Защо по-рано пишех много за други, а сега предпочитам да пиша за себе си
Това е един въпрос, на който съм давал отговор при лични разговори и чатове, но не съм писал досега публично. Сега и ще напиша.
Преди време пишех доста за други (най-вече в други форуми), а напоследък, сега, предпочитам да пиша за себе си.
а) по-рано не знаех как сам мога да си направя сайт (напр. форум, блог, страница...).
б) пишеше ми се, въпреки че си нямах собствен сайт/сайтове, както към днешна дата, защото това ми беше начин да си изпълнявам гражданския дълг - да давам на другите, каквото и колкото мога. В случая говорим за расъждения, информации, беседи, внимание към всяко едно изречение дори до степен на пунктуалност, а и ведрина.
Разговорите, общуването, ми и помагаха да си тренирам езика, да си упражнявам мозъка, т.е. смятам, че имаха положителни страни и лично за мен.
в) скоро, обаче, видях че има доста субективни, неблагодарни и агресивни хора из различните места (основно форуми, макар и не във всички, но в повечето). Както съм писал и по-рано, ако прочета нещо и не съм съгласен с него (понеже с много неща съм съгласен, но на някои хора не им прави впечатление, когато си съгласен с тях, а само, когато не си) и мога да го опровергая - просто давам аргумент/аргументи, доказателство/доказателства, факт/факти, линк/линкове, снимка/снимки и пр. Това бе методиката ми. Да, но се появяваха хора, които не можеха да приемат, че не са прави, че са сбъркали, че им е показано, че грешат и започваха първи с агресивно и дори с долно поведение. В същото време администрацията/модерацията на дадения форум/форуми не се грижеше достатъчно за справедливостта там и аз си взех решение, че няма смисъл да им пълня със съдържание техните форуми, при положение, че мога да си го имам това съдържание само за себе си. А, все пак, знайно е, че съдържанието, определя голяма степен от стойността на даден сайт (казвам "в голяма степен", защото сайтовете се оценяват не само по съдържание, но и по възраст, домейн, Пейдж ранк, Алекса ранк и др.)
Почти спрях да си раздавам безплатно писането. Съжалявам, че по-рано не съм го направил. Ако преди години знаех как се правят сайтове, сега, да не казвам голяма дума, но можеше да съм поне милионер в юани и дори в левове (съдейки по успеха на продажбите на някои сайтове през последните години), ако не и в долари или в евро, но, както казват някои - "такъв ми бил късметът". Безплатно пиша сега основно за себе си, защото има някаква възвръщаемост, макар и в определени моменти да клони към "символична", но все пак по-добре такава, отколкото никаква, нали?