А какво мислите за
на първа среща с момиче, момчето задължително ли трябва да плати сметката?Отговори от преди време...
Bunny^
Да, трябва. Това е жест към момичето, не просто плащане на сметка
RMPG
Не е задължително.
dk_
Задължително е, разбира се!
Гецата
Не, може да не сте на заведение, може да се окажете в някой приятел
..
Имайте предвит, че въпроса според мен е не само как трябва да се постъпи а и как Вие ще постъпите!….
Catwalk
Да ! Това изисква етикета. Ако момичето обаче реши, че това е просто приятелска среща, може ясно да го заяви като предложи да си поделят сметката.
bab4eto
Задължително момчето трябва да плати и не само първата сметка… а ще плаща докато не си свикнат, в противен случай ще се разделят.. то това няма да е кавалер иначе
cwalk
Разбира се че момчето трябва да плати , и то не само първата сметка както каза bab4eto. Тя ще го помисли за скръндза и какво ли не. АЗ лично не мога да си представя приятелката ми да плаща сметкатаа
beba
Принципът си е принцип, но и аз имам принципи.
Предпочитам аз да я платя.
Proxima
Според мен трябва да плаща, онзи, който организира срещата.
sun
Ако той кани момичето е препоръчително да я плати той, и все пак зависи и от други неща … понякога за да не се чувстваш длъжен на някой е по-добре да се подели
marisela-24
И аз съм за, защото не е културно така пред момичето.
Bunny^
Като се замисля sun е права, защото като те поканило момче, което не харесваш, като си платиш му показваш, че е приятелска среща. И при подобна ситуация аз исках да си платя, но той плати и стана доста кофти.
HAMELEON
Не е задължително
Lqlq
Не е задължително, но прави много добро впечатление. Малко момчета са го правили при мен, но определеноо се почувствах много приятно
denityYyY_
Според мен не е задължително. Защо плащането на сметката от момчето да ти направи добро впечатление? Ако през цялото време докато си била с него и не си го харесала, че със сметката ли ще те впечатли? А и в днешно време повечето момчета плащат, защото знаят, че трябва, а не за да направят впечатление
bubble
Ако са просто приятели, няма нищо лошо да си я поделят. Иначее е по-етично момчето да плати.
stanimira01
да определено
nepoznat
Сметката винаги трябва да се поделя, особено ако е първа среща, и много готино да е момичето още сме си никакви, че да и плащам сметката за кафенцата, тя ако има достойнство ще си плати нейното, а аз моето, безплатен обяд няма, к’вото точиш, ще си плащаш! Точно достойните момичета не искат да им плащат каквото да си поръчали те, и аз съм излизал с такива, така, че ги има и така трябва да е! А другите лигли много са важни или какво? Да си поръча коктейлче от 10 кинта, а да ми каже да й го платя,то даже може да си тръгнеш и твоето да плати
!Сиренето е с пари и за жени и за мъже и то навсякъде!!!
фшщ
НЕ това са остарели схващания! Както на момичето му е добре когато момчето плати така е и обратно , всеки да си плаща от къде на къде ще плаща, тва който го прави още е мн зле. Само селските пръчки държат може да си мислят че трябва да им се плаща. Една жена която твърди че има самочуствие знае че е хубава и успяла никога няма да остави някой друг да и плаща сметките, а тези които вечно очакват някой друг да им ги плаща са с яко комплекс оправдавайки се че така е редно и така изисква етикета.
Dimi
Стига с тая еманципация. Женииииии, оставете ни да бъдем Мъже!!! Сметката моля
Proxima
nepoznat, не си ли чувал старата максима:
На жените са им нужни мъже, за да имат пари, а на мъжете са им нужни пари, за да имат жени.
Дими, след като платиш ще ме откараш ли до нас?
иви
Като ходя по срещи всички момчета дължат да платят сметката и на мен ми става супер мега неудобното… не знам… за мен е кофти така.. все едно после очаква да идем у тях.. ://
MJ Fan
Не, зависи от него..
gabana_pk
Ами зависи, но по-скоро мисля, че момчето трябва да плати, поне на първата среща.
чичо скруч
MJ Fan е прав. Ако момчето не е самостоятелно, т.е не е пълнолетно и завършило училище, не зависи от него. Но, когато е самостоятелно на първа среща – винаги. Имаше един случай, в който срещата ми каза “аз си изхарчих моите пари, ти плати”. Направо ме разби
roys
Да според мен трябва
Позволявам да ми се плати сметката само когато срещата е минала приятно. Иначе настоявам аз да си платя
по този начин давам намек един вид
barzev
Не е задължително. Но прави добро впечатление. Винаги е добре момчето да предложи да плати сметката.
