форум в Гугъл. Същото се отнася и за т.нар. дългоопашати (long-tail) фрази, изречения. Разбира се, не е важно как точно оценяваш приноса ми, той обективно се показва в Кръчма.ком, която основно с уникално съдържание (рубрики, теми, изречения, думи) се издига и ще се издига, ако не стане нещо лошо.
Предложенито ти за разпращане на личи съобщения с молби за посещение на най-готината виртуална кръчма, както я определи, е вид пряк маркетинг, който аз използвам, но не по този начин. Когато пишеш във форум е по-резонно да направиш съобщението си в теми или на аватар, подпис, никнейм. Така се пести време и ресурс. Но, предполагам, тези неща са ти известни. Аз ги пиша за читателите тук, които са прохождащи в тази сфера, а не за специалисти от твоя ранг.
Надеждата ми е, че можем да сме по-смирени и хрисими като си помагаме взаимно, с различна степен на реципрочност, според способностите и възможностите. Искрено се надявам и с изказванията си да не съм навредил по някакъв начин (неумишлено и случайно) на някой твой бизнес, в случай, че на някакво такова опасение се дължи твоята буйна реакция, изписана с приведен в действие Caps Lock или, още по-лошо - с постоянно настиснат Shift...не смея да си го представя просто. Хумор
Усмихни се сега, налей си едно, ако не си на работа и помисли върху думите ми, а ако искаш и посети кръчма.ком, няма никак да сбъркаш
Пожелавам ти много здраве, спокойствие и успехи както във виртуала, така и в реала
Bashvinar, Sep 23, 2010
--
Иво, прав си, че езиците са богатство дори и днес, когато имаме автоматизирани преводи, които стават все по-добри и вбъдеще напълно е възможно да изместят дори класическите преводачи, както и липсата от списване на други езици.
В момента, обаче, все още е много голямо богатство, да поназнайваш езици.
За блогът - имам отдавна. Може би вече над 2 години, но не мръдва на по-високо от ТОП 11 000 000. Аз и не правя усилия да го вдигам, защото там пиша основно поезията си, научните си статии и мнения за разни неща из нета.
Езиковите си познания прилагам в момента на 3 фронта - в тоя момент съм : а) редактор в първия онлайн български речник за неологизми - Неолог.бг (
www.neolog.bg)
б) главен редактор съм на първия Китайско-българо-китайски онлайн речник (
www.zhongbaotong.com)
в) собственик на Кръчма.ком (
www.kry4ma.com) , където наред с другите неща пишем уроци по италиански и китайски.
Много си прав, че форумите за развлечение вече не са това, което бяха, НО Кръчма.ком не е само форум. В него, както май съм казвал, има уникални рубрики като "Любов с азиатки/-ци", където всеки българин, знаещ английски може да им пише на имейлите с цел приятелство или брак; Кръчмопедия-Encyclopedia Alternativa (за всичко, което е изтрито или го няма по други причини в Уикипедия); "Интересно от други форуми" (няма нужда от разяснение); Безплатните уроци на български по китайски и италиански езици ...Т.е., ако някой не иска да се забавлява с алкохолни и параалкохолни тематики, то може да влиза там с други цели - езиково обучение, брак с жълти хора, намиране на инфо, което го е няма в Уикипедията и дори в целия интернет, понякога...По тая логика нещата ще вървят добре, защото още нямат конкуренция на тоя етап, а и да се появи, пак ще сме си конкуретнособни до известна степен, защото потребителите не са ябълки. Както съм писал: "Ако ти имаш 2 ябълки и ми дадеш 2, аз ще имам 2, а ти 0. Но, ако ти имаш двама потребителя и ми дадеш 2, тогава може и ти да имаш 2-ма и аз да имам 2-ма."
Ето защо в Нет-а е по-хубаво да се сътрудничи, отколкото да мисли егоистично. Едно от най-гениалните неща измисляни някога, според мен, това са бартерните реклами от типа на размяна на линкове и пр.
Bashvinar, Sep 23, 2010
--
Ето и още нещо, мъничко, в подкрепа на някои мои думи:
Site Information for kry4ma.comGet Details Alexa Traffic Rank: 3,705,674 Traffic Rank in BG: 22,211 Sites Linking In: No Data
http://www.alexa.com/search?q=www.kry4ma.com&r=home_home&p=bigtopBashvinar, Sep 23, 2010
--
Здравей, отново, Скорпи!
Виждам, че наистина не умееш да контролираш добре емоционално-волевата си сфера, затова предлагам, ако желаеш да пренесем спора в секцията "Анти-кръчма" в
www.kry4ma.com, където вече си обект на моето специално внимание, давайки копия от отговорите си до теб тук. Резонно е да пренесем спора и обидите ти в моя сайт, защото тукашните потребители не заслужават с нищо да понасят такава безпочвена агресия, съгласен ли си? В края на този пост ще ти дам линк към "Анти-кръчма", заповядай там и можем даже да се псуваме
Тук нека спазваме добрия и научен тон. Следвайки го ще то отговоря за последен път тук, а оттам насетне - само и единствено в кръчма.ком, рубриката "анти-кръчма". Разбрахме ли се като джентълмени или поне като мъже?
