☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯

☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: Какво мислите за любовта и много други неща  (Read 8765 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Деси

• 🍀
  • SEO sr. member
  • SEO-karma: +180/-0
    • View Profile
Какво мислите за хората с магарешки инат?
« Reply #45 on: October 15, 2018, 03:42:30 AM »
Паричките... колкото повече, толкова повече нали така казва Пух. :P

Какво мислите за хората с магарешки инат?

Отговори от преди време...

barzev
Не разбирам точно какво означава магарешки инат, но може би имате предвид това: Когато някой дори знае, че е грешно да прави нещо, все пак да го прави.. Такива хора доста ме дразнят, но попринцип ги игнорирам. Иначе биха ме докарали до лудост..

Proxima
Тези хора притежават едно изключително качество. Ако успеят да го ориентират в своя полза, а не срещу себе си, както обикновено правят, ще са най-великите хора на Земята.

MJ Fan
Дразнят ме.. Дори и да им обясниш, че правят нещо грешно, като си навият на ума, и грешно да е пак ще го правят по своя си начин..

Bunny^
Съгласна съм с MJ Fan! Не ги понасям и за да си спестя излишната разправия предпочитам да си замълча!

eyeless
Ми хора, които знаят как да постигнат това което искат… в този живот не си ли инат и нахален няма да се получи :D но в някой случаи дразнят… примерно като грешат ама пак трябва да е на тяхното.. като мен някой път :D

malkopile
Ами какво да кажа за себе си, харесвам се.

pypi
Абе в този шибан живот трябва да си инат и да държиш на своето за да постигнеш целите си, не го ли правиш ще бадеш стъпкан от живота като хлебарка.

Pavel
Въобще не се занимавам с хора с магарешки инат! Замълчавам си просто и не се разправям с тях!

Аз мисля: Дразнещи са, но и те са си прави за себе си.

MSL

• Философ | Philosopher | 哲学家
  • SEO Mod
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +823/-0
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
За магарешкия инат
« Reply #46 on: October 15, 2018, 03:47:02 AM »
 Първо да кажа, че не е много правилно назован на магаретата. Чел съм материали по темата, но да не задълбаваме. Направо на въпроса: зависи ЗА КАКВО се инати някой/някоя. Има си ситуации, при които е добре да се проявява инат (упоритост), а има и такива, където това е от безсмислено до погрешно.
 Някои възприемат "магарешки инат" или дори само "инат" като "безсмислено упорство" и/или "вредно упорство". В такъв случай, ясно е, че не става дума за положително качество. Толкоз. :)
A fan of science, philosophy and so on. :)

Деси

• 🍀
  • SEO sr. member
    • View Profile
Какво мислите за дъвките и освежаващите бонбони? Задължителни ли са?

Bunny^

Задължителни са сутрин, особено ако излизаме без да сме закусвали, защото дори да си мием зъбите дъхът не е приятен.

bugy

Приятни са. Задължителни? Може би, за хората с проблемен дъх, за пушачите също. Не е зле да имаш от тях под ръка при нужда, но не са достатъчни за освежаване.

malkopile

Хубави са, но чак пък задължителни.

MJ Fan

Не са задължителни, но е добре да имаш под ръка..

Proxima

Аз предпочитам лентичките за свеж дъх.

pypi

Ами не са задължителни а по-скоро наложителни когато няма как да си измиете зъбите след ядене или нещо друго, много е неприятен лошият дъх.

eyeless

Ако имаш лош дъх… ДА :D

marisela-24

Хубави са но не може постоянно да си с тях от сутрин до вечер че развалят и зъбите!

жоро

Развалят зъбите – ГЛУПОСТИ
Говоря за дъвките. Даже напротив, полезни са, защото се произвежда повече слюнка и се почистват зъбите по този начин.