AnSsi
Според зависи.. Иначе прави добро впечатление, но не е задължително да плаща винаги. Лично аз, ако някой постоянно ми плаща сметките се чувствам неудобно – всякаш ме купува..
eyeless
Хахаха… ако някой даже се опита да ми плати нещо ще го заколя
кара ме да се чувствам… бедна като църковна мишка
И да, не мисля че е задължително.
xax
Хаха по принцип Да :р а и не на първа втора трета.. е хубаво.. но това зависи и от момчето не всеки има по 20 лева джобни
malkopile
Да, това е един жест все пак.
malko_zloo
Аз мисля че е добре за първа среща да се поделят парите за сметката, ако има втора – желателно е момчето да плати (от кавалерство).
bugy
Понеже въпросът се отнася за първа среща на момче и момиче и по подразбиране смятам, че са тинейджъри или около 22г. В такъв случай си представям нормален вариант да се подели сметката. Правилно е и този, който е поканил и предложил срещата, да плати. Също ако някой от двамата настоява да плати, не е нужно да се прави сециален коментар и проблем от това.
Ако срещата е между мъж и жена, и най-вече, ако мъжа е предложил срещата, няма какво да се умува, логично е, мъжът да е такъв докрай
Това не означава, че трябва да се плащат и втора, трета и т.н. сметки. Говори добре за него, като кавалер, грешно е да се приема, че е натягане и доказване на възможности.
hailmary
Не е задължително, но по принцип момчето мисля че трябва да плаща сметката на момичето а дефакто при мен е обратно, в повечето случаи аз плащам сметките на момчетата около мен аххахаа
pypilitka
Отдавна са отминали времената където за да докажеш, че си истински мъж и държиш на приятелката си трябва да плащаш всичко ти… не мисля че е задължително още от първата среща.
Lost Northern Star
Не е задължително, но все пак прави добро впечатление, когато момчето пожелаe да плати сметката… все пак жестът е важен
Peellpymn
Сметката се плаща от този, които е организирал срещата, макар че може да има изключения
az
Не разбира се. Мисля че е по-добре да се плати и от двамата, защото така никой не е задължен на другия. Поне първите няколко пъти така докато се опознаят по-добре, и след това е как дойде. Разбира се няма лошо ако момчето прояви желание да плати сметката, но момичето задължително първоначално трябва да поиска да плати своята част или дори ако иска цялата сметка, а не да чака момчето да я плати, защото това също прави лошо впечатление. Така все едно мъжът си плаща на жената да е с него, и жената е съгласна със ролята си на компаньонка, а не на жена, която е излязла с даден мъж единствено, защото го харесва.
Според мен трябва
Според мен наистина трябва. Един приятел като бяхме с едни момичета им се хвалеше на кафе и през цялото време само викаше ква кола щял да си купува колко пари имал колко голяма къща имал и накрая като дойде тая за сметката и бърка си в джобовете и вика на момичето олее имаш ли да ми услужиш че не ми стигат 35 стотинки.
Комарка
Не мисля, че трябва. Аз лично бих се почувствала странно, ще ми е неудобно и не бих му позволила да плаща за мен.
ragi
На моята първа среща момичетата платиха сметката
То си беше двойна среща – четири девойки и две момчета
Mefealeva
Задължително е момчето да плати сметката, за да покаже, че е кавалер! Жената трябва да се почувства жена! Все пак той прави първо впечатление и знае, че жената ще очаква той да плати сметката!
delicacy
Не е задължително,но все пак е желателно.Мисля,че ако момчето е истински кавалер няма да остави момичето да плати сметката,особено пък на първа среща.
Далия
Ако ме е поканил той, разбира се, че трябва.
Когато аз каня някой на заведение с мен, винаги плащам сметката.
ujasTna
Аз не бих отишла на първата си среща с момче, което евентуално харесвам (ако не го харесвам няма да има първа среща) на кафе, а бих желала да се разходим, примерно, или да го заведа на някое специално място за мен. По принцип на кафета ходя с много близки мои приятели и често си делим сметката, а ако не сме се виждали от много време и въпросния приятел се е преместил в друг град и си е дошъл специално да ме види, естествено, че ще платя аз, защото дефакто той ми е гост. Няма да има никакви задни мисли, както и ако аз му отида на гости. Правилно е момчето и момичето да се поставят под един знаменател, но ако някак си се случи на първа среща да си на кафе с момче, което харесваш или поне има някакво привличане по между ви, редно е момчето да плати, но също така е редно преди това, момичето също да изяви желание да плати сметката, след което момчето да настоява да се погрижи!
mimito
Не мисля, че трябва щото аз съм плащала много пъти сметките и няма никакво значение кой я плаща, важното е да си изкарате ок.
ФЛОР
Ето аз днеска бях на първа среща с момче, което изглеждаше че ме харесва, но не плати сметката, пихме 2 кафета и 1 кола хахахаха забога 3 лева, не направи много добро впечатление, но.. Какво да се прави..
Незнам, не държа толкова да се плаща, но .. Просто прави добро впечатление
emi004
хора ако съм на ваше място ако бях на среща и ако момче ме е поканило ако го харесвам по начин неописуем в добрия смисъл и ако ми хареса как сме си прекарали тогава ще кажа че аз ще платя но ако той каже аз ще платя тогава няма да откажа но ако си прекарам зле горко му
SINNER
Kriza e. Plashta koito ima… puk posle ve4erta parite mqmat zna4enie… na tumno…
Недвижими имоти Варна
Задължително момчето плаща, дори на 2-ра и 3-та среща и т.н. За да направи добро впечетление на момичето!
Аз мисля: Това много зависи...