Както казваше един Светослав - "влезнах в серия".
Имам предвид, че и днес, едвам намерих време да "пипна нет".
Сутринта - работа, после - малко пазаруване, връщане вкъщи и хайде пак излизане за получаване на един колет с техника, който дошъл малко ненадейно. Домъкнах го, разопаковане, почистване, оправяне, подреждане... то стана време не за обяд(
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B1%D1%8F%D0%B4), ами за "следобяд"
... Не остана много време за нет, "умората си каза думата", както казваше пък един Делян (днес си мислех колко си приличат българските Дилян/Делян и английското Дилън, което във варианта си
Dylan било
уелско, вж.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dylan_%28name%29, но това са други,
ономастични теми, които оставям сега настрана). Та полегнах за около два часа и трябваше да ставам за урок, след което пак малко пазаруване на едни закачалки от които има нужда за новите техники тука, плюс няколко вида прясно месо, че да напълним горната камера на хладилника (изборът беше добър, та взехме свинско, патешко, кокоше и заешко месо, но тук вече навлизаме в месарската тема и няма да се отклонявам
). Чакане няколко минути на безплатния автобус (като може да се спести - обикновено се спестява при мене) и най-после отново вкъщи, но докато оправим закачалките, месата и късната вечеря пак наближи полунощ. (Тук може някои от по-зрелите хора да са се сетили за песента на Георги Минчев, в която се пее "Почти полунощ е, а ние сме още на "Ви"".
)... Ходих да изхвърлям за втори път боклук през това денонощие (мразя да ми се насъбират виненки и, въобще, гледам да ми е възможно най-чисто, най-хигиенично вкъщи), след това - вечерния душ и... най-сетне на линия, най-после онлайн!
В разказа, линкнат в горния ми пост, на лирическата героиня й спряха тока. На мен, пък, ми спряха водата (добре, че усетих навреме намаляването й и си налях поне 1 литър), защото утре чак в късния следобед ще я пускат, иначе за пиене си имам. И така...
Дишам, работя, живея, както е писал класикът (
Никола Вапцаров). Утре, ако не удари някой дъжд, ще се мине и на плаж. Засега - това е.