Аз мисля: Предпочитам дъвките. Ако нямам дъвка тогава може освежаващи бонбони от тези без многото калории.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Пастата и четката за зъби
« Reply #48 on: November 06, 2018, 06:07:38 AM »
 Най-важното е пастата за зъби + четката за зъби! Няма ли ги тези неща, дъвки и пр. не са решение на проблемите (лош дъх, развалени зъби и др.)!

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
 И предвид така разрастналата се тема, промених заглавието от "Какво мислите за любовта" на "Какво мислите за любовта и много други неща".

Деси

• 🍀
  • SEO sr. member
    • View Profile
Какво мислитр за Уилям Шекспир?
« Reply #50 on: November 19, 2018, 04:14:47 AM »
Какво мислите за Уилям Шекспир?

barzev

Какво мога да мисля.. Един от най-известните драматурзи.. Не напразно името му е толкова велико и известно. Англичаните определено се гордеят с него!

Bunny^

Едва ли има човек, който да не знае кой е Шекспир! Ако има значи нищо не знае :)

MJ Fan

Обожавам го. Велик е. <3

pypi

Това е един от малкото хора, който по негово време са успяли от нищото да направят нещо, аз лично съм ходила в къщата му в англия и знам почти цялата му история, но е прекалено дълга да я разказвам, но мога да кажа че е имал едно от първите легла което не е било от слама. Велик човек.

Proxima

Не обичам да превъзнасям чуждите гении и да не отдавам значение на нашите. По-близко до моята култура ми звучи Веселин Ханчев, например.

Какво му е на “Посвещение”:
За да останеш, за да си потребен,
за да те има и след теб дори,
ти всяка вещ и образ покрай тебе
открий отново и пресътвори.
Пресътвори ги ти като лозата,
затворила пространствата в зърна,
като дървото в плод, като пчелата,
създала мед от пръст и светлина;
като жената стенеща, в която
по-траен образ дири любовта,
като земята връщаща богато
и облаци, и птици, и листа.
и т.н.

Victoria

Каквото и да кажа за него ще е малко.

Dimi

Голям хитрец е тоя, писал е в перспектива :) Въпроса.. Да бъдеш или да не бъдеш.. още стой на дневен ред :)

Pipi.. сега чак видях кви глупости пишеш :) Не знам къде си ходила, ама си много некомпетентна :) Мога да оборя всяка твоя дума. Първо по негово време наистина е направил НИЩО. Не е писал в стила, който се е смятал за модерен тогава. Бил е световно неизвестен. Въвежда около 1500 нови думи в английския език.. нужно ли е да казвам, че не е бил и разбираем за времето си. Таланта му се появява повече в театъра.. бил е в театрална трупа, като заминава за Лондон, Едновременно с това и твори. Да кажеш, че е правил от нищо-нещо.. ами не е точно така, имал е много добра база за времето си.

Роден е в доста заможно семейство.. ходил е на училище, учил е латински, наблюдавал е театрални представления от малък.. въобще.. добро начало за малкия гений :) А това за леглото… изби рибата :) Едва ли човека е велик заради факта че е имал едно от първите легла, което не е било от слама. Има си обяснение… през 16-17 век леглата са били с пълнеж от слама и пух… в зависимост от социалния статус :) След смъртта му творчеството му е почти забравено. То възкръства през 18 век през така наречения период на романтизма. За това е гений и велик.. писал е в бъдеще време :)

Humma

Истината е, че не съм чел нищо негово. Или поне не се сещам да съм…

Фитнес

Какво да мисля. Всеки месец по 9900 пъти се търси Шекспир в Google. На месец над 6 милиона са търсенията за игри.

Аз мисля: "Сън в лятна нощ" = любимо! :-*

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Шекспир
« Reply #51 on: November 19, 2018, 05:09:13 AM »
 Шекспир е част от културата на човечеството. Който има свободно време и желае, може да се запознае с неговото творчество.