А сега нека започнем:
1. Моите постове не са глупави, още по-малко идиотски, защото аз съм човек с богат опит, добра специалност и различни научни хобита. Твоите асоциации относно качеството на моите постове (съждения и умозаключения) са нелепи.
2. Умалителното "кретенче" не може да се съотнесе с мен нито като количество нито като качество, защото първо, че съм на почти 35 години, второ че съм с магистърска степен по философия от не къде да е, а от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Това определение, обаче, предвид инфантилно-агресивните ти реакции на някакви спокойни и приятелски мои постове, би могло с доста голяма тежест да се приложи към теб. Мисля, че много от мислещите хора тук биха се съгласили с едно такова предложение от моя страна - за кретенче да приемем теб, а не мен - почти 35 годишния магистър-философ, преподавател, полиглот, поет и пр.
3. Няма смисъл да се отказваш от темата. Ела, регистрирай се в Кръчма.ком, обещавам ти, ако не пишеш за политика и, ако спазва действащите закони на Република България и тези на ЕС, да не те санкционирам; там можем даже да разпуснем малко езиците и да излееш малко повече от негативната си енергия, породена от дявол знае какво.
4. На кого ще се смеят, плачат, радват, безразличничат всички е относително. Оценките на даден пост се пораждат от аперцепцията на всеки един човек. Така че е доста самонадеяано и/или инфантилно да правиш прогнози кой на какво щял да се смее.
5. Средната класа, средното ниво и пр. СРЕДНИ величини са термини от няколко науки, които, явно не са в твоето интелектуално поле. Разбира се, щом като питаш така "учтиво" аз може и да ти отговоря реципрочно учтиво - "ВЗЕМИ ПРОЧЕТИ МАЛКО ПОВЕЧЕ КНИГИ, БЕ, ЦЪРВУЛ!" или нещо от сорта, в контекста на реципрочното отношение, което се прилага ДОРИ в дипломатическите среди.
6. Ще се опитам да продам реклама някъде тогава, когато Кръчма.ком се изкачи по-горе в класациите на така ненавистната ти алекса.ком. В момента, макар и на доста по-високи позиции от много небългарски и български сайтове (а именно : 3,705,674-то в света и 22,211-во в България:
http://www.alexa.com/search?q=kry4ma.com&r=site_screener&p=bigtop), още е рано за реклами. Когато станем в ТОП 1 000 000 на света и в ТОП 200 на България ще мобилизирам моите консултанти, адвокати, приятели, модератори и роднини да направят една масивна рекламна кампания в Б-я, а аз ще сторя същата в чужбина
Надявам се това да те задоволява.
7. Неуморно, вдъхновен от науката олигофренопедагогика, ПАКще ти обясня, че не говорим САМО за Алекса. Казах ти, че тя е ФАКТОР, но не единствен; уви развитостта на ЦНС-то ти е такава, че още не може, а и не знам дали ще може да усвои това мое съждение. Човеко, ПАК-И-ПАК ти казва, че никой не ти говори САМО за Алекса, така че не ми приписвай съждения, които аз не съм писал и не съм имал предвид. Едва ли си учил философия на ниво "Средно училище" , но , в случай, че си, СЕТИ СЕ ЗА ЕДНО НЕЩО НАРЕЧЕНО - "Необходимо, но недостатъчно условие". Т.е. да си класиран в дадена ранглиста, според мен, е необходимо (или ПОНЕ ЖЕЛАТЕЛНО), но не е всичко, така че ОТКАЖИ СЕ ПИЧ от това да си измисляш симулакрумни съждения и да оборваш тях.
"И аз да си въведа думата - СКОРПИОПЕДИЯ и тя ще излиза на първо място от блога ми , защото никой друг я няма!?"
Я! Ти си могъл да разбираш ЧАСТ от нещата, които говоря! АМИ ДА, ДА, ДА, ДА, ДА!!!!!!! НАЛИ ТОВА КАЗВАМ И АЗ - УНИКАЛНО СЪДЪРЖАНИЕ! Въвеждаш уникални думи, изречения, статии и пр., което вдига нещата!
"ТРЕТО - Айде недей ако обичаш да помагаш да индексираш форума с думи като - КРЪЧМОПЕДИЯ!?!?!? Най-много да свалиш боунс рейта на форума ( за предприемач говоря ) "
А ти само тази дума ли запомни?! Нали писах още : онтично, гносеология...УВИ, МОМКО, УВИ...толкова ти позволява акълчето, толкова си запомнил...е, не е беда - като не си на това ниво, пък довери се на човек, който е учил за такива неща, свързани с: думи, смисъл, значение, семантика, гносис, онтология, антропос и пр. и ще видиш, рано или късно, че може да се борави с "матрицата" и на по-прости нива, а не само на технически-извисените, които позитивистично пропагандираш по свой си, имплицитен начин!
