Офтопик (тук не са забранени офтопици - всеки си ги прави, само напомням
): Ами изкушението с клонингите си е голямо...
Ако не съм казвал, да кажа: имаше едно момиче, в което бях над 10 години много влюбен. Бях си "откраднал" един косъм от красивата й дълга коса (той си беше паднал на дивана, аз само си го взех, не съм я скубал, нито съм я фризирал с ножица
)... Та, по онова време, точно беше много актуална тази тема и си мечтаех някой ден вбъдеще да мога с този косъм да си "поръчам" едно копие нейно и да си го науча то да ме обича, ако тя самата не ме обича.
(В научно-фантастичните ми представи, това щеше да стане най-много до 30-40 години в бъдещето, когато и ще има изобретено лекарство против стареене - та логиката ми беше: аз си стоя вечно млад, поръчвам си нейното клонингче, чакам го да порастне, като през това време го уча, че много го обичам и то трябва да ме обича.
)...
Тази истинска история за някои може да се стори романтична, за други - да им се стори налудна. Аз само си казвам, че е е станало дума... Иначе косъмът преди няколко години го изхвърлих на боклука, защото тя ме разочарова с една лъжа.
Пиша го като пример, че много хора биха се изкушили - да си клонират любима, да си клонират починал човек... Аз, дори днес, искам ако може да се клонират Брус Ли, Елвис Пресли и няколко философа - например Ленин, Хегел, Декарт и Аристотел поне... И не виждам никакъв, ама никакъв морален проблем! (Да, ама всеки с морала си - сигурен съм, че поне 36736512 други хора ще видят.
).