☯☼☯ SEO and Non-SEO (Science-Education-Omnilogy) Forum ☯☼☯

☆ ☆ ☆ № ➊ Omnilogic Forum + More ☆ ☆ ☆

Your ad here just for $2 per day!

- - -

Your ads here ($2/day)!

Author Topic: Какво мислите за любовта и много други неща  (Read 8788 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Деси

• 🍀
  • SEO sr. member
  • SEO-karma: +180/-0
    • View Profile
А сега какво мислите за студентите, които заминават да учат в чужбина?

Отговори от преди време...

Bunny^

Ами след като нашата държава не им предлага нищо, ясно е че ще заминат някъде по света.

MJ Fan

Нормално, ако искат да учат нещо, което няма как да им се предостави от нашата страна.

tvoito vtoro az

Познавам много такива и трябва да ви кажа, че стават много по-оправни в живота, по-умни и какво ли още не, нямат нищо общо със студентите в БГ. Не мислете, че е лесно и че парите от мама и тате стигат, всички работят и учат.

pypi

Еми явно са решили че тук няма да могат да печелят пари и за това отиват да учат там, не знам не мога да си го обясня.

girl

По-добре да заминават. В България не могат да постигнат целите си. Колкото и да е жалко, истина е.

Proxima

Обучението в чужбина им осигурява работа, докато в България се обучават потенциални безработни.

eyeless

Сигурно искат нещо повече от това тук в България… аз лично бих напуснала страната на екскурзия или нещо подбно, но не и да се преместя в чужбина.

kris

Не са задължени да стоят в България, я. Да заминават.

Аз мисля: Нека учат там където им е най-добре.

MSL

• Философ | Philosopher | 哲学家
  • SEO Mod
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +823/-0
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
За учещите в чужбина
« Reply #31 on: October 08, 2018, 03:37:11 AM »

За учещите в чужбина

Аз лично искам да уточня няколко важни неща:

а) От много време има традиция българи да ходят по чужбина да се изучават. Това не е някакво ново явление.

б) Не само днешните българи (български граждани), но и всякакви други - японци, индийци, турци, французи и т. н. ходят да учат в чужбина. Сигурно няма държава, която да дава това право на гражданите си и да няма поне няколко от тях да не искат да идат да учат в чужбина.

в) Не е важно колко са отишли да учат, а колко от тях ще се завърнат. (Все пак не всички остават в чужбина и не всички се връщат в родините си).

г) Всеки си има вкус, желания, мечти, надежди и свобода да избира дали да се връща, дали да остава там, където учи или просто да иде на трето място (например някой може да е от Япония, да завърши в Австралия, а после да отиде и да заживее в Канада. Или пък да е от Южна Корея, да завърши в Русия и после да заживее в Китай. Всякакви комбинации са възможни на този свят.)

д) Всеки учещ в страната си или в чужбина е различен, индивидуален. Не може да имам обобщено мнение и да мисля нещо за учещите в чужбина. Това са доста хора, все пак, а повечето не ги познавам нито аз, нито който и да е друг. Логично, нали? Мога да имам мнение по въпроса за самото учене в чужбина. И имам, а то е - това е една прекрасна идея и възможност за желаещите!

е) Надявам се и вбъдеще да живеем в един свободен свят, където всеки може да избира дали да учи и/или работи и/или живее в чужбина; дали да се връща в родината си; дали да пребивава и в чужбина, и в родината си. Това е едно естествено право!
A fan of science, philosophy and so on. :)

Деси

• 🍀
  • SEO sr. member
    • View Profile
Това е интересен въпрос. Какво мислите за красивите жени и дали те объркват мъжкия мозък? :P ;) ;) ;)

Bunny^

Има една поговорка, която гласи: Красивата жена е радост за мъжките очи, а грозната за женските (Ех, завист)! По природа мъжете са си програмирани със слаби ангели, на кой по-малко, на кой – повече

ragi

О много ясно, че го объркват. На мен ми е достатъчно само да погледна тази снимка и вече е объркан..

eyeless

Да определено могат да объркат мъж със слаба психическа система, но ако е малко по-интелигентен и не гледа само външния вид това не представлява проблем.