Деси

• 🍀
  • SEO sr. member
    • View Profile
Какво мислите за рисуването
« Reply #52 on: November 26, 2018, 03:00:55 AM »
Рисуването ме успокоява. Какво мислите за рисуването?

boyanova6

• SEO sr. member
  • SEO-karma: +212/-2
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
Re: Какво мислите за рисуването
« Reply #53 on: November 26, 2018, 03:51:32 AM »
Рисуването ме успокоява. Какво мислите за рисуването?

Като теб същото. Рисуването си е ок. Само свободно време да има човек. А ако се намерят пари за качествени материали, стават хубави неща, които човек да си закачи на стената (това, ако разбира се, умее да рисува или пък не, но просто си харесва крайният резултат).

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
 Има един приятел, който провежда психотерапии, та от него съм запомнил, че им прави и такава терапия - с рисуване. И не е важно дали някой рисува добре или не - просто да си драскат там, колкото могат, но се водело терапевтично. От учебници по психиатрия пък си спомням и за т. нар. трудова терапия. Определено, смятам че (при някои случаи и в зависимост от отделните хора) рисуването има своя терапевтичен (или поне успокояващ, редуциращ стреса) елемент. :) При мен определено го има този ефект, та съм "за" арт-терапиите. :)
 За стената - който е майстор на рисуването с молив, определено може да си украси стените по по-икономичен начин.
 И, по-общо казано, аз уважавам изобразителното изкуство.

boyanova6

• SEO sr. member
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
@ MSL

Имам документ за право да прилагам арт - техники. Там наистина не се изисква рисувателни умения, но не просто да си драскат. Рисуването се извършва по точно определен начин (не е безразборно, макар от страни гледано да изглежда именно така). Тогава се разкриват както определени черти на характера, така и средства за работа над себе си и психиката.

Някога обичах да рисувам с молив, но тогава бях и по-малка. Ходех на частно в школа "Паскин" (става дума за школа във връзка с Жул Паскин, който е френски художник, роден във Видин, България), а там моливите си бяха доста засегнати. Определено е приятно да се рисува с тях, но... Сега съм на вълна акрилни бои. Шаренко да има.  ;D

Радвам се да науча, че тук имало почитатели на изобразителното изкуство! =)

Dimitroff

• Разбирач & играч
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +300/-3
  • Разбирач, играч и предприемач.
    • View Profile
    • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
Аз не разбирам и ще питам лаишката. Графиките, с молива нали така се казваха (?) после не става ли да си ги доуцветиш с боички?

А аз съм виждал някои да се успокояват (снемат напрежението) като драскат елементарни неща. Примерно триъгълници, кръгчета, спирали, елхички.

Аз само един едничък път се бях успокоил много така. Б. знае сигурно как се казва това на психологически език. Предупреждавам, че е просташко само че много ме успокои. Имахме един алкохолик, но един път алкохолик и ми беше нещо като мениджър. 20 процента от времето беше трезв и приятен, през останалото време пиян и се псуваше с майка си, водеше някакво гадже (100 кила жена) която също се псуваше с него, пред колегите обръщаше масите, каза че съм откраднал някакви 1000 лева (след това майка му ги намерила в гардероба у тях и чудя се как си признаха, ма нямаше 1 "извинявай")... Е такива хубави спомени. А нямах как да го напусна веднага. Щеше да се налага да го изтърпявам. И ей така се успокоих още не мога да разбера как ми се получи. Гледах си нещо по телевизията и пред мен имаше тетрадка и писалка оставена от майка ми. Откъснах си лист, защото знаех, че ще "драсна" нещо, което няма да е ок да остане в тетрадката на майка. Ръката ми сама започна да се движи, ръководена от извънземни! ;D Излъгах! Обичам да се шегувам. Не бе, наистина не знаех какво ми се рисува точно. И почнах. Нарисувах гол мъж. Кръстих го на онзи пияндел! Да го наречем "бате Наско". (но не се казваше Наско.)