"О колко си прав! Може да започнеш с пускането на теми във форума ти от рода на : " КРЪЧМОПЕДИЯ ДЪ БЕСТ" "УИ ЛОВ ЧАЙНИЗ" , така ще излизаш на първо място по тези кл.думи , което явно е прецедент и рекорд за тебе. "
Би могло. Само че, както казах, нивото ти не задава голяма възможност да направиш разлика между НАУЧЕН НЕОЛОГИЗЪМ, за който споменах и някакви си НЕПРАВИЛИ кирилишки транскрипции на английски...Жалко е, но не е и безнадеждно. Имаш възможности, животът е пред теб; предполагам още си младеж под 20 години (поне интелектуалната ти възраст оценявам на толкова) и можеш да напреднеш...
"ПЕТО - Никой от предприемач не одобрява спаменето . Пращането на Л.С -"МОЛЯ ВЛЕЗНИ ВЪВ ФОРУМА" е чист СПАМ ."
ДРУГАРЧЕ, ПАК ТИ КАЗВАМ, ЧЕ АЗ ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ НЕ СЪМ ПРАЩАЛ! ОТНОВО И ЗА СЕТЕН ПЪТ КАЗВАМ, ЧЕ ЛИЧНИТЕ СЪОБЩЕНИЯ НЕ СА С ДОБРО КПД!
" Как не те е срам да наречеш това МАРКЕТИНГ трик ?"
Ами не съм го наричал така. Говоря за пряк маркетинг и то само теоретично. Практически не съм го ползвал. Аз досега на 1 човек от Предприемач не съм влизал в профила, камо ли пък да губя време с ЛС...Ти нормален ли си?!?!?!?!
"И ако обичаш разясни , с какво се различава твоето маркетингово непоискано съобщение ,със спама на виагра и какво ли не , което идва в пощата ми."
По това, че не съм пращал нищо до пощата ти, нито до пощите и до ЛС-тата на останалите. А т.нар. спам не е априори лошо нещо. Всяка реклама е ИНФОРМАЦИЯ, а информацията е много ценно нещо в днешното ИНФОРМАЦИОННО ОБЩЕСТВО, МОЙ!
"Как да си наливам и да ти се кефя, като си спамнал целия нет бе умнико ."
С мерак! Стига да имаш 18, защото след последните ти изцепки почвам дълбоко да се съмнявам. А целият нет не съм спамил, няма как да стане просто, но явно това е пак някое от бебешките ти изказвания към които започвам да привиквам.
" Може ли да имаш мнение , в което не си хвалиш заспалия ти форум ( о да ,повярвай наистина е заспал! ). Не ти прави чест да го споменаваш всеки път в постовете си ."
Може и да може. Възможностите се делят, според арменския философ Георг А. Брутян на ФОРМАЛНА, АБСТРАКТНА И РЕАЛНА. Иначе няма как да е заспало нещо, което само за по-малко от 2 месеца се изкачва стремително нагоре в Алеска.ком и то без никакви особени трикове и оптимизации, а основно, само на база УНИКАЛНИ РУБРИКИ и СЪДЪРЖАНИЕ. Когато ти за 2 месеца без трикове успееш да вдигнеш някой сайт така високо, ела ми се обади. може да разменяме линкове
"За каква конкуренция ми говориш с кръчмите ? Това твоето е ФОРУМ и нищо друго , конкуренцията ти е всеки един форум."
Отново нисш философски разсъдък. Абе, нашьо! ФОРУМ е само ФОРМА. Да си чувал за съдържание?!?!?!?!?! Посочи ми кой форум към днешна дата в България предлага:
а) безплатни уроци по китайски и италиански
б) запознаства с азиатки и азиатци
в) алтернативна енциклопедия, стемяща се да запълва празнините в Уикипедия
г) безплатни реклами
д) свободна трибуна за всички баннати от други форуми
И ВСИЧКО ТОВА НА ЕДНО МЯСТО?! Не виждаш ли уникалността и революционността на Кръчма.ком?!
"ДЕВЕТО - как върви със спама в teenproblem"
В тийнпроблем ми казаха, че ще приемат сътрудничество с мен, когато като тях докарам по 300 потребителя. В момента съм само на 40 - 50 % от тяхните потребители, но до няколко седмици или месеци ще мога да се похваля с 300 потребителя и тогава ще видим дали върви или не върви. Ако не върви, за разлика от теб, знам китайски език и мога да опитам в някой китайски форум, който има не 300 , а 30 000 потребителя на ден, а ти...ще лапаш мухите
"ДЕСЕТО - НЕДЕЙ ми отговаряй , само би изсрал нещо по-голямо , аз повече няма да пиша в темата."
Не сера, когато отговарям. Бих дефекирал само, ако си ми наблизо, за да ти дам да ядеш. Ти не правиш друго, освен да ядеш лайна, мой!
Оттук насетне, пълен игнор за тебе тук и само на тоя адрес:
http://kry4ma.com/index.php/topic,137.msg2663.html#msg2663!