Bu

Красивото винаги радва окото, ако може и да се докосне със сигурност става обърквация :) Не важи само за красивите жени и мъжкия мозък, а и за другия вариант на комбинация :)

Proxima

Присъствието на красива жена кара мъжете да използват всичко, на което са способни за да я впечатлят. Според някои психолози мъжете са програмирани да мислят за това как да предадат гените си. ;) Само външния вид, обаче няма същия ефект върху жените. Те търсят и други качества.

pypi

Объркват мъжете със слаба психика но не и тези които са със силна психика, тези със слабата могат и краката им да целунат :D

dqvola_ot_raq

Ми зависи колко е красива хахаха тая снимка няма как да ме побърка щото има и по-яки от нея :D

Dimi

Със сигурност объркват мъжкия мозък, та даже могат да го накарат и да си изгуби акъла. Заради хубави жени и войни са ставали… било то битови или исторически.. все тая:) Мъжът обича с очите:)

Аз мисля: Сигурно при някои е и така.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
За красивите жени и мъжете
« Reply #33 on: October 08, 2018, 05:31:47 AM »
 Относно красивите жени и мъжете - зависи от мъжа. Не всяка красива жена може да направи впечатление на всеки мъж - някои са хомосексуалисти, други са хетеросексуални, но пък просто си имат друга представа за красота/друг вкус и няма да харесат точно тази жена (За един красива, но за друг - нищо особено или направо - грозна.)
 Не разбирам и какво точно се има предвид под "объркване на мозък", но каквото и да е то, ясно е, че винаги ще зависи от конкретната жена и конкретният мъж. Хората са индивидуални.

Деси

• 🍀
  • SEO sr. member
    • View Profile
Какво мислите за обезкосмяването при мъжете? Необходимо ли е?

dk_

Мисля, че е необходимо, да!

bab4eto

Аз мисля, че както на мъжа му е гадно да види космата жена, така и на жената и е гадно при космат мъж…

nastq21   

Аз мисля, че подкрепям мнението на bab4eto

Bunny^

Разни хора, разни идеали! Аз съм ЗА обезкосмяването, но не на всякъде, освен ако не е джунгла, тогава дори и по ръцете трябва :)

sun

Аз съм ЗА, не харесвам космати мъже а и е по-хигиенично и естетично

ElinoOor/teenproblem../

не мисля че един мъж трябва да се обезкосмява и да заприличва на жена..
е все пак поне подмишниците и слабините е повече то желателно да са обезкосмени :Д:Д

Marudka

ДА! Мъжете трябва да се епилират навсякъде, за да са гладки! На главата да си оставят коса, за да могат да я изправят с преса и да й слагат много лак и гел! Cool Но веждите задължително да се оформят и да се рисуват с молив!

Все пак сме 21 век! Мъжете трябва да се поддържат. Няма да ходят като някакви горили я Mad

Някой си

Не мисля, че е че трябва да е задължително. Аз го правя, но дори и да не го правя не е кой знае какво.

sahara_

Естествено, че и мъжете трябва да се епилират тук-там. На нас да не ни е лесно. Интересно ми е как търпят болката… особено на интимната част

palavoto_momi4e

За да очакваш момичето ти да се грижи за външния си вид, естествено, че трябва и ти да и покажеш, че се грижиш за своя.

Dimi

Нема да е лошо… от време на време… да си махаме ВУНАТА

бъззз

Всяко ново е добре забравено старо, виж утре дошла мода да сме като гори, поне тези по които е играло биг-чето ще са първокласни…

decu4ka

Защо пък не…

gabana_pk

Зависи от окосмението, но все пак трябва да се обезкосмяват, поне на някои места.

eyeless

Еми щом човек не се чувства добре да се бръсне… макар и да няма никакъв смисъл… в някои случаи се налага примернo ако се занимава с нещо от което може да се рани…. ако някои косъм се намести в раната … game over :D инфекция :D

чичо скруч

Отначало гледах да се съобразявам с хората, най-вече с по-нежната половинка – жените, но в момента се обезкосмявам само там, където на мен не ми е приятно да имам косми. :)

AnSsi

Зависи къде.. Има места, където е необходимо обезкосмяването. Но вече, когато се прекали ( имам предвид крака, ръце, гърди.. вежди.. ) става смешно. Мъжът трябва да си е мъж!

непознат

Да, мъжете трябва да се обезкосмяват!

malkopile

Трябва, но не навсякъде, много ми е смешен мъж с обезкосмени крака например.

barzev

Разбира се. Има зони, които е направо задължително да се обезкосмяват поради ред причини и една от тях е хигиената. Но както каза malkopile, мъже с обезкосмени крака не е много на добре. Е, не е хубаво да върви с “валми” по краката, но могат да се намалят с машинка :)

pypilitka

Това си е хигиена, в зависимост от човека е хубаво да се обезкосмява но до една степен, защото повечето “мъже” вече прекаляват с обезкосмяването а и не само с това, те просто “изпедерастяват” .

no_end

Marudka описанието ти ми напомня за гол охлюв :D Обезкосмяването при мъжете, на някои места е задължително, на други желателно, на останалите може да е повод за компромис :) Един леко брадясал мъж, може да е много секси дори, с подходящ стил и вписващо се поведение. Окосмен, не значи винаги неподдържан, по-скоро може да е признак за мъжественост :) Но мъже с дълги коси… е те такива трудно приемам :)

Аз мисля: Харесват ми по-обезкосмени, но всеки има различна гъстота и е индивидуален на космите си.

