Продължавам с включване по въпроса за научни подход и с анти-ненаучната си позиция/визия, разбира се:
"Ами нали и аз това казвам - 1. Толкова учихме, за да стигнем до никъде (да робуваме/да сме наемници) на хора, които си слагат една част от труда ни в джоба си и ни дават остатъка... (
най-общо казано, разбира се. Защото някои доходи, към днешна дата, са по-добри от описаното по-горе/по-преди.) 2. Затворен кръг, правилно... и това те изтощава и не ти остава време за по-ценни неща.
За кокошката - ами да. Просто запомни, че прочетеш ли или чуеш ли нещо, трябва да търсиш сериозен, научен източник. Иначе много бързо, на принципа на "Развален телефон" (сигурно я знаеш тази игра) се изчанчват нещата и инфото става манипулативно, невярно, налудно даже...
А за месата (
напр. кокошето месо) - ясно, но по-големият проблем е да се ликвидират болестите. Защото вярно, че може и да е лошо да колят кокошки и да ги боли (
кокошките/пилетата), но за хората (нас) още по-лошо е да има толкова много тении, които да ти ядат дроба (
черен дроб/бели дробове), мозъка, очите, и да няма още нито едно читаво лекарство (нали и до днес само с операции ги "лекуват")... За мен, по-важната задача е да се измисли лекарство (
лекарства) срещу вируси (някои даже рак правят - това са т.нар. онковируси), бактерии, тении/паразити... а не това, че хората ядат кокошки... ами и лисиците също ядат кокошки... крокодилите, тигрите - също (гледал съм на филми). Няма как да научиш всички животни да не ядат други животни, но има как да се намерят по-добри лекарства. Уви, много разходи отиват за други неща - например за войни, а не за медицина... (
мисля, че няма нужда от пояснения, но ако има, аз съм винаги готов за дискусия, живот и здраве! )
---
Абсолютно съм съгласен, че трябва да се мисли не само от една точка (нали затова съм завършил философия, че да знам и религиозните, и научните, и псевдо-научните гледни точки на много от които ти понастоящем си подвластна). Нека видим сега
измеренията - къде, кой, кога и как е доказал, че има повече от 3 или 4 (с времето, приемам условно). Дай доказателство, иначе това го приемаме като заблуда (както си му е реда за образовани, научно-подковани и сериозни хора).
"Постоянно-развиваща се система" -- хубаво. Това, както писах, е ДИАЛЕКТИКА. Тя е зачената още от Лао Дзъ, от Хераклит и други. НО, това не значи, че като някой ти напише кесим (
произволно) "198 измерения" и ти трябва да вярваш. Давай ДОКАЗАТЕЛСТВА, а не само "КАЗВАНИЯ" ("ТВЪРДЕНИЯ"). Защото да се твърди е лесно. Аз, например, сега, ако почна да твърдя, че има 101 измерения, защото баба Кукуруз така е казала, ти ще вярваш ли? На кого вярваш? (Предполагам само на измислени сайтчета, чиито уебмастъри познавам (
пряко, но най-често - задочно) и се хвалят, че пишат небивалици, за да докарат малко повече трафик за 10-20 евроцента на ден! /
примерно; образно казано; илюстративно... днес четох за един, в друг бранш, който докарвал доста по-малко, но да не навлизам пък сега в тези подробности, че не е това темата, но някой от въпросните, заитересували се, може да го обсъдим и тук, по-публично, аз нямам нищо против!/) Излез от "Матрицата", просто (
като идиоматичен израз, придобил популярност.). Дай конкретно и ще видиш. Както за "децата-индиго" и не знам си какво - нали помниш как за миг открих, че е псевдо-наука на един шарлатанин (
волен или неволен, все едно) и то без образование в бранша?
---
Аз съм се изказал ненаучно?! Не. Аз просто се изказвам малко по-образно, за да съм сигурен, че ще ме разбереш. (Иначе аз доста по-надълбоко мисля и изследвам, но избягвам да пиша по този начин, защото хептен тогава няма да ме разбереш. Сигурно и аз няма да те разбера, ако ми пишеш за... каквото си учила.)
ДАЙ ПРИМЕР, ДОКАЖИ, че нещо е доказано на "енергийно ниво"! То самото това понятие си е червена лампичка за псевдо-наука, ама дай едно поне примерче. (Защото досега само на общи приказки и на примитивна диалектика (
прото-диалектика) го докарваш добре, в което няма лошо, но е на нивото "11 клас по философия, СИП" (
че и по-ниско, ама да кажем, че и това е само едно примерно казване. Да ме прощават добрите по философия, които са в 11-ти клас и сигурно в някои отношения са по-добри и от мен! Срещал съм някои много надарени в това отношение ученици! Е, шапка им свалям!!!)...) Искам от теб 1 НАУЧЕН и ДОКАЗАН пример за въпросното. Дай и ще видиш, че няма да можеш да дадеш... (
Тавтологично? Да, но сполучливо, не мислите ли?) (то, ако можеше, досега да си дала. Ние това вече с месеци, ако не и години го нищим.) Много е лесно така с общи приказки да се бяга по тъч линията и после ние, учените-философи-материалисти (като мен /
ами към днешна дата съм си такъв./) сме си затваряли очите, не сме искали да видим. Какво да видим, аджеба?! Дай примера! Досега само "деца-индиго" видяхме и доказахме, че е шарлатания. Дай следващата, от сърце се надявам,... !