Bashvinar, Sep 23, 2010
--
Да, ама поне ще влиза да види какво съм му отговарял, а и не само той, а това прави повече посещения. Отделно ми намалява риска да ме изгонят от този форум заради него. А, който иска сеир, също идва, където съм му отговорил и готово, щото в кръчмето има доста сеирджилък, понеже е таргетирано към всички категории (без малолетни и без политология/политиканство). Т.е. с един куршум - 3 заека.
А, ако той наистина е мъж и си държи на мъжката дума да не пише повече (или поне да спре с деструктивната си агресивност), тогава пак е добре, защото няма да губим време с него, а например, ще поканя още няколко човека от България и Източна Азия да се присъединят там. И резултатът е ясен - нагоре
Bashvinar, Sep 24, 2010
--
От магистрите може да се научи доста, но и от бакалаврите може. В същото време от някой доктор или дори професор може нищо да не научиш, ако не знае или не може да обяснява и/или, ако интелектът не ти е достатъчно развит. В същото време, при постигането на разбиране (да не говорим за разбирателство) се появява и още една трудност, че генераторът на смисли и рецепиентите не винаги влагат един и същи смисъл в един и същ конструкт. Както съм писал в темата за разкрепостената и курвата в Кръчма.ком (
http://kry4ma.com/index.php/board,3.0.html) в едно и съща дума може да се влага различно отношение, емоция, разбиране...Ето защо херменевтиката не е лесна работа, а и клони към степени на невъзможност.
Bashvinar, Sep 24, 201
--
От
http://kry4ma.com/index.php/topic,137.msg2686.html#msg2686 :
Не дотам уважаеми Вий-бий-ТИЙ-КЕЙ,
отговарям и на тебе тук за пръв и последен път, по-нататък, ако искаш да четеш мъдрите ми отговори, ще трябва да посещаваш Кръчма.ком, рубриката "Антикръчма", където може да се регнеш (става бързо, без имейл-потвърждение) и даже, ако искаш да се разгорещим. А тук се стремя да отговарям по-научно и по-възпитано отколкото някои от вас заслужават. Нека преминем сега към същността на отговора ми:
1. Не съм дървен философ, а съм с магистърска степен по философска антропология, специалност "Философия". Ако още не си го разбрал и продължаваш да ми приписваш предикати като дървен, значи, че ти е дървен мозъка. Хаха, дървен мозък!
2. Не парадирам с диплома (то това от дървените мозъци няма как да се разбере), а ползвам дипломата си като аргумент, че не съм кретенче, както оня ме обижда. А ти вместо да застанеш на страната на възпитаното общуване и да му направиш забележка да не употребява думи в този уважаван от мен форум, ти си взел да засливаш агресивността и обидите. Ами сорка, ама не ми трябва подкрепа от лоши хора като теб. Предпочитам да ме подкрепят достойните, а не недостойните. Така че логично е човек като теб да не подкрепи човек като мен, а да го обижда дори. Нямаш проблеми...
3. Университетът "Св. Климент Охридски" не е смешен, а е най-ранният и най-голям университет в България и на Балканите, както и един от най-големите в Източна Европа. Естествено от дървен мозък не можем да очакваме това да се знае и да се ОЦЕНИ. Ти, утре, може да кажеш, че и Цинхуа или Харвард са смешни университети, което хептен ще определи не само мозъка ти като дървен, но и прояден от дървеници. Клониш към лудост, разбери. Не всеки ден някой, някъде може да се изцепи така за най-почитания български университет!
4. Да, лични съобщения ТУК не съм пращал, а на други места пращам, ако преценя, че има високо КПД. Да речем пратих на 2-ма души, които вече са мои модератори (част от модераторския екип). Пращам и лични съобщения на азиатците, за да имам потвърждение, че са съгласни и разбират смисъла на регистрацията си в Европейски форум като Кръчма.ком Благодаря, че попита!
5. О, да! Визираш Хилари от Тийнпроблем ли?! Ами че как?!?!?!? Тя е една от малкото момичета, които се пазят девствени до сватбата! В същото време генералната ми модераторка пък не пие НИКАКЪВ АЛКОХОЛ! Аз ги събирам само авторитети, бре! Точно това имах предвид като казах, че пращам лични само, ако има високо КПД, т.е. където степента на сигурност или поне субективна сигурност е по-висока. Няма да ти пратя на тебе я!
6. Тийнпроблемът наистина има с какво да се похвали и затова е закупен за десетки хиляди левове. Когато и ти направиш такъв форум, който може да вземе поне хиляда лева, кажи ми, ще се поуча и от твоя опит, защото може да си с лоша етика и/или етикет, но пък може да си гений. Аз се уча от всички и затова напредвам в този живот сравнително-качествено. Разбира се това е само 1 от причините - другите са, че спазвам законите, че не се правя на отворен, когато не е нужно, както правиш ти сега и пр. Т.е. успехът си има условия, а аз се стремя да се доближавам до техния оптимум.
7. Да, информцията е ценна, а информационните бюлетини са нещо прекрасно! Моля ти се, понеже аз не знам как, абонирай ме за колкото се може повече информационни бюлетина. Може да използваме този имейл: tatarkishi@yahoo.com
Знам, че би го направил, за да ми навредиш, но просто не си наясно колко ценно за мен би било да имам повече потоци на информация. Така може дори с 10 до 50 % по-скоро да се ускори издигането на Кръчма.ком!