Деси

• 🍀
  • SEO sr. member
    • View Profile
И пак да се върнем на любовта. Какво мислите за любовните връзки от разстояние?

malko_zloo

Любов от разстояние… може да се каже че няма много бъдеще.

Bunny^

Може да продължи много време и от двете страни. Може да продължи много време само от едната страна, а другия вече да е забравил какво е било, но винаги както всяка нещо има край! А има и друг вариант, само единия да обича, а другия – не! Но определено има такава любов!

eyeless

Казват, че очи, които не се виждат, се забравят. Мисля че всичко е изключително индивидуално. За връзка определено може да говорим, за пълноценна – не особено. Когато този човек не е до теб, той ти липсва.. започваш да се срещаш и да виждаш други хора, те да заемат основно място в деня ти. И тогава не е изключено да срещнеш друг/а. Но любовта не признава граници все пак тя съществува въпреки и независимо разстоянието, което ги дели.

Proxima

Разстоянието доказва силата на връзката.
Понякога една връзка се крепи на секс, на финансов интерес, или е просто за престиж, или и т.н. Ако връзката е чиста и се крепи на обич и доверие, разстоянието я прави по-силна.

Bu

Не е малка тръпката и в този вариант :) Възможна, но непълноценна връзка. Ако се подхранва все пак със запомнящи се срещи, дори на дълъг период от време, би могла да оцелее с години. Определено заобикалящия свят и при двамата оказва влияние и лесно се получава разминаване в очакванията.

malkopile

Разстоянието доказва и силата на връзката, но в повечето случаи краят и е близко.

pypi

Любовта няма граници, но не мисля че една любов м/у двама човека може да е нормална след като те не се виждат.

Viki

Стига да не са разделени много дълго време е възможно

Pavel

Любовните връзки от разстояние могат само да разбият сърцата и на двамата. Бил съм от тази страна и знам как е..

dr0m

Няма ли целувка, прегръдка – няма любов…

John Smith

Същото е като секса от разстояние!

desimikalsen

Много грешите всички. Аз имам такава връзка с чужденец, виждаме се през два месеца, поради училището, но… всичко е много по-хубаво отколкото с някой тукашен. Първо защото връзката е много по-силна и любовта е за това… да боли. Ако не боли не е любов. Гадно е защото ми липсва, но поне всичко върви добре и вече сме сгодени, така че връзката от разстояние е напълно възможна и продължителна :) Който няма нужното търпение просто не е истински влюбен. Търпиш или правиш всичко възможно за да бъдеш с него, като се преместиш например.

Александър

Ако любовта е истинска и двойката я желаят защо да няма, стига да се виждат редовно и да си вярват един на друг!

Аз мисля: Много са неудобни любовните връзки от разстояние. :(

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
За обезкосмяването при мъжете
« Reply #36 on: October 10, 2018, 05:10:04 AM »
 Обезкосмяването при мъжете си е личен избор на всеки отделен мъж. Също като бръсненето - някои се бръснат изцяло, други си пускат големи бради, трети си оставят само мустаци... Индивидуално и въпрос на личен избор.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
За любовта от разстояние
« Reply #37 on: October 10, 2018, 05:11:48 AM »
 За любовните връзки от разстояние. Ами какво да мисля? Мисля, че има такива, имало е и, може би, ще има. Въпрос на лични избори. Това е.

Деси

• 🍀
  • SEO sr. member
    • View Profile
Какво мислите сънуват ли котките сънища и какви?

Ето ви малко с тема "Сънуват ли котетата?"  :)

ceci

ХАх… Не мисля че сънуват изобщо.

Bunny^

Сънуват естествено – как ги гони куче :D

Pavel

Сигурен съм че сънуват. И те носят душичка :) А това на снимката е супер сладурче ;)

archlord

Храна сънуват, естествено… :D Гладна кокошка, просо сънува, а котките нямат наяждане :D

ragi

Сънуват си те 100%. Моята както си спеше гушната при мен и изведнъж подскачаше. Кой ги знае какво сънуват…

John Smith

Сънуват котешки сънища – мишки, кучета, котешка храна. Това го знам от сигурен източник!

