Да познаеш дали ще се падне ези или тура (при хвърляне на монета) е по-лесно, отколкото да познаеш дали ще се падне едно, две, три, четири, пет или шест при хвърляне на зар. Тези двете пък са по-лесни за познаване, отколкото да познаеш числата от някоя лотария (например 5 от 35, 6 от 42 или 6 от 49).
Да забогатееш е просто - трябва да имаш много пари или нещо друго, което е ценно (например достатъчно злато, диаманти и т.н.), но не е лесно.
Просто, но
нелесно.
По подобен начин стоят и нещата с лотариите - ако познаеш числата, ще получиш много пари - просто и ясно, но много рядко се случва, защото шансовете са много малки. Аз играя и една китайска лотария, при която шансовете да познаеш всички числа са още по-малки от тези на 6 от 49 в България и по света. Въпросната лотария се нарича "Шуанг съ циъу". Досега най-много от нея съм улучвал само няколко числа, което ми е носило до 10 юана.
Шансовете ми да забогатея са между малки до много малки (аз така си ги изчислявам, до голяма степен обективно и точно, смятам).
(малко + много малко) : 2 = средно малко. Следователно имам
средно-малки шансове да забогатея.