Неангажиращо ли ми е?! Ама нееее. Аз, както виждаш, с теб и грешните ти, идеалистични, приказни фантазии съм се ангажирал като човек, за без пари (
а това, според много хора е грешно, но пък поне го слагам тук, за евентуално малко повече приходност и смисленост, в крайна сметка) - ей-така, от самата идея и ДЪЛГ да обоснова истината. Но, както виждам, ти нямаш волята да ми дадеш източниците си. Потърси, дай и да видим на кой сайт на познат (
както по-горе обясних - най-вече задочно познати, от интернета, от уебмастърски сайтове/форуми и от сорта) ще попадна, дето се е хвалил как завлича лековерни с произволни писания! Предчувствам нещо такова, дай да видим (но се съмнявам, че ще дадеш. От опит.)
--
Аз "не си вярвам". Аз мисля ЛОГИЧНО и чета НАУКА, обуславяйки се на НАУЧНИ принципи като
Бръснача на Окам (
много важен е този, ако някой не го знае или иска повече да поговорим за него, да заповяда!), който ти е доста чужд и жалко, че е така! Ами да, досега никой, никак не е доказал, че има ЛЮБОВ извън мозъка.
Цитирам следния бисер: "Nikoga be si izpitval tolkova silna enegriq, do moment, v koito ne mislish I ne chuvstvash nishto drugo, syshtestvuvash samo tuk I sega I vsichko e izpylneno I izluchva lyubov... Nikoga be si chuvstval, povtarqm chuvstval, zashtoto lyubovta se chuvstva, a ne misli, polojitena energiq, po silna ot vsichko, energiq sposobna da sybori vsqka pregrada I vsqko prepqtstvie, koeto I se izprechva...
" -- Абе, ДЕТЕ!!! Това какво чувстваш може идеално и задоволително да се обясни с ендорфини и всякакви други мозъчнно-производни неща, бре! Това какво чувстваш (то само по себе си подсказва) не дава и не ЗАДАВА никакво външно проявление/същност/онтология на любовта... Леле-леле! Значи ти си вярваш като религиозните -- за тях същото - "почувствали Бога" и аз не съм нормален... НАКРАТКО: чувстването не е доказателство! (И ще имаш да вземаш, че любовта не се мислела, а само се чувствала. Умните хора, които искат да учат и изследват, полагат усилия и мислят за всичко. Има доста научни трудове за любовта, така че, моля ти се - нека си спестим неудачните клишета!)
Истинската любов
? Това кой го дефинира и доказва като последна инстанция?! Аз ти говоря за средно-статистичната любов, а не за индивидуални изживявания, които ти под литературно-поетична форма се стремиш да отрегулираш като единствените адекватни и, най-погрешно, и неприемливо, като ВЪНШНИ ОТ МОЗЪКА, т.е. чисто християнско-религиозната любов... Ама си си жертва на културната среда, но не си даваш сметка. Жалко, жалко... Дано някой ден да прогледнеш, както го сторих аз, след като с години един човек все това и само това искаше от мен - ПРОСТО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ама не от типа на "аз го чувствам"...
Аз съм обичал много по-силно (до степен да искам да се жертвам пред истински тигри), аз съм обичал много по-дълго (над 11 години), аз съм обичал много по-творчески (доста стихове, разкази и преживявания) от много други хора, предполагам и от теб. Така че този номер, че аз съм някакъв си там неспособен на любов - НЕ минава и няма да мине! Но тук не става въпрос за това, а за СЪЩНОСТТА на самата любов, която, колкото и където и да търсиш, не може да ми докажеш, че идва ОТВЪД мозъчната и нервната дейност. Все едно, че си говоря с някой, който ми се позовава на Библията, с тази разлика, че ти се позоваваш на всякакви ню-ейджистки, дъновистки, будистки и други (които даже не знаеш) секти, религии, псевдо-науки... Колко още има да учиш... Не е за вярване... Не си съгласна? Кратък експеримент: Помисли си честно и кажи апофатичната гледна точка каква е? Виждаш ли, че не знаеш?
Доста още знание ще ти трябва, дано да го вземеш, иначе така и ще си останеш - нещо като бабичките на село (и то не всички /
с дължимото уважение и от гледна точка на обективността и истинността/), които вярват в Дева Мария, Исус и др., с тази разлика, че тебе те лъжат, че е "доказано" и дори в "практиката", но дойде ли до СЕРИОЗНИ ИЗТОЧНИЦИ (академични, примерно) веднага даваш отбой и не намираш нищо, но пък компенсираш с общи литературно-поетично-религиозни приказчици...
За желанията ти - мисля, че казваш, че са се сбъднали, за да не се изложиш, че не са. Какво се е сбъднало толкова? Имаш ли собствен бизнес? Нямаш. Имаш ли желания съпруг? Нямаш. Имаш ли всичко, което гледаш с жадни очи, но не можеш да си купиш? Нямаш. Можеш ли да си намериш на момента по-добра работа и да избягаш от "кръга"? Не можеш. Виж сега, готино момиче си, имаш чувство към красота, имаш познания по китайски и много други качества, ама нека да не лицемерничим - повечето неща, които ти трябват ги нямаш и, ако си самичка и си отговориш на въпроса "Сега аз истински ли съм задоволена?" ще видиш, че не си. Защото на Вселената (което е само човешко понятие, обобщаващо обектите, процесите и пр. в съществуващото/Битието) не й дреме за някакви си хомо сапиенси на някаква си Земя, в периферията тук..."
Това е засега. Последно й пратих това: "Подготви се добре, искам наистина поне 1 (ЕДИН) научно-достоверен източник на КОЕТО И ДА Е, твое твърдени от горепосочените (напр. за външния източник на любовта, който го имало, защото видиш ли, ти си почувствала там нещо си силно LOL)!..."