Ann

Да, котките сънуват, точно както хората. Да не забравяме, че ние също сме животни. Ако котетата мърдат лапичките си, когато са заспали то те вероятно сънуват, че летят или бягат. Ако скочат по време на сън е много вероятно да сънуват някакъв кошмар! ;)

Бахар Мустафа

Отговорът е прост – сънуват мишки…

Paola

Да, котките сънуват :) Смятам, че и те като хората, сънуват неща, които са им се случили, предстоят да им се случат или желаят да им се случат. Най-често котките сънуват мен :D

Lekov

Сънуват разбира се, но това какво сънуват можем само да гадаем.

Dimi

ragi… твоя мачок е подскочил, защото е усетил твоя сън… ако е от ония… мокрите сънища… ми че рипа мачоко :) Това е майтап… а иначе… сънищата знам ли, живо същество е, не случайно всички опити се правят върху животни, може да имаме повече общи неща с тях, повече отколкото предполагаме, като сънуването например :)

Lost Northern Star

Сигурно сънуват… знам ли ги :D както си спят помръдват лекичко… може би преживяват съня :)

Венцислав

Моята доста често говори на сън :P

Гецата

Сънуват, сънуват…

Не може така, те също са живи същества! :P :D

Александър

Според мен всички живи същества щом спят ще сънуват, даже моето куче се е стряскало на сън от нищото и се е удряло къде ли не пък и е скимтяло докато спи :)

ели

Аз също мисля че сънуват. Моята котка Блеки, много пъти съм я виждала да помръджа лекичко, когато тя спи.

delicacy

Сънуват, разбира се! Съгласна съм с ели и аз съм виждала котка, която спи и помръдва, това е признак, че може би наистина сънува.

valcho

Естествено, че сънуват! Все пак са живи същества :)

Аз мисля: Много вероятно е да сънуват.

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
За сънищата при бозайниците
« Reply #39 on: October 11, 2018, 04:46:39 AM »
 Спомням си, че на времето бях чел по темата за сънищата при бозайниците (вкл. и котките), че се смятало за доказано, че сънуват. Там се предполагаше, че дори животни (влечуги) като змиите може би сънуват.

Dimitroff

• Разбирач & играч
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +300/-3
  • Разбирач, играч и предприемач.
    • View Profile
    • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
Re: Какво мислите за любовта?
« Reply #40 on: October 11, 2018, 02:42:55 PM »
Интересни въпроси. По някои от тях не ми е минавало нищо на ум. ;D
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

Деси

• 🍀
  • SEO sr. member
    • View Profile
Re: Какво мислите за любовта?
« Reply #41 on: October 11, 2018, 11:54:47 PM »
Така е.

Деси

• 🍀
  • SEO sr. member
    • View Profile
Какво мислите че е необходимо, за да е щастлив човек?

Гецата
Малко неща, зависи от самият човек, на някой хора им трябват пари, на някой хора им трябват просто добри приятели…
Някой хора могат и без двете..
Аз лично завися от приятелите и семейството си..

Bunny^
Само здраве да има…

dk_
Щастието е относително понятие!
Както вече по-горе споменаха, зависи си от самия човек. Всеки има различен мироглед и светоусещане!
Аз мисля, че човек не може да бъде щастлив без любим човек до себе си, не просто някаква връзка, а точната половинка, истинската!

sunrise
За мен е достатъчно да обичам и да бъда обичана, да имам верни приятели и семейството и близките ми да са добре.

Forsi
За да може един човек да е щастлив, първо трябва да знае тайната на живота. Прочетете книгата “Тайната”.

Victoria
На човек в днешно време за да е щастлив му трябват пари. Поне в България е така според мен. Което е много тъжно. По улиците е пълно с нацупени и изтормозени хора. Бият се по дискотеките, карат се по улиците и какво ли още не. Всичко това се върти около парите и нищо друго.

Гецата
За жалост е точно така, във България всички се бият, буквално се бият за пари, кой какво прави, ние за пари се бием, кой какво прави, ние сме най-изоставащата нация на балканите, доказано!… :(

Bunny^
Човек ако е здрав ще си намери и пари и любов!

Dimi
На мен лично не ми трябва много. Един малък джип Porsche Cayenne S, малка къщичка 560кв. в Драгалевци, семпло апартаментче на Халкидики,че ми е близо, и скромна виличка на френската ривиера… Общо взето на човек малко му трябва за да е щастлив. ЗДРАВЕ ДА Е, ДРУГОТО ЩЕ СИ ГО НАПАЗАРУВАМЕ :)

malko_dupe
Винаги съм се радвала на малките неща. Най важното за мен е здравето. Имаш ли го, значи имаш всичко.

