Чиляк
Знаем ние какво е чиляк. Те някои и в по-така смисъл го използват (даже не само в шеговит, но и в почти подигравателен или направо подигравателен), но аз тук си го ползвам приятелски.
И като е станало значи дума за навлизането в кондиция и допълнителни мерки... аз да ви кажа, че то с онзи, най-новия чиляк, наоколо, можеше и да не се налага въобще да се мисли за мерки и за кондиция като цяло. Само че той след като зачезна, понеже май инат го раздава (а аз го разбирам чиляка и не го виня), може и вярно да има нужда от някакви мерки в повече наоколо.
Другият вариант - въобще да не ви/да не ни пука сега. Един живот живеем, ба... сега и да вземем да се насилваме (пък било то с разумния баланс или без него). Понеже то немалко ли се насилвахме (особено ние)?
1. Хубаво е, че и за
чиляк се сетихме да понапишем тук, защото досега май не сме писали (или поне не толкова обстойно).
2. Колкото до конкретния чиляк - ами колкото-толкова.
3. В случай, че не се завърне - е, ами както сме карали до преди него, така и ще караме след него, ДАЖЕ нещо повече! (Вж. точка 4, по-долу)
4. Аз мисля тотално (или почти) да се преориентирам от онлайн към офлайн развитие (в една или друга насока). Вярно, че отдавна съм го декларирал по един или друг повод, на едно или друго място (онлайн и офлайн), но това не значи, че "просто се каня". Отдавна се каня и не само се каня, но и предприемам практическите стъпки в тази насока, но... Голямото "но" в случая е, че имам много планове да завърша, преди това да се случи; набелязал съм си да довърша това-онова и, лека-полека, според желанието и възможностите, го правя. Та, един хубав ден, ще му дойде редът и на това.
Ако (едно голямо и донякъде малко-вероятно "ако") дотогава пък онлайнът потръгне в прилична доходоносност (а не в символична и полу-символична като досега), току виж съм се позадържал още малко, но остане ли си на това ниво (а то това ниво бая се задържа, както виждате всички от по-редовните тук),
съвсем определено (ако имаше как да го подчертая с три черти, както на времето в Либия, Аджедабия един доктор Казанджиев каза, че жена му в писмо му подчертала дебело с три линии да се връща по-бързо от Либия в България), ще се напуска този начин на работа (често предимно-онлайнски начин). По-добре човек да поспортува, да се поразходи, да посети безплатна изложба или просто да се полюбува на звездите навън; да почете книжка и пр., отколкото да седи, да се звери/кьорави и прочие тук (и наоколо онлайн) за няколко "кирливи" цента (а те някои и толкова не вземат, де! Което си е вярно - вярно си е!) на ден.
Та планът (в развитие) е ясен: дооправям каквото съм запланувал (снимков материал, текстов материал и някой друг линк) като, между другото и другите наоколо пускат това-онова (кой каквото си иска, основно) и накрая (да речем 4-5 дена или, хайде, една седмица) наблюдаваме какво ще излезне от цялата работа, та ако няма (качествен!) прогрес - едно "Довиждане!" и да си гледаме (остатъка от) живота (както и правят повечето по света)! Не искам да кажа, че на 100% ще го захвърлим участието наоколо, ама просто драстично (ако мога да се изразя така) ще го редуцирам до, примерно, половин-един час на ден, колкото да се каже, че има нещо и толкоз. По-конкретно? Ами, примерно да пусна някой виц, да кача 1-2 снимки, да споделя някоя новина, да пофилософствам (ако ми се философства) малко... е, все от този сорт и... дотам. Защото, както знаем, "животът си тече", а по този начин да го прекараш... е, не е най-доброто, особено при тази (няколкоцентова на ден) възвръщаемост на вложеното време и труд. Да си говорим правичката.
Та, като обобщение - и с чиляка, и без него - накрая ще е почти едно и също, та, много-много не бива да се мисли. Виж, ако бяха като него и мене 100-200, е-хеее, друга работа. Тогава можеше и да стъпим в топ 1000 дори, ама само с един-двама (пък дори и било то само с 5-10), трудна работа.
Тъй че... каквото било - било. Колкото - толкова. Някъде натам се ориентирам и съм пределно сигурен, че 90% от останалата маса също натам ще се преориентира след някои и друг месец (максимум до година-две, живот и здраве). Понеже, ако ще е както досега - е, няма да го бъде. Казах вече.