Аз се сетих за оригинала на "Леля Добринка и чичо Добри". И мисля си, че е произлезнал от една по-стара история, която съм чел и съм си запазил. Ще ви я дам насам с малко цензура, за да не отнеса бана.
"
Стара притча актуална и днесАз само ще ви я разкажа, а вие сами си направете изводите там и поученията
Само не мога да се сетя кой ми я е разказал, дали баба ми или дядо ми… ама не ми се вярва много щото те си бяха хора с традиции и табута:)
Отивали трима съселяни на панаира в големия град. Единия возел стока с магаренцето, втория си носел в кесията няколко парички да си купи нещо, а третия беден си нямал нищо по джобовете. На половината път през гората ги пресрещнали разбойници. Хванали ги и взели на първия стоката, на втория парите, а третия го съблекли да търсят пари ама нали си нямал нищо… – Ядосал се главатаря и казал:
- Тоя щом няма нищо ще го ххх та да ни помни.
Хванали го над.пили го и шефхайдутина се мъчил да го ххх… той напъвааааа оня обаче стиска д.пето и не става работата. Мъчил се половин час нестава… Ядосал се и казал на другия хайдук:
- Я подай ножа да го порнем малко че неще да влиза!
Сиромаха като чул и казал:
-Ааа сакън недей – Ти понапъни – Аз ще поолабя и ще стане работата…"