8. Не е глупост разделянето на 3 на възможностите от Брутян, но за човек, който смята СУ-то за смешен университет, де да очаквам да разбира от ДИАЛЕКТИЧЕСКА ОНТОЛОГИЯ? Няма как да стане, батко, няма! И к'во? Смяташ, че мога да забравя какво е писал Брутян точно в една от пропедевтичните си книжки ли, дървено мозъче? Няма начин! Че даже и Брутян бил дървен философ. Ей, жалък си, да знаеш! На да видиш Брутян що за личност е:
http://www.biografija.ru/show_bio.aspx?ID=13456МНОГО СИ ДАЛЕЧ ОТ ФУНДАМЕНТАЛНАТА НАУКА И ЗА ТОВА НЯМА КАК ДА ЗНАЕШ КОЛКО МНОГО МОЖЕ ДА ПОМОГНАТ НЕЩА КАТО ДИАЛЕКТИЧЕСКАТА ОНТОЛОГИЯ И ЛОГИКА, примерно, ЗА РАЗВИТИЕТО НА ЕДИН САЙТ!
9. Нека отговорим на заинтересоваността ти:
а) Няма значение колко човека ще тръгнат да учат китайски от форум. И 10 човека да са от България и 2-ма българиста от Китай, това все е нещо. Отделно, все още, няма много китайски ресурси на български, така че съм ударил в десетката или поне в деветката с тая рубрика. По същия начин по който и основателят на Zhongbaotong с първия китайско-българо-китайски речник, където се явявам главен редактор и от който ползвам материали за моите уроци. А в бъдеще Китай ще е все повече фактор, поне в икономиката, ако не и в културата на света, така че повече и повече народ иска да учи китайски в САЩ, а скоро и в България.
б) Няма лошо, ако има и секция за запознанства в даден сайт. ЕСЕНЦИАЛНО Е ЗА КРЪЧМИТЕ, ЧЕ СТАВАТ В ТЯХ ЗАПОЗНАСТВА. А това, че ми е хрумнала идейката да направя първите в България запознанства с азиатки е много дразнещо, понеже не ти е хрумнало първо на тебе, нали? Направи и ти, бе! Да не съм те спрял. Нека цъфтят хиляди цветя, нека има хиляди сайтове за запознанства с азиатки! Аз от конкуренти се не плаша, знаеш ли? Напротив! Развиват ме!
в) Не си ти човека, който казва кое е боклук. А и не съм писал, че се събира само изтритото в Уикипедия. Казвам, че се пише за неща, които ОЩЕ ги няма там. Т.е. помагам на хората да имат повече инфо, а ти какво правиш? Обиждаш стойностния труд на човека. И кой те излъга, че от Уикипедия се трие само боклука?! Често се трият и неща, които имат енциклопедична стойност, а после ги добавят. Можеш да разгледаш историята на изтритие им неща и колко от тях, О НЕБЕСА, вече ги има като статии.
Така че всяка информация е ценна, ако е вярна, няма боклук-информация, както си мислиш.
г) Да, след година ще има и платени обяви, НО ВИНАГИ ще предлагам и безплатни такива, защото не всеки може да си плаща, а информацията, както съм те учил, е необходима и е добра анти-кризисна мярка.
д) Не всеки, който е баннат от друг форум е лош. А и да е лош, доколкото спазва законите на Република България и ЕС, нека дойде и да се изкаже. Даже лоши хора като тебе, както казах, са добре дошли! Свободата на словото е ЦЕННОСТ на всяко демократично общество и аз ще я предоставя!
Следва...
Bashvinar, Sep 24, 2010
--
е) За автомобилите - Кръчма.ком има тема "Бръм-бръм", заповядайте! Може да пишеш и за тунингите на автомобилите там, стига и те да не се окажат нещо дървено, тъпо, смешно и пр. за тебе, както се оказа най-големият бг-университет, философията и учени като Г.А. Брутян.
ж) Нямам раздел за компютри, но има ПОДРАЗДЕЛ "Наука", може всеки да пише там, ако има какво да сподели. Така или иначе не знам дали ти ще се справиш с темата, но опитай...
з) Свободната трибуна засега е заключена, защото се местя на друг хостинг и този, който ме хоства сега е против тази рубрика, но скоро ще я има и ще я презентирам, не ми бери грижата точно ти, плийз!
и) Ще вкарам и още рубрики и ще се качвам по-нагоре, а ти, както казах - ще лапаш мухите и ще се изявяваш като "писател"
й) Не, не съм същия човек.
к) Уникално, дръвченце, означава неповторимо. Т.е. неповторимото в КРъчма.ком е , че е :
1) Първа виртуална б ългарска кръчма
2) Предлага свободна трибуна за банати от други форуми
3) Предлага безплатни уроци по италиански и китайски
4) ПРедлага запознанства с азиатки
5) Предлага философска гледна точка към алкохолните и параалкохолните тематики
6) Предлага материали, които няма как да прочетеш някъде в Интернет.