Proxima
Реалността е функция от съзнанието ни.

mimozata
Dimi, като получиш това ще решиш че има и друго какво да поискаш. Човешката природа е създадена така, че да се стремиш все напред и напред. Ако нямаш цели за които да се бориш се обезсмисля съществуването ти.

decu4ka
Ние хората сме алчни, все искаме искаме искаме… и все не ни достига.. За това мисля, че трябва да се радваме на малките неща.. и най-важно е човек да е здрав.. според мен това е най-голямото щастие :)

gabana_pk
Едно единствено нещо – ЛЮБОВ!

MJ Fan
Здраве..
Другото ще дойде от самосебе си..

bab4eto
Мисля, че няма човек на който нищо не му липсва.. на всеки нещо му липсва за да е щастлив..

eyeless
Въпрос на който могат да бъдат дадени мнооооого отговори… всеки човек търси различни неща в живота, но това което би донесло щастие на всеки… според мен… е: добри отношения в семейството, успешна връзка и въобще успех в любовния живот, добра кариера… и най-важното… всеки мечтае малко или много да постигне определена кариера която да му осигори щастие и възможността да се занимава и да прави това което му доставя наи-много удоволствие… и според мен такъв живот носи щастие.

malkopile
Здраве и любим човек до нас, когато имаме опора и подкрепа, всичко си идва на мястото.

pypi
Разнообразие, приятели, любов… въпреки че много хора смятат че парите не са важни… за да се чувстваш пълноценен и самостоятелен те наистина имат голямо значение. Тази тема е прекалено индивидуална. За мен за да съм щастлива е необходимо най важното: да съм самостоятелна, свободна.. обичам също така разнообразието.. не обичам скучните занимания които се повтарят всеки ден в годината… Най-големият дар в живота ми е адреналинът и приключенския дух.

slice
Необходима е удовлетвореност, каквото и както и да прави човек, ако е доволен от себе си, идва и удоволствието от живота. А удоволствието е първата крачка към щастието, следващите са да обичаш и да бъдеш обичан, да си полезен на някого и някой да има нужда от теб, било то дете, мъж, приятел.
Щастието е положителната кулминация на най-доброто което правим за себе си и за околните.

Neli4a
Щастието е относително чувство, но за да конкретизирам за мен то е, когато обичаш и се чувстваш обичан.

Kostan
Благодаря ви за мненията ви, много ми помогнахте за съчинението, което имахме за домашна, мисля че това което сте написали е много правилно :)

Лей~Чери
Kostan пиши после колко са ти писали за домашното :) И слагай кавички, понякога поне :)

Аз мисля: Здраве, пари, вярност, любов.

Dimitroff

• Разбирач & играч
  • SEO hero member
  • SEO-karma: +300/-3
  • Разбирач, играч и предприемач.
    • View Profile
    • Много ме кефи тоя predpriemach!!!
Математика на щастието
« Reply #43 on: October 12, 2018, 12:33:09 AM »
Ето една математическа формула на щастието, която ми хруна сега: ($ + $2 + $3)4. ;)
Разбирач, играч, предприемач. Какво повече от това? ;)

MSL

• SEO Mod
  • SEO hero member
  • Peace, sport, love.
    • View Profile
    • Free word counter
Re: Математика на щастието
« Reply #44 on: October 15, 2018, 01:01:03 AM »
Ето една математическа формула на щастието, която ми хруна сега: ($ + $2 + $3)4. ;)
Само да допълня - стига $ да не е равно на 1 (една пара, един долар, един лев, един юан, една рубла и т. н.), защото тогава ще се получи само 81 пари (3^4 = 81), а те май няма да стигнат за щастие. ;D ;D
 А какво мисля, че е необходимо, за да е щастлив човек? Ами всеки си има своите лични потребности, надежди, очаквания... общите неща са може би: здраве, споделена любов, пари... Фелицитологичен въпрос ("науката" за щастието се нарича фелицитология :) ). Може да се пише надълго и нашироко по него, но нямам желание да задълбочавам точно в такава темичка, в която се очакват по-стегнати/по-кратки отговори. :)

Your ad here just for $1 per day!

- - -

Your ads here ($1/day)!

About the privacy policy
How Google uses data when you use our partners’ sites or apps
Post there to report content which violates or infringes your copyright.