Какво мислите за Уилям Шекспир?Отговори от преди време...
barzev
Какво мога да мисля.. Един от най-известните драматурзи.. Не напразно името му е толкова велико и известно. Англичаните определено се гордеят с него!
Bunny^
Едва ли има човек, който да не знае кой е Шекспир! Ако има значи нищо не знае
MJ Fan
Обожавам го. Велик е. <3
pypi
Това е един от малкото хора, който по негово време са успяли от нищото да направят нещо, аз лично съм ходила в къщата му в англия и знам почти цялата му история, но е прекалено дълга да я разказвам, но мога да кажа че е имал едно от първите легла което не е било от слама. Велик човек.
Proxima
Не обичам да превъзнасям чуждите гении и да не отдавам значение на нашите. По-близко до моята култура ми звучи Веселин Ханчев, например.
Какво му е на “Посвещение”:
За да останеш, за да си потребен,
за да те има и след теб дори,
ти всяка вещ и образ покрай тебе
открий отново и пресътвори.
Пресътвори ги ти като лозата,
затворила пространствата в зърна,
като дървото в плод, като пчелата,
създала мед от пръст и светлина;
като жената стенеща, в която
по-траен образ дири любовта,
като земята връщаща богато
и облаци, и птици, и листа.
и т.н.
Victoria
Каквото и да кажа за него ще е малко.
Dimi
Голям хитрец е тоя, писал е в перспектива
Въпроса.. Да бъдеш или да не бъдеш.. още стой на дневен ред
Pipi.. сега чак видях кви глупости пишеш
Не знам къде си ходила, ама си много некомпетентна
Мога да оборя всяка твоя дума. Първо по негово време наистина е направил НИЩО. Не е писал в стила, който се е смятал за модерен тогава. Бил е световно неизвестен. Въвежда около 1500 нови думи в английския език.. нужно ли е да казвам, че не е бил и разбираем за времето си. Таланта му се появява повече в театъра.. бил е в театрална трупа, като заминава за Лондон, Едновременно с това и твори. Да кажеш, че е правил от нищо-нещо.. ами не е точно така, имал е много добра база за времето си.
Роден е в доста заможно семейство.. ходил е на училище, учил е латински, наблюдавал е театрални представления от малък.. въобще.. добро начало за малкия гений
А това за леглото… изби рибата
Едва ли човека е велик заради факта че е имал едно от първите легла, което не е било от слама. Има си обяснение… през 16-17 век леглата са били с пълнеж от слама и пух… в зависимост от социалния статус
След смъртта му творчеството му е почти забравено. То възкръства през 18 век през така наречения период на романтизма. За това е гений и велик.. писал е в бъдеще време
Humma
Истината е, че не съм чел нищо негово. Или поне не се сещам да съм…
Фитнес
Какво да мисля. Всеки месец по 9900 пъти се търси Шекспир в Google. На месец над 6 милиона са търсенията за игри.
Аз мисля: "Сън в лятна нощ" = любимо!