Резултатът? Качва се все по-нагоре. Видя за малко над месец къде сме, нали? Ако си забравил - да припомня - вече на Site Information for kry4ma.comGet Details Alexa Traffic Rank: 3,705,674 Traffic Rank in BG: 22,211
А ти вместо да се радваш и да се гордееш, че България си има и своя виртуална кръчма си взел да завиждаш и да обиждаш. Нямаш ли поне малко национална гордост, ако не друго?!
---
Не съм научил 20-30 думички, а поне 200-300, които ти не знаеш и няма как да употребиш не само в ежедневието, но и дори с въже на шията. Т.е., ако някой си го няма акъла, няма как да го има, без да си го усвои. А това, че не се употребяват често ГИ ПРАВИ ЦЕННИ. Никой няма да тръгне да търси в нет-а думи като :
аз, пет, ако...
много по-вероятно е да потърси дума, която НЕ СЕ УПОТРЕБЯВА ЧЕСТО. Затова е и гениална идеята на Еленко Еленкове, на който също съм редактор, да направи речника Неолог.бг за новите думи, неологизмите в б ългарския език. Този речник в момента е почти със същия трафик като Кръчма.ком, макар и да е само един речник, та представи си какво е да има база-данни за по-специални думи...ама мозък си трябва!
Не знам каква ти е реперната точка за "нормален човек", но не мисля, че ти го представляваш. А аз ще си говоря научно в този форум и ще си говоря на твоето ниво в Кръчма.ком, ти само ми се появи и ще видиш едно "нормално човешко говорене" там
Чакам те, душко! Няма да те натоварвам с такива "сложни" думи. И си личи, че не си стъпвал в университет, щом мислиш, че магистър се става само за 4 години
Хаха, аз не съм имал жени?! Хихи...мен даже редовно ме критикуват, че правя тройки и, че съм за полиамуризма и, че съм оправял проститутки, ти ми говориш, че не съм имал жени...Хаха...просто не ме познаваш, ела в
www.kry4ma.com да се опознаем (ама само, ако си на над 17, че май не си...)
Не си прав, че съм си чоплил носа. Основно се занимавах с бойни изкуства, а и сега се занимавам, та не си мисли, че философите само четат...Имах 3-ма колеги, които бяха културисти, а един беше преподавател по кунг-фу. Имахме и спринтьори...Просто специалността не задава физическата култура. Много си на грешен път, мой...
Не избиваме никакви комплексчета. Как може човек, който има Кръчма.ком, който има магистърска степен по философия, който е здрав, който е вървежен сред жените и, който си има гадже-китайка, живущ в Китай да е с комплекси?! Ти май проецираш собствените си комплекси върху мен. Не става, дръвче, не става така...
За застаряването - пак не си прав. Като станеш на 34-35 ще видиш, че човек няма усещането за толкова стар. А и , ако ме срещнеш на пътя ще си мислиш, че съм някой на 18 до 20 годишен. Имам си методи за поддържане. Иначе не знам с кой кирлив акъл си помисли, че преподавател може да е безделник...Ти преподавал ли си нещо? А да не говорим за заетостта ми по кръчма.ком...Аз още не мога да почна да си пиша сценария за филм и да си работя по другите проекти , ти за безделие говориш...не си добре, то е ясно...
Клеветиш, бе, дръвчо, де съм писал, "20 годишни цървули"? Ако имаш нужда - пий някакви лекарства (по лекарско предписание!) и не си описвай халюцинациите или илюзиите.
Няма да ми даваш акъл къде и как да пиша. Пиша си, помагам хем на този форум, хем на Кръчма.ком Но ти няма как да разбереш смисъла на това, което правя
Затова и резултатите ще са такива. Ти какъв сайт си направил,я се похвали и да сравним трафика, посещаемостта, това-онова?
Значи, колкото и да си дървен и да си злобарче, пак си наясно, че Кръчма.ком няма как да не влезне в Алекса на ТОП 1 000 000? Ами рано или късно и най-бавноразвиващите се елементи като твоя милост ще го схванат
А, ако чакам ти да ме храниш, ще заприличам на Св. Иван Рилски (а в момента съм 81 килограма за справка)...Извинявам ти се, че отново те натоварих с мислене и вайкане кой пък е тоя Иван Рилски...сигурно и той е някой, който си е чоплел носа...Надявам се България да има по-малко хора като тебе, честно ти казвам, защото ако всички са на едно такова ниво, наистина ще трябва да се мисли за човешкия материал дали е лош или не е. Но аз съм оптимист и не мисля така, иначе нямаше да се изненадвам от такава простотия. Ти просто цепиш мрака с твоята!
За следващи реакции (дуплики) на твои реплики тук, само в "Анти-кръчма" на Кръчма.ком!
Поздрави и пожелания за здраве и повече мозъчно развитие!
Bashvinar, Sep 24, 2010
--
Пич, направо си заслужи темичка в "Господар на форума" ("Интересни постове от други форуми"). Влез и се наслади на отговорчето ми :p...Уникален си и ти, не е само Кръчма.ком уникалната! Скъса ме от смях, да знаеш! Наздраве!
