Опитай първо с добро
Не е добре веднага да се отвръща на лошото с лошо - струва си, първо, да се опита с добро. Естествено, че не винаги това сработва, но ето един пресен пример (запазвам анонимността на дамата).
"СР 22:40
къв си ти и за какъв се мислиш?
Аз съм философ по образование, а се мисля за писател. Пиша тука една е-книжка, споделям.
Ти как си?
Ти хубаво споделяш. Замислял ли си се (като си философ) как ще изглежда това пред годеника ми?
Не обърнах внимание, че е страница с годеник. Извинявай. Покажи му чата, ако е ревнив, за да се успокои човекът. Наистина не е било нарочно. Вчера просто добавих няколко нови ФБ-приятелства. А и аз живея чак в Китай. Съжалявам за неудобството! Желая ви щастие!
Просто мисли, защото моя човек е супер, но можеш да създадеш ужасни неприятности. Има други начини.
Успех
Ами то си е книжка за научна фантастика и екшън основно, не е точно любовен роман. Дано да не го изтъклува лошо човекът. Ние наистина с теб сме абсолютно непознати.
Благодаря!"
Ако бях и аз тръгнал да се нервя, до никъде нямаше да стигнем. А сега - ето, разбрахме се по човешки. Та, така... Струва си винаги първо човек да опита с добро. Примерите на успех, в такива случаи, съвсем не са малко.