Добавих хмммммммм как да се изразим по-научно: няколко чепати мъжки полови първични белега! Всички тях ги бях насочил към хмммммм анал-итичната част на голия Наско (в изкуството имаме "Голата Маха", а това беше Голия Наско). И най-много ме успокои един постер, който разпънах над него. Направих го като лозунг-надпис все едно като че е прякото послание към всички страдалци от него: "Да го отцепим дружно в г@за на бате Наско!" Най-много ме успокои това "дружно". Признавам си го. Беше простотия като по-млад, но много ме успокои това и после всякога когато си имах работа с него се сещах за моя шедьовър и ми ставаше по-ведро. ;D Затова на 100 процента подкрепям от личен опит: има нещо в рисуването като терапия, има!
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

boyanova6

• SEO sr. member
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
@ Dimitroff

Принципно, ако не ползваш щрихи (не запълваш вътре картинката с драскано от молива), върху контурите с молива се рисува с бои, запълва се, гласят се цветови нюанси. Ефектът накрая е, че от молива не се вижда нищо и си стоят само боите.

За извънземните, знаем ги, че те друга работа си нямат и само си търсят някой да му диктуват и той да пише. Не се шегувам. Така че хич и не си мисли, че си се измъкнал. Извънземните му диктуват на Dimitroff, пък той си трае и не споделя посланията! То тъй не може, защото веднага ще те разконспирираме! =)

Чрез твоята рисунка се е случило следното.  Изразходил си по безопасен начин напрежението, като си нарисувал каквото според теб си заслужава въпросният пияндел. Резултатът е ок и е по същество хем снемане на напрежение, хем снемане на агресия, защото явно доста си му бил набрал на онзи.

Разбира се, арт-техниките може да служат и за други цели. Примерно да се потуши конфликт между двама души, да се придобие увереност, да се научи човек да се изразява пред околните и т.н.

Арт - техниките освен рисуване, може да включват и други неща. Например работа с глина. Или лепене на хартийки. Те да са цветни всякакви и предварително късани или рязани на някакви парченца, после лепени със сухо лепило върху лист, докато не стане фигурка, за която се измисля накрая възраст, име, история, послание, което фигурката отправя към света. И други такива творчески изпълнения са приложими.

Като цяло ползването на арт-техники е приятно творческо занимание, с което човек не се усеща кога времето минава. =)

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
 Извънземните диктуват лозунги за "дружност"! ;D Направо "сублимация", по Фройд. :)
 За рисуването - ами предлагам някои цветни, но по-евтини алтернативи - с цветни моливи или с пастели. Като малък много обичах пастелите.
 Аз се сещам за една психологическа техника, свързана с рисуване, но тя има по-изследователски характер - карат те да рисуваш със символи (опростено) света, според твоите представи, и да се нарисуваш себе си вътре, за да се види като как се възприемаш и какво си мислиш за другите. :)

boyanova6

• SEO sr. member
    • View Profile
    • Сайт за бизнес
@ MSL

На една и диктуваха да търси извънземен и явно не е била случайна, щото тукашните военни окопаха куп тунели, изнезнаха бая голяма сума пари. Но извънземният, дето го търсеха или ще да се е бил скрил много добре, или пък интернета, по който се осъществявала диктовката, ще да е бил с лошо качество и е прекъсвал, та само едните пари, дето изчезнаха. Важното е да се отбележи, че и парите също изчезнали, както и извънземният. Най-тъжното е, че това престъпление така и не е разследвано, а според мен би трябвало. И осъдени също би трябвало, при това обаче първо да си променим НК, че много несъстоятелен, ако се сравнява размера на престъпленията, с размера на наказанията. Но това е друга бира и предполагам за нея извънземните нищо не са диктували, гадовете.  ???

Техниката за рисуване, която описваш, върши чудесна работа при дечицата.  :-*

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.