Чети тука (
http://kry4ma.com/index.php/topic,614.0.html) и обърни много сериозно внимание на т.5 !!!!
Bashvinar, Sep 24, 2010
--
Скорпи може и да е прав, но не е това начинът (с невъзпитаност и нисък праг на избухливост) да убеждава. Разбира се, това е мое мнение.
Скайпът е добро начало. По принцип използвам и Яху, както и QQ (ето още нещо ново, което научиха много хора току-що, предполагам
)...
Извинявам се, че съм те подразнил, както и всички останали, които са се усетили подразнени. Защото, както знаем от психологията, праговете на дразнимост (раздразнителност) като количество и качество са различни
Сайтът на който не бива да му се споменава името
, за да няма разразнени, мисля, че само след година-две няма да има никаква нужда от реклама, ако всичко върви толкова добре, както досега или поне на 20 % от досегашния успех.
Успех и на Спортплейс.инфо. Заповядай, ако искаш, за безплатна рекламка в сайта, на който не му споменавам името в тоя пост
Bashvinar, Sep 24, 2010
--
Ади, първо още в самото начало на темата съм казал, че ако се сметне за нужно - може да се изтрие!
Второ, Ади, трябва да сме по-малко егоистични и да сме си взаимоизгодни. Много е коректно даже да си пиша тука за Кръчма.ком, при положение, че там пък редовно цитирам Предприемач.ком (имаме търсачка провери кой и колко пъти е цитирал Предприемач.ком). Това е взаимоизгодно и справедливо.
Колкото до нахалството - не мисля така. Просто давам отговори на хората, които се включват по темата и никой не съм накарал със сатър на гърлото или шило в слабините да пише в тая тема, а още по-малко да ме напада.
Извинявам се, ако неволно съм накърнил с нещо морално-естетическите ви чувства с това, че съм написал нещо повече от допустимото (във вашите представи) за Кръчма.ком!
Bashvinar, Sep 24, 2010
--
ВториЧепик,...само като ти гледам ника "Втори Чепик" и местонахождението "В замъка на Дядо Прас" бих сериозно се замислил кой от двама ни е по-изперкал, но щом мислиш, че съм аз и, че си щастлив, че не си мен - жив и здрав.
Хубав аватар...при един по-дълбок психологически анализ би показал доста за психо-същността ти. Поздрави!
Bashvinar, Sep 24, 2010
--
Както съм казал на този ненормален субект отговарям само в моя сайт. Останалите също да видят отговора, за да не допускат сериозната грешка в търсенето с Гугъл, която е демонстрирана по-горе. Ето и реакцията ни:
http://kry4ma.com/index.php/topic,614.msg2704.html#msg2704Bashvinar, Sep 24, 2010
--
Не знам кой е Апостол Апостолов. Не съм карал курсове при него. Аз съм Гесер Курултаев (магистър по философия, поет, преводач,главен редактор на Zhongbaotong - първият китайско-българо-китайски онлайн речник в България, редактор в Neolog.bg - първият речник за неологизми на журналиста Еленко Еленков, преподавател в КНР, собсвеник на Първа виртуална българска кръчма(
www.kry4ma.com) и преводач, към днешна дата)
Не знам за какви същи методи говорите, но е показателна позицията на Кръчма.ком, която за по-малко от два месеца вече е на 12 387-мо място в България и на 3 302 474-то място в света. Даже пред часове получих предложение за продан от 10 000 евро, но отказах. Всъщност това е отделна тема, която също трябва да се обсъди, по възможност без участието на хората със заявено психотично поведение.
Bashvinar, Sep 24, 2010
--
Отговор на обидата на психарчето:
http://kry4ma.com/index.php/topic,614.msg2708.html#msg2708(За останалите нищо интересно, не го посещавайте да губите време, ако очаквате нещо кой знае колко интересно)
Bashvinar, Sep 24, 2010
--
Радвам се, че си вкарал сайт толкова напред и то само за 1 месец! Кой е този сайт? Бих искал да го посетя, а и да видя каква му е днешната позиция.
За топ 1000 си прав. А и аз не съм говорил за голям успех. Даже в по-предни постове дефинирах успеха като нещо със субективни измерения, защото зависи от личните разбирания на хората. За някой успех е това, че е здрав, а за друг това е само изходна точка и се счита за успял чак след като е не само здрав, но и милионер.
Не, не съм съгласен, че статистиката идва само от тулбарът! В началото ме посещаваха само мои познати и трафикът се вдигна с няколко милиона, а доколкото знам никой от тях няма този тулбар! Аз в момента имам по около 100-200 уникални посещения на ден, за справка, ако някой го вълнува.
Всъщност темата за алекса я генерирате и вие. Ето, ако не я беше споменал сега, може би нямаше и аз да я споменавам.
Аз правя неприятно впечатление? А какво впечатление прави Скорпи, който обижда, клевети, пише измислици по блоговете и пр.? Или ти само избирателно си ги гледаш нещата.
