Някои хора са безотговорни и невъзпитани. Ето пример с един от нашите ученици (по-специално - неговите родители) - снощи закъсняха, днес пък въобще не се появиха и им звъним 16 минути по-късно и обясняват, че нямало да дойдат, че не знам какво били заети, и им повиших тон, че трябва да се обаждат предварително; толкова пъти вече им се напомня това и все едно, че никога не са го чували! Че даже няма и едно "извиняваме се"! (Което и показва колко е зле човек да не е достатъчно богат - богатите, при такива несериозници, могат веднага да кажат "Край вече!" (ако въобще се наемат да преподават), а аз продължавам да ги търпя, заради 70 юана на седмица!)... Казвам "ако въобще се наемат да преподават", защото преди говорих с един в голф-бизнеса, с един в ресторантьорския бизнес и с един в посредническия бизнес и никой от тях не се занимаваше да преподава частни уроци.
Аз си мисля, ако забогатея повечко, дали ще се наема да преподавам пак? И отговорът ми, към момента е - "От НЕ до САМО В МНОГО РЕДКИ И ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ СЛУЧАИ." Защо така? Ами, защото е досадна работа (да говориш/повтаряш неща, които отдавна ги знаеш), нервираща работа (не всеки ученик слуша, не всеки е чист, не всеки постига добри резултати... пък и като добавим разни такива изродени явления като гореупоменатото - не си спазват уговорките, не се сещат даже да се обадят по-рано и да отменят урока, няма даже извинение, т.е. безотговорност и липса на възпитание, направо казано - простотия и простащина) и то е ясно, че това е трудова дейност, която трудно може да се върши с удоволствие и с любов, въпреки и да не се води кой знае колко уморителна. Аз предпочитам уморителни дейности, но поне недосадни и неизнервящи като например някои от тези онлайн. Казвам "онлайн", защото напоследък имах и имам опит с такива, не че и офлайн (т.е. извън интернет) няма такива. Въпрос и на вкус, и на опит, донякъде, разбира се.