Няма лошо капанчето да се рекламира в баровете, а баровете в капанчето. Това се нарича ВЗАИМОПОМОЩ, ЧОВЕЩИНА, ВЗАИМОИЗГОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО, АНТИКРИЗИСНА МЯРКА и пр. неща, които са малко далечко от егоистичната човешка същност на някои хора...
Все пак - благодаря за коментара ти!
Bashvinar, Sep 24, 2010
--
Няма смисъл да го уважавам толкова на ЛС. Нека от цялата му агресия поне да има полза за сайтовете. Малко ли думи и кантънт така се вкарва?
Съжалявам, че съм ти досадил, не го приемай персонално.
Не, не мисля, че съм "луузър" (всъщност на български може да го спелваш само с едно "у", защото чуждицата по принцип така е приела популярност, а и фонетично в английския език звукът не се произнася с толкова дълга гласна).
Не мисля, че съм лузър, защото имам диплома от СУ с магистърска степен, имам си приятелка, имам си добра работа, уважаван човек съм в различни среди, имам различни научни хобита (алтаистика, психология, история, езици), владея няколко езика и разполагам с богата автобиография. Рядко има хора, които могат да се похвалят с нещо такова, така че, по-скоро ме приемай за "съксесфул мен", ако, разбира се, желаеш да си по-близко до обективната реалност.
Та не разбрайх - защо мълчаливо се отнасяш към обидите, клеветите и простащината на онзи човек, а на мен, ИЗБИРАТЕЛНО, ми реагираш остро? На какво се базира двойния стандарт и избирателността при теб?
Last edited: Sep 24, 2010
Bashvinar, Sep 24, 2010
--
Прав си много. Различната гледна точка е много хубаво нещо, защото даже и да не е правилна в някои отношения може да е правилна в други...Сещам се за Кримската война. Ако някой не знае - тогава няколко западни държави помагат на Османската империя във войната й с Русия и пребиват от бой Русията. Казват, че главна причина за победата била големият технически напредък на Западните сили спрямо които Русия била изостанала. ОБАЧЕ Русия в същата война, на Северния морски фронт прилага първите в света морски мини. Което значи, че всяка държава, даже и изостанала може да има някое изненадващо откритие. Нещо подобно е и тук. Не знам колко от вас са професионални, дипломирани софтуеър-инженери или подобни специалности, но знам, че от всяко мнение има полза, защото и съвсем неук човек, който си мисли, че интернет и интранет е едно и също, може да е ценен с някакви идеи.
Сещам се и за изобретяването на едно противоторпедно оръжие от една Западна армия. Решили да събират мнения как да го построят даже от простолюдието и една бабичка казала : "Като идва към кораба, всички моряци да се съберат и да духат срещу него, за да стане силен вятър и да го отклонят!"...И с това наивно изказване бил измислен принципа на създаване на противоторпедно оръжие, което наистина отклонява торпедото. Този пример го знам от колегата Теодор - ушуиста (випуск 1993 - 1998, СУ, ФФ, спец. "Философия") - поздрави, ако ни чете тук!
Bashvinar, Sep 25, 2010
--
2. От тема "ZoOmBG - Увеличи забавлението!":
За тях не знам, но заповядай в Кръчма.ком за безплатна реклама!
Успех на ZoOmBG!
Bashvinar, Sep 26, 2010
3. От тема "Да БАНосъчетаем ли Гъзосер Курлапаев и Гесер Курултаев?"
Аз оценявам способността ти да пишеш тематичен хумор и съм готов да ти предложа заплащане за статии от подобно естество, виж си личните съобщения
Bashvinar, Sep 26, 2010
--
Нямам някакви големи нарушения и не намирам смисъл от банове, но, както знаят всички, в Българското интернет пространство вече съществува "Свободна трибуна" ("Free speech"), която дава възможност на хора, получили забрана да пишат по други форуми, да се изказват. "Свободна трибуна" е раздел от Кръчма.ком
@ Томов, такива общи обвинения, че хората говорили глупост са безпочвени. Ако обвиняваш някой в нещо такова е редно да посочиш КОНКРЕТНО и да ДОКАЖЕШ, иначе си е чисто и просто клевета/обида.
@@ ВбТК - ти си един от най-големите посерковци, приеми го и не проецирай собствената си посерщина върху по-кадърните, по-умни и др. "по-" от тебе.
@@@ Йорданов, както съм писал - всяка една дума за Кръчма.ком, без значение добра, остра или неутрална я популяризира. А популярно е по-добре от непопулярно. Защото, когато кажеш, че "Х е лошо" някои хора ще помислят, че Х е лошо, други, че не е лошо, а трети няма да ги интересува, НО ВСИЧКИ ЩЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ИМА "Х"...Т.е. независимо от предикатите (лоши, добри, неутрални) популярността на субекта (в случая Кръчма.ком) е налице. След това, всеки за себе си, преценява дали е добра, лоша или горе-долу.
Bashvinar, Sep 26, 2010
4. От тема "Рекорд ли е качването на осем кучета наведнъж върху кучка.ком?"
Виж си ЛС-то.
--